הבעיה שאתה בטוח שאתה תמיד צודק. צודק יותר מכל הרבנים, ויותר מכל החכמים. רק אתה צודק. ככה אתה חושב, ולמזלינו אתה טועה בזה.
אתה החלטת שכל ההיתרים לצאת מהארץ, כולם בעצם ברעיון של לעורר יהודים לעלות לארץ. דווקא במקורות כתוב פשוט, שמותר לצאת בשביל לחפש אישה, בשביל פרנסה ובשביל ללמוד תורה, ויש עוד דברים שמוזכרים במקומות אחרים, והם לא קשורים ב"לעורר יהודים לעלות לארץ".
חוץ מזה, שכל הבעיה לצאת מהארץ הוא למי שגר שם (או לפחות למי שהיה שם, לכמה דעות). רק להזכיר לך, שרוב היהודים בחו"ל, שבשבילם בתי חב"ד עושים פעילות, הם יהודים שגרים שם דורות, אף פעם לא היו בארץ וממילא אין להם בעיה להיות בחו"ל, וזכותם המלאה לחגוג ליל הסדר כהלכה!! העובדה שלך זה לא אכפת, שאותך זה לא מעניין, שמצידך כל מי שלא גר בארץ יכול להתאסלם ולעוף לים ר"ל, זה לא אומר שלחב"ד לא אכפת מהיהודים שם, וזה לא מונע מהם ללכת לעזור ליהודים ההם. ויש כאלה לא "אחד" (כמו שאתה טוען) ואפילו לא שניים. יש יהודים כאלה פי כמה ממספר היהודים בארץ.
גם הראיה שלך על הפעילות היא מאוד מאוד מאוד מצומצמת. היא מסתכמת אצלך ב"ליל הסדר" ל"יהודי אחד" שבמקרה הגיע מישראל. תהיה לי בריא.
לא מדובר רק על "ליל הסדר", מה שאתה תמיד אומר. זה פעילות כל השנה, סביב כל מה שנוגע ליהדות, כתובת לכל עניין יהודי ולכל יהודי, הצלת אלפי יהודים מהתבוללות ונישואי תערובת, לאפשר ליהודים מקומיים לאכול כשר, לקבוע מזוזות, ולגלות מה זה בכלל יהדות. זה מהפיכה בעולם. אתה בכלל לא יודע על מה אתה מדבר.
שלא נדבר על הפעילות עם יהודים בבתי חולים, בתי כלא... מה תגיד על כל זה, שאם לא היה חב"ד בכלא הם לא היו הולכים לכלא?.. מצחיק.
וזה שטויות מה שכתבת, שאם לא יהיה בתי חב"ד בחו"ל אנשים יפחדו לצאת מהארץ. המציאות הפוכה. החלק הגדול של היהודים שמצאו להפתעתם בית חב"ד במקום של הטיול, בכלל לא ידעו ולא חשבו שימצאו שם איזה סימן שהוא ליהדות. והרבה הרבה יהודים חזרו בתשובה שלימה ומלאה בזכות המפגשים האלו.
אין לי מושג איך הגעת ל"מוטיבציה לצאת לתאילנד"... מצחיק אחד, אם הם היו מחפשים יהדות הם היו יוצאים לתאילנד? הם נסעו לשם כי רצו לברוח מיהדות. בגלל שהם לא ידעו מה זה יהדות בכלל. הם לא נסעו לשם בגלל שיש שם בית חב"ד, תהיה בטוח!!
ושוב להזכיר, רוב הפעילות היא עם יהודים שלא היו מעולם בארץ, ובכלל לא ידעו מה זה יהדות עד ששליח חב"ד גילה להם.
שליחי חב"ד ישראלים שיצאו לשליחות בחו"ל, הם לא "חיפשו היתר" לצאת לחו"ל. הם היו מעדיפים להשאר בארץ, אם הם היו אגואיסטים. אבל הם החליטו להקריב מהנוחות שלהם, ולנסוע כדי לעזור ליהודים אחרים.
אגב, רוב השלוחים בחו"ל הם כמובן לא ישראלים, וממילא לא צריכים "לחפש היתר" כדי להיות שם...
די, נמאס לי, אין לי מושג למה אני עונה לך בכלל. אבל האגואיסטיות והראיה המצוצמת נוטפות מכל מילה שלך. זה מרגיז. במקום להעריך את ההקרבה ששלוחי חב"ד עושים שם.
חוץ מזה שגם בצד ההלכתי אתה ממציא הלכות, קובע שכל ההיתרים הם סביב הרעיון של לעורר יהודים לעלות לארץ (זה אולי כתוב בשו"ע של המדינה, איפה שכתוב "התקווה").
והזלזול שלך ברבנים מכל סוג שהוא... וגם בסתם יהודים מכל סוג שהוא... זה פשוט דוחה ומגעיל. די!