אווווווף.... אנשים......... מה לעשות????????????אחת שנמאס לה

שלום, קוראים לי שירה ואני בת 13 מהצפון.

בזמן האחרון נמאס לי מהכל, מהמשפחה, החברות, החיים...

החלטתי ששנה הבאה אני בשום אופן לא לומדת, תכלס גם כתה ח' בכלל לא חשובה...

אני לא יודעת אם זה המקום המתאים לכתוב אבל אני חושבת מלא על לקחת סמים או להתאבד או לפחות להוריד ת'חצאית...

כל לילה אני בוכה ל-ה' שייקח אותי כבר...

זה לא חיים ככה... אני מזניחה ת'צמי ורבה עם כל העולם...

מה לעשות?????????????????

תנסי להסביר את עצמך קצת יותרלולה=]
בס"ד

למה נמאס לך? מה קרה?

אה ומה שלא תעשי, אל תתקרבי לסמים ואל תחשבי על להתאבד!!!!
תשמעי..צביקה
רע לך? אז תנסי לשפר את המצב!!! ולא ח"ו לעשות אותו יותר גרוע...

סמים הוא דבר רע, שאולי יתן לך הנאה לשניה ויהרוס לך את כל החיים (תסתכלי בשרשור על העישון, וסמים זה יותר גרוע מעישון!!), כנ"ל להוריד תחצאית, הנאה רגעית שתפגע לך בחיים בעתיד (אם כי ברמה שונה).

את ענית לעצמך מה את צריכה לעשות...אל תזניחי את עצמך!!!!, תתפסי את עצמך חזק בידיים ותעשי מה שאת חושבת שיכול לשפר את המצב, אל תתני ליאוש לאכול בך, תעשי מה שאת חושבת שיתן לך משמעות לחיים, למשל איזו התנדבות, תשתדלי להיות אדם טוב, תלכי לתנועת נוער, תתחברי עם חברות.
גם למה לא ללמוד? זה יתן לך מסגרת, תוכלי להתחבר עם אנשים, תוכלי להתפרנס בעתיד ,אם לא תלמדי השנה, את חושבת ששנה הבאה תלמדי?? כל שנה בונה את הבאה בצורה הדרגתית, אל תתני לעצמך פתרונות קלים שיזיקו לך בעתיד.

כדאי לך לדבר על המצב עם מי שקרוב אלייך.
בדיוקדובלה
שימי לב, כשהמצב גרוע - הדבר האחרון שצריך לעשות זה לקלקל אותו עוד יותר. את הרי יודעת שסמים לא יפתרו את המצב, אלא רק ידרדרו אותו למקום שמשם קשה מאוד לחזור.

את צריכה לנסות לשפר אותו, אם בדרכים הכלליות שצביקה הציע ואם באופנים אחרים - רק אם תפרטי יותר את מקור הבעיה, יהיה קל יותר לנסות לעזור לך לפתור אותו.

התחושה הזו של "נמאס", לא רוצה להמשיך הלאה, רוצה לזרוק הכל, הוא תופעה, זה קורה להרבה אנשים, כל אחד במידה אחרת. גם לי זה קרה לפחות פעם אחת. וגם, לפני כיתה ח'... אמנם לא חשבתי על הכיוונים שלך, אבל נמאס לי ללמוד, נמאס לי מכולם, ורציתי כמעט לעזוב. אבל זה שטויות, זה מגיע מתיסכול רגעי.
אם תעזרי לעצמך לפתור את הבעיה מהשורש, או לפחות להתמודד איתה ולהמשיך הלאה, את תודי לעצמך כל רגע בחיים שלא המשכת לרוץ למדרון המסוכן בשעה הקשה ההיא.
--פעימה
בס"ד

דבראשון-לא,לא לא!!!אל תחשבי לרגע שכיתה ח' לא חשובה.. מה שאני עשיתי זה-לא ללמוד בכיתה ח' רק בגלל מה שכתבת ''תכלס גם כתה ח' בכלל לא חשובה...'' והדבר היחיד שיצא לי מזה -נדפקתי! הציונים שלי בין 50-80 וזה ממש אבל ממש דפק אותי כי אני מסוגלת בקלות[רבה] להוציא צינוים של 90-05+ אבל ההזנחה הזאת של הלימוודים ממש פוגעת הבסיס של התיכון[בגרויות וכו'..] זה כיתה ח'-מתמטיקה ואנגלית בעיקר.. מה גם שמקצועות קודש רובם זה חומר לבגרות..
-אז הקטע של כיתה ח' לא חשובה-ממש לא נכון..

דברשני-כמו שדובלה אמר-המסגרת של הביצפר תעזור לך.. ב'מת נסי להתגבר על עצמך קצת, ותצליחי הכל אבל הכל[ביחס להכל] קשור לכח רצון!!

אם את צ'כה עוד משו תמסר"שי בכיף..

מסיי'מת כיתה ח'..
אוך... תודה לאלה שהגיבו... אבל...אחת שנמאס לה
זה ממש נושא מורכב שאני בעצמי לא כ"כ מבינה ולא כ"כ יודעת להסביר...

יש לי מין תחושה כזאת שאני הולכת למות והסיוטים לא תורמים לי הרבה...

אני ממש מבולבלת....

אני כאילו ילדה די דוסית ומי שמסביבי בחיים לא ינחש שאני חושבת על סמים ולהתאבד...

אני מרגישה ממש מפגרת!!!!
atzhaאנונימי (פותח)
ani matziaha lach davar sheli azar bezmano sheayta li et ota beaya .ulay betzura yoter chamura veal titzcheki: lechi lasot bdikat dam vetevadhi shelo chaser lach vitaminim o barzel, shemachsor beze yachol ligrom leargashot kaele
betikva sheat yodahat likro anglit o shemishu yetargem lach/
סדר בבלגןמשה
לפעמים קבוצה של בעיות קטנות נראות כמו בעיה גדולה.

תמייני את הבעיות שלך לרשימה, תעלי אותה לכאן וננסה להשליט סדר.
ברגע שמפרקים את הדינזאור לגורמים הוא פתאום לא כ"כ נורא ואפשר לטפל בו.
אני ינסה להסביר קצת-אחת שנמאס לה
אחרי כל מה שעברתי בחיים הגעתי לתחושה ש*הכל כאן גשמי ומיותר, בן כה יום אחד מתים, היום הזה יכול להיות היום, וכל מה שבא איתך זה רק המעשים, אז לא חשוב לי ביצפר ועוד כל מיני... *נמאס לי לחיות במקום כזה ריק ומעצבן, אני רוצה כבר אל ה', הוא מדהים וכ"כ עוזר לי, אבל בדברים שאני באמת רוצה בכל הלב (כמו למות) הוא לא מתייחס, *אני גם רוצה לפגוש כבר בנאדם ממש קרוב לי שנפטר ו-ה' אפילו לא מוכן להראות לי אותו בחלום ובמקום זה נותן לי *חלומות שאני מתעוררת שטופת זיעה, *ואני פוחדת בלילה וביום מכל דבר, *כל דבר מקפיץ אותי, *אני לא יכולה לבכות, אז ניהיה לי פוול עצב בגוף ואני מוציאה אותו בעצבים על אחרים, אז *כולם רבים איתי ואני איתם, *כל הזמן תוקפים אותי כאבי בטן ובחילות וסחרחורות *להמשיך?? אני מרגישה פשוט קוטרית אבל כבר אין לי כוח להכיל בי יותר כלום!!!.
אדםיהודי גאה
לא בא לעולם רק בשביל לקיים מצוות לפי המסילת ישרים בשביל להנות(מקווה שלא טעיתי)
ראשית, כדאי שתתחילי לפסקמשה
אחרי כל מה שעברתי בחיים הגעתי לתחושה ש

*הכל כאן גשמי ומיותר, בן כה יום אחד מתים, היום הזה יכול להיות היום, וכל מה שבא איתך זה רק המעשים, אז לא חשוב לי ביצפר ועוד כל מיני...
לא תוהו בראה - לשבת יצרה. את צריכה לחיות חיים נורמאליים ובריאים, שכוללים כמובן גם קיום מצוות.

*נמאס לי לחיות במקום כזה ריק ומעצבן, אני רוצה כבר אל ה', הוא מדהים וכ"כ עוזר לי, אבל בדברים שאני באמת רוצה בכל הלב (כמו למות) הוא לא מתייחס,
לפעמים קב"ה לא נותן לנו משהו, ורק לאחר שנים לומדים להעריך את זה.

*אני גם רוצה לפגוש כבר בנאדם ממש קרוב לי שנפטר ו-ה' אפילו לא מוכן להראות לי אותו בחלום ובמקום זה נותן לי
ע"ע

*חלומות שאני מתעוררת שטופת זיעה,
זה דבר שאפשר וצריך להתמודד איתו. שווה לברר מה המקור של החלומות האלה ומה יש בהם.
תנסי לפרט יותר...

*ואני פוחדת בלילה וביום מכל דבר,
גם את זה צריך לבדוק ולראות איך מתמודדים. בכל מקרה -זה אפשרי.

*כל דבר מקפיץ אותי,
בשינה?

*אני לא יכולה לבכות, אז ניהיה לי פוול עצב בגוף ואני מוציאה אותו בעצבים על אחרים, אז
בזה הייתי מטפל בשלב הבא, ולא בשלב הראשוני.

*כולם רבים איתי ואני איתם,
נספח של הסעיף הקודם

*כל הזמן תוקפים אותי כאבי בטן ובחילות וסחרחורות
יכול להיות נספח של 5 הסעיפים הקודמים, ירד או יעלם עם הטיפול בהם.

זה יכול להיות קשור גם לדברים פיזייים (טבעיים) שאת עוברת, אבל כאן אין לי מושג.

*להמשיך?? אני מרגישה פשוט קוטרית אבל כבר אין לי כוח להכיל בי יותר כלום!!!.

תנסי לקחת סעיף אחד מהרשימה הארוכה (והכואבת) שלך, ולנסות לראות ברצינות איך מתמודדים איתו. לאחר שיהיה שיפור תנסי לטפל גם בבעיה אחרת.

זה לא אמור להיות קל, אבל זה אפשרי.
למה זה קרה לך פתאום????נחמן מאומן
לילדה שנמאס לה מהכל.אנונימי (פותח)
כתבת שדברים שאת מבקשת מה' הוא לא נותן לך, מישו קרוב שלך מת ואת רוצה לראות אותו וכו' את באה בגישה שהכל מגיע לך (אני לא בא לתקוף אותך רק להאיר את עיניך) ושמה שאת מבקשת את צריכה לקבל. אם את אומרת שה' הוא מדהים, והוא כזה!! את חיבת לסמוך עליו שהוא יודע למה הוא לא עונה לך להרבה בקשות שלך...
הקב"ה מעמיד אותך בנסיון קשה עכשיו, ביכולתך ליפול אל הדיכאון ולא ללממוד וכו' ושאר הדברים הנוראיים שכתבת.
אך ביכולתך להתגבר לענוד מול החיים ולהגיד- אני גדולה ממכם אני גדולה מהחיים!1 ובטוח ששכרך יהיה בצידך. את תרגישי טוב!! לכי לתנועת נוער, תלמדי שנה הבאה, תחייכי גם כשקשה לחייך.
והכי חשוב- תתחברי לאנשים. שיהיה לך עם מי לדבר...

הרבה בהצלחה ותזכרי שאם ה' לא ממית אותך זה בגלל שאת חשובה לעולם כי עוד צריך אותך!! את יכולה ליצור איתי קשר במסר אישי אם בא לך...
לא יודעת...נחמן מאומן
מה המסר?אנונימי (פותח)
כולנו עוברים משברים בחיים-קטנים ולפעמים גדולים. את מרגישה קרובה לה', זאת אומרת שאת מאמינה שהוא משגיח עליך. תנסי לחשוב מה הוא רוצה שאת תעשי עכשיו בעקבות המשבר. מה המטרה של המשבר. בדרך כלל מטרת כל משבר הוא שנגדל באיזושהיא דרך-נפשית, רוחנית, חברתית, שכלית. תנסי גם לחשוב באיזה כוחות עברת משברים קודמים. מה את יודעת על עצמך שיעזור לך לעבור את המשבר הזה? אם תחשבי בכוון הזה, בטוח שתמצאי את עצמך יותר חזקה אחר כך. בהצלחה. אגב, יש לך מישהוא בחיים שממש מעריך אותך? תלכי אליהם לקבל עידוד בדרך.
זה היה בעצם מסר מננסי-הבן שלי עשה פה משהוא במחשבננסי
תמשיכי...אנונימי (פותח)
כרגע כדיי לך להמשיך את החיים ככה עם ההרגשות האלה באיזה שהוא שלב הם יעברו אני קצת יותר קטנה מימך אבל אני מבינה אותך ממש גם לי היה תקופה כזאת אבל תכלס את בעצמך יודעת שסמים לא יעזרו וגם להיתאבד לא זה ליברוח למרות שאני פעם כימעט היתאבדתי. אני עברתי קצת יותר מימך אז כדי לך להקשיב אבל את לא חייבת
לא הבנתי כל זה היה מומצא?תח"ל
את כותבת הרבה דברים פה..אבל יש לי כמה דברים..כנסי!בא
..דברים שכדאי לך לנסות.
תקשיבי...פעם קראתי שלפעמים זה בגלל שהאדם שקוע בעצמו. אז כדאי לך להתנדב!!תמצאי מקום בעיר שלך, התנדבות קבועה או בזמנים שנוחים לך. ככה (הר' ראובן ששון..בתקווה שהבנתי אותו נכון...)
אזה ימלא אותך בסיפוק. את תרגישי שיש טעם לחיים שלך וכו וכו'..( בשם הר' ראובן ששון, בתקווה שהבנתי אותו טוב..)
למצוא התנדבויות ממש לא קשה , את יכולה לפנות לאיזה ארגון חסד ולשאול אותם אם הם מכירים איזה משפחה שצריכה עזרה עם הילדים וכו'.( וחוצמזה..ככה גם תקבלי פרופורציות לחיים..תראי שלאנשים יש בעיות גדולות ואת לא הכי מסכנה ...)
וגם באמת תדברי עם הקב"ה , תתפללי אליו, נגיד תקראי כל יום פרק תהילים אחד!- תקבעי בהתחלה לא הרבה כדי שתוכלי לעמוד בזה ולהתמיד...ותבקשי מה' שיתן לך שמחת חיים, שיתן לך רוגע, שיראה לך את הדרך הנכונה, ותגידי בפה ממש 0 לא רק בלב..) ככה זה בע,ה יחזק אותך ויתן לך כוח..
עוד דבר- לקרוא אגרת הרמבן פגם בשבוע.. דבר נחמד..
וגם בסופה כתוב שכשתקרא אותה- יענו לך מן השמים ( משו כזה.) בקיצור אחרי שאת קוראת אותה- גם תבקשי..
וגם- תקראי ספר - משו בסגנון של שאל נא של הרב אבינר, או אחת שאלתי של הרב ראובן ששון, ויש עוד ספרים לנוער, וזה ג"כ יכול לעזור..
ב"הצלחה..ומסרשי אלי אם את צכה...
*אופס..בטעות שכחתי למחוק את הסוגרים הראשונים..חחבא
התחושה מוכרת לי רק בקטןמאחורי הקו
בעזרת הצדיק המבורך

אחותי, בקטנה!! (גם אני הרגשתי ככה פעם... עד שהבנתי את העני'ין) תקחי את החי'ים בסבבה..תהני כל עוד את יכולה! ועוד עצה- תקני את הדיסק של ארז לבנון...דיסק מדהים! (תלכי לבת עין בטבריה ותחפשי את הדיסק 'אור בלב' של ארז לבנון)... שירים עם נשמה מוסתרת... פשוט מדהים...

אחות שלי, אין מה לעשות חוץ מלהודות לשם יתברך כל יום על כך שנתן לך חי'ים- ועוד שנתן לך חי'ים של יהודי'ה!!!את מבינה את גודל העני'ין?!תשמחי אחות שלי!! את יהודי'ה! את אהובה על ה'!!

ותזכרי שאני אוהבת אותך בכל נשמתי אפילו שאני (אולי) לא מכירה אותך.
בואנה אנשים...eliya
נראה לכם שהיא רציניתת?!

מה לאנשים שיעני מחפשים איך להיפטר מהעולם ולפורום?!

נראה לכם שאנשים כאלה נכנסים לפורום בשבעע?!

מה יש להם לחפש פהה?!

אתם פשוטטט... פתיםםם! למה נראה לכםםם שהיא אמיתיתת?!
סיוטים מה"מצולק"?דובלה
זה שפעם אחת עבדו עליך זה לא כלל לתמיד. אין טעם למהר ולפסול.

חוץ מזה, שכמו שאמרו פה כבר כמה, מתואר כאן מעין "משבר" שקורה להרבה צעירים באיזה שהוא שלב, וחשוב לדעת איך להתמודד איתו, להבין שזה הרגשה זמנית, להבין מה גורם לזה, ולדעת איך להתגבר על זה ולבקש את השמחת חיים ולא את המוות שלא מועיל לאף-אחד.
אוישש...שתהיו בריאיםם!eliya
את יכולה לקרוא את הספר :מר שמח
"בגן האמונה" בגישה ברסלבית אבל זה ספר שיתן לך הרבה משמעות לחיים .... גם שו"תים בכיפה היתי ממליצה....
אם את לא מחוברת לברסלב(כמוני)...אנונימי (פותח)
אז תיקראי תספר דע מה שתשיב לעצמך...יכול לעזור לך.בכללי פשוט תילמדי על מהות החיים(למה אנחנו כאן וכ"ו)זה מעודד! אבל אל תנסי להיכנס לדברים שתיארת הם סתם בריחה מהמציאו ת והם ממש מתסכלים בטוח לא עוזרים ומוסיפים לך עידוד למרות שזה הכי טיבעי בעט\ולם לחשוב שזה מה שעוזר....אבל צריך להשאיר תמחשבות(דמיונות) האלה בצד!!בהצלחה בהמשך החיים.
לא אל לא חושבת טוב!!סוכנת_כפולה=]
את לא צריכה לעשות את כל מה שאמרתת!!
את בתקופת ההתבגרות וזה טבעי ככה..!!
תקשיבי כול אחד עובר משבר כזה מתישהו....צאקי 2
ופשטו תנסי לזרום, ואל תדאגי זה עובר בסוף...
ושלא תעיזי להתאבד כי זה ששניה מהחיים שלך קשה, זה לא אומר שצריך לוותר על חיים שלמים!!!! וזה גם איסור מהתורה... ותחשבי על הצער שתגרמי למשפחה שלך.. ויש עוד מלא סיבות למה לא..
וגם מימילא את לא תהני בגהינם!!=)שירה
כאילו מי שמתאבד יש לו עברה חמודה וכל זה...
******חמורה!!!=)שירה
לכל האנשים המקסימים שהגיבו-אחת שנמאס לה
תודה תודה תודה... אע"פ שלא הגבתי לכולם קראתי את כל ההודעות... בעזרתכם ובעזרת עוד אנשים החלטתי החלטות קצת שונות... תודה על העזרה, התמיכה, ההצעות, האכפתיות ושהקדשתם לי מזמנכם... באמת!!!!!! תמשיכו להיות כאלה מקסימים תמיד...
אוהבתותכם-
שירה.
עלי והצליחיננסי
אני שמחה לשמוע שהתחלת לראות דברים באור קצת יותר חיובי. אם תרצי, נשמח לשמוע קצת על התהליך שעברת ומה הביא אותך לראות דברים בצורה שונה. אני בטוחה שנוכל ללמוד הרבה ממך
אני לא חושבת... תודה בכולופן!!!אחת שנמאס לה
מדהים! פשוט מדהים!!עמישב
בס"ד לק"י

אומר את האמת, קראתי רק את התגובות של "אחת שנמאס לה".

הצלחתי לראות שיש בה שורש אמונה אמיתי ותמים. ראיתי שחסר לה ניווט נכון ומכוון.

שלא תמיד היא יודעת לפרש דברים נכון או להגיב כמו שצריך למצב ולחיים בכלל.

לא קראתי את התגובות באמצע. אבל, פתאום ראיתי את השינוי הזה שחל בתגובה שלה. ניכרת מהתגובה הרבה שמחה ואופטימיות. וכמאמר אותו הפוליטיקאי, שלא היתכוון באמת, אך אני כן: "זהו שחר של יום חדש"!!!

מדהים איך שלאחר הכוונה ועצות טובות, שהיו כמים על נפש עייפה, הבן-אדם משתנה מצל לישות, מעפר, רימה ותולעה לכלי אשר רוח א-לוקים מפעמת בקרבו.

אשרי כל אשר זכה לחזות בכך, ועוד יותר, אשרי מי שעבר שינוי זה.

בהצלחה!!

(נ.ב. על אף שהדברים נכתבו כמכוונים אל אחרים, הם גם מופנים אלייך, "אחת שנמאס לה" [נמאס בלשון עבר...], שתביטי על זה לרגע ותתמלאי באורה עוד יותר).

שבוע טוב.
תחפשי משמעות לחייםאנונימי (פותח)
תחפשי משמעות לזה שאת חיה ונושמת, חייב להיות סיבה כי אם לא את לא היית פה... זה לא חייב להיות משהו גדול או מסובך, סתם משהו שאת אוהבת (נגיד גינון, קראטה וכדו') אני הייתי במצב דומה בתחילת השנה ומה שעשיתי זה פשוט לקחתי מקוש, הלכתי לשטח אדמה קטן שמצאתי והזעתי ועבדתי קשה אבל למחורת היה לי למה לקום בבוקר. ככה זה התגלגל ובסוף הצלחתי לצאת מזה
ברור שיש לך משמעות לחי'ים!תפוזה 1
בס"ד

ה' לא ברא אותך סתם. ה' לא ברא אף אחד סתם. ה' מאמין בך!!
כמה כיף לרחם על עצמינו,אנונימי (פותח)
לפול ולשקוע עמוק עמוק בתוך הדיכאון המנחם . אם נחליט לראות את המציאות כמו שהיא באמת נגלה שיש לנו הורים שאוהבים אותנו ונותנים את הנשמה בשבילנו ,אחים וחברים שאכפת להם מאיתנו. אבל כל כך קשה להכיר בזה כי אז זה מחייב אותנו להתאמץ להיות יותר טובים. השם לא נותן לנו מה שאנחנו רוצים אלא מה שאנחנו צריכים.
החלומות הרעים שאת חולמת באים בגלל חוסר השמחה שאת נמצאת.את חיבת כל יום לעמוד מול המראה ולהגיד לעצמיך בקול שאת אוהבת את עצמך ומודה לשם על כל הטוב שנתן לך.בהצלחה.
בלהה- זה קצת יותר מורכב ממה שאת כותבת-אחת שנמאס לה
ושיהיה ברור שאני לא לא לא מרחמת על עצמי!!!
נננמדריך
תקשבי אל תעשי זאת מבינה את יודעת שאת הרסת לך את החיים את יודשעת
אולי תשתפי אותנוננסי
אולי תשתפי אותנו במה שמציק-נראה לי שאת עדיין מחפשת תשובות. עכשיו לפני ראש השנה זה הזמן להכנס לחג בנפש רגועה.
לא נכון!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!אחת שנמאס לה
זאת לא אני!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!! ואל תעיז להשוות אותי למי שעשה את זה!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!
פשוט בלי להעליב- תסטום. יש לך מזל שאתה לא לידי כי הייתי מכניסה לך כאפה. אין לך מושג מה קישקשת עכשיו.
התגובה ;למעלה היא למדריך.אחת שנמאס לה
ותגובה לננסי-אחת שנמאס לה
מצאתי תשובות, אבל עכשיו זה תוקף ממקום אחר, וחזק יותר אבל לכיוון אחר. אני לא יכולה לשתף ולא להסביר. אני פסיכית, כי אני מחכה שילפו לי תשובות מהכובע בלי לדעת כלום... מה לעשות???????
אני לא יכולה יותר!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!
(ולא, אני לא יכולה להסביר, זה אישי מאד ורגיש מידי. סורי.)
חבלננסי
אם זה יעזור, את יכולה לכתוב לי במסר אישי. אם לא, הדבר היחיד שאפשר להגיד, כמו שאמרנו מקודם, משברים הם תמיד אות לך שפה יש הזדמנות לגדול מבחינה נפשית. ברצינות! אפילו למשל כשלא טוב מבחינה חברתית או משפחתית, תנצלי את ההזדמנות לחשוב: מה אני יכולה להרוויח מהמצב הנורא הזה שקרה לי? זה יהיה קשה ללא ספק אך אני מאמינה שכשתסתכלי אחורה תודי שזה קרה.
מזה מזדהה איתך.הודיה מהדרום
אחת שמזדההאנונימי (פותח)
הי אני ממש מזדהה איתך וקודם כל שמחה לראות שיש התקדמות אני עברתי את זה באפן אישי היתה לי תקופה ממש קשה באותו זמן ולי זה בגלל עוד המון דברים
לי זה גם קרה בסיסות כיתה ח אבל זה ניהיה יותר גרוע בכיתה ט ותחילת י אבל אל תקחי את זה קשה כי בסוף זה עובר אם את רוצה לדבר ואלי אפשר לראות אם היה לנו אותו דבר ולנסות לפתור את זה ביחד אני כעיקרון גמרתי תתקופה הזאת אבל זה תמיד בה והולך

בהצלחה בכל אופן שנה מדהימה וגמר חתימה טובה נ.בנ את יכולה לכתוב גם במסר אישי
לאחת שנמאס לה...אנונימי (פותח)
צודקת אני בערך בגילך וגם אני לפעמים מרשישה כך..
אבל את צריכה לעשות לעצמך סדר בבלגן.. לפני שאת הולכת לישון.. תכתבי על דף מה את צריכה לעשות למחר .. כך שלא תשבי סתם כך ותשכחי מזה .. ו.תשתדלי לא לריב עם חברים ואם את כועסת אז אל תדברי אם אף אחד פשוט תרגעי לבד..
לאורלוש-אחת שנמאס לה
כל מה שכתבת אני בן כה עושה... אבל תודה על ההמלצה!! חוצמיזה שנראה לי שאני נרגעת יותר מידי לבד אם את יורדת לסוף דעתי...
הכל יהיה טובאנונימי (פותח)
תראי כמה לאנשים אכפת ממך........
כולנו מדברים מתוך ניסיון ומתוך הבנת המצב
לא כי לכולנו היה אותם דברים אלא פשוט מאד
כולנו עברנו ועוברים את גיל התבגרות
זה גיל בונה מאד על תבזבזי אותו על שטויות
בהצלחה
וואי... את ממש "רק לשמוח"- את ממש מתוקה!!אחת שנמאס לה
תודה.
נו אז מה חדש יבש מבחינת הבאסה...אנונימי (פותח)
טוב אז מה שלומך?

מה איתך?

איך חייך מתקדמים?
לכיוון החיובי??

ובינתים הזרקת\הסנפת\עישנת??

או שכבר שינית את שמך "לאחת שכיף לה".?

נכון הגיוני מאד שהפורום עוזר לך ,אבל זה לא מספיק יש אנשים שבגלל שעברו הרבה בחיים צריכים עזרה והבנה רבה יותר

איך אומרים מאנשים שמתעסקים עם הנושאים האלו..

איך תמיד שמעתי זה לא בושה להיות מטופל אצל פסיכולוג כל עוד הוא מטופל אצל פסיכיאטר

לא הפנתי אותך לפסיכולוג בנתיים(למרות שלי אישית ממש בא ללכת...)

אלא לאנשים שיש להם כוחות רבים יותר ממנו לעזור..
כן... אני יודעת-אחת שנמאס לה
מקרוב מאד....=)
אבל אני פשוט לא מתחברת איתם!!
ממליצהשורשית
לקרוא את "בגן האמונה המבואר" של הרב שלום ארוש
גם אני מצטרף לנ"ל. מומלץ בחום רב.עמישב
האופטימיות ממש עולה פה על גדותיהאנונימי (פותח)
חחח...eliya
איתמר די עם היציאות המפגרותת...!
וואו!!!בת שמש
את לא יודעת איזה הלם בשבילי! הסברת בדיוק את התחושה שלי לפני חצי שנה!!!!!!!
כל הזמן בדיכי/עצבנית, שנאת את כולם.... חשבתי ברצינות על התאבדות!!!!
ואז החלטתי שאני מטפלת בעצמי, נקודה.
כל פעם שצחקו עלי- הוספתי בדיחה.
כל פעם שעצבנו אותי- התעצבנתי, כאילו בצחוק, למרות שבפנים רתחתי.
היום, ב"ה, אני אחת מהבנות הכי חבר'המניות שאת יכולה למצוא אצלנו, ותמיד יש סביבי מינימום בת אחת.
כאילו נולדתי מחדש.
כן, אבל אמלי זה לא מגיע סתם.אחת שנמאס לה
מזתומרת לא מגיע סתם??כתומה גאה
זה לא מגיע סתם ,כי כנראה שקרה משהוא שבגללואנונימי (פותח)
היא ככה.
welcome to the clubמיסטר דום
אני יכול להגיד לכםמתנחבל 2007
עברתי הרבה בחיים כל אחד עובר תקופות לא קלות בחיים שלו!!!!!!!!
בעז"ה מכל דבר רק מתחזקים!!!!!!!!!
או שיש מפגרים כמוני שלא מתחזקים-אחת שנמאס לה
רק שוקעים!!
.....מכאל 2 3
ב"ה ית'

אחותי שלום

את לא מפגרת זה לא קשור

כול אחד מתחזק ממה שהוא מתחזק

אולי אם את יכולה דבקשי מה' שאיתן לך ליחתזק

את לא פסיכית, לא מפגרת ולא בטיח. את אמיתית.1
דוגרית עם עצמך, מחפשת את האמת, לא מוצאת, מחפשת בעוד מקומות, ואין בזה שום דבר מפגר, פסיכי, אדיוטי, דפוק, וכו'- חוץ מהעובדה שזה לא לגיטימי.
זה לא לגיטימי בגילך להגיע לדברים כאלו, וזה לא אומר עלייך שום דבר רע.
את בוגרת יחסית לסביבה, בגלל זה את לא מסופקת ואת מחפשת ולא מוצאת.
וזה מתסכל, נכון.
וגם לי הייתה תקופה שחשבתי- לא על סמים אבל על התאבדות כן.
וכמו שכנראה הבנת, לא התאבדתי, וזה אחד הדברים הטובים שקרו לי בחיים.
עצם זה שאני חיה.
נכון, אין מצב שתזדהי עם זה, כי לדעתך החיים זה זבל.
אבל מה שאני רוצה להגיד זה שיש זבל שאתה חי בו מתוסכל ויש זבל שאתה חי בו מאושר, וזה אותו זבל.
למה?
כי יש לך גישה שונה לזבל.
את יכולה לברוח מהזבל ואת יכולה להתמודד איתו.
אז איך מתמודדים עם החיים?
תרימי את עצמך.
תפתחי מחדש הכל.
תחזרי אליו, לאבא, דברי איתו.
זה לא חייב לבוא במילים.
תשפכי!
"תפילה לעני כי יעטוף ולפני ה' ישפוך שיחו".
הוא שופך, מבינה?
בלי סדר, בלי אסטרטגיות.
יש לו הרבה צרות על הראש (עני או לא?), אז הוא שופך.
ואם יש פה אחד שהוא לא בגדר עני, רוב הסיכויים שאני צנצנת.
כולנו עניים עכשיו, לא מכירים עבודת ה' מקרוב, בית מקדש..
אז פשוט תשפכי לו, לאבא.
תרימי את עצמך.
בתור התחלה- ממש ממש ממש מומלץ- תקראי קהלת.
את לא הראשונה וגם לא האחרונה כנראה במצב שאת נמצאת בו.
כנראה ששלמה המלך, כמה שזה ישמע מופרך, גם היה במצב הזה.
תקראי את הספר הזה, נראה לי שתאהבי.
ו-למרות שקטונתי- אם אני יכולה להציע לך את עצמי... מתי שבא לך, אני ממש אשמח.

יום טוב=]
התייאשתי מלהתפלל... זאת האמת...אחת שנמאס לה
אני רק צורחת לו בשקט כשאני לבד "לממממהההההההה????????"
נראה לי שחלק גדול מהמשבר הזה קורה בגלל שהתפללתי מלא על כל מיני דברים, וכולם פנו לכיוון ההפוך הגמור!!!!!!!! -זה נבזי לעשות דברים כאלה!!! מילא לא היה עושה כלום, -אבל ת'הפך??? ועוד אחרי שהתפללתי על זה לפחות שנה?????????
מי אמר שמה שהתפללת עליו זה היה הדבר-shira123
הנכון והטוב בשבילך שהיה צריך לקרות? את צריכה להאמין שהקב"ה עושה הכל לטובתך,גם אם זה לא בדיוק נראה,בהמשך הכל יתבהר לך!!!!

כמו המשל המפורסם של מישהו שהציץ מחור של מנעול וראה עט שזז מעצמו,אבל כשפתח את הדלת הבין שיש מישהו שעומד מאחורי העט הזה,

הראיה שלנו היא מצומצמת,והקב"ה עושה בשבילנו את הדבר הנכון והטוב ביותר!!!! אם תאמיני בזה,תאמיני לי שהכל יראה טוב יותר..
לא דיברתי על להתפלל...1
דיברתי על לשפוך את עצמך.
לי זה היה בערך ככה:
ניגנתי בגיטרה שלי, ניגנתי וניגנתי מה שבא לראש, ואז פשוט... שפכתי. "אבא, סתכל, עלי, אתה לא רואה תמצב שלי? בקשה אבא, ווקשה, אם אתה רק אוהב אותי, תוציא אותי מפה! מה נסגר איתי, סתכל עלי, החיים בזבל, תוציא אותי מפה כבר. אז נכון, באתי מטיפה סרוחה ואני בדרך למקום אפר רימה ותולעה, אבל אם אתה אוהב אותי..."
העניין הוא לשנות גישה לחיים.
"אם אתה אוהב אותי, תעזור לי להשתנות ככה שאני אהיה יותר טובה".
ולא
"אם אתה אוהב אותי, תעשה שהחברה הכי טובה שלי מגיל 0 ועד שעברתי דירה לכאן לא תמות מסרטן" (מה שקרה בסוף).
מכתב א'מכאל 2 3
ב"ה ית'

שבוע טוב

אחותי

אני יודע ומבין את מה שאת חושבת

אבל את צריכה לדעת שבאמת ה' ית' יודדע מה הוא עושה

יהודי אחד יתפלל לה' שהוא יפסיק לעשן סגריות

ואחרי כמה חודשים הוא בא לרב שלו ואמר לו

הרב אני מתפלל וזה לא עוזר אמר לו הרב יש בעמים שה' ית'

משתמש אם התפילה של יהודי א' בשביל יהודי שלא יודע שצריך ליתפלל

אבל אותו יהודי שא' שכן יתפלל בסוף יקבל פי 2 יותר

וצריך לדעת שה' ית' כן מקשיב לך אבל מה לעשות שאנכנו לא יודעים

מה עשנו לפני זה תחזי חזק ואני אומר לך בשם רבי נחמן

ה' אוהב אותך וה' ית' מקשיב לך ואם תמשיכי ליתפלל עוד תראי ניסים ב"ה ית'

מכתב ב'מכאל 2 3
בחסדי אבאלה

שבוע טוב

אחותי היקרה

זה הנסיון שלך אם את ממשיכה ליתפלל למרות שזה

נראה כיאלו שזה רק יותר רע (מאז שיתפללת)

אבל באמת זה כול הנסיון אחותי אני אומר לך

עוד קצת עוד קצת ואגאולה שלך באה לא ליתיאש

עוד קצת עוד כמה תפילות ותראי ישועה ב"ה ית'

תחזקי חזק ה' ית' איתך

(דברת אם הרב ארוש?)

בהצלחה ותחזקי חזק תומרי לה'

אני רוצה גאולה

שבוע טוב

וה' הוא המלך ואת הבת שלו

מה עם חברות שלך???אנונימי (פותח)
אולי תנסי להעזר בהם ולדבר איתם,
אולי עם כל מיני בנות מהכיתה זה יכול לעזור??
תנסי, זה מוצלח
מנסיון.
ראיתי את השירשור הזה .ואני מזדהה כן .  בדולח
לדעתי למות , זה לא הפתרון האידאלי .

ביחוד ע"י התאבדות .

אני לא באהה חס ושלום לתקוף אותך או לנסות להבין אותך .

שתדעי : אם תתאבדי תהפכי לעוד אחד ממאות ישראלים שעושים את בשנה

ההתאבדות לא תעזור לך היא רק תעשה כאב לאוהבים שלך ואני בטוחה שאוהבים אותך תנסי לדבר או לנסות לכתוב את מה שאת חושבת תנסי לכתצוב יומן כל יום מה שקורה לך כך תוצאי לפחות מהלב תנסי לחשוב מה באמת מציק לך מה הם הדברים שמציקים לך באמת ותנסי להתאמן שלא יציקו לך יותר .

אני למשל כאשר כואב או רע לי אני דבר ראשון מאמינה שהכל לטובה אין כזה בן אדם שלא שווה כלום כמו שאין בן אדם שהוא מושלם שניהם או שלא נולדו או שנולדו והם כבר אינם איתנו פעם שמעתי משפט שמאוד חיזק אותי ואני מביאה לך אותו במתנה :

כל יום שאת מתעוררת בבוקר זה בגלל שהאלוקים החליט שהעולם לא יכול להסתדר בלעדיך .

תמיד תוכלי לפנות אלי במסר אישי ואשמח לעזור
בדולח
שירה,גייטל רייזל
טוב...לדעתי גם כיתה ח' לא חשובה כ"כ..
א-ב-ל---
ההמשך בהחלט לדעתי חשוב..
אני לא יודעת מה גורם לך לחשוב כך, שאת רוצה לתאבד או לקחת סמים..והאמת,אני גם הייתי כך בגילך..

אני שולחת לך מסראישי..ותעני לי עליו, סבבה?!
לבינתיים,
חיבוק ענק..מבינה אותך כ"כ!
שירה,גייטל רייזל
היי, אני ממש מבינה אותך!!

מה לעשות?
את חושבת שבכמה מילים של כמה אנשים פה תצליחי לשנות את המצב? שלפי איך שאני קוראת הוא ממש לא טוב..אני חושבת שלאא...

מה קרה?
מה יש מעבר לזה שאת חושבת שהחיים שלך דפוקים?
משפחה? חברות? נראית לא טוב? מריבה רצינית? או חלילה...

אני שולחת לך עכשיו מסראישי, תעני לי עליו, סבבה?!

לבינתיים,
שולחת לך חיבוק מבין.

תהילה..
אווף...סליחה ששלחתי הרבה פעמים אותה הודעה, לא שמתיגייטל רייזל
לב שזה נשלח..
כנסייימופי=]]
בס"ד
את נכנסת חזק לטיפשעשרה כמוני..
אל תדאגי.. זה יעבור פשוט תעזרי לעצמךך
גמלי היה ת'קטע הזה שפשוט נמאס לי מהחיים
שנאתי את כולם!!
וגם לי היה בא להזריק לי איזה ווחטה של סמים ולהתאבד!!
זה גיל כזה!!!
תמיד היו לוחצים עלי לעשות את כל מה שאני לא כל כך יכולה לעשות
תמיד התערבו לי בדברים שלא רציתי שיתערבו לי (עדין מתערבים לי אני רק בת 15)
דברתי עם כל מי שהפריע לי ואמרתי לו שירפה(למרות שזה לא עזר)
אני שונאת לימודים בדם הם האויב הכי גדול שלי אבל א-ל תפסיקי ללמוד
ספרי למישו קרוב מאוד מה את מרגישה או אפילו לאמא שלך!!כי אז יהיה מאוחר מדי...(וואו אני מתפלא על עצמי רשמתי את כל זה??? ועוד את זה???)
טוב קיצקץץ
את צעירה חבל שתהרסי את החיים שלך כל כך מהר!!
אני ממש מבינה אותך !!!!
ב"הצלחה ענקית תני חיוך הכל לטובההה
היי חומד,אני..
מה שלומך יקרה?

קורה לפעמים שנמאס. כן, זה קורה. גם לי קורה לפעמים שהכל נראה כ"כ מבאס שבא לי להכנס מתחת לפוך , ללכת לישון ולהתעורר למציאות אחרת, שונה לחלוטין.
אבל מה? תמיד יש 2 דרכים להסתכל-
עין טובה ועין פחות טובה.
העין הטובה תמיד מתאמצת לחפש את הטוב בכל דבר, היא תנבר ותחטט ברע, בשחור, בבאסה, בצער. בבכי, עד שהיא תמצא את הנקודת אור ותאחוז בה חזק חזק, עד שהסופות החזקות האלו יעברו. והעין הפחות טובה תמיד תשכנע אותך שהכל כ"כ גרוע, ואת גרועה, ו.. תכלס, בשביל מה בכלל לחיות?

אז אני אומרת לך, תבחרי בעין הטובה. זה קשה, ותמיד קל יותר להתמכר לעצבות ולתת לעצמך לשקוע. כי תכלס- זה לא דורש כ"כ ממך כ"כ הרבה מאמץ, כמו ששמחה נניח דורשת ממך, כמו שחיפוש אחר הטוב שבחיים שלך והתמקדות בו, דורשים גם כן.

תנסי למקד יותר- מה רע לך בחיים?
יש לך חברות ומשפחה. את זוכה לקום כל בוקר, בריאה ושלמה ושמחה. תאמיני לי שלפעמים אנחנו לא יודעים להעריך את הטוב, עד שאנחנו חויים משהו פחות טוב חלילה. ואז אנחנו מבינים כמה היה לנו טוב. ויש לך כוחות ועוצמות ויכולות וכשרונות. ואת מסוגלת להרגיש, לראות, להריח.
אז אני אומרת לך, שעכשיו יכול להיות לך הכי טוב בעולם, אם רק תבחרי בזה. זה תלוי בך, והסתכלות שלך, ובנכונות שלך לחפש את הטוב.

ילדונת, את רק בת 13. זה גיל מדהים. באמת.. זה הזמן שלך, לגלות את עצמך, לעשות את כל הדברים שאת הכי אוהבת בעולם לעשות, להשקיע בעצמך, ובחברות שלך. אני בטוחה שהמשפחה שלך צריכה אותך, וחברות שלך ובכלל כל העולם הזה, צריך אותך. ואת כל כך מיוחדת.. אל תגרמי לנו לפספס אותך.
ולא רק ברצון שלך להתאבד, אלא בכלל, בחוסר תפקוד שלך כמו שצריך כאן בעולם.
חמודה, קומי, שטפי פנים, תחחיכי אל עצמך את החיוך הכי יפה שלך, תגידי לעצמך כמה את מוצלחת ונהדרת, וכמה ה' אוהב אותך, ותמשיכי הלאה עם הרבה כוחות ושמחה.
וואוו!! אתם כ"כ מקסימים כולכם!!!אחת שנמאס לה
אין לכם מושג כמה אתם צודקים!!...
אני מנסה להסתכל לטובה, אני מנסה למצוא בשביל מה לחיות, אני מנסה להיות הכי טובה שאני יכולה להיות... -אבל אני נופלת!! הניסיונות של ה' גדולים עלי!!!!! לחשוב שאני איזה ילדה קטנה וחלשה שמנסה ומנסה כבר מלא זמן להתמודד ורק נופלת ונופלת- כבר כמה שנים נופלת והעלייה לא מגיע!!!!!!!!!!!. אמא שלי לקחה אותי לפסיכיאטרית (אל תחשבו שאני סטומה- זה ממש לא ככה) והפסיכיאטרית אמרה שאני בדיכאון (מי היה מאמין עלי???) ואני מנסה לשמוח אבל העצב והיאוש כל הזמן משתלטים עלי!!!!!! אני מרגישה ש-ה' כועס עלי ועושה לי את זה בכוונה!!!!!!!!!!! מה לעשות??? דייי...... נמאסססססס.....
אין מצב!!מאחורי הקו
ה' לא כועס עלייך אחותי... השם הוא אבא שלנו והוא אוהב אותנו!! זו המחשבה היחידה שמעודדת אותי. תראי, זה הכל פסיכולוגי... מה שתחשבי שיקרה, זה יקרה!! עובדה! תנסי לחשוב אופטימי פשוט.
נשמה!אנונימי (פותח)
זה באמת לא כזה אסון גדול ליפול... לכולנו זה קורה! אבל את חיבת ליתפוס תצמך ביידים ולהמשיך אלאה. (לא בלחץ...)אבל את חייבת לעשות משהוא כי חוסר עשייה גם גורם ליאווש.כחי משהוא אחד ותעבדי עליו זה יותר הגיוני ורואים יותר תתוצאות!בהצלחה בהמשך!!
מה שאתמופי=]]
בס"ד
צריכה זה רק אמונה!!! אמונה עצומה בה' ולהאמין בעצמך!!
ככה הכי תעזרילדיכאון שלך ןלעצמך!!!מניסיון!!!
ב"הצלחה=)
אל תחשבי אף פעם שנמאס לך...יעל =)
יש לך בשביל מה לחיות!
יש לך משפחה שאוהבת אותך, יש לך חברות - אפילו אם יש לך רק חברות בודדות עדיי'ן יש לך חברות שאוהבות אותך!
אם תעשי רשימה של הדברים הטובים שיש בחיי'ך אני בטוחה במיליון אחוז שהדף יתמלא:
ברוך ה': את י'הודי'ה, את באה ממשפחה של דתיי'ם מאמינים, את לא חולה, יש לך משפחה שאוהבת אותך, יש לך בית לגור בו, להורים שלך יש כסף כדי לשלוח אותך לבית הספר, את לא חי'ה מתחת לקו העוני, את לא צריכה להלחם כל יום על חיי'ך ויש עוד כל כך הרבה דברים טובים בחיי'ך שאם רק תחשבי בדרך חיובית את תראי אותם..
כל בוקר אנו אומרים "מודה אני לפניך מלך חי וקיי'ם שהחזרת בי נשמתי בחמלה, רבה אמונתך" בכל פעם שאת קמה בבוקר הקב"ה מחזיר לך את נשמתך וזה כמו שהוא אומר לך "אני מאמין בך בתי היקרה, הוא מאמין שאת יכולה להתגבר על כל הניסיונות שאני מביא לך!!" לעולם אל תשכחי שהקב"ה לעולם לא מביא לאדם נסיון שהוא אינו יכול לעמוד בו - אם הקב"ה הביא לך את הניסיון זה סימן שיש לך את הכוחות (הפיזיי'ם והנפשיי'ם) לעמוד בניסיון זה ולהצליח בו!!!

ב"הצלחה רבה רבה רבה בהמשך ותזכרי תמיד שהקב"ה אוהב אותך!!
שמחה!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!עמישבאחרונה
בס"ד לק"י

אחד הדברים החשובים בחיים הוא השמחה.
בן אדם שהוא שמח, הוא מלא, יש לו שפע, יש לו חיים, יש לו חיוּת. לא חסר לו בחיים כלום. לא סתם אמר בן זומא במסכת אבות (פרק ד' מש' א') "איזהו עשיר השמח בחלקו". הרשו לי לעשות הגהה לדברי התנא הקדוש, "איזהו עשיר? השמח". מי ששמח הוא עשיר הוא מלא.
הוא מבין שהכל טוב, הוא מבין שכל ניסיון, בא ע"מ להעלות אותו, ולא ע"מ להפיל אותו.
הוא מבין שהניסיון הוא אתגר, ולא מכשול.
הוא מבין שה' אוהב אותו, וממילא אין שום דבר רע בעולם באמת, אלא שרק צריך לגלות את הטוב.

איך להיות שמח?
מילי דשטותא, לשיר, לעזור לפעול. לשמוח לרקוד לקפצץ כל היום, להשתגע על ה'.
לא להתבטל לאף רגע.
הבטלה היא שממון, חידלון, דיכאון.
מי שחדל לעשות, חדל לשמוח.
מי שחדל לשמוח חדל להתקיים.
לחיות!!!!!!!!!!!
לחייך!!!!!!!!!!!
לחבק!!!!!!!!!!!

ולהתחבר. הקשר החברתי, מוסיף כוחות.
בעולם האנושי ובעולם התורני, בניגוד לעולם החומרי-שיכלי-מתמטי, אחד ועוד אחד שווה שלוש. שני חברים זה לא כוח ושמחה של שניים, זה כוח ושמחה כפולים מזה.
אני לא חדשההרהמורניק

למה כ"כ משעמם פה?????

כולם כבר התבגרו ועברו לצמ"עאיגנוטוס פברל

או לשטו"ל

לא ככה - נהיה יבש כי לא מצטרפים חדשים במקום אלוGini
שהתבגרו ועברו לפורומים של הגילאים היותר גדולים 
כולנו יבשים 🙁🙁Gini
וואלה!! אני גםההרהמורניק
אני חדשההודיה לה':)אחרונה
למה באמת
חיפוש קוראים לסיפור קצר שעומד לצאת לאוראורנשטיין

מחפשת קוראים/קוראות מהמגזר הציוני-דתי, כדי לקרוא סיפור זכרונות קצרצר של יוצא ברית המועצות לשעבר, ולענות על כמה שאלות. 

הסיפור באורך 38 עמודים. 

פרטים על הספר:

השעון המתקתק במרתף - סיפור מהווי נערותו של הרב מיכל וישצקי, מאחורי מסך הברזל. 

תקציר:

ברית המועצות, תשט"ו. סדרי הלימוד של מִיכֵל וישצקי די רגילים: לימוד גמרא בבוקר, ולימוד חסידות עם אביו אחר הצהריים – שחזר מגלותו בקזחסטן חודשיים קודם לכן.

אלא שאז החסיד האגדי, ר' מענדל פוטרעפאס גם משתחרר ממאסר פתאום. הוא מאתגר את מיכל בסדרי לימוד חדשים – המובילים בקלות לרצף סיכונים חדש.

עד להימור הגדול מכולם. 

מעניין אתכם?
כתבו לי ואשלח לכם את המסמך:
יהודית אורנשטיין -
0553075722
yehuditorens@gmail.com

את יכולה להפסיק להספיםנקדימון

אף אחד לא רוצה פה לקרוא את מה שאת מציעה. אין לזה היענות.

אין כמעט אנשים חדשים שמצטרפים לפורומים אז מה שאת עושה זה פשוט לטמטם לנו את המוח.

אולי די כבר?!

נשמע סיפור מענייןקעלעברימבאראחרונה
חיפוש קוראים לסיפור קצר שעומד לצאת לאוראורנשטיין

מחפשת קוראים/קוראות מהמגזר הציוני-דתי, כדי לקרוא סיפור זכרונות קצרצר מהווי נערותו של יוצא ברית המועצות לשעבר, ולענות על כמה שאלות. 

הסיפור באורך 38 עמודים. 

פרטים על הסיפור:

תקציר:

ברית המועצות, תשט"ו. סדרי הלימוד של מִיכֵל וישצקי די רגילים: לימוד גמרא בבוקר, ולימוד חסידות עם אביו אחר הצהריים – שחזר מגלותו בקזחסטן חודשיים קודם לכן.

אלא שאז החסיד האגדי, ר' מענדל פוטרעפאס גם משתחרר ממאסר פתאום. הוא מאתגר את מיכל בסדרי לימוד חדשים – המובילים בקלות לרצף סיכונים חדש.

עד להימור הגדול מכולם. 

מעניין אתכם?
כתבו לי ואשלח לכם את המסמך:
יהודית אורנשטיין -
0553075722
yehuditorens@gmail.com

הנוער הדתי לאומי לאן הוא הולך בצבא ?אביגיל מלאך

האם אתם חושבים שכל הנערים של הציבור הדתי לאומי מכוון ליחדות עילית או גם למקומות רגילים אחרים ?

הציבור הדתי לאומי - מגיע לכל היחידות והתפקידיםזמירות

בדיוק כמו בחיים האזרחיים

הציבור הדתי לאומי לא מתרכז בגבולות גזרה צרים - אלא נמצא בכל מגוון החיילות והתפקידים, קרביים, תומכי לחימה, ג'ובניקים, אנשי מחשוב, כלכלה, הנדסה, המון עתודאים שמתפזרים בכל יחידות הצבא עם סיום התואר בכל מגוון התפקידים הפתוחים בעתודה האקדמאית.

ובהמשך בחיים האזרחיים- בכל ענפי המשק, הכלכלה, התעשייה, האקדמיה, חקלאות, מסחר 

..יהודי חסידיאחרונה

אבל בוודאי שיש הרבה הכוונה בציבור הדתי לאומי לצאת דווקא לתפקידים משמועתיים ומובילים בכל מקום ובפרט בצבא

הפצות!!יהודי חסידי

ב"ה אנחנו זוכים להקים ארגון שיעודד את כולנו ביחד לצאת להפצות, להתחבר לצמא הגדול שיש בעם ישראל להתחבר לאבינו שבשמיים.

הארגון הוקם אחרי שבסוכות האחרון היה אירוע גדול בתל אביב - 'טולולולב - נוטלים לולב בתל אביב' שהשתתפו בו למעלה ממאתים בחורי ישיבות מישיבות שונות, ולמעלה מ-10,000!! יהודים זכו ליטול לולב.

בעז"ה ביום חמישי הקרוב יהיה אירוע השקה בהתוועדות 'צמאה' של הישיבות גבוהות __מגיעים ומתחברים דפוס .pdf

יצא עלון יפה, עלון (6).pdf מוזמנים לראות.

כמו כן יש אתר נחמד מתחברים - הנקודה היהודית שלי | קירוב לבבות והפצת יהדות

אשמח לתגובות....

וואודומיה תהילה
מדהים!
קצת תמונות מהפעילותיהודי חסידי

וקצת תמונות מהאירוע בבניני האומהיהודי חסידי
סיפוריהודי חסידיאחרונה

אחד הפעילים זיהה אדם שהניח תפילין בשבוע שעבר והציע לו להניח שוב. להפתעתו, האיש ענה: "לא". כשנשאל מדוע, הוא הסביר בחיוך: "בפעם הקודמת שהנחתי אצלכם, הרגשתי התעוררות כל כך גדולה, שלא רק שקיבלתי על עצמי להניח בכל יום – אלא שכבר הזמנתי דוכן תפילין קבוע למספרה שלי!"

הופכים את העולם!
מתחברים - הנקודה היהודית שלי | קירוב לבבות והפצת יהדות

מחפשים בני נוער לכתבהדבדב

לכתבה על שמירת נגיעה לנוער דתי לעולם קטן (השבועון)

מחפשים: שני בנים ובת (דתיים) - לראיון קצר בטלפון

על איך הם רואים את הדברים, מה המצב בשטח בנושא ועוד מספר שאלות.

אפשר גם אנונימי אם לא נוח בשם המלא.

אם מתאים לכם - אנא פנו לנדב בווטאסאפ בלבד 0545645411

תודה  

כתבה לנוער על שמירת נגיעהדבדב

לכתבה על שמירת נגיעה לנוער דתי לעולם קטן (השבועון)

מחפשים: שני בנים ובת (דתיים) - לראיון קצר בטלפון 

על איך הם רואים את הדברים, מה המצב בשטח בנושא ועוד מספר שאלות.

אפשר גם אנונימי אם לא נוח בשם המלא.

אם מתאים לכם - אנא פנו לנדב בווטאסאפ בלבד 0545645411

תודה  

חיפוש קוראים לסיפור על נער מתבגר מאחורי מסך הברזלאורנשטיין

מחפשת קוראים/קוראות מהמגזר הציוני-דתי, כדי לקרוא סיפור זכרונות קצרצר מהווי נערותו של יוצא ברית המועצות לשעבר, ולענות על כמה שאלות. 

הסיפור באורך 38 עמודים. 

פרטים על הסיפור:

תקציר:

עד להימור הגדול מכולם. 

אולי יעניין אותך