זה כבר כואב... -לקראת ראש השנה ויום כיפורקומי אורי

רציתי לשתף כאן במשו.. כי ממש עוזר לי כשאני כותבת את מה שאני חושבת, גם אם אף אחד לא יגיב..

לפני כמה זמן, באחת הפעמים שחזרתי מחומש נראה לי, היה לי מלא ויכוחים עם ההורים שלי.. הנושא היה טעון כבר לפני זה, על זה שאני לא אוהבת להיות בבית ושמשעמם שם ואין מה לעשות ופשוט רע לי שם כי היחס של כל המשפחה מגעיל.. אבא שלי פשוט הפסיק להתייחס אלי. אמר שמצידו נפנה לשירותי הרווחה ונמצא לי משפחה אומנת.. אני יודעת שהוא אמר מתוך כעס ויאוש, אבל לא אומרים דברים כאלה לבת שלך! הוא אמר שבשבילי הבית זה כמו בית מלון, באה והולכת מתי שבא לי, ישנה, אוכלת, עושה מה שנוח לי וחוזרת להיות "זרוקה" בחומש או בכל מקום אפשרי אחר.. רק לא להיות בבית.. הוא אמר שכבר לא אכפת לו מה אני אעשה, וכמובן, איך אפשר בלי המילים "לכי לעזאזל\קיבינימט" כשכבר אין לו מה להגיד.. אמא שלי מצטרפת אליו.. אין לה אופי לזה..

אבל זה לא מה שמציק לי. כי אחרי הכל, ותבינו- ממש העיפו אותי בבוטות מהבית! לא סיפרתי הכל כי אני לא ממש זוכרת.. אבל אחרי הכל אני ממשיכה לבוא לכאן! כאילו כלום! מה שמפריע לי זה שאני משקרת להם בקצב.. הלוואי שמתישהו הם יכנסו לפורום הזה ויראו כמה כאב לי לשקר.. פעם לא הייתי מסוגלת, הייתי משקרת ואז מתחילה לצחוק, או שהייתי אומרת סתם ואז מספרת ת'אמת.. עכשיו זה כבר נהיה לי קל ומובן מאליו! בשיא הטבעיות אמרתי להם שישנתי אצל חברה מסוימת, כשבעצם נסעתי רחוק יותר, וכבר הייתי יכולה לחזור הביתה במקום לנסוע.. טוב הפרטים זה לא ממש הנקודה.. אבל איך מתקנים את זה?? ובעצם מה שאני עשיתי זה יחסית דבר פעוט, זה הם שצריכים לבקש סליחה, ואני יודעת שהם בחיים, אבל בחיים לא יעשו את זה!! אני לא רוצה להשאר בבית.. אני מרגישה כל כך מטומטמת לבוא לכאן למרות הכל.. אבל שיקרתי, ואין לי איך לתקן..

עזרתם לי מאד.. תודה! גם אם לא הבנתם בדיוק איך..

יעוץ לא מקצועי.צחקן
ב"ה א. כדאי לך לפנות לפורום נוער וגיל ההתבגרות. ב. לגבי היחס להורים ולשקר להם, אז היתי מציע לך ללמוד מוסר בשביל לתקן, ולדעת מה הגבול של לשקר מפני השלום. היתי מציע גם לשפר את הלימודים באולפנה, אם את רשומה איפשהו. ואחרי אלו, שיחה פתוחה עם ההורים על זה. ולא הבנתי אם ההורים תומכים בעליה לחומש, ומה רע את עושה להם ? את לא עוזרת? לא משגיחה על האחים הקטנים? צחקן, פלא' (375אותיות)
...קומי אורי
הם לא תומכים כי הם מזלזלים באידיאלים שלי ואומרים שזה סתם טיפשי לעלות לחומש כי לא יצא מזה כלום..
אני עושה רע (לפי מה שאני הבנתי..) בזה שהם ציפו ממני להרבה יותר בתור בת בכורה, וזה ה*** שהם קיבלו.. לך תבין..
ציפיות זה דבר שטוב לישון איתו...צחקן
ב"ה אבל המציאות שונה. תגידי שאת משתדלת, אבל אתם(=ההורים) לא מעודדים. לגבי ההורים והעליה לחומש- גם זה שאבא עושה שעות נוספות זה לא יעיל- כי הפרנסה מהקב"ה
וואי, נשמה,חמסית
אני מבינה אותך הכי שבעולם, לא מזמן הייתי באותם סרטים עצמם רק בכמויות חמורות וגדולות יותר.
דברי איתי במסר"ש.
קומי אוריאנונימי (פותח)
אני מאוד מבינה אותך. גם לי היה קשה להשאר בבית וכל היום הייתי נוסעת. ההורים שלי נפגעו, אמנם מתייחסים מאוד יפה, אבל נפגעו.
אז החלטתי שאני ישתפר ואז הכל ישתפר.
זה היה לפני שנה, היום אני ממשיכה לנסוע כל הזמן, אבל מקפידה מאוד פעם ביומיים לשבת איתם בארוחת ערב ולדבר איתם, להקשיב להם, ממש הכרחתי את עצמי לשתף אותם בדברים שלי, והיום הכל הרבה יותר טוב ברוך ה'.
אשמח לדבר איתך במסר אישי
אף אחד לא "זרוק" בחומש.משה
להורים יש סדר עדיפויות אחר. לא אחת יש מולם מלחמות-עולם על רקע זה שהם דוחפים לדברים משעממים כמו לימודים (יאק!) ועוד כל מיני דברים "בלתי חשובים" בעליל.

לענ"ד - תנסי לצמצם את המלחמות כשאת שם, כשלב ראשון. אחר כך יש מה לדבר על הורדת המתח האמיתי בבית.
אאוץ'. זה באמת כואב...פליץ
ונראה לי שאני ממש קרובה למצב שלך.

אני לא חושבת שכדאי לסמוך על מה שאני אומרת, כאילו - אני לא פסיכולוג או משהו, ואני גם לא טובה בלתת עצות, אז אני פשוט יגיד לך מה אני עושה כדי להעביר ימים שקטים:

א. אני יוזמת. אני הולכת לכיור ושוטפת כלים או מוציאה את הכלבה לטיול בלי שמבקשים ממני, דברים קטנים שנותנים לאמא שני קצת זמן לשבת.

ב. אני משתדלת לתת להורים שלי את הרושם שאני אחראית ומתכננת דברים מראש (אפילו שאני מה זה לא...) בזה שאני אומרת להם לפני כל יציאה שלי לאן אני הולכת ומתי אני חוזרת ובאיזה אוטובוס.

ג. אני מתקמצנת על החשבון פלאפון שלי. משום מה זה מאוד מעלה להם את המצברוח.

ד. אני מתייחסת על גבול היפה לאחים הקטנים הקרציות שלי (כי כמה אפשר) ואם אני לא מסוגלת - אני פשוט מתרחקת מהם, אחרת אלוהים יודע מה אני יעשה להם...

ה. אני בכלל לא משקיעה בלימודים - ז"א ישנה בשיעורים, לא עושה שיעורי בית, מאחרת כל הזמן וכו', אבל אני משתדלת להוציא מאיות, ובסוף השנה להגיע למינימום ממוצע 90. (אל תלמדי מהקטע הזה... חוץ מלהוציא ממוצע גבוה [= )

ו. אני משכנעת. יש לי איזה כישרון בלהביע דעות בצורה משכנעת. אבא שלי כהניסט, אז אותו די קל לשכנע שיש דברים שפשוט צריך לעשות, אבל אמא שלי פרנואידית בטירוף והיא פוחדת שיקרה לי משהו שיהרוס לי את העתיד, כמו תיק במשטרה או פציעה חמורה. והיא מכריחה את אבא שלי להסכים איתה שאני צעירה מדי וכו'... אז אני צריכה לגרום לה להבין כל פעם מחדש שאני יודעת לדאוג לעצמי. במקרה של אבא שלי - אני רק צריכה לקבל ציונים טובים והוא מאושר, ולא חסרים לי כאלה... (שתביני, ההורים שלי עוד שומרים את התעודות שלהם, והציונים שלהם הם 95 ומעלה בהכל... מושחתים)

ז. בקשר לשקרים. אין לך מושג כמה אני מזדהה בקטע הזה... אבל נגמלתי. את יודעת איך? פשוט החלטתי שאני אומרת להם את האמת בפרצוף מעכשיו, לא משנה אם אני יחטוף סטירה בפרצוף בחזרה. לא היה לי כוח להיות צבועה יותר. ומה שקרה זה שהם כנראה זיהו את זה בתת מודע שלהם או משהו, ונהיו פחות לחוצים בקשר אלי.

שורה תחתונה: את צריכה לגרום להם לסמוך עלייך.

רציתי לכתוב עכשיו משהו מאוד חכם ומסכם, אבל שכחתי מה.

עכשיו עצה אמיתית: תשמעי מוזיקה. טוב לנפש.
וואי את כל כך צודקת..קומי אורי
אבל לפעמים זה שיא הקשה! והם כבר מזמןן לא סומכים עלי בגרוש.. כמה שניסיתי לשנות את זה!

ברוך ה' המצב משתפר עכשיו בכל זאת.. השגחה פרטית ממש נחמדה שהיתה לי..
מכתב יכול לעזור ו...עמישב
בס"ד לק"י

ראשית כל, יש לך איך לתקן את השקר. ה' סולח במובן של לא היה מעולם. האדם חייב לסלוח, לפחות (!!), במובן של שלום עכשוי, כאילו לא היה, אבל אם תחזרי על זה, כן היה.

את יכולה לפנות אליהם במכתב, אם קשה לך, או בע"פ. ולהגיד להם בנחת, מתוך יישוב הדעת (חשוב להתפלל על זה לפני כן שתצליחי!!), שבאמת עברת תהליך. שבתחילה היה קשה לך לשקר וכו', וכרגע, לצערך הרב, קל לך, ואת רוצה באמת, בכל מאודך לבבך ונפשך להפסיק עם זה. את רוצה להיות אמיתית בכלל, ועם ההורים שלך בפרט. וכו' וכו'

בטוחני כי אחרי דיבור אמיתי כזה, הם לא יסרבו, ויבינו כי את רצינית ורוצה באמת לחזק את הקשר אתם, ולהופכו לדבר רגוע ונעים.

בהצלחה רבה!!
אם אני אכתוב מכתב..קומי אוריאחרונה
אני מדמיינת אותם צוחקים!

"ולהגיד להם בנחת, מתוך יישוב הדעת.. ..שבאמת עברת תהליך."
עשיתי את זה כבר כמה פעמים. אבא שלי אמר שהוא כבר נתן לי הזדמנויות בעבר ושעכשיו הוא לא סומך עלי. ושאני צריכה להוכיח את עצמי. תמיד כשכבר באמת יכולתי להוכיח את עצמי, קרה משהו הפוך לא בכוונה..
פתיחת ווצאפ במחשביאיר גדסי

אני מנסה לפתוח ווצאפ במחשב הבעיה שיש לי פלאפון כשר ניסיתי להתקין אימולטר 

ניסיתי מאה סוגים אבל בכל אחד הוא לא נתן לי להתקין ווצאפ

מישהו עם פלאפון כשר הצליח להתקין ווצאפ על מחשב?

ויכול להדריך אותי בדיוק איזה אימולטר ואיזה ווצאפ להוריד

ממש יועיל לי

אתה לא בפורום הנכוןזיויק
חפש בפורום טכנולוגיה
טעותיאיר גדסיאחרונה

אתה צודק לא ידעתי אני חדש 

איך אני מוחק

אשכרה הפורום הזה נפתח שנה לפני שנולדתי!!!!!!!!!!!ההרהמורניק

בואו נחיה אותו

מה קורה פה?פיטוניה
כלוםזיויק
פורום נטוש ככל הנראהקעלעברימבאר
אבל אולי לא. מי יודע?קעלעברימבאר
וואו. מקום עם הסטוריהמשה
מה היה פה?שדמות בחולות
פורום פעיל עם חברים אהוביםמשהאחרונה
סביב העשר שנים אחורה.
שיר חדש לקראת פורים!שירים חדשים
מוישי קליינרמןעשב לימון

למה לדעתכם האם בחזית ולא האב?

גיטי קליינרמן: "מוישי הוא כבר הבן של עם ישראל" | ערוץ 7

גם עם הדר גולדין זה הרבה כך,

וגם עם שלושת הנערים הי"ד

זה חדש יחסית

עם נחשון וקסמן הי"ד זה היה האב בחזית

(למה זה גורם לי לחשוב שאני שוביניסטית?)

מרתק: כולם אומרים "שנמאס מהמצב"? למה זה קורה?דבדב

מרתק: כולם אומרים "שנמאס מהמצב"? למה זה קורה?

כולם מדברים על "המצב" ועל זה "שנמאס".
אבל מה אנחנו מרגישים באוויר ולמה?

פודקאסט חדש, מרתק וויחודי ששווה להאזין לו.
והפעם על: "תנועת הבעד"

כל הפרטים, להאזנה>>

קניון, מה הוא עושה לנו בלב? פודקאסט חדשדבדב

קניון, מה הוא עושה לנו בלב?
פודקאסט חדש:"קניונים ורגשות".
להאזנה>>

, מה הוא עושה לנו בלב?
פודקאסט חדש:"קניונים ורגשות".
להאזנה>>

אולי יעניין אותך