רגשות אשם.אנונימי (פותח)

אני מקווה שזה הפורום הנכון.

תקשיבו אני לא יודע מה לעשות.

יש לי מזל שפתחתי את הפורום כאן, ויש לי כמה וכמה סיבות.

טוב אז בקשר לנושא. אז ככה.

אחותי התאבדה.

אני יודע שזה בגללי. אני ואחיי הגדולים הרסנו ומיררנו לה את החיים. החיים שלה לא היו חיים.

היינו מרביצים לה פוגעים בה עד שיום אחד היא התאבדה.

לרגע הראשון אני שמחתי. אני והאחים שלי חגגנו. אפילו להלוויה לא הגענו.

בתכלס גם לולא לא עצרתי, אפחד מהאחים לא היה יושב עליה שבעה למרות הכול.

אחרי ההלוויה קלטתי. נכנס לי לתודעה עמוק ביותר.

אמנם לא הרגנו אותה עם סכין בפרצוף אלא עם סכין בלב.

הבנתי שעשיתי את הדבר הכי גרוע והכי נורא שיש.

רצחתי.

הרגתי.

פשעתי.

כשקלטתי אאת זה הסתגרתי בחדר שלי ולא הסכמתי לצאת.

באיזה שהוא שלב של השבעה הגיע חבר טוב של המשפחה שהוא שוטר. ביקשתי ממנו שיקח אותי לכלא.

זה לא מוסרי.

לא נורמלי.

גרמתי לרצח.

רצחתי במו ידי. בהבל פי.

הוא לא הקשיב לי בכלל. הוא עזב את הבית. כאילו כלום לא קרה.

אבל אני הבנתי דבר אחד. הוא מנע מהעולם שלווה.

הוא גרם לאדם, רוצח, להסתובב חופשי.

אני עד היום לא ישן בלילות. רק חולם עליה.

ילדה יפה. חכמה.

שאפילו בבית ספר לא יכלה להצליח.

ואפילו את הנאת חייה היחדה מנעתי ממנה.

(המחשב היה הכול בשבילה. ויום אחד פשוט הרסתי לה אותו.)

בכך היא נשברה.

זמן קצר לאחר מכן, היא התאבדה.

אני שקוע עוד ברגשות אשם.

החיים נעצרו.

אין חיים יותר.

אני הרסתי לה את החיים אז גם חיי נהרסו.

זהו.

אני גם רוצה להתאבד, מה לעשות????????????

וואי....מיסטר דום
קודם כל-תנחומים להורים...

ב.למה למה הרבצתם לה ומיררתם לה את החיים כל הזמן חלק מזה זה כ אשמתכם

ג.אני בטוח שהיא הבה אותכם עמוק בתוך הלב וגם אתה אהבת אותה אז תחשוב על זה שהי לא הייתה רוצה שתחייה חיים של סבל אלא חיים מאושרים
ותחשוב על כל הדברים הטובים והרגעים הטובים שהיו לכם ביחד....
נראה ליפלפלתי
זה חתיכת בעיה, ואין לי מושג בזה, אני מניחה שגם לאחרים פה, אבל אני חושבת שמינימום זה להתחרט באמת, לפרט לעצמך בדיוק מה עשית לה(כי רק אתה באמת יודע) , לבקש ממנה סליחה (בד"כ לפי מה שהבנתי עושים את זה עם עשרה ליד הקבר) ולנסות לתקן לאורך שנים את מה שעשית. אתה יודע הכי טוב מה הנקודות חולשה, שלך, ושלה, ואיזה רוע ודברים שליליים הוספתם בעולם באותו הזמן.
נראה לי שתקח כפרוייקט אולי כמקצוע- לעזור לאנשים שנמצאים במקום שהיית בו. כי האכזריות לא הגיעה סתם, יש לזה והיתה לזה סיבה. תבדוק מהי, ויש עוד אנשים כמוך. תדאג למלא להם את החסר, שלא יגיעו למצבים כמו שלך.
ועוד משו- תוסיף שמחה בעוללם, תעזור לאנשים באמת, תוסיף טוב במקום הרע שגרמת. ככה תשתנה באמת מבפנים.
ואם תעשה את הטוב כהצגה- אתה יכול להמשיך לשבת בבית ולחשוב על להתאבד.
בהצלחה!
יש לי דמעות.. זה ממש עצוב!! (לא בצחוק באמת יש לי)מיטל
אל תתאבד.. תחשוב מה זה יעשה להורים שלך.. 2 ילדים שהתאבדו...

אני יודעת שקשה לך.. אבל תנסה לעשות משהו.. אולי תעשה דברים לזכרה? אולי זה יעזור לך להתמודד?
גם לי יש דמעות!!!!ברצינות, אני בוכה!לולה=]
אבל דבר ראשון: אל תתאבד!!!!
תפנה לפסיכולוג, תנסה להסביר לו או לעצמך למה קרה מה שקרה, למה הצקתם לה, תנסה לשתף את האחים שלך במחשבה על זה שאתם גרמתם לכך שאחותכם התאבדה. תראה מה האם חושבים על זה. תדבר עם ההורים שלך, ותסביר להם. אל תחשוב על להתאבד!!!!!!!!!! זה אסור מהתורה (נראלי, אני לא יודעת את התורה על בורייה...)
כן זה אסור...צאקי 2
בלבול שקורה לפעמים...נשארת חסויה
קורה... לא נורא... היו כל מיני אי הבנות שלא קשורות אליכם אבל העיקר שתודה לאל כולם חיים בריאים ושלמים... סליחה על כל הבלגן...
ללכת לטיפול.אנונימי (פותח)
מסכים עם פלפלתידובלה
הדבר האמיתי והנכון שאתה יכול וצריך לעשות - זה לעשות הכל כדי לתקן את זה, כדי להוסיף אור בעולם כנגד מה שנחסר, ולא לקלקל ח"ו.

דבר ראשון, בכוון החיובי: אני מעריץ אותך על רגשות החרטה שלך, על כך שאותה רואה אחריות מלאה על השטויות ואתה לא מתנער מהם.
אני אמנם לא בטוח שאתה צריך להרגיש כ"כ הרבה רגשות אשם. בכל אופן, אתה רוצה לתקן את זה, עד כמה שאפשר. אז כך את ההצעות שהוצעו: א, תבקש ממנה סליחה. תלך לקבר שלה, ותבקש ממנה סליחה, תבטיח לה שאתה תעשה לזכרה מעשים טובים.
ואכן, תעשה מעשים טובים באותו עניין של הקלקול: כך את זה כפרוייקט, לעזור לאנשים אחרים עם בעיה כזו. אתה הרי מכיר את זה, אולי תצליח למנוע מקרים כאלו אצל אנשים אחרים. ואפילו סתם מעשים טובים לזכרה. זה יעזור לך, לה, ולעולם שסביבך.

להתאבד, זה לא פיתרון, זה לא יעזור לאף אחד. לא לך, לא לאחותך, ובוודאי שלא להורים שלך ולסביבה. זה סתם בריחה. תחשוב על זה.

הדיכאון לא מוביל לשום מקום חוץ מלאדמה. תעשה טובה לעצמך ולאחותך, תלך בכיוון החיובי. תשמח, תשמח אחרים, תשפר את האהבת ישראל שלך, תעזור לאנשים אחרים ותנסה להציל אנשים אחרים ממצב כזה. זה הדבר הכי טוב שאתה יכול לעשות. ותשמח שאתה עושה אותו. בהצלחה.
עצובננסי
אני מסכימה שהתאבדות זה דבר נוראה-במיוחד כי זה משאיר את המשפחה עם רגשי אשמה נוראיים. וקשה לתקן את הקשר כי האדם כבר לא אתנו. אבל אני מוכרחה להגיד שבדרך כלל אנשים לא מתאבדים ככה סתם בגלל מה שעושים להם בבית-אפילו אם הרבצתם לה או שברתם לה את המחשב. כנראה שהיו אי אילו סיבות נפשיות שביחד גרמו לה להחליט ככה. מה שגרם לה להתאבד זה לא את- זאת היתה ההחלטה שלה בגלל הרבה סיבות. אני מסכימה עם זה שכדאי לפנות לייעוץ בגלל הרגשות האלה ובגלל האובדן שאתם מרגישים. וגם לחשוב ביחד איך לבנות מחדש את המשפחה.
אנשים! היתה פה אי הבנה והיא לא התאבדה..מיטל
אני חושב על שתי אפשרויות, ושתיהן לא מוצלחות...אנונימי (פותח)
או שאח שלה כתב את כל זה, סתם כדי לעצבן אותה. אבל זה לא נשמע לי.

אפשרות נוספת, שהיא עצמה כתבה את זה, כדי לשדר לנו את מה שכביכול "עלול לקרות", כדי לראות מה יהיו התגובות. ואני מאוד מקווה שהאפשרות הזו לא נכונה.

אין לי עוד רעיון. מה באמת קרה כאן? מי שיודע שיגיד.
מעניין, שנשארת חסויה כבר כתבה קודם שזה היה אי הבנה, ואף אחד לא קלט. חשבו שהיא מגיבה על הסיפור...
נראה ליפלפלתי
ילדים משועממים המציאו את זה.
אז עכשיו דנו בזה.
וכל הכבוד. אתם באמת ילדים גדולים. ובוגרים!
תקשיבוeliya
גמלי יש דמעות.

מ-צ-ח-ו-ק-!

אנשיםםם!

אתם פשוט פתיםם!

למה נראלכם שהבנאדם מדבר אמת?

נראלכם סיפור כזה בארץ?

היו מספרים את זה בעיתונות,בתשקורת!

זה סיפור מומצאא...

חחחחחחחחח

אתם לא יודעים איך צחקתיי!
אז מה....צביקה
אז מישהו המציא או לא המציא....
ברמת העיקרון זה לא משנה...אולי עזרנו למישהו בכל זאת, לאדם הזה או אולי למישהו אחר.
מה??????? רציני????? או שאתה עובד עלינו?????אנונימי (פותח)
בן כמה אתה בכלל ובת כמה היתה אחותך ולמה באמת עשיתם לה את זה????????????????
באמת איך אפשר להאמין לסיפור כזה??????אנונימי (פותח)
הוא עבד על כולם-תתעלמיפעימה
אני מניחה שאפשר לבדוק את זה...פלפלתי
לא, משה?
לי כבר עולה בראש איך הייתי מנסה לבדוק את זה.
אפשר לפי האייפי... אבל זה עדיין יהיה אותו מחשב..מיטל
הסיפור נבדק איכשהו. אני מחכה לתשובהמשה
נראה לי שהסיפור הזהסירת עץ
סתם מפוברק!
אוו, כן, בטח! לך תעבוד על משהו אחר!!!!!star
יחתיכת משועממם!!!!!
לאיפה נסחפת?????
חחח..וואי אני האמנתי כמו מפגרת..יעלו'ש
איזה אנשים משועממים יש בעולם!!!!
בכיתי כשקראתי את זה..סוכנת_כפולה=]
אני לא יודעת מה לאמר...אבל רגשות האשם ממש קשות!!
מה תחליטו זה אמיתי או לא??סוכנת_כפולה=]
חומר למחשבהננסי
באמת הסיפור נשמע לא כל כך אמין, אך בכל זאת זה נושא מאד כאוב ודורש התייחסות. זה נותן לנו עוד סיבה לנסות לשפר את היחסים במשפחה. במיוחד עכשיו שאנו מתקרבים לחודש אלול, זאת הזדמנות לעבוד על קשרי המשפחה ועל רגישות כלפי הזולת.
נכון, זה חומר למחשבהדובלה
אבל זה ממש לא נותן היתר לצחוק על נושאים כאלו. ראש השרשור גרם להרבה אנשים כאן לבהלה וצער גדול. לנסות להשתתף בצער ולנחם את מי שלא קרה לו בעצם כלום. זה ממש לא בסדר.

לאחר מעשה, ברור שאנחנו צריכים בכל אופן לקחת חומר למחשבה ולשפר את עצמינו בנושאים האלו, אבל לא לתת לגיטימציה למה שנעשה כאן.
מילה אחת------------------------------------------נחמן מאומן
לא צוחקים על נושאים כאלה!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!
אתם צודקיםננסי
אתם צודקים-אני מבקשת לנצל את הפורום לליבון נושאים אמיתיים, ולא לשחק עם רגשות של אנשים. אנחנו באמת כאן בכדי לסייע אחד לשני. לצערנו יש מספיק כאב בעולם ולא צריך להוסיף.
רחלי את צודקת ובגדוללללללל!!!סוכנת_כפולה=]
יש פה כמה אנשים שצוחקים על דברים כאלההההה!!
די אסור לצחוק על זה!!אתם משוגעיםםםם!
נכוןןן!!! זה ממש חסר התחשבות..!!צאקי 2
אני אחת שלוקחת סיפורים כאלה קשה.. והסיפור הזה ממש השפיע עליי כול היום.. וזה ממש לא בסדר..
וואי איזה פחד...מה עובר על אנשים?? מה קורה איתכם?רעותותי
אגב, לפי דעתי זה יכול להיות דבאר כל כך מציאותי..
אבל באמת כל עוד אף אחד לא שמע על הסיפור הזה (המצאה של ..לא יודעת איך להגדיר אותם) סימן שזה מוקרץ ממוח..של חבורת משועממים ביותר..

וואי כמה שעשה לי רע לשמוע את זה..

אבל אולי בכל זאת אנשים תחשבו זה יכול לעורר פה כל אחד ואחת..נדון אותם לכף זכות אה..חח.
מסכימה במאה אחוז!!!ארטיקאחרונה
וזה שהסיפור מומצא זה לא עושה את זה בסדר ליצחוק על זה!!!!
לכולם! גם אם הסיפור לא אמיתי אז,אנונימי (פותח)
אולי יוצא מהסיפור הזה מסר שקשור לחודש אלול.

אולי הכותב רצה לרמוז למשפחות שיש אצליהם מריבות כאלו בין אחים,

שהאחים יתפסו את עצמם בזמן, וישפרו את ההתנהגות שלהם..
חודש אלולננסי
חודש אלול הוא באמת זמן טוב לבנות את עצמנו מבחינה רוחנית. זה זמן באמת לשפר יחסים עם הורים, עם אחים ועם חברים. נשמח לשמוע עצות איך עושים זאת ואיך להתגבר על הכעס.
אני לא חדשההרהמורניק

למה כ"כ משעמם פה?????

כולם כבר התבגרו ועברו לצמ"עאיגנוטוס פברל

או לשטו"ל

לא ככה - נהיה יבש כי לא מצטרפים חדשים במקום אלוGini
שהתבגרו ועברו לפורומים של הגילאים היותר גדולים 
כולנו יבשים 🙁🙁Gini
וואלה!! אני גםההרהמורניק
אני חדשההודיה לה':)אחרונה
למה באמת
חיפוש קוראים לסיפור קצר שעומד לצאת לאוראורנשטיין

מחפשת קוראים/קוראות מהמגזר הציוני-דתי, כדי לקרוא סיפור זכרונות קצרצר של יוצא ברית המועצות לשעבר, ולענות על כמה שאלות. 

הסיפור באורך 38 עמודים. 

פרטים על הספר:

השעון המתקתק במרתף - סיפור מהווי נערותו של הרב מיכל וישצקי, מאחורי מסך הברזל. 

תקציר:

ברית המועצות, תשט"ו. סדרי הלימוד של מִיכֵל וישצקי די רגילים: לימוד גמרא בבוקר, ולימוד חסידות עם אביו אחר הצהריים – שחזר מגלותו בקזחסטן חודשיים קודם לכן.

אלא שאז החסיד האגדי, ר' מענדל פוטרעפאס גם משתחרר ממאסר פתאום. הוא מאתגר את מיכל בסדרי לימוד חדשים – המובילים בקלות לרצף סיכונים חדש.

עד להימור הגדול מכולם. 

מעניין אתכם?
כתבו לי ואשלח לכם את המסמך:
יהודית אורנשטיין -
0553075722
yehuditorens@gmail.com

את יכולה להפסיק להספיםנקדימון

אף אחד לא רוצה פה לקרוא את מה שאת מציעה. אין לזה היענות.

אין כמעט אנשים חדשים שמצטרפים לפורומים אז מה שאת עושה זה פשוט לטמטם לנו את המוח.

אולי די כבר?!

נשמע סיפור מענייןקעלעברימבאראחרונה
חיפוש קוראים לסיפור קצר שעומד לצאת לאוראורנשטיין

מחפשת קוראים/קוראות מהמגזר הציוני-דתי, כדי לקרוא סיפור זכרונות קצרצר מהווי נערותו של יוצא ברית המועצות לשעבר, ולענות על כמה שאלות. 

הסיפור באורך 38 עמודים. 

פרטים על הסיפור:

תקציר:

ברית המועצות, תשט"ו. סדרי הלימוד של מִיכֵל וישצקי די רגילים: לימוד גמרא בבוקר, ולימוד חסידות עם אביו אחר הצהריים – שחזר מגלותו בקזחסטן חודשיים קודם לכן.

אלא שאז החסיד האגדי, ר' מענדל פוטרעפאס גם משתחרר ממאסר פתאום. הוא מאתגר את מיכל בסדרי לימוד חדשים – המובילים בקלות לרצף סיכונים חדש.

עד להימור הגדול מכולם. 

מעניין אתכם?
כתבו לי ואשלח לכם את המסמך:
יהודית אורנשטיין -
0553075722
yehuditorens@gmail.com

הנוער הדתי לאומי לאן הוא הולך בצבא ?אביגיל מלאך

האם אתם חושבים שכל הנערים של הציבור הדתי לאומי מכוון ליחדות עילית או גם למקומות רגילים אחרים ?

הציבור הדתי לאומי - מגיע לכל היחידות והתפקידיםזמירות

בדיוק כמו בחיים האזרחיים

הציבור הדתי לאומי לא מתרכז בגבולות גזרה צרים - אלא נמצא בכל מגוון החיילות והתפקידים, קרביים, תומכי לחימה, ג'ובניקים, אנשי מחשוב, כלכלה, הנדסה, המון עתודאים שמתפזרים בכל יחידות הצבא עם סיום התואר בכל מגוון התפקידים הפתוחים בעתודה האקדמאית.

ובהמשך בחיים האזרחיים- בכל ענפי המשק, הכלכלה, התעשייה, האקדמיה, חקלאות, מסחר 

..יהודי חסידיאחרונה

אבל בוודאי שיש הרבה הכוונה בציבור הדתי לאומי לצאת דווקא לתפקידים משמועתיים ומובילים בכל מקום ובפרט בצבא

הפצות!!יהודי חסידי

ב"ה אנחנו זוכים להקים ארגון שיעודד את כולנו ביחד לצאת להפצות, להתחבר לצמא הגדול שיש בעם ישראל להתחבר לאבינו שבשמיים.

הארגון הוקם אחרי שבסוכות האחרון היה אירוע גדול בתל אביב - 'טולולולב - נוטלים לולב בתל אביב' שהשתתפו בו למעלה ממאתים בחורי ישיבות מישיבות שונות, ולמעלה מ-10,000!! יהודים זכו ליטול לולב.

בעז"ה ביום חמישי הקרוב יהיה אירוע השקה בהתוועדות 'צמאה' של הישיבות גבוהות __מגיעים ומתחברים דפוס .pdf

יצא עלון יפה, עלון (6).pdf מוזמנים לראות.

כמו כן יש אתר נחמד מתחברים - הנקודה היהודית שלי | קירוב לבבות והפצת יהדות

אשמח לתגובות....

וואודומיה תהילה
מדהים!
קצת תמונות מהפעילותיהודי חסידי

וקצת תמונות מהאירוע בבניני האומהיהודי חסידי
סיפוריהודי חסידיאחרונה

אחד הפעילים זיהה אדם שהניח תפילין בשבוע שעבר והציע לו להניח שוב. להפתעתו, האיש ענה: "לא". כשנשאל מדוע, הוא הסביר בחיוך: "בפעם הקודמת שהנחתי אצלכם, הרגשתי התעוררות כל כך גדולה, שלא רק שקיבלתי על עצמי להניח בכל יום – אלא שכבר הזמנתי דוכן תפילין קבוע למספרה שלי!"

הופכים את העולם!
מתחברים - הנקודה היהודית שלי | קירוב לבבות והפצת יהדות

מחפשים בני נוער לכתבהדבדב

לכתבה על שמירת נגיעה לנוער דתי לעולם קטן (השבועון)

מחפשים: שני בנים ובת (דתיים) - לראיון קצר בטלפון

על איך הם רואים את הדברים, מה המצב בשטח בנושא ועוד מספר שאלות.

אפשר גם אנונימי אם לא נוח בשם המלא.

אם מתאים לכם - אנא פנו לנדב בווטאסאפ בלבד 0545645411

תודה  

כתבה לנוער על שמירת נגיעהדבדב

לכתבה על שמירת נגיעה לנוער דתי לעולם קטן (השבועון)

מחפשים: שני בנים ובת (דתיים) - לראיון קצר בטלפון 

על איך הם רואים את הדברים, מה המצב בשטח בנושא ועוד מספר שאלות.

אפשר גם אנונימי אם לא נוח בשם המלא.

אם מתאים לכם - אנא פנו לנדב בווטאסאפ בלבד 0545645411

תודה  

חיפוש קוראים לסיפור על נער מתבגר מאחורי מסך הברזלאורנשטיין

מחפשת קוראים/קוראות מהמגזר הציוני-דתי, כדי לקרוא סיפור זכרונות קצרצר מהווי נערותו של יוצא ברית המועצות לשעבר, ולענות על כמה שאלות. 

הסיפור באורך 38 עמודים. 

פרטים על הסיפור:

תקציר:

עד להימור הגדול מכולם. 

אולי יעניין אותך