סקר- מי פה למד/לומד קראטה ואיזה חגורה ?אנונימי (פותח)
חחחח חזק..!מ!7*ה
מה חזק?סבא גפטו
סתם לצחוק על אנשים?
או שמא הגרפעס זה שם חזק?? - דבר מכוער!
מי שמתעסק בע"ז - ביודעין או שלאסבא גפטו
ומוטב שיידע זאת בהקדם.
צודק! אני מכיר יהודים שבאמת הפגינוסבא גפטו
נגד מצעד הגאווה. כל הכבוד להם.
היו אחרים שאפילו עשו מצעד הענווה. אשריהם!
השתתפת?
ו... צודק - שגאווה זה לא טוב. לא שזה בר השוואהסבא גפטו
לע"ז.
.. שיהיה ברור.
אני יודע שני דברים:סבא גפטו
האחד - שאני יודע קצת מאוד לעומת מה שאני צריך לדעת.
השני - שאני לא מבין את הקשר בין גאווה והבעיתיות שבה, לבין האזכור שלי שאומנות הלחימה "קראטה" היא עבודת ע"ז לכל דבר.
מה ע"ז בקראטה??פגזניקית גאה!
נראה לי שהתכוונת ל'גפטו' [ולא ל'ג'פטו']סבא גפטו
אז אני אגיב. אם לא, אני מתנצל שזה בתגובה לתגובה שלך - וסתכל על זה בתור תגובה להודעה בפתיחת האשכול.

אדון אורן, אם אתה באמת מעוניין לדעת מה הבעיה באומנויות הלחימה שהעולם הרחב יצר לנו, וקשה לי להאמין שאתה לא מודע לכך שהרבה אנשים מדברים על העניין.. אז עם השכל הבריא שלך – אני מאמין שתמצא את הכתובת, את האנשים שמבינים, את הרבנים שיסבירו לך. [אגב, סתם נקודה – דיברתי איתי פעם על זלזול ברבנים: אני לא מזלזל ברבנים. לפחות משתדל. אבל יש הבדל בין זלזול ברב כלשהו, לבין לומר שאין לו הבנה ולו המעטה בעניין כזה או אחר, כשהדבר ברור לי באופן מוחלט. אני יכול להצביע לך על כמה רבנים שאין להם שום הבנה במקור של אומניות לחימה מהמזרח, ויותר מכך – שהם לא יודעים שהמתנות שאברהם אבינו נתן לבני קדם – למזרח הרחוק, אחד מהדברים הידועים, הוא שיטת הריפוי הסינית – "הדיקור הסיני' המפורסם. אני מזלזל בו? הוא היה חייב לדעת את זה? היו מניעות שהוא לא ידע? יש הרבה דברים שאפשר להרחיב בעניין. בשורה התחתונה הוא לא יודע ולא מבין.

באופן כללי הבעיות באומנויות לחימה סיניות;
הקריאות.
המקור.
התנועות.
הרעיון.

ומייד אתה מבין על מה אני מדבר. אז אתה תאמר "אבל מה אתה רוצה ממני? אני בא לדוג'ו, מתאמן והולך.... לא מאמין, לא אוכל כל דבר שזז.. ולא מאמין בכל דבר שלא זז.... מה אתה רוצה ממני יא ג'בטו מפגר...!! ??"

"חכמה בגויים תאמין" [והמילים הבאות, הם מילים שלי, אבל לא אני ביססתי לעצמי את הרעיון. איזה רב שדיברתי איתו] – כשגוי, קבוצת גויים, פיתחה דרך להתעמקות בנבכים כאלו ואחרים [נבכי הגוף, הנפש, הביולוגיה, הזאולוגיה.. או כל מה שזה לא יהיה...] נקרא לזה 'חכמה', וזה מועיל, יפה, ובעיקר.. חכם וטוב.. אין שום מניעה לקבל מהם את זה, להשתמש ולהחכים.
אבל כשהחכמה שלו, היא התורה שלו! גם אם זה לא עבודת אלילים/עבודה זרה, אתה צריך להתרחק – אפילו אם זה 'סתם' כפירה. מטבע הדברים התורות של הגויים, ה'לוגיות' שלהם מגיעים ממקורות שסותרות את התורה היהודית.
וכבר בטח הבנת – קראטה על שלל נספחיו, קונג פו על שלל הגוונים [צ'ו ליפוט, שאולין, ושאר הטחארוויט] זאת תורה. תורה בהשקפה של אותו גוי שיצר אותו, של אותם גויים ה[שים לב!!] המאמינים בה!!! אז גם אם אתה עושה תנועות, או קורא קריאות בלי להבין, זה עדיין אסור! כי אתה עע"ז. וזה דבר ידוע לכל. [הדבר האחרון – תפילת ע"ז, שימוש בכלי ע"ז או כל דבר אחר שקשור לע"ז אסור בתכלית האיסור [ואם צריך אני גם אכתוב מקור לכל הלכה שאני מביא] גם אם לא מבינים את לעומק את יסודות אותה ע"ז – הדבר האחרון ברור לכולם.]
בהתעסקות באומניות לחימה של גויים [אגב, זה כולל 'קרב מגע'. אבל זה כבר פרק אחר בסיפור]
אתה קורא קריאות – קריאות של שמות טומאה, של שדים ושל מזיקים.
התנועות הן חיקויים של סמלים של ע"ז. כל היינ ויאנג – [שאגב, לאחרונה יש גם הרבה גויים מהמזרח הרחוק שנהיים נוצרים. ואז בכלל...] והשינטו, בודהיזם וכו'.. זה עבודה זרה.
אני לא מבין בדיוק למה זה ע"ז. אבל אביא לך כמה דברים שיסבירו.
קישור אחד לשתי הודעות של הרב ארמוני – קרא בעיון! [הרב ארמוני – התאמן ביפן 10 שנים, והגיע לדרגה מאוד גבוהה באומנות בה התאמן. איזה סוג של קראטה].
קישור שני להודעה אחת ולא מפורטת! אחת מני אלף, [ורובן של האחרות, כן מפורטות!] של ניר מלחי, שדובק בטעותו, וממשיך ללמד טאי צ'י. והוא אומר שזאת ע"ז. והבנאדם יש לו הבנה לא קטנה בכל הסיפור. אבל זה כבר נדבק בו.. וזה קשה מאוד לצאת מזה!!! [ואני – סבא, מכיר כמה אנשים כאלו באופן אישי. את ניר אני לא מכיר כלל]

הרב ארמוני –
http://www.armoni.info/modules.php?name=Forums&file=viewtopic&p=1204&highlight=%F7%F8%E0%E8%E4#1204

http://www.armoni.info/modules.php?name=Forums&file=viewtopic&p=2282&highlight=%E0%E5%EE%F0%E5%FA+%EC%E7%E9%EE%E4#2282

ניר מלחי – [סתכל יחסית בהתחלה בכל הכתבה – בפסקה השלישית בערך]
http://66.102.9.104/search?q=cache:C1k310zoQmsJ:www.hidabroot.org/Site/ARDetile.asp%3Fid%3D7586+%22%D7%A2%D7%91%D7%95%D7%93%D7%94+%D7%96%D7%A8%D7%94%22+%D7%A7%D7%A8%D7%90%D7%98%D7%94&hl=iw&ct=clnk&cd=5&gl=il

יהושע סופר – [אני מקווה שזה ידגיש לך בצהוב את צמד המילים "עבודה זרה" בפסקה תחת הכותרת "על שיטות לחימה ועבודה זרה"]
http://66.102.9.104/search?q=cache:1GToA4V-pKwJ:www.tapuz.co.il/tapuzforum/main/articles/article.asp%3Fforum%3D148%26a%3D56839%26c%3D848%26sc%3D0%26ssc%3D0+%22%D7%A2%D7%91%D7%95%D7%93%D7%94+%D7%96%D7%A8%D7%94%22+%D7%A7%D7%A8%D7%90%D7%98%D7%94&hl=iw&ct=clnk&cd=4&gl=il

הרב שמואל אליהו – שאלה באתר 'מוריה' [שכבר דיברו איתו האנשים הנכונים, והסבירו לו לעומק את המקור – וכמובן [הוא הבין לבד] הבעיה שבאומניות לחימה של גויים – סתכל יחסית בסוף הדף]
http://www.moriya.org.il/shut/index.asp?SubList=204&RavList=0&answer=0&question=0&coteret=0&q=&page=6
הייתי ממליץ לקרוא שמה את התשובות שלו לעוד כמה שאלות שמופיעות בדף – הוא מסביר את הבעיה שבכל הסובב את מוצרים תוצרת 'המזרח הרחוק'.

הלכות ע"ז ברמב"ם פ"ב,ג ועוד – בכלל תקרא [אם אתה רוצה גם 'תלמד'] את השאר – יועיל לכולנו. [שם תבין שכל המעשים, האמונות והרעיונות שמחזיקים ושהקימו את האומניות לחימה – ביסוד עבודה זרה מקורן!!]
http://www.mechon-mamre.org/i/1402.htm
ציטוט חלקי:
א עיקר הציווי בעבודה זרה, שלא לעבוד אחד מכל הברואים--לא מלאך, ולא גלגל, ולא כוכב, ולא אחד מארבע היסודות, ולא אחד מכל הנבראים מהם. ואף על פי שהעובד יודע שה' הוא האלוהים, והוא עובד הנברא הזה על דרך שעבד אנוש ואנשי דורו תחילה--הרי זה עובד עבודה זרה.
ח [ה] ישראל שעבד עבודה זרה--הרי הוא כגוי לכל דבר, ואינו כישראל שעבר על עבירה שיש בה סקילה; ומשומד לעבודה זרה, הרי הוא משומד לכל התורה כולה.

אני בטוח שאם קראת את הדברים של הרב ארמוני – וטיפה תחקור, תבין שזאת [זאת=התעסקות ולימוד שיטות אמנויות לחימה של גויים] עבודה זרה לשמה! במלוא מובן חיבור שלושת המילים "עבודה זרה לשמה!"
פשוט מזוויע לראות יהודים שאינם מבינים בדברים פשוטים שכאלו.

קראטה? זה לא פחות גרוע מלשפוך דם לאח שלך!

אגב, אני חושב שבעצם יש ארבעה דברים שאני יודע.

השניים שפירטתי מקודם.
השלישי - שיש שני דברים שני יודע.
והרביעי - הנצחי המתמשך... שאני יודע שיש שלושה-ארבעה-חמישה... דברים שאני יודע].

וידאו שלא הצלחתי להבין את פשרו: http://video.google.com/videoplay?docid=-1101284365372188288&q=satmar
אני-קראטה ;שוטו קאן, חגורה כחולההאריאלניקהנאמן
דבר אחד אני יודע אביר סם את כולם בכיס הקטן!!!!!!!!אנונימי (פותח)
התגובה הכי מטומטת שקראתי.סבא גפטו
ויסלח לי אדון "יבנה המקדש", הכותרת שכתבתי לא באה לפגוע בך, אלא במה שהצגת את עצמך.

אתה רוצה לדעת מהי אומנות הלחימה הכי הכי טובה בעולם?
אומנות השליפה המהירה.
ובפירוט - אומנות השליפה, הדריכה, האיפוס, היציבות, ה'קריוּת', ולחיצת ההדק באקדח. זאת ה'האומנות.. בהא הידיעה...

ואם כבר נכנסת לזה.
אישית אני בכלל לא אוהב אמנויות יפניות למעט נינג'יטסו.
יש לי חבר שהוא דאן 4 בנינג'טסו. מסכוּן הבחור - הוא יודע שהוא חוטא, אבל הוא ממשיך בשלו.
ומה שאני כן אוהב בנינג'יטסו [פרט מסויים - ] בניגוד לשאר השיטות היפניות, זה שהיא פחות מרובעת בתנועות שלה. יותר מחליקה וזורמת.

סתם נקודה - כמעט כל אומנות לחימה שתלמד אותה למעלה משנתיים באופן רציף, במטרה להתקדם בידע [ולאו דווקא בדרגה] וכו'... תביא אותך לתוצאות טובות בשעת אמת.
מי שהיה מכיר את גפטו לא היה מדבר!!!!אנונימי (פותח)
מה? אני בעצמי [וואלה?] [אורן כנס גם אתה]סבא גפטו
לא הבנתי את מה שכתבת.
בהנחה שזה היה קשור לאישיותי, אני אמור להבין לא פחות מהאחרים [ובטח שכתכת בהודעה שהכלל יוכלו להבין] .. ומצטער לומר לך; אחי, לא הבנתי. אבקש שתחזור שוב. ותשתדל לפרט.

אגב, אתה מכיר אותי?
או שאתה חושב שאתה מכיר אותי?
תשובה אחת כבר יש לי; אפחד מהפורום מכיר אותי - סבא גפטו.

--
אורן - למה עבירה?
כתבתי בפירוש שזה לא מכוון להעליב אותו - ורמזתי שהמשפט בכותרת בתגובה הקודמת, היה בבחינת ביקורת בונה.
הוא לא מטומטם. אני בטוח. ואפשר להבין את זה מהרעיון שהוא ניסה להעביר בהודעה שכתב..!!!
אבל באופן בו הוא העביר את הדברים, לדעתי, זה משקף הלך רוח של אדם מטומטם. ומכיוון שאני בטוח שהוא לא כזה, הסברתי את ת'צמי כדי שלא יתקפו אותי. הוא לא מטומטם. אבל האופן בו כתב את ההודעה שלו, בהחלט לא מרשימה לטובה.
למדתי כשהייתי קטנהקומי אורי
בעוונותי (מסתבר..)

חגורה צהובה..=)
מה למדת?סבא גפטו
מה שהוא שאל, קראטהקומי אורי
טוב, כי לרגע חשבתי [והיתה לי סיבה]סבא גפטו
אחרת.
חשבתי שבאיזו אומנות לחימה יפנית, אבל לא קראטה.
, פרה ופיל יצאו מהמטוס, והיו שלושה?סבא גפטו
אהבתי... =]איתי'ה
אחת היותר גרועות..קומי אורי
=)
תודי שחי'יכת....איתי'ה
כן בטח, חגורה שחורה, דאן 50987 בפינגפונג'יטסופליץ
חח מה נראה לך שאני??

אני בקרב מגע - הכי טוב...
כמה זמן ואצל מי?סבא גפטו
אני מכיר אותך (גפטו) בתור מישהוא שהיתאמן אצל אבירבוב מארלי
בגן סאקר
אתה מכיר את גפטו כמו שאני מכיר את בוב מארליסבא גפטו
ואני גם אמשיך לפרט...

אני מאמין [כי אני מכיר כמה אנשים מהפורום שלא מכירים אותי אבל כן מדברים עליי] שדיברת עליי פה ושם... עליי.. סבא גפטו.. אישיות מפורסמת .. האמת? שאני לא מכיר את סבא גפטו. לא יודע מי זה, מה זה, איפה זה, אני יודע שזה מישהו..אז סתם כתבתי "איפה זה".. אבל אין לי שומושג בעניין - ואני מודה לה' על כך! - שכשהייתי קטן אבא שלי לא הכניס לי את כל המושגים הרעים האלה לראש, אע"פ שבאותם רגעים הרגשתי מזה לא בנוח שאני לא מעודכן ומבין בכל השטויות האלו... אז לא היו בעיניי שטויות.. אבל...

ואני יודע שגם אני דיברתי על בוב מארלי.
אתה יודע שכשהוא התפגר [האמת האמת, שזה היה קצת לפני. כי כשהוא התפגר דווקא לא היה עליו את כל הג'חבולה הזאת על הראש] מצאו אצלו בראש-בשיער - יותר משלושים סוגים!! גיוועלד! של ג'וקים!!??!!
אבל הוא? מכיר אותו? דיברתי עליו? הוא התאמן בבית אל..? אני לא יודע. לא מכיר אותו.

שאלה - אתה מכיר אותי בתור אחד [סבא] שהתאמן אצל אביר?

או שאתה מכיר אותי, בתור אחד [בוב מארלי] שהתאמן אצל אביר?

באמת שלא הבנתי.

-----------

שמעתי היום איזה שיעור מהרב יגן.
קיצור.. איפשהו הוא אומר "כל הנשים חייבות בכיסוי הראש, חוץ מסוג אחד של נשים..." הייתי המום! ואחרי שניה וחצי הוא המשיך - "חוץ מאישה שאין לה ראש".
אתם לא תבינו מה מצחיק כי ייתכן שזה בכלל לא מצחיק.
ייתכן שזה בגלל שלא שמעתם את השיעור.
אבל אני אהבתי והחלטתי לפרסם.
חחחח....איתי'ה
לק"י.

אהבתי את הקטע עם הרב... =]

--

והדבר הזה זה לא ג'חבולה זה ראסטות וזה יפה!!!!
וחוצמיזה שיעור ביולוגי'ה....איתי'ה
אני יודע שקוראים לזה ראסטותסבא גפטו
ע"ש מלך ראסטה שהצמיח את השיער שלו בצורה הזאת.

כתבתי "ג'חבולה" שזו מילה מבין המילים שממוצאות באותו הרגע שבאים לכתוב את המילה הלא ברורה.... כמו "מלנתאלפים"? אבל זאת האחרונה - היא אמנם מהמילים המומצאות.. אבל משהו בינלאומי.. או לפחות ארצי... בניגוד למילים כמו ג'חבולה - שזה המצאה של רגע.. אבל יש דמיון בין השתיים. סתם ניתוח קטן..

--

זה יפה כמו שאני יפה.
וברצינות; לדעתי זה מכוער.
אני חושב שאת הולכת כאן על גבול דק.
בין "מגניב" ל"גאון" - מהנושא של היטלר
לבין "מעניין, מושך, קופצני" ל-"יפה".
אולי אני טועה.
אולי.. ול"אולי" יש ארבעה סעיפים.. לא? אבל הפעם נספוח [ככה כותבים?] על ארבעתם.. בעצם - א"כ.. על חמישתם.
אם אתה אומר....איתי'ה
לק"י.

לא מכירה את הסיפור של הראסטות..

תארתי לעצמי שאתה יודע את המילה לא חשבתי אחרת... =]

---
אם אתה יפה ככה זאת באמת בעי'ה... חחחח..

צודק.. זה באמת גבול דק... תלוי עד כמה הראסטות חדשות...
כשהן ממש חדשות זה לא יפה וכשהן ישנות מידי זה לא יפה... באמצע זה ממש יפה... וזה כמובן גם רק לבני אדם מסוי'ימים וכנראה שמאוד... וכנראה שבעיקר רק לאלו שמתאים להם...

[בעיקר לאלו שיש חרוזים באמצע... עדיף מכסך... =] ]

---טעם אישי--- !!!!!
זה מין הסתם גם תלויסבא גפטו
אם הם לובשים מכנסיים של הודים.. .נכון? כאילו.. מאוד רחבות כאלו.. ושהתפר שבין הרגליים הוא איפשהו בשליש-רבע... התחתון - משהו זרוק כזה...

גם יש להם כל מיני עגילים ענקיים ....

אה.. כל מיני שנהבים וחדקים בשיער... באף...

דברים בסגנון.. נכון?
לא...איתי'ה
לק"י.

ז'תומרת כן.. מתאים לאנשים עם ראסטות את מה שאמרת...
[עגילים ענקי'ים?!??-ז'תומרת עגילי הרחבה?!]

זה בהחלט יפה לאנשים כאלו... =]

חחחח.. לא הגבול הזה..קומי אורי
ידוע... =]איתי'האחרונה
גם וגם אתה עזרתה לי מלא!!!!!!!!!!!!! תודה!!!!!!!!!בוב מארלי
גם - מה?סבא גפטו
וגם - מה?
אחשלי - אני באמת לא מבין רמזים.
בקושי את עצמי.

אני מבין מילים פשוטות
אני מבין שתיקה

מעבר לזה - נאדה.
שאלתה אם אני מכיר אותך בתור מישהוא שהיתאמן אצלבוב מארלי
אביר אז אמרתי גם(יעני כן)
וגם אני(בוב מארלי)היתאמנתי שם וחלק גדול מזה זה בעזרתך !!!!!!!!!!!!
טוב לדעת שאני עושה נפלאות בלי ידיעתי.סבא גפטו
זה מה שנקרא צדיק נסתר?
או שמא נסתר מעצמו?
אשריך וטוב לנו.. =]איתי'ה
ואיך אתה יודע שזה הוא?איתי'ה
לק"י.

סבא-קוראים לך סבא גפטו במציאות?

האמת האמת?סבא גפטו
שיש אנשים כאן בפורום שכשהם פוגשים אותי, אז הם צועקים "סבאאאאאאאאאאאאאאאא" ואז אני עונה להם באותו-'שם' שלהם.... "מסנחלללללללללללללללל"

איזה טוב ה'!
עכשיו אם אני ארצה לענות "כן", זה לא יהיה שקר.
כך קוראים לי. במציאות!
רק תדאג לנכדים... ;) ....איתי'ה
פתיחת ווצאפ במחשביאיר גדסי

אני מנסה לפתוח ווצאפ במחשב הבעיה שיש לי פלאפון כשר ניסיתי להתקין אימולטר 

ניסיתי מאה סוגים אבל בכל אחד הוא לא נתן לי להתקין ווצאפ

מישהו עם פלאפון כשר הצליח להתקין ווצאפ על מחשב?

ויכול להדריך אותי בדיוק איזה אימולטר ואיזה ווצאפ להוריד

ממש יועיל לי

אתה לא בפורום הנכוןזיויק
חפש בפורום טכנולוגיה
טעותיאיר גדסיאחרונה

אתה צודק לא ידעתי אני חדש 

איך אני מוחק

אשכרה הפורום הזה נפתח שנה לפני שנולדתי!!!!!!!!!!!ההרהמורניק

בואו נחיה אותו

מה קורה פה?פיטוניה
כלוםזיויק
פורום נטוש ככל הנראהקעלעברימבאר
אבל אולי לא. מי יודע?קעלעברימבאר
וואו. מקום עם הסטוריהמשה
מה היה פה?שדמות בחולות
פורום פעיל עם חברים אהוביםמשהאחרונה
סביב העשר שנים אחורה.
שיר חדש לקראת פורים!שירים חדשים
מוישי קליינרמןעשב לימון

למה לדעתכם האם בחזית ולא האב?

גיטי קליינרמן: "מוישי הוא כבר הבן של עם ישראל" | ערוץ 7

גם עם הדר גולדין זה הרבה כך,

וגם עם שלושת הנערים הי"ד

זה חדש יחסית

עם נחשון וקסמן הי"ד זה היה האב בחזית

(למה זה גורם לי לחשוב שאני שוביניסטית?)

מרתק: כולם אומרים "שנמאס מהמצב"? למה זה קורה?דבדב

מרתק: כולם אומרים "שנמאס מהמצב"? למה זה קורה?

כולם מדברים על "המצב" ועל זה "שנמאס".
אבל מה אנחנו מרגישים באוויר ולמה?

פודקאסט חדש, מרתק וויחודי ששווה להאזין לו.
והפעם על: "תנועת הבעד"

כל הפרטים, להאזנה>>

קניון, מה הוא עושה לנו בלב? פודקאסט חדשדבדב

קניון, מה הוא עושה לנו בלב?
פודקאסט חדש:"קניונים ורגשות".
להאזנה>>

, מה הוא עושה לנו בלב?
פודקאסט חדש:"קניונים ורגשות".
להאזנה>>

אולי יעניין אותך