סקר-מה הייתם עונים על השאלה הבאה?גוש קטיף לנצח!
אני מעתיקה את השאלה לכל מי שמפלא':תכלת דומה לים
שלום וברכה!

ראשית,אני מתנצלת מראש ומהלב אם דבריי יפגעו ב"מגורשים"מגוש גטיף.

אבל..מה אני אעשה אני לא מבינה!!
קודם כל,הבהרה-אני דתייה ח-ז-ק-ה.

אוקיי,אז ככה..

למה לשנוא החיילים?!הם קיבלו פקודה,-נקודה. מה עם המלחמה האחרונה שכ"כ הרבה בחורים בני 18 מתו למעננו?...

ועכשיו בקשר לאריאל שרון והשאר..-הם רצו את טובת המדינה! אני יודעת שהיא לא הושגה אבל שורה תחתונה זה היה הרצון שלהם..
הם לא ישבו וחשבו"מה אני יכול לעשות היום כדי לפגוע בכמה מאות של משפחות".. הם אנושיים!

לא מקובלות עליי הבדיחות החוזרות והנשנות על מה שקרה לאריאל שרון,לא מקובל עליי העיינין שקבוצת רבנים קיללה אותו בבית קברות-שימות..,זה חינוך למוסר?!זה דרך להעביר לנו את המסר שאתם רוצים?של אהבת חינם וכו...

באמת שאני מבינה את הכאב הע-צ-ו-ם שלהם..אבל אני גם נוטה לחשוב על הצד שני..

אני לא שונאת אותם!

נכון אני לא מגורשת ואני לא יכולה להזדהות אבל אני בהחלט מפעילה את ההיגיון הבריא..וגם את הרגש!

מחכה לתגובה!

תודה וישר כוח..!!

אה ואם צריך..סליחה.
אני כן שונא אותםצבי!
אני לא אוהב לעשות כאלה השוואות אבל להבדיל גם הנאצים רק מלאו פקודות בקשר לאריאל שרון שר"י לא. הוא לא ישב וחשב מה אני יכול לעשות כדי להזיק לעם ישראל וודאי שלא. הוא פשוט ישב וחשב מה טוב לאריק ולא הפריע לו שזה יזיק לכל עם ישראל למרות שהוא ידע שאלו יהיו התוצאות ובגלל זה אני שונא אותו
הגיע הזמן למישהו שפוי בפורום!זהבית
לא מלחמת אחים!
לא רדיפת יהודים!
לא קללות על חיילים!
לא דברי נאצה!
דת"ל התעוררו!
השפיות נמצאת בסכנה!
הסגנון השפל והנבזה של בעיטה במדינה ובכל מוסדותיה מאיים לפגוע בציבור שלנו!
כפיות טובה שאין למעלה ממנה!
יותר נכון לומר שהגיע הזמן שתתחילי לכבד אנשים קצתתח"ל
יותר!
תשובתי:תכלת דומה לים
למה לשנוא החיילים?!הם קיבלו פקודה,-נקודה. מה עם המלחמה האחרונה שכ"כ הרבה בחורים בני 18 מתו למעננו?...
------------
אני מוכרחה לומר שאני מאוד מזדהה עם שאלה, אבל יש בי צד שמאוד מתנגד. פיצול אישיות? יכול להיות. והמלחמה רק חיזקה את העובדה, שבסדר, הם עשו מעשה בל יעשה ובל יכופר, אבל יש חיים אחרי. יש חיים!! אין מוות, אין שינאה, יש חיים, על כל המשמעויות הכלולות שמתלוות למילה. לשנוא? אני לא יודעת. כל אחד ומה שהוא מרגיש, אבל לענ"ד חובה לנסות לטשטש טיפה <ומצטערת אם אני פוגעת באי מי שגורש. כן, גם אני גורשתי>

ועכשיו בקשר לאריאל שרון והשאר..-הם רצו את טובת המדינה! אני יודעת שהיא לא הושגה אבל שורה תחתונה זה היה הרצון שלהם..
הם לא ישבו וחשבו"מה אני יכול לעשות היום כדי לפגוע בכמה מאות של משפחות".. הם אנושיים!

לא מקובלות עליי הבדיחות החוזרות והנשנות על מה שקרה לאריאל שרון,לא מקובל עליי העיינין שקבוצת רבנים קיללה אותו בבית קברות-שימות..,זה חינוך למוסר?!זה דרך להעביר לנו את המסר שאתם רוצים?של אהבת חינם וכו...
----------------
אז מה?! הוא עשה מעשה מפגר, וקיבל על זה את העונש שלו. יש לו מעשים טובים וזכויות למען עמ"י שנשמים בשמים ליד כיסא הכבוד, ומנגד את המעשים הרעים. הקב"ה יחליט בבוא היום מה דינו. ועל כל פוליטיקאי, מכל גווני הקשת, מחברים בדיחות. זה לא משהו אסור או משהו כזה.. לא יפה אולי.. אבל לא יותר מזה.

אני לא שונאת אותם! ------
- אשרייך שאת מצליחה לעבוד על עצעך, מה אני אגיד לך. לא לשנוא את השם "קרן טלמון" שהוציאה אותי מהבית עם חיוך זחוח? לא יודעת.

ומצטערת אם הייתי בוטה מידי. ונא לא לעלות עלי..
די פשוט האמת.סבא גפטו
א"כ בכלל לא פשוט איך הגענו למצב הזה.
האמת, שגם זה פשוט. אבל לא פשוט למה אנחנו לא מוציאים מאתנו את הרעיונות הגלותיים [=הפשוט] שהביאו אותנו למצב הזה.
האמת, שגם זה פשוט. אוהבים את הגלות!
לא רוצים גאולה אמיתית שקצת צריכים להקריב למענה.

ולעניינו.

- אישית, אני לא שונא אותם. יש לי בעיה. אני לא מצליח. לקלל? זה משהו אחר. לא הולכים לפי המעשים שלי אלא לפי פסקי השו"ע. ז"א לפחות היהודים הדתיים. לכן אני משתדל לשנוא אותם.

- רק עוד משהו לפני ההלכה שמחייבת אותנו, נזכיר משהו שהזכרנו שוב. יהודי טוב? הוא איש אמת. אמת=התורה. אמת=הקב"ה. מי שנגד התורה, ז"א שגם אם לא מרצונו, בפועל זה מה שהוא עושה, הוא איש שקר. ואותו ה' שונא. ואם דוד המלך ע"ה אמר "הלא משנאיך ה' אשנא. ומתקוממיך אתקוטט. תכלית שנאה שנאתים, לאויבים היו לי!" מי אנחנו שנעיז לחבק ולא לשנאה-שנאתיים את האוייבים-היהודים-שבותכנו - הא??? מי? איזה מעוות-תורה אומר דבר שכזה? מי?

- לעניינו:

עת לאהוב ועת לשנוא
שאלה: האם המצוות - 'ואהבת לרעך כמוך', ו'לא תשנא את אחיך בלבבך' אמורות גם באשר לחייל ושוטר הבא לגרש אדם מישראל מביתו, שכן, היו מן הרבנים בעבר שהביעו דעה, כי חובה לאהוב ולכבד חייל ושוטר באשר הוא.

תשובה:
מצוות אלו, אכן, הם 'כלל גדול בתורה, וכפי שהאריכו גדולי ישראל כמו הלל, ואחריו רבי עקיבא, להגדיל ולהאדיר מצוה זו.

עם זאת, אין המצוות הללו מתקיימות אלא בתנאים הקבועים בהלכה. לא כן, כאשר אדם מישראל מרים יד כנגד תורת משה וכנגד אדם המקיים מצוות. כבר כתבו חכמים, והדברים הובאו ברמב"ם (הלכות אבל יד, א) שמצוה זו לא נאמרה אלא 'לאחיך בתורה ובמצות!' בכך נקבע, כי הבא לעקור תורה ומצוות מישראל – ובמקרה שלפנינו גם חייל או שוטר - אינו 'אחיך'! מקור דבריו באבות דרבי נתן (טז) שם נאמר: 'אהוב את כולם! ושנא את המינין ואת המשומדים ואת המסורות… אם עושה מעשה עמך [כמוך] אתה אוהבו ואם לאו - אי אתה אוהבו'10. וראה ספר החינוך (מצוה רלח) שכתב: 'הרשעים… מצוה לשנאותם', וכך בספר החינוך מצוה רסד: 'מותר וגם מצוה עלינו לשנוא רשעים'.

אדם המרים יד על תורת משה נקרא בהלכה: 'שונאו של מקום!' (מסכת שמחות ג, ה) דבר שהובא להלכה ברמב"ם (הלכות אבל א, י). מכאן, שחייל ושוטר הבא לכפות על יהודי לעבור עבירה, לגזול ולחמוס את ביתו ולהורסו, ולהעביר את המקום לידי אויב, הרי הוא רשע, ושונאו של מקום, ואינו בגדר מצות 'ואהבת לרעך כמוך'.

לקוח מהקישור השני.

- מי שרוצה, מסיבותיו הוא, שיבקש ואביא לך ציון של סעיף בשו"ע בו נכתב לשנוא את הרשע בעניין כזה או אחר.
לא פחות מכך, חשוב להבין שכיהודים, אנחנו מחוייבים לשנוא את הרשעים, כשם חייבים לאהוב את ה'פשוטים' [פשוט=עילאי]
והכי חשוב הוא, מי שבאמת מעוניין לדעת, אפרט לו לעומק את מה שלא ברור לו, בנושאים בהם אני קצת יודע. אבל חבל לכתוב כאן מלל, שאנשים, גם אם יידעו שהם טועים לא ייקחו את זה בתור משהו מחייב. כי להם, משהו מחייב זה נטו הרגש הפנימי שלהם. לא פסקי-הלכה, וחבל.

מאמר הלכתי-נטו, שהייתי ממליץ לכולם לקרוא.
מאת הרב משה צוריאל - קוקניק אחד.
Articles/Article.aspx/5322

לא פחות מזה, מאמר מביה"ד לענייני עם ומדינה מיסודה של הסנהדרין-המתחדשת.http://www.thesanhedrin.org/he/legal/psak5766Shevat5.html

למי שכתב לי שאני 'מהנדס' הודעות
גם ההודעה הזאת נכללת?
לא הבנתי בכלל למה התכוונתם. [דוג', מתנחל גאה וגברת תח"ל]
סתם שיר יפה שקיבלתי קישור אליו:סבא גפטו
הקפצהסבא גפטו
די לסבא!זהבית
זה מה שאני עניתי:האריאלניקהנאמן
כי נכון הם קיבלו פקודה, אבל מה לעשות הם לא רובוטים, פקודה שנוגדת את התורה(היו הרבה חיילים'דתיים' שגירשו)
יש להם שכל וכאשר אומרים להם לגרש יהודים זוהי פקודה שנגד התורה והם חייבים ע"פ התורה לסרב(אם מפקד בצבא היה אומר לך לאכול חזיר ביום כיפור שחל להיות בשבת, היית אוכלת? אותו דבר כאן!

אריאל שרון ימח שמו, לא רצה את טובת המדינה, הוא עשה את הגירוש כדי להוריד לו מהגב את כל התיקים הפליליים שרבצו עליו, לא טובת המדינה עמדה נגד עיניו אלא טובתו הוא!

נגד אנשים שפועלים נגד התורה יש מצווה לשנוא יש מצווה לשנוא את טומי לפיד, ואת שרון ואת היטלר כי הם כולם פעלו נגד התורה ונגד העם היהודי, כתוב בתהילים-'משנאיך ה' אשנא!' מי ששונא את ה' יש מצווה לשנוא אותו ולהלחם בו ואפילו לפגוע בו.
שאלה לי אליךסבא גפטו
ואם 'טובת המדינה' היא 'טובת העומדים בראשה' והם בגדר 'כופרים בהקב"ה ובתורתו' האם גם אז אנחנו נמשיך לומר 'המדינה היא-היא הגאולה'?

תודה.
אני כבר מזמן השתחררתיהאריאלניקהנאמן
מאדיאולוגית אתחלתא דגאולה
כיפה יאשרו את זה ? נראלך?צחקן
אוקיי- אני לא כותבת פה בד"כ... אבל נכנסתי במקרהeliya
ראיתי את זה הסתקרנתי קראתי והייתי חייבת להגיבב!

טוב דבר ראשון-

אני חושבת שהיא צודקת בחלק מהדברים, אבל מה שאני רוצה להגיב -זה יותר ל"תכלת דומה לים"---

אנחנו לא יכולים לעשות ת'חשבונות של הקב"ה...!!!

באמתתת! חידשתי לכם, אני יודעת, כי הרבה אנשים פה חושבים שהם הסגנים של הקב"ה. ואני מצטערת שאני כ"כ בוטה,

אבל-

אנשיםםםםם!!!!!!! תתעוררווווו!!!!!!!!

אנחנו ל-א-א-א-! בפירוששש לא יכולים לדעת מה הקב"ה חושב!

אנחנו לא יכולים לדעת אם הקב"ה הביא עליו מחלה כזאת אם הוא גירש!

ועוד משו-

אני בחיים לא יבין, כי אני לא עברתי דבר כזה, אני לא יכולה להבין ת'הרגשה הזאת של להיות מגורשת ,ובעז"ה שאני לא יבין.

באמת, גם אם אני ינסה מאוד, אני לא יציח להבין.

את "קרן טלמון" את לא תשכחי.

אבל אני בטוחה שרוב החיילים שגירשו לא היו כמוה, אני בטוחה, שרוב החיילים לא באו עם חיוך זחוח...
אם הייתי טורחת לצטט מישהו בתגובה הזאת -פליץ
הייתי מצטטת את סבא, מסיבה פשוטה - שלי אין מושג בגרוש מה המקורות ההלכתיים לכל זה. בכלל, בנים אוהבים לקשקש על פרטים, אם זה במכוניות, בניווט, בספורט או בהלכה, שזה אולי הדברים היחידים שאני סומכת על בנים שיעשו כמו שצריך... ואולי בגלל זה הם אוהבים לקשקש על הדברים האלה - כי הם סוף סוף מבינים במשהו =]

[לא שאני ח"ו רומזת שסבא מקשקש... אני אפילו העתקתי ושמרתי את התגובה שלו כדי שיהיו לי את כל המקורות האלה]
תשובה פשוטה וחלקה!!!!!!!!dog76
לפי השאלה שלה היא ממש לא נשמעת כמו "דתייה חזקה"..

אז לתשובות:

1. לגבי החיילים שקיבלו פקודה - אני מאוד מעריך אותם שהם נילחמו למעני ומתו בשבילי במלחמה האחרונה.
אבל לגרש יהודים מביתם זה איסור מדאורייתא לפי רוב מכריע מהרבנים לכן אני לא רואה את השאלה כרלוונטית...

2. לגבי אריאל שרון - יש מושג בהכלה שאומר "שם רשעים ירקב"
ואני לא רוצה לדון בפרטי ההלכה - אבל בכלליות מי שמוסר אדמה לנוכרים מותר לקלל אותו שימות -

וזה ממש לא קשור לשינאת חינם - כי למשל חילוני שאוכל חזיר אני עדיין יאהב אותו כי הוא רק מזיק לעצמו - והוא יכול ברגע לחזור בתשובה והכל ימחק.
אבל ברגע שאתה חוטא ופוגע בכל עם ישראל (גירוש גוש קטיף) אז כבר אין מקום ל"אהבת חינם"

לדעתי הדתייה ששאלה את השאלה הזאת היא אחת מחסידי הרב יובל שרלו והרב רפי פרץ....

יומטוב
ועוד משהו.....dog76
אף אחד לא שונא את החיילים באופן אישי - אנחנו שונאים את התנהגותם על כך שהם נותנים יד לגירוש וחורבן.

וכמובן שזה דיי ברור לכולם שהחיילים והשוטרים עצמם - לא האשמים העיקרים.

האשמים העיקרים הם מקבלי ההחלטות והדרגות הגבוהות יותר.

(יאיר נווה שר''י,אהוד אולמרט שר''י,אהוד ברק שר''י. וכו'....)
למה הם?צבי!
מה אתה אומר שלא לשנוא את החיילים באופן אישי? למה לא? הם היו צריכים לסרב! בעצם גם את מי שאמרת שצריך לשנוא לשיטתך לא צריך כי הרי העם בחר בדרך הזאת אז תשנא את מי שבחר ואז תשנא את מי ששכנע את העם לבחור בהם וכו'
חובה לישנא!דינמית
טוב... אולי לא לישנא אבל להראות להם שכועסים.
רק ככה זה ירתיע אותם והם יחשבו שוב עם לגרש או לא
לדוגמא: חברה שלי ואני ניכנסנו לחנות שאנחנו שנים שם וכבר מכירות ת'מוכר (איש חביב בשנות הבערך מאה לחייו) והוא הציג לנו בגאווה את הבן שלו שהיה במדי צה"ל. חברה שלי שאלה אותו עם הוא היה בגירושים והוא ענה שהוא שמר איפה שמי שהיה צריך לישמור נסע לגרש.
חברה שלי הניחה את הבגד שהיא עמדה לקנות, הביטה במוכר במבט שתמיד שהיא עושה אותו למישהו האדם מת מפחד (ואיך שהוא זה תמיד מצליח לה) ויצאה מהחנות...

זה בטוח השאיר רושם אצל החייל ואני בטוחה שהוא ישקול שוב עם להיות באחד המעגלים של הגירוש (שבעז"ה לא יהיה בשומקום)
חברה שלך עשתה את הדבר הנכון!תח"ל
קצת לפני הגירוש דיברתי עם חברה שלי ואבא שלה גםשוס להיות שלוס
החליף מישהוא שגרש
וסתם דיברתי איתה וניסיתי להסביר לה שזה ממש לא בסדר והמחשתי לה את זה בכל מיני דוגמאות (בעיקרון היא גם נגד הגירוש אבל היא חשבה שאבא שלה לא עושה עבודה כל כך רעה כמו הגירוש)..
הקיצר לא חשבתי ככה אבל כנרא שהייתי די בוטה ונראה לי שהיא קצת נעלבה....
אבל מזה עוזר שדיברת איתה?קראתיך
וגם אם הית מצליחה לשכנעה אותה?..אז...?הקטע זה אבא שלה..לא?
סתם היא סיפרה לי ולא הסכמתי איתה על התווכחנו על זהשוס להיות שלוס
בעיקרון החיילים באמת לא עשו שום דבר לא בסדריהודה הכרישאחרונה
למה הם בס"ה קיבלו פקודה ואם הם לא היו עושים את זה הם היו יושבים בכלא,מי שהיה הכי מנייק בעסק הזה זה היה באמת אריאל שרון
פתיחת ווצאפ במחשביאיר גדסי

אני מנסה לפתוח ווצאפ במחשב הבעיה שיש לי פלאפון כשר ניסיתי להתקין אימולטר 

ניסיתי מאה סוגים אבל בכל אחד הוא לא נתן לי להתקין ווצאפ

מישהו עם פלאפון כשר הצליח להתקין ווצאפ על מחשב?

ויכול להדריך אותי בדיוק איזה אימולטר ואיזה ווצאפ להוריד

ממש יועיל לי

אתה לא בפורום הנכוןזיויק
חפש בפורום טכנולוגיה
טעותיאיר גדסיאחרונה

אתה צודק לא ידעתי אני חדש 

איך אני מוחק

אשכרה הפורום הזה נפתח שנה לפני שנולדתי!!!!!!!!!!!ההרהמורניק

בואו נחיה אותו

מה קורה פה?פיטוניה
כלוםזיויק
פורום נטוש ככל הנראהקעלעברימבאר
אבל אולי לא. מי יודע?קעלעברימבאר
וואו. מקום עם הסטוריהמשה
מה היה פה?שדמות בחולות
פורום פעיל עם חברים אהוביםמשהאחרונה
סביב העשר שנים אחורה.
שיר חדש לקראת פורים!שירים חדשים
מוישי קליינרמןעשב לימון

למה לדעתכם האם בחזית ולא האב?

גיטי קליינרמן: "מוישי הוא כבר הבן של עם ישראל" | ערוץ 7

גם עם הדר גולדין זה הרבה כך,

וגם עם שלושת הנערים הי"ד

זה חדש יחסית

עם נחשון וקסמן הי"ד זה היה האב בחזית

(למה זה גורם לי לחשוב שאני שוביניסטית?)

מרתק: כולם אומרים "שנמאס מהמצב"? למה זה קורה?דבדב

מרתק: כולם אומרים "שנמאס מהמצב"? למה זה קורה?

כולם מדברים על "המצב" ועל זה "שנמאס".
אבל מה אנחנו מרגישים באוויר ולמה?

פודקאסט חדש, מרתק וויחודי ששווה להאזין לו.
והפעם על: "תנועת הבעד"

כל הפרטים, להאזנה>>

קניון, מה הוא עושה לנו בלב? פודקאסט חדשדבדב

קניון, מה הוא עושה לנו בלב?
פודקאסט חדש:"קניונים ורגשות".
להאזנה>>

, מה הוא עושה לנו בלב?
פודקאסט חדש:"קניונים ורגשות".
להאזנה>>

אולי יעניין אותך