יש לי שאלה...חב"דניקית

"לכבוד הרב החסיד הגאון ר' דובלה שיח' יש לי שאלה..בנושא.."

מהיום ככה צריכים פתוח כל הודעה בפורום הזה..

ועכשיו רציני אנשים הפכו את הפורום פה למשוב......מחכים שהרב דובלה יענה להם תשובה....

דיפדפתי פה <כי חודש לא הייתי פה...> לא נוסף הרבה..אבל מה שנוסף זה רק שאלות ושאלות..טוב יש שאלות באמת טובות...אבל לא מפתחים אותם ועושים מזה דיונים וזה סתם יורד ועובר דף..ואז עוד מישהו שואל שאאלה..ככה פורום אמור ליהיות בנוי??

דובלה..לא נימאס לך ליהיות רב?..<ואז בסוף מתעצבנים עליך שענית אבל לא במילים שהם רצו..או כל דבר אחר...>

באמת תחשבו על זה....

תיכנסו לפורום אחר..<אז לא לבראש צעיר...>אתם יכולים להיכנס לפורום של חב"ד אינפו..ולראות איך פורום מתנהל..גם שם אין הרבה אנשים שמגיבים..ואולי הדברים שם זזים לאט..אבל זה אחרת!...

מקווה שיצא ממה שרשמתי פה משהו...

<אם יש כאן עוד אנשים שרק קוראים...אולי תכתבו טיפה..ואז יזוז פה משהו..?

מותק, נשמה...s't
ככה פורום נראה אם את לא יודעת!!
את מכירה את חדרי חרדים חב"ד??
גם זה נראה ככה!!

ולדעתי הפורום הזה בהרבה יותר מענין
וד"א אם היה לו נמאס לענות תשובות
הוא לא היה עונה תחשבי קצת!!

טוב שיהיה לך בהצלחה...

נדדתי ברחבי הפורמים הדתים,מצאתי מזור,באתר חב"דאנונימי (פותח)
עדיף לאט ובטוח,מאשר הרבה ושטויות,יום מקסים לכל הגולשים,
חכמה גדולה מאודדובלה
את נכנסת פעם בחודשיים לפורום כדי לדפדף בדפים קודמים, במקום להשתתף בדיונים ולפתח אותם, ואח"כ טוענת למה מישהו שואל שאלה ורק אני עונה. אני שואל: אדרבה - איפה את? איפה החברות שלך? את לא מצפה שאני אפתח עשרה כינויים ואייצר בעצמי דיון מרתק...

בקיצור, כדי שפורום יהיה מעניין יותר, צריך רק שכמה שיותר אנשים ישתתפו בו, ולא רק יצפו מהצד ויעירו שהפורום יבש. ואם כן אני מצטרף לקריאה לכל המעוניין להפוך את הפורום למעניין יותר. באמת לא התכוונתי שיפנו אלי שאלות ואני אענה, כיון שאני ממש ממש לא רב ואפילו לא משפיע, אני בחורצ'יק רגיל פחות או יותר שמשום מה נפל לכאן בלי כוונה. אלא שאף אחד אחר לא עונה אז אני עונה מה שאני יודע. זה הכל.

מעניין, שכשהיה פה קצת אקשן, פתאום כולם הגיעו לכאן (מאיפה בדיוק? מישהו פרסם בבראש"צ שיש כאן אקשן?...) והלך כאן כמעט מכות. אבל בדיונים היום-יומיים לא שומעים פה אף אחד כמעט.

[אגב, אולי כאן המקום להעיר במאמר המוסגר, שהיו כאן אתמול כמה משתמשים שהשתלחו בצורה מאוד מאוד מאוד לא מתאימה, והם נמחקו ונחסמו על המקום. דובר על זה בעבר, אני מקווה שלא צריך תזכורת נוספת].
אל תצטנע דובלה!אנונימי (פותח)
אך תזלזל בעצמך! אתה ממלא כאן את האתר באור החסידות, מאיר את העיניים של כולם כאן ובנוסף, כמו שהרבנית שטליט"א (ככה כותבים? או שתלטני"טא? איך שאומרים בקיצור) כבר כתבה ופרסמה לכל אנשי הדור שאתה דובלה המנהל הכי מסור ואחראי כאן בכל הפורום! אתה מבין מה זה? בקיצור, אל תצטנע אלא תמשיך לנהל בעוז ומרץ את הפורום שלך ובשום אופן אל תתן לעוד אנשים להתערב בניהול ולכתוב את הדעות שלהם וכל זה! רק דובלה וזהו!
אני לא יודע אם התכוונת ברצינותדובלה
או בצחוק - אבל בכל אופן, פורום הוא פורום, הוא לא משוב "שואלים את הרב", כמו שאמרה חב"דניקית. כל אחד יכול לכתוב דעות אבל כל עוד הם לא נכתבים בצורה גסה/בוטה/מכפישה. בדיוק בשביל זה מוניתי כמנהל, כדי לשמור על סדר בסיסי.
אבל דיונים צריך לפתוח כאן, בהחלט יהיה יותר מעניין. שוב - אני לא יודע הרבה, אני בחור ממוצע פחות או יותר, ואולי יותר פחות מאשר יותר. כך שאני לא רואה צורך להפנות שאלות אלי... מה שכן, שאלות יכולות בהחלט לעלות לדיון כללי, ותן לחכם ויחכם עוד. תמיד מעניין לשמוע יותר.
רק שכל עוד אף אחד אחר לא התערב, נשארתי העונה היחידי כמעט.... וזה לצערי. תתשתפו! אל תבואו רק כשיש אקשן, תבואו כל יום ותחיו קצת את הפורום!!!
עוד פעם אתה מצטנע...אנונימי (פותח)
אתה לא סתם בחור. נקודה. עובדה שאתה זה שמנהל כאן את הפורום (ועוד כמו שהרבנית ציינה, הרבה יותר טוב מאשר שאר המנהלים!) אתה מלא תורה, ממש כמו שאומרים "מעיין המתגבר" ולא שומר את התורה לעצמך. עושה את זה בדרכים מעניינות, מקוריות ומחכימות שלא היו מביישות את גדולי הדרשנים ואפילו קופירייטרים מקצועניים. ואת הכל אתה עושה בכזה טוב טעם ואהבת ישראל שממש אין לתאר! (וזה רק חלק קטן משבחו שאפשר לומר בפניו), בקיצור דובלה, אתה לא בחור ממוצע חס וחלילה אלא עלוי שבעילוים, פנומן שאין כמותו. לכן גם חשוב שהפורום ישאר במתכונת הנכחית שאתה מנהל בצורה הכי פעילה ואקטיבית את הפורום בלי לתת לדעות רעות לחדור פנימה. כי בינינו באמת, למה שזה יהיה סתם פורום זבל כמו כל השאר שכל אחד כותב את כל השטויות שלו? תמשיך בעז קדימה דובלה, הידד במעלה!!!
צודקת במאה אחוז!!!שמריתוש
אני כל כך מסכימה עם בועה, כל כך כיף לקרוא את הדברים שאתה כותב דובלה, זה פשוט מאיר לנו את החיים, מחמם את הלב - ממש תורה לשמה (אולי זה לא בדיוק הביטוי הנכון) וחוצמיזה אני מכירה מל מל דתיים ואפילו כמה חרדים וחבדניקי"ם - אף אחד מהם לא מסביר בצורה כל כך רהוטה וברורה ונעימה את כל מה שאתה כותב לנו דובלה! תמשיך ככה ואתה חייב להכיר בערך עצמך ולא להמשיך כאילו להיות בענוה - נכון שזה חשוב ענוה אבל אתה חייב להיות מודע לערך שלך.
תבין, מבחינתך אתה סתם בחור אבל מבחינתנו, יהודים פשוטים, אתה הרב הכי גדול - ממש כמו הרבי!
די כבר להתחנף...נשארת חסויה
זה לא ענין של להתחנףשמריתוש
זה פשוט הערכה עצומה לבן אדם ששינה לנו את החיים, בן אדם שנותן לנו סוף סוף ללמוד את התורה בצורה הכי ברורה בשבילנו.

תדמייני לעצמך: אם את היית עיוורת חס-ושלום והיה מישהו שהיה מרפא אותך מהעיוורון - היית מודה לו מאד?
אז תביני שככה אני מרגישה כלפי דובלה, כאילו עד היום הייתי עיוורת לגבי כל הענין של תורה וכל זה - ופתאום בא הרב דובלה (סליחה, אני יודעת שזה מביך אותך אבל אני מוכרחה לקרוא לך בשם כזה כי למדתי ממך המון תורה) ומאיר לי את העיניים!

תודה, תודה, תודה!!!
[מסמיק, מסמיק...]דובלה
הייתי בטוח תמיד שאף אחד לא קורא בכלל את מה שאני כותב, אבל לי בעצמי זה הוסיף המון. השאלות ששואלים מביאים אותי לחשוב יותר ולעיין יותר, וזה תורם לי בעצמי המון.

וחוץ מזה שבזמן האחרון לא כתבתי כמעט כלום ...
אז אולי באמת תחזור לכתוב...נשארת חסויה
הכל שגחה פרטית,צריך להיות בירח דבש, ומעט פרטיות.אנונימי (פותח)
סתם שאלה, מאיפה מגיע המושג הזה?דובלה
"ירח דבש"? מישהו יודע מה מקורו?
שמעתי שהרבי לא בעד קיום ה"מנהג" הזה....
אני בתמימות אומרת ברמת המודעות שלי,אך להיות קרוב ,אנונימי (פותח)
בתחילת הנשואין,הכי מקובל,להתרגל אחד לשני
לעניות דעתי.
לחיזוק דעתךS.C2
אחד מהאנשים שאסור להם לצאת למלחמה הוא חתן (נשוי פחות משנה)
כן ברור, זה נכון לחלוטיןדובלה
כתוב בפירוש בתורה שאדם צריך לשמח את אשתו בשנה הראשונה, לא לצאת לצבא וכו'. וגם בהגיון ברור שבתקופה הראשונה צריך לבנות, לחזק ולהעמיק את הקשר בין בני הזוג.

השאלה שלי התייחסה למושג "ירח הדבש", שה"מנהג" הזה אומר לצאת לטיול/בילוי של חודש ביחד, או משהו כזה. על זה אמרתי שאין מקורו אצלינו, ושהרבי לא בעד.
אבל לא התכוונתי אלייך, אור מציון, הרבה אנשים מזכירים את המושג הזה בלי לדעת מה פירושו בכלל ושהוא לא מגיע מהיהדות. אז אני מעיר את זה כהערה כללית.
שמעתי פעם איזה רב ברדיו - לא זוכרת מי,אנונימי (פותח)
שאמר שנישואין זה כמו קופסת דבש, אז לא כדאי לבזבז את הכל בירח דבש.
וחוץ מזה - מי שכבר נשוי מבין שלפי ההלכה זה לא הכי מומלץ לצאת לירח דבש מיד אחרי החתונה. אז אפשר סתם לטייל,זה תמיד טוב!
צדקתי,רק לא הגדרתי נכון,את המושג שמחה,בדרך הנכוהאנונימי (פותח)
שכתבתי ירח דבש,ולא ממולץ להשתמש במילה הזאת,כי היא מהגוים קיבלתי, תודה,
מאד מרגישים היום שתאה חסר כאן בפורום!שמריתוש
סתכלו מה שנהישואין עושים לבנאדם!!!
ה' ישמוראנונימי (פותח)
מקורו מהגויים..חב"דניקית
החודש הראשון אחרי החתונה בד"כ יוצאים למלון לייד חוף או משהו בסיגנון...

אבל לא הבנתי איך הגיעה הנושא הזה לפה?
אוי גיוואלד....והקשר לירח הדבש ולכל מה שנאמר פה הוחב"דניקית
א...?????????????..

דיי כבר לתקוע סתם דברים
מה אכפת לך זה סתם נחמד...S.C2
בקשר למה שכתבו פה על ירח דבש... לא חייבים ללכת דוקא לחוף
איכפת לי!!! למה סתם לתקוע דברים???????חב"דניקית
הכבנה שלי היתה אותה כונה שלכם,רק לא המילה ;ירח דבשאנונימי (פותח)
כי מקורו מהגוים,אוקי למדתי עוד משהוא שחסר לי,אך לבלות עם הרעיה
החדשה לשמיח אותה,זה בסדר מהתורה,שיהיה רק טוב לזוג דובלה ואשתו,ורק שמחה בביתם אמן.
איזה אופק ?ממש הכל בקדושה ?אנונימי (פותח)
לך s.c2,אנונימי (פותח)
מי מינה אותך?טודרוס!
שירשור עתיק יומין.דובלהאחרונה
רוב ההודעות פה כבר לא רלוונטיות, מה גם שאחד המשתמשים שהגיב פה הרבה נמחק לגמרי מהמערכת ואיתו גם כל התגובות שכתב, כך שהרבה תגובות יצאו בכלל מהקשרן.

אני לא רואה טעם לחזור לשרשור הישן הזה... לדעתי תניחו לו.
ברוך שובך חבדניקית היית חסרה !אנונימי (פותח)
אסתר.אנונימי (פותח)
תני גם את איזה עידוד לדובלה. זה חשוב!
דובלה, כל הכבוד שהוא שורד עם שאלות שחוזרות על עצמןאנונימי (פותח)
ותמיד עם סבלנות שה' חנן אותו והרבי מדריך אותו כל הכבוד,מי זו אסתר? מזמן לא שמענו עליה .
תודה תודה...חב"דניקית
דובלה...אני חודש לא הייתי כי אין לי מחשב נייד!..
דבר שני אני כל יום עולה <ועליתי> על הפורום הזה...פשוט היה<ויש -הרבה-> דברים שאני לא יודעת לענות עליהם..עוד לא עשיתי "שמיכה" ;)..

רציתי להישתתף...אבל אין במה...

מהיום בעז"ה אני ינסה להמציא דיונים ממה שיש<או שאין..> ובעז"ה אני גם יגיד לחברות שיכנסו לכאן...<ובטח התגובה תיהיה "אוווו מימי את והפורומים שלך..">
אני ינסה ........

<ואולי אתם עוד תתחרטו על זה........סתם סתם..>

יומוטוב לכולם!

קראת כבר לכמה חברות חני.
מה זה, בדיחה פרטית?שמריתוש
זה מזכיר ליאנונימי (פותח)
פעם אמרו לי שאצל חב"דניקים יש באמת מסירות נפש - של הנשמה, שהם מוכנים להקדיש מהזמן של הלימוד תורה שלהם ליהודים אחרים.
נראה שדובלה הוא גם דוגמא לזה, שלא רק יושב בישיבה ולומד רק לעצמו אלא גם מעורר אחרים כאן.

אתה נקרא "שליח" של חב"ד דובלה?
תפקיד שהרבי נתן לחסידיו,והם אכן,בכל העולם נמצאים.אנונימי (פותח)
ומפיצים מעינות התורה,ועזרה בכל תחום,אשריכם שליחים של הרבי
להפצת התורה,
ויפוצו המענינות החוצה עד לנחלה בלי מיצרים,שכל אדם יקיר שה' אחד ואין עוד מלבדו,ויעבדואת ה'כראוי.מאירים את העולם בתורת ה',
כל יהודי הוא שליחמושיקו
להפיץ יהדות איפה שהוא נמצא.

בכל אוםן בהרבה מקומות איפה שרואים מישהו שקצת יודע ללמוד יחסית למקום קוראים אותו "רב".

ומכיוון שחבדניקים מסתובבים בהרבה מקומות כאלה ומדברים/ מתנהגים/יודעים, ב"ה טוב.

קוריאם להן רבנים
אמת אם יהודי יודע תורה,וכלי כיבול לברכת ה' יפיץאנונימי (פותח)
מעינות התורה,כשהוא יודיע שהוא בכיוון הנכון,יודיע מה שהוא מאיר,כל אחד לפי דרגת רוחניותו,העיקר מעביר נטו אמת בדרגת רוחנותו, ושיש מעליו רבי שיונק ממנו תורה,כולנו פנסים שצריכים להאיר תחושך,העיקר לא לטעות להיות מחוברים לרבי הממוצע המחבר ,ואז לא שוגים בהעברת מסר של התורה ה' יתברך, ולהאיר תסביביה כל אחד בסביבתו כשהאדם לומד תורה ומחובר לה .שבת שלום.
ח יש לך ביטול,סתם שאלה ?כי כל הפורום אתה בוויכוח ,אנונימי (פותח)
ועוד דבר לא כותבים כדי לקבל מחמאות,בכל אופן אצל חב"ד, אלא כדי להפיץ את המעינות הקב"ה תורתו הקדושה לעולם כדי להחיש את הגאולה,ואת זה חב"ד יודעים לעשות בגדול,בכל העולם דואגים לכל יהודי,שלא תהיה התבוללות,2)אמר דוד המלך מכל מלמדי השכלתי ח,עונים להפצת תורתינו הקדושה, שלך שלי,של כל עם ישראל, ללמוד ושוב ללמוד ועוד ללמוד,כדי ללמד,ג)משהוא פחות מחמיא ימחק נראה לי מקובל,התבטאות,כופרת למשל,אם ימחקו,לא נכעס,ירידה בהמשכיות על חב"ד,כפירה! הרי בתפילה כתוב הרני מקבל עלי מצוות ואהבת לרעיך כמוך,בברכות השחר,לאהוב איש את רעיהו,הרי שורש אחד לכולנו, מה ההמשך לשאול שאלות? לא צנועות,לא מכובדות,לדעתי,אולי כדי שנכבד אחד את השני,כל יהודי מקובל עלי,ואוהבת כל יהודי,עצם היותו יהודי,שורש אלוקה ממעל,כך חויבתי מה' יתברך שבוע טוב .
נו בכר מה הקטע סתם היתווכח??שמריתוש
שאלה טובה כמה ביטול יש לודובלה
אבל שאלה עוד יותר טובה אם תפקידו של כל "שליח" לבדוק כמה ביטול יש לזולתו.
אינני מצליח להבין מדוע יש כמה גולשים מאוד מסויימים שמנסים בכל דרך אפשרית לפגוע בי. הרב זז, הדברים שאמרת פשוט לא נכונים. כתבתי את זה הרבה פעמים לכל טועני הטענות, למרות שאינני בטוח שאני חייב להם תשובה ואינני בטוח שהתשובה מעניינת אותם.

אתה יכול ומוזמן כעת לעיין בשרשורים קודמים פה בפורום מאז שהוא נולד, ולראות כמה הודעות ישנם שלא כ"כ מחמיאות לי, ונשארו עומדות וקיימות עד עצם הרגע הזה. כולל למשל ההודעה שלך שאליה אני מגיב כעת, וכולל גם השרשור שבער כאן בימים האחרונים.

הקריטריון שעל פיו אני מוחק תגובות, הוא לפי הכללים שכבר כתבתי כאן לפני כמה חודשים, ונעצתי אותם בראש הפורום בזמנו, והורדתי את הנעיצה כיון שהיתה תקופה של שקט ולא היה צריך לזה.
הכללים הם שבפורום הזה לא יכתבו תגובות שמשמיצות אנשים, ובוודאי ציבור שלם של חסידים. וכן בנוגע לסגנון התגובות שלא יהיה "קטלני" ותוקפני. ועל פי הכללים האלו בלבד, נמחקו כל התגובות שנמחקו (וזה בכלל בכלל לא הרבה!!), בלי קשר אם הם פגעו בי או בכל אחד אחר. וכן להיפך, תגובות שפגעו בי, כל עוד לא עברו על הכללים בצורה חריגה, נשארו על עומדם למרות שאולי היו ראויות להמחק.
(וחלק גדול מהתגובות שנמחקו בפורום, בכלל לא נמחקו על ידי - הערת ביניים).

לעניין מעשה, אני לא חושב שאני חייב למישהו הסברים ודו"ח עבודה כיצד לנהל את הפורום, אבל בכל זאת אני רואה שיש כל מיני חבר'ה שבאמת פגועים ממחיקת תגובות, וסבורים שאני מנהל כאן דיקטטורה לטובתי. לכן אני רואה צורך להבהיר שזה פשוט לא נכון, תגובות שלא נגדו את הכללים, נשארו קיימות גם אם הם רחוקות מאוד מאוד מלהתאים לדעותיי, מובן שדעה שלי היא לא שום עילה למחוק תגובה ואף פעם לא עשיתי זאת בגלל "דעתי".
ותגובות שכן נגדו את הכללים נמחקו, וימשיכו להמחק אם יהיו כאלו. בסך הכל את טובת הגולשים אני דורש, כי בלי הוויכוחים הלא-נעימים הללו הרבה יותר נעים להיכנס לפורום הזה.

ולכל אלו שסבורים שהפורום הוקם בדיוק בשביל זה, בשביל לשמש להם במה לנגח כל מיני אנשים וציבורים, אז אני מזמין אותם לפתוח אתר משלהם על הרשת, לפתוח בו פורום חופשי ולכתוב שם מה שבא להם. זה לא כל כך יקר בימינו להחזיק אתר על הרשת.
ספרים לישיבה חסידיתישיבת שפע

שלום וברכה,

מחפשים תרומה של ספרי קודש לבית מדרש בישיבת שפע מקור חיים בירושלים- ישיבה תיכונית בניחוח חסידי מיסודו וברוחו של הרב עדין אבן ישראל שטיינזלץ זצ"ל.

מחפשים בעיקר ספרי חסידות והלכה, אך כל ספר יתקבל בברכה.

ניתן ליצור קשר במייל oyagel@yeshivatshefa.org.il

תזכו למצוות

חבדניקים מתגייסים לצבא כמו דתיים לאומייםתמימלה..?
או לא מתגייסים כמו חרדים?
לא זה ולא זהתות"ח!

הם מתגייסים (לא יודע בדיוק כמה אחוזי הגיוס שם, אבל הם לא כמו החרדים, זה בטוח), אבל לעומת הדתיים-לאומיים שמתייחסים לצבא כחלק מהתחייה הלאומית של עם ישראל, כחלק מהגאולה, החב"דניקים מתייחסים אל זה בצורה פרגמטית, שצריך צבא באופן טכני כדי להגן על העם (כך לפחות ידוע לי). אגב, זו תפיסה שדומה גם לתפיסה החילונית את הצבא. הויכוח העקרוני הזה הוא לא רק לגבי הצבא, אלא לגבי כל מוסדות המדינה וכו'.

אממתמימלה..?

אבל בחבד הכל סובב סביב השליחות של האדם, אז אולי בטוחים שזו השליחות של הבחורים בגיל הזה...

אני יודעת שבתי ספר של חבד וכאלו לא נחשבים חרדיים אלא ממלכתידתי כי הרבי רצה שאנשים שלא שולחים את הילדים שלהם לחרדי-ישלחו לחבד ויקבלו חינוך מספיק חרדי ומספיק ממלכתי... אז ישיבות חבדניקיות זה כמו הסדר או כמו ישיבות חרדיות?

נכון, את צודקתתות"ח!

חשבתי על זה, התלבטתי אם לכתוב את זה. חלק מהמידד של השירות בצה"ל בחב"ד זה המידד של השליחות, שכדי לקדש את שם ה' בעולם ולגרום לשם שלו להיות אהוב בעולם, הם הולכים לצבא (לא יודע בוודאות אם זה השיקול שלהם, אבל זה בהחלט הגיוני). אבל בסופו של דבר אצלם זה רק כלי כדי להגן/לקדש את שם ה' בעולם. מבחינת התפיסה החבדי"ת אין ערך עצמי (ערך מקודש) לצבא. לא כ"כ הבנתי את השאלה שלך בסוף.

נ.ב אינני חב"דניק והדברים נכתבו לפי ראות עיניי. עדיף שתשאלי חב"דניק שיסביר לך את תפיסתם.

תודהתמימלה..?
השאלה היתהבישיבות חרדיות אסור להתגייס, בהסדר חלק מהישיבה זה הצבא, איפה חבד ממוקמות על הרף של אסור עד חובה?
בשמחהתות"ח!

אה, עכשיו הבנתי. לא יודע. מניח שבאמצע (יש אפשרות אך לא חובה)

איפשהו באמצעפונקציה

יש ישיבות שהמקובל בהן הוא לעשות פטור (כמו הישיבה בכפר חבד) ויש כאלה שיש להן הסכמים עם הצבא על שירות אחרי שנת לימודים ב770 ורצוי גם חתונה (כמו הישיבה בקרית גת)

שתיהן ישיבות גדולות עם לא מעט תלמידים.

אבל חייבת להדגיש שבסופו של דבר זו תהיה הבחירה האישית של הבחור לכאן או לכאן וזה לא משנה איפה הוא לומד.

באף ישיבה אין איסור מפורש ללכת לצבא (אלא רק מינימום דחיית שירות עד אחרי החתונה) אבל גם אין יותר מידי עידוד לצבא.

רעיונית זו מה שהבחור רוצהפונקציה

לדוגמא במשפחה שלי חלק עשו פטור משירות וחלק שירתו.

אחת הבעיות המרכזיות שגורמות להמון בחורים להוציא פטור זה שהצבא עושה להם בעיות עם שנת הלימודים ב770 אחרי 3 שנים בישיבה גדולה ואף בחור לא רוצה להיות עריק ולהסתבך.

התוצאה היא שחלק מהבחורים עושים פטור וחלק חותמים על הסכם מסויים שדוחה להם את השירות לאחרי החתונה.

לרוב מי שעשה פטור כבר לא יעשה צבא, אם כי יש כאלה שמבטלים אותו (לפעמים אפילו בגיל 30+ ואז הם מתגייסים לפיקוד העורף, הרבנות או כל מיני דברים בסגנון).

ממ מענייןתמימלה..?אחרונה

תודה

מחפש ספרים חב"דים על תפילהred panda

היי,

במסגרת מאמר שאני עושה על תפילה וכוונותיה , מחפש  שמות של ספרים חב"דיים על עניין התפילה וכוונותיה (מה לכוון וכו'). ברמת הידע שלי, למדתי בעיקר את ספר התניא ועוד מספר קונטרסים קטנים.

תודה!

ספרים לישיבה חסידיתישיבת שפע

שלום וברכה,

מחפשים תרומה של ספרי קודש לבית מדרש בישיבת שפע מקור חיים בירושלים- ישיבה תיכונית בניחוח חסידי מיסודו וברוחו של הרב עדין אבן ישראל שטיינזלץ זצ"ל.

מחפשים בעיקר ספרי חסידות והלכה, אך כל ספר יתקבל בברכה.

ניתן ליצור קשר במייל oyagel@yeshivatshefa.org.il

תזכו למצוות

דיוק כל אות במילים "כי ה' לצד הזה", כמו "לך לשלום"hamedinai

תקציר:

האדמו"ר מלובביץ׳ (חב"ד) לנתניהו -

"תצטרך להיאבק עם 119 אנשים, בוודאי לא תתרשם מזה כיוון שהקדוש ברוך הוא לצד הזה״.

דיוק המילים "לצד הזה" ולא "בצד הזה", דומה מאוד למה שבתלמוד מדייקים שצריך להגיד "לך לשלום" ולא "לך בשלום".

הסבר בדרך אפשר ב2 אופנים 👇

לדייק בכל אות. צוטט בשם הרבי "כיוון שהקב"ה בצד הזה". משמיעת הקלטת שומעים ברור שהרבי אמר "כיוון שהקב"ה לצד הזה", עם אות למ"ד, לא אות בי"ת.

https://x.com/OrwellTruth1984/status/1759284144620667267

מה זה משנה? בתלמוד מדייקים שצריך להגיד "לך לשלום" ולא "לך בשלום".

הסבר #1: אולי כי למ"ד זה לשון לימוד, צריך ללמוד ולהתקדם.

נכון בהקשר לשלום, למרות שבהשקפה הראשונה נראה כאילו אם עושים פשרה משיגים שלום, הנה כאשר לומדים את הנושא לעומק, מגלים שזה נכון רק בהקשר לאויב ידידותי ומתחשב, המריבות שבתוכנו. כאשר מדובר בהקשר לאויב האכזרי החיצוני זה הפוך: כל כניעה אליו רק מרחיקה את השלום.

נכון גם בהקשר ל"צד הזה". צריך ללמוד את הצד, האם הוא באמת הצד שאפשר להגיד עליו "הקדוש ברוך לצד הזה". יש "ידידים" במרכאות שטוענים שהם בצד הזה, אבל הנכון הוא שהם באמצע. כמה באמצע? תלוי מה עמדתנו, כי אם אנחנו נסכים לעמוד עם רגל אחת ביבשה ורגל אחת בים, טענת שונאי ציון ועוכרי ישראל תהיה שזה לא מספיק, ועמדת ה"ידידים" האלו תהיה שצריך להתפשר. זה למה עמדת ישראל צריכה להיות מה שיותר ימינה, שאז גם אם תהיה פשרה, היא תהיה יותר רחוקה מהים.

הסבר #2: ההבדל בין "לך בשלום" ו"לך לשלום", זה שהאות למד הקדמית משמעותה להתקדם לכוון, לא לעמוד במקום אחד. "תלמידי חכמים מרבים שלום בעולם", ביחד עם זה נאמר עליהם "ילכו מחיל ⁵אל חיל". לא להסתפק עם "שלום" שלא עושים לנו שואה רחמנא ליצלן ולהגיד שאם אפשר לחגוג יום עצמאות, זו כבר "ראשית צמיחת גאולתנו", כי בהשוואה למה שהיה בימי הביניים זה מצב מזהיר. גם אם המצב מזהיר, צריך להתקדם שיהיה עוד יותר "מחיל אך חיל", אחרת זה לא שלום.

אותו דבר גם עם "לצד הזה". גם אם זה כבר הצד הנכון, ובלשון התלמוד הובא בספר תניא קדישא בתחילתו

ספריית ליובאוויטש

"ואפילו כל העולם כולו אומרים לך צדיק אתה..", צריך להתקדם עוד ועוד "לצד הזה", כי צדיק זה מלשון "צד", להתקדם עוד ועוד בכוון להיות צדיק, "ילכו מחיל אל חיל".

מבקשת עזרה במזוןiskabelka1

שלום ,. אני אם יחידנית - רווקה , מגדלת ילד בן 7 לבדי . אחרי שאימא נפטרה מסרטן אני נשארתי לבדי בעולם הזה . אין לי משפחה ואין לי קרובים .

עשיתי ילד בטיפולי פוריות , , כדי שיהיה לי בשביל מי לחיות .

כיום הוא לומד בכיתה ב' בבית ספר דתי ,ירא שמיים ! צדיק אמיתי !

לילד אין אבא - לכן  אין מזונות .  נתקלתי בקשיים מאוד גדולים ת בגלל חובות ., גרה ברמלה  . מבקשת עזרה במזון , מצרכים בסיסים כמו קונפלקס , ממרח שוקולד, ביצים , חמאה, שמן ,פסטה חלב,,ירקות . לא נעים בכלל לבקש עזרה, אבל בלי שאלות ,רק מהנתינה מהלב ..... בבקשה אשמח אם תושיטו יד של עזרה .🙏

תפני לבית חב"ד ברמלהבת.
אני פניתי אליהם ברמלה - לא קיבלתי מהם שום מענהiskabelka1
נסי לפנות לארגון כולל חבדפונקציה
איך השיחה של הרבי על צמאה לך נפשי עזרה לי להבין...hamedinai

המכשול הכי מרכזי להגיע לשלום - מחנות הפליטים.

75 שנה שהם "פליטים" , דבר שאין לו אח וריע בהיסטוריה.

כל קיומו של עם ישראל הוא פלא ונס על-טבעי, ובאותה מידה גם שנאת ישראל אין לה הסבר הגיוני.

מחנות הפליטים מתוחזקות במיוחד בכדי לשמר את ההתנגדות לקיומה של המדינה היהודית בארץ ישראל.

ביחד עם זה, מחנות פליטים אלו גורמים לנו להיזכר שאנחנו יהודים עם היסטוריה של אלפי שנים שחזרנו לארצנו.

אחרת נשאלת השאלה: באיזו זכות מגיע יליד רוסיה שיש לה ארץ הכי גדולה בעולם, מעולם לא דיבר עברית, כותב משמאל לימין, בא עם נשק בידיים מול הטוענים שהם צאצאים של פליטי 48.

אולי יש פה מסר מן השמים:

וְהָעֹלָה עַל רוּחֲכֶם הָיוֹ לֹא תִהְיֶה אֲשֶׁר אַתֶּם אֹמְרִים נִהְיֶה כַגּוֹיִם כְּמִשְׁפְּחוֹת הָאֲרָצוֹת.. חַי אָנִי נְאֻם אֲ-דֹנָי ה' אִם לֹא בְּיָד חֲזָקָה וּבִזְרוֹעַ נְטוּיָה... אֶמְלוֹךְ עֲלֵיכֶם (יחזקאל כ לב).

לכן אם נחזור בתשובה ייבטל הצורך של מחנות פליטים אלו, כי כבר גמרו והשלימו את תפקידם וייעודם.

כי כל הסיבה לקיומם הלא-טבעי היה בכדי לעורר אותנו שלא נתחמק מהשאלה #באיזו_זכות ולמה הארץ שייכת לנו.

סימוכין:

הביאור הידוע על הניגון "צמאה לך נפשי.. אך טי דורין.."

האזינו: כשהרבי שר והסביר את הניגון `צמאה לך נפשי` ● מיוחד

שכל תפקידו של היצר הרע רק להעלות את האדם למדרגה יותר נעלית, ואם כן כאשר האדם השלים את המשימה, מתבטל הצורך של היצר הרע.

זה היה משיחת פורים ה'תשח"י (1958).

והפלא ופלא, בתלמוד (סוכה נב ב) מובא קשר בין היצר הרע לישמעאלים:

"ארבעה מתחרט עליהן הקב"ה שבראם, ואלו הן: גלות, כשדים, וישמעאלים, ויצר הרע".

זה באמת הזוי ברמה ששומעים רק משרופים.מי האיש? הח"ח!אחרונה

ראיתי כבר בזמנו את העלונים שמתארים איך יבוא המשיח ואז משבר האקלים ייעלם כהרף עין (ועוד נגזרה מכך מסקנה שאין מה להיות מוטרדים).
לחשוב שמחנות הפליטים הרעילים והמסוכנים - והעמוסים אנשים מלאי שיטנה ומשטמה לישראל - משמשים כאיזה מטה זעם הולוגרפי תיאולוגי, זה בערך אותו ההיגיון.

אגב, העלונים ההם הופיעו למיטב זכרוני עוד כשבחיים היתה חיותו, אבל גם אם אני טועה בכרונולוגיה הזו אזי מכל מקום הם הופיעו כשהמשיחיזם שלאחר המוות עוד היה בשיאו.

מובן שכל התפיסה הזו נשענת על ימי ההאדרה המטורללת למבצע "סופה במדבר" (שחרור כוויית מהפלישה העירקית) ותום הקומוניזם במדינות הסובייטיות-לשעבר, שיצרו שבתאות ברורה ומובהקת.

מחפש ספר בנרותיונה ב

אני מחפש את הספר "שערי לימוד החסידות" של הרב מיכאל חנוך גולומב

גם יד שניה

מישהו יודע היכן ניתן להשיג?

אולי יעניין אותך