מה עושיםננסי
קורה..אין מה לעשות...=)שירה
אין הרבה מה לעשות..אביטל הדר
יומעולה(:
אוף... סיפור עצובדובלה
כי אם הדבר הראשון נכון, צריך דבר ראשון לטפל באמא...
בכל אופן, אני בעד שהיא (הילדה) תתגבר על האי-נעימות, תפנה לאמה, תבקש סליחה על השבוע הזה ותסביר לה למה היא מאוד מאוד נפגעה ממה שהיה.
לא פשוטעמישב
אקווה שה' יתן עצה נכונה...
ראשית, כמו שנכתב, צריך לראות מהי תגובת האמא.
אם שתיהן כעוסות, אזי הייתי אומר שכדאי ללכת עפ"י שיטה עתיקת יומין- שיטת אהרון הכהן (כדברי הלל הזקן-"הלל אומר הווי מתלמידיו של אהרון אוהב שלום רודף שלום אוהב את הבריות ומקרבן לתורה" [אבות א', י"ב], וכדברי ר"ע מברטנורא שם, בשם "אבות דרבי נתן"- "כיצד היה אהרון אוהב שלום [ונראה בעיני הדלות שהוא טעות דפוס והיה לו לכתוב "כיצד היה אהרון רודף שלום", וכן הוא בדיבור המתחיל. עמישב]. כשהיה רואה שני בני אדם מתקוטטים היה הולך לכל אחד מהם שלא מדעת חברו. ואומר לו ראה חברך איך הוא מתחרט ומכה את עצמו על שחטא לך. והוא אמר לי שאבוא אליך שתמחול לו ומתוך כך כשהיו פוגעים זה בזה היו מנשקים זה את זה...".
ואם רק הבת, יש גם כן לישב עמה בדברים, ולהביא אל ליבה שהכל היה בשוגג, ואין כלל זדון אצל אמהּ, שהרי היא גדלה אותה, אז עכשיו היא תעשה לה כך ותשנא אותה?! הרי אין בזה הגיון כלל!!!!
ופעמים שדברים "קטנים" כאלו, חושפים קרע עמוק יותר, חלילה, שמתחת לפני השטח. כיצד מזהים אותו? מן הסתם כשתנסי לדבר עמה את הדברים המובאים בפיסקה הקודמת, והיא לא תסכים איתך, זה סימן כלשהו לקרע עמוק, ותנסי לברר יותר לעומק, ולדלות בעדינות את מה שיש לה. שכן, זה קצת מוזר שבגלל מריבה קלה שכזו בת לא תדבר עם אמהּ שבוע ימים!!!
בהצלחה בס"ד.
האם הורים יכולים להתנצל?ננסי
מרתקיונה
בכל זאת אף אחד מהם לא העלה את הרעיון שהאם תתנצל.
זה מראה על חינוך טוב ובריא של כיבוד הורים וקבלת הסמכות שלהם.
דוקא הדמות ה"מקצועית",המבוגרת יותר (שאני מניחה שהיא גם אמא בעצמה) הציעה לצפות מהאמא להתנצל.
נקודה מעניינת למחשבה....
באמת מעניי'ן-אבל כל אחד מה שחשוב לופעימה
לאמא חשוב להקשר לילדים שלה-אז היא 'מחפה' עליהם ושומרת עליהם מפני פגיעות כלשהין
ולנוער אכפת רק איך אני מציל ת'צמי מהמצב בלי להשתמש באמא שכבר במילא פגעה בי בזה שהיא צעקה בלי קשר לחברה..'אם אין אני לי מי לי..'
אנני מבינהננסי
אני לא רוצה להכנס לויכוח איתך ,ננסי.יונה
(לקח לי קצת זמן לחפש...)
רמבם,הלכות ממרים,פרק ט,הלכה ז:
" עד היכן כיבוד אב ואם:
אפילו נטלו כיס של זהובים שלו, והשליכוהו לפניו לים--לא יכלים אותן, ולא יצעק בפניהם, ולא יכעוס כנגדם; אלא יקבל גזירת הכתוב, וישתוק.
ועד היכן מוראן: אפילו היה לובש בגדים חמודות, ויושב בראש בפני קהל, ובא אביו או אימו וקרעו בגדיו, או הכוהו על ראשו, וירקו בפניו--לא יכלים אותן, אלא ישתוק, ויירא ויפחד ממלך המלכים, שציווהו בכך: שאילו מלך בשר ודם גזר עליו דבר שהוא מצטער יתר מזה, לא היה יכול לפרכס בדבר; קל וחומר, למי שאמר והיה העולם ברצונו"
אם זה לא היה פורום לנוער,אלא פורום להורים,הייתי מביאה גם את הלכה ח'.
(טוב,אני אביא....
" אף על פי שבכך נצטווינו, אסור לאדם להכביד עולו על בניו ולדקדק בכבודו עימהם, שלא יביאם לידי מכשול, אלא ימחול ויתעלם: שהאב שמחל על כבודו, כבודו מחול"
שנזכה לביאת אליהו ולקיום "והשיב לב אבות על בנים ולב בנים על אבותם"
לילה טוב !
אולי אפשר ליישב את הדבריםננסי
חשבתי שלזה יונה התכוונה מלכתחילה.דובלה
אבל בכל אופן, במה שכתבתי לעיל, כללתי גם את זה - כי אמרתי שהילדה תסביר לאימה כמה שהיא נפגעה ממה שהיה. בתקווה - שהאם תבין ותתנצל!!! זה הרעיון פה, וכך היא תפייס אותה. אלא ששיחה כזו הילדה צריכה בעצמה לפתוח בהתנצלות, כדי שהשיחה תישא אופי של פיוס.
אבל כאמור, אם האם עצמה לא מבינה שצריך לפייס את הבת, אז... צריך לטפל בבעיה גם מצד האם. בהחלט.
לענ"ד כוונת הדברים כך:עמישב
החובה ההילכתית גרידא, ללא שום שיקול חיצוני, היא הלכה ז. ובאמת, אין כל חיוב הלכתי (בכבוד, אך בנישואין והאכלה וכדו' יש עד גיל מסויים) להורים כלפי הילדים. אבל, וכאן האבל הגדול, ממליץ הרמב"ם להורים ומלמדם כיצד כדאי וראוי להם לנהוג, שימחלו על כבודם.
אל לכם לשכוח שהיד החזקה הוא ספר הילכתי טהור ברובו (חוץ מחלק גדול מהלכות דעות ועוד כמה, כמו הלכה ח', וכמשמע בלשון הרמב"ם- "אף על פי שבכך ניצטוינו...", כלומר שלמרות שהמובא לעיל, בהלכה ז', הוא המצווה האמיתית, הרי שראוי להורים...), והוא לא מחנך או עוסק בעניני מחשבה והורות.
בהחלט כן, צודקת, לא שמתי לבעמישב
מה הכוונה כבוד?ננסי
אני חושב שהורה חייב להתנצלמיסטר דום
אתה מגזים לחלוטיןדובלה
מה שננסי כתבה הוא נכון ב-100%, אבל אתה כבר איבדת פורפורציות, במחילה. באמת במחילה... ננסי גם הדגישה שההורים הם לא באותו מישור של הילדים, הם הורים שלך ולא חברים שלך.
כשמדברים עכשיו מה האמא הייתה צריכה לעשות - ברור שהייתה צריכה להתנצל. אבל כשמדברים עליך, כילד, איך אתה צריך להתייחס לזה, אז התשובה היא שבכל מקרה שהוא צריך להתייחס בכבוד אל ההורים.
אני מבין לחלוטין את הנערה המדוברת, כיון שלדעתי בהחלט האמא עשתה כאן טעות. אבל לא צריך להיסחף
ולמכורה-לעםדובלה
אצלי בניו-יורק השעה עכשיו עשר בערב.
ללאל נכוןן!!מיסטר דום
ות'אמת שלי כבר יודעים /שאם לא מבקשים ממני סליחה על דברים שסאאם מאשימים אותי <רוב הזמן> אז ני לא מדבר...והם מבקשים לפעמים...
חבל מאוד. זו הבעיהדובלה
ההורים שלך הם לא חברים שלך. אתה מחוייב בכבודם, הן מצד התורה, והן מצד השכל הישר:
הם הביאו אותך לעולם, גידלו אותך במסירות, השקיעו בשבילך את כל הנשמה, האכילו אותך, חינכו אותך (לפחות ניסו...
סתם סתם) וכו' וכו'. הם אוהבים אותך. אבל לפעמים נדמה לך שהם פגעו בך מידי, ולפעמים אפילו זה באמת כך וקורה שהם טועים, כמו כל אדם. אבל זה לא נותן לך רשות להייחס לזה כך... אל תשכח שגם הטעות הזו עצמה נעשתה בשבילך, אבל אולי באופן שגוי. הם רוצים בטובתך. וכך או כך - אתה חייב בכבודם ע"פ כל הכללים.וזה שאתה נהנה שאתה מצליח כביכול "לדפוק" אותם שאתה לא מדבר איתם, זה חבל מאוד. וההפסד הוא שלך.
אני לא מתכוון להתקיף, ח"ו, רק להעמיד אותך קצת על מקומך. פליז, אל תיפגע.
מסכימה עם דובלהפעימה
ומה אתה עושה בניו יורק!? איזה חור..
טוב, אזת'ה לא משוגע כמו שחשבתי..
אני מזדהה עם הבתת..[:HoDi
זה בחיים לא היה קורה לי-נחמן מאומןאחרונה
..גיימס פוטר
עכשיו בגלל המלחמה הם עוד יחסית פעילים😅הרמוניה
זה ירד מאדד (ברוך ה'..)
כבר זמן רב שאין מצטרפים צעירים חדשים לפורומיםפ.א.
חד משמעית בקורונה היה ה הרבה.סוורוס סנייפאחרונה
אבל עכשיו יש פחות פעילות ממה שהיה לפני הקורונה
מי רוצה לחזור ללימודים??ניגון❤️
ואוו איך בא לי כבר את החופש הגדולל🤭
אני כבר שנה וחצי בבית...ההרהמורניקאחרונה
גם פרה זקנה יכולה להניב חלב..😌😌עוד חומייני חי
למה אתם חיים?מעייןאהבה
מה הסיבות שלכם בחיים?
חתירה מתמדת להגשמה עצמיתפ.א.
כי ככההרשפון הנודד
בבסיס אני חי כי זה לא דורש ממנו שום פעולה אלא קורה לבד.
ואני ממשיך לחיות כי אני רוצה להתפתח ולהיות יותר שלם ומאמין שעוד יהיה לי טוב.
בנוסף אני מרגיש שיש לי פה תפקיד בעולם שאולי יהיה משמעותי
אני חיהניגון♥️
נהנה מהחיים פשוטההרהמורניק
וואוצאצא
לא יודע.
מבררים את זה, מחפשים את זה
הלוואי וידעתי
אם כבר הגעתי לעולם ואני כאן - נעשה הכל כדי להנותGini
אני הגעתי למסקנה שהחיים זהגלגל שבו אני עולה ויורדתתמימלה..?אחרונה
כל הזמן והמטרה שלי היא לאסוף כמה שיותר כוחות כשאני למעלה כדי להצליח לעלות אחרי הירידה הבאה...
ככה עד שיבוא המשיח....
יש אנשים!הרשפון הנודד
הפורום חזק להיות פעיל והם דיבורים חזקים אז מוזמנים להעלות נושאים מעניינים שאתם מתלבטים בהם אם סתם שאלות, חוויות, רגשות ופריקות
למישהו יש הדרן?איידן
יש לי הדרן ויש תקלה ואין לי אינטרנט במכשיר (שהוא גם ככה דפוק (חצי טאצ) ובלתי נסבל) אני לא יכולה לקבל לטלפון אימיילים ובנוסף האפליקציה שלהם לא עובדת
יש למישהו דרך לעזור לי?
בבקשה אני נואשת נראלי אם עד סוף שבוע הם לא חוזרים אליי אני עוברת לנוקיה (ונוקיה זה זוועה)
אם מישהו יעזור לי אני אשמח מאוד
למישו יש את היי סקול מיוזיקל בדרייב?נחט
או סרטים אחרים