הקו האדום - מתי?פרת משה רבינו

בדירת השירות יש הרבה בנות, מעצם היותה דירת שירות...

וזה כיף להיות הרבה בנות ביחד, אבל...

כמה מקרים שקרו:

א. שבוע ראשון בדירה, הוחלט רשמית שמפסיקים עם החגיגה של "לאכול בחוץ" ומבשלים משהו. מחבת חדשה, עם העטיפה עדיין.. מתכת שיוצרה ע"י גוי, צריכה טבילה בברכה.

אחת הבנות: "אבל רגע, זה צריך טבילה..."

בעלת המחבת [ועוד כמה]: "מה? בבית אף פעם אנחנו לא טובלים כלים... מעולם לא ראיתי את אמא שלי טובלת כלים..."

המחבת לא נטבלה.

ב. שוב בישול. והפעם - מה יותר פשוט מלבשל אורז?

"אי אפשר לשפוך את זה ישר לסיר, צריך לברור אותו קודם..."

בת 1: "מה? בחיים לא בררנו אורז... אני מכינה את האורז בבית, אל תספרי לי!"

בת 2: "מה, שופכים את מה שרוצים לבשל על צלחת גדולה, מסתכלים קצת, ואם רואים משהו שחור מוציאים... לא צריך לברור רציני..."

האורז לא נברר.

ג. ערב... רוב הבנות יצאו לבלות, ואלו שנמצאות בדירה - כבר חצי ישנות.

בת 1: "הי, תקשיבי, חברה שלי ובנדוד שלי באו לבקר אותי..."

בת 2 [בעדינות]: "אסור להכניס בנים לדירה..."

בת 1: "אבל מה, זה בנדוד שלי! זה לא כאילו, חבר או משהו..."

בת 2 [בחיוך מתנצל]: "אבל גם זה אסור... אפילו אבות ואחים אסור להכניס!"

בת 1 [בהתחננות]: "וואי, לא ידעתי! אבל הם באו מרחוק לבקר אותי..."

הם היו כמה דקות בחדר של אותה בת, והלכו. מאוחר יותר הבת התנצלה, והבטיחה שזה לא יקרה שוב.

מה דעתכם?

לענ"דמשה
ציוד של הדירה - חייב להיות לפי כל הדינים.
מה כל בת עושה בציודה הפרטי - עניין שלה.

כנ"ל אוכל שמכינים לכולן וכו'.
אני לא מדברת על הציודפרת משה רבינו
הציוד הוא פרטי, וזה אכן עניין של כל בת.

אוכל - קבוצה שמחליטה לבשל ביחד, זה אכן עניינן.
אבל חבל שנוצר מצב שבנות לא יכולות להכין אוכל ולאכול עם בנות אחרות כיוון שהן מקפידות על ההלכה...

וישנה גם האווירה: בנים או הלכה?

וכמובן שישנה הדילמה לעניין הרכזת - אם עוברים על הכללים בדירה, הרכזת צריכה לדעת מזה. המשמעות לגבי בת שמכניסה בנים לדירה ללא תיאום ואישור מראש - השעיה מהשירות.
הדבר נעשה מתום לב, והבת הבטיחה שזה לא יחזור על עצמו..
לא הייתי ישר רץ להלשין לרכזתמשה
פיתרון אפשרי: שהבת היותר מקפידה תברור את האורז ו/או תטבול את הכלים.
זה יוריד מהבנות האחרות את אלמנט העצלנות, גם אם יהיה קצת פחות נעים.
(וזה מה שנעשה בצה"ל - שם חיילים ונגדים מהרבנות הם אלו שבוררים את האורז, מטבילים או דבר דומה, צוות המטבח לרוב לא עושה את זה)

בנים בדירה - לענ"ד זה קו אדום מהבהב.
אפילו בצה"ל המושחת והפרוץ לא תמצאי בנים מסתובבים במגורי בנות (ומי שנתפס - 28 כלא).
לא לאפשר את זה בשום צורה ובשום מצב. גם אם זה אומר להתלונן עליה באותו רגע.
אם היא רוצה לעשות שטויות - לא על חשבונך.

זאת בדיוק השאלה.פרת משה רבינו
איפה הקו האדום?

למרבה הצער, הפתרון הזה נוסה, וזה לא עזר...
אחת הבנות, כדי לא לפגוע באחרות, ניסתה לומר את זה בקטע של, "בחיים לא בישלתן אורז? יאללה, תנו לי, אני אראה לכן..." והתחילה לברור את האורז. הבנות האחרות טענו שזה לוקח יותר מדי זמן, וצחקו שבקצב הזה האורז יהיה מוכן עוד יומיים... ולקחו את האורז, ועשו מה שהן רצו.

לכן הוספתי את המשפט האחרון ההוא - אני מאמינה שזה היה מתום לב, והבת הבטיחה שזה לא יחזור שנית.
אם ח"ו זה יקרה שוב, לא תהיה ברירה, וכמה שזה לא נעים, הרכזת תדע מזה מיד.
זו באמת אחת הבעיות בדירות שירות...חלי
באות בנות מרקעים שונים, הבדלים מנטליים ורמה דתית שונה וצריכות לגור שנה ביחד...

לדעתי- הבאת בנים לדירה זה קו אדום! יש להודיע לרכזת!!!
ושוב:פרת משה רבינו
גם במקרה הנ"ל?
מממאני..
יש הרבה בתים שלא טובלים בהם כלים ולא בוררים בהם אורז- זה עדיין לא אומר שזה מותר או ראוי.

מה זה יותר מקפידה פחות מקפידה?
טבילת כלים זה לא מנהג גרידא.

מנסיון-פשוט תעשו ישיבת דירה ותדברו על זה בצורה הכי פתוחה שיכול להיות. תקבעו את הנורמות הדירתיות ביחד.
אי אפשר שכל אחת תעשה מה שבא לה.
אנחנו בתחילת שנה שעברה על כל דבר קטן במטבח היינו מרימות טלפון לבעלה של הרכזת שלנו שהיה גם רב בכדי לשאול אותו מה לעשות.
ולא אמורה להיות שום התנגדות לכך מבנות שנניח לא מקפידות על הדברים הנ"ל- לא מקפידות? לא נורא. זה זמן מצוין ללמוד דברים חדשים.

אגב, מחבת חדש בדירת שרות?
פשש, אשריכן!

הרבה בהצלחה!
המחבת שייכת לבת, היא הביאה מהבית..פרת משה רבינו
להרים טלפון לרב זה נורא נחמד, אבל זה כשיש הסכמה דירתית שרוצים ללכת לפי גבולות ההלכה.

אני מדברת על מצב שבו במודע בנות לא רוצות להתנהג על פי ההלכה, מתוך כך שהן חונכו בדרך מסוימת, אבל לא רוצות להרחיב אופקים ולחשוב מעבר לזה, האם זאת הדרך הנכונה.
ואי אפשר להכריח אותן.
לא מקפידות ומישהי כן מקפידה? אף אחד לא מכריח אותה לאכול איתן ביחד.. זאת הגישה השלטת. אני חושבת שזה מאוד חבל, אבל כשזה בא מצד הבנות שלא יודעות את ההלכה [לא שאני יודעת את כל ההלכות; אבל אני משתדלת ושואלת...], זה לא משאיר הרבה ברירה. ככה שהבנות שכן מקפידות אוכלות לבד, או במקרה הטוב אחת עם השניה...

אגב, שאלתי רב על טבילת הכלים והאורז..
טבילת הכלים - לא בסדר מצד זו שהכלי שלה, שלא טובלת אותו, אבל מותר לי לאכול ממשהו שהוכן בכלי הזה למרות שלא נטבל.
האורז - בדיעבד, אם חלק מהאורז נברר, ובכללי זה נקי [יש שקיות נקיות יותר, ויש שקיות שממש לא...], אפשר להתיר את הכל. אבל זה רק בדיעבד. והבעיה היא, שמדובר בחברה שאם מתירים בדיעבד משהו, זה הופך להיתר. וזאת ממש לא הכוונה.
תחשבי קצת עליהןמשה
שפתאום באה בת מבחוץ ומתחילה לכפות עליהן כל מיני דברים שהם לא הכירו.

נכון שברמה ההלכתית היבשה את צודקת, אבל כלפיהן את נראית סתם מחמירה שהמציאה דברים מליבה.

את צריכה לחשוב ולראות מה את יכולה לעשות ואיך להעביר את זה אצלן ובלי הרבה בלגן.

__
בצבא אנחנו לא משתמשים באף אחת מהקולות האלה, וגם לא בדברים שמותרים לפי ההלכה ואסורים לפי פקודות הצבא.
אסור אז אסור אז אסור.
פקודות צבא...פרת משה רבינו
רץ סיפור על מפקד פלוגה דרוזי, שכל חייליו היו דרוזים גם הם, והוא התעקש לעשות קידוש בערב שבת, כי זו פקודת מטכ"ל...
לא הולך עם הבנות- לפנות לרכזתאנונימי (פותח)
אם הבנות לא מסכימות לללכת על פי ההלכה, ולענ"ד זו צריכה להיות לפי המנהג שאוחזת הבת ההכי מחמירה בנושא זה באותה דירה, ע"מ שכולן יוכלו להשתתף. אם הבנות לא מסכימות וזה מפריע לך- תפני לרכזת. והיא יכולה לדבר עם הבנות (פעם פנינו לרכזת וזה מנע הרבה לה"ר כשהיא קבעה עובדות) היא יכולה להעביר אותך דירה (או אותם) והכי חשוב- לא להשלים עם המצב, כי אם את מתנדבת בדבר הכי חשוב בעולם אבל עוברת על הלכה או מנהג מהבית- פיספת את הקטע "בוצע ברך בירך- מנאץ ה'"- מצווה הבאה בעברה...
בהצלחה!!!
אגב, למי שתהתה- אני שנה ראשונה.
אני חושבת שהכי כדאי זהשובל אור
לכנס את כל הבנות ולהגיע להסכמה הדדית שמכבדים כל אחת ואחת, גם אם לך עצמך זה נראה 'שיגעון מעולם אחר' (ואני לא מתכוונת רק לדברים הקשורים לדת, בחיים משותפים נתקלים בעוד הרבה מצבים שעלולים לגרום לאוירה רעה אם לא מחליטים על הסכמה הדדית), וכשאני אומרת 'לכבד' זה אומר לא רק להסכים לברור את האורז אעפ"י שלאחרת זה נראה מיותר, זה אומר גם להימנע מההערות הללו שציינת, ואת זה יש להבהיר כשמחליטים על הסכמה הדדית.

וכל זה בתקווה כמובן ששאר בנות דירתך הם בעלות רצון שיהיה הוואי דירתי נעים וידידותי.. כי אם לא זו באמת בעיה..

אגב, לגבי בנים בדירה, לדעתי זה הרבה פחות נורא מאשר שאר הדברים שציינת, כי ככלות הכל זה כלל שהאגודה קובעת, והוא רק עפ"י רוח ההלכה ולא הלכה מפורשת.

בהצלחה!
רציתי להוסיף עוד משהושובל אור
בעיניי זו החוויה הכי גדולה בשנת שירות- המגורים המשותפים והכרת בנות מרקע שונה (ובכלל את האנשים שאיתם עובדים בשרות), והמתנה הכי גדולה שמקבלים מכל העסק הזה, והיא לכל החיים- הפלורליזם.

אז אם תתייחסי לכל העניין כאל חוויה שתבנה אותך, את תראי איך הכל הופך להיות קל יותר..
זו אכן חוויה נהדרתפרת משה רבינו
ואני אומרת את זה בכנות, לא בציניות.
הבנות כבנות מקסימות, וכמה שכולן מרקע שונה [ואנחנו מרקעים שונים לחלוטין, כמעט כולן] - זה חלק מהכיף ב"לגלות עולם".

האווירה לא אווירה של אנטיפטיות, אבל מצד שני אין אווירה של מאמץ כדי לאפשר לכולן לאכול ביחד, לדוגמה. כן יציעו להצטרף כשיוצאים לבלות, למשל.
אולי אכן צריך לנסות לדבר על זה...

ולגבי בנים, אני ממש לא מסכימה איתך, שובל אור...
זה אמנם כלל שהאגודה קובעת, אבל בהכנסת בנים לדירה של בנות יש הרבה בעיות הלכתיות, מעבר לעובדה שזה נגד רוח ההלכה. חוץ מזה, עניינים כמו אוכל, כלים אישיים או לבוש, נוגעים לבת עצמה, ואחרי הכל לא נגרם נזק לאחרות, או אפילו עגמת נפש; אף אחד לא מכריח לאכול ביחד. אבל הכנסת בן לדירה פוגעת בבנות אחרות; אם מישהי רוצה להסתובב בפיג'מה, אבל לא תעשה את זה לפני בן, הנוכחות שלו תמנע ממנה להסתובב בפיג'מה. זה אולי נשמע קטנוני, או קטן, אבל לפעמים זה ממש מפריע - לפעמים ה'פיג'מה' מסמלת את הדרך להירגע אחרי יום מעייף ומתיש, או הליכה לישון, וזה ממש מפריע.
אגיב לגבי הערתך האחרונה-שובל אור
אני 'שרדתי' (למזלי לא היה יותר מדיי קשה מהבחינות הללו ומעוד בחינות..) שנה שלמה בדירה, והחלטנו שאנחנו מסכימות שבנים יכנסו לדירה, בתיאום מראש, לאחר הסכמה של כל אחת ואחת, וכך לא היה יכול להיווצר מצב שאני בפיג'מה ופתאום נכנס בן לדירה.
ברור שלא מדובר על שריצה וכד', אלא על משהו חד פעמי.
רציתי להעירמשה
שעל אף שפקודות צה"ל אוסרות בגדול כניסה למגורי המין השני, אפילו במקום הפרוץ הזה הפקודה נאכפת במגורי בנות. חד משמעית.

אצל בנים הבעיה שונה בתכלית, ונובעת בעיקר מזה שהם הזמינו את הבנות האלה לחדרים ללא ידיעתי.
באחד המקרים מה שהיה הוא שבערב יצאתי מהמקלחת בלבוש מינימלי ופתאום אני רואה חיילת.
זה היה נורא.

לענ"ד - לא הייתי מזלזל באיסור הזה בכלל.
תמיד אתה חייב להכניס את הצבא...? שובל אור
לא הבנת שרשמתי שאם הכל נעשה בתיאום מראש זה בסדר.

תחשוב שבנות די מתלהבות שיש להן דירה משלהן, והן יכולות להזמין אורחים... אז זה לא יפה לאסור עליהן את ההנאה הזו.
הבעיה היא שזו לא ממש "דירה"משה
עם סלון וחדרי שינה, זה יותר דומה למגורים ומכאן ההקשר הצבאי.

בבית נורמלי יש סלון וחדרי שינה, בדירת שרות (ותקני אותי אם אני טועה) כל הדירה מתפקדת כמגורים בעצם, לאור העובדה שיש לפעמים 6-7 בנות בדירה.

וכאן ההבדל.
לפי התקנון- אסור להכניס בנים...אנונימי (פותח)
אבל גם לדעתי אפשר להביא אורחים בתיאום מראש!!!
לא ממש צודק...נח"תיסטית
לנו בדירה יש 3 חדרים וסלון די גדול (יחסית לזה שאנחנו 3 בדירה)

אני חושבת באופן עקרוני שאסור להכניס בנים לדירה!!! וזה לא קשור לזה שהאגודה מרשה או לא...

אין כ"כ כוח לפרט למה אבל אולי אעשה זאת בהזדמנות קורבה..
בהצלחה
בתאל אסתר
תלוי איפה.פרת משה רבינואחרונה
יש בניינים שבהם הדירות הן כמו חדרי פנימיה, ששם יש מטבחון, חדרי שינה, שירותים ומקלחת, ויש מקומות שיש בהם דירות נורמליות.
אנחנו, לצורך הענין, דירה נורמלית: יש חדרים, ויש סלון [קטן יחסית, אמנם] ומטבח. ומרפסות.

ב"כללים" של האגודה אכן כתוב שמותר אירווח בנים בתיאום מראש עם הרכזת ועם הבנות; אם הרכזת מסכימה ומתארגנים מראש, אין לי שום בעיה עם זה. באופן כללי אני חושבת שאין מקום לאירוח בנים בדירה של בנות בכל מקרה, אבל אם הרכזת מאשרת את זה, אני מניחה שיש סיבה טובה, ואז, כמו שכתבתי, אין לי בעיה עם זה.

אגב, שאלתי רב מה לעשות. בעקבות שיחה של הרב עם אחת הרכזות באיזור, הוא אמר לי חד משמעית: לא להיות רחמנית ולשתוק, אלא לדווח על כך, כי זה רצון המרכזות.
שירות עם נוער בסיכון/הדרכה בפנימיה/משפחתוניםמשתמשת💋

אני בכיתה יב והכיוון שלי זה לגמרי ילדים או נוער בסיכון, או ילדים בכללי (אבל משהו משמעותי) ואני פשוט מרגישה אבודה רצח. למי פונים? איך נרשמים? איך אני יודעת מה אני באמת רוצה? את מי שואלים? איזה מסגרות יש לי שיכולות לענות למטרה שלי?

ממש אשמח שמישהי שכבר הייתה שם תכוון אותי כי ברצינות אין לי מושג.

דרושות בנות שירות אחראיות למעונות ויצו לגיל הרךwizo1

מחפשת שירות משמעותי ומספק? 

רשת מעונות ויצו מגייסת מחנכות-מטפלות לגיל הרך

בואי לקחת חלק חיוני בחינוך הדור הבא

● הכשרה מקצועית מתמשכת על חשבון הארגון

● עבודה בצוות מקצועי ואיכותי

● סביבת עבודה חמה, משפחתית ותומכת

0522333957

אהלן! מישהו עוד כאן?ה' אור לי.

בהצלחה לכל האלופות כמוני שמתחילות שירות מחר

קושי בשירות האם לעזוב?אנונימית 888

היי.. אני בת שירות במקום מסוים-מבחינת המקום גם לא ככ כיף לי אני דיי סופרת את השעות עד שזה נגמר, אבל אני עוד מאמינה שאולי זה ישתנה, הקושי האמיתי הוא עם המדשית שלי אנחנו פשוט לא מסתדרות אני אומרת א' היא חייבת להגיד ב', היא לא סובלת אותי ואני גם לא מאוד מחבבת אותה.. קשה לי מאוד ככה!

לא ממש באלי לערב רכזת אני מרגישה שזה סתם יעשה בלאגן (גם הרוב מתחת לפני השטח.. לכאורה אנחנו קצת מדברות ואין משהו דרמטי, אבל אני רואה בשיח שלנו וגם דברים ששמעתי..)

הצילוווו אני עוד רגע משתגעת כאן.. מה כדאי לעשות?

אשמח לרעיונות לפעילות פתיחה לכל האולפנה ביחדמירי כהן

הי אני מדריכה באולפנה שנה הבאה ואשמח לרעיונות למשחקי היכרות לקבוצות גדולות. משחקים שעושים אווירה ולא נמרחים..

סגרת\מחפשת שירות בחיפה? מדרשת 'באורך' מחכה לך!חגהבגה
שנה הבאהמבשרת :)
שנה ראשונה, מחפשת שירות לשנה הבאה
מה אומרות, לחפש מקום אחר? מאיפה להתחיל?
או להישאר עוד שנה במקום שלי?
אשמח שתענו

אולי יעניין אותך