התמכרות לצ'טים וכו'ננסי
ICQ, MSN, צ'אטים וכיוצ"במשה
היכולת של החולרות להזיק לא גדולה במיוחד, אלא אם כן הנערה (או הנער) משתפים פעולה ושמים פס על כללי הבטיחות.
וואי...מיסטר דום
והיא יכולה לפנות להורים משטרה וכו'...
מה זאת אומרת 'רודף אחרי'ה'?פעימה
כפי הידוע לי באיסי אי אפשר לרדוף אחרי מישו כי אפשר פשוט לחסום אותו או לשים בהתעלמות..
אם יהי'ה פירוט יותר גדול איך בדיוק הוא רודף אחרי'ה-הי'ה יותר קל לתת עצות..
היא בטח נתנה לו ת'פלא' שלה...או ת'כתובת של הבית...eliya
[לא שכולם פה לויודעים איפה אני גרה ות'אייסי שלי...]
שמעו סיפור...מיטל
יללדה אחת היתה מתכתבת בצ'אט.. זה התחיל בצ'אט שכולם רואים והיא התחילה לדבר עם בחור.. אחר כך הם עברו לחדר צ'אט פרטי והיו מדברים.. כל יום בשעה מסויימת הם היו נפגשים בחדר צ'אט הזה.. הילדה ידעה את כללי הזהירות ולא סיפרה לו ממש פרטים עליה אבל היא סיפרה לו שהיא משחקת "בייסבול" בקבוצה מסויימת... הוא שאל אותה איזה תפקיד היא משחקת והיא סיפרה לו.. כי מה בעצם הבעיה?.. האיש בירר איפה הקבוצה משחקת ונסע לראות את המשחק... וכיוון שהוא ידע איזה תפקיד היא משחקת הוא ידע איזו אחת זאת היא... אחרי המשחק הוא עקב אחריה הביתה וככה גם גילה היכן היא גרה.. הילדה שמה לב שמישהו הולך אחריה אבל לא ייחסה לזה עניין כלשהו.. יום אחרי זה היא יצאה החוצה והוא ישב על הספסל ליד הבית שלה.. כשהיא חזרה הביתה מאיפה שהיא היתה היא החליטה לספר עליו להורים שלה אבל כשנכנסה הביתה גילתה שהוא יושב שם ביחד עם אבא שלה.. מסתבר שהתמזל מזלה והבנאדם שדיברה איתו היה שוטר שהתפקיד שלו זה היה לגלות פדופילים באינטרנט... היא היתה בשוק שהוא גילה איפה היא גרה.. והוא אמר לה איך הוא ידע..
בקיצור- המסקנה: גם מה שאתה חושב שהוא הכי פחוט חשוב אסור לספר!
לא חסרים סיפורים כאלה..תפוזה 1
לצערינו.. ונראה לי שאפשר לקחת מזה לקח באמת לא להגיד שום פרט וגם לא פרטים ממש קטנים כמו איזה תפקיד אתה במשחק לאף אחד..
זה דווקא היה אבל עם סוף טוב..מיטל
איזה פחד..!!!! אני למשל מתכתבת עם הרבה (!!) אנשיםסוכנת_כפולה=]
חחח ;אנשים מהופורום?אלירז=)
לינוי, את רואה? ( וגם לאל)לולה=]
אה, כנ"ל לאל... לא כל מי שיודע לכתוב טוב הוא כזה מאמי, ולא כל מי שאת מתכתבת איתו הוא חבר שלך ואת מכירה אותו... שימי לב!
אכן, מכה שלא כתובה בתורה...עמישב
מספר דברים בעניין הכלל, וגם אחד לפרט.
ראשית, כיצד לא להתמכר. (דברים אלו נכונים גם לפורומים וכל גלישה למינה) לקצוב זמן ברור וחד משמעי לגלישה/התכתבות וכדו'. כ"א עפ"י יכולתו ומחשבתו. בין אם זמן קבוע לכל יום, ובין אם זמן לכל יום בפני עצמו לפני הגלישה. אם אדם יכול להחזיק עצמו- מה טוב. ואם לא- כדאי ומומלץ להשתמש לעזר באחרים (הורים, אחים חברים וכדו'). טיפ קטן: כדאי להשתמש בשעון מעורר, אחרת פעמים ולא שמים לב...
שנית, כפי שכבר נכתב. לא למסור יותר מידי פרטים, גם כאלו שולִיִים ומעוטי חשיבות.
כל הדברים הללו צורכים עירנות ושימת לב תמידית. להיות כל הזמן עם היד על הדופק. אם לא עושים זאת, פשוט גולשים... (תרתי משמע).
בנושא הזה, השאלה, כפי שכבר שאלו, מה זה רודף אחריה? אם זה רק מעל האינטר-חטא, אז אפשר בקלות, להחליף ICQ, אי-מייל וכדו'. אם מדובר בטלפון וכדו', וזה באמת מגיע לרמות מתאימות, אז שמעתי שיש חוק שאוסר הטרדה... ודי לחכימא ברמיזא...
בכל מקרה תמיד כדאי (גם זו עצה כללית) שההורים יהיו מעודכנים. או לפחות מישהו נוסף חוץ מהגולש. פעמים ואדם נמצא בתוך התרחישים. ומתוקף התנועה התמידית של החיים בכללותם, ושל המקרים המסוימים בפרטיותם, הוא איננו שם לב לכל מיני דברים הקורים סביבו, לטוב ולרע. וכדאי תמיד להיוועץ עם אדם נוסף שישקף לך את העובר עליך, שיראה לך איך הדברים ניראים מלמעלה, ממקום שונה, שלך, האדם שבפעולה, קשה להביט ממנו על המצב.
מתוך ניסיון, זה מועיל, מאיר ופוקח את העיניים.
בהצלחה, ושבוע טוב לכל בית ישראל,
עמישב
נכון מאוד. ולללו"ל (= לינוי, לולה ולאל) - תמיד שוהדובלה
כמו שהזכירו פה כמה פעמים, בכל מקרה לא למסור פרטים אישיים, כי זה מעשים שבכל יום שאנשים שהכירו מפורומים ונפגשו, זה נגמר לא טוב. זה יכול כן להגמר טוב, אבל יכול להיות מאוד גם שלא. כדאי להיזהר עם זה.
צודק. לכן- - -לולה=]
ואני לא מתכונת להיפגש עם אפח'ד מפה, חוץ ממי שאני מכירה - לאל, לינוי, אליה, וכו' וכו'...
אני מקווה שהבנתם מה שרמיתי להסביר (על הצורת הסתכלות שלי...)
אה, ואהבתי את הרשתי"ב... (אם ככה רושמים את זה(= )
לאלירז- לא מהפורום..!! מצ'אטים,פורומים ומשחקים....סוכנת_כפולה=]
וואיי יא משוגעתתת...אלירז=)
היה גם סיפור על מישו שנפגש עם בחורה מצ'אטeliya
כן.. אבל לא מדוייק מה שאמרת..מיטל
לא צריך להגיע עד רצחננסי
בדיוקדובלה
פ'סדר...סיפרתי משו שהיה...eliya
קשר לא בריא יכול להיות גם עם חברה שלה מהכיתהמשה
את המוח צריך להפעיל בכל סוג של קשר, בלי קשר למדיה דרכה הוא מועבר.
אם הקשר הוא מאחורי מסך - לברר קצת יותר על הצד השני - איפה הוא לומד, מי מכיר אותו.
בניגוד לאחרים(ות?) פה אני לא חושב שמידע-זיהוי גולמי מסוכן - אני לא חושב שאם יודעים מי אני ואיפה אני גר אפשר לעשות עם זה משהו, אא"כ אשתף פעולה.
וכמובן - פגישה ראשונה, שניה, שלישית... - רק במקום ציבורי.
חסרון במחשבננסי
מנסיון- משה צודק!eliya
אני הכרתי בנות באולפנה, ונסעתי אליהם שבת [הם הזמינו אותי] וגיליתי שהבנות לא שומרות שבת, התקשרתי להורים שלי,הם באו לקחת אותי, ונגמר הסיפור, התרחקתי מהבנות האלה!
מנסיון-ננסי
הם חברות שלי, הם לומדות איתי בכיתה...eliya
אליה -בנות מהאולפנה?????=)שירה
כן...eliya
ב'מת???=)שירה
מזה משנהה!?eliyaאחרונה
אני לא חדשההרהמורניק
למה כ"כ משעמם פה?????
כולם כבר התבגרו ועברו לצמ"עאיגנוטוס פברל
או לשטו"ל
לא ככה - נהיה יבש כי לא מצטרפים חדשים במקום אלוGini
אני פהשמיניסט באמ"ש
כולנו יבשים 🙁🙁Gini
וואלה!! אני גםההרהמורניק
אני חדשההודיה לה':)אחרונה
חיפוש קוראים לסיפור קצר שעומד לצאת לאוראורנשטיין
מחפשת קוראים/קוראות מהמגזר הציוני-דתי, כדי לקרוא סיפור זכרונות קצרצר של יוצא ברית המועצות לשעבר, ולענות על כמה שאלות.
הסיפור באורך 38 עמודים.
פרטים על הספר:
השעון המתקתק במרתף - סיפור מהווי נערותו של הרב מיכל וישצקי, מאחורי מסך הברזל.
תקציר:
ברית המועצות, תשט"ו. סדרי הלימוד של מִיכֵל וישצקי די רגילים: לימוד גמרא בבוקר, ולימוד חסידות עם אביו אחר הצהריים – שחזר מגלותו בקזחסטן חודשיים קודם לכן.
אלא שאז החסיד האגדי, ר' מענדל פוטרעפאס גם משתחרר ממאסר פתאום. הוא מאתגר את מיכל בסדרי לימוד חדשים – המובילים בקלות לרצף סיכונים חדש.
עד להימור הגדול מכולם.
מעניין אתכם?
כתבו לי ואשלח לכם את המסמך:
יהודית אורנשטיין -
0553075722
yehuditorens@gmail.com
את יכולה להפסיק להספיםנקדימון
אף אחד לא רוצה פה לקרוא את מה שאת מציעה. אין לזה היענות.
אין כמעט אנשים חדשים שמצטרפים לפורומים אז מה שאת עושה זה פשוט לטמטם לנו את המוח.
אולי די כבר?!
נשמע סיפור מענייןקעלעברימבאראחרונה
חיפוש קוראים לסיפור קצר שעומד לצאת לאוראורנשטיין
מחפשת קוראים/קוראות מהמגזר הציוני-דתי, כדי לקרוא סיפור זכרונות קצרצר מהווי נערותו של יוצא ברית המועצות לשעבר, ולענות על כמה שאלות.
הסיפור באורך 38 עמודים.
פרטים על הסיפור:
תקציר:
ברית המועצות, תשט"ו. סדרי הלימוד של מִיכֵל וישצקי די רגילים: לימוד גמרא בבוקר, ולימוד חסידות עם אביו אחר הצהריים – שחזר מגלותו בקזחסטן חודשיים קודם לכן.
אלא שאז החסיד האגדי, ר' מענדל פוטרעפאס גם משתחרר ממאסר פתאום. הוא מאתגר את מיכל בסדרי לימוד חדשים – המובילים בקלות לרצף סיכונים חדש.
עד להימור הגדול מכולם.
מעניין אתכם?
כתבו לי ואשלח לכם את המסמך:
יהודית אורנשטיין -
0553075722
yehuditorens@gmail.com
הנוער הדתי לאומי לאן הוא הולך בצבא ?אביגיל מלאך
האם אתם חושבים שכל הנערים של הציבור הדתי לאומי מכוון ליחדות עילית או גם למקומות רגילים אחרים ?
הציבור הדתי לאומי - מגיע לכל היחידות והתפקידיםזמירות
בדיוק כמו בחיים האזרחיים
הציבור הדתי לאומי לא מתרכז בגבולות גזרה צרים - אלא נמצא בכל מגוון החיילות והתפקידים, קרביים, תומכי לחימה, ג'ובניקים, אנשי מחשוב, כלכלה, הנדסה, המון עתודאים שמתפזרים בכל יחידות הצבא עם סיום התואר בכל מגוון התפקידים הפתוחים בעתודה האקדמאית.
ובהמשך בחיים האזרחיים- בכל ענפי המשק, הכלכלה, התעשייה, האקדמיה, חקלאות, מסחר
..יהודי חסידיאחרונה
אבל בוודאי שיש הרבה הכוונה בציבור הדתי לאומי לצאת דווקא לתפקידים משמועתיים ומובילים בכל מקום ובפרט בצבא
הפצות!!יהודי חסידי
ב"ה אנחנו זוכים להקים ארגון שיעודד את כולנו ביחד לצאת להפצות, להתחבר לצמא הגדול שיש בעם ישראל להתחבר לאבינו שבשמיים.
הארגון הוקם אחרי שבסוכות האחרון היה אירוע גדול בתל אביב - 'טולולולב - נוטלים לולב בתל אביב' שהשתתפו בו למעלה ממאתים בחורי ישיבות מישיבות שונות, ולמעלה מ-10,000!! יהודים זכו ליטול לולב.
בעז"ה ביום חמישי הקרוב יהיה אירוע השקה בהתוועדות 'צמאה' של הישיבות גבוהות __מגיעים ומתחברים דפוס .pdf
יצא עלון יפה, עלון (6).pdf מוזמנים לראות.
כמו כן יש אתר נחמד מתחברים - הנקודה היהודית שלי | קירוב לבבות והפצת יהדות
אשמח לתגובות....
וואודומיה תהילה
קצת תמונות מהפעילותיהודי חסידי
וקצת תמונות מהאירוע בבניני האומהיהודי חסידי
...יהודי חסידי
....יהודי חסידי
...יהודי חסידי
סיפוריהודי חסידיאחרונה
אחד הפעילים זיהה אדם שהניח תפילין בשבוע שעבר והציע לו להניח שוב. להפתעתו, האיש ענה: "לא". כשנשאל מדוע, הוא הסביר בחיוך: "בפעם הקודמת שהנחתי אצלכם, הרגשתי התעוררות כל כך גדולה, שלא רק שקיבלתי על עצמי להניח בכל יום – אלא שכבר הזמנתי דוכן תפילין קבוע למספרה שלי!"
הופכים את העולם!
מתחברים - הנקודה היהודית שלי | קירוב לבבות והפצת יהדות
מחפשים בני נוער לכתבהדבדב
לכתבה על שמירת נגיעה לנוער דתי לעולם קטן (השבועון)
מחפשים: שני בנים ובת (דתיים) - לראיון קצר בטלפון
על איך הם רואים את הדברים, מה המצב בשטח בנושא ועוד מספר שאלות.
אפשר גם אנונימי אם לא נוח בשם המלא.
אם מתאים לכם - אנא פנו לנדב בווטאסאפ בלבד 0545645411
תודה
כתבה לנוער על שמירת נגיעהדבדב
לכתבה על שמירת נגיעה לנוער דתי לעולם קטן (השבועון)
מחפשים: שני בנים ובת (דתיים) - לראיון קצר בטלפון
על איך הם רואים את הדברים, מה המצב בשטח בנושא ועוד מספר שאלות.
אפשר גם אנונימי אם לא נוח בשם המלא.
אם מתאים לכם - אנא פנו לנדב בווטאסאפ בלבד 0545645411
תודה
חיפוש קוראים לסיפור על נער מתבגר מאחורי מסך הברזלאורנשטיין
מחפשת קוראים/קוראות מהמגזר הציוני-דתי, כדי לקרוא סיפור זכרונות קצרצר מהווי נערותו של יוצא ברית המועצות לשעבר, ולענות על כמה שאלות.
הסיפור באורך 38 עמודים.
פרטים על הסיפור:
תקציר:
עד להימור הגדול מכולם.