מה כ"כ רע בסיגריות?אנונימי (פותח)
מה טוב??פלפלתי
הורסות את הבריאות, גורמות לבנאדם להסריח, ומקצרות חיים.
אז מה טוב בזה???
"גם אני מצטרף לכל הנ"ל. על החתום - ..."דובלה
bnhjfkeliya
סורי נלחץ ליeliyaאחרונה
שזה ממכר אולי, מקצר את החיים ,וגורם למחלות שונות..צאקי 2
יש לי ;רשימה של מה מכילה סיגריה אחת:לולה=]
סליחה,נלחץ לי אנטר...לולה=]
רשימה של מה שסיגריה אחת מכילה:

* אמוניה-חומצה המשמשת גם לניקוי אסלות
* ניקוטין- קוטל צחרקים
* צבע
* מטאנול-דלק טילים
* פחמן דו חמצני
* ארסן- רעלן להשמדת חרקים
* מטאן- דלק
* חומצה אצטית
* בוטן- נוזל הצתה
* קדמיום- נוזל הצתה
* חומצה סטארית- שעוה
* הקסמין- חומר בערה למנגל
* טוליון- חומר ממס תעשייתי

מספיק או להמשיך????

מי שמעשן נראה "קול" וגברי, אבל מה שמצחיק זה שמי שמעשן הוא אחד שלא שולט בעצמו, הוא מכור לסיגריות אבל אדם שלא מעשן, הוא אדם חזק שיודע לשלוט בחייו.

אה, ודבר אחרון, אני לא כתבתי את זה. לקחתי את מכתבה בעיתון "אותיות".
זה לא אומר לי כלום מה שיש שם.אנונימי (פותח)
אומרים שזה עושה טוב. ניסיתי פעם ובאמת זה עשה הרגשה טובה. (גם אם זה פסיכולוגי אז מה?? העיקר שזה עושה הרגשה טובה. משו שאתה בורח אליו כשרע לך.)
ובקשר לקול אני מכירה משהי שמעשנת לבד. לעצמה כמו שאחרים צריכים מוזיקה כשהם
עצובים היא צריכה סיגריה. ודוקא היא יודעת להשתלט על עצמה...
כן??!.....דובלה
זה נראה לך טוב בגלל שאתה בהתחלה.

יש לי הרבה חברים שהתחילו לעשן, וכולם היום רוצים להפסיק ולא יכולים. מה טוב בזה?
כולם מודים שהם התחילו עם זה כי גם הם חשבו שזה טוב, כמוך, והיום הם רק סובלים מזה. מה טוב בזה?
יש לי הרבה חברים שאני לא מסוגל להתקרב אליהם בגלל הריח של הסיגריות. ואני לא היחיד בכלל שקשה לו להתקרב אליהם. זה טוב?
אני מכיר הרבה אנשים מבוגרים שהקול שלהם נשמע כמו בדל סיגריה כשהיא נמעכת לתוך החצץ, קול שנקרא "קול של סיגריות". מה טוב בזה?
אני מכיר הרבה אנשים מעשנים, שבגיל 40-50 הם כבר בקושי מסוגלים לטפס במדרגות, אחרי קומה אחת כבר באפיסת כוחות. בגלל הסיגריות. מה טוב בזה?
ואני מכיר הרבה אנשים חולים, בגלל הסיגריות. שהריאות והכליות שלהם מלאים במרעין בישין. זה טוב?
ואני יודע על לא מעט אנשים שמתו בגיל צעיר יחסית אך ורק בגלל הסיגריות. טוב?

אם הרשימה המזעזעת שלולה הביאה לא משכנעת אותך, אז אתה אומר שלא אכפת לך מהבריאות שלך, מהחיים שלך, מהחברה שלך, מהסירחון שזה עושה, מהנזק שזה מזיק לכדור הארץ כולו (אוזון, זה לא בדיחה. כולנו סובלים מזה), לא אכפת מכלום, העיקר לקחת את ה"שכטה" מהסיגריה ולהרגיש לרגע בשמים. לא חבל?
אני מוסיפה-תח"ל
קודם כל יש בזה גם עניין של התחשבות באנשים אחרים לא רק בגלל הריח אלא יש לצערינו הרבה אנשים עם בעיות נשימה שלא קשורות לסיגריות:
לדוגמא אני חולת אסטמה (קוצר נשימה) וכל פעם שאני עוברת ליד מישהו שמעשן אני לא יכולה לנשום וצריכה לשתות הרבה מים ואני צריכה לברוח משם.

אל תעשי את זה לעמצך- קרוב שלי מת מזה- הוא התייסר בגלל המחלה שמקבלים מזה.
את רוצה שח"ו זה יקרה גן לך?
אני לא חושבת...
ווווו...נגעת בנקודה רגישה אצליי! יש לי הרבה להגיד!eliya
ועבדתי על זה קשה,תקרא עד הסוף.!

א.סבא שלי עישן,אתה יודע מה זה עשה לו?

הבנאדם היה צריך לעבור 3 [!!!!!] צינטורים***

בגלל שהוא עישן! [ב"ה הוא עבר אותם בשלום]

ב.יש לי תמונה של ראות של בנאדם שעישן ושל מישו שלא עישן.

בתגובה הבאה אני יוסיף אותה.

ג.זה מגדיל את החור באוזון!!!!!!!!

אנשים! עוד 15 שנה אנחנו נמות מההשפעות של השמש!

למדתי את זה! [המורה שלי לאקולוגיה אמרה את זה,והיא יודעת מה היא אומרת]
כן! עוד 15 שנה!

עוד 15 שנה החור באוזון יגדל אם לא נפסיק ללכלך את הארץ שלנו!

וכמו שדובלה אמר- למה להרוס לנו ת'עולם בשביל שתרגיש לרגע את הסטלה בפאנן?! [במילים אחרות].

ד.כמו שלולה אמרה-זה רק מביא מחלות וחיידקים!
ראית מה יש בפנים?!

איכסססססס!

איך אתה יכול לחשוב על דבר כזה בכלל אחרי שקראת מה זה מכיל?!

ה.זה מתחיל מסיגריה,זה ממשיך בנרגילה וזה יכול להגיע לסמים!

וכןןן! גם אם תציב לעצמך את הכי הכי גבולות שאפשר!

אתה תרצה משו יותר חזק ויותר חזק!

ולאט לאט זה יגיע לסמים!

ועל סמים אני בכלל לא רוצה לחשוב איזה רשימה ארוכה תהיה למה לא לעשן סמים!!!!!!!!!!!!!!!!

אני מקווה שמנעתי ממך להרוס לך ולאחרים ת'חיים.

***צינטורים:

ניתוחים מסוכנים מאוד מאוד מאוד מאוד!!!!!!!!

אני לא מוצאת ת'תמונהeliya
אבל-

בתמונה מראים ראות של איש שמעשן-

ראות מגעילות, בצבע שחור!

ושל איש שלא מעשן-

ראות נקיות ובריאות!
אני מאוד מקווה בשבילך שהשתכנעת!eliya
הייתי מתקנת אותך ואומרת... (כנסי אליה)star
את קצת מגזימה!
1.ידוע לי שנרגילה יותר מועדפת (מבחינה בריאותית) מסגריות
2.לא כל עישון מגיע לסמים את קצת הגזמת!!!
זה לא משנה.תח"ל
מה שהיא מנסה לומר זה שזה דבר מסוכן ונורא.
ואנשים צריכים להיות עם קצת יותר אכפתיות כלפי עצמם וגם כלפי אנשים אחרים שסובלים בגלל עישון. מי יודע אולי יום אחד אני אלך ברחוב ולא אשים לב שמעשנים לידי עד שאני אהיה על המדרכה עם קוצר נשימה חס וחלילה?
ממש לא נכון!shira123
נרגילה לא יותר מועדפת מבחינה בריאותית יותר מסגריות,כולם חושבים שנרגילה יותר טובה וזה ההפך,שניהם דברים מזיקים לאדם ולבריאות,באותה מידה!!!
בזה את צודקת.תח"ל
אני חושבת שאנשים חושבים שנרגילה עדיפה אבל האמת היא שהיא לא היא רק פוגעת במקומות אחרים מהסיגריה.
נרגילה יותר גרועה מסיגריה,eliya
שכטה אחת של נרגילה זה כמו סיגריה שלמה...!
בסדר אבל בד"כ מתחילים מנרגילה ועוברים לסיגריהמיטל
אצלינו כמעט כולם מעשנים נרגילה (כל הנוער מכיתה ט') אבל סיגריה אפאחד!
כל הסמים, הסיגריות, וכו' וכו'.... הם-לולה=]

גורמים לכך שמערכת העצבים שלנו לא עובדת טוב. ועם השנים- הולכת לעזאזל.(תסלחו לי על הביטוי.) אינלי שמץ מה זה ממש עושה, כי אני לא מנוסה. אבל אני בכל אופן, אחרי שקראתי מה יש בסיגריה, אני לא הולכת להכניס דלק לטילים, חומר נגד חרקים לפה, ופחמן דו חמצני (שזה , דרך אגב, מה שאנחנו מוצאים מהגוף ) לתוך הפה והראיות שלי.
לא מדוייקדובלה
על פי רוב אנשים מתחילים עם סיגרייה. תבדקי באחוזים כמה מעשנים את זה וכמה את זה.

נרגילה זה סיפור אחר, מעשנים אותה כי נהנים מזה, כי מרגשים מזה בימינו מן ... לא יודע איך קוראים לזה, זה מגיע בעיקר מהחברה המאוד מסויימת. כלומר שבכיתה ט' אצלכם למשל זה נהפך למשהו שנחשב בחברה לעשן בנרגילה. אבל אני למשל, דווקא מכיר המון חבר'ה שמעשנים סיגריות, ואולי אחד-שנים עם נרגילה.
אין לי מושג מה הנרגילה מעוללת בקטע הבריאותי.

בכל אופן, כך או כך, ברגע שמתחילים עם זה קשה לצאת, ולמרבה הצער בד"כ רק אחרי שמתחילים מבינים כמה חבל שנכנסו, ורוצים לצאת מזה. תחסכו את זה מעצמכם, מלכתחילה לא להתחיל עם זה.
מצטרפת לדובלה.תח"ל
הנרגילות גרועות יותרמשה
בכל מקרה, הכל אותו זבל, וצריך להתרחק מזה.

משה
גזר דין מוות למעשנים.
ברור שנרגילה יותר גרועאנונימי (פותח)
נרגילה יותר גרועה כי קונים את הטעם אצל ערבים והכל כתוב בערבית ולכן לא יודעים מה יש ביפנים ואף פעם לא כתוב כמות מדויקת של חומרים
אני דווקא חשבתי שסיגריות יותר גרועותתח"ל
אבל מה זה בכלל משנה שניהם מסוכנים ביותר והם מתכון למוות מהיר.
אני שמעתי שכל סיגריה מקצרת תחיים ב 5 דק'. (ה' ישמובא
לא חבל על החיים בשביל סתם הנאה רגעית??????????????????
עוד מנזקי הסיגריות:
חוסם דרכי נשימה, ריאות שחורות, מגביר סיכון להתקף לב( נראה לי ..) תופס את מקום החמצן..
עשיתי עבודה בנושא הזה בכיתהמר שמח
ו' והיה שם גרף: מאיזה סיבה הכי נפוצה מתים בהתקפות לב, והסיבה האיכרית היא סיגריות אחרי זה כולסטרול ואחרי זה חוסר פעילות גופנית וכ"ו וכ"ו.... אז תחסכו לעצמכם!!!!
אני רק יודע שזה עושה ת'שינים צהובות.קוקו
סתם, אני מבין שזה מסוכן ולא טוב וזאת הסיבה הכי מפגרת שבגללה לא מעשנים!
אווו מסתבר שאנשים כאן קוראים אותיות, אה?מאחורי הקו
אבל זה עדיף על מקור לילדים!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!

תגידו לי להתחדש קניתי את הדיסק של ארז לבנון זצוק"ל! יש אחרי שנים שחיפשתי...
זה לא מצחיק!תח"ל
לפני כמה שעות עבר לידי מישהו שעישן ולא הצלחתי ללכת ולקח לי יותר משעה להסדיר שוב את הנשימה שלי!!!!!!!!!!! זה ממש מעצבן! תפסיקו לעשן אנשים!!!!!!!!!
אני ממש מזדהה איתך!!!אחת מהצפון
כל פעם שמישהו מעשן לידי אני נהיית כחולה ומאבדת את הנשימה, וכל מי שלידי נבהל...
חבר'ה תפסיקו לעשן!!!
אני מזדהה איתך כל כך! לפחות אני לא היחידה במערכה..תח"ל
אני סתם נחנק מיוזמתימשה
כדי לא לנשום את הזבל הזה.
איך לשכנע מישהו שאני מכירה לא לעשן?תח"ל
...קוקו
סיבות שעשויות לעזור לכם להגיד "לא" לעישון!
1. סרטן בגרון: עישון ממושך גורם לתאים בגרון להתעבות ובסופו של דבר עלול להוביל לסרטן בגרון.

2. סרטן ריאות:כמו בגרון, גם תאי העץ הנשימתי מתעבים בניסיון להפריש יותר ריר שיגן על התאים המגורים (מהעישון) בריאות. התהליך הזה הוא הגורם בסופו של דבר לסרטן הריאות. עישון קבוע מפריע גם ליכולת הריאות לחמצן את הדם. מצב זה גורם למחלה הנקראת אמפיזמה - מחלה כרונית שאין לה מרפא.

3. מהו קצב הלב שלכם? עישון מעלה את הקצב הלב ב- 10-25 פעימות לדקה. למעשנים יש סיכון גבוה יותר להפרעות בדופק. היצרות כלי הדם כתוצאה מהעישון גורמת לעלייה של עד 15% בלחץ הדם בהשוואה ללא-מעשנים וגורם ליותר מקרי שבץ מוחי והתקפי לב.

4. ומה מצב השיניים? מעשנים חשופים יותר להשחרת שיניים, למחלות חניכיים ואיבוד שיניים.

5. פחות חמצן למוח:אחד החומרים המצויים בסיגריה הוא חד-תחמוצת הפחמן (CO). זהו החומר הנפלט ממכונית והוא חסר צבע וריח, אך רעיל. כתוצאה מפעילות חומר זה מקבלים איברים חיוניים כמו המוח, הלב והשרירים פחות חמצן מהרמה לו הם זקוקים ונגרמת האטה בתגובת האיברים, רמת האנרגיה שלהם יורדת והמעשן חש חולשה וקוצר נשימה.

6. ידיים ורגליים:העישון קשור ישירות להיצרות כלי הדם בידיים וברגליים וכתוצאה מכך לירידה בזרימת הדם לאיברים. תופעה זו עלולה, במשך השנים, לגרום לפצעים שיכולים אפילו להידרדר למצב של נמק.

7. זפת בריאות:אנשים המעשנים חפיסת סיגריות ליום, מוסיפים לריאותיהם כוס זפת אחת לשנה. הזפת היא הגורם גם לריח הרע הנפלט מדרכי הנשימה.

8. בעיית פריון:שיעור גבוה יותר של נשים מעשנות סובל מבעיות פוריות. גברים מעשנים סובלים מספירת זרע נמוכה יחסית.

9. קמטים:לאחר שנים מועטות של עישון, מופיעים קמטים קטנים מסביב לעיניים ולפה ועור הפנים נעשה חיוור ואפרפר.

10. לסיכום - זה הורג:כל סיגריה שווה קיצור של 5-20 דקות חיים בממוצע: כל חמש שנות עישון של קופסת סיגריות ביום, מקצרת את חייך בכשנה!

ביבליוגרפיה:

כותר: למה בעצם לא לעשן?
מחברות: ידידיה, רונית ; גבעוני, הילה
תאריך: 2000 , גליון 3
שם כתב העת: מכביתון : להרגיש טוב, להיות בריא!
הוצאה לאור: מכבי שירותי בריאות

איך לשכנע אדם להפסיק לעשןננסי
לצערי, קשה מאד לשכנע מישהוא להפסיק לעשן. לפי דעתי, רב המעשנים יכולים לתת הרצאה שלמה על נזקי העישון ויודעים היטב את כל הסיבות. אך כמו עם כל דבר (השמנת יתר, עישון סמים או כל התמכרות אחרת), האדם בעצמו צריך לרצות לשנות, אחרת זה לא ילך. יש לנו בעל מכולת שעישן המון. הוא קבל התקף לב ומיד הפסיק לעשן. אחרי כמה חדשים, הוא חזר לעישון. אנשים צעירים לפעמים פשוט לא מאמינים שלהם זה יקרה (סרטןוכו'). כמו עם תאונות דרכים. הדבר היחיד שאנחנו יכולים לעשות הוא לשים גבולות לעצמנו. למשל, לא להרשות עישון בביתנו או בנוכחותנו. זה לפחות מעביר מסר לעשן שאלינו הוא לא יכול להתקרב עם הסיגריה.
הרבה מאוד מעשנים מתחילים בצבא ומהשיעמוםמשה
כולל דתיים ברמות כאלה ואחרות...
יש כלכ ך הרבה דתיים שמעשנים ואני לא חושבת שקשור...תח"ל
חבלדובלה
כי השיעמום נגמר והעישון ממשיך.

צריך לגרום לחבר'ה האלו להרגיש שזה מפריע, ואם לא למענם שיעשו למעננו... באמת, אדם שעישן הרגע כולו נודף את הריח המוכר (והמגעיל!) של הסיגריות, וזה ממש לא נעים להיות לידו! וגם לא נעים להגיד לו "תשמע, אתה מסריח".

צריך לשדר להם איכשהו שחוץ מהסכנה האישית שלהם זה גם מפריע מאוד לסביבה, ולקשר שלהם עם הסביבה. אולי זה מה שישכנע.
אני יכול לנסות עד מחר.משה
תסלח לי - אבל פחות או יותר התייאשתי.
גם אני די מיואשת.תח"ל
ובינתיים אני סובלת מאוד בגלל זה. אני מפחדת שאני לא אשים לב שאני ליד סיגריות עד שאני אמצא את עצמי שוכבת על המדרכה עם קוצר נשימה ח"ו לא עלינו.
צריך לעשות אם זה מששווו...ומהרר...eliya
אבל מהה?!
להפיץ את השרשור הזה בכל מקום...דובלה
כבר ככה משה (?) שם אותו על הדף הראשי של האתר.

אין לי הרבה רעיונות. להפוך את העולם לא נצליח, זה חסר סיכוי מראש. אבל אולי לאט לאט, כל אחד את החברים שלו ישכנע לפחות לא להתחיל עם זה. ליצור בחברה שלנו מצב שצעירים לא ישאפו לעשן (תרתי משמע), כיון שלעשן זה יהיה בושה ומטרד ולא גאוה.

אולי לפחות נצליח במידה כל שהיא להפחית בזה בנוגע לדורות הבאים (אפשר לחשוב שאני סבא מהדור הקודם) ומכאן ואילך.
אבל מה שנכון נכון - הרבה תקוות אני לא תולה בזה. אבל תמיד עדיף לקוות מאשר להתייאש. לא?!
ויש כאלה שאצלם זה דאוויןמשה
זה יכול להיות משיעמום, זה יכול להיות נסיון להרשים מישהו (או מישהי, תלוי בהקשר), נסיון להתקבל יותר חברתית וכו'.

אבל אחר כך את הנזק אי אפשר לתקן.

יש לי חבר שאומר שעישון פאסיבי הורג, ולכן צריך לגזור דין מוות על המעשנים.
(וכן - זה אני)משה
שהם הורגות!!!!!!!!!! כל מילה נוספת מיותרתצבי!
אבל אנשים שכבר בתוך זה לא כל כך מתעניינים אם זהתח"ל
הורג או לא...
אני חושב שהם כן מתענייניםדובלה
אבל הבעיה שזה רק אחרי שהם כבר בתוך זה, ואז הם כבר לא יכולים להפסיק.
אם היו מתעניינים לפני שהם בתוך זה, אולי המצב היה נראה אחרת. ומשה צודק, הצעירים מתחילים מזה הרבה פעמים בשביל ה"דאווין", אבל לזה התכוונתי שאנחנו צריכים לצור אווירה כזו שמי שמעשן זה לא מרשים את הסביבה אלא להיפך - מגעיל ומטריד את הסביבה. אנחנו יכולים ליצור מצב כזה בסביבה הקרובה שלנו.
דובלה צודק...eliya
צריך ליצור מן אווירה בחברה שלעשן זה דבר מגעיל ודוחהה... שמי שמעשן זה כבר לא "קול" [בעעע שונאת ת'מילה הזאתתת]...
סביבה בלי עישוןננסי
בבנין שלנו של 16 דירות אף אחד לא מעשן. אם מישהוא מבחוץ נכנס ומעשן, זה ממש מורגש.
לכם יש מזל...תח"ל
גם אצלנו בגבעהצבי!
לא מעשנים או כן מעשנים?תח"ל
אתה יודע שזה רע? תתרחק מזה.סבא גפטו
אח"כ תשאל.

34/99
אתה מדבר אלי? ולתח"ל לא מעשניםצבי!
לא יודעת אם כן או לא אבל אני יודעת שזה דברתח"ל
מסוכן וצריך להתרחק ממנו!
את משוגעת?זהבית
או שאת סתם טיפשה(או אחת משתיהן)
את מדברת אלי?תח"ל
י-ל-ד-ה-! מה עובר עליךך?!eliya
את לוקחת פיצויים מהמדינהה?!

יש לך את כל הקריטריונים!!!

ח-ל-א-ס לרדת פה על כולםם!!

נמאסס!!

מה עובר עליךך?

הייתה לך ילדות קשההה!!!!!
אני לא חדשההרהמורניק

למה כ"כ משעמם פה?????

כולם כבר התבגרו ועברו לצמ"עאיגנוטוס פברל

או לשטו"ל

לא ככה - נהיה יבש כי לא מצטרפים חדשים במקום אלוGini
שהתבגרו ועברו לפורומים של הגילאים היותר גדולים 
כולנו יבשים 🙁🙁Gini
וואלה!! אני גםההרהמורניק
אני חדשההודיה לה':)אחרונה
למה באמת
חיפוש קוראים לסיפור קצר שעומד לצאת לאוראורנשטיין

מחפשת קוראים/קוראות מהמגזר הציוני-דתי, כדי לקרוא סיפור זכרונות קצרצר של יוצא ברית המועצות לשעבר, ולענות על כמה שאלות. 

הסיפור באורך 38 עמודים. 

פרטים על הספר:

השעון המתקתק במרתף - סיפור מהווי נערותו של הרב מיכל וישצקי, מאחורי מסך הברזל. 

תקציר:

ברית המועצות, תשט"ו. סדרי הלימוד של מִיכֵל וישצקי די רגילים: לימוד גמרא בבוקר, ולימוד חסידות עם אביו אחר הצהריים – שחזר מגלותו בקזחסטן חודשיים קודם לכן.

אלא שאז החסיד האגדי, ר' מענדל פוטרעפאס גם משתחרר ממאסר פתאום. הוא מאתגר את מיכל בסדרי לימוד חדשים – המובילים בקלות לרצף סיכונים חדש.

עד להימור הגדול מכולם. 

מעניין אתכם?
כתבו לי ואשלח לכם את המסמך:
יהודית אורנשטיין -
0553075722
yehuditorens@gmail.com

את יכולה להפסיק להספיםנקדימון

אף אחד לא רוצה פה לקרוא את מה שאת מציעה. אין לזה היענות.

אין כמעט אנשים חדשים שמצטרפים לפורומים אז מה שאת עושה זה פשוט לטמטם לנו את המוח.

אולי די כבר?!

נשמע סיפור מענייןקעלעברימבאראחרונה
חיפוש קוראים לסיפור קצר שעומד לצאת לאוראורנשטיין

מחפשת קוראים/קוראות מהמגזר הציוני-דתי, כדי לקרוא סיפור זכרונות קצרצר מהווי נערותו של יוצא ברית המועצות לשעבר, ולענות על כמה שאלות. 

הסיפור באורך 38 עמודים. 

פרטים על הסיפור:

תקציר:

ברית המועצות, תשט"ו. סדרי הלימוד של מִיכֵל וישצקי די רגילים: לימוד גמרא בבוקר, ולימוד חסידות עם אביו אחר הצהריים – שחזר מגלותו בקזחסטן חודשיים קודם לכן.

אלא שאז החסיד האגדי, ר' מענדל פוטרעפאס גם משתחרר ממאסר פתאום. הוא מאתגר את מיכל בסדרי לימוד חדשים – המובילים בקלות לרצף סיכונים חדש.

עד להימור הגדול מכולם. 

מעניין אתכם?
כתבו לי ואשלח לכם את המסמך:
יהודית אורנשטיין -
0553075722
yehuditorens@gmail.com

הנוער הדתי לאומי לאן הוא הולך בצבא ?אביגיל מלאך

האם אתם חושבים שכל הנערים של הציבור הדתי לאומי מכוון ליחדות עילית או גם למקומות רגילים אחרים ?

הציבור הדתי לאומי - מגיע לכל היחידות והתפקידיםזמירות

בדיוק כמו בחיים האזרחיים

הציבור הדתי לאומי לא מתרכז בגבולות גזרה צרים - אלא נמצא בכל מגוון החיילות והתפקידים, קרביים, תומכי לחימה, ג'ובניקים, אנשי מחשוב, כלכלה, הנדסה, המון עתודאים שמתפזרים בכל יחידות הצבא עם סיום התואר בכל מגוון התפקידים הפתוחים בעתודה האקדמאית.

ובהמשך בחיים האזרחיים- בכל ענפי המשק, הכלכלה, התעשייה, האקדמיה, חקלאות, מסחר 

..יהודי חסידיאחרונה

אבל בוודאי שיש הרבה הכוונה בציבור הדתי לאומי לצאת דווקא לתפקידים משמועתיים ומובילים בכל מקום ובפרט בצבא

הפצות!!יהודי חסידי

ב"ה אנחנו זוכים להקים ארגון שיעודד את כולנו ביחד לצאת להפצות, להתחבר לצמא הגדול שיש בעם ישראל להתחבר לאבינו שבשמיים.

הארגון הוקם אחרי שבסוכות האחרון היה אירוע גדול בתל אביב - 'טולולולב - נוטלים לולב בתל אביב' שהשתתפו בו למעלה ממאתים בחורי ישיבות מישיבות שונות, ולמעלה מ-10,000!! יהודים זכו ליטול לולב.

בעז"ה ביום חמישי הקרוב יהיה אירוע השקה בהתוועדות 'צמאה' של הישיבות גבוהות __מגיעים ומתחברים דפוס .pdf

יצא עלון יפה, עלון (6).pdf מוזמנים לראות.

כמו כן יש אתר נחמד מתחברים - הנקודה היהודית שלי | קירוב לבבות והפצת יהדות

אשמח לתגובות....

וואודומיה תהילה
מדהים!
קצת תמונות מהפעילותיהודי חסידי

וקצת תמונות מהאירוע בבניני האומהיהודי חסידי
סיפוריהודי חסידיאחרונה

אחד הפעילים זיהה אדם שהניח תפילין בשבוע שעבר והציע לו להניח שוב. להפתעתו, האיש ענה: "לא". כשנשאל מדוע, הוא הסביר בחיוך: "בפעם הקודמת שהנחתי אצלכם, הרגשתי התעוררות כל כך גדולה, שלא רק שקיבלתי על עצמי להניח בכל יום – אלא שכבר הזמנתי דוכן תפילין קבוע למספרה שלי!"

הופכים את העולם!
מתחברים - הנקודה היהודית שלי | קירוב לבבות והפצת יהדות

מחפשים בני נוער לכתבהדבדב

לכתבה על שמירת נגיעה לנוער דתי לעולם קטן (השבועון)

מחפשים: שני בנים ובת (דתיים) - לראיון קצר בטלפון

על איך הם רואים את הדברים, מה המצב בשטח בנושא ועוד מספר שאלות.

אפשר גם אנונימי אם לא נוח בשם המלא.

אם מתאים לכם - אנא פנו לנדב בווטאסאפ בלבד 0545645411

תודה  

כתבה לנוער על שמירת נגיעהדבדב

לכתבה על שמירת נגיעה לנוער דתי לעולם קטן (השבועון)

מחפשים: שני בנים ובת (דתיים) - לראיון קצר בטלפון 

על איך הם רואים את הדברים, מה המצב בשטח בנושא ועוד מספר שאלות.

אפשר גם אנונימי אם לא נוח בשם המלא.

אם מתאים לכם - אנא פנו לנדב בווטאסאפ בלבד 0545645411

תודה  

חיפוש קוראים לסיפור על נער מתבגר מאחורי מסך הברזלאורנשטיין

מחפשת קוראים/קוראות מהמגזר הציוני-דתי, כדי לקרוא סיפור זכרונות קצרצר מהווי נערותו של יוצא ברית המועצות לשעבר, ולענות על כמה שאלות. 

הסיפור באורך 38 עמודים. 

פרטים על הסיפור:

תקציר:

עד להימור הגדול מכולם. 

אולי יעניין אותך