http://www.myehudit.org/forum/index.php?topic=1746.0
דבריו המלאים של הרב הפרופסורסבא גפטו
http://www.myehudit.org/forum/index.php?topic=1746.0
והוא בהחלט מהווה דוגמא לראש יהודי בריא!סבא גפטו
בושה וחרפהאיתן6
מה עוד שהוא משווה יהודים לגרמנים ומעודד אלימות
במילים אחרות: דוד [המלך] אגואיסטסבא גפטו
תאמר שהם לא באותה רמה של רשעות? - אולי אתה צודק.
האישור והמעשה היהודי בלאחל ליהודי שמתנהג כמו גוי ופושע נגד התורה ביודעין בגלוי ובמוצהר - קיים עוד מימים רבים לפני ימי דוד המלך ע"ה . אה.. סליחה - היום הוא מוגדר כאגואיסט חסר תקנה. "איש חשוך" הגדירה אותו המשוררת זהבית.
קצת עדינות בדיבור גם אם את רוצה להעביר משו!!!!shira123
לא שאני חושב שאני איזה רב גדול...סבא גפטו
אני משתדל להסיר את כל המחסומים. ואפילו יותר - לחדד את מה שאותו אחד שמדבר יפה... כביכול... כשהוא ישליך את אותם רעיונות "בושה וחרפה" על אישיות אותה הוא מעריץ, הוא ייראה שגם היא איזה אישיות מגעילה שעדיף לא להתייחס אליה.
אני דוגמא לא בדיוק קשורה:
כשאני מדבר עם אחותי על כך שהיא חילוניה - לא בדיוק איכפת לה / מתגאה בזה / סתם מברברת.
כשאני מדבר עם אחותי על כך שהיא יהודיה שלא שומרת תורה ומצוות - היא מתחילה לבלבל בשכל שתלוי איך לוקחים את התנ"ך.. וכו'....
שני המשפטים נכונים. שניהם אמיתיים. רק יש כאלו כואבים, אמיתיים - ונוגעים ישירות לעניין!
ושכחתי להוסיף וזה חשוב לי:סבא גפטו
תגיד לי גפטו?זהבית
אם היית רוצה לדעת את האמת,סבא גפטו
בנפול אויבך - רינה!
הרב משה צוריאל
רבנים רבים בארצנו, בין מהסקטור הציוני ובין בעולם החרדי, טרחו לארגן תפילות לשלומו ולהבראתו של אריאל שרון. היו ישיבות שהדריכו לתלמידיהם "לנדב" זכות כל לימודם לשם הצלת חיי ראש הממשלה. היו רבנים שקיימו "שיחות וועידה" עם י"ב קהילות בחו"ל, לומר בעת ובעונה אחת פרקי תהילים. היו "מקובלים" שבאו לעשות "תיקון הנפש" ליד מיטתו. הרבנות הראשית הכריזה על פרקי תהלים לומר בכל קהילה בעת פתיחת ארון הקודש בשבת, ועוד גוזמאות כאלה.
מניין לקחו התלהבות זו? מאמר חז"ל "בנפול אויבך אל תשמח" - שימש להם מקור בלעדי לחגיגה תמוהה זו. הוסיפו לכך את מאמר חז"ל (סנהדרין ל"ט, ע"ב) שהקב"ה איננו שמח באבדן רשעים. והיו שטענו כי כבוד מדינת ישראל תלוי בכבודו של העומד בראשה. ובתחילה הרבה אנשים פשוטים, הרגילים להשתמש בשכל ישר, היו המומים ונבוכים. הא כיצד נצטער אם הקב"ה קיבל את תפילותינו לסלק מהזירה הפוליטית את אותו האיש שהשחית להיות "מוסר" רכוש יהודי לגויים, והרחיב 22 מוסדות תורה וחינוך, והרס 16 בתי כנסת וכו'.
כיצד נצטער אם הקב"ה כבר עזר לנו והציל אותנו מפראותו? ועוד יש לשאול, נניח שאדם מרחם עליו אישית, אבל כיצד יבקש על רפואתו כי הרי בחזרתו לתפקידו עוד ימשיך בהתנתקויות חד צדדיות, עד למסירת תשעים אחוז משטחי יש"ע לאויב, כמו שהוא עצמו התרברב והצהיר בפומבי כשעתיים לפני האירוע המוחי? הרי אי אפשר לבקש טובתו האישית כאשר כרוך בכך נזק עצום לאמתיים אלף תושבים נוספים ביש"ע בצדק כותב הרמב"ם: "כי הרחמנות על הרשעים המשחיתים, אכזריות [היא] על כל הבריות" (מורה נבוכים, חלק ג' סוף רק ל"ט) ראשית כל עלינו לקבוע עמדה כי המקרא מלא הוכחות שיש לבקש מה' שיעניש את הרשעים הגדולים. כל ספר תהילים מלא מקללותיו המרצות של דוד מול רודפיו ומול המלשינים שהסתיו נגדו, וגם מי שציער את הציבור. ולא נביא כאן מה שכתב לעניין אומות העולם, אלא דווקא מה שכתב נגד יהודים, אותם יהודים שהיו רשעים מוחלטים שעברו את "קו האדום".
א] "בור כרה ויחפרהו, ויפול בשחת יפעל. ישוב עמלו בראשו וכו' (תהילים ז').
ב] "יהיו כמוץ לפני רוח, ומלאך ה' דוחה. יהי דרכם חושך וחלקלקות וכו' כי חנם טמנו לי שחת רשתם וכו' תבואהו שואה לא ידע" (תהילים ל"ה).
ג] "ועוד מעט ואין רשע, והתבוננת על מקומו ואיננו וכו' חרב פתחו רשעים וכו'. חרבם תבוא בליבם וקשתותם תשברנה וכו' כי רשעים יאבדו, ואויבי ה' כיקר כרים" (תהילים ל"ז)
ד] "... בפרט קל"ט (כ"א-כ"ב) "הלא משנאיך ה' אשנא ובתקוממיך אתקוטט תכלית שנאה שנאתים, לאויבים היו לי". ונקצר כאן ולא נביא כל הפסוקים השייכים לנושא זה. ובכמעט כל המקומות רד"ק "מצודות" והספורנו מציינים שמדובר על יהודים רשעים ו"רודפים" או מלשינים (כמו דואג ואחיתופל).
קבעו חז"ל "מיתתן של רשעים, הנאה להם והנאה לעולם" (סנדרין ע"א, ע"ב). ועוד אמרו במשנה אחרת: "שכל זמן שהרשעים בעולם, חרון אף בעולם אבדו רשעין מן העולם, נסתלק חרון אף מן העולם" (סנדרין קי"א, ע"ב ע"ע תוספתא על סוטא פ"י מ"א). והוסיפו שם בגמרא: "רשע אבד מן העולם, טובה באה לעולם, שנאמר 'ובאבוד רשעים רנה" (סנדרין קיג ע"ב).
אמנם עומד נגדנו מאמר ח"ל (סנדרין ל"ט, ע"ב) לעניין רנה שהייתיה במחנה מפני קטילתו של אחאב המלך הרשע... והקשו חז"ל הרי הקב"ה איננו שמח במפלתם של רשעים, וכמו שאמר מלמלאכי השרת בעת קריעת ים סוף "מעשה ידי טובעים ביד ואתם אומרים שירה?" אלא השואל שאלה כזאת לא סיים כל דברי חז"ל שבאותו דף גמרא. שם אמרו "הוא אינו שש, אבל לאחרים הוא משיש". כלומר ודאי הקב"ה עצמו איננו שמח שהרשע מת בלי תשובה, אבל אותם הניצולים ממנו הם ודאי צריכים להגיד הלל ושבח. וכן כתב מהרש"א שם במקום ויש לתמוה על ה"בית יוסף" (טור או"ח סי'ת"צ ד"ה כל הימים) שהביא ממדרש נדיר ("הרנינו") שאין אנו אומרים הלל שלם בשאר ימות פסח, מפני שטבעו אז המצרים ואין ראוי לנו לשמוח. שלוש תמיהות יש על דבריו:
א] מדוע הזניח טעם אחר ("אין חולקין בקרבנותיהם") שניתן בגמרא (ערכין י' ע"ב) והעדיף טעם של איזה מדרש?
ב] לפי מדרש זה, כיצד שר משה וכל ישראל "אז ישיר" בזמן טביעת המצרים?
ג] ניחא אם היה מתרץ מדוע לא אומרים הלל שלם ביום שביעי של פסח, כי אז הייתי הטבעיה, אבל הרי לא אומרים הלל ששה ימים אחרונים של פסח? לכן, אין להתחרשב טעם שנתן הב"י. לסיכום, ממארי חז"ל ברור לנו שחז"ל אמרו כי יש לשמוח במפלת הרשעים.
אבל לכאורה כקיר ברזל עומד נגדנו מאמר בפרקי אבות, "בנפול אויבך אל תשמח, וכשלו אל יגל לבך". והוא גם פסוק בספר משלי (כ"ד, י"ז). והא כיצד ניישב סתירה זו נגד "ובאבוד רשעים רנה"? אלא החילוק כל כך פשוט, שאחרי ששומעים אותו תמהים אנו על שלא הבנו בתחילה. מאמר זה בפרקי אבות מדבר על "אויבך"מי שהוא אויב פרטי שלך, המצער אותך בדיני ממונות או בצרכי הגוף. אבל לא מדובר על רשע מוחלט שהוא אויבו של הקב"ה. בזה נאמר "ובאבוד רשעים רנה". וכך מפורש במדרש "תנא דבי אליהו רבה" (סוף פרק י"ח) שאם מי שהוא נצחך בויכוח, אל תשמח במפלתו. "אבל אם אחד מישראל שהוא רוצה לשמוח במפלתן של רשעים, באותם המבקשים לעשות רעה לישראל חברו, שהם רשעים גמורים, מותר לשמוח ברעתם". עכ"ל.
וכן כתב הגאון רבי יעקב עמדין, בביאורו על אבות, וז"ל בסוף דבריו: "וזה דווקא בשונא של נתכוון למרוד בקונו, משא"כ בשונאו של מקום וכו' טוב לדצקי לשמוח באבדו. עליו נאמר 'ישמח צדיק כי חזה נקם פעמיו ירחץ בדם הרשע!' עכ"ל. [ושם על תהילים נ"ח, י"א, מפרש רד"ק שמדובר בפושעי ישראל וכנ"ל].
ברור לענייננו, כיוון שאריאל שרון נהג במקביליות, כפה את השרים או פיטר אותם, ואיים בכמה מיני סנקציות על חברי כנסת ממפלגתו שיסכימו למהלך ההתנתקות, ושם במאסר חיילים שסירבו למלאות פקודותיו, ואיים שהשוטרים שלא ישתפו פעולה בגירוש היהודים יפסידו את מקור פרנסתם לשאר ימות חייהם, אין לך מסית ומדיח, או מוסר וכו' כמו זה. וגם אותם כאלף הרוגים יהודים, מאז האינתיפאדה הנוכחית, הם פרי שיטתו של "איפוק זה כוח". או כדבריו המשתמטים: "רואים מכאן מה שלא רואים משם".
ודאי אם שרון היה ממשיך בתפקיד כראש ממשלה, היה ממשיך בעקשנות ובמרץ רב לפרס נכסי ישראל, ולאמלל רבבות אלפי ישראל. כל כל אותם הרבנים המביעים צער על חוליו, ועל העורכים תפילות על הבראתו, עליהם לחשוב ברצינות באיזו אחריות הם גורמים בכך לנזק כה גדול ועצום לשאר הציבור? ואם יאמרו כי הם מוסיפים תפילה ובקשה שיחזור בתשובה, אבל כלל הוא בידינו "הכל בידי שמים חוץ מיראת שמים" (ברכות ל"ג, ע"ב). ה' איננו מתערב בזה. וכל ציפייה שיחזור בתשובה היא ספק בלבד. אבל ההרס שמתכנן לעשות לעשרות ישובים בארץ ישראל הוא
ודאי, ואין ספק מוציא מידי ודאי.
ונוסף על כך, מפורש ב"ספר חסידים" (פסקא תפר"ח) "מי שמחטיא את הרבים וחלה, אין מתפללין עליו שיתרפא". וברור שהפקודות המכריחות לחיילים ולשוטרים לפנות שאר היהודים מיש"ע ("מפת הדרכים") היא בחינת "מחטיא את הרבים".
ומה שתמוה, חלק מהמעוררים לתפילה דאגו לכך שדברים ידיעו לידי התקשורת ויפורסמו היטב. מהם אשר באו לבית החולים עצמו, ולא התפללו בצינעא בתוך ביתם.ו שבתי וראיתי שאין לחשוש מאומה לפתילותיהם של אותם המלמדים זכות עליו. כמפורש במסכת סוטה (מ"א , ע"ב) "כל אדם שיש בו חנופה מביא אף לעולם וכו' ולא עוד אלא שאין תפילתו נשמעת". יצילנו מכל הסכנות העתידיות העלולות לבוא על כלל ישראל, ויקיים בנו את גאולתנו המובטחת.
========================
פורסם בעלון האחרון - של דש"ת. - תודה למוציאים לאור!! עושים עבודת קודש!!
========================
אלמונית - תביני שאולי זה לא יישמע לך הגיוני - אבל כיהודים - אנחנו מצווים לשנוא את הרע! וכל אדם שרע! - גם אם הוא יהודי! - בעצם... מי שלא יהודי הוא לא אדם. (וזה לא המצאה שלי) - כתוב בספר יחזקאל "ואתן צאני צאן מרעיתי - אדם אתם!" ורש"י (אני חושב שזה הוא. - אם לא, איזה מישהו לידו -במפרשים) כותב! : שאתם ישראל קרואים אדם אבל הגוים לא! ורש"י לא מן הקיצוניים.... הוא לא פנאט...
ואנחנו לא יכולים לבנות מליון ישיבות... ולהפיץ קהילות - כשיש לנו כאן טומאה! טומאה של גוים (מסגדים כנסיות וכו') וטומאה של ערב-רב (כל המערכת השלטונית - דמוקרטיה וכו'.. - מנוגד לתורה הקדושה) - ועל זה נאמר! "סור מרע - ועשה טוב" - קודם לסור מהרע ואח"כ תעשה טוב! - א"א ביחד!!! (מו"ר כהנא הי"ד).
קישור לפורום בו הועתק המאמר והמשך התגובה:
http://www.myehudit.org/forum/index.php?topic=958.msg4161;topicseen#msg4161
ועוד משהו שהבאתי לך - זהבית:
הרב אברהם יצחק הכהן קוק (מאמרי הראיה דף 60)
"עיקר הסימן היסוי של הזהור הוא כמ"ש בבראשית כ"ה ב', בניני הסוגיה דערב רב שם, שהם אינם חוששים לטובת ישראל, והם נוטים לאומות העולם יותר מלישראל. אם יחזון לישראל בדוחקא מתרפין מינייהו, ואית לן רשו לשיזבא לון ולא בעאון, ומתאפין מאוריתא ומאלין דמישתדלין בה, למיעבד תו עם אויב. ועוד סימן לערב רב, שהם מזלזלים בתלמידי החכמים, שע"ש כך נקראו ענקים לגריעותא, דמזלזלין לאלין דאמתר בהון ענקים לגרגרותיך. ובודאי כך המידה שלכל אלה ששונאים את האומה בכלל, וכופרים בסגולותיה, שהם מבזים את התורה ותלמידי חכמים ביסוד דרכם הרעה, מה שאין כן אלה המודים בסגולות האומה, אעפ"י שיהו עדיין רחוקים מקדושה בדרך אמת, מ"מ עלולים להכיר ולידע שהתורה היא נשמתן של ישראל, ומתפארים הם עכ"פ לפי מושגם "בספרותנו העתיקה" ומכבדים אותה, וממילא מכבדים הם ג"כ במידה את ידועה את לומדיה."
תגידי, למה התכוון הרב קוק זצ"ל אם לא לזה ש"הם נוטים לאומות העולם יותר מלישראל".. הם מנסים לרצות את אומות העולם! אחת הסיבות לגירוש מגוש קטיף תובב"א... "האירופאים/האמריקאים/העולם - יכבד אותנו... יבין אותנו...".
הם לא מזלזלים בדעת תורה?? - ברור שכן! התורה ולומדיה וחכמיה בכלל לא מעניינת אותם - והם מזלזלים בה!
הם - השלטון במדינת ישראל - הם כוחות הסט"א והערב-רב!
בהמשך - מוסיף הרב קוק - שהם הערב רב יש להם שנאה מיוחדת כלפי עם ישראל וארץ ישראל!!
ועליהם הרב קוק היה מביא את הפסוק "הלא משניאך ה' אשנא ומתקוממיך אתקוטט וכו'..." - תקראי כאן: http://www.yeshiva.org.il/midrash/shiur.asp?id=4622
בזוהר (פרשת נשא, חלק ג, דף קכה)
"וחוזרים הערב רב הללו להיות רועים על ישראל, ואנשי חיל ויראי חטא מסובבים מעיר לעילר ולא יחוננו, וכל חכמים ואנשי חיל וישראי חטא בצער, בדוחק, ביגון - נחשבו ככלבים. ואלו ערב רב עשירים, בשלוה ובחדווה, בלי צער ויגון כלל, גזלנים, בעלי שוחד, שופטים וראשי העם".
תראי, הייתי חייב להדגיש הכל! זה בדיוק מה שקורה! בגלות האחרונה- הם חוזרים להיות רועים עלינו. בנוסף, הרבנים מפחדים מהם - ואומרים לשתוק ו"זה לא ריאלי" ו"לא אקטואלי" ו"דינה דמלכותא דינה" (וכבר פסק הרמב"ם שידוע שאם המלך מנסה לבטל מצוה - הרי שאסור לשמוע לו!) בנוסף, החכמים נחשבים ככלבים ע"י הערב-רב. - הערב-רב, גם עשירים! כדוגמת שרון ואולמרט הם בעלי שוחד וגזלנים (תראי את כל הפרשיות..) ובנוסף!!! הם שופטים וראשי-העם! הם עומדים בכנסת! בממשלה - בביהמ"ש - במשטרה - בביטחון - בכל גוף ממשלתי הם עומדים בראשו - ועושים הכל כדי להריע לעמ"י!!! מה קשה להבין מי הם??
למה הבאתי את זה?
שתביני - אני בניגוד אלייך משתדל, לא תמיד - אבל לפחות יודע ומשתדל, לכוון את הרגשות שלי, ע"פ תכתיבי התורה. בניגוד אלייך שאת [כפי הנראה והמובן מההודעות שלך] מכתיבה את הרעיון היהודי, בהתאם לרגשות שלך ולכל מיני דעות קדומות חשוכות וכפרניות].
ובמה זה מתבטא?
שכל הפרשנים כתבו שדוד המלך אמר זאת [אם לא הבנת מה, סימן שלא קראת את מה שהבאתי - ועכשיו תביני למה אני לא כותב לך תגובה באופן אישי. אולי הרווחת.. אולי את גם לא רוצה] על יהודים. זאת לא פרשנות שלי.
וסליחה - למה הם כתבו שזה על יהודים? הלא ברור שכל העניין של האמת וכו'.. שייך ליהודים! ??
כי הם ידעו, שבמאה ה-58 תבוא איזה אחת שקוראת לעצמה "זהבית" ותאמר שדוד המלך, שבוודאי לא תעיזי לצאת נגדו, ייחל ליהודים לרשעים למות -! אז לכן הם כתבו לך את זה!
ואני עדיין מחכה לתגובהסבא גפטו
ואני עדיין מחכה לתגובה.סבא גפטו
הנה תגובה :יונה
לא ראיתי את המאמר הזה עד היום.
הענין הזה עם שרון מאד הפריע לי בזמנו.
אני שמחה לראות שהיה רב שכתב דברים ברורים בענין.
תודה.
אם כבר, אז כברסבא גפטו
ולעניין הייתי מציע לקרוא בעיון את המאמר הזה:
http://www.myehudit.org/forum/index.php?topic=720.0
שטוף את פיך...זהבית
כלום הגעת לדרגה גבוהה וקדושה כמוהו?
בוז לך ולשכמותך!!!!
אהמ, אם אפשר לעדן פה את הדיבורים...עמישב
אגב, שני דברים.
א. אתה מתכוון, מן הסתם, לפרק ק"ט, שבו מתבטא דוד במילים: "יהיו בניו יתומים ואישתו אלמנה" (פס' ט') "ימח שמם" (פס' י"ג), "יכרת מארץ זכרם" (פס' ט"ו). וזה, כמובן, עפ"י פירוש הרד"ק והמלבי"ם שם, שאוומרים שמילים אלו נאמרו ע"י דוד ביחס אל "הרבה מישראל"!!!! (הרד"ק). אך, כמובן, יש להביא את הדעות הנוספות, כרש"י ועוד מפרש (אינני זוכר שמו, עיינו שם) שהסבירו שאת מילים אלו אמר דוד על אדום וישמעאל. ועוד יותר קיצוני מהם, הוא הרש"ר הירש, שפירש שאת המילים הללו מצטט דוד את אויביו שאומרים עליו (וזה קשה על הפשט, שהרי כתוב "ימח שמם", בלשון רבים, וכן בשאר הפרק, ודוד יחיד היה!! ועוד שקשה מאוד מזה שלא רואים שינוי בתוך הפרק בין אמרת דוד על אויביו לבין דברי אויביו עליו. וצ"ע).
ב. אינני יודע מאיפה אתה קורה לפרופ' היקר הלל וויס "הרב", לא שמענו כן עד עתה.
הקישור צריך להיות ללא ה- 0.איתי'ה
תודה. - ובהזדמנות זו: משריה - בבקשה שאחד מכם יערוךסבא גפטו
הרב בריח!זהבית
חה חה חה
הבדיחה מצחיקה אותך?איתי'ה
אתה טרוריסט?זהבית
תאמר:מוות למחבלים!
חחחחחחאיתן6
סוכן א.,חמסית
המפקד העביר אותך לגיזרה שלי?

ומה קורה סתם ככה בחיים? הספקת לתפוס איזה מתנחלון? התגעגענו..
אכן.איתן6
[ביקשו ממני להעביר לכל הסמוים פה בפורום:
שם קוד:"הציפור עזבה את הקן"]
בהצלחה.
תגידו לי.....זהבית
דברי בשפה נמוכה ואז אולי נבין אותך....קראתיך
חחח אשכרה.תח"ל
כבר הצעתי לה שתשנה את שמה ל'זהבית עצבנית'..יהודי שמח
חחח..קראתיךאחרונה
פתיחת ווצאפ במחשביאיר גדסי
אני מנסה לפתוח ווצאפ במחשב הבעיה שיש לי פלאפון כשר ניסיתי להתקין אימולטר
ניסיתי מאה סוגים אבל בכל אחד הוא לא נתן לי להתקין ווצאפ
מישהו עם פלאפון כשר הצליח להתקין ווצאפ על מחשב?
ויכול להדריך אותי בדיוק איזה אימולטר ואיזה ווצאפ להוריד
ממש יועיל לי
אתה לא בפורום הנכוןזיויק
טעותיאיר גדסיאחרונה
אתה צודק לא ידעתי אני חדש
איך אני מוחק
אשכרה הפורום הזה נפתח שנה לפני שנולדתי!!!!!!!!!!!ההרהמורניק
בואו נחיה אותו
מה קורה פה?פיטוניה
כלוםזיויק
פורום נטוש ככל הנראהקעלעברימבאר
אבל אולי לא. מי יודע?קעלעברימבאר
וואו. מקום עם הסטוריהמשה
מה היה פה?שדמות בחולות
פורום פעיל עם חברים אהוביםמשהאחרונה
שיר חדש לקראת פורים!שירים חדשים
מוישי קליינרמןעשב לימון
למה לדעתכם האם בחזית ולא האב?
גיטי קליינרמן: "מוישי הוא כבר הבן של עם ישראל" | ערוץ 7
גם עם הדר גולדין זה הרבה כך,
וגם עם שלושת הנערים הי"ד
זה חדש יחסית
עם נחשון וקסמן הי"ד זה היה האב בחזית
(למה זה גורם לי לחשוב שאני שוביניסטית?)
מרתק: כולם אומרים "שנמאס מהמצב"? למה זה קורה?דבדב
מרתק: כולם אומרים "שנמאס מהמצב"? למה זה קורה?
כולם מדברים על "המצב" ועל זה "שנמאס".
אבל מה אנחנו מרגישים באוויר ולמה?
פודקאסט חדש, מרתק וויחודי ששווה להאזין לו.
והפעם על: "תנועת הבעד"
כל הפרטים, להאזנה>>
קניון, מה הוא עושה לנו בלב? פודקאסט חדשדבדב
קניון, מה הוא עושה לנו בלב?
פודקאסט חדש:"קניונים ורגשות".
להאזנה>>
פודקאסט חדש:"קניונים ורגשות".
להאזנה>>