חבר'ה! תשובה לכול מי ששאל למה לא טוב חברה!מתנחל גאה.

ב"ה...טישטשתי מלא פרטים בשביל שלא יזהו תבנ'אדם.. חשוב תעבירו לאנשים! באמת לא טוב חברה\חבר, בגיל כזה! זה רב שמומחה לזוגיות. תשובת הרב אליקים לבנון שליט"א. בתקווה שזה יעזור פה לחבר'ה!

זה השאלה: לרב אליקים לבנון שליט"א  שלום.

רציתי להתייעץ עם הרב .

יצא לי להכיר באחד מהמאבקים על א"י במקרה מישהי. נוצר ביננו קשר(חברות?). רצינו שיהיה קשר רציני לנישואין בעתיד והבנו שזה גיל צעיר מידי.

אחרי כחודש וחצי של קשר רציני החלטנו ביחד לנתק תקשר עד לסוף כיתה י"א(כמעט שנתיים). בנתיים עברו שבועיים,ואני שואל את עצמי האם זה היה צעד נכון לעשות?

אני חושש שבשנתיים האלו נשתנה והקשר לא יחזור,אשמח אם יבהיר לי את הנושא.

שלום.

אני רק יכול לחזק את ההחלטה שלכם.קשר בגיל צעיר גורם לירידה גדולה בכל התחומים, הכלל הוא, שכל אחד בונה את עצמו, וכאשר הבניין עצמו מספיק  "מבושל", אז נפגשים,אם נפגשים לפני כן, זה עוצר את כול ההתקדמות. בציור זה ניראה כך-אני לא יכול לצייר אבל זה נראה כמו בקבוק.. שני קווים מקבילים ובסוף ניפגשים-כול אחד בונה עמוד משלו, ואז נפגשים,אם נפגשים בגיל צעיר,העמוד שכל אחד בנה הוא קטן,וזה הפסד לכול החיים. כרגע המשך אתה בדרך שלך,והיא בשלה,וכול אחד יתרכז בבניה העצמית.    הבנת??.

זה כל כך נכון!תח"ל
ומי שזה לא מספק אותו שייכנס לחברים מקשיבים למאגר שו"ת יש שם הרבה דברים מחזקים בנושא.
זה נכון במידה והםפלפלתי
חושבים ובונים משו לגבי מפגש בין השניים בעתיד.
אבל אם נהיים צדיקים על חשבון אחרים? אני לא בעד.

בינתים יודעים רק להפריד. לא לחבר.
בעיה.
מידע.. דפק'א כן... יש לי כמה חברים...שמתנחל גאה.
ב"ה..

נפרדו לפני שנתיים.. ולא דיברו מילה עד לפני חודש.. ואז והם חזרו אחד לשני... וגם יש לי חבר (הוא בן איזה 30..) שהוא ואישתו היו חברים מכיתה ט'.. עד החתונה...
ולי יש עוד מליון שדווקאפלפלתי
עוד לא מצאו שום דרך חיבור נורמלית. אזמה?
הרוב לא יודעים ולא מצליחים לחבר בדרך נורמלית?
זו בעיה!
נדפקו.. הם לא הזיווג משמים וטוב שנפרדו בגיל צעיר..מתנחל גאה.
אין ;לי בעיהפלפלתי
שימנע וחברות בגיל צעיר. אבל גם בגיל 18 לא מחזירים כלום.
וכאן בעיה.
אז מתי מתבגרים אצלנו סופסוף?
כנראה שאצלנו לא...

זה לא קל לנתק קשרננסי
זה לא קל לנתק קשר. אני ממש מעריכה צעירים שמסוגלים להגיד אנחנו מדי צעירים ולהפרד. זה לוקח לא מעט אומץ וכל הכבוד! זה קשה בהתחלה אך עם הזמן זה נהיה יותר קל.
בטח שלא קל.תח"ל
יש פעמים שבהם הקב"ה נותן לך את ההזדמנות ליצור קשר עם בן/בת כנסיון. ואני יודעת שזה לא קל לעבור נסיונות כאלה אבל אחרי שמפסיקים דברים כאלה- יש סיפוק.
קשר בגיל לא מתאים הוא לא בריא ולכן אין קטע להתחיל אותו.
לא אמרתי שזה קל, אבלפלפלתי
אמרתי שמתמקדים אצלנו בלפסול לאנשים חברויות אבל לא עסוקים בלבנות אותם יותר מאוחר.
וכאן יש בעיה חמורה יותר.
לא - זה קל לומר.
אבל כן- זה דורש אומץ ויצירתיות. ובעיקר יוזמה. ואת זה- אין.
מצטרףמשה
תלויי באיזה מצב אתה נמצא...מתנחבל 2007
אני חייב חברה(דוסית)שתישמור עלי...
מצטרףמשה
קשרים בגיל 14-15 זה רע. בגיל 16 ומעלה - הייתי מפעיל מחשבה שניה אם עדיף לנתק או לשרוד.

זה יגרום מן הסתם לנישואין בגיל צעיר יחסית, אבל מי אמר שזה רע?
אני לא חושב שיש בזה בעיה...אם זה מושך את הבנאדםברוך הכריש
מאד מאד אז למה לא?
גם 16 זה צעיר מדיננסי
לדעתי 16 זה גם מוקדם להתחיל לבנות קשר לעתיד. הנער/נערה עוד לא בנו את עצמם מספיק כדי לבנות בית שמבוסס על עקרונות הדדיים. הם יהיו עסוקים מדי אחד עם השני בכדי ללמוד תורה ומקצוע מה שיכין אותם לחיים בעתיד. בנוסף אין להם מספיק נסיון עם אנשים בכלל כדי לדעת איך לבנות קשר אמיתי. בקשר לשאלה למה לא עוזרים לנוער לבנות קשרים בגיל מאוחר יותר ואז זה מתחיל להיות בעיה, אני מסכימה שצריך להשקיע מחשבה ומעשה בנושא אך זה לא אומר שצריך לבנות חברות בגיל 16.
מסכימה עם ננסי.תח"ל
אני לא חושב שיש בזה בעיה...את זה מושך את הבנאדםצחקן
ב"ה
מאד מאד לרצוח, למשל. אז למה לא?
בטח שיש בעייה!!!אנונימי (פותח)
אז מה שזה מושך??
אם ימשוך אותו לאכול חזיר??!
הוא יאכל??
בנאדם צריך לדעת לשלוט ביצרים שלו!!!
אחי לא טשטשת מספיק ברור על מי מדוברצבי!
חוץ משניכם אף אחד לא מכיר אותו...תח"ל
מאפה לך?צבי!
מסכים בהחלט, ועוד מספר הארות על מה שנאמרעמישב
בס"ד לק"י

ראשית כל, יישר כח לשני הצדדים. מתוך ניסיון של חבר טוב מאוד שלי, לנתק קשר גם על מנת לחזור, זה קשה מאוד מאוד (במיוחד בשבילה, אך מאוד לאו דווקא). וצריך לכך כוחות נפש, והחלטה נחרצת. חיילכם לאורייתא!!!!

שנית, ראיתי שADMIN כתב שנישואין בגיל צעיר זה לא בהכרח רע. הגישה לכשעצמה היא נכונה מאוד. ופשוט לכול בר-דעת כי רוח התורה שואפת לנישואין בגיל צעיר כמה שיותר. רגע! זה בתנאי שזה לא יפגע בבניין הבית והאישיות לאחר מכן (כמובן שגם לזה יש גבול ובשלב מסויים, למרות פגיעה, כדאי כן לנסות למצוא את הבת/ן זוג).

מהיכן לי שנישואין בגיל צעיר זה דבר טוב? פשוט, כל כתבי חז"ל מלאים בזה. אביא כמה דוג': המש' הידועה באבות (פרק ה') "בן שמונה עשרה לחופה". הגמ' במסכת קידושין דף כ"ט עמ' ב' (סוף העמ') "כל ימיו של אדם הקב"ה עומד ומחכה מתי ישא אישה, כיוון שהגיע לגיל עשרים ולא נשא אומר תיפח עצמותיו" (=יתפוצצו עצמותיו). "בן עשרים ולא נשא אישה כל ימיו בעבירה". ושם בגמ' אומר רב חסדא על עצמו שהסיבה שבגללה הוא היה טוב מחבריו בלימוד תורה היא בגלל שהוא התחתן בגיל 16 (!) ואם היה מתחתן בגיל 14 "הווא אמינא לשטן גירא בין עיניך" (=הייתי אומר לשטן קוץ בין עיניך. או במילים פשוט יותר- "אכלת אותה, ניצחתי!!").
וכן, בשו"ע, בריש הלכות אישות כותב ש"מצווה מן המובחר" להתחתן בגיל 13 (!!!!!).
מכן משמע, כי הכי טוב להינשא מוקדם ככל האפשר (נא לשים דגש גדול על המילים "ככל האפשר"!!).

דבר נוסף, לגבי דברי פילפלתי. תיראי, לענ"ד, הדבר תלוי בעיקר בזוג, ובאוירה שמסביבו. לשם המחשה, אביא שני סיפורים. כל אחד לכיוון אחר. הראשון, הפחות טוב. שמעתי סיפור על מישהי, שהיום היא רווקה מעל שלושים (!!!! ל"ע), שכאשר היא הגיעה לגיל 24 אמרו לה "אין בעיה, אין למה למהר, הישארי בבית, טוב לנו כך", אז היא נשארה... ונשארה... ועדיין היא שם!!! למה? כי זה מה ששידרו לה. מצד שני גם חשוב לא לשדר יתר לחץ, אך לו יהי שזו תהיה בעייתנו.
הסיפור השני, לצד הטוב, ב"ה. שגם שמעתי על מישהי, שכיום נשואה, ב"ה. שחשבה, ובחליטה שהיא רוצה מישהו מישיבה מסויימת. מה עשתה? הלכה לשבת שלמה לזוג שדכנים (הבעל לומד בישיבה הנ"ל), זוג שהיא לא מכירה בכלל, וזאת בכדי שיכירו אותה ויציעו לה. לאחר כמה שידוכים היא הבינה שכנראה הם לא הכירו אותה מספיק. שוב, מה עשתה? הלכה אליהם שוב לשבת, שיכירו אותה יותר. והיום היא נשואה!

אז נכון, זו לא לחיצת כפתור. ונכון, לא לכולם יש רצון כמו שלה יש, אך העיקרון שווה לכל נפש. אם לכולם היה רצון והבנה אמיתיים להתחתן, היו הרבה פחות רווקים בציבורנו. זה הכל בעיה של הצעירים והאווירה הציבורית.

איך אומרים, ומדהים עד כמה שזה נכון, ש"דרכו של איש לחזר אחר אישה... כאבידה שבעליה מחפש אחריה" (קידושין ב' עמ' ב), והבעיה היום היא שבני-אדם לא מחפשים אבידה, הם מחפשים מציאה...
חומר למחשבהננסי
עמישב הביא הרבה חומר למחשבה. זה נכון שבדורות קודמים התחתנו בגיל צעיר. אך, לא נעים להגיד, גם לא חיו כל כך הרבה שנים. כל הילדות היתה הרבה יותר קצרה. יצאו לעבוד בגיל 12-13. אנשים היו יותר מוכנים נפשית לחיים בוגרים. וגם המשפחות עזרו הרבה-כולם חיו ביחד ועזרו אחד לשני. אני לא יודעת אם אפשר להשוות את זה עם החיים היום. היום יש ציפיה שהנער/נערה ילמדו תורה, ילמדו מקצוע, ילכו לצבא או שרות לאומי ויבנו את עצמם מבחינה נפשית כדי לבוא מוכן ככל שאפשר לנישואין. מצד שני, אני מסכימה שאם דוחים את זה יותר מדי, אולי זה לא יבוא. גם, ככל שמתבגרים נהיים פחות גמישים וזה יכול להקשות על קשר עם בן-זוג. כמו בכל דבר, צריכים להפעיל את השכל ולדעת במי מדובר. חברות למטרה רצינית בגיל צעיר הרבה פעמים מביאה לנישואין, אך לפעמים זה לא ואז הנער/נערה מרגיש שהוא פספס את כל שנות ההתבגרות כי הוא היה עסוק בקשר. וחברות סתם כי זה כיף יכולה להוביל לדברים לא נעימים.
הבעיה היא הגישהמשה
נוטים להשוות בין חברויות סרק בגילאי 14-15-16 (16 בעיניי אישית הוא גבולי בקטע הזה), לגילאים בוגרים יותר כשזה ממש לא נכון.

אני לא רואה סיבה מדוע זוג שהכירו באקראי בשמינית, לא יגררו את הקשר עוד קצת ויתחתנו.

בשנים האחרונות הפכה הפרדת תנועות הנוער (וכן פעילויות מעורבות נוספות) לנפוצה וגררה איתה באופן טבעי גם את החבר'ה הגדולים יותר, שמתקשים אחר כך לפתח קשרים בריאים ובהמשך להתחתן.

הוריי, אגב, התחתנו בגיל 36 ו-30 בהתאמה. לא תענוג גדול.
כולכם מדברים שטויות....ברוך הכריש
מעידה על עצמי...אנונימי (פותח)
נפגשנו לפני שנתיים ומשהו בזמן ההתנגדות לגרוש.
הייתי בסוף חמישית(!!!!)
היינו "חברים" די הרבה זמן ואחרי התייעצות עם רבנים החלטנו להפרד.
מדי פעם היינו נשברים וחוזרים ובסוף לפני כמעט שנה נפרדנו סופית עד זמן מסוים
וכיום ב"ה אנחנו על סף אירוסין.
(כל הזמן הזה היתה לנו השגחה וב"ה לא נפלנו בנגיעה)

מאז אני ממליצה לברוח מקשרים בגיל כ"כ צעיר ואם זה קורה לא להתייאש ולנסות להקפיא את הקשר לגיל מאוחר יותר...

(ד"א שנינו דוסים שחיים בחברה נפרדת)
תנועות נוערננסי
מהנסיון האישי שלי-אני גדלתי בחברה מעורבת בחוץ לארץ. התנועה הייתה מעורבת ואני מוכרחה להגיד שהיינו די עסוקים עם כל הנושא בנים-בנות. זה נכון שהרבה מאד זוגות התחתנו מתוך התנועה, וזה דבר טוב, ואולי בחו"ל זאת הייתה גם דרך לפגוש נוער שגם רוצה לעלות לארץ. מאידך, הילדים שלי הלכו לתנועת נוער נפרדת וב"ה התחתנו בקדושה ובקלות בלי כל העיסוק בגיל צעיר בבנים-בנות.
כל מילה אמתעמישב
גם למשה וגם לננסיעמישב
בס"ד לק"י

ראשית כל, חושבני שאנו די מסכימים ברוב הדברים. ההבדל הוא שאני הולך יותר אל הגבול הדק, ואתם, כל אחד לכיוונו, "הולכים על בטוח" (בעיקר ננסי).

ואסביר את דברי. ננסי, את כתבת כי אי-אפשר להשוות מפעם. אכן הצדק עימך. בני-האדם השתנו. החברה המערבית מחנכת את הבן-אדם להתבגר מאוחר (במקרה הטוב 18, ובמקרה הפחות טוב זה עלול להגיע עד לשנות העשרים המאוחרות והלאה). כמובן, שאדם שמתחנך בחינוך דתי, שמגיל 13 כבר יש לו אחריות גדולה מאוד, שכן "לפתח חטאת רובץ", הרי שנפשו תהיה בשלה ומוכנה כבר בשלב מוקדם יותר.
ומכאן לשאלת המיליון דולר- מתי?
והתשובה עלומה יותר מן השאלה, שכן זה תלוי, כמובן וכנכתב, באדם הספציפי. עלינו לבחון כל מקרה לגופו, להסתכל בצורה פרטנית אינדבידואלית, ולא כוללנית סקטוריאלית.
ציינתי בתגובתי הקודמת, ואדיגש זאת שוב פה ביתר בירור, שלענ"ד, התורה והיהדות דוגלים בנישואין בגיל המוקדם ככל האפשר. המושג "ככל האפשר" הוא מושג שנוי במחלוקת, לענ"ד עפ"י הציבור בו גדל אדם (בתל-אביב, בד"כ, לפני שאתה בן 30, עם עבודה ותואר, אם לא שניים, הרי שאתה "רווק צעיר". לעומת זאת, בלא מעט מן הציבור הקרוי בפי העם "תושבי גב ההר", הרי שבגרות נפשית, אחריות אישית ורצינות מידתית הם השטיח האדום לחופה והפתח לחדר ייחוד.

על-כן צריך כל אדם לשים אל ליבו (ותמיד טוב להתייעץ עם הסובבים אותו), מתי "יבוא יומי" (במובן המשמח, כמובן), וכאשר קרב ובא המועד, עליו להתחיל בהכנות- לשמוע הצעות.

שני הכיוונים עלולים להזיק. סליחה, לא עלולים, אלא יזיקו. דחייה יתירה, והקדמה יתירה.

משה, בעניין תנועות הנוער. "כנגד יצה"ר דברה התורה" (קידושין פרק האישה נקנית סביבות דף כ. ורש"י בראש פרשת כי תצא, בעניין אשת יפת תואר). ההפרדה נובעת מתוך הרצון ל"והיה מחניך קדוש", ואז "ושכנתי בתוך בני ישראל". כאשר מעורבים המינים וגדלים הבילבולים ורבים הדינים, אי-אפשר להתקיים ולעמוד בעבודת ה' אפילו שעה אחת!! אלא רק רע כל היום!!! ועל זה הייתי אומר "כי יצר לב האדם רע מנעוריו", ממה שעשה בנעוריו יצרו רע ומתגבר עליו, ומי אשר יצליח לשמור עצמו בנעוריו, הרי שקיים מקרא שכתוב "ובכל נפשך"-"בשני יצריך"...
ואין דבר כזה ביצר הרע של "להתרגל", כי הרי "מאכילהו מרעיבהו". אדרבה ואדרבה, צריך לשקוע בתורה ובעבודת ה' ככל שיוכל.
ומה לגבי בניית הקשר? תאמין לי חביבי, שאם תקרא את ספרו של הרב שלום ארוש שליט"א "בגן עדן מקדם", ותיישם זאת, לא רק שתראה "פעמיים כי טוב", אלא תזכה ותראה ותחזה בעיניך ממש מהו "במעיין המתגבר", איך שפע ה' וטובו יורד עליך.
ובנוסף לכך, יש הדרכות, יש מנוסים. הרי שכל אשר ירצה לבנות קשר אמיתי, קשר של קיימא, יחתת רגליו וישית עצות מבעלי תבונה ודעת, והוא אשר יחכים ויפליא למאוד מאוד, ואין אשר יטב ממנו, לא בעבודת ה' ולא בבניין ביתו, בניין העד והעומד, בית האיתנים, אשר גם רוח משברת סלעים ועוקרת הרים לא תהופכהו ותגלגלו על פניו במדבריות הישימון, אלא אדרבה ואדרבה "והיה כעץ שתול על פלגי מים אשר פיריו יתן בעיתו ועלהו לא יבול וכל אשר יעשה יצליח...".
אתה מצטט. לא חי את זה. זה ההבדל. ורואים את זה.פלפלתי
תגידו למה אתם מדברים שטויות?ברוך הכריש
אני לא רואה בזה בעיה עם נגיעה סתם, רק עם אתה נסחף לדברים קצת יותר גרועים ואני לא יפרט מה ... אולי אז יש בעיה.....
ברוך אתה...אנונימי (פותח)
מבטל את כל התגובות בכמה מילים שאתה זורק ואתה אפילו לא מבין עד כמה שהם לא נכונות
דבריך אינם נכונים מ-2 בחינות:
א-גם נגיעה,הסתכלות או דיבור סתם אסורים ע"פ ההלכה וצריך לקיים אותה גם אם אתה לא מבין אותה או לא מסכים איתה
ב-עבירה גוררת עבירה ודברים קטנים מתפתחים לגדולים(זה נכון ואי אפשר להתכחש לזה)וכדי שאדם לא יאמר "אסורה לי אישה זאת הריני מחבקה והריני מנשקה ויבא לידי עבירה נאסור עליו אף את אלו" ובגלל זה הקפידו כ"כ
ימ"ל
שטויות אז זה החמרות רק מי שרוצה ולא כל אחד מיד נגרברוך הכריש
ררר לדברים יותר....
לצבי!-מתנחל גאה.
טישטשתי.. ואתה לא מכיר אותו.. על תחקור..
איזה החמרות ואיזה בטיחאנונימי (פותח)
למה מה קרה גבר? זה תורה מפורש.
הבהרה ברורה!אנונימי (פותח)
כשכתבתי שחכמים מחמירים- התכוונתי שזו חובה וחכמים ג-ז-ר-ו!! את הדברים הנ"ל.

העובדה שחכמים גזרו- לא הופכת את זה ל"סתם" חומרא.
זה ממש אסור.
ואתה לא יכול לומר שזה לא משפיע עליך.
אם אתה אומר שזה לא משפיע עליך בצורה ישירה (שבמחילה מכבודך, אני באמת לא מאמין לך... )
זה משפיע על הנפש שלך ועלולות להיות לזה השלכות ממש קשות על קשר עתידי שלך עם אישה שתהיה אמורה לבנות איתך בית.

כל אחד נגרר לדברים.
אל תטשטש את האמת.ככה מתחילים...
ההמשך מי ישורנו.
אדם יראה לעיניים, ורק ה' יראה ללבב.עמישב
בס"ד לק"י

יש בני אדם שחיים את מה שהם לומדים, ומצטטים.

תורת חיים.
אתה נראה לי באמתאנונימי (פותח)
עמישב אנ מתפעל ממך באמת, אתה נראה לי באמת בחור טוב: צנוע ומעולה מה שנקרא.
חחח, אתה נשמע כמו אמא שלי כשהיא מציעה שידוך למישהועמישב
בס"ד לק"י

מעניין שפתאום בשידוכים כל האנשים יש להם תכונת פתיחה דומה "בחור/ה חמוד/ה". מישהו כבר הישווה בין חתונה להלוויה?...
אתה שם לב מה אתה כותב? פלפלתי
"יש בני אדם שחיים את מה שהם לומדים, ומצטטים.

תורת חיים."

אם הם מצטטים- הם לא חיים אתזה. כי מי שחי את זה לא צריך לצטט. דרכיו והתנהגותו כבר אומרים הכל. - ואז זה נקרא תורת חיים.
אבל ציטוטים זה ממש לא תורת חיים.
זה תורה שבכתב בלבד. לא יותר מזה.

יחי ההבדל הקטן.
זה לא הבדל קטן. יש כאן הבדל גדול שאינך מבחינה בועמישב
בס"ד לק"י

אני מצטט, בתור הסתמכות על דבר. כל מה שכתבתי, לא פתחתי ספר וחיפשתי, וגם לא עשיתי חיפוש במוח, זה פשוט זרם החוצה, בצורה קולחת ושותפת. כמעט באותה מהירות שאני כותב עכשיו את ההודעה הזו.
כשאדם כותב ככה, הרי שפשוט, לענ"ד, כי זה בא לא רק מן המודע שלו, אלא גם מהעל-מודע שלו.

דבר נוסף- אינך מכירה את דרכי והתנהגותי, ועל-כן סמוך ובטוח הינני כי אינך יכולה לבחון את דרכי וחיי.
חז"ל אמרו...מתנחל גאה.
ב"ה..

"אין אפוטרופוס לאריות",

חברה בגיל צעיר פשוט דופקת אותך, ואותה, יודע מה? כך דוגמא, יש לי חבר מהישוב, באיזו שבת שבטעות ירדתי לבית נוער.. פגשתי אותו והיתברר שיש לו חברה(שהייתה איתו..)אחת מכפר פינס... שבוע אחרי זה פגשתי אותו באוטובוס לירושלים (יש מאסף שלא עולה כסף! עד חיזמה) ושאלתי אותו מהאולך? אמר לי נפרדנו,שאלתי למה,(אל תקבל זעזוע,אני קיבלתי,) כי היא טענה שזה היה פחות דיבורים ויותר מעשים...
אתה מבין?????? תאמין לי שהרב לבנון יודע מה הוא אומר, אני אישית יודע על כמה זוגות "צעירים" מהבנות של מעלה לבונה שהיתחתנו בגיל צעיר, וקיום הם בטיפולים בזוגיות אצל הרב.. כנ"ל אצל אמא שלי.. (אמא שלי מטפלת בשיטת 'מוח אחד' אז באות אליה..)

לסיכום.. ביזבוז כסף,רגשות,זמן. ודופק תחיים....
לא קראתי תדגובות לפני.. אז זה קצת לא קשור...מתנחל גאה.
להביא דוגמה של מי שנכשל זו לא חכמה גדולהמשה
כי גם אם יש נכשלים - הדרך לא אמורה להשתנות.

השאלה היא אם זה נכון לעשות את זה או לא - וכאן התשובה תלויה מאוד בבן אדם.
לעריות חמודאגם-כנרת
אין אפוטרופוס לעריות (מלשון ערווה),

אבל גם לאריות שבינינו כנראה שאין אפוטרופוס
וכמה צודקים החכמים מאיתנו...

סתם רוח טובה היום
ושמש שמלטפת
גלים גלים לאוהבים
כּנרת
תאמיני לי שהוא יודע מה הוא אומר.פלפלתי
הוא גם יודע מזה עריות. גם אם הוא לא נכשל בזה בגדול.
בקטן כולנו נכשלים בזה.
וזה עדיין לא אומר שצריך לסתום את הראש ולומר "אין אפוטרופוס"
חכמים גם לא צפו את הבעיות שיש לנו היום עם ההחמרות האדירות האלו, ככה שגם לזה צריך לתת פיתרון אם צצה בעיה.
ואת זה אין- ולכן הוא אומר את מה שהוא אומר.
עמישב אחד,אגם-כנרת

אם אפשר לאמר על דברי תורה "כיף" אז זה ככה.
תענוג לקרא אותך, יש תחושה מעבר לידע, שאתה מתאמץ לחיות כמו שאתה כותב, 
זה מרגיש לי כאילו שכתבת הכל בנשימה אחת, ככה לפחות אני קוראת,
 וזה נוגע בי יותר מהדברים עצמם. כי כידוע לך אנ'לא בקיאה באלו הדברים ולא מבינה הכל,
ואולי אני נותנת מקום נכבד מדי לתחושות, אבל ככה זה... ואתה מתופף מקסים

ועכשיו, מה רע בלחפש מציאה, למה חייבים את הדיוק הלשוני "אבידה"?
האם אבידה היא משו מוגדר ומציאה זה משו ערטילאי, בלתי ידוע?
הרי גם את האבידה לא מכירים בדיוק כמו שאת המציאה?
אבל לא קריטי לענות לי, אני אמשיך לעקוב אחרי הדיון המענין
הזה.

מעריצה אתכם בדיונים שכאלו
כּנרת
בסתם יום שאור זרוע בו

יקח לי זמן לענות אני צריך לסדר כמה דברים. אולי מחרעמישב
בין "אבידה" למציאה"עמישב
בס"ד לק"י

כמובא בהרבה מספרי חז"לינו, אדם הראשון וחווה נבראו כגוף אחד, גב אל גב. (אגב, עפ"י פירוש זה "צלע", הכוונה צד, ולא כמו הצלעות שבבית החזה). לאחר בקשת אדם הראשון לשותף, ה' "ניסר" אותם והפרידם, אך ניתוק זה היה בשביל חיבור מחודש, "פנים בפנים".

במילים אחרות, בימינו, כשאדם מחפש את אישתו (ואישה מחפשת את בעלה), הוא מחפש את ה"חצי" השני שאבד לו.
הוא מחפש את אבידתו, את מה שחסר לו ע"מ להיות שלם.

לצערינו, רבים היום הם המחפשים "מציאה". כלומר, הם לא מחפשים את החצי השני שלהם, את החלק שאבד להם. הם לא מחפשים את האישה שתשלים אותם, ותעשה אותם טובים יותר. הם מחפשים את האישה הטובה ביותר, הם מחפשים "מציאה" (במלעיל). הם מחפשים אישה בעלת תכונות בעלת יופי שכל ועוד אנא ערף מה.

זה לא מה שאדם צריך לחפש.
"אישה טובה עושה רצון בעלה". מדוע לא נקטו חז"ל בלשון "אישה טובה שומעת בקול אישהּ"?
שמעתי הסבר יפה ממישהו, שאמר ש"עושה רצון בעלה" , הפועל עושה כאן, אין במשמעו דווקא שהיא שומעת בקולו ומקיימת את רצונותיו, אלא הכוונה כאן כמו שנאמר בפס' "ועשתה ציפורניה" (באישה יפת תואר). כלומר, היא עושה את הציפורניים טובות יותר, יפות יותר.
כך היא אישה טובה. אישה המשנה את רצון בעלה לרצון טוב יותר. שמתקנת את רצון בעלה.
אדם לא צריך לחפש את ה"מציאה" הטובה ב"שוק".

הוא צריך למצוא את החצי השני שהוא איבד כשירד לזה העולם.

חג שמח לכל בית ישראל.
קראתי עמישבאגם-כנרת
אתה יודע, אנ'לא ממש מבינה בדברים האלו, אבל זה תמיד מענין אותי.
כתבת "לאחר בקשת אדם הראשון לשותף," - באמת? האדם ביקש? לא אלהים אמר "לא טוב היות...אעשה לו עזר..."?

אמר, אבל...עמישב
בס"ד לק"י

את צודקת, ה' אמר.
אך מה קרה? ה' אמר, ואז העביר את כל החיות לפני האדם לראות כיצד יקרא להן. וכולן הגיעו זוגות, "אמר לכלם יש בן זוג ולי אין בן זוג מיד 'ויפל'" (רש"י, בראשית, ב', כ"א, ד"ה "ויפל ה' א-לקים תרדמה").
באמת זה היה מחשבת ה', אך האדם אמר שאין לו בן זוג, כי כל החיות יש להן, והוא לא מצא.
ואז "ויפל..." (אגב, מכאן שכשעושים ניתוח עושים הרדמה. ההרדמה הראשונה בעולם נעשתה ע"י ה'. המנותח- אדם. המטרה- יצירת האישה, ובעצם גם המשכיות העולם. תוצאות- עבר בהצלחה מרובה.).

אבל העיקר, הבנת את ההבדל בין מציאה לאבידה?
מציאה היא תוספת למה שיש, ואבידה היא חיסרון שחסר לי, שאבד לי, ודורש השלמה.
בסיפור ההוא, כמובן הכוונה ל"בחורה מציאה", יענו אחת משופרא דשופרא. ומה שרצה להגיד שצריך לחפש את מה שישלים את החיסרון שיש בנו לשלם. את החלק שאיבדנו. ולא לחפש תוספת שתתאים לנו, ה"שלמים", כביכול.
זה ענין של החלטה. לא של שכנוע.נשארת חסויה
אתה ממש צודק!אבל מה באתה להגיד בזה?קראתיך
ולעניין אחר שקשור..
בדוגרי לא משנה איזה מאמרים תביאו,ואיזה רבנים וכ'ו...
זה באמת קשה לצאת מכל הקטע הזה...וזה לא מה שיעזור לבנאדם לצאת מיזה...לשכנע זה בטוח שכן...אבל לעזור זה לא...למרות כל כוח הרצון שיש לבנאדם זה לא עוזר...
אז אי אפשר לצפות מיזה ליותר מידי...

חג-שמייח לכולם!
נכון... מסכים מאוד איתך...מתנחל גאה.
ב"ה..
אבל..

זה הכול נסיון! והקב"ה-מעמיד בנסיון-ונסיון שיכולים לעמוד בו..
אפילו שיש פעמים שלפי דעתי זה רק קשר מחזק...אפילו שיש לי חבר (ולאא זה לא אתה<זועק לעזרה>!!!!) שאני מיתפלל שתיהיה לו עכשיו חברה שתיתפוס אותו ותחזיר אותו למקום אחרת................
לפעמים זה עוזר.תח"ל
אבל רוב הזמן זה לא.
מתנחל- אולי במקום לחכות לחברה שתציל אותו- תציל אותו אתה?
אל תשאיר את זה לבת. קח ת'אחריות. וה' יהיה איתך בעז"ה.
מה הקשר לשכנוע?ברוך הכריש
ועם איזה בנאדם הכיר משהיא אז זה כבר יהיה לו מאד קשה לע זוב אותה עם באמת הם חברים טובים.
עלי הוא כבר לא סם.. מה שלא ניסיתי לעזור..אין יאוש!מתנחל גאה.
מתנחלאגם-כנרת
מהזה למות בעד ארצנו??
להיות לעולם בני חורין - סבבה, אבל למות בעד ארצנו?
חשבתי שהחלום הוא לבנות אותה, ולבנות נכון, לבנות
באהבה, יש כל כך הרבה מה לעשות לפני שמתים...

חדוות ניגונים בחג
בנייה ויצירה
כּנרת
את צודקת..פז
אבל גם הוא טיפה צודק!!!
כי נכוןן צריך לבנות את הארץ באהבה וכל זה!!
אבל אם צריך אז גם נלחמים עלייה ויכול להיות שגם נמות בשבילה אם צריך!!
גם את צודקת פזאגם-כנרת
אבל זה לא מה שהוא אומר, כמוך, שאם צריך אז גם נלחמים...
הנה מה שהוא אומר:
"חלומנו: למות בעד ארצנו!-> זה החלום - למות! נו בחייאת ---

אם זה לא היה מהותי, הייתי אומרת שאני קטנונית.

הכי שמייח בחג לכם
כּנרת
שמתה על סוכות (במקום על ארצנו

נכוןן צודקת!!פז
אם את רוצה הסבר לזה, את יכולה להסתכל במה שכתבתיעמישב
בס"ד לק"י

באתר "ללא תולעים", בערב יו"כ.

גם אם זה לאו דווקא מה שמתנחל מתכוון אליו, שהרי האימרה הזו לקוחה מאדם כופר שלא כ"כ עניין אותו מה קורה עם שמו של ה', עדיין זה עונה במעט על שאלתך.

נ.ב. הסברתי את ההבדל בין "מציאה" ל"אבידה". לפני כמה הודעות.
לא נראה לי.....אנונימי (פותח)
אני לא בעד כי לא בגיל כזה מחליטים לנישואים צריך להכיר עוד אנשים וככה להתחיל זה ממש לא נשמע מהעולם הזה הדבר שעשיתם!!!!
אבל בחירה שלכם.... אני בכל אופן לא הייתי עושה דבר כזה.....
זה קשור לנושא שכתוב למעלה....אנונימי (פותח)
מה שכתבתי מעל......
אתה צודק...מיסטר דום
וזה ידוע שאסור חברה אם לא בשביל חתונה..
בזה אתה צודק..תח"ל
אבל יש אנשים שחושבים שחברה זה טוב.. ובגלל זה מתנחל פתח את השרשור..
לעמישב-וכינרת.מתנחל גאה.
ב"ה...

עמישב-אדם כופר? אתה יודע מי הוא היה? אתה יודע מי כתב תשיר הזה? במקומך הייתי מתבייש בעצמי מואוד לקרוא לכזה בנאדם כופר..

כנרת-לכן כתוב בחתימה, רצוננו להיות לעולם בני חורין, ואז חלומנו למות בעד ארצנו כמו שפז אמרה, ואת יודעת מה? הבאתי לחבר שלי ספר של הלח"י לקרוא.. אותו אחד קצת שרוט אמר לי תראה מה זה.. אנשי הלח"י ידעו שאם הם יתפסו\יעצרו הם יתלו,בעוד שאנחנו כיום יכולים להילחם על א"י בלי שיתלו אותנו וגם אם יתפסו אז נשב בכלא.. למען ציון לא נחשה זה לא רק סיסמה..

מקווה שהבנתם אותי.. היה חשוב לי להגיב..מיצטער שזה רק עכשיו.. כי נקעתי תרגל אז חזרתי מהמאחז..
טוב חמודאגם-כנרת
יופי שחזרת
רפואה שלמה לרגל..

הבנתי, והלוואי ונהיה מסוגלים גם לחיות במלאות, בעד ארצנו.

יום חדש עומד בפתח
יום בהיר וחדשני
כּנרת
אם אנחנו מתכוונים לאותו אדם, אינני מתביש כלל ועיקרעמישב
בס"ד לק"י

האדם שאמר את המשפט הנ"ל, הוא לא אחר מאשר יוסף טרומפלדור, זכר צדיק וקדוש לברכה לחיי העולם הבא.
הוא אומנם עדיף מהחילונים של ימינו, שכן היה איכפת לו מעמ"י. אך ודאי שהוא לא אדם אידיאלי (במובן של דוגמא. ודאי שהוא היה אידיאליסט, אך מבחינתנו, הוא כמודל לחיקוי זה לא אידיאלי כלל.) לחיקוי.

יהודי צריך לקחת דוג' מרבנים שמסרו נפשם בשביל התורה העם והארץ. ולא מאדם שהתורה לא עניינה אותו כלל (למיטב ידיעתי הוא לא שמר תורה ומצוות).

אתה רוצה דוג'? כי לי יש מספיק: ניסן ב"ק, ר' הלל משקלוב (תלמידי הגר"א), תלמידי הבעש"ט, יואל משה סלומון ועוד ארוכה הרשימה.

אה, ושכחתי עוד אחד. שאומנם הוא לא הוגדר כיהודי, משום שהוא קדם למושג. רגע... תן לי להיזכר... נדמה לי שקראו לו אברהם, אני צודק? נדמה לי. או אולי אברם? טוב לא משנה, נדמה לי שהבנת.
והוא לכל מקום שהוא הגיע הוא לא אמר שהוא רוצה למות, אלא הוא נהג לעשות משהו אחר "ויקרא בשם ה' א-ל עולם".
וזהו גם תפקידנו. לקרוא בשם ה' ולקדש שמו, ולא לקרוא במשפטים שהמציאו אנשים שאל לנו ללמוד מהם ומהתנהגותם.
טוב,זה לא אותו אחד.-מתנחל גאה.
ב"ה..

מי שאמר והוציא והמציא וכתב את הבית של " לא גוייסנו בשוט כהמון עבדים כדי לשפוך בנכר את דמנו רצוננו להיות לעולם בני חורין חלומנו למות בעד ארצנו!" זה אחד מהבתים בשיר שמפקד הלח"י (לוחמי חרות ישראל) אברהם (יאיר) שטרן כתב,ואליו היתכוונתי,חשבתי שאמרת שהוא בנאדם כופר.. יוסף טרומפלדור אמר במותו "אין דבר,טוב למות בעד ארצנו" ככה יוסף הי"ד אמר במותו.. יש מבין?..
ו...מתנחל גאה.
אם זה יהיה לך מאוד חשוב אני יביא את כול השיר.. אין לי כוח לחפש..http://he.wikipedia.org/wiki/%D7%97%D7%99%D7%99%D7%9C%D7%99%D7%9D_%D7%90%D7%9C%D7%9E%D7%95%D7%A0%D7%99%D7%9D
שומרי תורה ומצוות הם היו? לא! וזהו.עמישב
בס"ד לק"י

גם יאיר שטרן לא שמר תורה ומצוות.

הוא היה בדיוק כמו כל אנשי עיירות הפיתוח של ימינו "מניחים תפילין שישי שבת".

או רצה בבניין ביה"מ (אחד מעיקרי התחיה שלו), אך האם שבת הוא שמר? לא!!

אז זה הרע במיעוטו, אך עדיין לא לכך אנו שואפים.

בכ"מ אומנם שניהם נרצחו על קידוש ה'.

אך גם האפיקורוס הגדול יוסף חיים ברנר נרצח כך. כיצד תתיחס לזה? גם אני אינני יודע. בהצלחה בהחלטה!!
אברהם יאיר הי"ד שמר תורה ומצוות,מתנחל גאה.אחרונה
ב"ה..

וזה מימשהו ששימש אותו תקופה מסוימת..(אותו אחד כיום מאושפז בבת חולים במצב קשה בדרך לגן עדן...)

נגיד הוא כמו שאמרת הניח תפילין פה ושם וכו'.. חייב להיות צדיק גדול וכו'? אני מכיר אנשים שלומדים תורה כול היום במשך שנתיים.. ובתקופה מסוימת גלשו באתרים בלילה.. אתה מבין?

הוא לחם על א"י.. חי כנע ונד, ולמה? כדי שלך תיהיה מדינה,כדי שאתה תוכל לשבת וללמוד תורה..
ולא היה כמו כול אנשי העיירות הפיתוח.. לפי מה שכתבתי הנ"ל...
תיקרא קצת עליוותשתוק מהר.. במיוחד שלי ספר מהלך,סבא שלי,מה שאני רוצה לדעת בלי עיוות של ספרים אני פשוט שואל..(יש ספרים ש "המדינה" ציענזרה בגלל דברים לא כ"כ "נעימים" מתקופת קום המדינה\מחתרות.... יש מבין?
אני לא חדשההרהמורניק

למה כ"כ משעמם פה?????

כולם כבר התבגרו ועברו לצמ"עאיגנוטוס פברל

או לשטו"ל

לא ככה - נהיה יבש כי לא מצטרפים חדשים במקום אלוGini
שהתבגרו ועברו לפורומים של הגילאים היותר גדולים 
כולנו יבשים 🙁🙁Gini
וואלה!! אני גםההרהמורניק
אני חדשההודיה לה':)אחרונה
למה באמת
חיפוש קוראים לסיפור קצר שעומד לצאת לאוראורנשטיין

מחפשת קוראים/קוראות מהמגזר הציוני-דתי, כדי לקרוא סיפור זכרונות קצרצר של יוצא ברית המועצות לשעבר, ולענות על כמה שאלות. 

הסיפור באורך 38 עמודים. 

פרטים על הספר:

השעון המתקתק במרתף - סיפור מהווי נערותו של הרב מיכל וישצקי, מאחורי מסך הברזל. 

תקציר:

ברית המועצות, תשט"ו. סדרי הלימוד של מִיכֵל וישצקי די רגילים: לימוד גמרא בבוקר, ולימוד חסידות עם אביו אחר הצהריים – שחזר מגלותו בקזחסטן חודשיים קודם לכן.

אלא שאז החסיד האגדי, ר' מענדל פוטרעפאס גם משתחרר ממאסר פתאום. הוא מאתגר את מיכל בסדרי לימוד חדשים – המובילים בקלות לרצף סיכונים חדש.

עד להימור הגדול מכולם. 

מעניין אתכם?
כתבו לי ואשלח לכם את המסמך:
יהודית אורנשטיין -
0553075722
yehuditorens@gmail.com

את יכולה להפסיק להספיםנקדימון

אף אחד לא רוצה פה לקרוא את מה שאת מציעה. אין לזה היענות.

אין כמעט אנשים חדשים שמצטרפים לפורומים אז מה שאת עושה זה פשוט לטמטם לנו את המוח.

אולי די כבר?!

נשמע סיפור מענייןקעלעברימבאראחרונה
חיפוש קוראים לסיפור קצר שעומד לצאת לאוראורנשטיין

מחפשת קוראים/קוראות מהמגזר הציוני-דתי, כדי לקרוא סיפור זכרונות קצרצר מהווי נערותו של יוצא ברית המועצות לשעבר, ולענות על כמה שאלות. 

הסיפור באורך 38 עמודים. 

פרטים על הסיפור:

תקציר:

ברית המועצות, תשט"ו. סדרי הלימוד של מִיכֵל וישצקי די רגילים: לימוד גמרא בבוקר, ולימוד חסידות עם אביו אחר הצהריים – שחזר מגלותו בקזחסטן חודשיים קודם לכן.

אלא שאז החסיד האגדי, ר' מענדל פוטרעפאס גם משתחרר ממאסר פתאום. הוא מאתגר את מיכל בסדרי לימוד חדשים – המובילים בקלות לרצף סיכונים חדש.

עד להימור הגדול מכולם. 

מעניין אתכם?
כתבו לי ואשלח לכם את המסמך:
יהודית אורנשטיין -
0553075722
yehuditorens@gmail.com

הנוער הדתי לאומי לאן הוא הולך בצבא ?אביגיל מלאך

האם אתם חושבים שכל הנערים של הציבור הדתי לאומי מכוון ליחדות עילית או גם למקומות רגילים אחרים ?

הציבור הדתי לאומי - מגיע לכל היחידות והתפקידיםזמירות

בדיוק כמו בחיים האזרחיים

הציבור הדתי לאומי לא מתרכז בגבולות גזרה צרים - אלא נמצא בכל מגוון החיילות והתפקידים, קרביים, תומכי לחימה, ג'ובניקים, אנשי מחשוב, כלכלה, הנדסה, המון עתודאים שמתפזרים בכל יחידות הצבא עם סיום התואר בכל מגוון התפקידים הפתוחים בעתודה האקדמאית.

ובהמשך בחיים האזרחיים- בכל ענפי המשק, הכלכלה, התעשייה, האקדמיה, חקלאות, מסחר 

..יהודי חסידיאחרונה

אבל בוודאי שיש הרבה הכוונה בציבור הדתי לאומי לצאת דווקא לתפקידים משמועתיים ומובילים בכל מקום ובפרט בצבא

הפצות!!יהודי חסידי

ב"ה אנחנו זוכים להקים ארגון שיעודד את כולנו ביחד לצאת להפצות, להתחבר לצמא הגדול שיש בעם ישראל להתחבר לאבינו שבשמיים.

הארגון הוקם אחרי שבסוכות האחרון היה אירוע גדול בתל אביב - 'טולולולב - נוטלים לולב בתל אביב' שהשתתפו בו למעלה ממאתים בחורי ישיבות מישיבות שונות, ולמעלה מ-10,000!! יהודים זכו ליטול לולב.

בעז"ה ביום חמישי הקרוב יהיה אירוע השקה בהתוועדות 'צמאה' של הישיבות גבוהות __מגיעים ומתחברים דפוס .pdf

יצא עלון יפה, עלון (6).pdf מוזמנים לראות.

כמו כן יש אתר נחמד מתחברים - הנקודה היהודית שלי | קירוב לבבות והפצת יהדות

אשמח לתגובות....

וואודומיה תהילה
מדהים!
קצת תמונות מהפעילותיהודי חסידי

וקצת תמונות מהאירוע בבניני האומהיהודי חסידי
סיפוריהודי חסידיאחרונה

אחד הפעילים זיהה אדם שהניח תפילין בשבוע שעבר והציע לו להניח שוב. להפתעתו, האיש ענה: "לא". כשנשאל מדוע, הוא הסביר בחיוך: "בפעם הקודמת שהנחתי אצלכם, הרגשתי התעוררות כל כך גדולה, שלא רק שקיבלתי על עצמי להניח בכל יום – אלא שכבר הזמנתי דוכן תפילין קבוע למספרה שלי!"

הופכים את העולם!
מתחברים - הנקודה היהודית שלי | קירוב לבבות והפצת יהדות

מחפשים בני נוער לכתבהדבדב

לכתבה על שמירת נגיעה לנוער דתי לעולם קטן (השבועון)

מחפשים: שני בנים ובת (דתיים) - לראיון קצר בטלפון

על איך הם רואים את הדברים, מה המצב בשטח בנושא ועוד מספר שאלות.

אפשר גם אנונימי אם לא נוח בשם המלא.

אם מתאים לכם - אנא פנו לנדב בווטאסאפ בלבד 0545645411

תודה  

כתבה לנוער על שמירת נגיעהדבדב

לכתבה על שמירת נגיעה לנוער דתי לעולם קטן (השבועון)

מחפשים: שני בנים ובת (דתיים) - לראיון קצר בטלפון 

על איך הם רואים את הדברים, מה המצב בשטח בנושא ועוד מספר שאלות.

אפשר גם אנונימי אם לא נוח בשם המלא.

אם מתאים לכם - אנא פנו לנדב בווטאסאפ בלבד 0545645411

תודה  

חיפוש קוראים לסיפור על נער מתבגר מאחורי מסך הברזלאורנשטיין

מחפשת קוראים/קוראות מהמגזר הציוני-דתי, כדי לקרוא סיפור זכרונות קצרצר מהווי נערותו של יוצא ברית המועצות לשעבר, ולענות על כמה שאלות. 

הסיפור באורך 38 עמודים. 

פרטים על הסיפור:

תקציר:

עד להימור הגדול מכולם. 

אולי יעניין אותך