אבי ביטון הוא השף והבעלים של ביסטרו-השף "אדורה" שבתל-אביב (יחד עם הזוג דורון נחמן והילה אבנת), ומבשל בסגנון אישי עם השפעות צפון-אפריקאיות.
קבב קרפיון עם בצל סגול ,כוסברה וציזיקי של חצילים קלויים
חומרים (4 סועדים)
לקבב:
600 גרם בשר קרפיון טחון
1 בצל סגול בינוני
צרור כוסברה קצוצה
4 כפות שמן זית
מלח כפית צ'ילי טרי קצוץ
ציזיקי:
1 כוס יוגורט כבשים איכותי
1 מלפפון קצוץ דק
1 שן שום קצוצה
1 כף נענע קצוצה
מלח ופלפל שחור
4 כפות שמן זית
חציל קלוי וקצוץ.
הוראות הכנה:
לקבב:
- מערבבים את כל החומרים היטב ויוצרים קציצות במשקל 60-80 גרם לאחת.
- מניחים על גריל לוהט את הקבבים וצולים 2 דקות כל צד.
לציזיקי
1. מערבבים היטב את כל החומרים ומניחים בצד.
הגשה:
מניחים בצלחת הגשה נאה את הקבבים יוצקים את הציזיקי מעל קבב הקרפיון ומעטרים בעלי נענע, קוביות עגבנייה ומעט שמן זית
)
)

