ריזוטו חריימה ופילה קרפיון
שף: אביב משה, מסעדת מסה
6 מנות
מצרכים לדג:
6 פילטים של דג קרפיון נקי מעצמות. (כל אחד במשקל 180 גרם).
שמן זית
מלח
גרידת לימון
מצרכים לריזוטו:
1 ליטר ציר ירקות / דגים / עוף
כף שמן זית
3 בצלי שאלוט קצוצים
2 כפית כרישה קצוצה
500 גרם אורז עגול לריזוטו
2 כוסות וורמוט לבן
2 כפות הריסה מרוקאית
2 כפות פטרוזיליה קצוצה
2 כפות פלפל אדום קלוי חתוך לקוביות
1 כפית כמון
1 כפית פפריקה מעושנת (לא חובה)
מיץ מלימון אחד
100 גרם חמאה
130 גרם גבינת פרמז'ן
מלח
אופן ההכנה:
דגים:
מתבלים את הדגים במלח וגרידת לימון. שמים מעט שמן זית במחבת וצולים
את הדג כ- 2 דקות מכל צד.
ריזוטו:
- מטגנים את בצלי השאלוט והכרישה הקצוצה בשמן זית כ- 2 דקות. מוסיפים את האורז לטיגון נוסף של 2 דקות.
- מוסיפים לאורז את הוורמוט ומבשלים עד לספיגת כל הנוזלים. לאחר מכן ממשיכים בבישול תוך כדי הוספת הציר בהדרגה עד לספיחת כל הנוזל.
- מוסיפים את ההריסה, לימונים כבושים, פטרוזיליה, פלפל קלוי, כמון והפפריקה המעושנת. מוסיפים גם את מיץ הלימון.
- מורידים את האורז מהאש ומוסיפים את החמאה והפרמז'ן תוך כדי תנועת קיפול. מוסיפים מלח לפי הצורך.
הרכבת המנה:
מניחים ריזוטו במרכז הצלחת ומעל את הדג.
בתיאבון.
)
)

