תינוקת בת 9 חודשים שלא רוצה לעבור למזון מוצקאנונימי (פותח)

שלום לכולם,

אני אמא לתינוקת בת 9 חודשים (משקל: כ-7.5 ק"ג). כבר מספר חודשים שאני מנסה להעביר את בתי לאכילת מזון מוצק. בתי בכלל "לא מתלהבת" מהרעיון ובהרבה מקרים סוגרת את פיה חזק חזק ברגע שרואה את הכפית שלה בידי. בזמן האחרון היא אף מתחילה ליילל כאשר אני רוצה להביא לה כפית עם מזון.                         המזון העיקרי שלה כרגע הוא בקבוק מטרנה. (ללא הנקה).

מה שכן, היא מאוד אוהבת גרבר (בגלל שהוא מתוק) ושאר דברים מתוקים אך אוכל נורמלי היא לא מוכנה לאכול.

אני מפחדת שעקב הניסיונות החוזרים שלי להציע לה לאכול אני יגרום לה "אנטי" לאוכל ושהיא תהפוך לילדה שצריך להתחנן אליה בשביל שתאכל (אני הייתי כזאת בתור ילדה).

מה לעשות? איך לגרום לה להסכים לאכול אוכל נורמלי? ושלא תהיה כל כך בררנית לגבי הטעם המתוק?

מחכה לעצתכם. תודה!

יהודית, אשמח לשמוע את עצתך. תודה.אנונימי (פותח)
גם לי ישאנונימי (פותח)
יש לי בן בן שנתיים שלא אוהב לאכול... זה עניין של אופי. מהניסיון שלי שילוב שלו בארוחות שלנו הוליד רצון להתנסות בדברים חדשים, כיוון שהוא רצה את מה שיש לנו. חוץ מזה אפשר לעשות אוכל בריא ומתוק ע"י שימוש בתחליפים כמו סילאן. אצלנו גילינו שהקפדה על ארוחות ממש מסודרות בלי נשנושים עוזרות לשיפור התיאבון (כשילד רעב הוא אוכל) ודב ראחרון, זה גיל שאפשר כבר לתת אוכל ביד, בד"כ זו התנסות חוויתית ומאתגרת עבור הילד, והוא רוצה לאכול יותר. זה ממש חשוב לו לעשות מהאוכל מלחמה כי הילד לומד שזה כלי מלחמה טוב כשבא לו, ואנחנו רוצים שאוכל יקושר אצלו לחוויה חיובית. תנסי אולי להציע לה 2 סוגים כדי שהיא תרגיש בחירה.
בהצלחה
תודה רבה על העצות והעידוד..אנונימי (פותח)
אוכל מוצק לתינוקתיהודית פוגל
רעות היקרה, 9 חדשים נראה לי עדיין גבולי מאוד לצפי שלך שהיא כבר תאכל הכל או כמעט הכל. כמו כן נראה לי שמשקלה נמוך במקצת?? חשוב ביותר לזכור שלכל ילד יש את הקצב שלו וכמו שאומרים היום - ואני מסכימה מאוד עם זה - צריך להקשיב לגוף! יתכן שעכשיו היא עוד לא בשלה ובעוד חדשיים תאכל הכל בשמחה, תלוי ברוגע שלך, ובהחלטה שלך לגדל אותה לפי הקצב שלה. אולי את משווה אותה לתינוק אחר שלך? של השכנה? היי רגועה אהבי אותה ושימחי בה כמו שהיא, הזיני אותה כמיטב יכולתך והכל יסתדר בעז"ה. את יודעת שכל אלה שלא היו אכלנים טובים בינקותם צריכים היום דיאטות בלי סוף... האם היא ילדה ראשונה שלך??
תודה רבה רבהאנונימי (פותח)
יהודית, תודה רבה.
אני ממש מתחברת לתשובתך ובעיקר לכך שעלי לגדל את בתי לפי הקצב שלה.
לגבי המשקל- אני לא חושבת שהוא נמוך אולי להפך.
וכן, היא הילדה הראשונה שלי (כן ירבו..).
גמר חתימה טובה. רעות.
קודם כל-1 אל תעשי מזה עסק!אנונימי (פותח)
ילדים קולטים יפה מאד ממה אמא נלחצתאנונימי (פותח)
יש לי ילדה בת שנה, שבגיל תשעה- עשרה חודשים גם עשתה בעיות עם האוכל. אני גם הייתי לחוצה מאד, למרות שהיא ילדה חמישית שלי. (היא מלמדת אותי הרבה דברים על החיים גם בתחומים אחרים.....)הייתי אפילו בטיפולי אכילה איתה, ובסוף הפסקתי כי פשוט הבנתי שהיא עדיין לא מעוניינת ואולי לא בשלה לזה. היום היא בת שנה ובזמן האחרון (אולי בחודש האחרון) היא נהיתה ממש רעבה! הכל היא מוכנה לנסות (כמעט!!!)
כשהייתי אז בטיפולי אכילה פתאום שמעתי עוד המון אמהות שסיפרו לי שגם הילד שלהם לא הסכים לאכול כלום עד גיל שנה... בקיצור לא נורא!
היא עוד תאכל!
מה הבעיה של אנשים בני דורינו צריך להניק את התינוקאנונימי (פותח)
לא להאכיל אותו מגיל כזה אני מכיר אישית תינוקות שינקו עד גיל 3+ וזה רק מועיל
אם אתם לא תניקו את התינוקות שלכן זה ישפיעה עליו לרעה בעתיד (לדוג' זה נותן מישקפים)
לא תמיד ניתן ואפשרי להניק!אנונימי (פותח)אחרונה
יש לי חמישה ילדים בלי עין הרע, ארבעת הראשונים ינקו עד גיל מאוחר. (לא עד גיל 3. זה ממש מוגזם גם כלפי האמא וגם לחינוך של הילד! זה לא מספיק לילד בגיל זה, אז למה??) ובכל זאת באיזה שהוא שלב צריך להתחיל לעבור למזון מוצק. לפעמים גם לפני גיל תשעה חודשים החלב לא מספיק...
הילדה החמישית שלי- לא הצליחה לינוק! מה לעשות שהיא היפוטונית, ולא עלתה מספיק במשקל??
גם לי היה מאד קשה לחשוב שאני לא רק מניקה אותה... ואין שום צורך לאיים שאם לא מניקים זה ישפיע על התינוק לרעה בעתיד!!!!!! שטויות שטויות!
מחפשת בכל הארץ בית ספר טוב לבת שלי בכיתה ח'צמאה

הי אנחנו מוכנים לעבור לכל מקום בארץ

בשביל הבת שלנו

היא בדיכאון

ולא מסתדרת באולפנית שהיא לומדת בכיתה קטנה

היא לומדת בכיתת לקויות למידה

והיא צריכה כיתה רגשית שמלווה אותה בהתמודדות הנפש שלה.

היא מאוד נמנעת חברתית מכל קשר

ומסגורת בבית. .אשמח לשמוע כל רעיון שיעלה לכם על הדעת....

לפני שאת רצה לחפש לה מסגרתמשהאחרונה

תקראי קצת את פורום "אנשים רגישים מאוד" פה באתר, ותראי אם את רואה הקבלות לסיטואציה שלה. זה לא אומר שהיא בקטגוריה כי קטונתי מלאבחן. רק שזה שווה בדיקה.

אולי כדאי לבדוק גם מסגרות חינוכיות טיפוליות לנערותaibrainora

אולי כדאי לבדוק גם מסגרות חינוכיות טיפוליות לנערות, שבהן יש צוות רגשי מקצועי, קבוצות קטנות וליווי אישי לצד הלימודים. במקביל, חשוב לערב פסיכולוגית חינוכית או עובדת סוציאלית שמתמחה בנוער, כדי להתאים לה מסגרת לפי הצרכים שלה ולא רק לפי הקושי הלימודי. מאחל לכם שתמצאו מקום שבו הבת שלכם תרגיש בטוחה, מובנת ושייכת. ❤️

מה עושים בשמחת תורהוהוא ישמיענו

שלום לכולם ומועדים לשמחה. כנראה הפעם הראשונה שאני כותב כאן.

רציתי לקבל רעיונות - אנחנו הורים לתינוקת בת כשנה וקצת חוששים מהחג. גם ככה בתקופה האחרונה שעות השינה שלה השתבשו לגמרי בגלל החגים -

איך מתנהלים עם זה נכון? שואל גם בכללי על הבוקר וכו' - מוותרים על חלק מההקפות? ואיך מגיעים לאיזון בחלוקת התפקידים בחג הזה?

השאלה יצאה קצת מבולבלת. הורים טריים, בכל זאת..

תודה מראש!

בטוח נשתמש ברעיונותיכם

תעתיק את השאלה לפורום נשואים טרייםזמירות

הפורום הזה לא פעיל

(יש נטיה ידועה בפורומים של ערוץ 7 לא להיצמד לכותרת הפורום ולא לנהל שרשורים ודיונים בנושא שלשמו נועד הפורום)

תודה שהגבתוהוא ישמיענואחרונה

מחפש המלצה לפסיכולוגית דתיה למבוגרים טובה ומוכשרתמעל ההר

איזה אזור?אריק מהדרוםאחרונה

ילדה שמפחדת לקרואזאת שלצידך

שלום לכם.

יש לי ילדה מתוקה ומחוננת הן מבחינה רכישיצ והן מסחינת לימודית שעולה לכיתה ה

והיא ממש מפחדת ממורכבות בספר. מספיק שיש אדם רע או משהו מפחיד היא לא מסוגלת לקרוא.

יש לה נפש מאוד רגישה בכללי.

אשמח להמלצות מה אפשר לעשות. ואם יש לכם ספרים מומלצים בסגנון לילדה שאוהבת לקרוא ומסיימת ספרים בטיל.. אבל לא יכולה לקרוא ספרים עם מורכבות רגשית

אם יש לה נפש רגישהמשה

תקראי קצת פה: יש לה עולם שלם של אתגרים שהקריאה היא רק חלק ממנו.

פורום אנשים רגישים מאוד | ערוץ 7

(סיכוי טוב מאוד שגם את בקטגוריה או האבא של הילדה, זה עובר בתורשה הדבר הזה).

תביאי לה ספרים אחריםxmasterxאחרונה

רעיונות למתנות (וברכות) לשבת כלה/שבע ברכותdn5754

שלום

מקווה שזו במה מתאימה..

אשמח לעזרה ברעיונות לחפצים קטנים (אוצגםתפחות קטנים) ושימושיים (חשוב

)

לבית..

דברים בסגנון שאפשר לקנות בחנות סטוק/מקס סטוק וכדו'

ואפשר לקשר אותם לברכה, לברך איתך בשבת כלה/שבע ברכות וכדו'.

תודה רבה לכולם

לא יודע אם זה קשור לפה אבל ננסה מה יש להפסידראובן255

שלום לכולם\ן

אני כותב פה כי אני יודע שיש פה הורים לילדים שקוראים ספרים\מגזינים

יש לי חבר שהוא אח בבית חולים שניידר (שזה בית חולים לילדים)

ולפעמים בהרבה שבתות הילדים הדתיים שמאושפזים שם יש להם שיעמום מכיוון שאין טלפונים וההורים לא תמיד מספיקים להביא להם ספרים או מגזינים בגלל הלחץ של האשפוז או של השבת אז הוא החליט לפתוח להם גמ''ח של ספרים לציבור הדתי כדי להקל על ההורים אז אם יש למישהו ספרים או מגזינים שמתאימים לציבור הדתי (למשל מקום בעולם או אותיות וכו') שהוא לא צריך או לא משתמש אז אשמח שתפנו אליי בפרטי

תודה לעונים ושבת שלום

ייעוץ אי זוגי - פריקה והתייעצותדון מנואל

גיל 38, הילדים, העבודות, החיים עשו את שלהם. פה ושם משברים, עלבונות, ריבים הביאו אותנו לכך שאשתי רצתה ללכת לייעוץ זוגי. בישוב שלנו כמובן לא היה כדאי ללכת ליועצים שאחרי זה נפגוש במכולת, בגינה או בבית הכנסת והלכנו לישוב ליד למישהו מומלץ. אשתי יצרה את הקשר הראשוני, ספרה מה שספרה והגענו אליו.

אחרי 3 פגישות איתו הרגשתי משהו לא בנוח בכלל. היועץ המדופלם והמומלץ לא בדיוק יועץ זוגי. הוא יועץ לאשתי איך להיטיב את חייה. ואני בתפקיד חלק מההצגה או מההפקה. בעצם אני צריך לעבוד על דברים שיגרמו לה להרגיש טוב. הפתעות קטנות, עזרות במה שהיא צריכה, להתחשב בה ולדרוש בשלומה. היא צריכה גם למצוא דברים שיגרמו לה להרגיש טוב. ללכת לחוג, לפגוש חברות, לדעת להגיד לי מה היא צריכה.
בכלל הופתעתי לגלות שלא ניתנה לי בשום שלב עד כה אפשרות לומר מה מפריע לי בחיים, בבית, בזוגיות, אולי בעבודה, אולי במשהו אחר. הכל ביחס למה שהיא מרגישה.
זה כמובן לא תהליך משפטי שבו צריך לשמוע שני צדדים ולהחליט מי אשם, אבל אם נוגעים ופותחים ומטפלים, גם לגבר שאולי לא בא עם משא סבל לייעוץ, יש דברים שהוא היה רוצה לפתוח ולומר.
אולי אני לא מבין מה הייעוץ אמור לכלול. כי אני מוצא פער די גדול בין ההמלצות על הבחור לבין איך שאני מרגיש אצלו.

 

ממליצה לך לכתוב את זה בפורום נשואים טרייםיעל מהדרום
לק"י

הוא יותר פעיל.


בהצלחה!!

לגיטימי לגמרי...ד.אחרונה
ייעוץ אמור לגרום לשני הצדדים להרגיש בנוח.

אם מישהו מרגיש שהייעוץ הזה אינו מדבר גם אליו - אפשר לחפש מישהו אחר.


יתכן שאחרי ששמע בתחילה את אשתך, הבין כאילו הבעיה נמצאת רק בהרגשה שלה - ולא גם בהרגשה שלך.


כמובן, לאידך, שייעוץ טוב אינו אמור להיות זירת טענות הדדיות. זה לא לחפש "מי אשם", אלא איך בונים בטוב יותר את ההדדיות.


אז עצות של הפתעות קטנות, עזרות, התעניינות בשלום השני - הן טובות מאד. אבל זה לא מספיק, כשהן מופנות באופן בולט רק לכיוון אחד.


לגבי להקשיב מה מפריע לך, בחיים, בעבודה וכו' - זה דבר חשוב מאד. אלא שמישהו כזה, לפעמים יתמקד במה שבין בני הזוג, ופחות במה שמעבר לכך.


אני יכול לשלוח לך בפרטי, שם של מישהו (קרוב משפחה) מנוסה מאד, חביב וישר, מייעץ בהירות ובפשטות - ותוכל להתקשר אליו, להסביר מה הבעיה שמצאת בייעוץ הנוכחי - ולשאול אם יש לו רעיון...

מחפשים קהילהאבא פגום

אנחנו הורים ל 7 ילדים גרים היום בשכירות ברמלה, בגרעין התורני ומחפשים להשתקע במקום עם קהילה תורנית אבל לא לוחצת. בגלל שאני עובד בבני ברק, מחפשים מקום שמצד אחד המחירים עדיין שפויים ומצד שני לא רחוק מידי מהעבודה. חשוב לנו קהילה תורנית שמשקיעה בילדים ונוער.

נשמח מאד להמלצות ☺️

אולי יעניין אותך