שליחות חשובה בצרפת!אנונימי (פותח)
שלום לכולן\ם!
בטח כבר שמעתם על השליחות של בני עקיבא עולמי בתפוצות. אז רציתי לספר לכם קצת על הסניף בפריז-זהו סניף גדול,מטופח,יש בו פעילות ענפה. הקהילה מקסימה,חמה ואוהבת. והוא מאוד רוצה עוד קומונרית לשנה הבאה...ועוד לא מאוחר!!!
יציאה בעזרת ה´ אחרי החגים.
אז אם מישהי מכם מעונינת בשליחות חשובה זו בצרפת או יודע על מישהי שמעונינת לצאת לשליחות,נא לפנות ל-0525284287 טליה.
או ל-052-8521370 רפי (השליח המרכזי)
עדיפות למישהי שדוברת צרפתית או לפחות מבינה...
השליחות היחידה [בעלת אופי יהודי]סבא גפטו
שיכולה להיות בהגעה ל'צרפת' היא בשירות בחיה"א והפצצת הארץ.
השליחות היחידה [בעלת אופי יהודי]סבא גפטו
שיכולה להיות בהגעה ל'צרפת' היא בשירות בחיה"א והפצצת הארץ.
מסכים ומחזק.יד ימינו
"כל יוצא לחו"ל דומה כמי שאין לו אלו-ה".
גם אני מסכים ומחזק!פורומיסט
כל מי שיוצא לחו''ל כאילו עובד ע''ז!!
גם אני חושב ככה...אנונימי (פותח)
ואני לא!!!!!!!! שתדעותכלת דומה ליםאחרונה
שבזכות זה המון נאשים עולים לארץ.
יש לי משפחה שלימה בצרפת, וב"ה הם עושים עבודה טובה, וחלקם עולים לארץ, וחלקם באים ללמוד. נכון, הם לא דתיים, אבל ב"ה יהודי\ם. ואם לא היה את היהודים הדתיים בחו"ל, אז הם עכשיו היו גויים, ואני לא צוחקת!
יש לי בתדודה שניה, שכבר שנה בארץ, עמלה קשות לשכנע את הוריה לתת לה לךלמוד במדינה שבה האוטובוסים מתפוצצים. אפילו גילו שהיא אולי לא יהודיה <אמא שלה התגיירה גיור שבשביל להתחתן. אז זה לא תופס כ"כ>, והיא מוכנה להכל!!!
אז נא לא ללכלך!
היי לא להגזים!!!חב"דניקית
מישהו מוכן להסביר לי למה אסור לצאת מהארץ..?

<כי אצלינו כן יוצאים....ויוצאים לכל העולם..<שליחות..> וגם סתם לבקר משפחה...
מותר רק בשביל 3 מטרות לצאת מן הארץ:dog76
1.למצוא אישה.
2.ללמוד תורה.
3.פרנסה.

נראה לי שזה שלושת ההיתרים היחידים...
וכמובן שלחב''ד מותר לצאת כדי להחזיר אנשים בתשובה כי זה בגדר פיקוח נפש. (התבוללות וכו')
אה אוקי...ואיפה רשום את זה..?חב"דניקית
ממליץ בחום לקרוא את 2 הפרקים בספר "אור הרעיון"יד ימינו
שנוגעים לעניין זה:
א. ארץ ישראל.
ב. על מצוות ישוב ארץ ישראל.

הרב כהנא מסביר את זה שם בצורה יפה.

בעיקרון אין איסור הלכתי לטוס ל"שליחות" - תלוי כמובן בנסיבות.
מה שכן, ראוי לשהות כמה שפחות בחו"ל.
אבל יש בעיה...לא כולם הולכים לפי הרב כהנאאלירזוש!
די כבר!סבא גפטו
גם אם יסבירו לך את לא 'לא תצאי מהארץ' - נכון? כי יש משפחה.. לחץ... והעיקר - רבנים.. אני וכל אחד יכול להוציא מכל רב היתר לכל דבר! תירוצים יש הרבה - תשובה יש אחת.

התשובה היא שאסור לצאת מהארץ.

מה שמאיר עמיחי כתב - אמת. ויש אפילו עוד כמה אופציות ליציאה מהארץ. ויש לזה איזו הגדרה הלכתית שאיני זוכר את המילים שלה. אבל הרעיון הוא לעורר יהודים ולגרום להם לעלות לארץ. [ראי ערך הרב כהנא ודומיו] בתכלית הניגוד למעשים של חב"ד - שמפחדים שלא יהיה ליהודי חילוני איך לעשות ליל הסדר.. אז נותנים לו גושפנקא ומוטיבציה לצאת לתאילנד ארץ העבודה זרה.... שיישאר שם...

אז נכון - יהודי אחד נפסיד שלא יהיה לו ליל הסדר.
אבל יהיו הרבה שיחששו לצאת מהארץ!
ותאמרי שיש כאלו שלא חוששים לצאת מהארץ ושלא יהיה להם ליל הסדר בפסח? - יפה - מי שלא חושש לצאת מהארץ - בהחלט יש לו בעיה. בבעיה הזאת אפשר לטפל כשהוא כאן. לא צריך לחכות שהוא ייצא.....

למה אסור? כי התורה אסרה! תפסיקו לחפש היתרים!
סליחה?!חב"דניקית
טוב עדיף לא להתיחס....
ראיה מצומצמת, מזלזלת ומרגיזהאנונימי (פותח)
הבעיה שאתה בטוח שאתה תמיד צודק. צודק יותר מכל הרבנים, ויותר מכל החכמים. רק אתה צודק. ככה אתה חושב, ולמזלינו אתה טועה בזה.

אתה החלטת שכל ההיתרים לצאת מהארץ, כולם בעצם ברעיון של לעורר יהודים לעלות לארץ. דווקא במקורות כתוב פשוט, שמותר לצאת בשביל לחפש אישה, בשביל פרנסה ובשביל ללמוד תורה, ויש עוד דברים שמוזכרים במקומות אחרים, והם לא קשורים ב"לעורר יהודים לעלות לארץ".

חוץ מזה, שכל הבעיה לצאת מהארץ הוא למי שגר שם (או לפחות למי שהיה שם, לכמה דעות). רק להזכיר לך, שרוב היהודים בחו"ל, שבשבילם בתי חב"ד עושים פעילות, הם יהודים שגרים שם דורות, אף פעם לא היו בארץ וממילא אין להם בעיה להיות בחו"ל, וזכותם המלאה לחגוג ליל הסדר כהלכה!! העובדה שלך זה לא אכפת, שאותך זה לא מעניין, שמצידך כל מי שלא גר בארץ יכול להתאסלם ולעוף לים ר"ל, זה לא אומר שלחב"ד לא אכפת מהיהודים שם, וזה לא מונע מהם ללכת לעזור ליהודים ההם. ויש כאלה לא "אחד" (כמו שאתה טוען) ואפילו לא שניים. יש יהודים כאלה פי כמה ממספר היהודים בארץ.

גם הראיה שלך על הפעילות היא מאוד מאוד מאוד מצומצמת. היא מסתכמת אצלך ב"ליל הסדר" ל"יהודי אחד" שבמקרה הגיע מישראל. תהיה לי בריא.
לא מדובר רק על "ליל הסדר", מה שאתה תמיד אומר. זה פעילות כל השנה, סביב כל מה שנוגע ליהדות, כתובת לכל עניין יהודי ולכל יהודי, הצלת אלפי יהודים מהתבוללות ונישואי תערובת, לאפשר ליהודים מקומיים לאכול כשר, לקבוע מזוזות, ולגלות מה זה בכלל יהדות. זה מהפיכה בעולם. אתה בכלל לא יודע על מה אתה מדבר.
שלא נדבר על הפעילות עם יהודים בבתי חולים, בתי כלא... מה תגיד על כל זה, שאם לא היה חב"ד בכלא הם לא היו הולכים לכלא?.. מצחיק.

וזה שטויות מה שכתבת, שאם לא יהיה בתי חב"ד בחו"ל אנשים יפחדו לצאת מהארץ. המציאות הפוכה. החלק הגדול של היהודים שמצאו להפתעתם בית חב"ד במקום של הטיול, בכלל לא ידעו ולא חשבו שימצאו שם איזה סימן שהוא ליהדות. והרבה הרבה יהודים חזרו בתשובה שלימה ומלאה בזכות המפגשים האלו.
אין לי מושג איך הגעת ל"מוטיבציה לצאת לתאילנד"... מצחיק אחד, אם הם היו מחפשים יהדות הם היו יוצאים לתאילנד? הם נסעו לשם כי רצו לברוח מיהדות. בגלל שהם לא ידעו מה זה יהדות בכלל. הם לא נסעו לשם בגלל שיש שם בית חב"ד, תהיה בטוח!!
ושוב להזכיר, רוב הפעילות היא עם יהודים שלא היו מעולם בארץ, ובכלל לא ידעו מה זה יהדות עד ששליח חב"ד גילה להם.

שליחי חב"ד ישראלים שיצאו לשליחות בחו"ל, הם לא "חיפשו היתר" לצאת לחו"ל. הם היו מעדיפים להשאר בארץ, אם הם היו אגואיסטים. אבל הם החליטו להקריב מהנוחות שלהם, ולנסוע כדי לעזור ליהודים אחרים.
אגב, רוב השלוחים בחו"ל הם כמובן לא ישראלים, וממילא לא צריכים "לחפש היתר" כדי להיות שם...

די, נמאס לי, אין לי מושג למה אני עונה לך בכלל. אבל האגואיסטיות והראיה המצוצמת נוטפות מכל מילה שלך. זה מרגיז. במקום להעריך את ההקרבה ששלוחי חב"ד עושים שם.
חוץ מזה שגם בצד ההלכתי אתה ממציא הלכות, קובע שכל ההיתרים הם סביב הרעיון של לעורר יהודים לעלות לארץ (זה אולי כתוב בשו"ע של המדינה, איפה שכתוב "התקווה").
והזלזול שלך ברבנים מכל סוג שהוא... וגם בסתם יהודים מכל סוג שהוא... זה פשוט דוחה ומגעיל. די!
אואואאלירזוש!
אבל גם כתוב שמותר לצאת בגלל 3 סיבות
א.שליחות!
ב.לחפש אישה... וג' אני לא כ"כ בטוחה מזה...אבל בקשר לשליחות אני בטוחה!וזה שליחות וחצי!אז אל תכלילו.....
אני מעדיף את השליחות של סבא ג'פטו...פורומיסט
מותר גם לצורך כיבוד הורים-תח"ל
אנחנו למשל יצאנו קיץ שעבר- וכל יום שאני חיה אני מודה לה' שיצאנו כי סבתא שלי נפטרה כמה שבועות אחרי שחזרנו ואם לא היינו הולכים לא הייתי מספיקה לראות אותה בפעם האחרונה...
ממליץ בשנית ללמוד את הפרקים הקשורים לארץ ישראליד ימינו
ב"אור הרעיון".
אלירזוש - אין דבר כזה.
הרב כהנא לא חידש שום דבר בתורה - הוא ריכז פסוקים, גמרות ועוד והביא את ה"רעיון היהודי" בשלמות.
למי אתה ממליץ?תח"ל
אנחנו קיבלנו היתר מידי שההורים שלי יכולים לצאת כדי לכבד את הוריהם שהזדקנו וסבתא שלי שנהייתה חולה מאוד ולא יכלה לטוס לארץ...
אז לפני שאתם קופצים על מישו תבררו קצת...
פתיחת ווצאפ במחשביאיר גדסי

אני מנסה לפתוח ווצאפ במחשב הבעיה שיש לי פלאפון כשר ניסיתי להתקין אימולטר 

ניסיתי מאה סוגים אבל בכל אחד הוא לא נתן לי להתקין ווצאפ

מישהו עם פלאפון כשר הצליח להתקין ווצאפ על מחשב?

ויכול להדריך אותי בדיוק איזה אימולטר ואיזה ווצאפ להוריד

ממש יועיל לי

אתה לא בפורום הנכוןזיויק
חפש בפורום טכנולוגיה
טעותיאיר גדסיאחרונה

אתה צודק לא ידעתי אני חדש 

איך אני מוחק

אשכרה הפורום הזה נפתח שנה לפני שנולדתי!!!!!!!!!!!ההרהמורניק

בואו נחיה אותו

מה קורה פה?פיטוניה
כלוםזיויק
פורום נטוש ככל הנראהקעלעברימבאר
אבל אולי לא. מי יודע?קעלעברימבאר
וואו. מקום עם הסטוריהמשה
מה היה פה?שדמות בחולות
פורום פעיל עם חברים אהוביםמשהאחרונה
סביב העשר שנים אחורה.
שיר חדש לקראת פורים!שירים חדשים
מוישי קליינרמןעשב לימון

למה לדעתכם האם בחזית ולא האב?

גיטי קליינרמן: "מוישי הוא כבר הבן של עם ישראל" | ערוץ 7

גם עם הדר גולדין זה הרבה כך,

וגם עם שלושת הנערים הי"ד

זה חדש יחסית

עם נחשון וקסמן הי"ד זה היה האב בחזית

(למה זה גורם לי לחשוב שאני שוביניסטית?)

מרתק: כולם אומרים "שנמאס מהמצב"? למה זה קורה?דבדב

מרתק: כולם אומרים "שנמאס מהמצב"? למה זה קורה?

כולם מדברים על "המצב" ועל זה "שנמאס".
אבל מה אנחנו מרגישים באוויר ולמה?

פודקאסט חדש, מרתק וויחודי ששווה להאזין לו.
והפעם על: "תנועת הבעד"

כל הפרטים, להאזנה>>

קניון, מה הוא עושה לנו בלב? פודקאסט חדשדבדב

קניון, מה הוא עושה לנו בלב?
פודקאסט חדש:"קניונים ורגשות".
להאזנה>>

, מה הוא עושה לנו בלב?
פודקאסט חדש:"קניונים ורגשות".
להאזנה>>

אולי יעניין אותך