אני מיואש!אנונימי (פותח)
אני לא מצליח לחזור לאותה רמת תפילה של ימים נוראים, וזה מייאש!
אם זה היה אותה רמת תפילה זה לא היה ימים נוראיםליאור ברוכים
במילים אחרות אינו דומה תפילה למלך פנים לפנים לתפילה למלך כשהוא רחוק
בימים נוראים המלך בשדה(זה שיר שלא נגמר) וממילא התפילות רציניות יותר
אבל אני עדיין רוצה להגיע לאותה רמה!אנונימי (פותח)
אגב אני לא מדבר רק על ר"ה וי"כ, אלא גם על אלול ועשי"ת
תתאר לך שזה היה אותה רמהליאור ברוכים
מה היה מיוחד בימים נוראים?
חייב להיות רמה נוספת בימים נוראים כי אם לא תהיה ת'רמה הנוספת הזאת- זה לא יהיה ימים נוראים
(במשל- אבוי לך אם תפילתך ליד המלך דומה לתפילתך כשאתה רחוק מהמלך)
אבל אני רוצה להגיע לאותה רמהאנונימי (פותח)
ואתם לא ממש עוזרים לי
נגיד שתגיע לאותה רמה, ואז יגיעו הימים הנוראיםליאור ברוכים
ואז אתה תגיד- אוף אני לא מרגיש שום דבר מיוחד, סתם עוד תפילה רגילה
אני גם מרגישה את זה!אנונימי (פותח)
אין לי פיתרוןסבא גפטו
אבל אני בטוח שאם תתמיד בנסיונות, תצליח להרגיש שאתה מתפלל עם כוונה אמיתית ותפילה כנה.

לקראת ר"ה ישבתי וחשבתי מה אני הולך לקבל על עצמי לשנה הבאה.
ראיתי שיש לי כ"כ הרבה הרבה דברים לתקן. [יותר נכון - קצת מאוד שאני איכשהו מחזיק בהם בצורה טובה. וגם אלו "איכשהו"..]
יצאה לי רשימה ארוכה מאוד.
עשיתי משהו אולי לא הכי נכון... - צמצמתי את הרשימה לאט לאט.. מה הכי דחוף וחשוב שאני אקבל על עצמי לתקן ת'צמי.. והגעתי לפחות מחמש נקודות. [ולא-אני לא גאוותן. אני יודע שיש לי עוד הרבה לתקן. ואני מבהיר; אל תנסו להבין את הלך הרוח שלי - לעולם!]

גם אני שמתי לב שאיפשהו בערך שבוע וחצי אחרי יום כיפור, הייתי עסוק במיליון וחצי דברים והתחלתי להחליק... ולא הקפדתי.

אז שני דברים לי, אליי ואליך - ואל כל אחד כזה;
- תהיה מרוצה [ולא כדי לנפתח את החזה.. אלא כדי שזה יתן לך תמריץ להמשיך להתקדם] שזה חשוב לך ואתה משתדל להתפלל בכוונה שלימה [/אותו דבר-ים שקיבלת על עצמך]
- מכיוון שאתה ער לזה שהנושא חשוב לך, תתמיד בזה כל הזמן - וזה יבוא מתישהו. יבוא-תבוא תפילה שאתה רגיל לחשוב על כך שאתה מתפלל.. ולא ממלא איזו חובה [והדוגמא הזאת שייכת אליי ס.ג.].
כי לחשוב שמתישהו תתפלל "בצורה מושלמת".. אין חיה כזאת. כי "תפילה בצורה מושלמת" במילים אחרות זה "תפילה שתבוא מעצמה וכל התפילות יהיו בזמן ובמניין וכו'..." זאת תפילה מהרגל. והרגל הוא דבר מגונה. בכל דבר. זה הרגל מגונה לזרוק שלום למי שאתה רואה - בשניה שאתה רואה אותו. זה הרגל מגונה לשרוף זנבות של חתולים. באותה המידה. כל דבר צריך להיות במחשבה.

בכ"מף, שיהיה לך בהצלחה ושה' ימלא כל משאלות ליבך לטובה - במהרה.
אני באומן בכלל לא הצלחתי להתפלל!נ נח בנשמה
בראש השנה כי אין שמה ישוב הדעת, ויש בלאגן, רק ביום השני מצאתי מנין טוב של חבר'ה משלנו, (קראו לזה "מנין לאוהבי ארץ ישראל") !....
זה די באסה אבל רבינו אמר:"כן יאכל, לא יאכל כן ישן, לא ישן, כן יתפלל לא יתפלל,- העיקר יהיה אצלי באומן בראש השנה" ככה שיש לי את התיקון שלי.
וביום כיפור, באמצע שחרית התחיל לכאוב לי הראש בצורה מטורפת ופשוט ביליתי את היום במיטה ובהקאות,
בקיצור- בימים הנוראים כמעט ולא התפללתי ועכשיו פתאום נפלתי מאוד בענין התפילות,

אני לא יודע מה לעשות!
תגובה:סבא גפטו
אני כופר ברעיון של המשפט הבא: "כן יאכל, לא יאכל כן ישן, לא ישן, כן יתפלל לא יתפלל,- העיקר יהיה אצלי באומן בראש השנה"
אני כופר באמונת-עיוורים שרבי נחמן מברסלב אמר כזה דבר. כי מה שאני למדתי עליו, הוא ההיפך מאידיוט - צדיק וגדול בתורה.

ואם הוא כן אמר את זה - אז אני אלך ויאמר משפט בסגנון של משפט שאמרו לאח שלי שלמד בזילברמן... "הבעש"ט לא היה קיים"... אם רבי נחמן אמר את זה.. אני אומר: "רבי נחמן לא היה קיים והכל אגדה".

ואל תתחילו להטיף לי שלא הבנתי את דבריו כראוי.

עבודת אלילים! ואני מתכוון שלא להוסיף מילה בנושא.
בנושא הזה.. לא באשכול ;כולו.סבא גפטו
מה עובר?סבא גפטו
עובר בגופי רעד כשאתה מכנה אותי 'אחי'. משהו לא מסתדר לי. אבל אתה יודע... עובר עליי משהו.. אז אל תתייחס.
אחי תחזיק חזקמכאל 2 3
בחסדי אבאלה

אחי תחזיק חזק

כול ירידה זה בשביל עליה

וחוץ מזה אם אתה מתפלל בשבל לעבוד את ה' ית'

אז אתה צריך לדעת שה' ית' שמח בתפילה שלך גם שזה לא כמו תפילה של

ימים נוראים תשמח כי אתה מתפלל תשמח שאתה מניח תפילין

רבנו (רבי נחמן) אומר שצריך לשמוח בכול מזוה אזה כיף
אני יהודי אני בא לבית הכנסת אתה יודע כמה יהוים לא באים לבית כנסת? ואתה יהודי שבא לבית הכנסת הזה זכות גדולה

ערב טוב
>>>>>>>>>>>תכלת דומה לים
אין מצב שאתה מגיע לאותה רמה. נצא מהנקודת הנחה הזאת. (נגיד שכן תגיע, סבבה. אבל כרגע אתה לא) אז אתה צריך לשאוף להגיע לזה, וזה צריך לעמוד בראש שלך כשאתה מתפלל, לשאוף להגיע לשם. היית במקום מסויים, ועכשיו ירדת ממנ. אתה רק אמור לשאוף להגיע שוב לפסגה שהיית בה, ואולי אפילו לעבור אותה. שזה יישאר אצלך במוח כזיכרון מתוק, שאתה שואף להחייותו שוב. אבל אתה לא צריך להתייאש!
קראת את "לוחמי התמורות"? אם כן, אז אני מתכוונת להגיד שזה כמו הזיכרונות מגן" שכתוב בספר. (אם אתה רוצה, אני יכולה להסביר..)
תבינו כולםאנונימי (פותח)
זה לא שפתאום הגיע ימים נוראים והצלחתי להתפלל יותר טוב, עבדתי על עצמי, והצלחתי להשתפר.
אבל רק עבר יו"כ- וכבר נפלתי. זה לא מעניין אותי למה, אני רק רוצה להתקדם עוד, ואני מבקש את עזרתכם
אחי חפש את אתר אזמרה זה יעזור לך מאודמכאל 2 3
אתה צודק...ר~ח~ל
כולנו נראה לי מיואשים מזה....
ר' נחמן אכן אמר זאת...יהודי שמח
אך כוונתו במילים 'אם יתפלל או שלא יתפלל' היתה על תפילה בכוונה שלמה, כלומר גם אם יתפלל בכוונה גמורה, וגם אם תפילה 'רגילה' ולא כ"כ בכוונה - העיקר שיהיה בר"ה שם.
מה קשורמכאל 2 3
תלמד הלכות תפילה לפני שאתה מתפלל...איתי'ה
אחי אולי אם אתה יכול תלמד חסידות ;לפני תפילהמכאל 2 3
א, זה לא 'אחי'.סבא גפטו
ב, למה זה שייך? יש דברים יותר חשובים לעשות לפני התפילה מ'ללמוד חסידות'...

ומשהו קצת יותר ישיר [ואישי?] - כל ההתחמקות הזאת מהמציאות, ע"י שכנוע, או יותר נכון - נסיון שכנוע עצמי והישענות על אחרים שכבר נמצאים בכת -כזו או דומה, הוא חסר השכלה במהותו, ומוציא לעז גדול על ציבור גדול וקדוש שאותו אדם איכשהו שייך לציבור-מגזר ההוא.

כל אלה שמתחילים להידבק ברבי.. [-זה שיש לו שני שומרים בבית הקברות.. אחד חסיד ואחד ליטאי. אחד שלא יחטפו אותו.. ואחד שלא יברח...] או ברבי... [-זה שמייחסים לו משפטי כפירה, שכל הזמן דוגלים ב'שאיפה - לשאיפה יותר עמוקה'...] או בכלל בכל מיני רבנים שהם בנ"א כמונו - בני תמותה!! [!] ומייחסים להם כוחות אלהיים ואלוקיים... ושאר מושגים מעולמות הטומאה - ...

הייתי ממליץ להם; לא רק שהסיפוק שיש לכם הוא רגעי, אלא לבינתיים עד שתבינו שאתם טועים אתם מתדרדרים את המצב מטה מטה..!!! אז תתחילו לעשות 'חושבים' עם עצמכם ותשאפו להתקדם.. ולקדם...
היום הגעתי מאוחר לישיבה (כרגיל?)האריאלניקהנאמן
ואמרתי לעצמי בגלל שאני לא תלוי בחזן או בציבור אני אתפלל יחיד אבל עם כל הלב,- הנחתי תפילין התעטפתי בטלית(בטעות נגעתי בתפילין לפני הטלית) חגרתי גארטעל התחלתי לשם יחוד קרבנות וכל התפילה על הסדר- סיימתי תפלת שחרית ביחיד אחרי שעה וחצי (תפילת 18 לקחה לי רבע שעה, לפעמים לדעתי צריך להתפלל ביחיד כדי להגיע לרמה בלתי אמצעית של קשר עם הקב"ה, זה לא אומר להתפלל כל יום ביחיד, אבל פעם ב... אפשר לעשות תפילה איכותית ביחיד
מה הקשר לאגו?אנונימי (פותח)
וחוץ מזה, מה שאתה אומר זה בדיוק ההבדל בין יהודי לגוי. גוי- תמיד ישאל "מה יוצא לי מזה?" ולעומתו יהוודי יכול לעשות דברים "כי ככה ה' אמר". ולכן אם לגוי לא תהיה סיבה לעשות מצווה- הוא יזרוק אותה.
אני מסכימה איתך...איתי'ה
לק"י.

קצת קשה לי להבין איך אתם מסתדרים ככה -להתפלל כל יום במני'ין.
אני מבינה שחובה עליכם להיות במני'ין וכל זה.
אבל כל כך קשה להתרכז כשאתה יודע שהחזן תיכף יתחיל את מה שבא אח"כ... ואתה צריך להיות איתו בקצב.

"ברוך שעשני כרצונו"...ולא בן...[...]
צא לשדה.. לא תאמין אבל פעם אחת הצלחתי להגיע לרמת -מתנחל גאה.
ב"ה..

התפילה ביום כיפור..
וואלה? מענין איך אתה מתפלל ביו"כצבי!
סתאאאאם אל תקח ללב
וואלה? מענין איך אתה מתפלל ביו"כצבי!
סתאאאאם אל תקח ללב
למתנחל גאה..היו לי מלא פעמים במרעה שהייתי עוברמתנחבל 2007
בפפול תתפילה של יוה"כ!!!!
תלוי איך אתה יוצא...
בלי פלא' חוק מספר 1!!!
עם ספרים שמחזקים...מומלץ לקחת איזו גיטרה או משו בסיגנון וכ"ו...
מתנחבל ומתנחל:יד ימינו
להתפלל בשטח - זה כיף, מרומם ויפה.
עשיתי את זה במשך כשנה מהחיים.

לצערינו - זה גם איסור הלכתי.
"לא יתפלל במקום פרוץ כמו בשדה, מפני שכשהוא במקום צניעות חלה עליו אימת מלך ולבו נשבר". משנה ברורה, סימן צ' סעיף ה'.
מילא - אנשים לומדים את ההלכהסבא גפטו
אבל לומדים אותה כי צריכים ללמוד ולא שמים לב מה הם לומדים...

- עצוב שיש הרבה יהודים טובים שבכלל לא מודעים לבעיה שבתפילתם ... - והבעיה לא חדשה כלל.
הם כן שמים לב מה הם לומדים,יד ימינו
אבל תמיד אפשר ונוח יותר, "לעגל פינות", "להקל", או לסמוך על "רבנים" שמקילים...
אח יקר!אנונימי (פותח)
קודם כל בלי ייאוש!
הייאוש רחמנא לצלן מביא את האדם למצבים לא טובים!
עצם העובדה שאתה רוצה לחזור לאותה רמת תפילה זה כבר מעולה,זה מראה על נשמה גבוהה שרוצה באמת לעלות ולהתקדם!
ככה שאין לך מה להתייאש ב"ה המלך נתן לך רצון לחזור לאותה רמה.
עכשיו אל תשכח אחי היקר שירידות לצורך עליות,לפעמים דווקא מתוך הירידה הזו התפילה שלך אח"כ תהיה טובה יותר אפילו מאותה תפילה ימים נוראים!

עצה ידידותית ואישית-לדבר עם ה' במילים שלך,אתה יכול לקרוא לזה התבוננות,התבודדותת,שיחה עם טאטע,או איך שתרצה!
פשוט תהיה במקום ששום דבר לא יפריע לך ויסיח את דעתך מהדיבור עם ה' יתברך,ותדבר עם ה' במילים שלך,בהכי פשטות בהכי תמימות תן למילים לזרום וכן לדמעות!
תבקש מה' יתברך שיזכה אותך להתפלל כמו באותם ימים שבה הייתה סוג של התעלות!

כל הישועות,ב"הצלחה!
עיצה-תפוזה 1
בס"ד

תקבע זמן לפני התפילה שבו אתה פשוט חושב, משכנע, מבקש שהתפילה שלך היום תהיה משהו לא רגיל, שהיום היא תהיה יותר טובה, תתכונן פשוט.. וכמו שמי שמעלי כתבה, תבקש מה' לפני התפילה שיעזור לך, ותרצה את זה הכי הכי ואל תתיאש. כי זה יגיע בע"ה.
תודה רבה לכולם על עצותיהם המחכימות!נ נח בנשמה
חיזקתם אותי!
נ נח נחמ נחמן מאומן!
איזה יופי!!!אנונימי (פותח)אחרונה
פתיחת ווצאפ במחשביאיר גדסי

אני מנסה לפתוח ווצאפ במחשב הבעיה שיש לי פלאפון כשר ניסיתי להתקין אימולטר 

ניסיתי מאה סוגים אבל בכל אחד הוא לא נתן לי להתקין ווצאפ

מישהו עם פלאפון כשר הצליח להתקין ווצאפ על מחשב?

ויכול להדריך אותי בדיוק איזה אימולטר ואיזה ווצאפ להוריד

ממש יועיל לי

אתה לא בפורום הנכוןזיויק
חפש בפורום טכנולוגיה
טעותיאיר גדסיאחרונה

אתה צודק לא ידעתי אני חדש 

איך אני מוחק

אשכרה הפורום הזה נפתח שנה לפני שנולדתי!!!!!!!!!!!ההרהמורניק

בואו נחיה אותו

מה קורה פה?פיטוניה
כלוםזיויק
פורום נטוש ככל הנראהקעלעברימבאר
אבל אולי לא. מי יודע?קעלעברימבאר
וואו. מקום עם הסטוריהמשה
מה היה פה?שדמות בחולות
פורום פעיל עם חברים אהוביםמשהאחרונה
סביב העשר שנים אחורה.
שיר חדש לקראת פורים!שירים חדשים
מוישי קליינרמןעשב לימון

למה לדעתכם האם בחזית ולא האב?

גיטי קליינרמן: "מוישי הוא כבר הבן של עם ישראל" | ערוץ 7

גם עם הדר גולדין זה הרבה כך,

וגם עם שלושת הנערים הי"ד

זה חדש יחסית

עם נחשון וקסמן הי"ד זה היה האב בחזית

(למה זה גורם לי לחשוב שאני שוביניסטית?)

מרתק: כולם אומרים "שנמאס מהמצב"? למה זה קורה?דבדב

מרתק: כולם אומרים "שנמאס מהמצב"? למה זה קורה?

כולם מדברים על "המצב" ועל זה "שנמאס".
אבל מה אנחנו מרגישים באוויר ולמה?

פודקאסט חדש, מרתק וויחודי ששווה להאזין לו.
והפעם על: "תנועת הבעד"

כל הפרטים, להאזנה>>

קניון, מה הוא עושה לנו בלב? פודקאסט חדשדבדב

קניון, מה הוא עושה לנו בלב?
פודקאסט חדש:"קניונים ורגשות".
להאזנה>>

, מה הוא עושה לנו בלב?
פודקאסט חדש:"קניונים ורגשות".
להאזנה>>

אולי יעניין אותך