למי שיש ידע בסמים.אחת שנמאס לה

טוב אז...

מה בעצם רע בזה כ"כ? ולמה אם זה כ"כ רע אז כ"כ הרבה אנשים לוקחים את זה?

כמה סוגים יש? מה ההבדל בינהם? 

איפה משיגים אותם?

אממ...  לא עולה לי השנייה עוד שאלה, אבל אשמח אם תענו לי. תודה.

אז ככה...=)שירה
אני לא ממש מבינה בזה אבל אני יודעת קצת..

סמים זה חומר שכשאתה לוקח אותו אז אתה מרגיש בעננים תחושה לא נורמלית של כיףף כאילו את מרגישה נפלא וכל העולם שהיה נראה לך עד לפני שניה שחוור יכול להפוךך לוורוד!!

יש הרבה סוגי אנשים שלוקחים את זה...יש את האנשים שהחיים שלהם קשים וככה הם בורחים מהם יש כאלה שרצו לנסות יש כאלה שרוצים למרוד!! ויש כאלה שאינלי מושגג איך הם נכנסו לזה!! בכל-זאת אני לא מאמינה שיש אחד שלא רוצה לנסות את זה רק פעם אחת כדי להרגיש!! הקטע פעם אחת ואז אתה חוזר לזה כי אתה רוצה להרגיש שוב את ההרגשה ואז אתה מתמכר לזהה ואז הגוף מתחיל להתרגל לכמות הזאת וזה כבר לא משפיע עליו אז כדי שזה ישפיע את צ'כה לקחת כמות יותר גדולה ואז אין את כבר מכורה וכדי להיגמל את צ'כה לעבור תהליך מאוד ארוך וקשה!!! [יש עוד משו כאילו שאתה מתמכר אתה נהיה משועבד לזה!! כל מה שמענין אותך זה רק מתי תיקח עוד מנה..ואם אתה לא מקבל אתה נכנס לקריז..].

יש המוון סוגים אני לא ממש מבינה בזה..

ואיך משיגים אותם..? זה לא חוקי..[אולי הסמים הקלים קלים כע-אינלי מושגג] אבל יש כאלה שסוחרים בזה הם משיגים ואז הם מוכרים את זה ואם את רוצה להשיג את צ'כה לברר וזה אצל האנשים הנכונים...

בקיצר זה מה שאני יודעתת!!! ומה שבטוחח אסור אפילו לנסותת כי זה ממכר וזה הורסס!!!

טוב, זה בערך גם מה שאני יודעת.... אבל-אחת שנמאס לה
אז מה שזה ממכר?? זה נותן הרגשה טובה!
זה לא סתם ממכר!!!!=)שירה
זה עושה ממך סמרטוט!!!! אחרי שאתה מתמכר אתה כבר לא בנאדםם!! כל מה שמענין מתי המנה הבאה אתה כבר לא יכול בלי זה!! לא מקבלים-נכנסים לקריז!!!
זה הורס תגוףמוריה שורצי
ולאט לאט כשאת לוקחת מנות יותר גדולות את יכולה למות כי בכמות גדולה זה רעל לא שבכמות קטנה זה בריא , אבל לא הורג וחוץ מזה אחרי שאת מקבלת את ההרגשה הטובה את יותר בדיכאון לכן את רוצה לקחת שוב ויש כאלה שמוכנים להרוג את עצמם בשביל מנה
קיצר - שורה תחתונה לא מומלץ
נכון. זה מ-מ-ש מוחק ת'בנאדם...!!eliya
שירה צודקת ועוד משהוא עם המשטרהברוך הכריש
תופסת אותך הם עוצרים אותך,וגם זה מקצר מאד מאד את החיים ולהסיג את זה זה ממש לא בעיה את יכולה גם באינטרנט אבל אני מציעה לך אל תתחילי עם זה... ובדרך כלל אנשים שמאד רע להם בחיים לוקחים את זה אפלו שהם יודעים שזה מזיק.
זה נותן הרגשה טובה לכמה דקות כולה....ברוך הכריש
וזה לא קשור למשטרה....=)שירה
המשטרה זה לא הענין פהה!!! המשטרה זה הבעיה הכי הכי הכי קטנה ולא חשובה!!!
תקשיבו,אחת שנמאס לה
אני לא מבקשת שתשכנעו אותי לא לקחת,
אלא רק להסביר...
הסברנו,הבנת?ברוך הכריש
ולא אכפת לי שתקחי זה בעיה שלך.....................ברוך הכריש
והבנת מה שרצית לדעת?=)שירה
אם לא -מה את עוד רוצה לדעת?=)שירה
מה שחבר שלי הסביר לי (הוא היה מדריך במרכז גמילה)עמישב
בס"ד לק"י

סוגים יש כמה: יש את הקשים פחות (כגון: גראס), שהם פחות מרוכזים ופחות ממכרים, אך הם עדיין בעיה גדולה.
ניקח בתור דוגמא את הגראס, בתוך באנג (בקבוק שיוצאת ממנו צינורית). מה קורה שם? יש כמה עשבים בוערים (אני מדלג על כמה שלבים כדי שאנשים לא ילמדו מזה איך עושים את הדבר הנורא הזה) שאדם שואף מתוך הבקבוק את האדים שלהם. עד שבשלב מסויים הם נופלים לתוך הבקבוק עצמו, שם הם מעלים בבת אחת כמות אדים אדירה, שעולה לאדם ישר למוח. המכה הזאת של האדים פשוט מסובבת לאדם את המוח וממסטלת לו את הצורה.
ההרגשה מזה, היא הרגשה של חוסר רצון. הסם פשוט מבטל לאדם את כל הרצונות שיש לו והיו לו. כל מה שהוא רוצה זה עוד סם ועוד. או סתם לצחוק על העולם.
וזו אחת הבעיות הגדולות עם זה (מעבר לזה שזה פשוט הורס את הבריאות של האדם. מעבר לזה שיהודי, שאמור להיות נמשך אך ורק לקדושה, דבוק עכשיו ומוכר את נפשו לשיא החומר והגשמיות).
כי, בד"כ, מי שלוקח את הזבל הזה, הוא בן אדם שרוצה דברים, אך לא משיג אותם, אז הוא מרגיש בבאסה.
ומה עושה הסם? פשוט זורק לאדם את הרצונות לעזאזל, הורס לו את כל השאיפות שהיו לו בחיים, את כל הרצון הבסיסי, הטבעי והחיוני של בן אנוש להתקדם ולהשיג. ופשוט גורם לו להישאר במקום, ולקבור את עצמו תחת השפעת הסם.
ולכן זה כ"כ "כיף", בגל שאדם לא רוצה כלום, וממילא אין לו צרות ובעיות.
זה בדיוק כמו הבודהיזם, שה' ירחם. טענתם היא שהעולם הוא רע. אז מה עושים? לא מנסים לתקן, לא מנסים לשפר. עושים מספר דברים כדי "לבטל" את הרוע. אחד מהדברים הללו, הוא לבטל את הרצון שלך. פשוט לא לרצות, ומתוך שלא רוצים, לא מצטערים, ולא מתבאסים.

ובעצם, לא מתקדמים, לא עושים כלום בחיים, ובעצם נאבקים בלא לרצצות עד שמתים.
זה בעצם הסם- "חייך ואל תרצה כי מחר תמות".

אם זה מה שאת רוצה, בבקשה! הבחירה בידך. "as you wish" (מה שתבקשי).

זה כמובן לגבי ה"קשים פחות".
יש כמובן את הנוראים הרבה יותר. כמו הירואין וכו'. שפשוט מרגע שאת מתחילה איתם את לא יכולה בלעדיהם, כבולה אליהם. הם יהיו האוויר שלך, האוכל שלך והמים שלך.

וכמובן, גם שואב הכסף הגדול מאוד מאוד מאוד שלך.

וכ"כ למה? בשביל לשאוב לעצמך את הרצון? בשביל להתמכר ולהישאב לחומר המורכב מעשבים שוטים?
ואת בעצמך נהיית שוטה מזה...

ועדיין לא התייחסתי למה שמסוגלים לעשות לך כשאת מסטולה

בקיצור, אני חושב שהסברתי לך איך זה פועל. ואם את רוצה הסבר פסיכולוגי מדוע אנשים נמשכים אחרי זה (כמו שמליארדים נמשכים אחרי הבודהיזם) אפשר גם את זה לתת. אבל זה נראה לי די פשוט. יש לאדם צרות ויש לו שתי ברירות- או להתמודד אתן, וזה אומר שהוא יצטרך לעבוד קשה ולהזיע, וגם להכשל מידי פעם. או לבחור בדרך הקלה, לברוח מהרצון הטבעי והפשוט שלו להצליח ולהתקדם, וכך גם לברוח מן הצרות אל עיר מקלט, שאין ממנה מוצא לעולם (אלא אם איזה כהן גדול אחד ימית את עצמו בשביל לשכנע את התועים בדרך, וישוחררו כולם), אדם כבול, נשאר במקום אחד עד שיקבר.
זו לענ"ד הסיבה שבגללה אנשים נמשכים אחרי זה.

במקום לשמוח שמחה אמיתית ופנימית הם לוקחים את הזבל הזה וכניסים אותו פנימה, וממלאים את הפנימיות שלהם ברפש, והחיצוניות שלהם? היא שמחה ומאושרת. צוהלת.
ממה? מזה שאין כלום בפנים. הם "טהרו" את עצמם, עשו טיהור אתני לרצונות שלהם, והשמידו את כולם.
בחיאת אנשיםם!!! היא רק רצתה לדעתת!!!=)שירה
תודה עמישב!אחת שנמאס לה
אין בעד מה, מקווה שתחליטי רק לטובה!!עמישב
וגם אפשר לקחת גז של מזגנים זה גם ממסטלברוך הכריש
וגם יש מריחואנה שזה בין החזקים ויש עוד כל מיני, וגם עם אתה מתמכר לזה אז את מתחילה לגנוב כי את חיבת את זה ואין לך כסף ואז את גונבת וזה נמשך לדברים ממש ממש לא טובים אבל עם את רוצה לקחת,בהצלחה... (לא כדאי להתחיל עם זה)
היא לא רצתה לקחת!!!=)שירה
היא רק רצתה לדעת!!!
ויותר מזה.פלפלתי
היא רק רצתה לומר לנו שמשו מציק ומפריע לה.
אז את כל הידע הנרחב שלכם- תשאירו בבקשה אצלכם.
אף אחד כאן לא יקח על עצמו אחריות או ירגיש טוב אם הוא נתן ידע שכזה דבר והשתמשו בזה ברגעי נפילה מייאשים, נכון?
אז אל תעשו שטויות. תעודדו או מה לא- אבל אל תתנו עצות מעשיות זה בטוח לא יעיל.
תקשיבו למה שמאחורי המילים. שלא רק מה שכתוב.
אוך... קרועים...אחת שנמאס לה
יודעים מה? השתכנעתי!! סמים זה לא כזה נורא!!...=) אבל ברצינות!
זה באמת נשמע לי סבבה, ופילפלתי, דווקא כן רציתי הסברים, כי באמת מה שאני צריכה עכשיו זה לשכוח מהעולם.
שלא תעזי!!!!אנונימי (פותח)
זה עובד בצורה מאד גרועה
ההית מכורה פעם למשו??
אל תלכי קיצוני עם לא השתכנעת
תתמכרי לנס קפה
תחליטי שהוא יפתור לך את הבעיות ותראי שזה עוזר
הכל פסיכולוגיה אחת גדולה
מה את יודעת מהחיים???
שאת ישר קופצת לשם...
אפשר לכתוב על זה ספרים שלמים רק סיפורים של התנסויות כושלות
כנ"ל ספרים על כמה שזה גורם לתסבוכים גרועים יותר
תפתרי את הבעיות ואל תזניחי בלי קשר לסמים..
נניח שתקחי ותקחי ..עד 120???באיזה שלב תצתרכי להתמודד עם הבעיות
ועדיף שהם טריות
למה לשכוח??????????
העולם יפה הכל תלוי בך
כן כן בך בלבד
אל תיהי בדיכאון
זה קשה
אני ממש מבינה
אבל לא!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!
תחפשי את הטוב
תראי ברע כמטיב כדבר שיגרום לך להתבגר ולהבין דברים איך אומרים להבנות
תזכרי יש לך אבא אוהב לא לכולם יש תנצלי את זה !!!!!!!!
אלוקים תמיד איתך בטוב ברע וכן גם באכי אכי נורא
=) =)
אין לי אבא אוהב.אחת שנמאס לה
מצטערת, אבל זאת האמת.
וכן, אני יודעת שאני מפגרת, לא צריך להגיד לי את זה.
חס וחלילה!!!!!אנונימי (פותח)
את בן אדם מאד עמוק ולכן קשה לך
כי את צריכה משו חזק שיתפוס אותך
אלוקים אוהב את כולנו מזה השטויות האלו????למה שישנא אותך??
תני סיבה
ראלית בבקשה
ומעבר למעבר...אנונימי (פותח)
זה כזה נכון
ושימו לב זה לא רק בסמים כל התמכרות אל החומר נובעת מתסכול מחסך
זה לא נובע לאדם כי חייו יפים שלמים ומאושרים
וככול שקרובים לזה פחות חשים וקשה לצאת מזה
ולמה בכלל היא מתענינת בזה??
זה יפתור בעיות??
ימלא חלל ע"י מילואי תאוות הסקרנות??
כמה כמה שזה נגמר רע
זה מושך ומסקרן
בתכלאס פעם ראשונה לא קורא כלום אבל עצם העובדה שלא קורא כלום זו הסיבה להתדרדרות
שסופה התמכרות
התמכרות קשה מאד
עמישב הסביר את זה כ"כ מעולה
שימי לב
מה הפתרון הקצה השני ->לשאוף לראות שיש תכלית לחים להבין את היופי שבהם ואת החשיבות שננהג בהם בצלילות הדעת
לא לחינם נאמ'"המלאכה מרובה ..ובעל הבית דוחק,,,"
ככל שמתקרבים לדת לתכלית של החיים כך יותר קל להתמודד עימם,
כמה שזה נראה קשה אבל לתווך ארוך משתלם אוהו משתלם
וכל צומת היא בחירה......אנונימי (פותח)
מה נגיד לך??
ידינו קצרות וקטנות מלהושיע
אנחנו בגיל שלך
ותתפלאי מתמודדים עם מצבים יותר קשים....
אבל משתדלים לראות את הטוב והיופי בחיים.....
היו לי הרבה שיחות עם אנשים מבוגרים ומבינים כדי להצליח להתמודד
תחשבי על בן אדם פונקציאלי שמתאים
תאמת כמה שנכתוב ונסביר לך זה לא יהיה מספיק
לא בגלל זה שאת קשת הבנה אלא את צריכה לקלוט דרך התמודדות
עצוב לומר אך כדאי לדעת את בתחילת הדרך של הבניה
זה התרמיל שתכחי איתך צידה להמשך החים אל תזלזלי
תזכרי את הכלל משביעו רעב ומרעיבו שבע
ככל שמתקרבים לה' ומתרחקים מהיצר הרע כך יותר מרגישים שלמות
ומ או ש ר י ם!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!
מאיפה את יכולה לדעת מה המצב שלי???אחת שנמאס לה
ודווקא הפורום הזה כן עוזר לי.
תקשיבי!!!=)שירה
אם את רק מתקרבת לסמים נגמרים לך החיים!!!>>>הנורמלים לפחות!!!
אל תתקרבי לדבר הזה!!! את רוצה לשכוח מהכל ולחיות בהזיה כי את בורחת מהמציאות!!! מי שרק מתקרב לחומר הזה משתעבד אליוו!!! ואחר כך החיים נראים רק יותר חרא בגלל שאין לך חיים!!!
החיים שלך קשים?ומה החיים שלנו כל כך טובים?ברוך הכריש
ממש לא את בדרך כלל מי לוקח סמים?אז אני יגיד אנשים שמאימים עליהם ברצח ויש להם חובות של כמה מיליוני שקלים בגלל שאין לך אבא זה אומר משהוא יש לך בית יש לך אוכל בסדר לכולם החיים קשים הרבה יותר ממך זה לא אומר שצריך לקחת סמים...וגם החיים שלי קשים אז מה אני לא יקח סמים כי זה גם עבירה של ונשמרתם מאד לנפשותכם.אז עם את רוצה להגיד לנו בדיוק מה הבעיה שלך אולי נוכל אפילו לעזור לך(בתקווה להבנה),לילה טוב לכולם וחג שמח....
אתה ממש מומחה, הא?אנונימי (פותח)
למה את צריכה את זה בכלל?!?!פז
חבל על החיים שלך את רק בתחילת הדרך שלך!! כל החיים שלך היה לך דברים שיעמידו אותך במצבים של יאוש זה לא אומר שצריך לקחת את השטיות האלה!!

להפך!!
לגדול מהרע!! לדעת מה לא נכוןן ומזה לעלות ולא לרדת!!!

את עכשיו רק מתחילה להתענין אבל זה נגמר בקנות את זה גם וזה לא נגמר!!

היה טוב!! רק מאמיני!!!
בלקנות**פז
נ'ב: בת כמה את??? -אחת שנמאס לה
דברים חכמיםננסי
ראיתי פה ממש דברים חכמים ואין לי הרבה מה להוסיף. שימוש בסמים כמעט תמיד בא מאיזה כאב. לברוח מהכאב זה לברוח מהזדמנות לגדול מבחינה נפשית. הסמים עוזרים לרגע, אך הנפילה אחר כך הרבה יותר גדולה. שמעתי אמש שיעור מרב/פסיכיאטר שאמר שכל התמכרות-סמים, סיגריות, וכו' זה בריחה מהעבודה שלנו מול הקדוש ברוך הוא. זה גורם לאדם לא להיות בן חורין כדי לעבוד את ד', כי אתה הופך להיות עבד של הסם. וכמו שאמרנו הרבה פעמים, משבר, עם כל הקושי, הוא הזדמנות להגיע למקום יותר טוב מבחינה נפשית. בהצלחה לכולם!
אם הקב"ה לא רוצה שנברח אז שיפסיק לרדוף אחרינו...בת_של_מלך

בתקווה שאתחרט על תגובה זו..
את יכולה להתחרט, יש לך רשות....עמישב
רשות..בת_של_מלך
יש רשות בידיעה. אך היכן היא ברצון?

נקודת אור הבוערת בשכל אך אינה חודרת את מחסומי הנשמה.
הקב"ה רוצה אתנו קשרננסי
האם את מתכוונת ליסורים? מה הכוונה שהוא רודף אחרנו. אם את מרגישה שהוא רודף אחריך, זה סימן טוב שהוא רוצה קשר אתך. הכי גרוע זה להרגיש שהוא מתעלם ממך. אז מרגישים לגמריה לבד בעולם.
עזבי צדיקה..לעולם לא תביני את מחשבותי. וכתבייבת_של_מלך
איני מייחלת להבנה או לתשובה. כי התשובה נמצאת בליבי ובאלוקיי.

אין הדבר תלוי אלא בי..ובעצם..היכן שליטת האלוקים באדם?

שלוט בי אלוקיי כי אזל כוחי.

לא, לא זו הגישה!עמישב
בס"ד לק"י

כך נראה לי.

הגישה האמיתית היא- "שלוט בי א-לוקי כי זה מה שאני רוצה, שלוט בי כי אני שלך, שלוט בי כי כל העולם זה אתה".

או יותר מזה- "שלוט בי כי אתה היחיד שמבין ויודע ומכוון את מה שהולך כאן.

ולגבי ששאלת איך זה נכנס פנימה, מההבנה ללב?

"אחרי הפעולות נמשכים הלבבות", אם אדם מכניס לעצמו לראש עוד ועוד. וגם מתנהל עפ"י זה, לא ירחק היום שיתיישב הדבר על ליבו, והוא יבין וירגיש אמיתת מציאותו ית'.
הסכמה מלאהבת_של_מלך
"לב טהור ברא לי אלוקים ורוח נכון חדש בקרבי"

בימי תשובתי אבי היה עימי. החזיק את ידי כאבא המלמד את בנו ללכת.

אוי האורות. אורות התשובה. געגועיי רבים עד שריפת הנשמה. עד הייאוש הגדול שאינו מרפה. כל רצוני להשלים עולמו. להשלים יעודי במשכן כבודו.
כוחי חבוי בעמקי סודות הנשמה. אך עד היום, היום בו אשוב אל כוחי רצוני הוא להיות עבדו. להיות תחת שליטתו המוחלטת. שלא אחריב עולם, שלא אחריב את עצמי.
היא בת 13שורשית
המחשב חוסם.אחת שנמאס לה
הסתדרת בסוף עם משהו?נשארת חסויה
תספרי איך היה...
שלום,שורשית
אז ככה סמים זה לא בריא ורק הורס את הבריאות.
למה אנשים לוקחים? כי זה מנתק אותם טיפה מהרגשות שלהם.
אני לא חושבת שזה עוזר בכלל, למה לקחת סמים להרוס את הבריאות שלך לכמה דקות בגלל איזה משהו?זה לא שווה את זה! חבל עליהם!חבל!
זה לא מביא כלום אלא רק גורע.

אגב, ממה נמאס לך?
אהלן...טימון!
לא קראתי את כל התגובות, אז אם אני חוזרת על מידע שאנשים כבר הביאו- תסלחו לי...

הסמים ממכרים בגלל ש:
לוקחים אותם פעם ראשונה, הגו מקבל הרגשה של כיף ושל "התעלות" מבהחינה הכי שלילית!!
בפעם השניה, אותו אדם מזריק לעצמו עוד פעם סמים וגוף כבר לא יכול לקבל את אותה הרגשה (נראה לי כי יש לו נוגדנים או משו כזה) ולכן האדם לוקח ומזריק לעצמו עוד ועוד מנותשלסמיםכדי לחזור לאותה הרגשה ראשונית וכיפית, וע"י לקיחת עוד ועוד מנות סמים האדם מתמכר לסמים ולא יכול לחיות בלעדיהם.. (למרות שלחיות על סמים זה בכלל לא נקרא לחיות!)
כל מה הכתבתי פה-בדוק. זה משיעור ביולוגיה!!

מקווה שעזרתי ושיכנעתי עוד בנאדם לא להיכנס לזבל הזה..
תודה לכל אלו שהגיבו!!!אחת שנמאס לה
אתם באמת מדהימים...
קראתי השבת את "מקימי" (ספר מעולה- מומלץ ממש) והבנתי מיזה שלא כ"כ רע לקחת סוג של סמים קלים ממש... זה באמת מרגיע!!!
אגב, עוד שאלה- יש איסור הלכתי לא לקחת??
אז תזמיני את כולנונשארת חסויה
ל אחד שמנאס להמכאל 2 3
לאחד שנמאס להמכאל 2 3
בחסדי אבאלה'

שלום

אני יכול לשאול שאלה ?

א' כול מה שאני כותב אני כותב מתוך רצון לעזור
ו
לא מתוך מחשבה שאני יודע יותר

או מתוך שאני גדול (אני רק בן 18)

א' למה לך סמים?

רע לך לא טוב לך

אולי את רוצה לבוח מהחיים ?

את אולי חושבת שאם את תקחי סמים אז לא יהיה לך בעיות?

סמים זה לא הדבר הנכון בשבילך

אם רע לך וכו' (כמו רוב העולם)
אז דברים אם ה' ית' ה' מחקה לך בדיוק לך שדברי איתו
אפו שאת דברי גם אם את חושב שה' לא מקשיב ה' מקשיב

וגם את צריכה לדעת שכולם אותו דבר ז"א בן האדם הכי רחוק מה' ועד הרבי הכי קדוש לכולם קורא אותו דבר ואבל צריך לאחציק בה' חזק

ועוד בקשה קטנה אני יודע שזה קשה בבקשה לפני שאת לוקחת סמים דברי אם הרב ארוש שליט"א
בהצלחה

שלום מיכאל!!אחת שנמאס לה
כן, אני רוצה לברוח מהחיים. איך אני יכולה לדבר עם הרב הרוש שליט"א?? מי זה?
לאחד שנמאס לה תשובהמכאל 2 3
בחסדי אבאלה'

הרב ארוש זה רב ברסלב זה הרב של חוט של חסד

תתקשרי למספר הזה 0522240696 (אני 99% שזה המספר) תבקשי לדבר אם הרב שלום ארוש ותשאלי מתי את יכולה לבוא לדבר איתו

תומרי להם שזה חשוב וכו' ותומרי להם שאת רוצה כמה יותר מהר כי זה דחוף
בהצלחה

אכן..תפוזה 1
בס"ד

הרבה ארוש יעזור לך..
מסמים קלים מגיעים לסמים קשים...פרת משה רבינו
קראתי את "מקימי", והאמת? אני לא מבינה מאיפה הבנת של כ"כ רע לקחת סמים קלים.. זה אולי נותן את תחושת הרוגע, אבל זה לא מרגיע באמת. זה רק מכניס לאשליה, וגורם לגוף להפריש את החומרים הכימיים שיגרמו לרוגע.

לספר יש מטרה מאוד ברורה - להראות כמה לא טובים החיים האלה, שמרוחקים מהתורה ומהמצוות. החיים האלה שכוללים את הבריחה מהמציאות אל ההזיות ואל האשליות.

אגב, אני חושבת שאין דבר כזה "סם קל". אפשר לומר שיש סמים שההשפעה המיידית שלהם קטנה בהשוואה לסמים אחרים, אבל הם לא סמים קלים.
אני חושבת שסם, מעצם היותו סם, הוא לא דבר קל..
גם הסמים שנחשבים "קלים" הם ממכרים, וההשפעה שלהם על הגוף נוראית.
כמובן שהכל תלוי גם בכמויות... אבל זאת עוד בעיה, כפי שכבר אמרו בדיון הזה: הגוף מתרגל למנת הסם, ורוצה עוד. זה כבר לא 'מרגיע' אותו, הוא צריך כמות יותר גדולה...
וזה מעגל שאי אפשר לצאת ממנו לבד, ולפעמים גם עם עזרה מבחוץ לא מצליחים.
יש איסור הלכתי לקחת סמים - "ונשמרתם לנפשותכם"מוריה שורצי
נכון אולי סמים זה לא בדיוק בריא......אנונימי (פותח)
וגם אם יש איסור מהתורה.....
בכל אופן אני לוקחת רק נרגילה ואני מתה על הריח הזה ולא יכולה להפסיק!!
זה גרוע יותר מסיגריות.משה
את כותבת את זה עם סימני קריאה, כאילו זה כיף, אך...עמישב
בס"ד לק"י

אך את לא מבינה שבעצם את כבולה לזבל הזה.
את כבולה לחומר, לגשמיות.

לא לכך צריכה לשאוף בת ישראל.

היא צריכה לשאוף לרוחניות אמיתית. לתורה, לעבודת ה', אמונה ופנימיות.
ולא נוזל וגחלים, שכלים ועוברים מן העולם, בדיוק כמוהה.
ככל הידוע לי, כן זה אסור ועוד...עמישב
בס"ד לק"י

הרב רא"ם הכהן שליט"א, ראש ישיבת עתניאל, ורב היישוב, אוסר על מעשנים להעיד בחתונות.
זאת משום שמכיוון שהם חשודים על עבירה חמורה, כפיקוח נפש, או רצח, אז ודאי שיהיו חשודים על עדות שקר. שהיא עבירה קלה יותר. ועל כן הוא פוסלם לעדות!!

את מוזמנת לשלוח לו מייל עם השאלה הזו, האם זה אסור, ומדוע. הוא עונה לשאלות מעל דפי העלון "שבת בשבתו", שם גם כתובה כתובת המייל שלו.
חחע.... מצטערת.... פשוט.....אנונימי (פותח)
פשוט שכחתי שאתם לא מכירים אותי... כי אני סתם אחת כזאת שצוחקת מכל דבר ואמרתי את זה בצחוק!!!! אני כולה בת 13!! ברור שאני לא לוקחת נרגילה.... ממש צחקתי חשבתי שגם אתם תצחקו לא חשבתי שתאמינו בכלל שזה באמת.... אבל רק עכשיו נזכרתי שאתם לא מכירים אותי.... אז סורי.. לפחות מעכשיו תדעו שאני אוהבת לצחוק ואין משפט שאני מצליחה להוציא מהפה שהוא לא מצחיק חחע!!
מצטערת לומר לךפרת משה רבינו
אבל זה ממש לא מצחיק.

אני מאוד מקווה שאת לא מעשנת נרגילה, אבל כן, אני מכירה חבר'ה בגיל שלך, ויותר צעירים, שמעשנים נרגילה ועושים עוד כל מיני דברים שאת היית מתייחסת אליהם בצחוק.
אם הם היו שומעים [או קוראים] את התגובות שלך, הם היו נפגעים מקלות הראש. כי מבחינתם זה לא צחוק; זאת מציאות.
שאלה למחשבה -קשור מאד..אנונימי (פותח)
שימו לב כולכם כל מי שהגיב
כמה באמת נגעו בדבר הזה והגיבו?!
הכירו אישית מישהו והגיבו?!
כלומר התגובות נבעו מהסברים ששמענו על זה במשך השנים.בעברית שטיפת מוח.כמה מהשטיפת מוח נכונה ?אנחנו לא יודעים!שהרי לא בדקנו.אפשר להסיק מזה המון. כמה דברים אנחנו שומעים ולא בודקים.בטוחים שהם נכונים,לפעמים שוכחים לעשות את החשבון נפש..
כל אחד באשר הוא רואה דברים מהעולם החילוני שומע שזה טוב ומאמין לכך,מוחו נשטף יותר מתאים.
סמים לא לוקחים מפני הבנה פנימית .של השקפה וצורת חשיבה יהודית שצורת חיי חיצוניות,חיי רדיפות אחרי חומריות הם לא האושר ולא התכלית
היהדות מחנכת לחים פנימים לחים של הבנה שאין אחרי מה לרדוף כי זה לא מביא לכלום.
ובע"זה שלא נשכח את המטרה אף פעם!
כן, אבל כשלא טוב עם מה שחונכנו...אחת שנמאס לה
שטפו לי ת'מוח שזה לא טוב... אבל אני לא מסכימה עם התרוץ למה, ולדעתי זה בכלל לא קשור ל"ונשמרתם לנפשותכם" כי אנלא ימות מיזה, וכרגע אם בן כה אני שוקעת ובורחת ומרגישה מזעזע וזה לא יהרוג אותי, רק ירגיע- אז מה אכפת לי לקחת???
זה עלול להרוג. בין אם עכשיו ובין אם בעתיד.עמישב
בס"ד לק"י

לפני כמה חודשים נסעתי באוטובוס, ושמעתי ברדיו שנערה אחת נפטרה, וחברתה במצב אנוש. ומה קרה שם? הן, ביחד עם חבר, לקחו איזה סם. במינון רגיל, לא מנת יתר. ופתאום שתיהן התחילו לפרכס לו מול העיניים.
הוא הזמין צוותי חילוץ.

לאחת מהן זה כבר לא עזר. לחברתה, אולי.

אז גם יש שם חומרים, שלפעמים מכניסים אנשים (לאו דווקא מהמפעל), כדי שישלמו יותר, על דברים זולים. והחומרים הללו רעילים, עד כדי מוות מידי!!!

דבר נוסף, את צודקת. עכשיו, בד"כ זזה לא הורג. אבל כל פעם שאת לוקחת את זה, תרשמי בלוח, חמש דקות. ככה, כל פעם. אני בטוח שבסוף תגלי, שאת פשוט הרגת את עצמך, לא פחות ואולי אף יותר...
...מכאל 2 3
ב"ה ית'

יהודיה היקרה

שלום לך

אם את רק רוצה ל שזה ירגיע אותך

אז א' יש דברים אחרים שיכולים לארגיע אותך

ואם תשאלי אז למה לא סמים אז אני יומר לך

כי א' גם אם הסמים ירגיע אותך שבוע נו ומה יהיה אחרי השבוע

וז את יודעת מה לא שבוע חודש שנה אבל בסוף מה יהיה

את צריכה לירגיע מי בפנים את צריכה ללכת לטיול אם אצמך(אם ה')

ו תתחלי לצחוק סתם בכוח ואחרי זה תתחילי ב"ה לחשוב על דברים טובים שיש לך
ותברי אם ה' תומרי לו ית' אבא רחם אבא תן לי לראות את הטוב שבחיים
תן לי שמחה בחיים ואחרי שתצחקי בכוח את תראי שיהיה לך טוב ב"ה ית' בכוח רבנו

בהצלחה לך (דברת אם הרב ארוש)?

אני אשתדל לענות לך.1
1. למה זה רע?
א- כי זה הורס לך את התאים של המוח, מנוון אותם.
ב- כי זה גורם לך לאבד צלם אנוש. את תהיי מוכנה לרצוח בשביל סמים.
ג- כי זה גורם לך להיות תלויה בזה. בלי זה את תרגישי מתה.
ד- כי זה לא פותר לך שום בעיה בחיים, ובעצם זה בריחה מהמציאות.

2. למה אם זה כ"כ רע אז כ"כ הרבה אנשים לוקחים את זה?
א- כי זה גורם לך להיות תלויה בזה. בלי זה את תרגישי מתה.
ב- כי זה ממכר, ההרגשה שהסם נותן לך. לשכוח מהעולם. לברוח מהמציאות.

3. כמה סוגים יש?
קצת קשה לספור, אם אפשרי. יש מאות על מאות של סוגים, כי ברגע שאתה משנה משהו קטן הסם כבר שונה.

4. מה ההבדל ביניהם?
א- כמעט כל סם אפשר לקחת בשלוש דרכים: זריקה (שמזריקים), שאיפה (ששואפים) ועוד משהו ששכחתי. אולי שפשוט בולעים משהו.
ב- ההבדל העיקרי בין סוגי הסמים הוא במרכיבים שלהם:
1) ממה הם עשויים
2) איך מכינים אותם
שני הנ"ל משפיעים על מידת ההתמכרות שלך. אבל אפילו הסם הכי פחות ממכר- ממכר מדי וגורם לך להיות תלויה בו מאד. ראי 2.

5. איפה משיגים?
תלוי במקום המגורים שלך. כמעט בכל אזור אפשר למצוא שוק שחור, רחובות לא-סימפטיים, ואני מכירה כמה באזור שלי.

מקווה שעזרתי=]
וואוו... את באמת מבינה בזה...=) תודה!אחת שנמאס לה
אוףף... -אני כזאת קשה??????????אחת שנמאס לה
כל מה שאומרים לי לא משכנע אותי בכלל... ולהפך,-לא אכפת לי כ"כ שיימכרו לי משו זול במקום סם ואני ימות מיזה, כי אנלא מתאבדת בגלל שאמרו לי שמי שמתאבד מגיע ישר לגיהנום!!!!
לצערי הרב רוב התגובות בו התמקדו בהתבטאות של הבעיהבת_של_מלךאחרונה
הסמים..

אך הבעיה עצמה אינה הסמים. ולא סתם נכתבה ההודעה בפורום זה ולא בפורום התמכרויות.

הבעיה היא מהותית. פנימית. עמוקה ומורכבת.
אם הבנתי נכון אינך מרגישה צורך בחיים. הרי אלו הן דברייך: "לא אכפת לי כ"כ שיימכרו לי משו זול במקום סם ואני ימות מיזה"
^
אדם שאינו מוצא ערך בחיים הוא האדם שמשמעות החיים אינה מפעמת בליבו.
צדיקה. המשמעות לחייך מחכה שתמצאי אותה.. והנך כל כך חכמה ונבונה. וודאי יודעת את שאת משמעות החיים נתן לנו ה' יתברך.
התורה!
תורת חיים. שנאמר "ואתם הדבקים בה' אלוקיכם חיים כולכם היום"
את בורחת לכיוון השגוי. לבור שחור. דרך המובילה לשעול ותחתיות. ולא. איני מדברת על הסמים.
אני מדברת על הייאוש. על הנפילה והשברון. ככל שתרדי למטה כך יהיה לך יותר קשה לעלות. בכל רגע ורגע הקב"ה ישתבח שמו לעד מושיט לך את ידו. וקורא לך, בואי!..אל תחכי עד לתחתית הבור.. עלי עכשיו. צאי מזה! אך תזכרי. הכל בבחירה שלך. אם רצונך הוא להישאר ולשקוע בעצבות. שאי בתוצאות. ואם רוצנך הוא לחיות חיי משמעות והתענגות על טובו של ה' אז צאי עכשיו!
לא לכל אחד יש את אבא שיקרא לו לצאת ולהתקרב אליו. הקב"ה רוצה אותך! שאת הבת האהובה שלו תרוצי אליו! תחבקי אותו ותדבקי אליו כל חייך. כשאת בוכה הוא בוכה איתך. כשאת שמחה הוא כל כך שמח שהוא נותן לך עוד טוב. כדי שתשמחי עוד.. קדימה צדקת! את כל כך חכמה. יאללה. את יודעת שלא יעזור לך להישאר במצב הזה. בכוחך לצאת מהמצב המבאס ולהתחיל חיים טובים. חיים ערכיים, איכותיים, חיי נצח.

בהצלחה.
אוהבת
אחותך.
אני לא חדשההרהמורניק

למה כ"כ משעמם פה?????

כולם כבר התבגרו ועברו לצמ"עאיגנוטוס פברל

או לשטו"ל

לא ככה - נהיה יבש כי לא מצטרפים חדשים במקום אלוGini
שהתבגרו ועברו לפורומים של הגילאים היותר גדולים 
כולנו יבשים 🙁🙁Gini
וואלה!! אני גםההרהמורניק
אני חדשההודיה לה':)אחרונה
למה באמת
חיפוש קוראים לסיפור קצר שעומד לצאת לאוראורנשטיין

מחפשת קוראים/קוראות מהמגזר הציוני-דתי, כדי לקרוא סיפור זכרונות קצרצר של יוצא ברית המועצות לשעבר, ולענות על כמה שאלות. 

הסיפור באורך 38 עמודים. 

פרטים על הספר:

השעון המתקתק במרתף - סיפור מהווי נערותו של הרב מיכל וישצקי, מאחורי מסך הברזל. 

תקציר:

ברית המועצות, תשט"ו. סדרי הלימוד של מִיכֵל וישצקי די רגילים: לימוד גמרא בבוקר, ולימוד חסידות עם אביו אחר הצהריים – שחזר מגלותו בקזחסטן חודשיים קודם לכן.

אלא שאז החסיד האגדי, ר' מענדל פוטרעפאס גם משתחרר ממאסר פתאום. הוא מאתגר את מיכל בסדרי לימוד חדשים – המובילים בקלות לרצף סיכונים חדש.

עד להימור הגדול מכולם. 

מעניין אתכם?
כתבו לי ואשלח לכם את המסמך:
יהודית אורנשטיין -
0553075722
yehuditorens@gmail.com

את יכולה להפסיק להספיםנקדימון

אף אחד לא רוצה פה לקרוא את מה שאת מציעה. אין לזה היענות.

אין כמעט אנשים חדשים שמצטרפים לפורומים אז מה שאת עושה זה פשוט לטמטם לנו את המוח.

אולי די כבר?!

נשמע סיפור מענייןקעלעברימבאראחרונה
חיפוש קוראים לסיפור קצר שעומד לצאת לאוראורנשטיין

מחפשת קוראים/קוראות מהמגזר הציוני-דתי, כדי לקרוא סיפור זכרונות קצרצר מהווי נערותו של יוצא ברית המועצות לשעבר, ולענות על כמה שאלות. 

הסיפור באורך 38 עמודים. 

פרטים על הסיפור:

תקציר:

ברית המועצות, תשט"ו. סדרי הלימוד של מִיכֵל וישצקי די רגילים: לימוד גמרא בבוקר, ולימוד חסידות עם אביו אחר הצהריים – שחזר מגלותו בקזחסטן חודשיים קודם לכן.

אלא שאז החסיד האגדי, ר' מענדל פוטרעפאס גם משתחרר ממאסר פתאום. הוא מאתגר את מיכל בסדרי לימוד חדשים – המובילים בקלות לרצף סיכונים חדש.

עד להימור הגדול מכולם. 

מעניין אתכם?
כתבו לי ואשלח לכם את המסמך:
יהודית אורנשטיין -
0553075722
yehuditorens@gmail.com

הנוער הדתי לאומי לאן הוא הולך בצבא ?אביגיל מלאך

האם אתם חושבים שכל הנערים של הציבור הדתי לאומי מכוון ליחדות עילית או גם למקומות רגילים אחרים ?

הציבור הדתי לאומי - מגיע לכל היחידות והתפקידיםזמירות

בדיוק כמו בחיים האזרחיים

הציבור הדתי לאומי לא מתרכז בגבולות גזרה צרים - אלא נמצא בכל מגוון החיילות והתפקידים, קרביים, תומכי לחימה, ג'ובניקים, אנשי מחשוב, כלכלה, הנדסה, המון עתודאים שמתפזרים בכל יחידות הצבא עם סיום התואר בכל מגוון התפקידים הפתוחים בעתודה האקדמאית.

ובהמשך בחיים האזרחיים- בכל ענפי המשק, הכלכלה, התעשייה, האקדמיה, חקלאות, מסחר 

..יהודי חסידיאחרונה

אבל בוודאי שיש הרבה הכוונה בציבור הדתי לאומי לצאת דווקא לתפקידים משמועתיים ומובילים בכל מקום ובפרט בצבא

הפצות!!יהודי חסידי

ב"ה אנחנו זוכים להקים ארגון שיעודד את כולנו ביחד לצאת להפצות, להתחבר לצמא הגדול שיש בעם ישראל להתחבר לאבינו שבשמיים.

הארגון הוקם אחרי שבסוכות האחרון היה אירוע גדול בתל אביב - 'טולולולב - נוטלים לולב בתל אביב' שהשתתפו בו למעלה ממאתים בחורי ישיבות מישיבות שונות, ולמעלה מ-10,000!! יהודים זכו ליטול לולב.

בעז"ה ביום חמישי הקרוב יהיה אירוע השקה בהתוועדות 'צמאה' של הישיבות גבוהות __מגיעים ומתחברים דפוס .pdf

יצא עלון יפה, עלון (6).pdf מוזמנים לראות.

כמו כן יש אתר נחמד מתחברים - הנקודה היהודית שלי | קירוב לבבות והפצת יהדות

אשמח לתגובות....

וואודומיה תהילה
מדהים!
קצת תמונות מהפעילותיהודי חסידי

וקצת תמונות מהאירוע בבניני האומהיהודי חסידי
סיפוריהודי חסידיאחרונה

אחד הפעילים זיהה אדם שהניח תפילין בשבוע שעבר והציע לו להניח שוב. להפתעתו, האיש ענה: "לא". כשנשאל מדוע, הוא הסביר בחיוך: "בפעם הקודמת שהנחתי אצלכם, הרגשתי התעוררות כל כך גדולה, שלא רק שקיבלתי על עצמי להניח בכל יום – אלא שכבר הזמנתי דוכן תפילין קבוע למספרה שלי!"

הופכים את העולם!
מתחברים - הנקודה היהודית שלי | קירוב לבבות והפצת יהדות

מחפשים בני נוער לכתבהדבדב

לכתבה על שמירת נגיעה לנוער דתי לעולם קטן (השבועון)

מחפשים: שני בנים ובת (דתיים) - לראיון קצר בטלפון

על איך הם רואים את הדברים, מה המצב בשטח בנושא ועוד מספר שאלות.

אפשר גם אנונימי אם לא נוח בשם המלא.

אם מתאים לכם - אנא פנו לנדב בווטאסאפ בלבד 0545645411

תודה  

כתבה לנוער על שמירת נגיעהדבדב

לכתבה על שמירת נגיעה לנוער דתי לעולם קטן (השבועון)

מחפשים: שני בנים ובת (דתיים) - לראיון קצר בטלפון 

על איך הם רואים את הדברים, מה המצב בשטח בנושא ועוד מספר שאלות.

אפשר גם אנונימי אם לא נוח בשם המלא.

אם מתאים לכם - אנא פנו לנדב בווטאסאפ בלבד 0545645411

תודה  

חיפוש קוראים לסיפור על נער מתבגר מאחורי מסך הברזלאורנשטיין

מחפשת קוראים/קוראות מהמגזר הציוני-דתי, כדי לקרוא סיפור זכרונות קצרצר מהווי נערותו של יוצא ברית המועצות לשעבר, ולענות על כמה שאלות. 

הסיפור באורך 38 עמודים. 

פרטים על הסיפור:

תקציר:

עד להימור הגדול מכולם. 

אולי יעניין אותך