בס"ד
כיוון שבביתנו יש (כמו בהרבה בתים אחרים) ילדים בחופשה, קיבצתי רעיונות לתעסוקה לילדים.
מה שאני ניסיתי נעשה עם האחים שלי, בנים בני 9 וקצת ו-11. אתחיל בזה:
ארוחת ערב של כולם (או כל ארוחה אחרת) - הזדמנות מצויינת ללמד ילדים (בגיל המתאים כמובן) לקלף (לדוג' מלפפונים), לחתוך וגם לשטוף כלים אח"כ ולסדר ולנקות אחריהם. אני ניצלתי את ההזדמנות גם כדי ללמוד הלכה יחד (מס' דקות מועט). כמובן שאני הייתי איתם ועשיתי חלק (במקרה שלי חביתות) - לא לנצל אותם אבל כן לתת להם לקחת חלק וכן לעשות פעולות שלא מתאימות לגילם (כגון מסוכנות). לא חייבים כל יום - גם מידי פעם זה מעולה. לא לשכוח בסוף אינסוף מחמאות!!!! זה מעודד אותם לעשות זאת שוב. אגב - אם כבר מתעסקים באוכל פעילות אהובה מאוד יכולה להיות הכנת חלות לשבת.
לעזור בבית - אף פעם לא מזיק, ותמיד יש מה לעזור. ילדים קטנים יכולים לנגב ארונות במטלית לחה, כולם (גם מי שלא ממש יודע) יכול לקבל מטאטא ביד ולטאטא (באמת או בכאילו - איך שהוא יודע), ילדים גדולים יותר יכולים גם ללמוד לשטוף רצפה או קצת לעזור לגרוף את המים (כדאי להתכונן מראש לתוצאות האפשריות....)
פעילויות יצירה שונות - ניתן לעשות הרבה דברים מקרטונים, גלילי נייר טואלט, עיסת נייר, גואש, פלסטלינה, פימו ועוד. אפשרות אחרת היא לעבוד בחול עם מים ודבק. אם לא רוצים לעשות דברים מלכלכים מומלץ לתת לילדים קרטונים וניירות דבק - אני ואחי היינו בונים מזה אוטובוסים וזה ממש נחמד וממלא את הזמן. כדאי תמיד להסביר להם בהתחלה על השימוש בחומרים ואח"כ אפשר גם להשגיח מהצד - הכל תלוי בגיל הילדים ובאופיים. דוגמא ליצירה נחמדה (שמשום מה האחים שלי לא מאוד התלהבו לעשות) - על קרטון ציירנו מסגרת בערך בעובי של 3 ס"מ, את החלק הפנימי צבענו בפנדה בגווני כחול (כמו ים) ומסביב נקודות בצהוב חום - כמו חול. על המסגרת הצהובה - חומה נדביק בעז"ה צדפים ונכתוב על החלק של הים פסוק שקשור לים (כנראה "ומלאה הארץ דעה את ה' כמים לים מכסים") - קישוט יפה לסוכה. ככלל ניתן לעשות בחופש הגדול קישוטים לסוכה ולשמור כי יש זמן. קישוט נפוץ אצלנו - שרשרת ע-נ-ק-י-ת לסוכה משאריות ניירות עטיפה בצבעים שונים, ניתן לעשות חדשה בכל שנה!
ילדים גדולים ניתן ללמד דברים שונים - אמא שלי לימדה אותי (18) ואת אחותי (16) לתפור. אפשר ללמד גם סריגה, סריגת כיפות, רקמה, תפירה ביד, עבודות בעץ, נגינה - כל הורה לפי ידיעותיו ויכולתו.
אני צריכה ללכת מהמחשב כרגע. המשך יבוא בעז"ה