הספר "מקימי"ננסי
האם מישהוא קרא את הספר "מקימי" של נועה ירון?  פגשתי נערה שקראה את הספר וזה ממש השפיע עליה.  היא החליטה להתחזק מבחינה דתית.  אני עוד לא קראתי.
היה עליה כתבה בעיתון "בשבע" של השבוע שעבר...אחת מהצפון
לא קראתי את הספר אבל הוא נשמע משהו מאוד חזק...
קראתי !!!אנונימי (פותח)
מהמם, מהמם. ספר פשוט חזק. היה איתה גם ראיון בעולם קטן בראש השנה.
קראתי...אנונימי (פותח)
נגיד ככה הוא נחמד אבלל עשו ממנו יותר ממה שהוא!!!

חבל...
לא קראתי אבל גמלי המליצו עליו..סוכנת_כפולה=]
לא שמעתי ולא כלום...לולה=]
על מזה מדבר???
אפשרות לגדולננסי
אני גם עוד לא קראתי את הספר, אך מסופר על נועה ירון, שהיתה כוכב טלביזיה וחילונית 100% . היא מספרת על החזרה בתשובה. היום היא חסידת ברסלב. אני העליתי את זה משום שפגשתי בחורה שעברה תהליך דומה. היא עברה כל מיני משברים והרגישה לבד לבד. אך בכל זאת הרגישה משהוא רוחני בכל מה שהיא עוברת. כשהיא קראה את הספר היא הבינה שכל התהליך היה השגחה פרטית שהוביל אותה לרמה רוחנית אחרת. לפני כמה שבועות, היה לנו פה דיון על נערה שהיתה במשבר. כולם אמרו לה לנצל את המשבר לגדול. עכשיו כשאנחנו לפני הימים הנוראים, כדאי לנצל כל רגע להתעלות. אפשר לנסות להתחבר למישהוא חדש בכתה, להתנצל לחבר או קרוב משפחה, לחשוב על עצמנו, מה הכוחות שלנו, איפה אנחנו רוצים להיות מבחינה רוחנית או נפשית, וכו'. אפשר לבחור במצווה מסויימת או מידה טובה שאנחנו רוצים לשפר. כל משבר בסופו של דבר הוא הזדמנות לגדול. אם יש לכם נסיון בנושאים נשמח לשמוע.
אני קראתי..תפוזה 1
בס"ד

זה פשוט ספר חזק.
גם כתוב בצורה מעניינת מאד, וגם מחזק. אבל לא אהבתי שהיא נכנסה לפרטים של הדברים המגעילים בחברה שבה היא חי'ה.
לאיזה גיל זה מתאים?ננסי
לאיזה גיל זה מתאים? אם היא מתארת את החיים הקודמים שלה בפרטי פרטים, אולי זה לא מתאים לכולם
נכון.. זה באמת לא מתאים לכל הגילאים..תפוזה 1
בס"ד

אבל אני לא יודעת להעריך לאיזה גיל זה מתאים..
השאלה שלך לא רלונטית כ"כאנונימי (פותח)
זה תלוי בבן אדם
יו תקשיבואנונימי (פותח)
היא עכשיו ברסלבית..למה ניראה לכם שהיא תיכתוב בו דברים לא צנועים או כאלה..?!
היא מתארת את העולם החילוני שלה בסדר גמור..קראתי תספר.וזה ממש בסדר..
אתם מקבלים אחוזים על הפרסומת?פלפלתי
אין לי בעיה עם דיונים על מקרים, אבל למה לעשות פרסומת על ספר מסוים?
זה לא ענין של פרסוםננסי
זה לא ענין של פרסום. פשוט פגשתי נערה שמאד הושפעה מהספר. גם קראתי כתבה על הספר מאת חגי סגל. רציתי לשמוע תגובות ולמעשה לפתוח דיון על כל הנושא של שינוי לקראת הימים הנוראים. אני הרבה פעמים נפגשת עם נוער שמתרחק מהדת ואני מחפשת דרכים לעזור להם לחזור ולהכיר את הנפש שלהם. אחת הדרכים שדרך חויות של אחרים.
הבנתי. ובכל זאת.פלפלתי
זה קצת מציק.
אני הייתי כותבת "פגשתי נערה שקראה את ספר וזה ממש השפיע עליה. היא החליטה להתחזק מבחינה דתית. אתם מכירים את זה? קרה לכם? יש ספר שהשפיע עליכם במיוחד? ואיך אפשר לעזור דרך ספרים לנוער שמתדרדר מבחינה דתית?"

משו כולל אבל עם שאלות ממקדות. כותרת עם שם ספר ספציפי זה אחלה פרסומת. תשאלי יחצנים, פרסומאים ומי לא.

אסל בסדר.. שיהיה.
שבוע טוב!

מה הבעיה, לא הבנתי?דובלה
ברור הרי לכולם שאין כאן כוונת פרסומת, אלא על התייעצות בנוגע להשפעה של ספר מסויים. האם בגלל החשש הרחוק שמישהו יחשוב שזה פרסומת - לכן צריך להסתרבל ולשאול סחור סחור מבלי לנקוב בשם הספר שאודותיו בעצם נשאלה השאלה?

(ואגב, מה עם "לוחמי התמורות"?)
אין כוונה אבל יש פרסומת.פלפלתי
אין לי שום דבר נגדכם, אני פשוט חושבת שאם יש אפשרות להסביר את הכל בלי השם בכותרת זה יותר טוב.
אבל יאללה ,עזבו. לאחשוב.
אם ספר יכול להשפיעננסי
אם ספר יכול להשפיע על מישהוא, אין לי בעיה להגיד את שם הספר, בדיוק כמו שאם יש רב שנותן שיעור טוב, הייתי נותנת את שמו וכו'. בכל מקרה, הענין הוא שאנשים ובני נוער מחפשים תשובות ורוצים לעלות ברוחניות ואיך אפשר לעזור להם (לעצמנו בעצם).
תודה ננסיאגם-כנרת
על העלאת הרעיון, ועל הספר בשמו. בדיוק מה שאני מחפשת.

ימים מעולים
כּנרת
זה לא פרסומת?מה הבעיה..זה סתם מדברים על הספר..אנונימי (פותח)
ספר מעולה וחזק, אבל...עמישב
בס"ד לק"י

במיוחד לבנים, אבל גם לכולם, כדאי לשקול את קריאת את הספר, משום שבחלק א', מתארת הכותבת את אורח החיים התל-אביביים, בצורה מאוד מאוד חיה.

ויש שם, מעבר לאוירה, גם כמה תיאורים לא הכי צנועים (היא עצמה אמרה שהספר יועד מראשית המחשבה לחילונים).

לכן, כדאי לשקול זאת.

מה הם השיקולים? עדיף במסר אישי, משום שכל מקרה לגופו הוא.
על מה הוא מדבר בדיוק בדיוק??נחמן מאומן
הוא כתוב בסגנון חרדי? כאילו ממש שהכל נראה שם ניסים?
ממש לא, לשון יפה עלילה מרתקת אך יש הסתייגות מחלק אעמישב
אני באמצעננסי
אני באמצע-קצת אחרי חלק א'. אני מסכימה עם עמישב-ספר מדהים ומרגש, אך לא הייתי רוצה שהילדים שלי מתחת לגיל 20 יקראו את זה. התיאור של חיים חילוניים לילדים שגדלו די בחממה קצת מיותר. אך לאנשים שחשופים יותר לעולם החילוני הספר מתאר מסע לתוך נפש של מי שמחפש תשובות ומוצא בסוף. בכיתי הרבה.
נראה ליאנונימי (פותח)
שזו צדקנות מיותרת לדאוג מכאלו דברים, הילדים שלך נחשפים לדברים גרועים פי מליון, אנחנו חיים בתוך זה ופוגשים חזיתית את המציאות המתוארת שם בצורה כה מעודנת.
לדעתי זה בכלל לא צדקנות..תפוזה 1
בס"ד

אנחנו חיים בתוך הזבל הזה.. אז אדרבה ננסה לשמור ממנו מרחק.. לא להתערבב בזה.. זה רע מאוד שנחשפים לזה וזה לא אומר שצריך להמשיך. אז הדברים האלו מסתובבים סביבנו ביום יום, זאת אומרת שאפשר מעכשיו לקרוא גם דברים "מעודנים" שעוסקים בזה.. כי בכול אופן אנחנו כבר נחשפים לזה???? ממש לא!!!
זאת דעתי.
נ.ב. היא עוד דקה עושה הרצאה באולפנה שלנו..חח..
נשמח לשמועננסי
אני אשמח לשמוע את ההתרשמות שלך עליה ועל ההרצאה. הספר לא מיועד לכל אחד אך הוא חזק מאד. אפילו מי שגדל בחברה דתית תמיד צריך לשאוף לעוד רוחניות והספר פותח אפשרויות.
אוקי..תפוזה 1
בס"ד

ההרצאה הי'יתה גם מצחיקה.. (היא מספרת את זה מצחיק..) וגם מעני'ינת ומהממת ברמות.. ואני לא אומרת את זה על כל הרצאה.. הדיבורים שלה פשוט הלכו ישר ללב. אחר כך היא גם מכרה את הספר..
תודהננסי
תודה-גמרתי את הספר והזנחתי את הבית. אבל זה היה מתאים לקראת ראש השנה. איך הבנות קבלו אותה?
דווקא זה טוב שהם יתפחו קצת לעולם החילוניאנונימי (פותח)
הרי בספר לא מתואר כמה כיף להיות חילוני!..אלה ההפך כמה זה הרגשה של ריקנות..את מבינה? זה לא שהם יקראו ופיתאום יהיה בא להם להיות חילוניים כי זה ניראה כיף.. זה דווקא יכול לחזק אותם ולגרום להם להרגיש שמחים שהם נולדו למישפחה דתית..ועוד לא נחספו לדברים האלה.
נערמדריך
איפה אפשר לקנות את זה?
ראיתי אותהננסי
אתמול גמרתי לקרוא את הספר. בערב רצינו לבקר את הילדים (ביד בנימין) ובדיוק אתמול בערב היא הגיעה ליד בנימין לספר את סיפורה. איזה השגחה פרטית. המתנ"ס היה מפוצץ. היא התחילה בהתחברות חזקה למגורשים מגוש קטיף. היא העבירה את זה בהומור ובצורה מרתקת. אפשר לקנות את הספר בחנויות ספרים כלליים(כמו תמיר, סטיימצקי). לא נראה לי שימכרו את זה בגאולה.
הבנות ממש נהנו..תפוזה 1
בס"ד

אני קניתי את זה בתחנה מרכזית ירושלים.. איפה שמוכרים בקומה הראשונה את הדיסקים והספרי קודש..
אני חושבת להעביר את הספר לחילוני'ה אחת..תפוזה 1
בס"ד

הגעתי למסקנה שזה לא ספר לדתי'ים.. נעה ירון בעצמה אמרה את זה לחברה שלי שהיא עצמה (נעה) לא הייתה מכניסה את הספר הזה לבית שלה.. זה לא מיועד לנו.. זה נכתב בשביל חילונים, ולכן זה גם בהוצאת עם עובד..קיצור, בשורה התחתונה (חפרתי, אה?) מה דעתכם? להעביר? לא? עם כסף?
היי תפוזה, תעבירי אליאגם-כנרת
אם לא מצאת יותר גרועה ממני
אני מתה לקרא את "מקימי".
ותעבירי בלי כסף כמובן, איך אומרים אצלכם "חסד".

סתאם, את יכולה גם למכור לי בכיף.
כּנרת
אני במסריש לצורך תיאום

כן תעבירי, גם אני העברתי את זה=)אנונימי (פותח)
אני מקווה שזה יעזור.. אבל אל תנחיתי עליה שאתה מנסה להחזיר אותה בתשובה..פשוט תגידי לה שזה ספר יפה וזה..היא תיקרא ואז לאט לאט תתחילו לדבר עליו ותיראי איך זה מתפתח..כי כמו שקראת בספר..הרבה חילונים בהתחלה ניבהלים מחזרה בתשובה
תודהאנונימי (פותח)
איפה מוכריםאת זה אני חייב את יכולה לארות לי?
יא מדריךאגם-כנרת

איזו תמונה מ -ד-ה-י-מ-ה  בחתימה שלך

היא כזו פיצקית שלא רואים ממה כתובה השנה טובה הזו,
ואנ'לא מגלה, כנסו חבר'ה, תגדילו ותתפעלו.

ודרך אגב, קיבלת כמה אפשרויות לרכישת הספר המבוקש.

שנה טוֹוָה
כּנרת

אתם לא מכרים את זה , זה נדוש... אבל לא נוראמוריה שורצי
אני בת 14 וקראתיאנונימי (פותח)
את הספר (עפ"י אישור מאבא שלי...) אז לעניות דעתי ככה:בנות מגילי ומעלה בערך יכולות לקרוא ובנים... אני לא יודעת אם בכלל ראוי שבנים שברמה לא מאוד גבוהה של שמירה יקראו את הספר כי זה באמת קצת חושף...
נ"ב הבית שלי הוא בית ברמה דתית גבוהה..
אני קראתי...אחת מהצפון
בחג הייתי אצל סבתא שלי והיא אמרה לי לקרוא את הספר...
אני בת 17.5 ואני חושבת שהספר מתאים לבנות בערך מגילי 15-16, כמובן שזה גם תלוי כל אחת באופי שלה ולא לכל בת זה מתאים!
אני חושבת שמי שכתב פה שרק מעל גיל 20 קצת הגזים כמובן שלא לכל גיל זה מתאים, אבל לא 20...
לגבי בנים- אני חושבת שלא ראוי שהם יקראו את הספר...
עמישב שמעת?? אגם-כנרת

רבקוש, איזה כיף לך שכבר קראת,
איזה כיף לך ש"באישור אבא"
איזה כיף לך שהבית שלך "ברמה דתית גבוהה"

איזה כיף לך, כמה טוב יש לך
ואני הדלה
אנה אני באה, 'בין ארבעה בתים וגעגוע' ל'שתהיי לי הסכין'
ועכשיו אולי "מקימי" קצת יציל אותי, הא?
אייאייאי

חמודות, שלא לאהוב אתכן, איך אפשר?
ותפוזה - אני מחכה לספר - צרי קשר
שנה מדהימה לכן מתוקות מדבש
אוהבת - כּנרת

לא הבנתי מה רצית.עמישב
בס"ד לק"י

בכל מקרה שמעתי מהרב יהושע שפירא (שמועה משמו, לא ישירה) שלאברכים-חובה. לרווקים-לא יודע. (כמובן שבבנים הכתוב מדבר).
חח עמישבאגם-כנרת
באמת אי אפשר להבין כשרק הכותרת מופנית אליך וכל היתר...
לפי תשובתך הבנת

אור כוכבים הלילה
שיהיה שלֵו
כּנרת
אם את אומרת. אני עדיין לא יודע מה הבנתי מהתגובותעמישב
הרגע סיימתי לקרא.תכלת דומה לים
אין מה להגיד, ספר מאלף ומחזק מאוד!!!! במיוחד לפני יום כיפור.
לגבי המסרים שהכותבת מעבירה- נראה לי שרובינו יודעים מה קיים בעולם החילוני. וצריך לדעת לעשות את ההפרדה בין טוב לרע. מה לוקחים מהספר? את החיות של העולם החילוני ץעלאק>, או את האמונה שנעה מנסה לשדר?
לענ"ד, שכל אחד ייתייעץ עם הוריו לגבי הקריאה.
לגבי המסרים שהכותבת מעבירה- נראה לי שרובינו יודעים מה קיים בעולם החילוני. וצריך לדעת לעשות את ההפרדה בין טוב לרע. מה לוקחים מהספר? את החיות של העולם החילוני ץעלאק>, או את האמונה שנעה מנסה לשדר?
מחר יש לנו באולפנה הרצאה שלה... [של נעה ירוןן...]eliya
נועה שיהיה לך הצלחה בהוצאת הספר ,גמר חתימה טובה !ester317
היתי שמחה לדעת,כמה עולה לך, ואיזה הוצאה פנית,וכ"ו כי לי יש ספר שירים אחד שהוצאתי,ספר שני בדרך,כול השירים מוכנים רק לבדוק עוד מעט לערוך אותם, הם מודפסים במחשב ולהוציא למדפסת,כבר חלק בחוץ מודפסים ,אני רוצה לדעת,כדי להתכונן,כמה יעלה לי ספר,כמה כול עמוד,וכמה הוצאת ספרים וסך כמה עלה לך את יכולה במסר אישי ester317 ,את שאר השאלות אשאל כשתעני לי', וגמר חתימה טובה,והצלחה בהפצה וכמה שיותר עותקים תמכרי,תודה מראש אסתר,
למה את כותבת פה לנועה???תפוזה 1
בס"ד

לא נראה לי כ"כ שהיא בפורום..
לענ"ד...eliya
הייתי בהרצאה שלה...זה נשמע כאילו זה חלק מהמשחק שלה..."לחזור בתשובה"...לוידעת...ההרצאה הייתי ממש אחלה וזה...היה מענין,אבל כאילו "לחזור בתשובה" זה חלק מההצגה שלה...זה היה צבוע...
לא הכי הבנתי..תפוזה 1
מה פיתאום משחק!!אנונימי (פותח)
את חושבת שהיא לא באמת חזרה בתשובה? איזה שטויות...ניראה לי שזה אל יפה ביכלל לחשוב ככה..
לא נראה לי שזה מה שהיא התכוונה.. (אלי'ה)תפוזה 1
בס"ד

למרות שאני גם לא הכי הבנתי..
אני מבינה מה שאת אומרתננסי
גם לי היתה תחושה שזה קצת משחק כששמעתי אותה. אבל אני חושבת שזה לא בגלל שהיא צבועה-בכלל לא. אני חושבת שבגלל הרצון שלה להגיע להרבה אנשים-וגם הזמינו אותה הרבה, אחרי שמספרים את הסיפור האישי כל כך הרבה פעמים זה קשה להעביר כל פעם את העומק של מה שהיא עברה. בספר אפשר לראות את התהליך שלה וזה (לפי דעתי) יותר אמיתי. וגם היא לא יודעת כל כך הרבה על הציבור שהיא הולכת לפגוש ולכן היא צריכה לעשות את זה מעניין עם הומור וכו'.
יכוליות, אני לא התכוונתי שהיא לא באמת חזרה בתשובהeliya
באמת,השיחה לא עשתה לי שום חשק "לחזור בתשובה" [בתור בנאדם דתי]

רק לימדה אותי על העולם החילוני [3/4 מהשיחה הייתה רק סיפורים על העולם החילוני, ואיך היא הייתה מתלבשת,וכו'...] ולא הרגשתי שום "חזרה בתשובה" הרגשתי שכאילו היא מנסה לשכנע אותנו לא לחזור בשאלה, ולא לנסות לשכנע אותנו לחזור בתשובה...זה משו אחר, אני לא מצליחה להסביר את זה כ"כ... אבל אני הרגשתי כאילו זה חלק מה"שואו" שלה,חלק מהלוק שלה,"לחזור בתשובה" ולא התחברתי למה שהיא אמרה...אני לא באה בביקורת עליה, אני אומרת מה אני מרגישה ומה אני חושבת...אז סליחה אם פגעתי כאן במישו...זאת לא הייתה הכוונה...
ממ גם אני לא היתכוונתי שאת חושבתאנונימי (פותח)
שהיא לא חזרה בתשובה באמת..אני ידועת שאת יודעת שכן..לא משנה
דרך אגב היא אמרה שהספר לא משמ כדי להחזיר בתשובה..הוא משמ חלק קטן מהחזרה בתשובה..
יכול להיות, אך דומני שהסיבה האמיתית והעיקרית שונהעמישב
בס"ד לק"י

אחד הדברים היותר צורמים בתרבות בה אנו חיים, היא הציניות. העניין הזה שאדם לא יכול לפתוח את פיו וליבו כאחד ולספר לעומד מולו את רחשי נפשו.

אולי, לכן קשה לשמוע אותה כי היא מדברת מהלב, ורובנו לא רגילים "לשדר" על הגל הזה.
אני הייתי בשיחה שלה...=)שירה
וזה ממש לא השפיע עלי!!! הייתה שיחה סבבה כאילו היא הייתה מצחיקה והכל והיה כיף להקשיב אליה בניגוד להרצאות אחרות...אבל ממש לא הרגשתי שיצאתי משם עם מסר או עם רצון להתחזק או משו...

נראה לי שהספר יהיה יותר חזק אני בעז"ה יקרא אותו מתישהוא...!!!!
הייתי בשיחה שלה וקראתי ת'ספר והוא יותר יפה מהשיחהאנונימי (פותח)
נכון..[:HoDi
טוב... אני עם הספר ביד,לקרוא או לא לקרוא?.מתנחל גאה.
הספר הזה ממש ממש לא מעניןברוך הכריש
מתנחלושאגם-כנרת
אנ'לא חושבת שאתה באמת מצפה שאחרים יגידו לך
אם לקרא או לא. אתה כבר יודע את הדעות לכאן ולכאן,
ואני משערת, שאתה בוגר דייך כדי להחליט, וגם כשתבחר
לקרא, תצטרך לסנן ע"פ הבנתך ובגרותך.

בהצלחה
ושבוע מאיר
כּנרת
אני שמעתי דיעה ;ממישיפלפלתי
שקראה את זה ועלתה נקודה נכונה לענ"ד.
י שישם פירוט ותיאור של העולם החילוני על כל המרכיבים אותו.
וזה גרוע לתת פתח קורץ לחיים זוהרים ואנרגטים כלפי חוץ כשאצלנו אפרורי ויבש.
לתת לנוער לקרוא כזה דבר- זה בעיה.
אבלתפוזה 1
בס"ד

זה גם מראה עד כמה החיים הזוהרים הם לא טובים ונכונים.
מתנחל-זה בדיוק מה שאני עדיין שואלת את עצמי.. אם אנחנו אמורים לקרוא את זה. אז אין לי מושג באמת.. אבל כבר קראתי..
זה לא נכון.פלפלתי
זה להראות כאילו הכל טוב ויפה כשר למהדרין כשמתחת הרבה זבל נמצא.
אני לא הייתי רוצה לחנך ככה את הילדים שלי.
אם האמת נמצאת אצלך למה להראות כמה ג'יפה אצל האחר?
אל תראה, אל תספר אל תתן לאחרים הרגשה ששם יותר מסעיר.
כי יש כאלו שזה ימשוך אותם. וזה מסוכן!
כי זה ספר שמיועד לחילונים. נעה אמרה לנו בשיחה.eliyaאחרונה
אני לא חדשההרהמורניק

למה כ"כ משעמם פה?????

כולם כבר התבגרו ועברו לצמ"עאיגנוטוס פברל

או לשטו"ל

לא ככה - נהיה יבש כי לא מצטרפים חדשים במקום אלוGini
שהתבגרו ועברו לפורומים של הגילאים היותר גדולים 
כולנו יבשים 🙁🙁Gini
וואלה!! אני גםההרהמורניק
אני חדשההודיה לה':)אחרונה
למה באמת
חיפוש קוראים לסיפור קצר שעומד לצאת לאוראורנשטיין

מחפשת קוראים/קוראות מהמגזר הציוני-דתי, כדי לקרוא סיפור זכרונות קצרצר של יוצא ברית המועצות לשעבר, ולענות על כמה שאלות. 

הסיפור באורך 38 עמודים. 

פרטים על הספר:

השעון המתקתק במרתף - סיפור מהווי נערותו של הרב מיכל וישצקי, מאחורי מסך הברזל. 

תקציר:

ברית המועצות, תשט"ו. סדרי הלימוד של מִיכֵל וישצקי די רגילים: לימוד גמרא בבוקר, ולימוד חסידות עם אביו אחר הצהריים – שחזר מגלותו בקזחסטן חודשיים קודם לכן.

אלא שאז החסיד האגדי, ר' מענדל פוטרעפאס גם משתחרר ממאסר פתאום. הוא מאתגר את מיכל בסדרי לימוד חדשים – המובילים בקלות לרצף סיכונים חדש.

עד להימור הגדול מכולם. 

מעניין אתכם?
כתבו לי ואשלח לכם את המסמך:
יהודית אורנשטיין -
0553075722
yehuditorens@gmail.com

את יכולה להפסיק להספיםנקדימון

אף אחד לא רוצה פה לקרוא את מה שאת מציעה. אין לזה היענות.

אין כמעט אנשים חדשים שמצטרפים לפורומים אז מה שאת עושה זה פשוט לטמטם לנו את המוח.

אולי די כבר?!

נשמע סיפור מענייןקעלעברימבאראחרונה
חיפוש קוראים לסיפור קצר שעומד לצאת לאוראורנשטיין

מחפשת קוראים/קוראות מהמגזר הציוני-דתי, כדי לקרוא סיפור זכרונות קצרצר מהווי נערותו של יוצא ברית המועצות לשעבר, ולענות על כמה שאלות. 

הסיפור באורך 38 עמודים. 

פרטים על הסיפור:

תקציר:

ברית המועצות, תשט"ו. סדרי הלימוד של מִיכֵל וישצקי די רגילים: לימוד גמרא בבוקר, ולימוד חסידות עם אביו אחר הצהריים – שחזר מגלותו בקזחסטן חודשיים קודם לכן.

אלא שאז החסיד האגדי, ר' מענדל פוטרעפאס גם משתחרר ממאסר פתאום. הוא מאתגר את מיכל בסדרי לימוד חדשים – המובילים בקלות לרצף סיכונים חדש.

עד להימור הגדול מכולם. 

מעניין אתכם?
כתבו לי ואשלח לכם את המסמך:
יהודית אורנשטיין -
0553075722
yehuditorens@gmail.com

הנוער הדתי לאומי לאן הוא הולך בצבא ?אביגיל מלאך

האם אתם חושבים שכל הנערים של הציבור הדתי לאומי מכוון ליחדות עילית או גם למקומות רגילים אחרים ?

הציבור הדתי לאומי - מגיע לכל היחידות והתפקידיםזמירות

בדיוק כמו בחיים האזרחיים

הציבור הדתי לאומי לא מתרכז בגבולות גזרה צרים - אלא נמצא בכל מגוון החיילות והתפקידים, קרביים, תומכי לחימה, ג'ובניקים, אנשי מחשוב, כלכלה, הנדסה, המון עתודאים שמתפזרים בכל יחידות הצבא עם סיום התואר בכל מגוון התפקידים הפתוחים בעתודה האקדמאית.

ובהמשך בחיים האזרחיים- בכל ענפי המשק, הכלכלה, התעשייה, האקדמיה, חקלאות, מסחר 

..יהודי חסידיאחרונה

אבל בוודאי שיש הרבה הכוונה בציבור הדתי לאומי לצאת דווקא לתפקידים משמועתיים ומובילים בכל מקום ובפרט בצבא

הפצות!!יהודי חסידי

ב"ה אנחנו זוכים להקים ארגון שיעודד את כולנו ביחד לצאת להפצות, להתחבר לצמא הגדול שיש בעם ישראל להתחבר לאבינו שבשמיים.

הארגון הוקם אחרי שבסוכות האחרון היה אירוע גדול בתל אביב - 'טולולולב - נוטלים לולב בתל אביב' שהשתתפו בו למעלה ממאתים בחורי ישיבות מישיבות שונות, ולמעלה מ-10,000!! יהודים זכו ליטול לולב.

בעז"ה ביום חמישי הקרוב יהיה אירוע השקה בהתוועדות 'צמאה' של הישיבות גבוהות __מגיעים ומתחברים דפוס .pdf

יצא עלון יפה, עלון (6).pdf מוזמנים לראות.

כמו כן יש אתר נחמד מתחברים - הנקודה היהודית שלי | קירוב לבבות והפצת יהדות

אשמח לתגובות....

וואודומיה תהילה
מדהים!
קצת תמונות מהפעילותיהודי חסידי

וקצת תמונות מהאירוע בבניני האומהיהודי חסידי
סיפוריהודי חסידיאחרונה

אחד הפעילים זיהה אדם שהניח תפילין בשבוע שעבר והציע לו להניח שוב. להפתעתו, האיש ענה: "לא". כשנשאל מדוע, הוא הסביר בחיוך: "בפעם הקודמת שהנחתי אצלכם, הרגשתי התעוררות כל כך גדולה, שלא רק שקיבלתי על עצמי להניח בכל יום – אלא שכבר הזמנתי דוכן תפילין קבוע למספרה שלי!"

הופכים את העולם!
מתחברים - הנקודה היהודית שלי | קירוב לבבות והפצת יהדות

מחפשים בני נוער לכתבהדבדב

לכתבה על שמירת נגיעה לנוער דתי לעולם קטן (השבועון)

מחפשים: שני בנים ובת (דתיים) - לראיון קצר בטלפון

על איך הם רואים את הדברים, מה המצב בשטח בנושא ועוד מספר שאלות.

אפשר גם אנונימי אם לא נוח בשם המלא.

אם מתאים לכם - אנא פנו לנדב בווטאסאפ בלבד 0545645411

תודה  

כתבה לנוער על שמירת נגיעהדבדב

לכתבה על שמירת נגיעה לנוער דתי לעולם קטן (השבועון)

מחפשים: שני בנים ובת (דתיים) - לראיון קצר בטלפון 

על איך הם רואים את הדברים, מה המצב בשטח בנושא ועוד מספר שאלות.

אפשר גם אנונימי אם לא נוח בשם המלא.

אם מתאים לכם - אנא פנו לנדב בווטאסאפ בלבד 0545645411

תודה  

חיפוש קוראים לסיפור על נער מתבגר מאחורי מסך הברזלאורנשטיין

מחפשת קוראים/קוראות מהמגזר הציוני-דתי, כדי לקרוא סיפור זכרונות קצרצר מהווי נערותו של יוצא ברית המועצות לשעבר, ולענות על כמה שאלות. 

הסיפור באורך 38 עמודים. 

פרטים על הסיפור:

תקציר:

עד להימור הגדול מכולם. 

אולי יעניין אותך