בנות ובנים, חומש ומאחזים..שוברת גלים

בעזרת ה' יתברך                                                               חול המועד סוכות התשס"ח (נכתב בשינוי!)

לפני שאני מתחילה:
חשוב לי להבהיר שאין הדברים הללו נכתבו מתוך עליונות ח"ו,
אלא אלו דברים שבאים מן הלב וכואבים לי.
חלק מן הקטע נכתב בלשון רבים מכיוון שכתבתי את זה עם בת דודה שלי, ששותפה לדעותיי כמובן.
מצטערת אם ייצא ארוך, חשוב לי שתקראו הכל.

~~~

רק בשנה האחרונה "נכנסנו לעסק", מה שנקרא,לפעילות ועשייה למען ארץ ישראל.
עכשיו,כשאני כבר חלק מזה,וראיתי הכל מקרוב, אני מרשה לעצמי להביע דעה וביקורת.
עברנו הרבה,
זכינו להיות בחומש מס' פעמים (למרות שאנחנו גרות בצפון הרחוק,שאם תשאלו אותי-מנותק לצערי מכל העסק הנ"ל.כי אצלנו-לא תופסים שק"ש ובאים, אלא יש מרחק גדול, וצריך אישור מההורים שלרוב-גם הם מנותקים מהעניין.)
והשבוע גם באחד מנקודות ההתיישבות שהועלו.

ב"ה אנחנו נמצאים בארץ ישראל אחרי אלפיים שנות גלות, באים כמעט מכל מקום בארץ כדי ליישב את ארץ ישראל ולהיאבק על כל פיסת אדמה חשובה,
אבל אסור לנו לשכוח:
שום מצווה לא באה על חשבון מצווה אחרת!
ולא נקים שום יישוב בארץ ישראל אם ניאלץ לעבור עבירה ח"ו.

מה זה אומר?
אחד היסודות המנחים אותנו הוא:ארץ ישראל לעמ"י ע"פ תורת ישראל!
ואת החלק השלישי, תורת ישראל,שהוא בחשיבות זהה לארץ ולעם-
אסור לנו לשכוח!

הצניעות.צניעות בנות ישראל.
צניעות-דבר שנשמר כל כך כשעם ישראל לא שהה בארצו,בזמן הגלות.
הם כל כך הקפידו על הצניעות.
וכיום,כשאנו יושבים בארצנו,וב"ה יש תנופת התיישבות,והחלה בשנים האחרונות התעוררות ענקית וצימאון גדול,
אין שום סיבה שהצניעות לא תישמר.
יש כאן פספוס גדול,ולפעמים פשוט בא לי לקום ולצעוק, ולכן אני כותבת את מה שאני מרגישה:

הגענו לשבי שומרון,בחופש הגדול,באותו היום בו בוטלה העלייה הגדולה שתוכננה.
(היינו כבר בדרכים, ולא היה טעם לחזור הביתה..)
קיבלנו תדרוך לעליה בקבוצות קטנות,
ואז התחלנו לשאול שאלות,שלבנות האחרות (ופה אני רוצה להדגיש שלא כולן ככה, אבל אלו הרוב המוחלט) היו התשובות לאותן השאלות מובנות מאליהן! הכל כ"כ ברור ופשוט..
ולנו-התשובות תמוהות ומוזרות.

איפה ישנים בלילה? יש אוהלים?
-אוהלים? ישנים בשק שינה! בשטח! בשדה!

ומה עושים כשמגיע היס"מ?
-מה ז"א? בורחים! רצים אל ההרים!

זו צניעות?
הרי זו פריצת כל הגדרות!

כששוטר בא, ואת מתעמתת איתו, לא משנה באיזו דרך, את רומסת ברגע אחד את הכבוד שלך, כבוד של בת מלך.
תחשבו לעצמכם אם אשתו של הרב קוק למשל, הייתה בורחת להרים, ישנה בשטח(כשכל רגע עלול להגיע היס"מ), מתעמתת עם השוטרים..
הרי נאמר לנו שכל כבודה-בת מלך פנימה.
וכן, אני יודעת שרוב הבנים שמגיעים לאותם המקומות הם חבר'ה חזקים,
אבל ברגע שאתם ישנים תקופה מסוימת כולכם, תחת כיפת השמיים,ולא משנה לעניין זה אם יש מחיצה או אין,כי בסופו של דבר,
בד היוטה השחור,הוא אינו המחיצה האמיתית..
נוצרת קירבה.
וזה דבר שאנחנו לא רוצים ולא צריכים שיהיה כרגע!

הרבה דברים אנחנו עושים במסווה של דוסים, אבל לפעמים, צריך לחשוב פעמיים לפני.
הבנות על הגג בעמונה, אלו אותן הבנות ששרו: "ה' הוא האלוקים",
אותן אלה שזכו להערצה בקרב חלק מן הציבור שלנו.
האם זה הדבר שהיה נכון לעשות??
לקום, לעמוד ולשיר דברי קודש,
אבל אחותי, כולם מסתכלים עלייך..

לכל דבר תוכלו למצוא היתר מרב כזה או אחר,גם לגבי עניין זה,
השאלה היא, האם כל מה שמותר, ראוי ונכון לעשותו.
(ע"ע נזם באף.אין שום איסור גורף-אך האם זה ראוי?)

האם זה מה שנכון לעשות?

זה כואב וקשה לראות את הבנים פועלים ועושים,
ואנחנו לכאורה לא עושות דבר,
אבל חשוב לזכור,שגם בתורה אנחנו איננו מצוות להילחם..
וכן.מה לעשות, זה התפקיד של הבנים.

אנחנו צריכות להיות שם.אבל אין צורך שירגישו שאת שם.

זה מרגש ומרומם לראות מעגל של בנים
יושבים סביב המדורה ומנגנים בגיטרה..עוצמות..
והעוצמה שלך-
פנימה.

הפסוק בתהילים,בתארו את השבח וההלל לה' יתברך,אומר:
"בחורים וגם בתולות, זקנים עם נערים, יהללו את שם ה' וגו'.." (קמ"ח,יב'-יג')
החפץ חיים בביאור הלכה כותב בשם ה"זכרון יוסף" כלשון הפסוק:
מבדילים בכוונה בין הצמד המוזכר בסופו,לבין הצמד המוזכר בתחילתו.
לגבי הזקנים והנערים,אומר הפסוק, שעליהם להתאחד באמירת הלל לה' על רוב טובו וחסדיו,
ההתאחדות בינהם תורמת לכולם.
הזקנים מקבלים תוספת מרץ ורוח צעירה מהנערים, ואילו הנערים זוכים ליהנות מחכמת הזקנים ומניסיון חייהם.
בניגוד לכך, ברור שאסור לבחורים ולנערות להיות ביחד, אלא "בחורים" לחוד-ו"בתולות" לחוד, משום שכל קשר בינהם יגרו להשפעה שלילית בלבד.(פרט כמובן,כאשר מדובר בקשר של נישואין)
כאשר שומרים על הקדושה, נשמרים דברי השבח לה' בקדושתם ובטהרתם,
ונוצר קשר נפלא בין ה' לבין מהללי שמו.

(מתוך הספר:"עוז והדר לבושה")

מהללי שמו אלו בניו של ה' יתברך,
אלה המקיימים מצוות יישוב הארץ,
אלה הלומדים תורה,(גם אותם אלו שמסיבות כאלו ואחרות לא באים למקומות הללו.)
ואלו השומרות על צניעותן.

צניעות היא לא רק בלבוש, אלא גם בהתנהגות ובדרך ארץ.
צניעות היא עדינות ואצילות,
וידוע כי התורה מעדנת את האדם.
ומה שתורה עושה לגברים-
הצניעות עושה לנשים!

כל העסק הזה רגיש לגמרי,כמו חוט דק דק שעובר כאן,
וכל אחת תעשה מה שהיא חושבת.
אני את שלי-אמרתי.

אשמח לשמוע את דעתכם בעניין.
(בעיקר מן הבוגרים,במחילה מהצעירים שביננו..)

בצפייה אמיתית לבנין אריאל,
                                                                              הודי'ה.

אגב-שוברת גלים
בס"ד

נכתב בעקבות דיון קטנטן שהתפתח באחד השירשורים פה.
וגם כי הייתי חייבת להוציא את זה!

לילה טוב! מועדים לשמחה!

כל הישועות!
תקראו הכל אנשושים.לקח לי הרבה זמן!שוברת גלים
בס"ד

ותגיבו לכאן ולא לשירשור השני שפתחתי בטעות.

ומכורה לעם-
תודה!
נחמד לדעת שמסכימים איתי..

על הצניעותהלל55
כל הכבוד לך שאת מעלה נושא חשוב ובכלל מעלה לדיון דבר שאנשים דשים בעקבם אני מוותר על חוות דעתי האישית בגלל שאת היית שם ואמרת גם משהו מאוד נכון שתמיד יהיה רב שיגיד אחרת ועם זה לא באתי להתעסק כרגע אלא רק לחזק את ידך בעצם העלאת הנושא לדיון ולומר "כי ישרים דרכי ה צדיקים ילכו בם ופושעים יכשלו בם"
הכתב הזה לא נוח..העתקתי כאן את מה שכתבתי שם:פעימה
לה"ו!
מקווה שאני לא צעירה מדי בשביל להגיב..

גם לי הי'ה ממש קשה [בכל הסרטונים שיש פה באתר, כי אני לא היי'תי שם] לראות את הבנות שלענ"ד ממש לא משקפות את הדרך שבה צריכה ללכת בת מלך..

נכון, צריך להלחם, להאבק אבל בצניעות!!בהופעה ראוי'ה!!

הודי'ה, כל הכבוד לך! כתבת מעולה וכמו שצריך.
אני-מסכימה.

תודה! אני אוהבת דווקא את הפונט! ל"טשוברת גלים
דוד הוא גופן מצויין לדפוס וגרוע למסך.משה
בלי קשר לזה שאת אוהבת אותו מהדפוס.
אכן.שמתי לב.שוברת גלים
אני רוצה לענות בתור בחור ישיבהאנונימי (פותח)
בס"ד
קודם כל לעניין הכתיבה בחול המועד, כמדומני מותר לכתוב במחשב כי זה לא דבר שבאמת קיים, כמו שמותר למחוק את שם ה' במחשב. אבל אולי בכל זאת כדאי לכתוב רק דברים עניניים ולא שטויות.
אז רציתי להגיד שאני מסכים באופן עקרוני עם מה שכתבת, יצא לי ב"ה להיות הרבה מאד פעמים בעליות מהסוג הזה של חומש ואני באמת חושב שיש מקום להוסיף עוד צניעות, למרות שגם היום אני חושב שיש רמה מאד טובה של צניעות.
בכל אופן אני חושב שהנושא הזה צריך להיות מוכרע ע"י רבנים גדולים שיכריעו בשאלות האלה. כדאי לכן הבנות אולי להתארגן קבוצה של בנות וללכת אל הרבנים שתומכים במאבק הזה- הרה"ג דב ליאור, הרה"ג זלמן מלמד, הרה"ג אליקים לבנון ועוד (אם צריך אני אשמח לעזור) ולבקש מהם שיוציאו דף או חוברת עם הוראות מפורטות של גדרי צניעות במאבק על א"י. אפשר שתנועת קוממיות תארגן את זה.
יש דברים שאני חושב שהם כן יקלו ויש דברים שהם יחמירו יותר ממה שאנחנו חושבים.
בכל אופן יישר כח על הרצון הטהור לשמור על "והיה מחניך קדוש".
חג שמח!
עוד שיקול שצריך לקחתמשה
אני אישית בדרך כלל מעריץ (לא באמת מעריץ במובן הקלאסי. סוג של!) את אלו שעולים למקומות האלה.
בזמנו כשנסעתי לשחרר את אחי ממשטרת אריאל היו בנות גיבורות שהיו יותר חזקות מהבנים וישבו עוד יום-יום וחצי בכלא בשביל לא להזדהות.

זה נכון לאמר שיש כאן בעיה של צניעות, אבל השאלה במה.
בזה שבנות ישנות בשטח? וכי אימותנו לא "ישנו בשטח" ? (הרי הבטון הומצא הרבה שנים אחרי היהדות...).

בזה שבנות מתעמתות עם שוטרים? - זה באמת לא צנוע. אבל גם שבנים מתעמתים עם שוטרים זה לא מי יודע מה נחמד.
בזה שבנות ישנות במתחמים שישנים בהם גם בנים? זה לא הבעיה הגדולה. כל עוד הן יודעות את העבודה שלהן.
קשרי עבודה בין בנים לבנות - ממה שראיתי במהלך השנים האחרונות - רק טוב יצא מהם. אלפים של זוגות מהמאבק בגירוש, מההפגנות בשנים 93-96, מהבלגן סביב המאחזים. רע לא יצא מזה.

לסיכום:
אני לא חושב שצריך לזלזל במה שכתבת (למרות שהגופן היה לא קריא ברמה מזעזעת).
אני כן חושב שזה עוד שיקול שצריך לקחת, ולא סיבה להוריד אותן מכל הפעילות.
מה גם שמסיבות נוספות שלאו דווקא קשורות אליהן, הן מהוות כ-65-70% של הכח הפעיל בפעילויות מעין אלה.

השאלה היא למה הן נעצרו.שוברת גלים
בס"ד

אולי כי הן עשו הרבה רעש?

לא מכלילה.אבל בד"כ אלו הן הבנות שעושות הכי הרבה רעש וצילצולים..

אימותנו אולי ישנו בשטח, אבל תאמין לי שהם לא ישנו כששני מטר לידם יושנים הבנים,ושוב, לא חשובה כאן המחיצה.
זה נותן פשוט הרגשה לא טובה וזהו.
(אנחנו לא הסכמנו לישון ככה,קצת הזדעזענו,אז הביאו לנו אוהל! )

השאלה אם הזוגות האלו שהכירו במאבק וכו'-
זו הדרך הכשירה??
ככה זה צריך להתנהל??
אני חושבת שאם הקב"ה רצה שהם ייפגשו ויקימו בית משותף,היה מפגישם בל מקרה.

ושוב, לא אמרתי:
בנות-למטבח!!
זה בהחלט לא הגישה שלי, אלא כמו שאמרו רבים וטובים ממני, שיהיו שם-אך חלות עליהן מגבלות.(עליהן,עלינו..)

יש וישמשה
בכל דבר יש לך כאלה שמחפשים אידיאולוגיה וכאלה שמחפשים(/ות) אקשן ודברים מסביב.

אני לא חושב שצריך בגלל זה לא לעלות כמו שכתבה עטרה, לענ"ד זה מוגזם, אבל אני כן חושב שצריך לקחת את זה בחשבון.

לגבי הזוגות שהכירו - אין דרך כשרה יותר. להקים בית יהודי בדרך להקמת חורבות יישוב יהודי בארץ ישראל.

ואם נצטט אותך:
"שיהיו שם-אך חלות עליהן מגבלות.(עליהן,עלינו..)"
נו.לא אמרתי שהבנות ישארו בבית..שוברת גלים
בס"ד

טוב.אז אני לא חושבת שזה האידיאל.מצטערת.
ואגב-שוברת גלים
בס"ד

בסוף זה ייראה כמו מסע של בנ"ע אם זה יהיה האידיאל(אני מדברת הזוגות), וחבל שכך.

כמו שנכתב לצערי ולתדהמתי בפלייר של מסע סוכות של מחוז צפון: מסע סוכות-סגולה לזיווג הגון!

ככה זה אמור להיות?

הלוואי ויהיו בחומש אותם הקפים של נוער שנמצאים במסעמשה
של בנ"ע.
מצבנו יהיה הרבה יותר טוב בכל רמה אפשרית.

ומנסיון - אם הסביבה לא מעודדת בעיות כאלה, הן תקרינה בשוליים (כיוון שמי שמחפש - ימצא את מי שמחפשת), הבעיות האמיתיות שבדברים האלה קטנות הרבה יותר.

וזה בלי קשר לשאלה על רמת ומינון ההפרדה, מכיוון שכאן חלוקות הדעות, והלוואי שגם התומכים וגם המתנגדים יעלו לחומש ואז ינהלו את הדיון שם.
את צודקת אבל לא בהכול..dog76
מסכים עם admin שזה עיקר הכוח שלנו..
וגם בדרך כלל הסוגים של הבנים והבנות שהולכים לדברים כאלה זה בגלל אדיאולוגיה ולא כדי לפגוש בנות תאמיני לי...
ברור שבגלל אידאולוגיה,שוברת גלים
בס"ד

אבל נוצר מפגש מסוים שחלקן(אני מדברת כרגע על הבנות, אין לי מושג לגבי הבנים)אוהבות אותו.
פתאום יש להם קשר עם בנים..וזה נחמד להן..

מספר ענייניםעמישב
בס"ד לק"י

ראשית כל, יישר כח שהעלית את העניין החשוב הזה. ואכן, בצורה נאותה.

ועכשיו לתוכן עצמו. בסה"כ אני מאוד מאוד מאוד מסכים עם מה שכתבת. אבל בתכל'ס הלוואי שזו הייתה הבעיה היחידה והקטנה. כי, לפחות עפ"י מה שזכור לי, עמונה, לדוג', היתה נראית כמו מסע של בני עקיבא. ברחוב שלפני הבתים עמדו כל העת בנים ובנות ודברו.
וזה הציק לי מאוד.

בחומש יש מטבח. על המטבח אחראי בן (נכון ללפני אלול, כך גם כל מה שאני מכיר משם). ומי מבשל? בנות. וזה לא שיש "רק" בן אחד, שנמצא בקשר עם הבנות רק דרך הסיר. אלא שגם מסתובבים שם בנים ועוד כמה בנות ויושבים ("רק עד שהמקרונים יהיו מוכנים") ומפטפטים על הא ועל דא, ומספרים עוד כמה בדיחות בדרך.
וזה הציק לי מאוד מאוד.

ואפשר להוסיף עוד כמה מקרים, אך דומני שהרעיון הובן.
תיראי, את צודקת שכל העניין הזה דורש חיזוק רציני מאוד.
לא רק כלפי חוץ אלא גם בפנים (יצא לי לראות כמה מקרים, אך אחד בלט מאוד, בכך שאיזה בן עשה משהו, ופתאום כשעברו שתי בנות באיזור, הוא עשה את אותו הדבר, רק יותר חזק ועוצמתי...).

אכן, שהות ממושכת, גם אם אין קשר ישיר, כמו בחומש, עלולה להוות בעיה. אבל אם אדם, כמו שאני חושב שרוב האנשים, נמצא שם רק כמה ימים והולך, ואחרי כמה שבועות חוזר, לענ"ד, רוב הסיכויים הם כי לא תהיה כל בעיה בכך.

בכללית, כל הדבר הזה נתון בראש ובכיוון של הבן-אדם. יכול להיות מישהו שימצא במשך חודשים בקרבת נשים (לא ישירה, כמובן, אחרת זה בלתי אפשרי בעליל), וזה פשוט לא יזיק לו. הוא לא ישים לב שהן קיימות בצד השני של המחיצה.
לעומת זאת, יכול להיות מישהו שמספיק שמישהי עברה לידו במקרה, והוא כבר משנה פוזה, התנהגות ודיבור.
זה מאוד שונה בין איש לרעהו, ובין אישה לרעותה.
אם בן אדם בראש שלו, מצליח לעבוד על עצמו, ולגרום לכך שזה פשוט לא יעניין אותו, זה פשוט לא נכנס לו לראש, אזי בד"כ גם לא תהיה לו בעיה משהויות כאלו ואחרות בשטחים הדומים ובמצבים שווים, לאלו שהובאו כאן לפני כן.

אגב, שמעתי מחברים שלי (זוג נשוי) שהרב דודי פסק לבנות בעמונה שאסור להן לגרום למגע בינן לבין היס"מ. שישהו במקום עד לבוא כוחות הרשע והשחור, וכשאלו האחרונים יבואו, הבנות פשוט ילכו משם. (צריך לבדוק עם הרב דודי מה הוא באמת פסק, לפני שהולכים עפ"י זה. בכ"מ זה מה ששמעתי.).

דבר נוסף. בעניין בנות שנלחמות. מה שאמרת שבנות לא נלחמו בתורה, זה נכון, אך לא מדוייק.
מה שמדובר שהן לא יוצאות להילחם זה למלחמת רשות (יש מחלוקת גדולה בראשונים ובכלל מהי מלחמת רשות ומהי מלחמת מצווה. לא אכנס לזה כרגע).
לעומת זאת למלחמת מצווה, הן יוצאות. כמו שאומרים ש"אפי' חתן משתהו וכלה מחופתה יוצאים" (ציטוט לא מדוייק אך זה עניינו ואמירתו). אז מה הכלה עושה? נותנת מים ללוחמים ומכינה להם אוכל. עוזרת מהעורף.
שים לב שהבעיה שלך היא לא עם הפעילות אלא מה שמסביבמשה
שבמקרה הזה - כל אחד נוהג כפי שהוא רגיל.
מי שבא ממקומות בהם הסניפים מעורבים ("מסע של בני עקיבא") באמת יפטפט וכו'.
מי שמגיע ממקומות אחרים - זו בחירה שלו לא לדבר עם בנות מעבר לנצרך.

אין זה סוד שבציבורנו יש לא מעט כיוונים שונים בקשר לרמת ההפרדה בין הבנים לבנות, ויהיה מאוד חבל להרחיק מהפעילות כאלה שהגיעו למסקנה או שרבותיהם הורו להם אחרת.
תפסיקו ללכלך על חומשצבי!
נמאס לי שכל מקום שאני הולך כולם מדברים על חומש כאילו זה מה שהולך שם נכון לחודש וחצי האחרונים שום בן לא נכנס למטבח ולא זכור לי תופעה שבנים דברו ככה סתם אם בנות חוץ מפעם אחת שכל מי שהיה אז בחומש צעק עליהם ולענין אין לי מושג למה נראה לך שאם יושנים במרחק של כמה מטר אז יש הרגשה לא טובה לי אישית אין הבדל מה שנכון במה שאמרת זה שבאמת יש בנים שעושים פוזות רק מתי שיש בנות אבל זה לא בהכרח רע כי אם בן אדם מתנהג יותר טוב מתי שיש בנות שרואות אותו זה לא בהכרח רע
מסכימה בדיוק!שוברת גלים
בס"ד

-עמונה-לא הייתי שם.אין לי מושג.(חוץ מהקטע של הבנות על הגג, שאת זה שמעתי ממקור ראשון)
אבל שמעתי גם ביקורת, והעדפתי שלא להתייחס לדברים שלא נוכחתי בהם.

-המטבח בחומש דוגמא מצוינת.

-בענין בנות שנלחמות:
ידעתי שאני לא כותבת משהו מדויק והתלבטתי אם לכתוב,העדפתי לכתוב בסופו של דבר, ושמישהו יתקן אותי..
בכל אופן: הרעיון שעומד גם מאחורי עניין המלחמה(מה שכתבת)משקף את מה שאני חושבת.

היתי בדיוק אתמול בדרך לחומש, וגם באלול הייתי בחומשצחקן
ב"ה
ולא ראיתי כמו שאתה (עמישב) מכפיש. סלח לי, אבל אני לפחות לא ראיתי שהיו זוגות, ואף אחד לא ידע את השם של מישהו אחר (היו אפי' (הרוב, נראלי...) שהתפדחו מלדבר עם בנות).

היתה הפרדה מוחלטת, הבנות היו בעיקר בחלק שלהם ורוב הבנים ישנו רחוק או ב'מהדרין' (שמדי פעם הוא מחוץ לערוב, אז יש שם עוד עירוב או שפשוט לא מטלטלים...).

לגבי משה - הבנות לא 70%, אבל 65% בערך מהכוח. הן הרבה יותר מהבנים, וגם יודעות להסתדר בהרבה פעמים יותר טוב מאיתנו.

לגבי היס"מ - כולם בורחים, ואחוז קטן מאוד מתעמת באמת, ומשתדלים מאוד לשמור על ההפרדה, אפי' במשטרה ( הטרנזיט שבו העבירו אותי לאריאל היה נפרד - שלושה בנים מקדימה, הפרדה ממתכת, ו7 בנות מאחורה, כאשר היה קשר קולי בלבד (הן דווחו לחוננו).
יצחק.
מוחה בתוקף על ההשמצה.
נקודה למחשבה להודיהאנונימי (פותח)
אני לא תוקף אני רק מעלה . למחשבה!
למה את בכלל באה לפעילויות מעין אלה אם יש בעיה של צניעות, אולי כדאי שרק בנים יבואו.!?!?!
בטח היא כתבה את זה אחרי שהיא היתהאנונימי (פותח)
אכן.ויכול להיות שרק בנים צריכים לבוא,שוברת גלים
בס"ד
אני לא יודעת.

מה שבטוח-אם אומרים לי, בואי עכשיו לגבעה X כי יש שם מכות-אין לי מה לחפש שם!!
אך אם צריך נוכחות במקום מסוים.(לדוגמא בעליות ביום ראשון) אין לי בעיה להגיע, כמובן בתנאי שהכל יהיה נפרד!
אני עונה לעצמי..תח"ל
בגלל שזה חשוב. אבל (אני אישית) כשאני רואה שמתחילים מכות או דברים שעלולים לבנים ליגוע בי או שיקרה מצב והכבוד והצניעות שלי יירדו- אני עוזבת או מתרחקת עד שהרוחות נרגעים.
דיי להאשים רק תבנות..לא חס גם בנים שלאטוב כמו עכשיו!
מתנהגים בצניעות.
צודקת בהחלט!תח"ל
ממש מסכימה איתך. לא קשה למצוא בנים כאלה לצערינו.
אף אחד לא משמיץ,שוברת גלים
בס"ד

בסה"כ העליתי נקודה שצורמת וכואבת לי.
יכול להיות שאתה לא הבחנת בדברים שאחרים הבחינו,
ובכלל-יכול להיות שאתה הגעת ששמרו על ההפרדה במאה אחוז.
זה עולה ויורד שם..אין דבר מוגדר..

אני חייבת לציין שסה"כ אני מעריכה בהחלט את השוהים שם(בתנאים לא תנאים וכו'), אלא פשוט יש דברים שכדאי לתקן!

מסקנה:טוב כמו עכשיו!
כל אחד ישתדל להתנהג עד כמה שאפשר בצניעות.

אני בעד שנפסיק לטחון מים....
אני לא יודע מתי את היית אני הייתי שם המוןצבי!
וכמו שכתבתי אין להשמצות בסיס נכון שבאב היו כמה סיפורים אבל מאב זה נגמר
כמו שאורן1 כתב, אני כתבתי את שראיתי במו עיניעמישב
בס"ד לק"י

חס וחלילה, לא באתי להכפיש, רק אמרתי שזה היה (אני ראיתי [או ליתר דיוק שמעתי את קולות הדיבורים והצחוק מהמטבח...], לא שמועה), וזה דורש תיקון.

חחח, מאהל מהדרין. זו היתה אחת היציאות הטובות של צבי יהודה וחבריו.

וכשהבנים עשו כל מיני דברים מחוץ למאהל (כגון: העברת מים, הבאת עצים למדורה ועוד), אז היה קשר עין בטוח, ופעמים (שוב, ראיתי, ואיך שזה התחיל הסתלקתי מהאיזור) אף דיבורי סרק וכדו'. (עוד שאלה, למה הבנות צריכות לטפס לראש הבריכה? בת לא צריכה לעלות למקומות שבהם היא תראה יותר מידי).

ובאמת, נראה לי שהעניין מוצא, והועלה לדיון. אני חושב שלכ"א יש מספר נקודות למחשבה לקחת מהדיון הזה.
לכ"ע זה לא טוב מידי להתעסק עם זה יתר על המידה.

חג שמח לכולם!
רק הערהמשה
אתה לא יכול לקבור את הבנות מתחת למחיצה. הן בנות אדם ומותר להן להסתובב ברחוב או ברחוב החרב.

מצטער.
ראוי להביא את דברי הרמב"ם:יד ימינו
"אבל גנאי הוא לאישה שתהא יוצאה תמיד, פעם בחוץ פעם ברחובות; ויש לבעל למנוע אשתו מזה, ולא יניחה לצאת אלא כמו פעם אחת בחודש או פעמיים בחודש, כפי הצורך: שאין יופי לאישה אלא לישב בזווית ביתה, שכך כתוב "כל כבודה בת מלך, פנימה" (תהילים מה,יד)."

ירידת הדורות, אבל עדיין.
נקודה למחשבה.
שואלת מבורותאגם-כנרת

מה כל כך אסון בלדבר עם בת, במיוחד אם זה דברים קונקרטים? אומרים מה צריך,
לוקחים, מביאים, שמים, מארגנים וכו' (וגם עם חיוך וזייהו, ממשיכים הלאה בשם האידיאולוגיה
(וגם האהבה, כן האהבה היקומית הקוסמית האנושית).
אם זה מוחלט שאסור, אז צריך להיות מוחלט שאין בכלל ארועים משותפים,
ואז חוץ מגעגועים לא יהיו לכם בעיות ואם מקיימים ארועים כאלו, אז איך אפשר למנוע את הדבר
הכי בסיסי וטבעי בעולם, לדבר? זה נשמע כמו להכנס בכוונה לפלונטר הזה, להכאיב בכוונה.

תסבירו לי איך אפשר להדריך/לעבוד/להתנדב וכו' בחברה מעורבת ולהתנזר? (ואני מדברת רק על דיבור,
הו כן, רק דיבור) כאילו אתם אומרים, זו המציאות שלנו, ואנו נשתדל להיות מלאכים,ולא לדבר וכו'.
אחרי הכל, אתם לא באמת חברה סגורה או נפרדת לחלוטין, וכדי למנוע מבוכות וכאלה,
הגדרים חייבים להיות ברורים וידועים לכל, לא?
אני בטוח לא יודעת את ההגדרות ההלכתיות, אבל נשמע לי שגם לכם משו לא ברור בתחום,
וזה מה שיוצר את המבוכה, והלחץ הבלתי בריא הזה.

ולא שזה כיף כזה גדול לדבר עם בנות... (אבל עם בנים כן!)

שם הרחק, השחר בהיר הוא וצונן
שם הרחק, השחר צעיר ומתרונן
שם תקוה תמיד פורחת
כל יום חדש הוא שי...  
(השורות היפות האלו לא שלי, ולא זוכרת של מי, סורי)

אור ותכלת
כּנרת

באמת אפ'חד לאאגם-כנרת

נחלץ להוציאני מן הבור...ות?

כּנרת   מ
           ת
              י
               ב
                 ש
                   ת

אשתך תהי'ה כזאת?איתי'ה
כשאני אדע מי היא תהיה - אני אוכל לדעת.יד ימינו
וברצינות:

לא.
הלכה - זה לא.
המלצה/הנהגה חיובית - בהחלט.

כן.
כמה שזה תלוי בי - היא לא תסתובב סתם ברחובות.
אני ארצה שהיא תעבוד בבית/תגדל את הילדים, וכמובן שכשהיא תרצה לצאת לרחוב/לטייל/לקניות - אין שום בעיה.
אין סיבה לכלוא אותה בבית - לא הגיוני ולא רצוי.
בעבר בית היה שטח של כמה עשרות/מאות דונמים, עם שדות וכו', ולאשה היה הרבה עבודה.
לעשות כביסה - זה לא היה כמו היום.
זה לקח כמה שעות.
לבשל - לא קנו במכולת פסטה - זה היה לנפות קמח, להכין בצק, להבעיר אש בתנור, ולבשל.
ילדים - לא היה בית ספר.
האשה (האמא) טיפלה בהם כל היום, כשהבעל בעבודה ומביא כסף הביתה.

מצד אחד היא לא תהיה כלואה בבית, ומצד שני היא לא תסתובב כל היום ברחובות.
יש את דרך האמצע, שעליה הרמב"ם ממליץ.

ובכללי:
יש בעיה כשבנות הולכות ברחוב.

למה?
בין היתר בגלל שבנים מסתכלים עליהן / על גופן.
גם שהן הולכות בלבוש צנוע.
גם אם לא תמיד מסתכלים, לרוב הם במבחן. להסתכל או לא.

זו בעיה.
בעיקר של הבנים, אם כי גם של הבנות.

"כל כבודה בת מלך פנימה" - זה לא סתם.
אני אשמח שאשתי תהיה רוב הזמן בבית, אבל הבחירה היא לא רק שלי...

אה... טוב....איתי'ה
לק"י.

ואני מסכימה איתך..

המוציא מחברומשה
או במקרה שלנו - המכניס את חברתו לכלוב - עליו הראיה.

תוכיח שיש בזה איסור, ואז נדבר.
>>>>>>>>>>>>>תכלת דומה לים
צודקת בהחלט במליון אחוז, וטוב שהוצאת את זה מתישהו=]
אגב, זו אחת הסיבות שאני לא רוצה וההורים לא מרשים לעלות.
אלהים ישמורסבא גפטו
אחד אומר שכל מה שהוא יעשה, דבר ראשון הכי חשוב לו זה 'צניעות'.
השני אותו הדבר, אבל לשים לב אם הוא יכול לעשות גמ"ח באיזה עניין למישהו שנמצא לידו.
השלישי יהדר בשמיעת שירים יהודיים דווקא.
הרביעי יקח איתו מים רק של חברה ישראלית ולא משהו כמו "אקווה נובה".
החמישי יבוא רק אם יהיו שיעורי תורה.
השישי רק אם יעשו לו שיעור בקפואירה יום יום.
השביעי יאמר שרק אם מגיע איזה רב ידוע. אחד לפחות ורצוי יותר
ועוד ועוד ועוד וכן על זה הדרך - והדרך ברורה לכולם.

הרבה מהדרישות הן טובות.

בסוף הרשימה יש שני בחורים/ות.
האחד אומר - סליחה?
אבל אני בניגוד אליכם, חושב [ולדעתי גם 'יודע'] שהיהדות דורשת את כל הדברים האלו! [לא קפואירה..] ועד שאין את כל אלו, אני לא מגיע בכלל! תחשבו.. מה עם צניעות מה עם.. ומה עם... וכו' וכו'....

השני אומר את כל הדרשה של הראשון, אבל אומר שבמה שהוא יכול להשפיע, לחזק, ולו במעט, גם אם זה לא הכל ביחד - והרי 'תפסת מרובה - לא תפסת!', אז הוא סוחב את עצמו לשם, עם כל המעלות והמגרעות - ומשתדל.
החישוב שלו הוא: שאם לא נעלה, לא נתקדם לשום דבר.
ובכל מקום יש דברים גרועים.
אז נכון; יש קבוצות שעולות לחומש, ויש בהם גם בנים וגם בנות. וב"ה זה בהפרדה [לפחות בקבוצות שאני הכרתי - ואני לא אותו אחד שאני כותב עליו כרגע]. אז לא נביא אותם [את הבנים ואת הבנות - שעוזרות לא פחות מהבנים, גם אם לא צריך אותן שם] רק בגלל שיש כאן כמה שמתמזמזים עם הבנות? או שהשוטרים למעלה יכולים לעשות דברים גרועים? [לא משנה שאת אותם הדברים הם יכולים לעשות גם לבנים הקטנים. והיו דברים מעולם].
אז אותו אחד מחליט ואומר "למרות הכל ובגלל הכל, ולמען הכל ובציווי הכל-יכול, אני עולה ושימותו הערבים" - ועולה.

איכשהו, אני מצדד בדעתו של הבחור השני.
מישהו אמר: לא לעלות?שוברת גלים
בס"ד
שהבנות לא יבואו?

בסה"כ כתבתי מתוך אלא שכן באים, כן עושים,וכאלו המנסים להשפיע.
לא הבנתי את הביקורת, במחילה.

טוב, אנשים,שוברת גלים
בס"ד

אני חושבת שאת שלי אמרתי, הבהרתי מה יש לי להגיד,
וב"ה אני רואה שאנשים די תומכים במה שאמרתי.
(וזה נחמד לי! )

אני חושבת שמיצתי, ובאמת אין טעם לדון על זה יותר מידי, זה רק יזיק.

חג שמח וכל הישועות בקרוב בעז"ה!

הודי'ה.

סתם רציתי להוסיף..תח"ל
כשאני אישית עליתי- הופתעתי לטובה! ההפרדה הייתה מלאה. הבנים לא הסתכלו עלינו בכלל. למטבח נכנסו רק אחרי שהיו בטוחים שזה בסדר עם הבנות. אם היו צריכים משהו מהבנות הם דיברו בלי להזיז את המחיצה וכשהיה צריך להעביר משהו העבירו אותו מעל המחיצה ואז הלכו מיד. אני לא שמעתי בכלל דיבורי סרק בין בנים לבנות. הכל היה הכי עניני ושטחי שאפשר. אם זה היה בנוגע לאוכל (תוסיפו בצל!) או בקשר לשמירה (היום אתן גומרות ב10 במקום ב9) הכל היה ת'כלס.
זה מה שאני הרגשתי. הכי שימח והרגיע אותי היה שהבנים עסקו במלאכתם ולא התענינו בבנות בכלל.
עמישב-תח"ל
על המטבח בחומש אחראית בת... נכון ללפני שבועות אחדים.
לפני אלול זה לא היה כך, יכול להיות שהם הפיקו לקחיםעמישב
טוב.חמסית
יש בעולם (לצערינו הרב) גם בנים וגם בנות.
נכון, אני מבינה שקשה לכם להשלים עם העובדה הזאת, אבל זאת המציאות, מחילה.

ארץ ישראל שייכת לכל עם ישראל, על כל גווניו. אם מישי חילוניה תירצה לבוא להאבק איתנו במאבק, יהיה לה את הזכות המלאה לבוא. האם יש לנו זכות לדרוש מימנה לשים חצאית במקום מכנסיים? ממש לא. אף אחד לא יחשוב על זה בכלל. באותה מידה גם אם יש זוג (ואין עניין להתווכח אם יש או אין וכמה המצב טוב או לא, קחו את זה כ:"אם".) של חבר'ה שאתם מכירים שבא להם להסתובב ביחד יש להם את הזכות המלאה, ולאפאחד אין זכות לדרוש מהם אחרת. ארץ ישראל מקבלת את כל עמי ישראל, אם למישו יש בעיה מסויימת עם אווירה ספיציפית שאנשים יוצרים, זאת הבעייה שלו, והוא יותר ממוזמן לטפל בזה.
הארץ לא מאבחנת בין האנשים, אלה שלי, אלה פחות שלי כי הם קצת פחות דוסים בשלב הזה של החיים. (אנשים, תלמדו לקבל אנשים שונים ממכם. ואני לא מבקשת ממכם ללכת להיות החברים הכי טובים של אחמד מהכפר, ואפילו לא מבקשת שתהיו חברים של הנעור העובד והלומד, אלה רק שתקבלו אנשים אחרים מהציבור שסה"כ מאמינים כמוכם אבל לפעמים מתנהגים בדרכים שונות. גם אז, אל תהיו חברים טובים שלהם, אבל תתלמדו להגדיל את הראש ואת הלב- לקבל גם התנהגות קצת שונה. זוג שמסתובב יחד, סיגריה שנידלקת, חצאית קצת קצרה. ונכון, גם מהצד השני צריכה להיות השתדלות, אבל זה לא סותר.)

וחזרה לנושא- העלת בעיקר 3 נקודות:
1. המגע עם יס"מ מג"ב וכו'- פשוט. זה ויכוח נדוש, שנחרש כבר מליון פעמים. כל אחת צריכה לעשות חשבון עם ההורים, הרב שלה, ועם עצמה וככה לקבל החלטה להתנהגות הגורפת שלה במיקרים כאלה. לא חסרים רבנים שמאשרים, ולא חסרים רבנים שלא מאשרים. הכל תלוי בסדר עדיפויות, וכל אחת עושה את החשבון לעצמה.
2. הלינה בתנאי שטח- בת שבאמת רוצה יכולה לדאוג לעצמה ולישון בצניעות גמורה, הכל תלוי בציבור. בד"כ מחליטים על שטח ספיציפי ששייך לבנות, ואז הבנים פשוט לא מסתובבים בו. בחיים לא נתקלתי בבעיה של מישי שרצתה לישון וא יכלה מבחינה צניעותית.
3. הקשר שנוצר טכנית (ואולי קצת יותר) בין הבנים לבנות- שוב, הכל תלוי בבנאדם. יש הפרדה מלאה, ומי שזה חשוב לא יכול לזכות לא לראות אפילו קצה של בת. וכמו שציינתי קודם- עדיין יש בעולם גם זכרים וגם נקבות, ולפעמים צריך מבחינה טכנית לעבוד ביחד. לפעמים, הטכני נהיה לא טכני יותר, ואולי אפילו הטכניות מסתכמת בחתונה חגיגית על גבעה |מזייפת הסמקה|. זה טיבעי, אין מה להילחם או להתלונן על זה. כל דוס, כמה שהוא יהיה דוס, הוא בנאדם. כל דוסית, כמה שהיא לא תיהיה דוסית, היא בתאדם. אין צורך בהפרזות.

ומעבר להכל- מאיפה הגעת לזה שהאישה בתורה היא לא אישה לוחמת? ומה עם יעל ודבורה מהשופטים? ויהודית? אחותי, פיספסת חלק מהנביאים.

וד"א- הנוער הפועל הוא בעיקרו תיכוניסטים. ובעסק הזה אין 'בוגרים', זה מלווה אותך כל החיים רגע אחרי רגע, שנה אחרי שנה.

חג שמח.
בעניין הנביאותעמישב
בס"ד לק"י

ראשית זה לא היה לכתחילה (כמו אצל דבורה, שרק בגלל שברק לא יצא למלחמה אז היא פרצה דרך).

שנית, זו מלחמת מצווה. להציל ישראל מיד צר. כיבוש הארץ. וכו'.

ולסיום, די ברור לי שהיחס אז היה שונה. הנביאות היו (מן הסתם) נשואות, וגם הן היו הרבה יותר צנועות מהיום.
תיראה,חמסית
יש גם עניין של מצב נתון. אז, גם הנשים הלא יהודיות היו מאוד צנועות. היום, אנחנו חיים בדור שבו כל הגבולות פרוצים, דור בו ליצר הרע כ"כ קל לסחוב את הבנאדם לכל תאוות הועלם בתחפושת הנאורת והממודרניות. אחד מהמאבקים הגדולים של הדור הוא המלחמה בתרבות המערב. זאת מלחמה של כל בנאדם לעצמו, לה', וליצר הרע שלו. בכל אופן, אתה לא יכול להתבכיין שאז הן היו יותר צנועות, כי בפשטות- העולם השתנה, וה כבר לא תלוי כנו, ככה שאין על מה לדבר.

ובקשר לניבאות.
א. לא ברור שהם היו נשואות. (וחוצמזה- זה משנה משהו? יש התר להיות פחות צנועה חרי שאת מתחתנת? ממש לא. אפילו הפוך.)
ב. יהודית פעלה ביוזמתה, וכנ"ל יעל (לא?). דבורה היא הסמל של כוח הנשים לאורך ההיסטוריה. היא הדמות הנשית ההכי חזקה שקיימת במיקרא. זה נושא מרתק, ואפשר לדבר עליו שעות (ובא לא ניכנס לה).

מלחמת מצווה?
אתה עושה צחוק? זה רק אני או שלא מזמן יצאו בקריאה שהמלחמה על ארץ ישראל היא מלחמת מצווה? אתה לגמרי מוזמן להקליד את ההלכות של מלחמת מצווה ואז נבדוק את העסק.
כמה דבריםעמישב
בס"ד לק"י

ראשית, בעניין הצניעות של פעם. ת צודקת, אין לי כל עניין להתבכין על מה שהיה פעם, וזה גם לא מה שעשיתי. כל מטרתי היתה לאמר שפעם זה היה פחות בעייתי שתהיה נביאה שתנהיג ותעשה, משום שהיא היתה יותר צנועה.

דבר נוסף, כן. כשאישה נשואה אז הלוחם לא יחשוב שהיא תתחתן איתו. זה דבר טבעי. ולכן כן יש הבדל אם היא נשואה ואם לאו.

ולסיום, יהודית ויעל. שתיהן, אם תשימי לב, לא פעלו בציבור. יעל פעלה בתוך האוהל שלה, היא אפילו לא יצאה החוצה. סיסרא בא לאוהל שלה, ושם היא הרגה אותו. כך שזה לא יכול ללמד. ויהודית, גם היא לא הנהיגה ציבור. אומנם היא יצאה החוצה. אך מול הציבור היא לא עמדה, כך שבעיית צניעות ביחס לבנים יהודיים, לא היתה.
מה כן? היא הרי הגיעה לתוך המחנה ועשתה מה שעשתה, אך כל זה, הרי הוא הקרבה אישית שלה למען עמה, ולא בשביל מעשה היא באה. וזה פשוט.
ואגב, לגבי דבורה. זה בדיוק האמור. כשהבן, ברק, פחד, רק אז היא הגיעה ויצאה והנהיגה את העם. אחרת היא היתה נשארת בתור נביאה בביתה, ולא כמנהיגת ציבור בעלת שם עולמי.
הכל היה בדיעבד גמור.

ועכשיו לעניין מלחמת מצווה. בנושא, כאמור, יש מחלוקות ענקיות. שיטת רש"י- רק מלחמת יהושע. רמב"ם- הושעת ישראל מיד צר, מלחמת יהושע (אני לא זוכר במדויק הכל, יכול להיות שאני מחסיר ומשנה. אבל העיקר שאני בא לאמר- יש מחלוקת זה לא ברור).
זה ממש לא ברור שהמאבק על א"י הוא מלחמת מצווה. מילא מלחמה, אבל מאבק זה אפי' עוד יותר דחוק, ועל אחת כמה וכמה אם לא ברור בכלל שזה יעזור (כמו במקרה דנן).
על כל פנים, גם מה שאומרים שמוציאים נשים לסייע ללוחמים, הרי זה פשוט שזה רק כשחסר כוח אדם. אך אם יש מספיק בנים, הרי זה פשוט שאין להוציא נשים מכל וכל. זה אפילו לא דורש הסבר, זה הגיון פשוט (כדברי הגמ', קידושין, דף ב' עמ' ב' "שדרכו של איש לצאת למלחמה ואין דרכה של אישה לצאת למלחמה" [הציטוט כמעט מדוייק אם לא לגמרי, אתם מוזמנים לפתוח שם, זה איזור אמצע העמ', נוטה כלפי הסוף]).
שורה תחתונה, לא אביא כאן את הלכות מלחמת מצווה, משום שיש מחלוקת בדבר, ואיש הישר בעיני רבו יעשה...
אתם טוחנים מים, בנות, בנים = שטויות.סבא גפטו
ליבון העניין נעשה כבר. ככה שמה שנעשה עכשיו, ברעיון הוא טוב. בפועל הוא גרוע.

ואם לא ברור לך אנחנו נמצאים במלחמת מצווה מסוג "עזרת ישראל מיד צר" וזה כולל בנות.

אני חושב שהבעיה עצמה היא בשלב הקודם, או בעצם אחרי שכבר הגיעו לשם [גם הבנים וגם הבנות] מה לעשות?

וכבר כתבו במיליון וחצי מקומות, בנות עם רגש. בנים עם שכל. והפוך. יש בזה משהו. עצם הקביעה לא מעלה ולא מורידה. רק מורחת זמן.

ולחמסית - בת ישראל [נשואה או בדרך] לא נמצאת במערכה, בקרב. אין על זה עוררין בכלל.

ומזמן אמרתי:
אנחנו צריכים רבנים [/ מנהיגים - בלי זה לא מתקדמים] שיוותרו על האגו ובאמת יהיה חשוב להם להתקדם, להפסיק לעשות כל מיני תנועות חדשות ודברים מטומטמים. וכן - הדברים האלו מטומטמים, יום לפני יום כיפור, וגם יום אחרי יום כיפור נשארו מטומטמים! בסגנון הרבנים של החרדים, שיוצאים בעצמם להילחם על מה שחשוב להם ומהווים דוגמא. ואין להם סנטימנטים כלפי אפחד, זולת אותו אלוה שהם מאמינים בו וחושבים/מנסים לחשוב שזה באמת מה שהוא דורש מהם. אבל את הנוער שיש לנו. כי התלמידים שלהם פחדנים בני פחדנים בני פחדנים. ואל תקפצו ותאמרו - מצעד הגאווה.. מהומות.. - 'בולשיט', וזה בקיצור. במילה אחרת 'פקה פקה'.

פעם חשבתי: הבעיה אצל החרדים היא, שהתלמידים מפחדים מה הרב יאמר... הרב מפחד מה יאמרו התלמידים.. ולכן לא מתקדמים לשום מקום.

אח שלי תיקן אותי ואמר לי: התלמידים מפחדים מה הרב יאמר. הרב מפחד מאישתו. ואשתו מפחדת מג'וק. - יוצא שהחרדים מפחדים מג'וקים ולכן לא מתקדמים. זאת בערך הלוגיקה.

והיום אני חושב ואומר לעצמי: זה לא רק אצל החרדים. לא פחות זה אצל היהודים שיש להם את השכל, אבל לא הנחשוניות.
ואנחנו נראה - לא נתקדם לשום מקום. פתאום יהיה עוד איזה נחשון שיקפוץ ויעשה מעשה. וידבר וידברו... ועוד ועוד... עד שנלמד.
לא הבנתי את המשוואה.חמסית
בנים, בנות=שטויות. מה?

אתה יודע מה הבעיה האמיתית? שכולם מדברים על אותו נחשון בן עמינדב ואף אחד לא מתנדב להיות ההוא שנכנס ראשון.
א, זאת לא משוואה.סבא גפטו
ב, לא ניסחתי נכון את המשפט שנסיתי לכתוב.
3, אני אתקן;
אתם [הכותבים הנ"ל] טוחנים מים, בנות ובנים. = ['=' המשותף... לפועל היוצא מטחינת הנושאים הסובבים את שלושת המושגים הנ"ל והעירבוב שבהם... הוא שזה פשוט דברי- ] - שטות.

שאלת? אני עונה. כן אני יודע שזאת הבעיה.
אני מסכים שבראש ובראשונה, מבחינתי האישית, סבא גפטו, הוא-אני הבעיה.

אבל אני לא מסכים עם הרעיון של המשפט שכתבת.
ממה שהבנתי, את כתבת את המשפט הנ"ל, כי לדעתך זה התהליך-הפעולה שתקדם אותנו לקראת מה שאנחנו מייחלים.
ולדעתי, זה נכון. אבל איך לומר.. 'בדיעבד'.
זה לא טוב, ולא נכון שזאת הברירה שלנו. ולדעתי היא לא היחידה. ז"א שיש לנו עוד ברירות.
למצוא איזה מנהיג אמת.
לפעול בחמישים אלף ארגונים, לא רק שזה לא מועיל זה מזיק.
אבל מכאן כבר כולנו מסכימים, אז אני אפסיק.
אני אישיתחמסית
התפטרתי מתנועות נוער, כי זה פשוט ביזבוז זמן ומשאבים כשהן לא מאוחדות. וכנ"ל בקשר לאירגונים. אבל אנחנו מגיעים לנקודה של הסכמה כללית. (ובסוגריים- ושל חוסר עשייה כללית למען קידום הנושא).

ואנחנו חופרים בשטויות (ובבנים בבנות), אז אני גם אפסיק כאן.

חג שמח.
לא מסכים בכללעמישב
בס"ד לק"י

ושלא תעז אי פעם בחייך לכתוב על רבנים שהם צריכים לוותר על האגו שלהם. כי אתה לא מתקרב לעפר הרגלים שלהם קילומטרים (אינני מכירך, אבל כך אני משער. באם טעיתי, ציין זאת...).

תשים עפר על הפה הענק שלך לפני שאתה ככה יוצא נגד ת"ח.

יש סדר עדיפויות בעולם. ואתה, במקרה הזה, לא נמצא במקום טוב ביחס לרבנים.
ויותר מזה, אם אינך יודע לשמור על פיך, כדאי שתשמור את דעותיך לעצמך.

ככה לא מתבטאים!! נקודה. ועוד אחת.
(ועוד לא התייחסתי לשאר מילות הדבש ונופת צופים שלך, שאני מעדיף שלא להעתיקן מהודעתך...).

ועכשיו לעצם העניין.
זה יפה מאוד שלסבא גפטו, גאון הדור והדרו, פשוט שמדובר במלחמת מצווה. דבר שלא פשוט בכלל בעום הרבני. קטונתי. ואשריך שזכית...

וחוץ מזה, אם זה אכן כך, מי אמר שדרך מאבק זו תועיל?

ואם זה אכן כך, מדוע יש בנים הפטורים מלהלחם?

ואם הם פטורים, למה שבנות יגיעו?

ואם הם חייבים, כל עוד לא כולם מגיעים, אין סיבה שבנות יבואו.

בקיצור, תברר את האקסיומות וההחלטות שאתה מחליט לעצמך, לפני שאתה קובע עובדות.
זה כלל חשוב בחיים, כדאי ליישם.

נ.ב. הכתיבה שלי נזעמת אך ורק בגלל כבוד התורה אותו ביזית בזה הרגע ממש. באם נפגעת, סליחה. אבל פעם הבאה, הישמר בפיך ובלבבך מכבוד חכמים ש"לחישתם לחישת שרף ועקיצתם עקיצת עקרב, וכל דבריהם כגחלי אש"...
בכלל לא ברורחמסית
שבנות לא צריכות להילחם.

אבל טחנו, ואני צריכה ללכת לפרק את הסוכה.
חמסית צודקת!!!מי שלא רוצה קשר עם בנים/בנות הואמתנחבל 2007
בחיים לא יקבל את זה-בדוק!!!!
אה, למה,חמסית
בדקת את זה מהצד הפוך?

|נהנת להתעלל|
לחמסית-כן..משו כזה...מתנחבל 2007
חחחצבי!
נשפך מצחוק
עוד שנייה אני ארגיש שנונה.חמסית
אני לא מאמינה. איזה שטויות.פליץ
וואו כמה שאפשר לחפור בנושא הזה...

צניעות, זה מה שאת רוצה? כבוד בת מלך?? מה כבוד גדול יותר לבת ישראל מלישון על האדמה בשדה פתוח למען ארץ ישראל? איזה עוד כבוד את מבקשת מעבר ללצאת נגד שליחי השטן בדמות יס"מניקים ומג"בניקים???!!

אני פשוט לא מבינה אותך. את הולכת לחומש וזה מה שאת מתעסקת בו? אני תמיד אמרתי שכל הנושא הזה של "צניעות" לכאורה והקפדת יתר וכל הבולשיט שמסביב, שרוול עד המרפק ובלה בלה בלה וזה וכאלה ואחרים, כל זה בעצם נובע מהתעסקות יתר!! אם אנשים פחות היו מתעסקים בעובדה שאני בת ויותר בעובדה שיש לי כוח להלחם ועוד כתף לתרום למאבק, אז דברים היו מתנהלים כל כך הרבה יותר טוב...

אני רק יגיד לכם שאני לא שואלת רב בקטע הזה, וגם לא את ההורים שלי: אם יבוא אלי יס"מניק בכוונה רעה, אני יתעמת איתו. מכפת לי שהוא בן, לעזאזל?!?!?! הוא בא במטרה להרוס את מה שאני באתי בכוונה לבנות, אז למה שאני לא יתעמת איתו?!

תעשו לי טובה כולכן, כל המתחסדות הקטנות שאומרות שככה התורה אומרת ושנשות רבנים היו עושות ככה או אחרת, חמודות קטנות ותמימות שלי: התורה בחיים לא התכוונה שבת לא תוכל להגן על עצמה אם בן בא לתת לה כאפה, בגלל שהיא "שומרת נגיעה". [איכססס, כמה שהמונח הזה עושה לי צמרמורת.] התורה ב-ח-י-י-ם לא ציוותה דבר שיעמיד אתכן במצב של "לגעת או לחטוף", וכל התעמקות במצב כזה היא התעסקות יתר.

ותאמינו לי, מניסיון אישי: אף שוטר לא יידלק על מישהי שתוריד לו סטירה או תכניס לו בבטן.

דבר אחרון: שוברת גלים... תתעוררי ילדה. תפתחי ת'עיניים. בנים זה לא איסור פוטנציאלי מהלך, זה בני אדם בדיוק כמוך.

אוקיי?
יופי.
תאמינו לי שגם לבנים לא חסר...חוויתי את זה על בשריקראתיך
בהרחיבי...לצערי...
וואי, ילדונת,חמסית
התגעגעתי לנאומים הצולבים והבוטים שלך.
מהמצב?
המצב טוב יותר משהוא נראה...פליץ
אני התגעגעתי לגיוון בדעות שמוצגות פה... אז שתינו הרווחנו, אה? ;)
אל תגזימי,חמסית
יש אותי שמאזנת..
טוב... אז אני חולקעמישב
בס"ד לק"י

ראשית כל, אין דבר כזה שלא שואלים רב. מה אני מתכוון? שאם זו שאלה שנוגעת להלכה אז הבן אדם הראשון ששואלים הוא הרב, ומה שהוא אומר- עושים, נקודה.
ואל תגידי לי שיש נושא ששיך יותר להלכה כמו א"י, ושמירת נגיעה בצידה (מגעיל אותך המושג? למה? את האמת, אותי מגעיל כשהמושג לא קיים...).

אכן, היס"מניק בא להרוס את מה שאת באת לבנות. ושאלת מדוע שלא תתעמתי? מסיבה פשוטה, וקוראים לה הכוח והזכות שמהם באת לבנות.
הכוח והזכות שלך לבנות את הארץ הזאת ולדור בא, לא באים מפעולתך או מתוך האזרחות שלך (שמונה כוכביות). הם באים ממקום אחד, או ליתר דיוק, דבר אחד- התורה.
התורה היא זו שהביאה אותך לכאן, היא זו שציוותה, ומצווה עלייך לעשות את מה שאת עושה. ואם את לא תעשי...
אי לכך, ובהתאם לזאת, זה יהיה פשוט אבסורד גמור, סתירה מאין כמוה, לבוא ולהגיד "אז למה שאני לא אתעמת איתו "מכפת לי שהוא בן לעזאזל?!?!?!?". זה פשוט חסר הגיון ומחשבה בעליל להגיד דבר כזה.
למה? בגלל שאת שומעת לתורה.
למה? בגלל שהתורה אומרת לך, לא!
למה? בגלל שמה שאת בונה זה בגלל התורה, ובלעדיה היית ממזמן באוגנדה...

ואכן, צודקת את, התורה לא התכוונה שבנות ילכו כצאן טבחה ויתנו לחי שניה. התורה התכוונה שהבנות לא יצרו בכלל את המצב הזה, שבו בת באה במגע עם בן. אף אם זה מגע של שנאה.

אף יס"מניק לא יתחיל עם מישהי שמרימה לו כאפה?
אכן, מתחת לחופה בעמונה, לא היית מוצאת אותם. אך את יכולה להגיד את המשפט הזה למספר בנות שהיו בעמונה, ולולא זה היה עצוב עד כדי שיגעון, הן היו מתות מצחוק מאי-הצדק והאמת שבמשפט זה.

אם את לא יודעת, "כל כבודה בת מלך פנימה", זה לא כבוד כזה שימחאו לה כפיים. זה לא כבוד כזה שילחצו את ידיה למול עיני המצלמות המסנוורות, ויגידו לה "יישר כח", ויתנו לה תעודת כבוד והוקרה על פועלה הציבורי המבורך.

"כל כבודה בת מלך פנימה", לא החוצה. הכבוד, היופי והחן שבבת ישראל אינם דבר ציבורי הם דבר שבא מן החוץ אל הפנים ומת גלה רק בחדרי חדרים. במתן בסתר, בעזרה לזולת בתפילה מרקיעת שחקים.
לא בהופעה למול הזרקורים.

אומנם, לישון בשטח זה לא מול אף זרקור, אך עדיין הרעיון מובן. כבוד אמיתי של בת ישראל הוא לא בלצאת לשטח, אלא בלהביא את השטח אליה הביתה. לילדיה.

אכן, בנים הם בני אדם (אני מקווה). אבל לא כל מי שהוא בן אדם הוא נהיה פתאום חבר טוב שלי.
וכרגע, כן! הם כן פוטנציאל לאיסור (והרשו לי לאמר, כן, הבנות הן פוטנציאל עוד יותר גדול לאיסור מבחינת הבנים. כך זהו טבעו של אדם.).
ואם זה כך "שומר נפשו ירחק".

וזה יפה שאת מכנה בלשון כ"כ יפה ונאותה את ההלכה הבסיסית של שרוול עד המרפק, בתור קו מינימום...
תביני, אם אין תורה אין ארץ. נקודה.

סוף פסוק.
תסלח לי - [או שלא]סבא גפטו
אבל כשאני שומע בן/בת שאומר למישהו "היי... אני שומרת נגיעה.." בצפונבוניות כזאת... עם תנועות המתחמקות האלו כאילו מדובר באיזה אנורקס-ית.... זה בהחלט גורם לצמרמורת - ויותר. למין הרגשה דוחה בגוף משהו כזה גועלי.

וזהו - עכשיו אני מסיים להגיב באשכול הזה.
[אני שם לב שתמיד יש לי פעם שניה..]
זה מקרה יחידעמישב
בס"ד לק"י

כשזה ככה, זה מעצבן.

אבל היא דיברה על המושג ככלל.
כמה שאתה טועה...פליץ
אני דיברתי על הצביעות הענקית שיש במושג הזה... ההבדל הקטן בין צביעות לצניעות.
כמה לעז על עמ"י...עמישב
פשוט קולע!הודיה=]
קולע- הכוונה למה שעמישב רשםהודיה=]
במחילה מכבודך,שוברת גלים
בס"ד
אני לא אגיב כרגע על מה שכתבת,רק חשוב לי להגיד, ממש תודה על איך שכתבת זאת, ממש מחמם את הלב,ומוסיף רבות למצב רוחי הירוד ממילא.

חזקי ואמצי,
ברכת ה' תחול עלייך גברת פליץ.
יומטוב.
עמישבסתם משהי
הייתי בחומש בחופש (אחרי תשעה באב) והבנות היו אלו שבקשו שיהיה נפרד והם אלא שבקשו שהבנים ילכו למהדרין והבנים לא הסכימו ללכת. אז זה לא הבנות.
לא נכון.צחקן
ב"ה
היתה בעית אבטחה ועירוב, ולכן הבנים לא הלכו למהדרין. לא להשמיץ.

והיו בנים שכן הלכו, הם לא בהכרח היו צדיקים יותר/פחות (היכרות אישית).
דיי, דיי, דיי!!! זה ממש לא רציני!סבא גפטו
אני כותב את זה שוב, כי כל מי שיקרא את זה, מטבע הדברים הוא יגיב כדי שיכתבו לו את זה שוב ושוב.... משום מזה זה גורם לאנשים סיפוק.

מי שחשוב לו משהו, והוא לא מוצא את זה במצב הקיים,
או שיפנה עורף ולא יעשה כלום בבחינת "שב ועל תעשה - יא שמוק!"
או שיתנתק עד כמה שהוא יכול מהדברים הרעים ויעשה טוב. לאט לאט ובבטחה. ושנפסיק עם התלונות האלו.

אני כבן, כבחור - רואה את הבעיה אצל הבנים.
לדעתי אני צריך להתעסק בצד, בתחום שלי.

כדאי שנפסיק להתעסק כאן במינים של בנ"א כאלו ואחרים - זה לא מקדם אותנו לשום דבר.

רק אציין שחלק [לא כולם!] מאותם אלו שצועקים כל הזמן.. אבל כככככככלללללללל הזמן!!!! "הפרדה הפרדה" ו"שזה לא יהיה מעורב...." וכו'... אחוזים רבים מאלו שנתפסו בקלקלתם, שייכים לקבוצה הזאת. אני לא בא לומר בזה שום דבר. רק להציג עובדות.
היתה קבוצה כלשהי שצעדה לעבר חומש. היה ברור שתהיה הפרדה.
הוחלט מסיבות כאלו ואחרות, שדווקא הבנים יהיו מאחורה! הבנות מקדימה. ומלפני הבנות, המדריך + עוד אחד. וכך זה התנהל. רק שהיתה איזה צדקת אחת שכל הזמן דיברה על כמה חשוב ו.. וחשוב ו.. חשוב... תנעלי את נעל אחותך! - אבל תפסיקי לשגע בשכל! - בסוף מסתבר שהיא רחוקה מלהיות צדקת.. או אפילו לשאוף לכך.

ועוד משהו אחרון שאני חייב לכתוב בעניין ובעז"ה אפסיק להגיב לאשכול הזה.
יש בעיה מאוד רצינית אצל מסנחלים! ואני לא ציני ולא צוחק כרגע כלל וכלל!
במידה ונוצר קשר כלשהו, [נניח בין רכז נוער בנים לרכז נוער בנות באיזו תנועה / אירוע מה שלא יהיה - קורס התאבדות או משהו אחר.. מצידי גם איך להכין סטייקים ממלכתים] אז קורה שהבחור פונה לנערה באיזו שאלה [עניינית!] אז הוא פותח את השיחה "אהלן. - מה עם הקבוצה, איפה היא נמצאת וכו'... " והיא כמו פסיכית חושבת שהוא בא להתחיל איתה.
אני חייב לומר שהדבר הזה ממש ממש מציק. והבעיה הרבה הרבה יותר עמוקה !
את/אתה לא מעניין כאן אפחד באופן אישי! אם כן, אז הבנאדם/הבת-אדם י/תפנה אליך! כרגע אני מדבר איתך באופן ענייני ומותר לי לומר שלום, לצחוק, לחייך בסרקזם או כל דבר אחר כאוות נפשי - וזה עדיין לא אומר שאני חושב להתחתן איתך וד"ל.
ואו! תפסיק להשתמש בביטויים הללועמישב
בס"ד לק"י

חוץ מזה שמה שאתה אומר יש בו משום האמת, אך ודאי אין זה כלל. וכל אדם יבדוק עצמו לבפנים, ו"אל תדון את חברך", כי לעולם לא תגיע למקומו...

וחוץ מזה, שזה לא בעיה רק אצל מתנחלים. דומני שזו בעיה בכלל, שאנשים לא מפרשים נכון דברים שאתה אומר, או "רמזים", כביכול, שאתה נותן.
תגובה לנושא עצמו...hfm
ישר כח על מה שכתבת זה מראה שאכפת...
אבל, בדיון עצמו, יש הרבה מה לפלפל (אני בייניש, לא?!)
כדוגמת הרב פיינשטיין שהטיר לשבת ליד אישה באוטובוס, או לגעת באישה כבדרך אגב שאתה עובר באוטובוס.
אישית אני הייתי בעליה לחומש בהושענא רבה והיה הפרדה מצויינת, אמנם לא היה "מחיצה" אך עדיין הייתה הפרדה די ברורה,
מכיוון שזו הייתה שינה בשטח ולא בחומש עצמה לא היה אפשר להקים מאהל. (ולכן יש גם בטור מסוכה) הרב גדי בן זימרה והרב "אלויקים" לבנון היו שם ראו את המצב ואמרו שזה בסדר...
לגבי הייסמניקים אין הרבה מה לעשות, ודבר זה שווה לאים מישהו יבוא ויתפוס אותך באמצע תל-אביב (לא שיש לך מה לעשות שם )
ופועלים בדרך המשפטית הרגילה + גז מדמיע יהיה נחמד...

יש עיניין שלא להכנס למצב, אבל מכיוון שזו ארץ ישראל יש על מה לדון...

שבת שלום
HFM
הרב פיינשטין התיר. לא הטיר!צחקן
באחד השו"תיםסבא גפטו
של הרב פנשטיין, הרב פסק הלכה, וצדה הוסיף משפט מעניין!
הרב נשאל ע"י תושב השומרון האם אשתו יכולה לשאת נשק [מדובר היה באקדח].
הרב ענה שאין בכך בעיה שכביכול האקדח הוא בגד של גבר. וכו' וכו' והתיר.
ואז הוסיף "והעיקר וחשוב שהיא תדע להשתמש בו!"

זהו. אז לאשתי אני אקנה אקדח.
בעצם, אני מקווה שהיא לא תצטרך.
פינשטיין*סבא גפטו
לגבי זה שהיה בסדר-צחקן
ב"ה
אז אני רק אומר ש-
היו כאלה שחשבו שזה לא היה ממש בסדר.
צניעות חומשאנונימי (פותח)
כנראה שבוגר אני בכמה שנים מרוב הכותבים הצעירים.
יכול אני להעיד שבהיותי אני בגילכם (אוסלו) רמת הצניעות של בני הנוער היתה הרבה יותר נמוכה.
ואכן יכול אני להעיד על בני הנוער הנפלאים הנאבקים מאז הגירוש הנפשע שרמת צניעותם עולה עלינו עשרת מונים.
הייתי מספר פעמים בחומש וראיתי את בני הנוער הנפלאים בצניעות לבד ללא השגחה ובטבעיות ושאפשר היה מבחינה ביטחונית שהבנים יתרחקו יותר הם עשו זאת .("המהדרין" למי שמבין)
רבים מבין חברינו חשים ואומרים כך.
האמינו לי ידידי הצעירים שלנו ואף להוריכם יש מה ללמוד מכם.
ישר כח
אשרינו... ויש עוד מה לעשות... =]איתי'ה
עמישב.פליץ
אררררררררררררר אתה פשוט מעצבן אותי.

"שהבנות לא יהיו במצב כזה מלכתחילה"? תגיד, מה אתה חושב לעצמך כשאתה בכמה מילים מוציא כוח כל כך משפיע מהמאבק על א"י??? מה אתה חושב, שבזמן שאתה והחברים שלך תלכו להילחם על דברים שאני מאמינה בהם לא פחות ממך - אני אשאר בבית ויטפל באחים הקטנים ויעשה ספונג'ה ויבשל?!!?

מי אתה חושב שאתה, אה?????

לעניין הרמיזה הברורה שלא אכפת לי מדעת התורה -

לדעתי אני הולכת לפי התורה הרבה יותר מרוב הבנות שאני מכירה (בלי להעליב) - אתה יודע, אלה שהשרוול שלהם הוא בול עד המרפק אבל החולצה צמודה לחיים, אלה שהחצאית מגיעה בול עד הברך וכשהן יושבות רואים הכל (ל"ע), אלה שאת רוב הזמן שלהן הן מעבירות עם הבנים, הולכות איתם לים וצוחקות איתם כל היום, אבל "שומרות נגיעה". אתה מבין את התמונה?

אני לא שואלת רב בעניינים שלדעתי מצריכים רק את האמת הפנימית שלי. אני לא שואלת רב אם מותר לי לגעת (זה נשמע כל כך אבסורדי) במישהו שמתכוון לפגוע בי, בידיעה שבמידה ואני מגיעה למצב כזה אין מצב שאני לא מחזירה כאפה. אני שואלת רב רק מתי שלא ברור לי משהו בהלכה, ובמקרה הזה - די ברור לי מה אני עושה.

את כל מה שאני בונה - על התורה אני בונה. אירוני - מה שאמרת הוא די נכון: בלי התורה, כבר מזמן הייתי בחו"ל. רק ההטפות העקשניות שלי על חשיבות ההישארות בא"י שומרות את המשפחה שלי בארץ... סיפור עצוב אחר.

אני לא מחפשת את ההופעה מול זרקורים - את זה כבר יש לי, תודות ל9 שנות ניסיון בנגינה. אני הולכת אחרי מה שנראה לי נכון, ברוח התורה, ואם זה גורר אחריו צומי - לא בעיה שלי.

אז תבלום את הפה הגדול שלך, כי בלי הבנות - חומש ועוד דברים רבים אחרים היו נכשלים.
חותם על כל מילהמשה
צריך לקחת בחשבון גם את הבעיות, אבל לא להימנע מלהגיע.
את מקשיבה לעצמך?!?!עמישב
בס"ד לק"י

ראשית כל, לא אמרתי שהבנות לא עושות כלום במאבק. אדרבה, אני חושב שהן עושות יותר מבנים.

אני כרגע דן בעניין הכללי האם זה נכון. לא במה שקורה בפועל בשטח.
בשטח באמת, הבנות פועלות יותר מבנים (וזו סוג של תעודת עניות לבנים אלא אם... [הם בישיבה, ולומדים כמו שצריך]), אך מי אמר שזה נכון?
ואכן, יכול להיות, ואפילו ברור לגמרי, שהוצאת הבנות מהמאבק על א"י יזיק למאבק לאין ערוך. אך, שוב, נשאלת השאלה, האם זה נכון?

כי אם זה לא נכון, אז כן או לא, אבל הן יוצאות מהמאבק, סוף פסוק. אך זה, שוב, אם.

ועכשיו שוב, לאותו העניין. אני לא רמזתי, אני אמרתי מפורשות, שעפ"י ההתבטאויות שלך, היה משתמע שלא איכפת לך מה באמת התורה אומרת. אלא מה את חושבת ומרגישה.
והתגלה שזה אכן כך. אומנם לא במידה שחשבתי.

אבל, איך אמרת, "אני שואלת רב רק מתי שלא ברור לי משהו בהלכה, ובמקרה הזה - די ברור לי מה אני עושה.".

ובכן, כמו שאמרת, רק כשהגאונית הידועה, עוקרת תורה ורגשות וטוחנתן זו באלו, מסתפקת ליושרה של הלכה ואמיתתה, היא נדחקת ושואלת רב.
שהרי מה, בסה"כ, יש לרבנים, שאינם מבינים לרגשות אישה החוטפת כאפה (ל"ע) מיס"מניקים מפחידים, ללמד את גדולת הדור הנצבת למולנו?
כלום יש בהם דעת לכך?
או אף בינה?

אני בעד בכלל לשנות את המונח הגמרתי "תיקו" (שפירושו המוקרי הוא ראשי תיבות של- תִשְבִּי יתרץ קושיות ושאלות) ל"פתקו"- "פליץ תתרץ קושיות ושאלות".
אני לא מבין את הגמרא השווניסטית הזו, שלא מבינה שיש גם בנות חכמות ופוסקות הלכה.

עפ"י הרגשות שלהן.
ותו לא.

תיראי, אני לא יודע אם אכן התכוונת לדברים כפי שהצגתי אותם. אבל פשוט שאם תשובי ותקראי את אשר כתבת, את תביני על מה חורי האף הזה.

זה בהחלט אפשרי שיש בנות ששמות שרוולים בדיוק עד למרפק, וחצאיות עד לברך, ותו לא.
ואכן, זה לא מחייב שהן שומרות על ההלכה יותר ממך (אגב, אם אכן במצבים מסויימים, הבגד לא צנוע, אזי קו המינימום של הברך, אינו שווה ולא כלום, וודאי לכ"ע שיש להלך עם חצאיות ארוכות יותר).

אבל כאן אנחנו עוסקים בהלכה הבסיסית הזו ומעבר לה. אכן, יש "נבל ברשות התורה". אבל לא לזאת אנו שואפים.

אנו מנסים למצוא מעבר להלכה את צורת היהדות. או כלשון אחרים "רוח ההלכה".
יש את ההלכה הבסיסית.
ויש את איך שהתורה רוצה שהיראים לדברה, והאוהבים מצוותיה יעשו.

זו היא צורתה של היהדות.

ובקטע הזה, לי לפחות, ברור שבנות במאבק ציבורי זה דיעבד של דיעבד. אם בכלל.

ואם מה שאת בונה בא מכוח התורה.
והתורה היתה רוצה (גם אם לא חייבה ממש, אך ברור כי זהו רצונה המוחלט) אחרת ממה שאת רוצה ומ-ר-ג-י-ש-ה.
אז את עושה מה שהתורה אומרת, ולא ככל העולה על ליבך ורוחך.
אחרת, עוד נגיע, ח"ו, אל ה"דרגה" המפוקפקת של "איש הישר בעיניו יעשה", שמופיעה כ"כ הרבה בימי שפוט השופטים (ולא בכדי השתמשתי בביטוי מרות, ולא הסתפקתי רק ב"שופטים". שכן, מפרשים בתחילת רות "ויהי בימי שפוט השופטים"- דור ששופט את שופטיו. מזכיר לי את הפוסקת הדגולה, שאולי עוד תירש את כס המנהיגות אחרי רב אברום...).

וסליחה אם הייתי ציני מידי. פשוט זה כ"כ צרם, וצורם לי, איך שהרבה אנשים מהציבור הדתי-לאומי, נוהגים לחיות עפ"י דעתם האישית והרגשותיהם הנכבדות, בחושבם שכך היא דעת תורה.
ואינם מעלים על דעתם את הדבר הפשוט, שדעת תורה נתונה למי שלומד אותה יומם ולילה.
ובמקרה הזה, לצערי, אם אפשר לאמר, זה לא האנשים הפשוטים...
לכפר דרום לךא הכניסו שב"חיות. כל כבוד הת מלך פנימהAEB
בכפר דרום היו כמה בנותhfm
אפילו על הגג של הביה"ב
כנראה תושבות היישוב.משה
לא, היו שם שניים מהחברות שלי שן לא תושבות...אנונימי (פותח)
ואני מכירה עוד הרבה שהיו ולא תושבות.
כי באופן כללי היישוב קיבל החלטה לא לאפשר לקבוצות שתכלת דומה לים
של בנות שרצו להיות ביישוב בתור קבוצה להיכנס ולשהות בגירוש.
את זה אני יודעת מחברה שלי, תושבת כפר דרום.
הייתי בחומש בהושענא רבא והיה ממש בסדר ב"ה!אנונימי (פותח)
מנסיון אישי- מי ששומרת על עצמה לא נקלעת לבעיות צניעות!!
לפעמים נראה שבמקומות כמו עמונה לדוגמא, או גירושים אחרים- לבנות אין ברירה מה לעשות וחובה שתצא מזה איזושהיא בעיית צניעות. אבל באמת מי שנוהגת לפי הוראות רבנים ויודעת שהיא יכולה לשמור על עצמה- אין לה שום בעיות! יש בנות שמחפשות את האקשן- לקפוץ על חיילים, לפנצ'ר גלגלים, לעשות בלאגנים- אלה בנות שבאמת יש להם בעיה עם הצניעות שלהן. אבל מי שבאה באמת מתוך מטרה ברורה- לחזור לכל המקומות שניגזלו מאיתנו- היא יודעת מה הגבול ויודעת מתי צריך להפסיק או לפעמים גם לרדת באמצע. שכל אחת תעשה 'חושבים' עם עצמה..
לא לא מהישוב(בכפר דרום)hfm
בכפר דרוםאנונימי (פותח)
הבנות שהיו שם הם או בנות מהיישוב או חברות/קרובות משפחה של בנות מהיישוב. הם ישנו בבתים ולא באוהלים. והכל היה מסודר ברישום מדוייק של כל מי שהיה שם.
מה גם שלא היה שום קשר בין בנים לבנות, שהרי מקרב הבנים מדובר בבחורי ישיבות גבוהות בעיקר..
אז ברור שמכפר דרום אפשר ללמוד צניעות מהי.
נפלאמשה
צניעות מהי, אבל לא עשו כלום.
באשר לצניעות - יש ויש, ואין להכליליהודי שמח
גם מהבנות שבאות למאחזים, חומש, חברון וכדו' - יש כאלו ויש כאלו. אם צריך לבוא או לא - זה כבר יש לשאול רב (סתם לדוג', אפשר לשאול את הרב מרדכי אליהו או את הרב יעקב יוסף). אך אם שואלים - יש לעשות מה שיאמר הרב, ואם לא יעשו, אז עדיף לא לשאול.
אפשר לומר בדיוק את אותו הדבר על הבנים!תח"ל
יש את אלה שבאים בשביל אקשן ולהיות עם בנות. יש את אלה שבאים באמת ובתמים כדי לעזור ולהגן על הארץ.
לא לזלזל בבנות.
כל כבודה בת מלך פנימה - נכון בהחלט... אבל -א.א.א.
בנים, תחשבו איזה עצבים זה שבכל מקום אתם יכולים להתחיל לרקוד ולשיר.. אתם יכולים לבטא את השמחה שלכם!! אתם לא יודעים כמה התאפקות זה דורש.. לחכות עד שנמצא מחיצה ונתקין אותה במקום מספיק רחוק... אתם לא יודעים כמה זה מעצבן שמגיעים לחומש אחרי לילה שלם של הליכה (נפרדת כמובן..) והבנים מטפסים על המגל מים ושמים שם דגל ושרים ורוקדים ואנחנו רק עומדות ומסתכלות.
אתם לא מבינים כמה מזל יש לכם בעניין הזה!! אתם יכולים לעשות כ"כ הרבה דברים בלי לחשוב פעמיים. אבל (כמובן שיש אבל) זה נותן לכם אחריות רצינית! בגלל שאתם יכולים לעשות את כל הדברים האלה יש לכם את האחריות לבוא ולעשות אותם. לא לתת לבנות להיות רוב (כמו תמיד). תעבירו קשרים, תפעילו לחצים ותבואו!! תבואו בהמוניכם! זה כ"כ כ"כ חשוב!
עכשיו בנות, בקשר ליס"מ ולמגע איתם- אני נפגעתי פעם אחת ובעז"ה זה לא יקרה שוב. יס"מניקים הרימו אותי ואני נאבקתי בהם (ותאמינו לי שהם יצאו עם סימנים כחולים וסריטות בפנים..) אבל אני כ"כ מצטערת על זה. אני לא מבינה!! איך?? איך נתתי להם לגעת בי ככה?? הם נהנים מכל רגע!!! יש להם הזדמנות חוקית לגעת בבנות ללא הסכמתן! ואנחנו פשוט נותנות להם לגעת בנו??
כן, אני אמשיך לבוא למאחזים כדי לחזק אותם, וכשיגידו לי קומי ולכי - אני לא אקום ולא אלך אבל כשיבוא אותו קקה במדים וינסה לגעת בי - אני אקום ואלך כי אני לא רוצה לתת לו את התענוג הזה.

תחשבו על זה!
היס"מניקיםמשה
נהנים מ"לגעת" בכל אחד, בלי קשר להיותו בן או שמא לא.

לא חושב שאת צריכה ללכת. פשוט להשיב מלחמה שערה.
אתה אומר את זה בתור בן...א.א.א.
לך אין בעיה שיס"מניק יגע בך (חוץ מהכאב כמובן). אבל לבנות יש עם זה בעיה הלכתית.
אני מכירה בנות שאומרות שיש רב שאמר שאם מבקשים להביא יס"מנקיות והם לא מביאים, זה כבר הופך להיות בעיה שלהם ולא שלך.
אבל זה לא!!! זה פשוט חילול ה'!!!
בנות, באמת.. תחשבו 100 פעמים לפני שאתן נותנות לדבר כזה לקרות!
בלשון המעטה, לא נולדתי אתמולמשה
אם את חושבת שנגיעות עם בעיה הלכתית קיימות רק אצל בנות, אז את טועה בעליל.
זה פשוט לא נכון עובדתית.

אני לא חושב שזה חילול השם או בעיה דומה. צריך להתארגן בהתאם לאפשרות אבל אני לא חושב שצריך בגלל זה להימנע מלעשות את זה.

אפשר גם למות במלחמה. שזה חילול השם, אז מה, לא עושים דברים שעלולים לגרום לסיכון כזה?
יש גבול לכל תעלולצבי!
פעם דיברתי עם איזה מגבניק על הנושא והוא אמר לי ככה (אני מצטט אותו לא בהכרח מסכים איתו) אני מגיע לפנות בנות אז הם צועקות תביא חיילת אני מביא להם חיילת והחיילת חוטפת מכות אז מה אתם רוצים שאני לא יגע בהם הבנות קופצות עלי וצועקות על תגע בי הם מתות שאני אגע בהם סוף ציטוט. בנות כחו לתשומת לבכם
בקשר לדברים מקודם:לי לפחות אין שום כוונה לזלזל ח"ויהודי שמח
ויישר כח לבנות ישראל הצנועות הנאבקות על א"י בצורה צנועה. (אגב, נזכרתי כעת כי בהקדמתו של הרב משה הררי - מחבר הספרים החשובים "מקראי קודש" על הלכות החגים, במהדורות האחרונות הוא פותח בהקדמה של דברים שכתב בעשת שהותו בחומש בזמן הגירוש, ושם הוא מהלל ומשבח מאד את הבנות ששנאבקו למען א"י, וכותב משהו בסגנון "איפה עוד אפשר למצוא בנות כאלו" וכו' - משהו כזה, למי שיש לו את הספר הנ"ל בבית - מוזמן לבדוק (נראה לי שזה מופיע בספר על הלכות יום כיפור. ואמנם אולי ניתן להביא מפה ראיה מסויימת - שאם הוא כותב כך, אולי אפשר ללמוד מפה שלפחות לדעתו, יש בהחלט מקום להשתתפות בנות במאבקים על ארץ ישראל - אך כמובן בצורה צנועה וטהורה ומתוך מגמה להאבק לשם שמים ללא פניות זרות, ואשרי מי שנוהגות איך שראוי לנהוג.
הייתי באוהל ליד הרב משה הררי בחומשתמה
למה נראה לך שהם נהנים לגעת בך?איתי'ה
לק"י.

ועוד אחרי שאת מכניסה להם מכות... למה שהם יחפצו לעזאזל לגעת בך?

תאמיני לי שהם נגעו בבנות יותר מידי... וכשהם נוגעים בך זה לא ממש מזיז להם... במיוחד אם את לבושה מכף רגל עד ראש...

אז תצאי מהסרט... את רק מכבידה להם על החי'ים... ותאמיני לי שפחות מאמץ פיזי בשבילם יותר נחמד להם...

את לא רוצה לתת לו את התענוג הזה...אנונימי (פותח)
אבל את כן רוצה לתת לו את התענוג של מישהי אחת שהולכת בלי התנגדות?

את רוצה לתת לו את האמונה שאנחנו נשברים, לאט-לאט?

את רוצה לתת לו את הפינוי במתנה?

את רוצה לתת לו את האמונה שזה הולך להיות קל?!

עם כל הכבוד...השתגעת?! אם את מגיעה כדי למנוע פינוי, תמנעי אותו! אני הייתי מכניסה מכות למי שהיה מנסה לגעת בי - אבל לא הייתי מהססת לגעת בו כדי להכניס לו מכות. אם הוא מנסה למנוע ממני להיאחז באדמה, להיאחז במצווה מהתורה, ציווי מהקב"ה! - אני אעשה הכל כדי למנוע ממנו למנוע ממני את קיום המצווה הזו. [כמה שזה נשמע מסורבל...]

אני בד"כ לא כ"כ פנאטית בקשר לעניינים כאלה, אבל צביעות מסוג כזה זאת חיה מאוד קשה לעיכול עבורי.
מה לא צנוע בכך שבנות ישביתו רכבים?אנונימי (פותח)
אולי עדיף שבנים יעשו את זה, אולי, אבל בכל מקרה המצב הוא שבנות נאבקות יותר. למלחמת מצווה יוצאת גם כלה מחופתה.
אין לי כוח לשרשר לפי הסדר.פליץ
עמישב - אין לי זמן להגיב לך כמו שצריך כי אני במוסד הסגור שוב (בצפר), אבל סתם שתדע... שהפעם לא עצבנת אותי. להפך, הצחקת אותי ממש...

הלוואי עלי לרשת את כסאו של רב אברום, והלוואי עלי לתרץ קושיות במקום אליהו הנביא... אבל אני בסך הכל אישה, והם גברים. מה לעשות. *מאוד צינית*

לא משנה מה כל רב היה אומר לי - בשטח: אם מישהו מחטיף לי, אני מחטיפה חזרה. אני לא מתלבטת וחושבת יותר מדי. קאפיש?

יותר מזה אני לא יכולה לכתוב כי יושבים לי פה על הגב... יום טוב!
אני לא הייתי נותנת לבן לגעת בי.תח"ל
אני חושבת שא.א.א. אמרה הכל.
מי מדבר על לתת להם לגעת בי?פליץ
מה נראה לך, שאני מבקשת מכות? אם אני חוטפת, אני מחזירה, סוף דיון.

כל העניין הזה של לא להיקלע למצב מלכתחילה... זה פשוט לא רלוונטי, כן? על המאבק הזה אני לא מוותרת. מספיק מה שקרה לי עם הגוש (עוד סיפר עצוב), ויש לי איזה קשר מיוחד עם חומש, אז אין כל כך משהו שיגרום לי להפסיק לבוא. אני קובעת פה עובדות בשטח, אז אין טעם להתווכח על זה.

חילול ה'? בעיני זה חילול ה' אם אני לא נאבקת.

לאורן1 - אתה מה זה נתפס לקטנות... מה שהתייחסת אליו היה כולה דוגמאות.

(תבואו לסיבו"ש, יום חמישי הזה...)
איך אמרת? בעינייך!!עמישב
בס"ד לק"י

אבל את שוב מפספסת את הנקודה.

אנו עוסקים ביושרה של תורה, ובזה לא את קובעת, כי אם הרב בלבד.

ומה שהוא אומר, עושים, וזהו. נקודה. ועוד אחת. ואפילו שתיים..

כן בא לך לא בא לך, היהדות לא עובדת ככה, גברת.
היהדות עובדת עפ"י כללים והלכות ברורים וידועים, ואין כל סטיה.
מי שלא מקשיב להם, אלא הולך עפ"י רגשותיו, יצא מ"המשחק" (עד שהוא חוזר, תרתי משמע).

וזהו, אין פה עוד מה להתווכח.

אם הרב שלך אמר לך כך, תעשי כשאמר לך.
ואם אמר לך אחרת, עשי אחרת.
מה שהוא אומר, את ילדה טובה וממושמעת.

אחרת, לא לזה תקרא דת, ולא לך תקרא דתיה. אלא עובדת עצמך, ולא עובדת ה'.
פליץ,משה
חיילים מתים בקרב זה לא חילול השם?
אז מה, לא שולחים חיילים למות בקרב למרות שיודעים שיהיה חילול ה'?
..תגיד הבנת אותי נכון?פליץ
חיילים מתים בקרב זה לא חילול ה' בכלל... להפך, הם מתו על קידוש שם שמיים. (קל לי להגיד, כן? *צינית*)

ולמקרה ששכחת - זה מה שאמרתי: "חילול ה'? בעיני זה חילול ה' אם אני לא נאבקת." המאבק הוא קידוש ה'...
אוף, את מבלבלתמשה
החייל עצמו נהרג על קידוש השם, אבל עצם זה שיש חיילים שנהרגים זה חילול ה'.

וזה חילול ה' הרבה יותר חמור שבכלל לא יוצאים לקרב. אז מה - חיים של בנים חמורים פחות מצניעות של בנות?
כל הכבוד! יש לי מה להוסיףקוקו
אשרייך!!! את כ"כ צודקת! ולא רק זה- הקב"ה ברא לנו נפש אחרת משל בנים אפילו אם נמצא היתרים לעשות כל מיני דברים חשובים כאלה, אסור לנו לשכוח שזה לא מתאים לנו!!! זה עבודות שלא מתאימות לנפש שלנו ולגוף שלנו, חלק מהטבע שה' ברא אותנו כך ואנחנו לא צריכות להתבייש בזה ולנסות להילחם נגד הטבע שלנו!שאנחנו שומרות ומטפחות את מה שה' מצפה שנטפח. שנשמור את כוחותינו לבניית בית ונשמור את הצניעות שלנו הכי בעולם! נשמור על עמ"י על ידי הנשיות שבנו ולא ע"י מעשים שנוגדים את הטבע שלנו ומתאימים לאחרים!!
אני הייתי בעלייה האחרונה ולא היה מספיק צניעותאנונימי (פותח)
בס"ד

יישנו במערה וכל מה שהפריד בינינו לבין הבנות הייתה סה"כ
חתיכת ברזנט מסכנה שאפשר לראות דרכה כי היא לא כיסתה הכל
וכל מילה שהבנות אמרו בלילה שמענו(גם ביום) ודרך אגב הן לא הפסיקו לפטפט ולעשות רעש (כהרגלן של בנות). כך שהיינו ממש קרובים. לא יודע מה זה ה"מהדרין" אבל זה בתוך לא היה זה.

וגם אח"כ כשכבר תפסו אותנו והייונו ב"ספארי" (שעתיים וחצי ייבשו אותנו) הבנות צעקו לנו מה"ספארי" שלהם (לא ברור מה הן רצו שנעשה..)
...צחקן
ב"ה
איפה מערה? מה מערה. לא שמעתי כדבר הזה, ואני מכיר הרבה חבר'ה טובים שלא נתקלו בדברים כאלה, מוזר לי מה שאתה אומר.

[ואני מכיר הרבה חבר'ה טובים, שאני גם למדתי איתם ומהם לא מעט בהליכות לחומש].

ואם היא לא כיסתה הכל - זו בעיה קשה. ולמה שהבנות יצעקו - אולי כי הן רוצות שתבררו - אולי מכים אותם וכו' ורק לא ראיתם.

אלה שוטריך ישראל, ימח שימו היטלר.
יש מערה בחומש..אנונימי (פותח)
בס"ד

יש מערה בחומש חפרנו שם ארון קודש (בקיר) לספר של ה"מטה" והתחלנו לחפור גם מדף ספרים (ממש בי"כ) והיא היתה סודית (המשטרה/צבא לא ידעו עליה וגם בכלל לא הרבה אנשים) עד שהמג"בניקים גילו אותנו.. ואני יודע שהבנות לא היו צריכות כלום בספארי כבר לא הרביצו להם הם סתם רצו שנדע שהן שם..

ד.א. בגלל שכשגרשו אותנו ח"כ אריה אלדד היה שם הוא דרש שיביאו חיילות אבל בכל זאת לפי מה ששמעתי ממישהי שם מג"בניק חנק אותה והרביץ לה בכל זאת למרות שהיו חילות ולא היה צריך אותו.
לא יודעת מה איתך...פליץ
אבל ללכת מכות זה ממש לא נגד ה"טבע הנשי" שלי. נשים לוחמות היו ויהיו.
לכל מי שנבהלה מהתגובה הזאת'י-קוקו
זה לא אני כתבתי, אלא אחותי!
אני עכשיו מנסה להכין לה כינוי אחר.
ד.א. גם להתכתב בנים בנות יש בעיהאנונימי (פותח)
בס"ד

כמו שאני מבין (תקנו אותי אם אני טועה) יש פה אנשים שכבר מכירים אחד את השני (או אחד את השניה)..
כך שגם להתכתב דרך האינטרנט יש בעיה אני לא מכיר פה אפחד אז אני מרשה לעצמי לכתוב אבל רק רציתי להעיר את עיניכם..

אז אנא ממכם תחסכו מאיתנו התכתבויות מיותרות ואישיות במיוחד אם אתם כבר מכירים (גם לא פרונטלית)
...צחקן
ב"ה
מניין לך ? ומה, אסור לדעת מי זו בת כלשהי לצרכים מקצועיים בלבד (!) ?

חוצמזה, שבהתכתבות מאחורי מסך - אין איסור נגיעה, זה בטוח.

לגבי התכתבויות מיותרות - אני מסכים. באישי, אם תוכל לומר לי איפה המערה..

יצחק.
אמממ... ככה-א.א.א.
פליץ- את לא צריכה להגיע למצב הזה שיס"מניק מוריד לך כאפה. ואם זה קורה, תורידי ת'נעל ותכפכפי אותו בחזרה (ואח"כ תבלי לילה נחמד במשטרת אריאל וכד').
איתי'ה- תאמין לי שאני הייתי בתור מסתכלת מהצד וראיתי את המבטים שלהם.. שמעתי את הדיבורים ביניהם על הבנות ופשוט הזדעזעתי! אני החלטתי שאני לא רוצה לשמש למוקד של דיבורים כאלה.
בכולופן- אני לא יודעת כמה מתאים זה להגיד את זה פה אבל בנות- את הגוף שלכן תשמרו לבעל שלכן!! אל תבזבזו אותו על איזה יס"מניק עם יצרים!
אם זה באמת לצרכים מקצועים בלבד..אנונימי (פותח)
בס"ד

אם זה באמת לצרכים מקצועיים בלבד ואתה לא מכיר את הבחורה..
אז באמת אין שום בעיה..

אבל פה זה לא לשום צורך אלא רק לשם הדיון..
וחוצמיזה כמו שהבנתי חלק פה מכירים..

נ.ב. שלחתי לך באישי איפה המערה..
ללא הבנות לא נצליח להקים מאחזים וליישב את חומשאנונימי (פותח)
כששוטר תוקף נערה לא ניתן להאשים את הנערה, אלא את השוטר. זה כמו להאשים אישה מוכה בזה שבעלה מכה אותה.
הפרדה ביוטה שלא רואים דרכה, נראית לי מספקת.
אני לא אומר שאין מקום שאפשר להוסיף בו צניעות אבל לענ"ד הצניעות נשמרת באופן כללי.
בעז"ה (ובעזרתכן...) ננצח!
אני קצת מתחילה להתחרט ;על מה שכתבתי.שוברת גלים
בס"ד

בלע!!
כלומר-על זה שפירסמתי את זה.שוברת גלים
למה להתחרט??אנונימי (פותח)
אני חושבת שזה טוב שפירסמת האמת.תח"ל
ולפי דעתי את כן צודקת. יש כאן בעיה והיא צריכה תיקון.
פליץ- עכשיו קיבלתי הודעה שהסיבוב התבטל לצערינו.
יהודה - נכוןא.א.א.
סליחה. נכון, לא נצליח להקים את חומש בלי הבנותא.א.א.
אז קודם כל, בנים - תתחילו להגיע! בהמוניכם!!
ובקשר לבנות שמקבלות מכות- נכון, אי אפשר להאשים אותן שהן עשו מצווה ובאו ליישב את הארץ, ובאמת אף אחד לא מאשים.
אני באה ואומרת שבתור המלצה הבנות לא צריכות לתת לזה לקרות! יש מצב ממש גבוה שגם אם בת תקום ותלך יבואו וידחפו אותה אבל היא תדע שהיא עשתה את מירב המאמצים כדי לשמור נגיעה.
ממש לא אהבתי את ההשוואה שלך בקשר לאישה מוכה- זה שונה לגמרי. ממש ממש לא דומה.
יכול להיות שאם הבנים היו מתפכחים ובמקום ללכת לצבאאנונימי (פותח)
היו נלחמים למען העם היהודי (עולים לחומש ומקימים מאחזים), היה אפשר לפטור את הבנות מהמאבק כי דרכו של איש לעשות מלחמה. אבל! כיוון שאיננו במצב כזה שיש לנו רבבות יהודים (גברים) שמוכנים להלחם, אין ברירה ובנות חייבות להיאבק. כמו שנאמר שלמלחמת מצווה יוצאת גם כלה מחופתה.
בהצלחה, ויישר כח.
אל תזלזל בכלל בצבא!משה
ותיקי המחתרות יוכלו לספר לך שהם שירתו בצבא הבריטי. לא צה"ל, הצבא הבריטי!!
וזאת כדי לרכוש לעצמם השכלה צבאית וידע שבו הם נעזרו בהמשך.

לצה"ל מגיע לפחות את היחס שקיבל הצבא הבריטי. לפחות.
למה?צחקן
אלוהים ישמור...פליץ
אני לא יקרא לזה התפכחות. שיכורה בטוח לא היית, ומה שכתבת - מכוונה טובה כתבת.

אבל חוסר עקביות זה תכונה רעה... אם לקחת לעצמך איזו דעה - לכי איתה עד הסוף! אלא אם כן ברור לך שטעית.

אצלי זה עובד די טוב...

למשה: אני - מבלבלת?? אני כתבתי בצורה די ברורה לדעתי... חיילים מתים זה חילול ה' כל זמן שהמלחמה היא לא לשם שמיים. מלחמה ומוות הולכים ביחד, והבלתי נמנע הוא לא בגדר חילול ה' - כי אין דבר שאתה יכול לעשות נגד זה... אתה לא יכול להציל כל יהודי שמת, נכון?

צניעות, לעומת זאת - כן, יש דברים שאפשר למנוע. אבל יש דברים שלא. לדוגמה: הנוכחות שלי בחומש, גם בזמן פינוי. חילול ה' זה לעמוד ולא לעצור את זה כשאני כן יכולה לעשות משהו. כן, עמישב, ב-ע-י-נ-י-י זה חילול ה'.
מה עובר עליך?שוברת גלים
בס"ד
נשמה,
לא אמרתי שאני לא עומדת מאחורי דברי, אלא להפך-
אני שלימה עם מה שכתבתי ואפילו יש לי עוד דברים להוסיף,
אבל בנתיים-אני לא אעשה את זה.
(אחת הסיבות כדי שלא יסקלו אותי פה באבנים)

כתבתי שאני מתחרטת על זה שפירסמתי את הענין, לא שכתבתי אותו..
תסתכלי שוב.
לא התכוונתי לגרור מהומות וציפיתי ל10 תגובות מקסימום,מבינה?
אני לא אוהבת את הכתיבה הבוטה של חלק מן האנשים,
ולא ציפיתי לכזה דבר,
לכן כתבתי שאולי זו הייתה טעות.

עם עוד קצת חשיבה, למרות הכל,
(וכן-אני יודעת שאתמול אמרתי שאני מצטערת שפירסמתי)
אני שמחה שפירסמתי זאת.
גם כי זה היה לי בבטן הרבה הרבה זמן, והייתי חייבת להוציא את זה מתישהו,
וגם כי באמת נחמד לשמוע תגובות תומכות,(גם בפורום וגם באופן אישי) לא חשבתי שזה מה שיהיה..

אז ביטלתי את דברי מאמש, ואני שמחה שפירסמתי את הדברים.
ואני עומדת מאחורי הדברים שלי, בייחוד לאור מה שקרה אתמול בשבות עמי( מזעזע!!)
(ולא-לא הייתי שם, למרות שביקשו שאגיע, אבל שמעתי דיווח ממקור ראשון.)
ואם אותן הבנות נהנות-שיבושם להם.
רובן הן צוציקיות שלא מבינות דבר וחצי דבר מהחיים שלהן.
(במחילה, אבל זו האמת)

ואגב-
שכתבתי למעלה "תודה לך על התגובה שחיממת לי את הלב ובלה בלה בלה") זה נאמר בציניות,
שלא תחשבי שב-א-מ-ת חיממת לי את הלב,
לא נהניתי לקרוא את התגובה שלך,בגלל איך שנכתבה.
אז אנשים חושבים שונה ממך, מה יש?
את לא יכולה לכבד אותם קצת?
(ואגב- הם גם *קצת* יותר גדולים ממך.)
בהזדמנות-אגיב עינינית למה שכתבת, בתקווה שזה יילך לי רגוע.

ואנשים-
אני חייבת לציין שאני לא כתבתי את הדברים האלו לבד, אלא עם בת דודה שלי.סבבה?

כל טוב,בשורות טובות.

ילדה... מה עובר עלייך??פליץ
חחח להגיד לך למה גררת מהומות? זה בעצם בגללי... הקפיצו את השרשור הזה לעמוד הראשי של ערוץ 7 בגלל התגובה הבוטה שלי. קטעים, אה?

את התגובה שלך על הלב המחומם לא ראיתי, אבל הייתי יכולה לנחש לבד שהיית צינית, את לא חושבת? ;) אאני לא תוקפת אנשים שחושבים שונה, אני תוקפת את הדעה שלהם, ובלי כוונה להעליב - גם לא את עצמי - זאת צורת הדיבור שלי.

כבוד אולי יגיע בהמשך... קשה לי מאוד לכבד אנשים. האדם היחיד שעד היום באמת הצלחתי לכבד הוא סבא שלי שיאריך ימים שנים וכל השאר... ואל תקפצו ותהיו דוסים קרציות ותאמרו "אבל מה אם רבנים??!" - לא הכרתי רבנים גדולים אישית, אז קשה לי לגבש דעה עליהם. אוקיי?

ואגב - גיל לא כל כך מזיז בעיניי, במיוחד לאור העובדה שרוב האנשים פה גדולים ממני לכל היותר בכמה שנים. כבר קראתי להרבה אנשים "ילד" או "ילדה" בחיים שלי (וזאת מתוך תאוריה פריקית שלי שכולם ילדים, ורק צריך להעיר בהם את זה. לכו תבינו. חוץ מזה, איך אני עוד יקרא להם? איש? אישה? תודו שזה נשמע תקוע...)

את לא חייבת להגיב בצורה עניינית, ואם זה לא ילך גרוע - אדרבה, אני ירגיש הרבה יותר בנוח. אני לא יצור מאופק בכלל, יש לי טמפר מאוד חם, וויכוח בצעקות הרבה יותר נוח לי. אבל מה שבא לך.
הודיה חמודה חשוב לי שתקראי את זה...(וגם כל השאר..)נוער חומש
כאן ועדת הצניעות של חומש בשידור חי..סתאם עכשו ברצינותת בתור אחת שהיתה קצת אחראית על מהלך העיניינים שם..אני מסכימה בכל לבבי עם מה שכתבת בנוגע לגבולות של המאבק על ארץ ישראל ושמירת הצניעות שהרי אנחנו לא נלחמים בגלל אידיאולוגיה או תפיסה ביטחונית זו או אחרת אלא בגלל צו התורה האוסר עליון למסור את ארץ ישראל לנוכרים או לשממה ובאותה תורה גם צוונו לנהוג בצניעות.
אבל! כאן הרשי לי לחלוק עליך ועל נימת הוצאת שם רע שהיתה במכתבך. חומש כבר מימי המאבק בגרוש חרטה על דיגלה את עניין הצניעות-"והיה מחנך קדוש" זה הסיסמה שלנו וכך אנו נוהגים. אני לא יודעת אם זכית להיות בחומש ב3 חודשים האחרונים (כן מאז אותה עליה גדולה שנדחתה אנחנו נמצאים בחומש כל הזמן)אם זכית אז בטח את יודעת שהיו כללים מאוד נוקשים-היה אזור בנים ואזור בנות מגודר ביוטה ומוסתר בין העצים וכף רגלה של בת לא דרכה באזור הבנים. גם שעות המקלחת של הבנות צומצמו כי חשבנו (למרות שזו חומרה גדולה) שזה לא שייך שבנות יסתובבו עם שער רטוב במחנה (של הבנות) ושאולי שומעים את צעקות החדווה שלהן מהמגדל ושהמטוסים שטסים (או שלא)בשמי חומש יראו אותןושזה לא שייך שהבנים שואלים כל הזמן מעבר למחיצה "נו..הבנות חזרו כבר, אנחנו גם רוצים.." המטבח היה שייך לבנות וחוץ מהאחראי מטבח מטעם הבנים שהיה מעביר להם את האוכל (כי יש כלל בחומש-בנות לא מעבירות דברים מיד ליד לבנים)והאחראי הזה היה נכנס למטבח רק כשהיה מקבל לכך אישור מהצד השני של המחיצה שכמות הבנות במטבח לא עולה על 2, כדי שלא יהיו דיבורים לא עינייניים וכדי שלא יהיה צפוף. וכמובן כמובן שבנות לא שרות ומזמרות בשום פנים ואופן בתוך המחנה!גם לא בסעודות שבת. (ובאולפנה שלך אתן שרות כשהרב והבעלים של המורות נמצאים?!אז אנחנו לא!!)יש אזור מיוחד לכך רחוק ליד התצפית. ולמי שזוכר איזה מריבות היה לנו עם בנות מדרשה מסויימת שבאה לשבת אחת,על מנת שכלל זה ישמר למהדרין. ולגבי השאלה העולה ממכתבך (ציטוט"ומה עושים כשמגיע היס"מ?-מה ז"א? בורחים! רצים אל ההרים!זו צניעות?" אז נראה לי שתסכימי איתי שזו צניעות כי אין שום בעיה הלכתית בללכת לשבת מתחת לעץ תאנה 30 בנות גם אם זה בלילה...זה לא שבנות ישנות עם פיג'מה מלכותית בבית וצריכות להתחיל להתלבש עם קריאות היס"ם אלא הולכים לישון בכל מקרה מוכנים לתזוזה וכל מה שצריך זה לקפל את השקש ולזוז כמה מטרים להר שמימול וכמובן שהבנים הולכים ראשונים ובנות בסוף בהפרדה מלאה (ולא בנות לבד ולמה? כי תודי שזה לא נשמע לך טוב להשאיר בנות לבד בלי נשק נכון?)אולי את חושבת שזה יותר צנוע לחכות במחנה ליסמניקים שיקחו אותך, מישום מה הגדרות הצניעות שלי ושל הרבנים שלי מעדיפות את האופציה הראשונה... ובמצבים של פינוי לא עלינו, יש לנו כלל שבנות לא צועקות/מדברות/שופכות את האידיאולוגיה שלהן לשוטרים בזמן הפינוי כפי שהרבה ובטח גם את לא היו מתאפקים מלעשות..("זה הבית שלי,אתה יהודי","למה?",וכו')אלא מתפנות בכבוד של בנות ישראל (וכן!! חלק מהכבוד שלנו זה שאנחנו לא יוצאות מחומש בקלות ועל הרגליים אלא נדרשות 4 שוטרות (עם דגש על היותן בנות) להוציא כל אחת מאיתנו.)
כקצת אחראית אני יכולה להגיד לך שהינו מודעים לכל הבעיות ואפילו לדברים שבמצבים רגילים לא היו נחשבים כבעיה אבל בגלל שהרגשנו שזה אותם אנשים שחיים קרוב אחד לשני הרבה זמן בתנאים לא קלים אז כדאי להחמיר, והתיעצנו עם רבנים והשתדלנו למצוא פיתרונות לכל הדברים.
לגבי הבנים רובם היו דויסלך והיו כאלה שאפילו הרחיקו למאהל מהדרין. אני חייבת לציין שהיו שם כמה "לייצים" "חמשושים" שמאוד אהבו לצעוק מעבר למחיצה שהם רעבים ושנוציא להם אוכל אבל לא הפרו הרבה מעבר לזה את הכללים...
סלחה על המגילות אבל ממש פגע בי מה שכתבת ורציתי להעמיד דברים על דיוקם בתור מי שהיה שם (בניגוד אליך כפי שאני מבינה)
ועוד דבר אחד לסיום-הרבה פעמים (לא בכל הפעמים אבל בהרבה) דברים לא היו מתרחשים ללא הבנות אין מה לעשות "בזכות נשים צדקניות עתידין להיגאל"..קחי לדוגמא את הישוב היהודי בחברון שלא היה מתקיים היום ללא נשות בית הדסה ויש עוד הרבה אבל גם ככה כתבתי פה מגילות...
את מבינה? אולי את עדיין לא מספיק בעיננינים כדי לקלוט את זה אבל הבנות לא פועלות מאיזה פמיניזם או חוסר יכות להישאר בבית כשהבנים עושים ופועלים אלא עשיה מהכרח, כי אם לא את-אף אחד אחר לא יעשה את זה. ויעיד החודש בו הבנות הם אלו שהחזיקו את ההר בעוד שנציגות הבנים עמדה על 3.ולא רק בחומש. תמיד אנחנו מתפללות שיהיו מספיק בנים ונוכל לזרוק את התפקיד הזה מעלינו אבל המציאות היא לא כזאתי אלא להפך-עם הזמן נוכחות הבנים מתמעטת ואין לנו בררה אלא לאזור כוחות ולעשות. הבנות של חומש הן בנות טובות וצדיקות שברובן גם לא הולכות למחנות בני עקיבא (לדוגמא) מסיבות צניעות מתלבשות בצניעות ומחמירות יותר מהמקובל ברחובותינו המזרוחניקים אז הן האחרונות שראוי לאחרים להטיף להן בעינייני צניעות כי צניעות זה לא רק בלבוש ולא רק כללים, צניעות זה משהו הרבה יותר פנימי משהו שבנות חומש מצטיינות בו! אשרייכן לגמרי!
טוב, אחותי,קצת סדר:שוברת גלים
בס"ד

בתור התחלה,נדמה לי שאני יודעת מי את,אבל לזה נעשה בירור באופן אישי.סבבה?

לא התכוונתי להוציא שם רע.באמת שזה הדבר האחרון שרציתי לעשות.
רציתי להזהיר,להתריע,וכן-היו לזה גם אינטרסים אישיים:
רציתי לשפוך את הלב.

אז קודם כל-
כנראה שבאמת לא הבנת אותי נכון בכלל,
הייתי בחומש מאז העליה הגדולה שבוטלה פעמיים,בכל פעם לכמה ימים.
הייתי גם באחד מנקודות היישוב שבעולו בחול המועד לקרקע אבל כרגע מדברים על חומש.
אני בעינינים יותר ממה שאת חושבת, תאמיני לי..

ואגב-
אני כבר לא צפונית רחוקה שאין לה מושג מה הולך, מסיבות כאלו ואחרות אני השנה הזו נמצאת באופן די קבוע באחד מהיישובים בשומרון, כך שאני עדיין מחוברת לכל מה שקורה, ובאופן ישיר..

כן, ההודעות והמודעות של מטה חומש תחילה היו מאוד יפות, "והיה מחנך קדוש" וכו' וכו, מה שמאוד גרם לנו לרצות לעלות לחומש, הכל כל כך קדוש, כל כך יפה..
השאלה האם באמת זה כך.

וכאן, הרשי לי לחלוק עלייך.
חומש, חופש תשס"ז, לא נראתה כמו שתיארת אותה.

א.הכללים לא היו נוקשים.מה ז"א? זה מה שאמור להיות.
ב."כף רגלה של בת לא דרכה באיזור הבנים"
הבנות באמת לא הלכו לבדוק מה קורה אצל הבנים,
אבל הן לא שהו כל הזמן מאחורי המחיצה.
ולא.זה לא מה שאמור להיות, הבנות לא יכולות להיסגר בתוך שטח כל כך קטנטן כל כך הרבה זמן, זה לא מציאותי.
אז נוצר מצב שהבנות כן דיברו עם הבנים, וכן שהו בשטח איתם.
כבר שהגענו בג'יפ באמצע הלילה די היינו בשוק.
למה אי אפשר לשים את הבנות במקום אחר לגמרי???
למה כ"כ צמוד וכ"כ קרוב??
כבר במחנה של בני עקיבא ישנים בשטח בגבעות שונות לגמרי..
(ולא.אני לא אומרת ללכת לבנ"ע.)
ג.בקטע של המטבח ממש שפכת אותי מצחוק.(באמת! )
כי בדוגרי זה מה שרציתם שיהיה.זה לא יצא בפועל.
(וכן, הייתי גם במטבח, אני יודעת מה היה שם..)
ולא רק אני אמרתי זאת.ראי תגובות למעלה.

ד.אני כבר לא באולפנה.אבל למדתי באולפנה שונה לגמרי מכל האולפנות בארץ. (יבוא יום ואדע להשיב אם אני שמחה על כך או לא.)
אז אצלנו שרים.נו, ומה את רוצה להגיד בזה?
שאתן יותר טובות מהאולפנה שלי?
זה ברור.בהחלט.(ואני אומרת את זה ברצינות)
אבל אני רציתי קצת יותר,
הגעתי לשם, ורציתי יותר, רק קצת..
אז כתבתי.ומה אכפת לך לקבל ולשמוע?
זוהי רק ביקורת בונה!!

ה.לזוז כמה מטרים להר שממול.ממש.
נו באמת, אני יודעת איך זה.
זה ממש לא כמה מטרים, ואת צריכה 'לרוץ' את זה.(כשברקע צרחות "נו מהר" "הם באים")
לרוץ את זה ביחד עם הבנים.
את רצה באמצע הרחוב?
אני לא.
בייחוד לא כשיש בנים שרצים איתך.

ו.על שוטרות לא דיברתי.בד"כ מי שבא אלו בנים.
ואם את חושבת שיותר צנוע שבנים יסחבו אותך, מאשר שתתפני בשקט ובלי מהומות(ורק, רק בגלל שאת בת.ואם היית בן הייתי נאבקת בכל כוחך על הארץ שלך, אבל מה לעשות, רצה השם יתברך וככה נולדת.)
אז ההשקפות שלנו שונות לגמרי.

ז.בשטח הפתרונות של הרבנים לא נראו,לפחות לא כשאני הייתי שם.

ח.למה בניגוד אלי?
אמרתי לך-הייתי שם וחוויתי את הכל ולכן אני מרשה לעצמי לכתוב.

זהו.
לא אמרתי שלא להיות שם.אלא אין צורך שירגישו שאת שם.
לא אמרתי שתשארי בבית ותתני לבנים לעשות את העבודה השחורה.
עם כל הכבוד-
את מוזמנת לעיין שוב בדברי.

"בזכות נשים צדקניות"
צדקניות!!
לא "בזכות נשים עתידין להיגאל"

זה לא קצת סנוביזם להגיד בנות חומש הן האחרונות שיכולות להטיף להן בעיניני צניעות?
זה נשמע: אנחנו מושלמות.ושכולם יקנאו.

לכולם יש מה לשתפר, בגלל זה כתבתנו מה שכתבנו.
לא מתוך עליונות, אלא מתוך זה שהיינו לתקופה מסוימת חלק מ"בנות חומש"..
בתקווה שנדע להשכיל, ולקבל ביקורת, תמיד..

איזה באסה-כתבתי לך תגובה כאורך הגלות אבלנוער חומש
היא נמחקה בטעות כי הקראתי את דבריך לילדה נוספת (משום מה יש לי הרגשה שאת חושבת שאני-היא אבל לא משנה בכל מקרה לא נראה לי שאת יודעת מי אני )באסה-כי אין לי כח לכתוב הכל ממהתחלה אבל בקיצור- אני לא ראיתי את מה שאת מדברת עליו לשימחתי. אולי לא הינו באותה חומש כנראה גם שלא באותם ימים..בכל מקרה אני מבקשת שתורידי מתח ("בנחת" כלשוננו)- אף אחד לא תוקף אותך את באמת מתוקה וכיף לשמוע שאכפת לך מעניין הצניעות (-רואים שהיית בחומש..סתאם..)רק הכי חשוב לי להסביר ששום דבר לא נכתב מתוך עליונות אלא רציתי רק להסביר אז סוג בנות היו בחומש ושיהיה מובן שהן לא חפיפנקיות ולא מזרוחניקיות אלא בנות מחמירות יותר מהמקובל במחוזותינו והצניעות חשובה להן מאוד!לא היה בדוגמאות שנתתי שום גנאי על אנשים אחרים באמת! רק להסביר שהיתה מודעות גדולה לעניין הצניעות. וגם לעניין הנשים צדקניות- השמטתי את זה כמו שהשמטתי את החלק הראשון של המשפט פשוט לא היה לי כח לכתוב את הכל אין פה זלזול במילה זו שהיא בעצם הכי חשובה..
ואי אפשר לשים בנות במקום אחר לגמרי אלא אם כן תביאי לנו מלוואת נשק כי כפי שאת בודאי יודעת לישון בחומש זה לא כמו לישון באיזה ישוב נחמד אלא יש לך בורקא מימינך וסילת משמאלך וערבים שבאים לבקר וזה קצת לא נעים..את מעדיפה שנשאיר עם הבנות רק בן אחד כמלווה נשק?זה נשמע לך יותר נורמאלי?
אני המומה שאחרי כל מה שכתבתי את חושבת שאין לי בעיה ששוטרים יפנו בנות..וכנראה שאני כל יום רצה ברחוב להנהתי..צר לי מה אני אגיד לך אבל זה פשוט לא נראה לי צנוע...אני דיברתי על שוטרות ולגבי בריחה- יש דברים יותר פשוטים לעשות כדי לא להיתפס תשאלי יודעי ח"ן...ולסיום אני מסכימה איתך שאי אפשר שהבנות יהיו כל הזמן במתחם-מקומות כמו הגן שעשועים, הדשא,המגרש,החניה, הברכה, תצפית ישנה,תצפית חדשה, הברושים וכו' נשמעים לך מוכרים?
אני שמחה שלפחות את מודה שבנות לא הסתובבו במאהל בנים..
בכלל המצב עכשו בחומש שונה לגמרי אין כמעט כלום ובכלל לא נמצאים במאהל אלא בהרים בסביבת חומש מה אגיד לך? תתפללי שבעזרת ה' יצליחו לעלות קראוונים ואז תיפטר בעית השינה בחוץ.
(אם כבר עוסקים בשבוע האחרון אז גילו את המערה כי הבנים היפראקטיבים לא יודעים לשבת שניה בשקט, ולא כי הבנות פטפטניות (למרות שגם זה נכון) ולא!!-שוקולד למריחה זה לא מצרך יסוד ששוה בשבילו לצאת...ומה שרצינו מהבנים בספארי זה לדעת אם יש אצלם בנות כי השוטרים ניסו לעבוד עלינו בקטע הזה.לא הינו צועקות אם היה לנו מספר פלאפון של אחד מהבנים אבל אנחנו דוסים אז לא היה לנו..לא משנה מה תיפסקו לנו שעדיף-זו היתה המציאות...)
אוי בטעות שוב כתבתי ארוך ובלי לכתוב חצי ממה שרציתי-לא משנה בפעם אחרת...
רק אם את רוצה- אז מוציאים חולצה לבנות חומש המתחדשת-תצרי קשר עם כפר סבא או שירה ק. או כל בת אחרת לפרטים...

..אנונימי (פותח)
בס"ד

א. תקראי שוב.. לא אמרתי שבגלל שהבנות פטפטניות טפסו אותנו..
ב. תנצלי בבקשה כי כשהמגבניקים הגיעו אף בן לא היה בחוץ.. והם גילו אותנו רק כשהם ראו אותנו בתוך המערה..
ג.לא נכון שלא היה מספר פלא'.. לאחת הבנות היה מס' פלא' שלי..(ולא היו אצלנו בנות)
ד. אני לא בא להאשים את הבנות בשום דבר.. גם הבנים צעקו (וצעקו שטויות) בחזרה.. זה לא משנה מי אשם רק להגיד שצריך להוסיף צניעות..
אממ- "נוער חומש" - -א.א.א.
כתבת שבנות לא צריכות לקום וללכת, אלא להתפנות בכבוד ע"י 4 שוטרות. אז בואי אני אכיר לך את המציאות: בכל פינוי (ולצערי היו יותר מידי כאלה) שהתקשורת לא כ"כ מתעניינת בו ואפילו אלה שהם כן מתעניינים (ע"ע עמונה), כמעט ואין שוטרות!!!
היס"מ יודעים טוב מאד שיש כמות לא מבוטלת של בנות שתקום ותלך ברגל אם בנים יגעו בהן ולכן הם מראש לא מביאים שוטרות.
וגם אם הם כן מביאים- אז 4 שוטרות סוחבות אותך, מטלטלות אותך מצד לצד והחולצה שלך עולה וגם החצאית.. נכון, יש מכנסיים מתחת לחצאית וגופיה הדוקה מתחת לחולצה- מה שממש לא הופך את זה להיות יותר צנוע! (במיוחד אם מצלמים באותו זמן לחדשות או לעיתון- מה שקורה בהמון מקרים).
אוקצור - תשמרו על הצניעות. זה כ"כ חשוב- אחרת באמת תתחרטו על זה אח"כ..
בקיצור בנות חומש מושלמות...איתי'ה
לק"י.

מה? לא?!

רק תגידי לי איפה כתוב "בזכות נשים צדקניות עתידין להיגאל"...
הצניעות בחומש לפעמים גובלת במחלת נפש!!!אנונימי (פותח)
לפי דעתי ומנסיוני הלא דל יש הגזמה. וזה מעליב שאתה עובד ועושה למען חומש את עצמך, ובסוף צועקים עליך צניעות גוואלד. אותי זה ממש העליב!
ירמיקלט
אוףף!!די כבר!!בחייאת!!!קראתיך
תפסיקו סתם להעליל עלינו שטויות!!
ניראה לכם שאנחנו רוצות שבנים יגעו בנו?צאו מהסרט שלכם!!אני רוצה להודיע לכם שאנחנו ממש ממש לא רוצות ולא מעוניינות בזה!אבל לפעמים זה לא כ"כ בשלטתינו..מה לעשות...אנחנו מנסות למנוע כל מגע איתם..אבל לפעמים זה לא הכי הולך שבעולם...אז תפסיקו להמציא שאנחנו סתם עושות רעש ומשחקות אותה כשהם נוגעים בנו..תאמינו לי שזה ביכלל לא מהנה שבן נוגע בך ןמשפיל אותך הכי שבעולם!אז לפחות תכבדו אותנו ותנו קצת כבוד...שלמרות שיש לנו הרבה בעיות אנחנו ממשיכות ונלחמות על א"י..בנים-תחשבו על זה ואל תעשו פוזה של מפגרים..טוב?...אתם יודעים טוב ת'אמת..אז אל תשחקו אותה..
לקראתיך...את צודקת!!!אבלמתנחבל 2007
יש פשוט בנות שנידחפות על היסמ מגב וצועקות אל תיגע בי וכ"ו...
(את זה שמעתי ממגבני"ק...)
ועוד משו...
מיש שזוכר את העליה של פשע ואת הקבוצה שנשארה שם אח"כ אז היה כזה מצב שחשבנו שאם יבואו כוחות אז הם ישר ישלפו תבנים(6 חברה)
אמרנו את זה לאחת המארגנות(פנאטית כבדה) שאלנו אותה לא אכפת לכם שיגעו בכם היא אמרה שלא...
אז יש ב"ניראה לכם שאנחנו רוצות שבנים יגעו בנו?" אמת ויש בזה שקר...
סורי אם פגעתי...
עוד משו לבנים...מתנחבל 2007
בד"כ יש תמגבניקיות שתופסות תפוזה שלהם על הבנים...
בהרחיבי היתה אחת כזאת ששמרה בפתח של הספארי היא התחילה לדחוף תבנים וחטפה מכות חבל"ז...
אם אתה מתכוון לפעם הזאת אז אני יודעת מי זאתקראתיך
ניראה לי..
אבל תשמע שניה,זה נכון שיש את הבנות הבודדות האלה שכן..תמיד יש אותם..אבל בגדול זה לא ככה..וזה סתם הכללה לא יפה...ושום בת לא נדחפת על מג"בניקים..פיתאום אתה מאמין לשטויות של המג"בניק הזה?
ובקשר לבת הזאתי..אתה בטוח שהבנת נכון?כי זה לא ניראה לי כ"כ הגיוני..בקיצור אתם לא יודעים לעריך ביכלל את הבנות...עם כל האיסורים וכל זה...זה ניראה לך קל לנו?אתם יכולים לעשות כל מה שבאלכם ועולה לכם בראש..קיצור תעריכו קצת במקום להנפיץ שקרים...
מקווה שהבנת...קצת הסתבכתי עם עצמי...אם משהו לא מובן אני יסביר יותר טוב..
ואתה לא פגעת...פשוט תחשוב על זה ..קראתיך
את לא יכולה להגיד לי לא נכון ;על דברים שאנימתנחבל 2007
ראיתי...
מעריכים אותכם מאוד!!!!!!!!מתנחבל 2007
בקשר לבת הזאת...
תחשבי שהייתם נשארים לבד בלי בנים מה היו עושים לכם????
ואם אומרים את זה לבת והיא אומרת לאכפת לי אז זה מראה על משו...
נכון..צודק...אז משהו נדפק אצל הבת הזאתי..קראתיך
אבל זה אומר שכולם ככה??...זה בנות בודדות...ואין עניין להכליל בנושא הזה!ממש לא..כי הרוב לא כאלה...
בנות וארץ ישראלצביהודה
א.כתבו על זה שבנות מגיעות לפינויים(על כל הבעיות שבדבר)המצב הוא כזה את א"י לא רק בנים בונים גם בנות- על ידי נשים צדקניות נגאלו וע"י נשים צדקניות עתידין להיגאל כתוב לגבי מלחמתן של נשים-כי חיות הנה-שנלחמות כמו חיות! כן ייש להם כוח ד"א גם לי זה הציק הענין של חוסר הצניעות אז הרב משה לוינגר שליט"א אמר לי כזה דבר:"משל למלך שרצה לישון בלילה ולא רצה שיפריעו לו, אז לילה אחד שם מחוץ לחדרו גדוד של חיילים שישמרו על השקט-באותו הלילה הוא לא ישן הגדוד הפריע לו כל הלילה,בלילה למחרת שם מחוץ לחדרו חייל בודד שישמור על השקט- ואז המלך ישן טוב-והנמשל הוא המלך זה אנחנו מי שנאבק והשינה זה הצניעות-והדבר שהוכיח אותי עליו הרב לוינגר מי שעוסק בצניעות יותר מידי בסופו של דבר יוצא שהוא מחפש את הבנות ולא רק שהוא לא שומר על הצניעות אלא פוגע בקדשי בת ישראל ועל זה יאמר פריצות!
איזו הקפצה..תח"ל
הקפצת את כל השרשור....תח"ל
טוב, אחי..שוברת גלים
בס"ד

כאילו מה אתה רוצה להגיד בזה?
שאני לא שומרת על הצניעות? שאני מחפשת רק בנים כל היום? (במילים עדינות)

אז מה אתה מציע? להתעלם?
אני כותבת מתוככם, כאחת מכם!
כי זה ב א מ ת מפריע לי, ולעוד רבים אחרים.
מה בסה"כ ביקשתי? לשנות מעט את המצב, לא יותר מזה..
להוסיף קדושה.

זהו.תעשו מה שבראש שלכם, מבחינתי נגמר הדיון ואין שום סיבה בעולם להתעסק בזה יותר מידי. אני( ועוד רבים) אמרנו את מה שהיה צריך להאמר, ואתם- תעשו מה שאתם רוצים.

שיהיה לכם יום נפלא! ושבת שלום!!
תודה רבה ושבת שלום!!נוער חומש
וואי, זה יפה.חמסית
תגובה לשוברת גליםצביהודה
לא להתעלם חס וחלילה אבל במקום להתעמק בחושך, להפיץ את האור לחפש איפה אפשר להשפיע לטובה
ב"ה אני רואה הרבה מאוד אנשים שהתחזקו דרך המאבק.
צודק בהחלט-תח"ל
מעידה על עצמי.
בטח,חמסית
ארץ ישראל מחברת בין עם ישראל לאלוה-ים.

לא יודעת מה איתך,שוברת גלים
בס"ד
אני ניסיתי להשפיע לטובה שכתבתי את זה.ולא להתעמק בחושך.זה שאתם לקחתם את זה ככה זו בעיה שלכם בלבד.

אמרתי כולם????מתנחבל 2007
תיראו לדעתי אין צורך לפסול השתתפות של בנות במאבקיםתמי!
על א"י, בכל דבר את יכולה להחמיר את גם יכולה לאמר שאסור לבנים ובנות לא נשואים לישון באותה עיר... זה לא אומר כלום (אני יודעת שזהו הקצנה אבל לדעתי מה שרשמת הוא החמרה...), לדעתי אולי המאבק של הבנות צריך להעשות בדרך שונה ביתר צניעות וכו' אך לא לא לפעול כלל!...
איך אתה יודע?תח"ל
אתה מכיר אותה בכלל? היא בנאדם מדהים והיא אספה הרבה אומץ כדי לעלות את זה לכאן אז בבקשה לא לזלזל.
הבנתי שמישהו כתב פה שהוא מכיר אותי ובלה בלה בלהשוברת גלים
בס"ד

אז אין לי מושג מה הוא כתב, אבל הוא יכול להמשיך לספר סיפורים כי חוץ ממישהי מסוימת מהיישוב שלי אף אחד כאן לא מכיר אותי.ב"ה.

אז שיהיה לו הרבה ב"הצלחה בחיים! מסרו לו זאת!

תודהמשמואחרונה
ותמשיכי לחיות באשליות!
מדבר אלי?חמסית
אם כן, אפשר לבקש ממך לקרוא שנית את ההודעה שלך? היא נראית לך ביצוע מופתי של כל הילכות תורת ה'?

ואם לא-

נניח שאתה צודק. הילדה שפתחתה את השירשור היא ילדה כופרת; במובן החשבתי וגם המעשי. ואז? זה משנה את הביקורת שלה?
לא מעניין ולא רלוונטי מה אתה יודע.חמסית
השאלה היא: מה זה משנה?
מה הקשר?חמסית
המשךחמסית
הדיון הוא לא על אישיותה המרתקת של הכותבת, אלא על הביקורת שהיא כתבה.

חמסית-תח"ל
כנראה שהתגובה נמחקה.. היה כאן אחד שזלזל במאמר שנכתב.
אני גם ממליצה לך להתחיל לדבר בכבוד לאנשים.
אני הטפתי לו לכבד אנשים?חמסית
ובאמת קשה לי לכבד את האנשים כאן.
פתיחת ווצאפ במחשביאיר גדסי

אני מנסה לפתוח ווצאפ במחשב הבעיה שיש לי פלאפון כשר ניסיתי להתקין אימולטר 

ניסיתי מאה סוגים אבל בכל אחד הוא לא נתן לי להתקין ווצאפ

מישהו עם פלאפון כשר הצליח להתקין ווצאפ על מחשב?

ויכול להדריך אותי בדיוק איזה אימולטר ואיזה ווצאפ להוריד

ממש יועיל לי

אתה לא בפורום הנכוןזיויק
חפש בפורום טכנולוגיה
טעותיאיר גדסיאחרונה

אתה צודק לא ידעתי אני חדש 

איך אני מוחק

אשכרה הפורום הזה נפתח שנה לפני שנולדתי!!!!!!!!!!!ההרהמורניק

בואו נחיה אותו

מה קורה פה?פיטוניה
כלוםזיויק
פורום נטוש ככל הנראהקעלעברימבאר
אבל אולי לא. מי יודע?קעלעברימבאר
וואו. מקום עם הסטוריהמשה
מה היה פה?שדמות בחולות
פורום פעיל עם חברים אהוביםמשהאחרונה
סביב העשר שנים אחורה.
שיר חדש לקראת פורים!שירים חדשים
מוישי קליינרמןעשב לימון

למה לדעתכם האם בחזית ולא האב?

גיטי קליינרמן: "מוישי הוא כבר הבן של עם ישראל" | ערוץ 7

גם עם הדר גולדין זה הרבה כך,

וגם עם שלושת הנערים הי"ד

זה חדש יחסית

עם נחשון וקסמן הי"ד זה היה האב בחזית

(למה זה גורם לי לחשוב שאני שוביניסטית?)

מרתק: כולם אומרים "שנמאס מהמצב"? למה זה קורה?דבדב

מרתק: כולם אומרים "שנמאס מהמצב"? למה זה קורה?

כולם מדברים על "המצב" ועל זה "שנמאס".
אבל מה אנחנו מרגישים באוויר ולמה?

פודקאסט חדש, מרתק וויחודי ששווה להאזין לו.
והפעם על: "תנועת הבעד"

כל הפרטים, להאזנה>>

קניון, מה הוא עושה לנו בלב? פודקאסט חדשדבדב

קניון, מה הוא עושה לנו בלב?
פודקאסט חדש:"קניונים ורגשות".
להאזנה>>

, מה הוא עושה לנו בלב?
פודקאסט חדש:"קניונים ורגשות".
להאזנה>>

אולי יעניין אותך