שמתם לב? עין?סבא גפטו
יש כאן לאחרונה יותר ויותר 'נ-נחים'...
וזה לא דבר טוב.
מילא יהודים עם זיקה לחסידות ברסלב.
אבל נ-נחים? זה לא טוב.
יש לך בעיה אם ברסלב ?מכאל 2 3
מה הבעי'ה עם ברסלב? כל יהודי מתקבל בברכה!!!!!!!!!!אלירזוש!
אנשים-אהבת ישראל בנשמה!!! תחשבו טוב על המשפט הזה!! ותנסו לקיים אותו בתכל'ס
כדאי שתתחיל להרגע וכמה שיותר מהרצבי!
למעיין המתגבר...סבא גפטו
וגם חות החיות...סבא גפטו
לא, זאת לא שגיאת כתיב.
נקודה מיותרת - הנקודהסבא גפטו
אמן!...בקרוב אצלי...מתנחל גאה.
לא הבנתי מה הבעיה בזה?הם יהודים בדיוק כמוך!קראתיך
גם אני לא הבנתי..פז
הם לא יהודים כמוהו, להם יש אהבת ישראלהודיה=]
אני לא הבנתי למי הגבת?סבא גפטו
אם נלך לפי הסדר באשכול - אז ההודעה של ה'פנוי' עם ה'אי הבנה' שלך, השלימה לי את התמונה הבעייתית בעיניכם. והתשובה היא שיש הרבה בעיה.
אם אני 'צבי!' וגם סבא גפטו ומשתמש בשני כינויים... זה די מלוכלך.
אחי אתה טועהסבא גפטו
אני לא שונא יהודים.
ולא שלא צריך לשנוא.
יש לי בעיה.
אני מודע אליה.
אני לא מצליח לשנוא יצורים אנושיים.
גם כאלה שצריך לשנוא.
להתעצבן עליהם אני מצליח.
אבל אתה יודע מה? אני לא הנושא כאן,
אז בבקשה תחזור ותגיב בצורה עניינית להודעת הפתיחה.
ממש לא.סבא גפטו
היהדות מוקיע 'נ-נחים' בדיוק כמו את ה'ישועים'.
ובדגש על 'נ-נחים' - לא ברסלבים!
וכתבתי את הנושא הזה, לא כדי להרחיק/למחוק/לחסום אפחד...
אלא לעורר את האנשים עצמם.
אני מודה לך שאתה מקפיץ עבורי את האשכול.
חן חן רב !
אתה יכול להסביר מה הבעיה בהם?קראתיך
הם אחלה של אנשים...
ותפסיק סתם ללכלך פה על אנשים...
א, אני לא מלכלך עליהם.סבא גפטו
בוודאי שלא לשיטתכם...
ב, אין לי שום בעיה עם סתם שום-דבר שהוא לא כמוני. - שיהיה ברור.
הבעיה איתם שהם ממש נהפכים לעובדי אלילים. פשוטו כמשמעו.
וזה כואב לי.
זה אמור לכאוב לכל אחד כאן.
אין לי הזמן והכח להתחיל להסביר לכל אחד/ת למה הוא עושה שטויות, אע"פ שהוא הוא/היא י/תבונן איזה דקה איפה הוא/היא נמצא ולקראת מה הוא/היא הולך... י/תבין טוב מאוד את המצב הרע - וישפר את דרכיו.
לשם שינוי,חמסית
לפעם אחת יוצאת דופן, אני משכימה איתך לגמרי.
ברסלב זה אחלה. אני למדתי ולומדת המון מברסלב, אבל יש הרבה הבדל בין נ-נח לברסלב.
נ-נחים הופכים את ברסלב לתורה לעיתים תוך כדי ביטול התתורה עצמה. כל דבר טוב אם מקציינם אותו הוא יכול להפוך לכלי מסוכן, וברסלב במיוחד. ברסלב משתמשים המון בתורת "האני", (הרבה על הרגשות, על הלב, על הנשמה) וזה יכול להשתלב מצוין עם תרבות המערב ועם סטלנות בכלל.
ברסלב זה תורה שקל לקחת ממנה את המוטיבים הכיפים: השמחה, האהבה וכו', ובכך לבטל המון דברים אחרים. (-"אם אני אכריח את עצמי להניח תפילין כל בוקר, זה יגרום לי להתרחק מהקדוש ברוך הוא, אני אומר ברכה אחת ביום בכוונה עצומה, ואני חושב שזה עדיף" -"מישו שואל אותך מה אתה מרגיש, לעזעזל? יש לך ציווי להניח תפילין כל בוקר, אז תניח תפילין כל בוקר! לא מעניין אפאחד מה אתה מרגיש לגבי זה!)
טוב, יש לי כמה שעות בודדות בבית, אז ברשותכם.
שבת שלום.
כל דבר מוקצן - הוא מסוכןסבא גפטו
זה עניין של זמן עד שהסימפטומים יופיעו.

ובתגובה לזאת שהגיבה לך; אני לא נכנס לכל הטרמינולוגיה סביב ההגדרות והכינויים למתדבקים בחסידות ברסלב על כל נשלחותיה... אחד יגדיר את חבר שלו שאין לו קשר לכתבי רבי נחמן, כ'נ נח'.. כי הוא מתנהג כמו איזה 'נ נח' משוגע... והאחר אחרת...
'נ נח' זה שם דבר. בדומה ל'ברסלב' ובדומה ל'כהניסטים' ו'כהניזם'. אם מישהו לא בא לו לעשות את האבחנה... שיערב לו. אני רק אומר לו שבמקום לחיות בנחת ולעבוד את ה' עם פחות קשיים ולחצים.. הוא יצטרך לפתוח עשרה עיניים על האנשים איתם הוא בא בשיחה כשיש להם קשר לברסלב. ייתכן והם מה שאני מגדיר כ'נ נח' ומטבע הדברים, אחד כזה הוא מסוכן ומטומטם.

ונתת דוגמא טובה בעניין התפילין. אותו הדבר בפרקי תהילים למניהם.. וזה בעצם לא רק אצל נ-נחים.. והנקודה הזאת נמצאת בתוך הנושא אותו פתחתי... בכלל היסחפות בזרם חסידי כזה או אחר.. תמיד צריכה להזהיר בעיני החברים של אותו אחד שנחסף נורות אדומות. כשהוא נסחף.. כבר קשה להציל אותו.. תראו חבדניקים שמקימים לך אתר בשם "רבי אלהים". - פרקי תהילים זה דבר חשוב מאוד. ולא אני זה שקבעתי את זה, לכן אני דוגל בזה. -- תרתי משמע!! אומר פרק תהילים ומאמין שאתה מתקן לך ולאחרים את הנשמות ובכך הם יזכו למי יודע מה... במקום החיוב הפשוט לקבוע עיתים לתורה.. כי אנחנו לא מבינים את כל הרזים העמוקים והנסתרים.. [שמשום מה, הם מוגדרים כ'נסתרים' ואנו לא צריכים להבין בהם משהו!]

- לשם שינוי? חשבתי שהיא מתה.

- גיוועלד. ב"ה שאני משכים לבד.
אולי לא. כאילו ברור ש'ב"ה'. אבל זה לא המצב המושלם.
אההם אההם אההם....חב"דניקית
" תראו חבדניקים שמקימים לך אתר בשם "רבי אלהים". " מה...? אני לא מכירה שום אתר שזה שמו...

שניה..אתה יודע למה יש חב"דניקים שמאמינים שהרבי חי...?אתה יודע הכל??את כל הסיבות..??? לא ניראלי...אתה סתם אוהב לרדת על אנשים...
אין לי את הכתובת אצליסבא גפטו
ואני לא זוכר אותה בע"פ. היה. אני מאמין שאלה היו כמה הזויים וכיום הוא לא קיים... אבל אני לא כתבתי את זה כדי לשרת את המטרות שלי.. ושזה שקר.. - זה באמת 'אמת'!

את גם לא מכירה את כל האתרים של חב"ד.
ויותר מזה - יש לי חברים שמנהלים אתרים מאוד מובילים של חב"ד.
קצת מהכפירה שם, אני מכיר.

אני לא יודע הכל.
אני גם לא רוצה.
אני לא משלה את עצמי שאני יודע הכל.
אבל זה לא מעניין אותי מה הסיבה להאמין שהרבי חי.
וזה לא סתם אמונה שהרבי חי - כמו ש"צדיקים במיתתן קרויים חיים'.
זה לעמוד בשעה עשר בבוקר ב770 בשני טורים ארוכים... עד לכניסה הראשית... עם רווח ביניהם של אדם אחד בהיקף הרבי... וכל זוג מוחאים כפיים בדיוק במקום שבו הרבי 'עובר' כרגע.. אד לכניסה.. [אני לא יודע אם זה רק בשבת/יו"ט או גם ימות השבוע הרגילים].
וזה עדות של כמה מכרים חלקם חברים - שנמצאים שם ושהיו שם בעבר.
לא סיימתיסבא גפטו
שטות ומעשה טמטום שכזה, לא תהיה סיבה ש'תאשר' אותו.
זה לא דבר מקובל ביהדות!
ולמה הם עושים את זה..?חב"דניקית
ברור שאתה לא רוצה להבין..ולא רוצה לדעת אבל סתם לרדת על אנשים ולהגיד עליהם שהם כופרים וכו....

מסכן!!!

<וסתם לתקן אותך..זה לא עד לכניסה הראשית..>
וואי זה מחרפן איך אנשים מגיעים לכאלה דבריםאלירזוש!
רבונו של עולם! מה הקשר בין נ-נחים לבין עובדת אלילים ?? איך הגעת לזה??? אני מזדעדעת!1 עמ"י תנסו לאהוב!!ולא למצוא בכל קבוןצת אנשים דברים רעים... ובכלל לא נכונים!
דבר ראשון-חמסית
כל אחד מגדיר נ-נח אחרת.

ב. מה הקשר? וואי, זה פשוט לא לתמצות. בהזדמנות אני אולי אפתח שרשור על זה.
יש בעי'ה עם זה?איתי'ה
לק"י. מה הבעי'ה? ברוך ה'... אשרינו שזכינו... =].. שבת שלום. אני בעפרה חמשוש...
התכוונתי שתסבירו ...איתי'ה
לק"י. מה הבדל בין 'ברסלב' ל'נח-נחים'... ומה ההבדל הזה משנה?
...פגזניקית גאה!
מה לומר?? אהבת ישראל- לא הצד החזק שלו...
שכל אחד יבחר ת'דרך שלו לעבוד את ה' בלי שכל העולם יתערב..
אם הם אוהבים להיות נ-נחים זו זכותם!!
אנשים!! מדינה דמוקרטית!!

עדיין לא הבנתי מה הבעיה שהם יהיו בפורום...
סבא פיצוליסט...- הבהר את עצמך!
חבר'ה!הודיה=]
סבא גפטו סתם מנסה ליצור אקשן והוא לרוב לא מסכים עם אף אחד
אני צודקת גפטו??

הויכוחים לא עוזים תענו מה שאתם חושבים ואל תתוכחו איתו סתם בזבוז זמן..!

יומעולה!!
...קומי אורי
אז אם הדרך שלי לעבוד את ה' זה לעשות כל דבר שאני נהנית ממנו, הרי הכל ה' ברא! זאת הדרך שלי לאהוב את ה'.. אז אף אחד לא צריך להתערב-לעזור??! אולי זכותי לעשות הכל, אבל זה טוב?? או שיותר טוב שכל אחד יעזור לשני לעשות מה שה' מבקש ממנו באמת? (אני לא מדברת עכשיו בהקשר של ברסלב)

ומי אמר שמדינה דמוקרטית זה טוב?? זה לא דרך התורה בטוח.

אני לא נ-נחי אני יורם...אנונימי (פותח)
סתם אףפעם לא הייתי באומן ואין לי רב מסוים כזה...
אני חושבת שהבנתם אותו לא נכון....תח"ל
אני אישית מאוד אוהבת ברסלבים. הם אנשים כל כך שמחים. בהכל הם רואים את הטוב.
נ-נחים הם גם חבר'ה נחמדים. אני לא כל כך מכירה אותם אז אין לי כל כך מה לומר עליהם.
סבא- אולי תנסה להסביר את מה שנסת לומר כדי שלא יווצר מצב חלילה של לשון הרע או מחשבות רעות עליך.
שבת שלום!
פגזניקית גאה! [?], הודיה=], קומי אורי, הפנוי ותח"לסבא גפטו
התגובה המצ"ב מיועדת אליכם.
בעצם התגובה מופנית גם ל"איתי'ה", רק שלא היה מקום בכותרת.

פגזניקית-
להיות עע"א זה גרוע. אם הוא אוהב להיות כזה או לא.. אבל בשורה התחתונה הוא כזה - אני אמנע ממנו את זה. לא כי איכפת לי יותר מידי ממנו [וזה חבל. זה לא טוב. זה צריך להיות אחרת] אלא פשוט כי היהדות מחייבת אותי להילחם בשבילו. גם אם הוא לא מבין את זה.
וחבל - אם הוא יקשיב לרגע ויעזוב את הקמיע [שחשבתי לקנות.. עד שהבנתי מה הוא מכיל בפנים.. האמת, שיש כמה סוגים. מי שרוצה הסבר שיבקש] בו הוא שם את כל יהבו...הוא יתרחק מחלק מהאנשים הסובבים אותו, ויתקן את דרכיו וישפיע לטובה. בעצם זה שהוא התנתק מהם, ובעצם זה שהוא עכשיו עלה על דרך המלך.

מדינה דמוקרטית זה בסתירה מוחלטת לרוח היהדות.
מה לעשות - יש כאלה שהגלות זה הם.. נדבקה בהם יותר מדי חזק...

אין לי בעיה שהם יחיו במקום וירטואלי שכלל לא קיים. [=בפורום]
יש לי בעיה שהם חיים כך ביומיום.

הודיה -
אז אני מצליח ביצירת האקשן.. נכון?
את צודקת שאת טועה באבחנה שעשית לי.
בזבוז זמן? רפושבב"א

הפנוי -
לא רק שאתה מעוות את דברי
אתה כותב שטויות באופן כללי.
זה שמרשים אותי אישיות כזו או אחרת, [מרשימה לטובה או לרעה - לא הנקודה] לדוגמא ריש לקיש לפני שלמד תורה [וזה טוב או רע שהיא מרשימה אותי - ] אין בזה שום פסול.
לא אמרתי אני תומך במפעל שלו.
ואני לא צריך לכתוב את זה כדי שזה יהיה ברור לך.
אז כל עוד אני לא כותב משהו, אל תכתוב אותו בשמי ובשם הרעיונות שאני מחזיק בהם...
תודה.
היטלר? אני חושב שכל אחד שילמד עליו, ואפילו קצת ממה שלומדים עליו - יבין שמי שזה לא יהיה [בנאדם/שין דלת] הוא גאון! הוא חכם! הוא זבל! וזה לא סותר אחד ת'שני. אז בשני התארים הראשונים שהדבקתי לו בהודעה הזאת אני דוגל. לא באופן בו הוא יישם את מה שיש לו במח! לאחרון אני מתנגד...

תח"ל -
גם אנשים שלמדו/לומדים בחינוך מיוחד אין להם דאגות ושמחים כל הזמן. לפחות ברובם הם אנשים שמחים.
זה לא טוב לחשוב כל הזמן שכל מי שרואה הכל טוב - זה טוב ותמיד טוב. זה רע! ורע הוא לא העדר הטוב - וזאת דוגמה מצוינת.
מחשבות רעות עליי? זה לא מפריע לי. לא כשאני ער ולא כשאני ישן. לא מחשבות כאלה בכ"א. אז אם בתורה שאתם מאמינים מאפשרת לכם לחשוב כך.. תמשיכו. אם לאו - תפסיקו. העיקר שתהיו אמיתים עם עצמכם.
אני לא בעל-בית עליכם, וגם אם היתה לי האפשרות הייתי מתנגד לה.

שבו"ט לכל בית ישראל.
מה יש בקמע?איתי'ה
לק"י. בדקתם? מן הסתם לא... אבל אני כן. אז אם זה מעניין אתכם יש בו קלף מקופל שכתוב בו 'נ נח נחמ נחמן מאומן' ... [ואני מתכוונת לקמע שכתוב עליו 'האש שלי' והוא מעור...]
חח בשביל?אנונימי (פותח)
בדיוק!!!סבא גפטו
בחוהמ"ס הגעתי לדוכן של ברסלב. חלקם אגב, נ-נחים...
ראיתי שם כמה ילדודס שאני מכיר.. ושאלתי אותם סתם לגבי הסטיקרים שיש שם... היה שם איזה משהו - פארודיה ל'רוצה בנות'... רוצה ברסלב.. לא בטוח.. לא זוכר במדויק.
אמרתי לו - שאני כאדם שמשתדל להיות יהודי דתי, זה מעצבן שאני רואה כל מיני דברים של חילונים שמ'יהדים' אותם. לא שזה לא יוצא יפה לפעמים, אבל כאן לדעתי זה טעות. בכ"א סטיקר הוא סטיקר זה לא כתוב באינטרנט וזה לא גרפיטי.. ועדיין זה לא הלכה. מפי הגיבּ"ן.
היו שם כמה דיסקים שחשבתי לקנות.. ובהם בכלל היה איזה את השיר עם הסיסמה שהיתה על הסטיקר.. החלטתי לא לקנות. הגעתי לקמיעות.. עם 'האש שלי'... ושאלתי אותו כזה בשקט מה יש בקמע שכ"כ הרבה רוצים אותו ועונדים אותו.. כולו מתחיל לרטוט ולהזיע.. הוא עומד.... עושה כל מיני לשם יחודים שמקורם ב... מחזיק בציציותיו ואומר [צועק?] בחיל וברעדה את השם הקדוש והנורא שמסוגל לכל הישועות ולא צריך יותר מזה [כהגדרתו! כמעט מילה במילה שלו! "מסוגל לכל הישועות" ו"לא צריך יותר מללבוש את הקמע ולצעוק .. [חכו חכו.. תראו מה..] כדי להצליח בכל, להביא את הישועה, לזכות בכל הישועות ולהגיע לרבנו!" "נ נח נחמ נחמן מיומן".... לא כעסתי עליו.. פשוט רחמתי עליו.. [וכתבתי בכוונה מיומן.. כדי שאם לדעת איזה אחד מהכותבים כאן, או בכלל אחד כלשהו, הסיסמה האמיתית ששתל אותה בחור כלשהו בספרו של הסבא רבי ישראל דב בער אודסר, ולאחר זמן הודה שהוא שם את הפתק בספר..!!! מסוגל לישועות.. אז בכוונה אמיתית ושלימה אני לא אכתוב/יאמר את זה..!!]

....
חבר שלי הוציא לקראת פורים שעבר כיפה עם הכיתוב:
מ מת מתנג מתנגד מליטא

-----
אם למישהו זה לא היה ברור - זה טמטום במהותו!
ראיתי את הכיפה אצלו בפורים שעברצבי!
מדובר בהוא שקיבל מעצר מינהלי לפני הגרוש אם אני לא טועה
בדיוק.סבא גפטו
הוא קנה גם שלוש כיפות יפות; יהודי לא ציוני.
ורק בגלל שזה פורים, הסכמתי לקחת ממנו את זה.
ורק בגלל שאני אני ולא הוא, לא לבשתי את זה ליותר מדקה.
אני מתנצל -סבא גפטו
לא ירדתי לסוף דעתו של 'צבי!' ולא כיוונתי בכלל לרעיון אותו הוא הוביל בהודעה שלו.
אותו אחד שהוציא את הכיפה "מ מת מתנ מתנג מתנגד מליטא"

[שאגב, רבנו גילה לנו שחבישת הכיפה הזאת, הירמולקה הזאת, מסוגלת לישועת-כל-הישועות-בכל זמן-נתון-ושאינו-נתון-ושזה מקרב אותנו לרבנו הגדול והקדוש, מאור עיניהם של כל בני הגולה שנולדו ושעוד לא... עטרת ראשנו, זקן המקובלים, הצדיק האלהי.. סבא קדישא.. הר סיני עוקר הרים.. מרן פאר הדור והדרו.... *** ********** 1*** ** 2** [השם שלו קדוש ונורא, ואסור להגות את שמו. כי אז בין רגע המשיח יקפוץ לעולם עם ביהמ"ק...]

הוא לא איזה אחד שכל החיים שלו לא עשה כלום...
הוא אמנם ישב במעצר מנהלי, סתם, בלי סיבה.. הוא לא עשה כלום.. [ולכן הוא יושב במעצר מנהלי..]
אבל לפחות מבחינת השב"כ שהאשים אותו... הוא תכנן דברים חמורים ביותר... הוא לא איזה אנטיפאת ממאה-שערים שיושב כל היום ומחמם את הכיסא. .ובזמן שהוא לא יושב, הוא עומד ברחוב ובודק אם מדביקים מודעות על המודעות שלו...

יהודי צדיק..!!
חחחחחחח....איתי'ה
לק"י.

הציניות שולטת פה... ברוך ה' זה גורם הרבה שמחה וזה טוב!!!

שבוע טוב לכולם!
ציניות גורמת שמחה??!קומי אורי
ציניות זה לא דבר טוב..
..סבא גפטו
ציניות היא בהחלט דבר גרוע. - לדעתי.
אדישות גם כן.

ההיפך מאהבה זה לא שנאה
זה - אדישות!
אמר אלי ויזל - ואני מסכים איתו.
אמנם זה לא בדיוק מסתדר לי בראש..
אבל אני מסכים ומחזק.
אותי זה מצחיק.....איתי'ה
לק"י.

שאני אתאפק מלצחוק?!

ציניות בהחלט דבר רע... אבל יש בה משהו מצחיק.
כשצפיתי בפעם הראשונה בסרט 'הפסנתרן'סבא גפטו
[סרט מעניין - יש לציין] ראיתי שיחסית בתחילת הסרט, מראים כמה חיילים נאצים זורקים ממרפסת בניין הממוקמת בקומה שביעית [בערך] זקן נכה על כסא גלגלים, אני אישית התפעקתי מצחוק [...] אולי איזה שלוש דקות. וזה חלף.
פעם שניה? שוב - הקוד הזה הפעיל משהו בגוף שלי.. אחרי כמה פעמים זה עבר.

ציניות היא לא דבר מבורך
אז אל תהי'ה ציני-ואני לא אצחק...איתי'ה
איפה זה מיועד לי?..קומי אורי
אני מסכימה איתך בכל מילה כאן..
אני מסכים עם סבאצבי!
אין ענין לשמוח בצורה מיוחדת על כלום במיוחד שכמו שחמסית אמרה יש חברה שאני מכיר שבטוחים שהם צדיקים גמורים בערך אפי' שהם לא מניחים תפילין ולא ישנים בסוכה ועושים מה בא להם כי כביכול זה עוזר להם להיות בשמחה וזה העיקר לדעתם אני חושב שהם משלים את עצמם והופכים את הכיף לאידיאולוגיה
טעות בידך!תח"ל
לשמוח- כשטוב. לנסות לשמוח גם כשלא כל כך טוב. אבל- יש פעמים שלפי דעתי אסור לשמוח. ואסור לבקש לדוגמא מאבל להיות שמח.
צריך לנסות לחפש את הטוב והחיובי בהכל אבל לא להגזים.
אז איפה הטעות שבידו..?קומי אורי
מה טעות בידו? [גם אני לא הבנתי!]סבא גפטו
את צודקת. איך שאני מבין אותך יש שתי גישות ביהדות.
האחת - כשיהודי נרצח בפיגוע ואבא שלו אבל, אסור לומר לו להיות שמח.
השניה - כשיהודי נרצח בפיגוע ואבא שלו אבל, צריכים לומר לו שהוא חייב להיות שמח, כי זה סגולה לכל הישועות, וזה יקרב אותו לרבנו, שיקרב את הגאולה.

-----

אגב, אחד הדברים המזעזעים שהתוודעתי אליהם בחג הסוכות האחרון, היה בעיה"ק ירושלם.
אני עובר באחת מהסמטאות של שכונת בית ישראל [שאגב, כל השכונה הזאת, לכל בית יש עוד קומה מתחת לאדמה, ולחצי מהבתים יש אפילו שתי קומות..!! - פתרון לקיצוניות האיסלאמית...] ושומע שיר בסגנון... "רבנו נתן לנו את ראש השנה.. בזכותו אנו נגיע לגן עדן... בזכות רבנו יש לנו את ראש השנה.. ונגיע אליו ... טה טה טה... שמעתי את זה פעם אחת ואטמתי את אוזניי מלשמוע. סיפרתי את זה לחבר שלי, אמר לי שהוא שמע את זה יום לפני.
אם למישהו לא היה ברור - הנה דוגמא לדברי שטות.
ואם מישהו באמת מאמין במילים האלו, אז הוא עובד אלילים [במקרה הזה רבנים] שלא בהסכמתם... ומבזה אותם..!!!
אגב, זה לא ציטוט מדויק של המילים.. זה הרוח... גן עדן לא היה בשיר.. אבל את כל הקטע עם ראש השנה כן...
אמרתי לכם שאין מה להתווכח איתו..!הודיה=]
אוייששש איזה שטויות רצות פהה!!!

כל יהודי מוצא את דרכו להתקרבות לבורא איך אפשר לקרא לזה עבודת אלילים!!! אני לא מצליחה להבין אותך סבא.

אתם מרובעים!!קומי אורי
לא מקשיבים. ואולי הפעם לא היה למה להקשיב, אבל בכללי- זה גם לא הכיוון שלכם.

גם התורה היא ריבוע. צאו מהריבוע שלכם ותנסו לחפש את הריבוע האמיתי.. הוא לא בדיוק זה שאתם נמצאים בו..
בדיוק!סבא גפטו
יש כאן אנשים 'מרובעים'
בניגוד לתורה שבניגוד לאותם 'מרובעים' היא 'ריבוע'.
כולם כאן משלים את עצמם שהם עם אותם מעלות... [לא הרגילות ולא צלזיוס..] וזה נכון...
אבל הצורה שלהם אף פעם לא תהיה אחידה.. תמיד פתוחה לשינויים.. כמו שאמרנו - מרובעים!!
ואיפה התגובה אלי'י?איתי'ה
ואיפה התגובה אלי'י?איתי'ה
לא התכוונתי לזה....איתי'ה
לק"י.

אבל לא משנה כי כבר הצלחתי להבין למה אתה מתכוון בשאר ההודעות...

ומה הבעיה בכולם?nick4me
ויש פה כל כך הרבה? בספירה האחרונה שלי ראיתי רק שתים.
סבא יקראנונימי (פותח)
אני אדון אותך לכף זכות אח יקר שלי,
ואני יחשוב שפשוט לא ידעת לבטא את עצמך כראוי!!
שבוע מבורך.
אם רק היית אלהים הייתי מתייחס להודעה ברצינותסבא גפטו
- גם לך
אתה כנראה שם דגש על מצוות שבין אדם למקוםאנונימי (פותח)
ושוכח שאת המצוות שבין אדם לחברו כמו כבוד ה' יתברך ציווה.

לכולכםאנונימי (פותח)
אנשים יקרים אולי אתם לא מכירים,
ואם יצא לכם להתקל ביהודים יקרים כמו שסבא נתקל זה לא נורא,
כי אותם יהודים אלו הם אלו שדווקא בגלל זה שאולי הם לא בדיוק חסידים הם אלו שמדליקים את הניצוץ הזה שצריך להבעיר ביהודי שלאו דווקא היה נדלק אצלו אותו ניצוץ אם הוא היה רואה סתם בחור
עם כיפה שחורה/סרוגה וציציות בחוץ.

אני מקווה שתצאו מהסרט המעוות שלכם,כי זה ממש לא ככה.
ולתייג אנשים נ-נחים וכד' זה ממש לא לעניין.
אני מאמינה שאם למישהו מכם היה קשר עם "נ-נח" הוא היה כ"כ יוצא מהסרט שהוא חי בו,כי אותם צדיקים בדר"כ הם חוזרים בתשובה יהודים פשוטים וטהורים שזאת תחילת הדרך שלהם להתקרב לה' יתברך ע"י השמחה! אחרי כן,תבוא התשוקה ללמוד תורה אחרי זה הם יוכלו ללכת ולהושיב את עצמם וללמוד כמו שצריך..

מי שלא היה שם,לא יכול לדעת.
כל הישועות,חודש טוב!
התקשרו מהבלוקבאסטר.פליץ
רוצים שתחזירו את הסרט שאתם חיים בו כמה שיותר מהר.

נדוש, אני יודעת, אבל כ"כ מתאים פה...

יש ברסלב ויש ברסלב. יש אומן ויש א-ו-מ-ן. ויש מחשב אבל אין לי זמן להגיב יותר מזה. אז בהזדמנות...
האמת שאני ממש מבולבלת לגבי ברסלבתפוזה 1
בס"ד

ועכשיו רק חיזקתם אצלי את הספקות והבלבולים
בכל העניין הזה.... הלוואי שיש אחד שיכול להגיד לי תשובה מדוייקת ונכונה. הבעיה שכל אחד אומר משהו שונה וחושב שהוא צודק.
תפוזה..אנונימי (פותח)
איזה ספקות בדיוק?

אין תשובה מדויקת 70 פנים לתורה מה שבטוח שהתורה היא הדיוק.
אם יש משהו שאני יכולה לענות לך,בכיף תשאלי ואני אשמח לענות לך על גבי הודעה פרטית..

נ נח נחמ נחמן מאומן!נ נח בנשמה
...
עמוק......איתי'ה
לק"י.

מאוד...

יש לך משהו לומר מעבר לזה?
תסתכלו מה רה על אי הבנה..צחקן
ב"ה
אנשים, תסבירו את עצמכם..
האמת סבא-תח"ל
אין לי מושג על מה אתה מדבר.. אבל שיהיה בסבב"ה. אני אנסה כמו נער גבעות לדון אותך לכף זכות.
תח"ל..אנונימי (פותח)
אני בת,זה נערת אם לא שמת לב..(:
לא נורא..חח כל הישועוס
אשרייך!
...קומי אורי
היום מישהי במרכז פנתה אלי (אספה צדקה למשהו של רבי נחמן) וסיפרה על הופעה גדולה שתהיה ב..איפשהו. שאלתי אותה במה מדובר? היא אמרה שזה הופעה של כל מיני אומנים והתחילה לפרט.. (אמנים ידועים ששרים שירים של גויים אבל בעברית) בשלב הזה אמרתי תודה והתחלתי ללכת.. היא עושה לי "לא, למה? יהיו להם כיפות לבנות והם ישירו נ נח נחמ נחמן מאומן.." (אני לעצמי- אה כן..? הם גם ידביקו פאות וזקן?) שאלתי אותה מה זה הנחמן מאומן הזה..? היא אמרה שזה מה שיביא לנו את הגאולה, ושזה דבר קדוש שכתב רשב"י בספר הזוהר.....
אוייש סליחה...תח"ל
נראה לי שיש כאן אחד שקוראים לו נער גבעות... אז לא כל כך שמתי לב וחשבתי שזה הוא.. מצטערת..
*מרכז העירקומי אורי
מרכז נשמע מוזר..
ת'אמת קומי אוריאנונימי (פותח)
אני לא ידועת במה מדובר בכדי שאני אוכל להגיד לך מה אני חושבת על זה..
אבל ברמת העיקרון לפי מה שהבנתי זה להפוך דבר שהוא לא קדוש,ולמלא אותו בקדושה..
ככה שאין עם זה בעיה חוצמזה שפעם קראתי שהרב אבינר או אליהו אמר שיש מצווה "לגייר" שירים ולהפוך אותם לקדושים יותר..

שטויות!קומי אורי
אין שום מצווה כזאת..
וזה דווקא משהו שאימצתי מברסלב (!!) -
במוזיקה היוצר מכניס אליה את כל הנשמה. מוזיקה היא לא רק המילים, הרבה ממנה זה המנגינה, כי במוזיקה יש משהו שמחבר בין רוחניות לחומריות. כשאת שומעת שיר 'מגוייר' את מכניסה לתוכך את המנגינה, את הנשמה של היוצר. אין הבדל בין שיר עם מילים\שיר שהחליפו לו את המילים\רק מנגינה. וכמו שאני לא רוצה לשמוע יצירות קלאסיות של אומנים נאצים, כך אני לא רוצה להכניס לנפש שלי שום זבל.

המצווה היא אולי לקרב ע"י זה חילונים, אבל רק חילונים!

סוג של...אבל לא רק.אנונימי (פותח)אחרונה
פתיחת ווצאפ במחשביאיר גדסי

אני מנסה לפתוח ווצאפ במחשב הבעיה שיש לי פלאפון כשר ניסיתי להתקין אימולטר 

ניסיתי מאה סוגים אבל בכל אחד הוא לא נתן לי להתקין ווצאפ

מישהו עם פלאפון כשר הצליח להתקין ווצאפ על מחשב?

ויכול להדריך אותי בדיוק איזה אימולטר ואיזה ווצאפ להוריד

ממש יועיל לי

אתה לא בפורום הנכוןזיויק
חפש בפורום טכנולוגיה
טעותיאיר גדסיאחרונה

אתה צודק לא ידעתי אני חדש 

איך אני מוחק

אשכרה הפורום הזה נפתח שנה לפני שנולדתי!!!!!!!!!!!ההרהמורניק

בואו נחיה אותו

מה קורה פה?פיטוניה
כלוםזיויק
פורום נטוש ככל הנראהקעלעברימבאר
אבל אולי לא. מי יודע?קעלעברימבאר
וואו. מקום עם הסטוריהמשה
מה היה פה?שדמות בחולות
פורום פעיל עם חברים אהוביםמשהאחרונה
סביב העשר שנים אחורה.
שיר חדש לקראת פורים!שירים חדשים
מוישי קליינרמןעשב לימון

למה לדעתכם האם בחזית ולא האב?

גיטי קליינרמן: "מוישי הוא כבר הבן של עם ישראל" | ערוץ 7

גם עם הדר גולדין זה הרבה כך,

וגם עם שלושת הנערים הי"ד

זה חדש יחסית

עם נחשון וקסמן הי"ד זה היה האב בחזית

(למה זה גורם לי לחשוב שאני שוביניסטית?)

מרתק: כולם אומרים "שנמאס מהמצב"? למה זה קורה?דבדב

מרתק: כולם אומרים "שנמאס מהמצב"? למה זה קורה?

כולם מדברים על "המצב" ועל זה "שנמאס".
אבל מה אנחנו מרגישים באוויר ולמה?

פודקאסט חדש, מרתק וויחודי ששווה להאזין לו.
והפעם על: "תנועת הבעד"

כל הפרטים, להאזנה>>

קניון, מה הוא עושה לנו בלב? פודקאסט חדשדבדב

קניון, מה הוא עושה לנו בלב?
פודקאסט חדש:"קניונים ורגשות".
להאזנה>>

, מה הוא עושה לנו בלב?
פודקאסט חדש:"קניונים ורגשות".
להאזנה>>

אולי יעניין אותך