מספרי הטלפון של החיילים שסירבו - לחזק!יד ימינו
אפשר לשלוח גם מאייסיקיו...
החיילים שסירבו וצריך לחזק :
חיים כהן - מפקד מגוש קטיף:
0545684882
מאור כהן - מפקד מאופקים:
0524703670
נתנאל - חייל חילוני
0547669399
מאיר בוזגלו
0508592905
נתי אבוגני
0547664399
סמל דויד סעיד
0525360636
אתה לא חושב שזה לא הכי נכון פרסם את המספרים ?חב"דניקית
אולי כן...כי אולי יהיה תאנשים שאמת יתקשרו ויחזקו אותם...אבל יהיה את אלה שסתם יתקשרו ויחרבשו........ זה די מעצבן לא?!
ההורים שלהם נתנו את המספר וביקשו שיתקשרו...יד ימינו
תתביישו לכם!אנונימי (פותח)
אני כמובן נגד גירוש היהודים מחברון - אבל אי אפשר ככה לסרב פקודה!
כי היום החיילים הדתיים לא ירצו לגרש את יהודי חברון
ומחר החיילים השמאלנים לא ירצו להרוג ערבים...

הם פושעים! המלכות (מדינה) שלנו רקובה ומושחתת אבל זה לא אומר שמותר ללכת נגדה!
מי הרבנים שלך?~?!?!?!?!?!?צביהודה
איזה היתר יש מהתורה יש לגרש יהודים הם צדיקים ןלא פושעים הם הולכים בשם ה' ואת שקוראית לעצמך מפד"לניקית לא יודע אם דתיה או לא את מעיזה ללכת נגד הקב"ה ולקרןא להם פושעים תתביישי
תאמין לי שיש הרבה רבנים שאוסרים על סירוב פקודהאנונימי (פותח)
ואני דתייה לפחות כמוך
אז זה לא רבנים. ‎מוריה
רבנים שנגד סירוב פקודה = רבנים נגד התורה = לא רבנים.
מה את אומרת, מוריה...תכלת דומה לים
אז הריני להכיר לך בזאת כמה וכמה רבנים, שהם כן רבנים, ונגד סירוב.
ועדין את לא מתביישתצביהודה
להגיד פושעים על צדיקים שמעיזים ללכת נגד הממסד הרקוב הם נענשים כי הם אומרים את האמת חייל שמאלני שיסרבכ לא יטוםל בצורה כזו כי כל המערכת חושבת בצורה עקומה, ואת יוצאת נגד האמת
תני לי שם של גדול דור שיוצא נגד סירוב פקודה(ולא איזה רב קיוסק שהוצא נגדו פסק בבית דין שאסור לו לפסוק)
מי ש"נגד" סירוב פקודה אז הוא "בעד" גירוש יהודים איזה רב יגיד לך שכתוב בתורה שמותר למסור חלקים מהארץ לידי נוכרים
איזה רב!?!?!
ואם יש רב שאומר שמותר כזה דבר אז הרב הזה מסייע לדבר עבירה ולא רב יקרא שמו כי אם כופר בתורת משה

תפתחי תנ"ך תבדקי כמה פעמים כתוב על מעלתה של א"י ישראל, לעומת זאת לא כתוב באף מקום שמותר למסור חלקים מארץ ה'
אוח זה היה אמור ליהיות אחרי ההודעה של מפד"לניקית..חב"דניקית
לא פלא שזה הדעה שלהפורומיסט
היא הרי מחדלניקית
לחצת אצליחמסית
על נקודה רגישה.

איך את- ילדה בת 14 (תקני אותי אם אני טועה), שלא עשתה כלום בחיים שלה, מעיזה להגיד לשון הרע כ"כ בוטה, גמור, ומיותר כנגד מישהו הרבה יותר גדול מימך; רב (כן: רב, גם אם אתם לא מסכימים עם דעותיו) בישראל?

ועוד יותר גרוע מיזה- הרב אבינר לא כאן כדי להגן על עצמו. אז לך, בתור בנאדם, אין שום זכות ללכלך עליו כשאין לו אפשרות להתגונן. זה פשוט זוועה כל הרכילות שמסתובבת סביבו. דוגרי- אפאחד מאיתנו לא יודע מה היה. אז כמה רבנים אחרים יצאו נגד הפסקים שלו בנושא טהרת המשפחה. האם זאת סיבה לשפוט אותו ככה? האם זו סיבה לכך שלא עובר שבוע בלי שמישהו בפורום השפל הזה (ואני מתכוונת לזה באמת.) מעיר איזה שהיא הערה מיותרת עוקצנית ומטופשת בקשר לרב אבינר??
אוקי אני מוכנה לרשום לך תשובה ארוכה ומפורטת באישי.חב"דניקית
.............

וגם היה דיון על זה...את מוזמנת לפתוח..וליראות

מפדלניקית אומללה!יד ימינו
יפה - את ממשיכה במסורת של מנהיגיך.
יזכרו לדיראון עולם חברי המפד"ל שהצביעו בעד חוק פסילת הרב כהנא.
נבלות, שיצאו נגד התורה בגלוי.

השאלה כאן היא כזאת:
האם כאשר הצבא יקבל פקודה לאנוס את אמא שלך ואותך, האם גם אז לא תתמכי בהם שהם יסרבו פקודה?????!!!!!!!
יתר על כן, האם לא תצעקי להם: סרבו פקודה! זה לא חוקי!!! ??????

כנראה שתורת ישראל פחות חשובה לך מגופך, ואם כך - לכי להיות עם חבריך, הבוגדים בתורת ישראל, חברי סיעת המפד"ל.

*ראוי להזכיר כאן שממשלת שרון לא הופלה עקב חשיבתה של המפד"ל "להשפיע" מבפנים.
כ''חניק עלוב! אתה ממש גורם לי להקיא!אנונימי (פותח)
הרמב''ם אומר בפירוש שאסור להיות קיצוני באף נושא בחיים..

ולגבי כל האלה שהיתנפלו עליי.

אז ככה: אני מסכימה איתכם ב100% שזאת עבריה חמורה מה שעשו שם בחברון ובעמונה וכו'...

אבל יש לא מעט רבנים - ולא "רבני שוק" כמו שמיקודם זיזלזלתם שאומרים שעדיף למסור בית לנוכרי מאשר לפרק את צבא העם...

לכו תוכיחו שאתם צודקים והרבנים השניים לא.

ויד ימינו אני עליתי לחומש והייתי גם בעמונה אז אל תתייחס אליי מגעיל
כדי שתסתמי את הפה הממלכתי שלךאנונימי (פותח)
מהר!!!!!!!!!!!!!!!!!
חלאס!אוווריה
תתחילו לנהל דיון כמו בני אדם.

למה לרדת רמה?
כל הערכים הנעלים שלכם (אני לא מזלזלת ח"ו) לא נותנים לכם לדרוך ולרמוס ערכים אחרים..
חמודה, את צריכה ללמוד קצת לפני שתביאי ציטוטים.יד ימינו
בתור אחד שגמר כבר פעמיים את משנה תורה (ובדרך לגמור אותו בפעם השלישית עוד 3 שבועות), הייתי ממליץ לך ללמוד עוד כמה הלכות מהרמב"ם. לא רק את הלכות דיעות.
אני אביא כאן את יחסו של הרמב"ם בקשר לסירוב פקודה:
הנה דברי הרמב"ם:יד ימינו
"ואין צריך לומר אם גזר המלך לבטל מצוה, שאין שומעין לו.".

עכשו את מבינה למה הרמב"ם נגד קיצונים?

כי אם הרמב"ם היה קיצוני - הוא היה מורה הלכה שצריך להרוג את המלך, מכיון שהוא לא קיצוני הוא כותב שצריך "רק" לסרב פקודה.

באמת - כדאי שתלמדי.

ובקשר לחומש ועמונה - כל הכבוד!

זה לא סותר את זה שאת אומרת דברים נגד תורתינו!
למה באישי?חמסית
יש לך משהו להסתיר?
חבל לפתוח על זה שרשור נוסף - תסתכלי בארכיון שליד ימינו
הפורום - לפני כמה עמודים.

מעבר לזה שכל החומר נמצא באתר הזה - aviner.net - וכל מילה מיותרת.
תיקון המשפט האחרון:יד ימינו
מעבר לזה שכל החומר נגד אותו איש רע מעללים נמצא באתר הזה - www.aviner.net - וכל מילה נוספת מיותרת.
יד ימינו אתה ממש חולני!!!אנונימי (פותח)
להיות קיצוני (כ''ך) זה איסור תורה!!!!
תיפתח רמב''ם הלכות דעות ותבין על מה אני מדברת... שאסור לאדם להיות קיצוני באף נושא בחיים.

וכן תתפלאו!!!! יש רבנים צדיקים ולא "רבני שוק" כמו שהצגתם מיקודם - שטוענים שעדיף לעבור על איסור מכירת קרקר לנוכרי מאשר לפרק את צבא העם שבילעדיו ובלי הקב''ה כולנו יודעים שלא היינו כאן היום...

אני גם מודעת לכך שהפינוי הוא איסור תורה חמור! אך יש שחושבים שפירוק בצא העם זה יותר חמור....
ולכו תוכיחו שהם טועים
ממלכתים נמאסתם!!!אנונימי (פותח)
איך את מעיזה להיות בשם הזה בושה וחרפה!!!!!!!!!
את מוכנה לרשום כמה שמות מהרבנים האלה..?חב"דניקית
וחמסית....תיכנסי לאתר שיד ימינו הביא....ובאמת כל מילה מיותרת...
אני חולני?יד ימינו
תמצאי לי רב אחד שאומר שהרב כהנא טעה, או שהוא לא הלך לפי חוקי התורה.אפילו ""הרב"" אבינר אומר שהוא היה צדיק.
אני ממליץ לך ללמוד את כל הרמב"ם לפני שאת כותבת בשמו שטויות כאלה.
אכן, קיצוניות זה דבר שלילי.
אני קיצוני???
תראי מה הרמב"ם כותב על היחס שצריך להיות לאזרחי האויב בדעת מלחמה!
תראי מה הרמב"ם כותב על העונש שיש ל'מויסר'!
תראי מה הרמב"ם כותב על 'מלך שגזר גזירה'!

לצערך, התורה שלנו קיצונית.
קיצונית מאוד.

לגרש את הגויים, עונשי מוות, ועוד הרבה הרבה דברים.

את מוזמנת לעבור לכת ה'מזרוחניקים' - עושים רק מה שבא להם.

האמת - את נראית לי כבר נמצאת שם...
מחדלניקית מה את עושה בפורום כזה קיצוני?אנונימי (פותח)
תכתבי שם של רב אחד שמתיר למסורצביהודה
קרקעות לידי גויים, א ח ד!!
לא כתוב בשום מקום בתורה , בהלכה,משנה ,גמרא, שום מקום לא כתוב שמוותרים על א"י לטובת אחדות ישראל אל תבלבלי בשכל תביאי שם של רב מקור הלכתי כי עד עכשיו כל מה שכתבת היה ממש על גבול הכפירה אז תיזהרי בטעות שלא לצאת ממש בגלוי נגד הקב"ה כי את ממש קרובה לזה... כדאי שתשימי לב למה שאת אומרת שלא תיפלי במילותייך אם את רוצה שיכבדו את דעתך אז כדאי שתבואי עם גב לא עם דעה ממלכתית מטופשת שאין לה שום ביסוס. מי אמר לך שמותר למסור בית יהודי בשביל אחדות עמ"י מי?!?!? האדמו"ר אבו ממאזן? אין בדעה שלך שום מקור יהודי כלשהו, כל מה שיש לך זה דיעה שהולכת נגד הקב"ה שמיוחסת בד"כ לשמאלנים את גרועה ממפד"לניקים את שמאלנית תשני את הכינוי שלך ותכתבי בגלוי ובגאון
"ש מ א ל נ י ת". אז לפני שאת באה בשם רבנים מזויפים כדאי שתבררי מה באמת כתוב בהלכה-בהצלחה בחיפוש אחרי היהדות.

ד.א.
בקשר לרב אבינר יצא נגדו פסק של בית דין רבני של הרב דוב ליאור שליט"א שאסור לו לפסוק בשום כלל וענין על הפסק חתומים גדולי הדור- הרב מרדכי אליהו, הרב עובדיה יוסף, הרב יעקב יוסף, הרב דוב ליאור הפסק הוצא לפני הרבה זמן ולא רק בענין טהרת משפחה אז לפני שהולכים בשיטותיו למרות שהוא מלא תורה וכו' וכו' יש גדולים ועצומים בדורנו שפסקו שאין ללכת כהנהגותיו.
יד ימינו-אלירזוש!
כל מה שכתבת נכון חוץ מה מרחאות של הרב אבינר!!בזה-תתבייש לך מאוד!
*למחשבה.
חלאאאאאאאאאססססססססססססבא גפטו
וכל מה שאני אכתוב, אני או אנשים אחרים לא יגרמו לך לחשוב אחרת מסיבה מאוד ברורה ופשוטה בהבנתה, א"כ לא ביישומה; את לא רוצה להגיע לאמת.

במקרה שלנו, האמת כואבת לך. אז גם אם יוכיחו לך א-שאת טועה. ב-שאותו אחד שמוכיח לך, הדעות שהוא מציג את האמת-התורה - את תתפסי בתירוצים ונימוקים שכל אחד יכול לתפוס בכל נושא אבל בשורה התחתונה גם אם יהיה בהן אמת... תזכרי "99% אמת = 100% שקר!"

לא יד ימינו, ואפחד אחר כאן, הוא קיצוני. ז"א יכול להיות סיכוי קטן שכזה, אבל הוא לא מתכוון להיות כזה. הבעיה שלך, היא לא עם מה שאת חושבת ל'קיצוניות' אצלו, אלא אצלך. שאת התורה שלך, את מכתיבה לעצמך ע"פ רגשותייך, ולא מכתיבה לעצמך את רגשותייך ע"פ התורה!

אכן. לא שאנחנו פתולוגים, לכן לא נפתח לרמב"ם ואת הרמב"ם ת'צורה.. .אבל הוא אכן כתב את הדבר. אסור ללכת לקיצוניות. כי [הסבר של כל ראש בריא. לא מילים של הרמב"ם זצ"ל] ב'קיצוניות' אין מגבלה ל'קיצוניות'.... דבר מסוכן בעליל. ראי ערך ממלכתיוניזם. אבל את יודעת מה? את דמגוגית. אז נכון. הרמב"ם הביא את זה. זה אמת. לא שיקרת. אבל זה לא שייך. תשובה מצויינת לא לשאלה ולא למוכתב.

ולעניין הבעיה שלך; לא החלטתי לאיזה שטות שלך להגיב ולהסביר לך. במידה ויש לך משהו שאת בטוחה שאת צודקת בו, ויד ימינו סובר אחרת, ואת רוצה בירור, אז בבקשה תעלי את הענין.
את יוצאת כאן נגד אנשים שהם קיצונים. ולמה? כי את גדלת במקומות ששם לעשות את אותו המעשה, או אותה מחשבה, זה מוגדר כ'קיצוניות'. אבל בואי נסתכל בתורה;
מצווה לאהוב יהודים ? - מסכימים. גם אם אני שונא בני אדם יש עלי מצווה.
מצווה לאהוב יהודים שעושים מעשים טובים? - אדרבא צריכים לעודד ולתמוך!
מצווה לשנוא יהודים רשעים? - הופה... למה את זה את לא מוכנה לקבל? ואם תרצי אפשר להביא מקורות בתורה... או ציטוטים מהתנ"ך... או מעשים מהתלמוד ומחז"ל או פשוט הלכה פשוטה שחור ע"ג לבן בשו"ע! שמצווה לא רק לשנוא, אלא גם להילחם נגד יהודים רשעים. ויותר מכך, שחמור יותר הוא מקרה שבו אותו יהודי רשע, הוא מתחזה ורב. ולא שהוא לא קיבל הסמכה לרבנות. הוא קיבל. וסרח! - אז אל תעני לי. כי לא אני הקיצוני. את זאת הקיצונית! ואת יודעת מה? זה כואב - אבל את כופרת בעיקר. וסותרת את כל ספרי ההלכה! ואני לא מדבר על ספרי הלכה שהומצאו לי במאה וחמישים שנה האחרונות - עת התחילו לצוץ כל מיני מחשבות כפירה. אני מדבר על שו"ע רמב"ם ומשנה ברורה לאשכנטוזים שהם היום, אבני יסוד בפסיקה! ושם כתוב שכמו שחובה לאהוב את הצדיק, יש חובה לשנוא את הרשע. ומי שכתב את המשנה ברורה ערך וסידרה, והכי הכי ידוע בעניין שמירת הלשון, הלא הוא בעל ה'חפץ חיים' רבי ישראל מראדין זצוק"ל, הוא זה שכותב על סורחים ונואפים [כן כן - יהודים!] שמצווה לפרסם את מעליליהם ולהכלימם ברבים! כי זה הצלת הכלל! אז את כאן הקיצונית! לא יד ימינו ולא יד שמאלו.

את לוקחת דעות שלך, ומנסה לעשות אותן יהודיות. מה לעשות? את מושפעת מהגלות הארוכה. היא השתרשה בגנים שלך. - רוצה לחיות כיהודיה? תעזבי את כל הדעות הקדומות הכפרניות האלו ותחזרי לאבינו שבשמים.

ובעניין כמה גיבובי שטויות שכתבת:

יד ימינו לא מתפלא. כי הוא יודע שיש כאלו שנחשבים ל'רבנים צדיקים', ויש כאלו שהם בהחלט רבנים, וחלקם אף באמת צדיקי-אמת. אבל טועים! את יודעת מה? הגר"ע עובדיה - ענק שבענקים. צדיק-אמת. אבל פוליטיקאי... מה לעשות? מה לעשות? תוכו לקח/אכל קליפתו זרק. וזה קיים אצל כל יצור-אנושי גדול ככל שיהיה!

אז א' אני לא רוצה לראות איזה רב אמר כזה דבר... כי גם אם זה יהיה אבא שלי, מבחינתי זה יהיה אפס. לא נחשב. תביאי את הרב שאמר שעדיף למכור קרקר לנוכרי מאשר לפרק את צה"ל - אבל מה? תביאי רב שגם נתן לך מקור הלכתי. אם לא - חז"ל הגדירו אותו "הריהו כאבן'! לא הוא במהותו... דעתו! דעתו היא כאבן!

ב' אני שם לב שיש לך שתי אלהויות! האחד, הקב"ה והשני "צבא העם" כפי שכתבת.... "צבא העם (1) שבעלדיו ובלי הקב"ה (2) - יחי יחי יחי - האלוה החדש!"..... ולעניין דברי הכפירה עצמם: לא צה"ל שבזכותו אנחנו כאן היום. אנחנו כאן היום בזכות מוחות של יהודים בריאים שהפסיקו להיות גלותיים וחזרו לארץ הקודש! ברור שהייתה סייעתא דשמייא, והמהלך הטבעי הוא, כדי לחיות וכשצרים עליך - להקים צבא. הצבא כ'איגוד אנשי לוחמה' או איך שלא תגדירי את זה.. הוא לא זה ששומר עלינו וגורם לנו לחיות! שיהיה ברור!
ואם זה משנה.... צה"ל כיום הוא הוא משטרה-חובה. בדיוק כך! ולמשטרה שהפקודות שלה הן סותרות את התורה באופן גלוי ומוצהר! שמפקדיה הם כופרים בעיקר, מחללי שם ה', מבזי ת"ח, מבצעים גילוי עריות בפרהסיה, ורבניהם... צולמו בוידאו [שהתפרסם] הרבצ"ר ואויב ישראל ווייס - עוקרים את הקברים בגוש קטיף... עושים סעודה שלושה מטר [בדיוק!] מהקברים.. וצוחקים - כשיהודים יקרים וצדיקים נמצאים שלושה מטר! חארות!!!!!!!!!!!! במלוא מובן המילה! עליהם דוד המלך ע"ה אמר "הלא משנאיך ה' אשנא - ומתקוממיך אתקוטט. תכלית שנאה שנאתים. לאויבים היו לי". תביני. את יכול לתת פרשנות משלך. [שבמילא תסתור את כל הפרשנויות של רש"י, רד"ק ואחרים שכתבו שדוד המלך אומר את זה על יהודים רשעים!] כמו שזה על גויים.... אבל שתדעי, שבמחינת היהדות - את מי ה' שונא? את מי שהוא לא אמת! והאמת היא התורה. אז מי שחייו, אינם חיי תורה ה' שונא אותו. ודוד המלך מתאווה מה שנקרא "היה מת" להתקוטט איתם כפי שהוא אומר!

הפינוי הוא לא איסור תורה!
ופירוק צה"ל הוא איסור דאורייתא.
לך תסביר למפדלניקית... לכי תביני....
סבא - חזק! רואים שלמדת טוב במירב שנותיך...יד ימינו
לעניין הרמב"ם ושאר המחשבה היהודיתברוךש

א. כאשר הרמב"ם כתב על קיצוניות הוא תהיחס אל המידות הקיימות אצל האדם- לדוגמא: אם אדם הוא בזבזן או קמצן שילך בדרך האמצע ויהיה מעין סינטזה בין שניהם (התיקון הוא הקיצוניותת ההפוכה לקצת זמן).
קיצוניות לדבר ה'זה דבר נורמלי לחלוטין, אני מזדהה לחלוטין עם אדם אשר רוצה ללכת בדרך ה' בצורה המקסימלית וטובה ביותר, (כמובן שיש לזכור את בל תוסף).
ב. זוהי מצווה חשובה מאוד לחזק את הסרבנים מכיוון שהם הקריבו את עצמם בשביל ה' (הם יכלו להיזרק מהצבא וכו...), והם צריכים חיזוק על מעשיהם, ובנוסף יש להראות להם ולאחרים שהם יקבלו את כל חיזוק שהם צריכים אם הם יצטרכו לבחור את צד ה' על פני החילוניות המתפשטת.
כל מי שטוען שהרב כהנא טעה או צדק, אני מאוד מקווה שזה לאחר לימוד תורתו (ספרי הרעיון והמעש שלו).
מי שצריך שיראו לו את התמיכה של רבנים ברב כהנא יכול לראות את הסכמתו של הרב אליהו בספריו, וכמו כן ישנה התמונה המפורסמת של הרב כהנא והרב קוק ביחד בכותל כאשר הם לוחצים ידיים(וישנם גם הרבה חילופי מכתבים בינהם- למשל כאשר הרב קוק תמך גם במפלגה של הרב כהנא וגם ברב דרוקמן-, ובנוסף אם אתם רוצים את כלל הרבנים תחפשו בyoutoob ושם תמצאו את טקסי הזיכרון לכבודו כאשר הנושאים דברים הם: הרב אבינר, מלמד,דרוקמן,ועוד...
וכד"א הרב אבינר והרב כהנא הם קרובי משפחה דרך טליה.
-----אבל זה לא הנושא------------

תקשיבו אני שונא להגיד את זה אבל קיימים היום הרבה מאוד יהודים שהשתבשה עליהם דעת תורה, ז"א שהם יודעים מצויין גמרא והלכה אומנם כל מה שאנו קוראים לזה אידיאולוגיה הם פשוט מבולבלים וטועים, (תקחו את לדוגמא את הרב עובדיה שטען שפיקוח נפש דוחה א"י,אם אתם רוצים לראות את האמת בעניין תעיינו בספרו של הרב ישראלי- לא זוכר כרגע את השם.)
או תקחו את פסק ההלכה של הרב ליכטנשטיין שטען שחייב לקחת חלק פעיל כחייל בפינוי של גוש קטיף (אפשר למצוא את הפסק הלכה בספר תמונות הזה שגם אותו אני לא זוכר את השם) בכל מקרה רב אברום ושאר הרבנים טענו שחייב לסרב פקודה וכל בר דעת שיעיין בעצמו בספרים יראה שבאמת חייב לסרב פקודה.

במסכת ברכות הקב"ה מתחרט על 4 דברים שהוא ברא, שלושה הראשונים הם ברורים לגמרי (ישמעלים,וכו...) אולם הרביעי הינו הגלות, ושואלים למה הגלות הרי נאמר "מפני חטאינו גלינו מארצינו", ועונים בפשטות כאשר אבא מעניש את בנו על מעשה שעשה, אולם העונש אינו מצליח אזי העונש מיותר וצריך למצוא עונש אחר או משהו. ועל הגלות נאמרו מספר דברים: שהתאהבו בגלות ולא רצו לעוזבה (מקורות תשלחו מסר אישי)ושסילפו את התורה ושינו אותה (והכוונה כאן אינה לרפורמים).
כן גם היום ודווקא היום קשה מאוד למצוא יהודים בעלי מחשבה יהודית אמיתית וזה לא משנה באיזה ישיבה הם למדו, ובכלל נקווה שהם למדו בישיבה (נכון שישנם ישיבות טובות יותר וב"ה אבל בכללי המצב אינו טוב).

נ.ב. הגר"א נהג לאמר שדרך האמצע שייכת לסוסים, וכאשר יש כביש בעיירה באמצע הכביש הולכים הבהמות, ואילו בצדדים ליד הבתים הוטלכים האנשים.
לעניין חילול שבתברוךש
ועוד משהו בגיטין דף ט אני חושב דנים על קנית קרקעות בעזרתו של גוי בשבת, משמע חילול שבת רק בשביל דבק קטן ולא חשוב בשם שבת
כן. באמת דיון האם מותר לחתום את החוזה איתוסבא גפטו
בשבת.... או לתת לגוי אחר לחתום.
אתם תוקפים פה אנשים יותר מדי!!!!!!תח"ל
זה מפחיד איך שאתם תוקפים פה את אחים שלכם! סתכלו על עצמיכם- אתם לא אוהבים ת'דיעות של מישו אז ישר אתם יורקים לו בפרצוף ומשמיצים אותו! מצטערת אבל אני כנכנסתי לפה לפני כמה חודשים קיבלתי רושם כל כך טוב בנוגע אליכם. הייתם נשמעים לי צדיקים שאוהבים את ארצינו הקדושה וכל היום רק מחכים ומצפים לגאולה ולבניית בית המקדש. אבל צר לי לאמר שעכשיו הרושם שקיבלתי ממכם השתנה במאה ושמונים מעלות. כשבנאדם פותח ת'פה- ישר אתם קופצים ונבהלים וצריכים להשמיץ אותו עד שהוא בורח מפה מבהלה!

אתם שמשאירים רושם טוב על כולם- בזמן אמת- סתכלו על עצמיכם!!!!! ככה אנחנו גם חושבים שהקב"ה ישלח לנו משיח?
תחשבו על זה!
נ.ב. אני לא מסכימה עם הרבה מהדברים שנאמרו פה אבל אני לא כמוכם שתוקפים את כולם- אולי תנסו לומר את זה בדרך יותר שלווה ונעימה לשמוע ובלי להתרגש יותר מדי. ככה אולי תעוררו אנשים.
הרב מקוצק אמר שהאדם הוא קיצונייהודי שמח
האדם הולך על המדרכה, הסוס הולך באמצע, בכביש. האדם הוא קיצוני (כמובן זה סוג של משל הבא להביע רעיון מסויים). החזון איש אמר במקום מסויים (אני כרגע לא זוכר אבל יודע במאה אחוז שראיתי את זה): "חובת חינוכנו לקיצוניות". ויש עוד מקומות שמדברים על כך, כך שלהגיד ש'אסור להיות קיצוני' זו פשוט שטות, במקרה הטוב.
סליחה שאני מתערבת.תכלת דומה לים
אין היתר. אבל גם אין היתר לחתור נגד המדינה. אז כל אחד יתייעץ עם רבו, וילך לפי מה שהוא אומר.
סופסוף מישו עושה את הדבר הנכון!מחורפנת
להראות לצבא הזה שיש מישו שמסרב!
אשריהם!!
למפד"לניקיתיהודי שמח
כדאי שתלמדי קצת כי אחרת תשארי עם ההשקפות הקלוקלות והמעוותות שלך כל החיים, ופשוט חבל. איני יודע מאיפה ספגת את השטויות שאת מקשקשת - אבל בשביל השפיות שלך כדאי שתוציאי אותם מהראש ומהר!!!!! (מצטער על הבוטות, אבל גם את השתמשת במילים בוטות כמו 'חולני' ועוד כך שגם לי מותר).
יהודי שמח דיברתי על התקפות ולא על קיצוניות!תח"ל
ויש לי שאלה-תח"ל
האם עדיין צריכים שנתקשר? גם בנות?
לא הבנתי את השאלהיהודי שמח
סליחהיהודי שמח
התכוונתי לכתוב את התגובה הזו במקום אחר ובטעות כתבתי אותה פה. היא כוונה לדבריה של 'מפד"לניקית' שטענה שע"פ התורה אסור להיות 'קיצוני'.
אז עדיין להתקשר או לא? ואם כן אז גם בנות?תח"ל
אה, בקשר לתרומה - לא הבנתי קודםיהודי שמח
לתכלת דומה ליםצביהודה
במחילה אבל נראה לך שיש איזשהו גדול דור שמתיר לגרש הרב קוק אמר שהמדינה היא קדושה בזמן שהיא שמה עצמה בדרכה של תורה איזה היתר יש לגרש יהודים למסור קרקעות?

רב שאוסר סירוב פקודב אז הוא מתיר גירוש יהודים מתיר ללכת נגד התורה
מה זה לחתור כנגד המדינה שאת מביאה דעה של לחתור נגד הקב"ה??!?!?!?!
טוב, תקשיבתכלת דומה לים
בתקופה של הרב קוק המדינה לא הלכה בדרכה של תורה, אז זה די סותר את מה שהבאת, אלא אם כן אני טועה.

כן, יש רבנים שמתירים גירוש יהדוים מאדמתם, על מנת למנוע קרע בצבא ובעם. כמובןם לא גירוש המוני. נגיד לגוש-ברור שהולכים למנוע. אבל גבעה פה ושם- להינמע מהתעמתיות כמה שיותר.
אני עצמי, עדיין לא סגורה על הדעה שלי, אבל שתדע שיש דעה כזה, וזאת דעתם של הורי. ואבא שלי הוא לא סתם רב עלום... ואתה יודע את זה.

לחתור נגד המדינה= לגרום למפלתה ולחורבנה, ובעניין הזה מי שחושב ככה לא שונה מהנטורי קרתא.
לחתור נגד ה'- מה הקשר?! אני יכולה להישאר נאמנה מאוד לאבא'לה בשמים, והאמין בו, ובאותו זמן לקיים את כל מצוותיו, והדגש שלי יהיה על העם, ולא על הארץ. מה שאתה עושה בנושא א"י, אני אעשה ועושה בעם.
זה עם כל הכבוד לא דעה הלכתיתיהודי שמח
גירוש יהודים אסור מהתורה. 'חתירה נגד המדינה' - אני לא יודע מה זה בדיוק, אבל יש הרבה שסוברים שיש להפיל את שלטון הרשע הזה. אף רב לא סובר שיש מצווה לגרש יהודים ח"ו!!!
ברור!!תכלת דומה לים
ח"ו שלא ישתמע ממה שאמרתי שמצווה לגרש.
אבל אם כבר יש את כל המערכת שמוכנה לזה, ואתה יודע שאתה לא תמנע את הגירוש, כמו שקרה לדוגמא בשוק בחברון, אז למה לגרום למתיחות מיותרת? ושוב, זו לא דעתי, אלא דעה של אנשים שכן חושבים כך.
כדי שכל אחד לעצמו יהיה 'נקי'יהודי שמח
כמו סירוב: גםאם ח"ו יתבצע גירוש, כל אחד לפחות שידע שהוא לא השתתף בזה.
אבל,תכלת דומה לים
אם תחשוב על הכלל, אז זה יכול להרוס את כל הצבא ואת כל המדינה, ואת כל ערכי הנתינה וכו'.
מצד אחד אני מסכימה איתך, אבל תמיד יש את ה"אבל"...
טוב, אני מרגיש שאנחנו 'טוחנים מים' ובכל זאתיהודי שמח
לא ייתכן שכל פשע שהמדינה תרצה לבצע, יתלווה אליו איזה סוג של איום ש'אם כך וכך' - אז המדינה תתפרק, הצבא יתפורר וכו'. פשע לא מבצעים, ומתנגדים אליו - נקודה. דוקא מפני שהשמאל כ"כ חושש מסרבנות ומהתנגדות נחושה - אפשר להבין שזה דוקא מה שיעזור, ואדרבה - הצבא יהיה צבא יהודי אמיתי דוקא אם חייליו לא יהיו 'רובוטים' הנכונים לכל תועבה - אלא חיילים עצמאיים ומצפוניים המתגייסים לצבא להגנת העם והארץ ומלחמה באוייב - ולא חיזוק האוייב הערבי ומלחמה ביהודים ח"ו. הצבא רק יצא נשכר מחיילים כאלו!!!
ואגב, לא רק הסדרניקים ודתיים סירבויהודי שמח
היו גם חילונים שסירבו. אחד הסרבנים גם יצא זכאי, כי 'שכחו אותו בבסיס'...
אתם יכולים לענות לי?תח"ל
האם עדיין רוצים שנתקשר לחיילים שסרבו כדי להראות תמיכה? ואם כן אז רק בנים או שגם בנות יתקשרו?
זה דחוף כי אני רוצה להתקשר לפני שבת.
גם אני רוצה להתקשר - נראה לי שכןיהודי שמח
אני לא קשור לזה, אבל היה איזה שינוי מאז שזה פורסם פה? מקסימום יגידו שכרגע מחכים ולהתקשר יותר מאוחר עוד כמה ימים או משהו כזה. ככה נראה לי.
מפגן הזדהות עם הסרבנים ביום ראשון מול כלא 6יהודי שמח
עצרת הזדהות עם חיים כהן מנווה דקלים ושאר החיילים שסירבו לסייע בגירוש יהודים מחברון - בע"ה ביום ראשון הקרוב בשעה 19:00מול כלא 6. הסעה מניצן בשעה 16:00. (ע"פ אתר 'קטיף נט').
אז בכלל לא להתקשר?תח"ל
התבלבלתי לגמרייהודי שמח
אני קצת מבולבל בזמן האחרון. חשבתי משום מה שמדובר בלהתקשר לזה ממכמש בקשר למדליה להלל וייס. רק עכשיו עליתי לתחילת השרשור ושמתי לב שבכלל התכוונת לזה. אבל גם בקשר לזה, לא יודע, משהו השתנה מאז שזה פורסם פה?
ע"פ סקר 'הארץ' - שליש מהציבור תומך בסרבנים:יהודי שמח
אתה צודק, בקשר לטענות שלךתכלת דומה לים
בכמה הודעות למעלה. אבל תסכים איתי שתמיד יש את הבעיה של מה ייקרה אם. ולפי אותה דעה- כן, אם זה עלול לסכן את עתיד המדינה, ויצור קרע בעם שיהיה בלתי ניתן לאיחוי, עדיף כרגע עמ"י על פני א"י, כי מתוך העם , רק אם העם יבין את המשמעות של הארץ, הוא וכל לחזור ולהתיישב בה. אז צריך את שניהם עכשיו, אבל אם זה יוצר קרע, עדיף לינטות לכיון העם.
נראה לי שאין סתירה, ההיפךיהודי שמח
אם נשמור יותר על הארץ ונהיה נחושים יותר במאבק עליה - העם יצטרף אלינו, וראי ערך עמונה שלאחריה התמיכה במתנחלים עלתה, מה שלא היה אחרי גוש קטיף (כנ"ל בזמן החסימות כבישים).
וזה בדיוק נקודת המחלוקת,תכלת דומה לים
בין התומכים בסירוב למתנגדים. ככה אני חושבת. מי שיותר חשוב לו העם, יתנגד לסירוב פקודה, ומי שיותר חשובה לו הארץ, יתמוך.
וזה נקודה קשה להכרעה, כי אלו 2 צלעות מהמשולש הניצחי.
אם כי אני משתדלת לשלב את 2 הנקודות באופנים שאני יכולה מצליחה ומסוגלת.
עדיין צריך להתקשר. גם בנות.יד ימינו
מזל טוב אני שמחה לשמוע שלמישו איכפת מהשאלה שלי...תח"ל
מה שאלת? אפ' קישור?סבא גפטו
אם עדיין צריך להתקשר ואם כן אז גם בנות? אבל כברתח"ל
קיבלתי תשובה. תודה בכל זאת!
מה השאלה בכלל? מה הוא נראה כאןסבא גפטו
למישהו ילד בן 14 שמתעסק עם בנות?
מה הקשר? אתה בנאדם כל כך לא מובן...תח"ל
כתובות של החיילים:תכלת דומה לים
מועבר מאת "מטות ערים"

ס.מ.ס.-ים ומכתבי תמיכה לסרבני חברון

חשוב מאד לשלוח, הנה פרטי התקשרות של החיילים הגיבורים, מי שמכיר עוד שמות ועוד דרכי התקשרות נא להודיע דחוף אל sddym@bezeqint.net ונפרסם בהמשך.

חיים כהן - מפקד - מנווה דקלים 0545684822
haimcohenn@gmail.com או haimcohen@gmail.com (לא ברור איזה, שילחו לשתי הכתובות)
מאור כהן - מפקד - מאופקים 0524703670
מאיר בוזגלו -- מבאר-שבע 0508592905
נתי אבוגני מטבריה 0547664399
סמל דויד סעיד מקרית ארבע 0525360636
החייל יואב גלבוע ומשפחתו, פדואל 71940
החייל יעקב מושניק ומשפחתו, חברון 90100
החייל יוסף אפשטיין ומשפחתו, מבוא חורון, 99765
החייל דוד שוורצזון ובני משפחתו, מושב שעלבים
החייל אלעד פינגרוט ומשפחתו, אפרת 90435
החייל אליעזר ליבלר ומשפחתו, כוכב השחר 90641
החייל אביתר רוזנפלד והוריו משה ופרומה, גיזה 9, רמות, ירושלים
החייל יאיר חראז ומשפחתו, שכונת מגורשי נווה דקלים, ניצן

כל הכבוד- אני רוצה לשלוח סמסים אבלתח"ל
אתם חושבים שזה באמת יעודד אותם שאני שולחת להם אסמס?
אבל למה יעזור להם לדעת שאחת בשם תמר גאה בהם?תח"ל
וואו!!טוב לדעת שיש שם מישהו מהיישוב שלי!קראתיך
ממש טוב לדעת...
יעזור להם לדעת שתמר, סבא, יד ימינו, יהודי שמח וכליד ימינו
עשרות האנשים שישלחו להם את ההודעות גאים בהם...

זה מעודד לראות שיש אנשים שתומכים בך (במיוחד אם אתה לא מכיר אותם)...
אפילו אם אני קטנה בהם בהרבה?תח"ל
מזה משנה באיזה גיל את?קראתיך
מה שמשנה להם זה שאנשים באמת מחזקים...לא יותר מזה....
בסדר תודה. אני אשלח הודעה.תח"ל
מישהו כאן שלח להם הודעה?תח"ל
מסכים. כשאתה בשומקוםסבא גפטו
כמו איזה ביהמ"ש ובאים חבר'ה ומעודדים אותך - זה בהחלט מחזק ומרומם. ואדרבא - העניין הגדול הוא, שאתה בכלל לא מכיר אותם.
שלחתי הודעה לפני כמה זמן מהאייסי..תח"לאחרונה
ואז התנתקתי ונכנסתי שוב וקיבלתי הודעה שמישהו היה לי באייסי ממחשב אחר- אתם חושבים שזה קשור?
פתיחת ווצאפ במחשביאיר גדסי

אני מנסה לפתוח ווצאפ במחשב הבעיה שיש לי פלאפון כשר ניסיתי להתקין אימולטר 

ניסיתי מאה סוגים אבל בכל אחד הוא לא נתן לי להתקין ווצאפ

מישהו עם פלאפון כשר הצליח להתקין ווצאפ על מחשב?

ויכול להדריך אותי בדיוק איזה אימולטר ואיזה ווצאפ להוריד

ממש יועיל לי

אתה לא בפורום הנכוןזיויק
חפש בפורום טכנולוגיה
טעותיאיר גדסיאחרונה

אתה צודק לא ידעתי אני חדש 

איך אני מוחק

אשכרה הפורום הזה נפתח שנה לפני שנולדתי!!!!!!!!!!!ההרהמורניק

בואו נחיה אותו

מה קורה פה?פיטוניה
כלוםזיויק
פורום נטוש ככל הנראהקעלעברימבאר
אבל אולי לא. מי יודע?קעלעברימבאר
וואו. מקום עם הסטוריהמשה
מה היה פה?שדמות בחולות
פורום פעיל עם חברים אהוביםמשהאחרונה
סביב העשר שנים אחורה.
שיר חדש לקראת פורים!שירים חדשים
מוישי קליינרמןעשב לימון

למה לדעתכם האם בחזית ולא האב?

גיטי קליינרמן: "מוישי הוא כבר הבן של עם ישראל" | ערוץ 7

גם עם הדר גולדין זה הרבה כך,

וגם עם שלושת הנערים הי"ד

זה חדש יחסית

עם נחשון וקסמן הי"ד זה היה האב בחזית

(למה זה גורם לי לחשוב שאני שוביניסטית?)

מרתק: כולם אומרים "שנמאס מהמצב"? למה זה קורה?דבדב

מרתק: כולם אומרים "שנמאס מהמצב"? למה זה קורה?

כולם מדברים על "המצב" ועל זה "שנמאס".
אבל מה אנחנו מרגישים באוויר ולמה?

פודקאסט חדש, מרתק וויחודי ששווה להאזין לו.
והפעם על: "תנועת הבעד"

כל הפרטים, להאזנה>>

קניון, מה הוא עושה לנו בלב? פודקאסט חדשדבדב

קניון, מה הוא עושה לנו בלב?
פודקאסט חדש:"קניונים ורגשות".
להאזנה>>

, מה הוא עושה לנו בלב?
פודקאסט חדש:"קניונים ורגשות".
להאזנה>>

אולי יעניין אותך