התמכרות לצ'טים וכו'ננסי
ICQ, MSN, צ'אטים וכיוצ"במשה
היכולת של החולרות להזיק לא גדולה במיוחד, אלא אם כן הנערה (או הנער) משתפים פעולה ושמים פס על כללי הבטיחות.
וואי...מיסטר דום
והיא יכולה לפנות להורים משטרה וכו'...
מה זאת אומרת 'רודף אחרי'ה'?פעימה
כפי הידוע לי באיסי אי אפשר לרדוף אחרי מישו כי אפשר פשוט לחסום אותו או לשים בהתעלמות..
אם יהי'ה פירוט יותר גדול איך בדיוק הוא רודף אחרי'ה-הי'ה יותר קל לתת עצות..
היא בטח נתנה לו ת'פלא' שלה...או ת'כתובת של הבית...eliya
[לא שכולם פה לויודעים איפה אני גרה ות'אייסי שלי...]
שמעו סיפור...מיטל
יללדה אחת היתה מתכתבת בצ'אט.. זה התחיל בצ'אט שכולם רואים והיא התחילה לדבר עם בחור.. אחר כך הם עברו לחדר צ'אט פרטי והיו מדברים.. כל יום בשעה מסויימת הם היו נפגשים בחדר צ'אט הזה.. הילדה ידעה את כללי הזהירות ולא סיפרה לו ממש פרטים עליה אבל היא סיפרה לו שהיא משחקת "בייסבול" בקבוצה מסויימת... הוא שאל אותה איזה תפקיד היא משחקת והיא סיפרה לו.. כי מה בעצם הבעיה?.. האיש בירר איפה הקבוצה משחקת ונסע לראות את המשחק... וכיוון שהוא ידע איזה תפקיד היא משחקת הוא ידע איזו אחת זאת היא... אחרי המשחק הוא עקב אחריה הביתה וככה גם גילה היכן היא גרה.. הילדה שמה לב שמישהו הולך אחריה אבל לא ייחסה לזה עניין כלשהו.. יום אחרי זה היא יצאה החוצה והוא ישב על הספסל ליד הבית שלה.. כשהיא חזרה הביתה מאיפה שהיא היתה היא החליטה לספר עליו להורים שלה אבל כשנכנסה הביתה גילתה שהוא יושב שם ביחד עם אבא שלה.. מסתבר שהתמזל מזלה והבנאדם שדיברה איתו היה שוטר שהתפקיד שלו זה היה לגלות פדופילים באינטרנט... היא היתה בשוק שהוא גילה איפה היא גרה.. והוא אמר לה איך הוא ידע..
בקיצור- המסקנה: גם מה שאתה חושב שהוא הכי פחוט חשוב אסור לספר!
לא חסרים סיפורים כאלה..תפוזה 1
לצערינו.. ונראה לי שאפשר לקחת מזה לקח באמת לא להגיד שום פרט וגם לא פרטים ממש קטנים כמו איזה תפקיד אתה במשחק לאף אחד..
זה דווקא היה אבל עם סוף טוב..מיטל
איזה פחד..!!!! אני למשל מתכתבת עם הרבה (!!) אנשיםסוכנת_כפולה=]
חחח ;אנשים מהופורום?אלירז=)
לינוי, את רואה? ( וגם לאל)לולה=]
אה, כנ"ל לאל... לא כל מי שיודע לכתוב טוב הוא כזה מאמי, ולא כל מי שאת מתכתבת איתו הוא חבר שלך ואת מכירה אותו... שימי לב!
אכן, מכה שלא כתובה בתורה...עמישב
מספר דברים בעניין הכלל, וגם אחד לפרט.
ראשית, כיצד לא להתמכר. (דברים אלו נכונים גם לפורומים וכל גלישה למינה) לקצוב זמן ברור וחד משמעי לגלישה/התכתבות וכדו'. כ"א עפ"י יכולתו ומחשבתו. בין אם זמן קבוע לכל יום, ובין אם זמן לכל יום בפני עצמו לפני הגלישה. אם אדם יכול להחזיק עצמו- מה טוב. ואם לא- כדאי ומומלץ להשתמש לעזר באחרים (הורים, אחים חברים וכדו'). טיפ קטן: כדאי להשתמש בשעון מעורר, אחרת פעמים ולא שמים לב...
שנית, כפי שכבר נכתב. לא למסור יותר מידי פרטים, גם כאלו שולִיִים ומעוטי חשיבות.
כל הדברים הללו צורכים עירנות ושימת לב תמידית. להיות כל הזמן עם היד על הדופק. אם לא עושים זאת, פשוט גולשים... (תרתי משמע).
בנושא הזה, השאלה, כפי שכבר שאלו, מה זה רודף אחריה? אם זה רק מעל האינטר-חטא, אז אפשר בקלות, להחליף ICQ, אי-מייל וכדו'. אם מדובר בטלפון וכדו', וזה באמת מגיע לרמות מתאימות, אז שמעתי שיש חוק שאוסר הטרדה... ודי לחכימא ברמיזא...
בכל מקרה תמיד כדאי (גם זו עצה כללית) שההורים יהיו מעודכנים. או לפחות מישהו נוסף חוץ מהגולש. פעמים ואדם נמצא בתוך התרחישים. ומתוקף התנועה התמידית של החיים בכללותם, ושל המקרים המסוימים בפרטיותם, הוא איננו שם לב לכל מיני דברים הקורים סביבו, לטוב ולרע. וכדאי תמיד להיוועץ עם אדם נוסף שישקף לך את העובר עליך, שיראה לך איך הדברים ניראים מלמעלה, ממקום שונה, שלך, האדם שבפעולה, קשה להביט ממנו על המצב.
מתוך ניסיון, זה מועיל, מאיר ופוקח את העיניים.
בהצלחה, ושבוע טוב לכל בית ישראל,
עמישב
נכון מאוד. ולללו"ל (= לינוי, לולה ולאל) - תמיד שוהדובלה
כמו שהזכירו פה כמה פעמים, בכל מקרה לא למסור פרטים אישיים, כי זה מעשים שבכל יום שאנשים שהכירו מפורומים ונפגשו, זה נגמר לא טוב. זה יכול כן להגמר טוב, אבל יכול להיות מאוד גם שלא. כדאי להיזהר עם זה.
צודק. לכן- - -לולה=]
ואני לא מתכונת להיפגש עם אפח'ד מפה, חוץ ממי שאני מכירה - לאל, לינוי, אליה, וכו' וכו'...
אני מקווה שהבנתם מה שרמיתי להסביר (על הצורת הסתכלות שלי...)
אה, ואהבתי את הרשתי"ב... (אם ככה רושמים את זה(= )
לאלירז- לא מהפורום..!! מצ'אטים,פורומים ומשחקים....סוכנת_כפולה=]
וואיי יא משוגעתתת...אלירז=)
היה גם סיפור על מישו שנפגש עם בחורה מצ'אטeliya
כן.. אבל לא מדוייק מה שאמרת..מיטל
לא צריך להגיע עד רצחננסי
בדיוקדובלה
פ'סדר...סיפרתי משו שהיה...eliya
קשר לא בריא יכול להיות גם עם חברה שלה מהכיתהמשה
את המוח צריך להפעיל בכל סוג של קשר, בלי קשר למדיה דרכה הוא מועבר.
אם הקשר הוא מאחורי מסך - לברר קצת יותר על הצד השני - איפה הוא לומד, מי מכיר אותו.
בניגוד לאחרים(ות?) פה אני לא חושב שמידע-זיהוי גולמי מסוכן - אני לא חושב שאם יודעים מי אני ואיפה אני גר אפשר לעשות עם זה משהו, אא"כ אשתף פעולה.
וכמובן - פגישה ראשונה, שניה, שלישית... - רק במקום ציבורי.
חסרון במחשבננסי
מנסיון- משה צודק!eliya
אני הכרתי בנות באולפנה, ונסעתי אליהם שבת [הם הזמינו אותי] וגיליתי שהבנות לא שומרות שבת, התקשרתי להורים שלי,הם באו לקחת אותי, ונגמר הסיפור, התרחקתי מהבנות האלה!
מנסיון-ננסי
הם חברות שלי, הם לומדות איתי בכיתה...eliya
אליה -בנות מהאולפנה?????=)שירה
כן...eliya
ב'מת???=)שירה
מזה משנהה!?eliyaאחרונה
..גיימס פוטר
עכשיו בגלל המלחמה הם עוד יחסית פעילים😅הרמוניה
זה ירד מאדד (ברוך ה'..)
כבר זמן רב שאין מצטרפים צעירים חדשים לפורומיםפ.א.
חד משמעית בקורונה היה ה הרבה.סוורוס סנייפאחרונה
אבל עכשיו יש פחות פעילות ממה שהיה לפני הקורונה
מי רוצה לחזור ללימודים??ניגון❤️
ואוו איך בא לי כבר את החופש הגדולל🤭
אני כבר שנה וחצי בבית...ההרהמורניקאחרונה
גם פרה זקנה יכולה להניב חלב..😌😌עוד חומייני חי
למה אתם חיים?מעייןאהבה
מה הסיבות שלכם בחיים?
חתירה מתמדת להגשמה עצמיתפ.א.
כי ככההרשפון הנודד
בבסיס אני חי כי זה לא דורש ממנו שום פעולה אלא קורה לבד.
ואני ממשיך לחיות כי אני רוצה להתפתח ולהיות יותר שלם ומאמין שעוד יהיה לי טוב.
בנוסף אני מרגיש שיש לי פה תפקיד בעולם שאולי יהיה משמעותי
אני חיהניגון♥️
נהנה מהחיים פשוטההרהמורניק
וואוצאצא
לא יודע.
מבררים את זה, מחפשים את זה
הלוואי וידעתי
אם כבר הגעתי לעולם ואני כאן - נעשה הכל כדי להנותGini
אני הגעתי למסקנה שהחיים זהגלגל שבו אני עולה ויורדתתמימלה..?אחרונה
כל הזמן והמטרה שלי היא לאסוף כמה שיותר כוחות כשאני למעלה כדי להצליח לעלות אחרי הירידה הבאה...
ככה עד שיבוא המשיח....
יש אנשים!הרשפון הנודד
הפורום חזק להיות פעיל והם דיבורים חזקים אז מוזמנים להעלות נושאים מעניינים שאתם מתלבטים בהם אם סתם שאלות, חוויות, רגשות ופריקות
למישהו יש הדרן?איידן
יש לי הדרן ויש תקלה ואין לי אינטרנט במכשיר (שהוא גם ככה דפוק (חצי טאצ) ובלתי נסבל) אני לא יכולה לקבל לטלפון אימיילים ובנוסף האפליקציה שלהם לא עובדת
יש למישהו דרך לעזור לי?
בבקשה אני נואשת נראלי אם עד סוף שבוע הם לא חוזרים אליי אני עוברת לנוקיה (ונוקיה זה זוועה)
אם מישהו יעזור לי אני אשמח מאוד
למישו יש את היי סקול מיוזיקל בדרייב?נחט
או סרטים אחרים