אלוהים לא מרשה\חנוך דאוםחמסית
את הספר לא. את הכתבה באחד המוספיםסבא גפטו
זה שהוא הומו, שלא יתגאה בזה.
זה שהוא מדגים ומראה לנו מזה יהודי ממלכתי ולמה יוביל אותו בהמשך, אותו קו שהוא דוגל בו - ב"ה זכינו שהוא עד כדי כך דפוק, ולא צריכים עוד כמה שהם רק "קצת דפוקים" ואז היציאה שלהם מהארון תיקח הרבה זמן.
אני רק לא מבין איך אשתו מתפקדת.
"אין לה בעיה. אני מדליק את הטלוויזיה בליל שבת בחדר עבודה לבד, אחרי הסעודה"
שאלהים ישמור אותו אצלו.
פרי ביאושים.
א. הוא לא הומו, הוא נשוי. אל תמציא.חמסית
ג. אני לא אישתו (ואין לי תוכניות).
שיילך לעזאזל הכלב הזה, שרץ מתועביהודי שמח
לחמסית וליהודי שמח-על חשבון אחרים..!!סבא גפטו
הוא הומו. ואין לי בעיה עם הומואים.
הוא הומו, והוא לא רק "הודה" בזה, אלא תיאר את מעשיו בישיבה לצעירים של מרכז הרב כשלמד שם. מה עשה בליפתא, ומה עשה בגג ובחדרים בישיבה. הוא תיאר את זה. לא המצאות שלי.
אין לי בעיה עם הומואים - אדם שנולד עם משיכה לבני מינו [הומו=זהה ביוונית] יש לי בעיה עם המעשים שלו והמחשבות שלו. עם הבנאדם עצמו, לא. לגבי הבנאדם הנ"ל, אני מתנגד נחרצות להשקפות-העולם שלו. בלי קשר להומוסטאזה האישית שלו, עליה שפכו הרבה דיו במוסף הארץ מלפני כמה שבועות טובים.
אגב, יכול להיות הומו שהוא נשוי.
אני חושב שיש משהו במה שאת אומרת, בנקודה ש"יש מה ללמוד ממנה" מבחינת ה'ביקורת בונה'. אבל לא רק שהוא לא מעביר אותה בתור 'ביקורת בונה', ואדרבא - מתריסה ופוגענית, הוא שם לו למטרה לרדוף כל דבר שריח יהדות שורשית נודף ממנו. תקראי מאמרים, ותשמעי תוכניות שלו, ותביני.
כשאדם נותן ביקורת, כשהוא נותן אגרוף, כשהוא צוחק או כל דבר אחר, אבל זה מפריע לנו, ובמיוחד כשיש במעשה שלו, באמירה שלו איזה פן שאנחנו מתחברים אליו [כפי שאת כתבת - שיש מה ללמוד מהביקורת שלו] אני חושב שחשוב לשים לב מאיזה מקורות, מה הרוח שהוא מנסה להעביר לנו. מה הרעיונות והאידאלים שלו.
במקרה או שלא, שמרתי את העיתון [בהחלט מעשה 'סבא גפטואי'] אולי אני אסרוק לך, רק שתביני עד כמה הוא רשע, מחלל שם ה' ברבים ומודע ובזדון.
גם מהרשעים הכי גדולים אפשר ללמוד. ואם זה מקרה או לא, אני לא יודע. אבל המציאות היא שרבים מהרשעים הגדולים והידועים, היו חכמים. לדוגמא, בלי להשוות כלל!! אני חושב שאייכמן הוא אדם שהגה תכנית גדולה [באיכות הרעיון] ומעשית בהחלט על פקודה שהטילו עליו ולמעשה גם התנדב לעשות. מבחינת האידאלים בהם הוא האמין, יש לו סיפוק רב. הוא הצליח. לפחות ברוב המהלך.
ואין לי כח להרחיב.
אבל מאיפה שהוא שואב את רעיונותיו, זה מונע מאיתנו לשמוע לדבריו.
וליהודי שמח.
אל תכליל! "דתל"ש עלוב" - אפשר להשליך את זה על אידיוט מפורסם כזה או אחר שבברסלב... ששם בוערת אש ממש ממש לא לרוח היהדות..
אגב, אני זה 'יהודי שמח'יהודי שמח
אגב, אני זה 'יהודי שמח'יהודי שמח
פירטת?חמסית
לא ממש.
הוא מספר ומפרט את מעשיו, בלי עין הרע אומץ יש לו. אבל הוא גם מפרט ממע נבעו המעשים האלו. לא מתוך משיכה מינית לזכרים אלא, " פיצוי על אובדן הבית, על אובדן החדווה, אובדן המשפחה. הריטואל היומי עזר לי להדחיק את הבדידות האיומה שהייתי שרוי בה, לשכוח את תחושת הריחוק...אני מתמלא עצב מתוק וחמלה על מי שהיינו- נערים אבודים בעולם", ז"א, כן, זה היה סטיה של נטיות הפוכות, אבל זה לא היה בעיה נפשית שורשית. (ויקיפדיה: "היא משיכתו של אדם אל בני מינו. הומוסקסואל הוא גבר הנמשך בעיקר לגברים, ואינו נמשך כלל, או נמשך בצורה פחותה משמעותית לנשים.") ההסבר בסוגריים גם מוכיח שחנוך דאום אינו הומו, כי בספר הוא מתאר שהוא חשש מיזה אבל נמשך יופי לאישתו.
בכל מקרה, אני ושנאת שאנשים נבהלים מביקורת (ואגב, אני לא מכירה את הבנאדם אבל אני גם ממש ממש לא מעריכה אותו. נובע מהספר ההתעסקות הבילתי פוסקת בעצמו, ההתעסקות הלא נגמרת שלו סביב למה שהוא מרגיש וחש וכו'. אולי מיזה מתחילות כל הבעיות שלו, לא יודעת. מצד שני, אני גם לא מזלזלת בו, אין ספק שהוא אדם חכם מאוד), זה מקרין כאילו אין לנו אידאולוגיה מספיק חקה מכדי להדוף אותה. לדעתי, הביקורת שלו היא בהחל טראויה להתיחסות. הרבה מעבר למי שהוא, אפשר לנצל את הביקורת שהוא מעביר כדי: א. אולי באמת יש צדק בחלק מהדברים, אני לא פוסלת את זה מראש. ב. גם אם הביקורת היא לא נכונה בצורה גורפת, צריך להתעסק בזה, כדי לחק את האידאולוגיה שלנו. אני מאמינה שהבנאדם לא צריך ללכת בדרך שההורים שלו 'הורישו' לו בלי לבחון אותה, בצורה כזאת, מהר מאוד האדם יסטה מאותה הדרך.
אני קראתי את הספר מההתחלה ועד הסוף. הפרק הראשון התעסק בעיקר בסטיה של חנוך דאום (יש לא בעיה נפשית עמוקה בשם או.סי.די.), הפרק השני הוא מכתב לאלוה-ים, הפרק השלישי הוא מכתב למיגר והפרק הרביעי מסביר את הבעיה הנפשית. שתי הפרקים, הראשון והאחרון, לא מענינים ועוסיק בעיקר בבעיות של חנוך דאום עם הגוף הזכרי שלו, ובהתנצלויות לאישתו. אבל הפרקים האמצעים מעבירים ביקרות חכמה ודווקא מאוד לא פוגענית ומתריסה (הוא פונה שם שוב ושוב למגזר בתור "אחי, רעי, וכו'", ולאלוה-ים הוא פונה ב"אלוה-י וכו'".) אלה באמת ביקורת בה הוא מאמין ומתוך רצון לשפר. גם אם אנחנו לא מסכימים איתה בכלל, אני חושבת שהיא שווה התיחסות.
וליהודי השמח- חבר, תרגע עם עצמך. אתה נשמע כמו פחדן עלוב ולא כמו שום דבר אחר. אז שמעת איזה תוכנית של שעה ברדיו עליו? כבר אתה מלכלך ככה על יהודי? ומעבר לזה, לא יצא כלום מלהשמיץ אותו כמו ילד בן 11, בו ותוכיח נגד הטענות שהוא העלה, בתרבותיות וברוגע, אם אפשר.
אפשרסבא גפטו
מזל שבסדר מיצידך,חמסית
המשך [נלחץ לי בטעות]סבא גפטו
אני לא מכיר אותו באופן אישי כדי לקבוע אם יש או אין לו אומץ.
אבל אני מכיר מספיק פסיכים [אולי מקירבה אישית] שעושים מעשים, קוראים קריאות, יוצאים בכרזות מספיק קיצוניים ותמוהים וזה לא מאומץ יתר - מטיפשות גרידא. או שחושבים שהם ישיגו בזה משהו, או שהם לא חושבים כלל. או שהם חושבים שהקריאה הזאת והשחרור הזה של מה שיש להם לומר, ושזה נמצא בפנים, בעצם הקריאה זה ישחרר להם איזה קיטור או משהו.
ויש, כן - יש את אותם אלה שמנסים להתיפייף בעיני המגזר החדש אליו הוא הצטרף, והוא מוכן להשתחוות בפניהם, ויותר מזה.
ובגלל שאני לא סתם אכתוב, אספור ואקטלג סוגים של אנשים שמתפרצים ומחשבותיהם, אלא זה קשור למיודענו חנוך דאום, אז אני אגש לעניינו.
בראיון שהוא העניק לעיתון הארץ, שואלת אותו הכתבת לקראת סוף הכתבה, כמה וכמה שאלות בסגנון "אתה לא חושב שהמהלך הזה [לדוגמא, שהוא הלך להיות מגיש תוכנית בערוץ טלוויזיה. אבל בד"כ לוקחים את הדתיים, או לאיזה תוכנית דתית, או לייצוג של הצד השני, כשמביאים איזה חילוני אנטי. אז לא! - הוא הגדיל ראש והלך להיות דתי, שיוצא נגד המעשים של הדתיים] ואחרים הוא נועד כדי להתרצות בפני החברה החדשה אליה הצטרפה, החברה החילונית?" "אתה יודע, זה [המהלכים שלו] נראה ממש כאילו באתה למעריב [הוא עבד גם שם] רק כדי לצאת נגד הדתיים.." ועוד ועוד.
לא רק שהוא לא הכחיש, הוא אישר. ואף יותר מזה - הוא חיזק את עצמו ודעתו ומעשיו בעניין.
לעצם התגובה שלך.
לא רק שאין שום ביקורת בונה בדברים שלו.
ולא רק שאם היתה ביקורת בונה אנחנו נמנעים מלקרוא/לשמוע אותה כלל! כשהיא יוצאת מאדם כזה [-נבל ברשות התורה. ולא שהוא עונה בכלל להגדרה הזאת, כי שום מעשה שלו ברשות התורה. אבל בעיני החילונים, הוא בהחלט אדם דתי, אבל גם אחד ש"התפקח" - זאת הבעיה שלי, שלנו. כי לאיך שהחילונים מקבלים אותו ואת הביקורת שלו כלפי הדתיים, יש השלכות קשות!!!] ששם לו למטרה לרדוף כל דבר שרוח היהדות הנאמנה! דובקת בו. ואני מדבר על כל מיני מעשים, שהם מעשים של חילונים וכופרים גמורים! רק שנוח לנו להחליק את זה... כי הוא בכ"ז קצת כאן.. וקצת כן עם עצמו... וקצת וקצת וקצת...
אלא שכל פעם שאדם נותן לנו ביקורת, או אפילו יותר מזה, בכל מהלך של אדם פרטי שמיועד לציבור גדול [כמו המעשים של שרון לפני הגירוש. אני מדבר על סברא ושתילה ושאר ה"דברים המפוארים מהמפקד של 101"...] אנחנו צריכים לראות מה המניעים שלו. מאיפה הוא שואב את הרעיונות, את הביקורת שלו.
צריך לתת צדקה לאדם עני, לא בגלל שאין לו כסף.
אלא בגלל שהתורה אומרת שצריך לתת לו. מטבע הדברים או שלא, תורת ישראל היא ספר החוקים הכי הכי מוסרי והומני שקיים! וזה, גם אם יש דברים שאנחנו מבינים כרגע, וגם יש כאלו שאנחנו לא מבינים! ואני מקווה שזה ברור. וזה סתם מעצבן שאני צריך לכתוב משהו שכולם מסכימים עליו, אבל הם צריכים שיכתבו להם את זה, כדי שנגיע לעמק השווה...
צריך היה לכסח את קיני המחבלים ואת ההתיישבות הערבית בארץ - בכלל, ולא כי הם איום בטחוני על היהודים שגרים בה! כמחשבותיו של עריק שרון. אלא בגלל שהתורה מחייבת אותנו.
ועכשיו אני מגיע לפואנטה.
אריק שרון מעולם לא שנא ערבים, ומעולם לא שנא יהודים.
מעולם לא חשב אפילו לרגע שצריך לכסח את הערבים.
ומעולם לא חשב שההתנקות תועיל במשהו.
ואל תזלזלו בו - הוא [לדעתי ועוד רבים] יצור אנוש מאוד מאוד חכם!!
מה שהיה איכפת לו, זאת המשפחה שלו. אבל זה סתם לא שייך עכשיו. אז סבא ישתוק בעניין.
כל המהלכים שעריק שרון עשה, זה כדי לקדם את רעיונותיו האישיים.
כשהוא בא במטרה לכסח ערבים ולא כי התורה מחייבת לכסח את אותם מחבלים רוצחים, אז הוא אפס. כנ"ל לגרש יהודים...!!
כשאותו חנוך דאום שזקוק לחינוך מחדש ולא במובן שהחילונים הכופרים בקום המדינה נתנו לו.. [למושג "חינוך מחדש"] בא עם ביקורת, טובה ככל שתהיה.. או ליתר דיוק, שאיזה קמצוץ של אחוז 0.00002 מתוך כל גיבובי השטויות והכפירה שהשמיע, כתב והפיץ יש בזה ביקורת בונה ונכונה... אבל זה בא מרעיונות של יהודים תועים וטועים כדוגמתו!
אז.. לא רק שלא נקשיב לו, אלא במידה וניתקל באחד מהמאמרים שלו, נשרוף אותם בפומבי.
הייתי ברור?
דוגרי,חמסית
ודאי, אני תמיד חוזרת על זה שאין לנו היכולת לעות צדק בעולם הזה מכיוון שאין לנו את המידה הזאת, באותה מידה כמו שאנחנו לא יכולים להגיע לאמת המלאה והשלמה, פשוט כי אי אפשר עם המוח האנושי והקטנטן שלנו.
היית ברור מאוד, לא שאני מסכימה איתך.
אם יש למישו כופר לגמרי (ואני מאמינה שחנוך דאום הוא אכן כזה), איזה שהיא ביקורת עלינו, גם אם היא באה מהסתכלות לא נכונה בכלל, עלינו להתיחס ואולי להוקיע אותה לחלוטין. מהסיבות שכבר מניתי קודם: א. לבדוק אם היא אכן נכונה, ואולי אפילו לשנות הסתכלות ולתקן. ב. לבסס את עמידתינו.
[ואנחנו שוב נוגעים באותה נקודה התקועה, אני חושבת שאדם שמכיוון שהאדם טוב במהותו, אין אדם שמותר לפסול אותו על הסף מראש. (ולא נכנסת לזה, כי כבר טחנו את זה בבמה הזאת בהחלט מספיק!)]
שתהיי בריאהסבא גפטו
אין אדם שמותר לפסול אותו על הסף מראש - מסכים. [איפה בתורה כתוב לנו שמותר לפסול יהודי בפעם הראשונה שנתקלים בו?]
אני חושבת שאדם שמכיוון שהאדם טוב במהותו - אני לא מסכים עם זה, אבל גם לא אומר שהבנאדם רע במהותו.
לדעתי [בעצם, זה די מיותר? לא. ברור שמה שאני כותב זה דעתי] אדם, הוא אדם. יצור אנוש עם שכל.
הוא יכול לעשות מעשים טובים. הוא יכול לעשות מעשים גרועים.
אני לא חושב שאפשר להצמיד למהות שלו באופן אוטומטי את התווית 'טוב' / 'רע'. כך אני חושב בכ"א.
אגב, אני חושב שגם א"א להוכיח שאלהים הוא טוב. גם א"א להוכיח שהוא רע.
אבל החלטתי שכל פעם שאני חושב על זה, בהמשך אני מגיע למחשבות כפירה. אז אני נמנע מלהיכנס. אבל להזכיר את זה, אני רוצה.
אה, היטלר לא היה צדיק?חמסית
היי, אל תהיי כזה, זה החשיבה הכי לא חיובית שיכולה להיות. (אני אישית ממש משתדלת לשכנע את עצמי בזה, אני אפרק אותך אם תכסח לי את כל השיכנוע העצמי הזה!) תיראה, היה לי תקופה שבה כל חיי הסתכמו במשפט: "האדם הלבן מטיל צל שחור". תאמין לי, זה לא המתכון לחיים טובים מאושרים שלמים או דתיים. זה לא מדהים אותך? זה שבכוח שלי לקטול חיים של אלפי בני אדם ומצד שני יש לי את הכוח לעזור לאלפי בני אדם? הבחירה הזאת היא לא דבר עצום? לפעמים, הדבר היחיד שאני מאמינה בו זה בכוח של עצמי. אבל לא נכנסים לזה, זה נושא שגם הוא מוביל בהמשך לכפירה.
ובנאדם, כותבים 'לדעתי' כדי לשחק אותה ענווים. יענו, אני רק אומר את עניות דעתי הקטנה ואני לא מחייב אותכם לקבל (נכון שהחבר'ה שרושמים "לע"ד", הם האלה הכי שוויצרים?) אותה.
קראתי. סוף דיון ~סבא גפטו
ערב צח.חמסית
בהצלחה גבר!סבא גפטו
זה היה בכוונה.
סתם בשביל הצחוק.
עכשיו באמת סוף דיון [מבחינתי]
~
אלא אם כן אנ יממשיכה לדבר עם עצמי.חמסית
אחלה, את?
סבבה, שמעי תקטע: יש כאן איזה אחד שמרוב שחירפנתי לו תצורה הכריז ברשמיות שנמעס לו מימני וכתב בשלב מסויים שהוא מסיים את הדיון שלנו.
כישרון בדברים כאלה לא חסר לנו, אה אחותי?
בלי עין הרע..
שמעי, את כבר שוברת שיאים..
מזמן שברתי.
מה שבטוח.
כן, אה?
הפורום הזה מתחרפן מימני, כל דבר שהם אומרים אני מתקשקשת הפוך.
אל תתלונני, ידוע שאת נהנת מיזה.
צודקת, אני חייבת להודות. אבל ממתי אסור להנות?
אולי ממתי שזה כולל יצירות על יצורים דוסים בפורום הזה.
יאללה, אל תהיי קשה, הם מתגברים.
חוץ מהזה האחרון שתפס כריז.
הוא מקרה יוצא דופן.
לא, הוא לא.
טוב הוא לא.
אבל הוא כן היחיד שהכריז על זה בכזאת בוטות, אה?
בהחלט.
לפחות לא חסר לו אמץ.
בלי עין הרע.
אפילו ברוך השם.
סוף דיון~.
מה?? גם את??
אני מתפטרת.
די, בקשה לאאאאאאאאאאאאאא!! את היחידה שאוהבת אותי בעולם הזה!! פיליזזזזזזזזזזזזזזזזז תישארייייייייייייייי!
נמעס לי, מי אוהב אותך?
דייייייייייייי, אל תעשי לי את זה, בקשה לא!!
טוב נו.
השתכנעת?
לא.
אבל את נשארת?
סוף דיון מבחינתי.
אבל את נשארת? הלו?? אחותי??? כפרה? נשמה? אעלק.. גם כן..
חחחתח"ל
הערצה עיוורת?חמסית
היצר מזה לא משך אותי, חברה מפגרת שלי המליצה לי עליו בלי לקרוא. תיראה, כמו כל דבר שהוא פרי טהור של תאווה זה קצת מביש.
וואי, נגיד, זה ניראלי לא מכובד, שאני בתור נקבה כבודה אתעסק בנושא הזה, אתם יודעים, זה פשוט לא הוגן כי אין לי זכות לשפוט. אז לשם שינוי (ורק לשמו) אני סותמת את הפה ואת המיקלדת.
גם לי אין כלום נגדך,חמסית
למה לא בשבלינו? קצת מטמא איזה נושא אחד שהוא מתעסק בו, כל השאר ממש מעניין לקרוא. טוב, טוב, סליחה, זה באמת לא ספר למי שבעד טהרת נשמתו הזכה.
(די! תפסיקי להתווכח איתם על מה שאת רק יכולה! אז מה שזה כיף!)
אני לא יודע אם כזה אסור לקרואמשה
אם יש לי זמן לקריאה - לענ"ד - יש דברים חשובים יותר.
:אלוקים.החיפושית
בלעעע חח איך הצלחת לגמור?פליץ
אותי אישית לא מעניינות התסבוכות הנפשיות של הומו עם OCD, וכל שכן הביקורות שלו, כי אני ממילא לא יקח אותו ברצינות... לא גמרתי הרבה מהספר הזה.
בכל מקרה - לעניין החפירות הלא נורמליות שלכם למעלה: סבא- הוצאת לי את המילים מהפה, חמסית - אני די קולטת את הראש שלך... וכל השכנוע העצמי הזה, בשביל מה? אם את צריכה לעבוד קשה כדי להאמין במשהו, תבדקי שוב... אולי יש אמת יותר פשוטה.
הומואים נשואים - הפיגור המסוים הזה לא חדש לי...
תהיו בריאים שניכם.
לילה טוב גברים!! סוף דיון ~ ;)
אני מרחם על אשתומשה
כבר דיברנו על זה,חמסית
קראתי את הספר... ויש לי כמה תגובות...dog76
אך בכל ציבור יש כמה בעיות ולציבור הדתי יש יחסית בעיות "פחותות"
2.גם אם הטענות נכונות - שהרי חנוך דאום הוא מיעוט שבמיעוטים בציבור הדתי (הוא גם הומו,גם שמאלני,וגם לא בדיוק דתי..).
3. הספר הזה עומד להוציא לציבור שלנו שם מאוד מאוד רע - כמו שהיתקשורת הוציאה לחרדים סטיגמה של אנסים צבועים - ככה הציבור שלנו עומד לאכול אותה.
4. אני מציע לחנוך - שידגיש בספר שכל הבעיות שהוא מדבר עליהם לא קיימות בכל הציבור אלא בחלק קטן ממנו - שאני סיימתי את הספר אז הרגשתי כאילו 100% מהדתיים הם כאלו וזה ממש אבל ממש לא נכון!
5.חבל שמהישיבות הכי טובות כמו ישל''צ ונתיב מאיר יצאו לנו אנשים כאלו בוגדים ושקרנים כמו יאיר נווה,אלעזר שטרן,וחנוך דאום.
רק לא הבנתי דבר אחד - מר בחור:סבא גפטו
ויש בעיה להוציא שם רע על ציבור כזה או אחר...
למיטב הבנתי - הכמות לא מעלה או מורידה.
אם אסור להוציא שם רע על יהודי כזה או אחר, אז גם אסור על קבוצה של אנשים.
ואני מעלה את העניין הזה שוב [לאחר שהאשכול שפתחת ננעל ע"י מוריה] כדי שיתעורר בך משהו ותתנצל בפני מר בן גביר.
כמה נקודות אחרות.
לציבור ה"דתי לאומי" כבר ככה יש שם רע מאוד. זה לא מה שיעלה או יוריד יותר מידי... בעיני החילונים, זה בהחלט ישנה משהו. אבל קודם כל, חשוב שתסתכל על עצמך איך אתה נראה מבחינת עצמך - ואיך זה שונה/דומה/מתאים לאידיאלים שלך ולמה שאתה רוצה להגיע. אתה-הציבור הדת"ל.
יש כאלו שאומרים שזה לא משנה איזו כיפה לובשים.
ברמת העיקרון, זה לא משנה בכלל.
אבל במציאות - יהודי שיש לו על הראש כיפה סרוגה, זה מסמל אחד שלא יודע להיאבק על הרעיונות שלו ועל הבית שלו. [לא שכיפה שחורה זאת גאווה מי יודע מה... גם הם חבורה של אנטיפאתים שדואגים לעצמם ולא איכפת להם משליש ממצוות התורה] וזאת רק בעיה אחת של המגזר הדת"ל.
אגב, מילא הומו ושמאלני - יכול ללכת ביחד. הומו ודתי זה לא הולך ביחד. והתכוונתי לדתיות יהודית. לא לאיזה דתיות בודהיסטית - שם אני לא מתמצא כלל.
you are a idiot...חמסית
אין ספק...איתן6
מה שאהבתי אצלו שהוא...מתנחבל 2007אחרונה
פתיחת ווצאפ במחשביאיר גדסי
אני מנסה לפתוח ווצאפ במחשב הבעיה שיש לי פלאפון כשר ניסיתי להתקין אימולטר
ניסיתי מאה סוגים אבל בכל אחד הוא לא נתן לי להתקין ווצאפ
מישהו עם פלאפון כשר הצליח להתקין ווצאפ על מחשב?
ויכול להדריך אותי בדיוק איזה אימולטר ואיזה ווצאפ להוריד
ממש יועיל לי
אתה לא בפורום הנכוןזיויק
טעותיאיר גדסיאחרונה
אתה צודק לא ידעתי אני חדש
איך אני מוחק
אשכרה הפורום הזה נפתח שנה לפני שנולדתי!!!!!!!!!!!ההרהמורניק
בואו נחיה אותו
מה קורה פה?פיטוניה
כלוםזיויק
פורום נטוש ככל הנראהקעלעברימבאר
אבל אולי לא. מי יודע?קעלעברימבאר
וואו. מקום עם הסטוריהמשה
מה היה פה?שדמות בחולות
פורום פעיל עם חברים אהוביםמשהאחרונה
שיר חדש לקראת פורים!שירים חדשים
מוישי קליינרמןעשב לימון
למה לדעתכם האם בחזית ולא האב?
גיטי קליינרמן: "מוישי הוא כבר הבן של עם ישראל" | ערוץ 7
גם עם הדר גולדין זה הרבה כך,
וגם עם שלושת הנערים הי"ד
זה חדש יחסית
עם נחשון וקסמן הי"ד זה היה האב בחזית
(למה זה גורם לי לחשוב שאני שוביניסטית?)
מרתק: כולם אומרים "שנמאס מהמצב"? למה זה קורה?דבדב
מרתק: כולם אומרים "שנמאס מהמצב"? למה זה קורה?
כולם מדברים על "המצב" ועל זה "שנמאס".
אבל מה אנחנו מרגישים באוויר ולמה?
פודקאסט חדש, מרתק וויחודי ששווה להאזין לו.
והפעם על: "תנועת הבעד"
כל הפרטים, להאזנה>>
קניון, מה הוא עושה לנו בלב? פודקאסט חדשדבדב
קניון, מה הוא עושה לנו בלב?
פודקאסט חדש:"קניונים ורגשות".
להאזנה>>
פודקאסט חדש:"קניונים ורגשות".
להאזנה>>