כי הרבי לא מת ....מכאל 2 3
"צדיק באמונתו יחיה" ולא איש...ליאור ברוכים
חחח...אהבתיS.C2
מה הקשררררררררררררררררררר?חב"דניקית
לא הבנתי, ולמה לשעבר...S.C2
זה באמת תלוי עם הוא חיי או נפטר..מיטל
זצ"ל- בכרון צדיק לברכה.. (ברכה שייזכרו אותו אחרי המוות.. )
לא נצא בחיים,מהחים אדם מגיע,הקיץ ;נפטר,מהעולם &nbאנונימי (פותח)
תיקון טעות:תעשו חיים בחיים כי לא תצאו מהחיים בחייםS.C2
הרבי שליט"א - הנהגת הרבימושיקו
ואם הרבי נוהג כך למה שאנו לא ננהג כך....
ומה עםדובלה
סתם מסקרן אותי פשוט, אם כבר אתה משוה ומוכיח לענייננו מיחסו של הרבי לרבי הריי"ץ אחר ההסתלקות, מדוע לא עד הסוף, למה לציין רק מה שנוח לך?
מזה חדש??s't
זה כבר ישן!!
וחבל...
*שהםs't
לבנתיים נראהאנונימי (פותח)
כשהתחילה המחלוקת בין משיחיסטים לכאלה שעדיין אינם משיחיסטים בגלוי שאלו את ר' מנדל פוטרפס מה דעתו בנידון והוא אמר שכאשר שאלו את הרבי לאיזו מפלגה להצביא הרבי אמר שיש להצביע למפלגה הכי דתית (ובמקום אחר גם נאמר "ימנית") - אז ר' מנדל מנה 5 דברים שלי זכורים רק שניים שבהם משיחיסטים יותר יראי שמים מאשר השאר - קפדה דווקא על שחיטת ליובאוויטש (עד ששמעתי מרב של ה"אנטי" שהיום אין לדעתו כזה דבר שחיטת ליובאוויטש... ועל כן... וד"ל) והדבר השני שזכור לי זה שאצל המשיחיסטים מקפידים על הוראת הרבי לתת לילדים לנשק את המזוזה לפני השינה. (את שלושת הדברים האחרים לא זכיתי לזכור).
מר' מענדל ועד עתה עברו כך וכך שנים והענין של יראת שמים והרגש חסידי בולט הרבה יותר ביתר שאת וביתר עוז בין אלה שמשתלבים עם הנחות העולם לבין אלה שנאמנים עד הסוף לדברי הרבי ולא אומרים (כפי שהיה "חסיד גדול" שכתב את זה בקונטרס בשלהי תשנ"ד ממש במלים אלו) ש"הרבי טעה".
נראה לי שעדיף להיות מהסוג השני - אבל גם לך יש בחירה חפשית יחד עם שאר עם ישראל.
תירגע, רבינודובלה
ולעצם העניין, דבריך הם שטויות, כיון שהם גם פשוט לא נכונים. מגוחך להגיד על ציבור מסויים שחיים רבי יום יום, שהם לא יראי שמים כיון שפגשת פעם איזה תימהוני שטוען שהרבי טעה ח"ו. ובלתי נסבלת גם הקביעה המשונה שהציבור הזה פחות מקפיד על הדברים שהזכרת. שטויות במיץ, זה הכל.
גם אני מכיר אנשים שבקושי שומרים תומ"צ ולראשם כיפת יחי, וכן אנשים בקהילה שלי שצועקים כל היום יחי ומנפנפים בדגלים, אבל הילדים שלהם כבר לא דתיים וגם הם עצמם לא נראים הרבה יותר טוב.
ואעפ"כ מעולם לא עלה על דעתי לבוא ולומר בגלל זה שכל אותו הציבור הם פושעים ח"ו.
לכן אני מבקש מכבודו (רות?!) להירגע, להיכנס לפורפורציות, ואם מעוניין כבודו בויכוחים, מריבות והשמצות - אז לא כאן בבקשה!
הבהרה:אנונימי (פותח)
אותו אחד שאתה מכנה אותו תמהוני הוא הרב יחזקאל סופר שכתב במפורש בחוברת שיצאה לאחר ג' תמוז שהרבי טעה. אם מישהו כאן משמיץ רבנים זה אתה שמכנה אותו תמהוני.
כמו כן - ציטטתי סיפור על ר' מענדל פוטרפס - האם הסיפור לא נכון?
מי שכן השמיץ כאן ציבור שלם זו מרת אסתר תחי' (ST בלע"ז) שדיברה על כאלה "שזה לא חדש שהם מתעלמים מהמציאות, זה כבר ישן".
אם יש צורך אפשר לחפור עוד ולמצוא השמצות חד-צדדיות של ציבור שלם, לא אותו ציבור שכדבריך אני משמיץ אותו.
אני שוב מבקש שתירגעדובלה
והרב סופר לא מייצג עבורי שום ציבור, ואני גם לא מקבל ממך לה"ר עליו (הרבה אנשים כתבו שטויות מיד אחרי ג' תמוז, וחזרה בהם) ואני מבקשך לא להזכיר כאן שמות, להבא.
ושוב: עם כל התירוצים, אתה נכנסת כעת ברוח קרבית, ברוח של חרחור ריב שלא לש"ש, ואני מודיע שאם זה לא יפסק - תגובותיך ימחקו.
כמה נקודות באמת ברוגע:אנונימי (פותח)
ב. הרב יחזקאל סופר שליט"א הוא יהודי מאוד חשוב (ואף חביב עלי אישית), מרצה בשם חב"ד בכמה וכמה מקומות כולל מוסדות של חב"ד (בתי ספר תיכוניים לבנות ואפילו בבית רבקה - קורסים חובה!) לא יודע למה צריך להתייחס לענין כלשון הרע - כאשר חסיד אומר משהו הוא עומד מאחוריו, קל וחומר כאשר הוא כותב משהו. אם משהו לא מוצא חן בעינינו - למה לומר שזה לשון הרע? אגב - אני ציינתי את שמו רק כאשר אתה טענת שהוא תמהוני. יתכן והוא חזר בו מהדברים - אני לא ראיתי את זה - וגם אם הוא לא חזר אני לא מבין למה אתה מתייחס לכך בכזו חומרה.
ג. לא התייחסת לשאר הדברים - כלומר התייחסות חד צדדית שלך להשמצות (עיין ערך הציטוט של מישהי מהפורום שהבאתי, להזכיר שוב את השם זה אולי מתחיל להיות יותר לשון הרע).
ד. לא נראה לי שכל פעם שמישהו כותב דעות מסוימות שהן לא כמו הדעות שלך (למשל אני, אבל לא רק. עיין האשכול של הרבנית מלמד שנמחק ועוד) אז הפתרון לומר שהאחר הוא: "מחרחר ריב שלא לשם שמים" (אתה בוחן כליות ולב ויודע מה ולמה אנשים עושים ולמה הם מתכוונים???) ולאיים מיד במחיקת התגובות. נכון שאה יכול אם אתה רוצה למחוק את התגובות, זו אולי התשובה לשאלה שחבדניקית שאלה לפני כמה וכמה אשכולות - למה התחושה היא שהפורום הוא פורום של אדם אחד - אבל יותר מתאים ויותר חסידי להתייחס לענין במקום ישר להתפס לענינים שוליים ולהתלות בהם כדי למחוק את כל מה שלא מוצא חן בעיניך.
ה. ברור לכל (או לפחות לכל מבקש אמת בעל חוש בסיסי בהבנת הנקרא) שהדברים שנכתבו על ידי הם בוודאי לא נכתבו בשביל חלילה וחס לעורר ריב ומדון, האמן לי שאם הייתי רוצה הייתי עושה את זה פי מליון יותר טוב, אני גם לא חושב שהם לא נכתבו בשביל להתווכח - כי וויכוחים הם דבר שאני באמת באמת לא סובל. בקשר ל"שם שמים" - מבחינתי זה כן היה אבל כידוע קשה לאדם לבחון את עצמו כראוי, וכל כן כבר אמר אדמו"ר הרש"ב "אהוב את הביקורת כי היא תעמידך על הגובה האמיתי" - אשמח שתמשיך לבקר את כתיבתי - אבל אנא עשה זאת בשבט של חסד ורחמים.
ו. שבוע טוב - והאמת והשלום אהבו - ואת והב בסופה - אהבה בסופה.
מתנצל אם פגעתידובלה
אני בהחלט בעד הבעת דעות, העלאת דיונים, כל עוד הם לא נכתבו בצורת התקפה, השמצה וכיו"ב. הרבה מאוד דעות נאמרו כאן בעבר, והם קיימות כאן עדיין. התגובות היחידות שמחקתי היו בגלל סגנון פסול, ללא שום קשר לאופי הדעה שהובאה שם. ואינני רוצה להיכנס איתך לפרטים איזה תגובות מחקתי ולמה.
מסקנה: תכתוב מה שאתה רוצה, אני בעד. אבל תשמור על רוח נעימה, על סיגנון נקי, בלי להזכיר שמות של אנשים (אא"כ זה בשבחם, כמובן..) וכו' ע"מ שהדיונים יהיו מעניינים ופוריים. ממריבות לא יצא שום דבר טוב. אני מקוה שהבנת את כוונתי, אם לא אז תקרא שוב את השרשור מתחילתו ושים לב לסגנון הבעייתי ומה שהוא יצר.
ואני שוב מתנצל אם פגעתי בך.
ומיותר לצייןדובלה
ובבקשה, כנ"ל בארוכה, לא לחזור על סיגנונות כאלו, לפורום הזה יש כללים כתובים.
לצטט?אנונימי (פותח)
לא אני כתבתי: "ולעצם העניין, דבריך הם שטויות, כיון שהם גם פשוט לא נכונים ... שטויות במיץ, זה הכל." - אתה כתבת, לא אני. זה סגנון המקובל עליך אם מישהו אחר היה כותב כך?
בקשר לרב יחזקאל סופר שליט"א - לא אני כתבתי את המינוח: "איזה תימהוני שטוען שהרבי טעה ח"ו" - זה מינוח מחמיא?
אבל באמת אחי, בוא נעזוב את ההתנצחויות המטופשות האלו, בסדר?
שבוע טוב.
ביקשתי להפסיק!דובלה
מכאן ולהבא, כל תגובה נוספת בנושא תימחק. נקודה.
חמוד,דובלה
ואם אתה באמת רוצה בכ"ז, אז באופן אישי (מסר"ש וכיו"ב), לא ע"ג הפורום
(מסר"ש)....S.C2
אתה כותב תירגעו ולא נשמע הרבה יותר טוב ...חחחחחחחS.C2
חחחחח ממש מצחיקs't
ולא הבנתי מה הקשר אנטי ולא אנטי כי כולם מקפידים על הדברים
שכתבת ככה שאין שום קשר לדברייך!!
בכל אופן לא התכוונתי לפתוח בויכוח!!
אז שיהיה שבוע טוב!!
ד"אs't
כל חינו מתפללים לביאת המשיח,משיח בן דוד,הרבי פעל ,אנונימי (פותח)
כולם מדברים משיח, קץ העולם, במהרה ומעוררים את עם ישראל להכנה לגאולה,מה שעשה הרבי, היכונו לביאת המשיח,אז,חב"ד המציאה את המשיח והגולה הרבי היה נשיא הדור נביא הדור ומשיח הדור, ולקבל את משיח צדקינו,להתגשמות חלום,של אלפי שנים,ולא כמתנשאים מי המשיח? למה?כמה? להתפלל,ולזעוק לה', משיח עכשיו, עושים הכול להפיץ את תורת משה רבינו תורת ה', לכל העולם,והכל הולך כפי שאמר משיח הדור, הרבי, בכל דור ודור יש את משיח הדור,לא ראיתי שמשיח אחר החליף את הרבי,זה שנעלם מאיתנו גם משה רבינו נעלם מעם ישראל ועלה ארבעם יום ולילה,בסוף עשו עגל,ולפי כל הנבאים,וכל התורה כולה,זמן גאולתינו,אז מה אנו צריכים לעשות להיות יותר מוסיפים במצוות,ויותר מתפללים בדבקות,וכל יהודי צריך להפיץ אור סביבו,תורה הקדושה,המשיח מבית דוד,מזרעו,כל עם ישראל נקבצים לארץ הקודש מכל העולם,לארץ ישראל,הרבה רבנים מיכל הזרמים,כולם מדברים משיח,סוף העולם,מכינים בלימוד הקבלה נוהרים ללמוד לשאול הגאולה מתממשת,ויהיה רעב בארץ,לא רעב ללחם,ולא צמא למים, אלא לדבר ה',והנה זה מתממש,כל מה שעשה,ועושה הרבי,הכול כתוב בנביאים,לא המצאה של חב"ד,חב"ד דואגת לממש בפועל להפצת המעינות החוצה,כפי שצווה אותנו הרבי, הכנו לביאת המשיח, עד לנחלה בלי מיצרים,עד שהתורה תגיע לכל מקום,וידעו הגוים שה' אחד ואין עוד מלבדו,ונהרו ובאו לירושלים,להודות לה',ולהקריב קורבנות,לבית המיקדש שיבנה בס"ד במהרה אמן,הרבי כול תעסוקתו היא להכין את כל העולם לגאולה,להוכיח את היהודי שהוא אור לגוים,ולהפיץ את מעינות התורה,עד לנחלה בלי מיצרים,וזה חב"ד עושים בחוץ לארץ,בכל ארץ וארץ,בנית גנים דתים,בגולה,בתי ספר,ליהודים,שנים רבות בהתוית הרבימשיח דורנו,שלא למדו ולא ידעו,
לתקן את העולם במלכות, ש,ד,י לשארית הפליטה,שנותרו,בכל ארץ וארץ,למה הרדיפה של חב"ד בגלל שהם מקימים את התורה במלואה, ועובדים את ה' כפי שעם ישראל צריך להיות דבק בה'יתברך,ודבקים במשיח בן דוד עבדו של הקב"ה,משיח אין אחד שלא מחכה לו, אלא לאחדים שלא יודעים בודאות שממש בקרוב נראה אותו.שה' שוכן בתוכו, ומדבר מגרונו,וידבר מגרונו,וידבר מגרונו,שודםשבראאת העולם ברא את המשיח,בואו ונבקש משיח עעכשיו ונגאל לא ביסורים ולא במלחמות אלא בחסד שבוע טוב לכל הגולשים,
אתה מוכן בבקשהS.C2
וואלה עכשיו שמתי לב שכתבתי את הודעתי שלא במקום אניS.C2
אני אגיב במקום יעל 23 ;אנונימי (פותח)
בקצרה הגאולה כתובה, בתורה שנבראה לפני בריאת העולם,
המשיח גם נברא לפני בריאת העולם, מה שרצתה רק להסביר, שהמשיח זה לא המצאה של חב"ד,אלא מימוש הגאולה בפועל,זה של הרבי,שבכל דור ודור יש משיח הדור, אז הרבי היה משיח הדור,ולא הוחלף במשיח אחר הוא ממשיך להיות משיח,נכון נסתר מעינינו,והוא החל בהכנה לגאולה לפי חשבון התורה,מה שכתבו הנביאים, והתורת ה'תורת משה,שגילה לאברהם אבינו ליצח קוליעקוב את כקץ הגולה,והגיע זמן גאולתינו, על פי התורה הקדושה,עם ישראל ריחפו, הרבי הנהיג את כל העולם היהודי,בכל כצוות תבל,עם שליחו,חסידיו,לכל קצוות תבל, להתכונן לגאולה עי לימוד תורה,ונלחם על מיהו יהודי,שהיהודים כמעט כולם מתבוללים,ואמר היכונו לביאת המשיח, כי משיח נקבל,לפי חשבון כל הנבאים,התורה,ואבותינו הקדושים ואבינו שבשמים שמחליט, תיכף ומיד ממש,נקבל גאולה,או בחסד,או ביסורים, כגון מלחמות וכו,זאת התורה שצוותה אותנו ואהבת לרעיך כמוך,יבנה את בית המקדש השלישי,וכמובן מצוות וכל מה שחויבנו, להשתדל להתוות את הכף לזכות לגאולה, בלי יסורים הרבי מלך המשיח,מהתורה,וגם מרוח הקוד ששלו כי נביא דורינו,ונשיא דורינו,צריכים לחזור בתשובה,ולצעוק אל ה',רוצים גאולה ונוושע רק שילדיו מבקשים בזעק4ה מעומק ה דליבה אין ה' כול לסרב לבניו האהובים,הרבי עשה ועושה עד היום הפצת המעינות החוצה ,עד לנחלה בלי מיצרים,כך ביקש הרבי מחסידיו חב"ד,וצדיק הדור לא מת,כי כשהופך גופו לרוחני,שהנשמה ניזונה מהגוף,לדרגה כזאת חי וחשים אותו הוא נסתר מעינינו,למה לא רואים אותו נשאיר ליותר חכמים ממני להמשיך,אך בידינו להביא את הגאולה עי אהבת הזולת,ולדעת שאם פוגעים באדם,כאילו פוגיעם ביד או ברגל של אותו אדם שפגע, כי כולנו שורש אלוקה ממעל,נשמה אלוקית אחת,ומה משנה,יש הרבה רבנים שאני שומעת מה שנראה לי לפי רוח התורה לוקחת,מכבדת את כל הצדיקים,הרי כולנו משלימים איש את ריעיהו,כולנו קופה אחת של זכויות וחובות, למה שלא נזכה לגאולה בחסד, ולא ביסורים,תודה ליעל23 ,נקווה שנראה אותה בקרוב.בס"דיום טוב לכולם
השמות שלך ח הם פשפיסט,ביצירהלאומית,פנטום,יעקוב ,אנונימי (פותח)
השמות, אתה מוחק ester317 עברתי לשם אחר,ושוב ושובאנונימי (פותח)
התחיל ester317 יעקוב אל תמחק, את השם אוראל 2,אשאר עם אותו שם לא תראה שם אחר, כי אתה יודיע זה בידים שלך יעקוב יוסף ה' נתן לך שמות קדושים,תשתמש בהם לקדושה, אתה כמו הבן שלי,לא מתאים,לא אזכיר את שמך, גם בהתחלה לא הזכרתי,עד שרדפת אותי גם בחב"ד,ומי יכול לחיות בלי קדושה,מעט מילים של קודש לקרא,הרי הנשמה דורשת מזון,עושה טוב לנשמה, שאני לוקחת אותך כמו הבן שלי כי יש לי בן בגיל שלך,בא ונשכח כאיל לא היה כלום,באמת יעקוב יוסף ,שמות של צדיקים אבינו,יעקוב,ויוסף הצדיק ,אם פגעתי בך סליחה,וגם אני סולחת לך,שיה לך רק טוב בס"ד,בוקר טוב ורק טוב מהיום,אנימאמינה שתקבל את דברי כאמא לבן תודה.
מעודי לא ראיתי תשובה כזו חכמהדובלה
הוא לא תלה בשום שיחה.דובלהאחרונה
'זצוקלל"ה נבג"מ זי"ע'...?יונה
אתה מוכן לפתוח את הראשי תיבות?
זה מסקרן,ולא הכל מובן.
ספרים לישיבה חסידיתישיבת שפע
שלום וברכה,
מחפשים תרומה של ספרי קודש לבית מדרש בישיבת שפע מקור חיים בירושלים- ישיבה תיכונית בניחוח חסידי מיסודו וברוחו של הרב עדין אבן ישראל שטיינזלץ זצ"ל.
מחפשים בעיקר ספרי חסידות והלכה, אך כל ספר יתקבל בברכה.
ניתן ליצור קשר במייל oyagel@yeshivatshefa.org.il
תזכו למצוות

חבדניקים מתגייסים לצבא כמו דתיים לאומייםתמימלה..?
לא זה ולא זהתות"ח!
הם מתגייסים (לא יודע בדיוק כמה אחוזי הגיוס שם, אבל הם לא כמו החרדים, זה בטוח), אבל לעומת הדתיים-לאומיים שמתייחסים לצבא כחלק מהתחייה הלאומית של עם ישראל, כחלק מהגאולה, החב"דניקים מתייחסים אל זה בצורה פרגמטית, שצריך צבא באופן טכני כדי להגן על העם (כך לפחות ידוע לי). אגב, זו תפיסה שדומה גם לתפיסה החילונית את הצבא. הויכוח העקרוני הזה הוא לא רק לגבי הצבא, אלא לגבי כל מוסדות המדינה וכו'.
אממתמימלה..?
אבל בחבד הכל סובב סביב השליחות של האדם, אז אולי בטוחים שזו השליחות של הבחורים בגיל הזה...
אני יודעת שבתי ספר של חבד וכאלו לא נחשבים חרדיים אלא ממלכתידתי כי הרבי רצה שאנשים שלא שולחים את הילדים שלהם לחרדי-ישלחו לחבד ויקבלו חינוך מספיק חרדי ומספיק ממלכתי... אז ישיבות חבדניקיות זה כמו הסדר או כמו ישיבות חרדיות?
נכון, את צודקתתות"ח!
חשבתי על זה, התלבטתי אם לכתוב את זה. חלק מהמידד של השירות בצה"ל בחב"ד זה המידד של השליחות, שכדי לקדש את שם ה' בעולם ולגרום לשם שלו להיות אהוב בעולם, הם הולכים לצבא (לא יודע בוודאות אם זה השיקול שלהם, אבל זה בהחלט הגיוני). אבל בסופו של דבר אצלם זה רק כלי כדי להגן/לקדש את שם ה' בעולם. מבחינת התפיסה החבדי"ת אין ערך עצמי (ערך מקודש) לצבא. לא כ"כ הבנתי את השאלה שלך בסוף.
נ.ב אינני חב"דניק והדברים נכתבו לפי ראות עיניי. עדיף שתשאלי חב"דניק שיסביר לך את תפיסתם.
תודהתמימלה..?
בשמחהתות"ח!
אה, עכשיו הבנתי. לא יודע. מניח שבאמצע (יש אפשרות אך לא חובה)
איפשהו באמצעפונקציה
יש ישיבות שהמקובל בהן הוא לעשות פטור (כמו הישיבה בכפר חבד) ויש כאלה שיש להן הסכמים עם הצבא על שירות אחרי שנת לימודים ב770 ורצוי גם חתונה (כמו הישיבה בקרית גת)
שתיהן ישיבות גדולות עם לא מעט תלמידים.
אבל חייבת להדגיש שבסופו של דבר זו תהיה הבחירה האישית של הבחור לכאן או לכאן וזה לא משנה איפה הוא לומד.
באף ישיבה אין איסור מפורש ללכת לצבא (אלא רק מינימום דחיית שירות עד אחרי החתונה) אבל גם אין יותר מידי עידוד לצבא.
רעיונית זו מה שהבחור רוצהפונקציה
לדוגמא במשפחה שלי חלק עשו פטור משירות וחלק שירתו.
אחת הבעיות המרכזיות שגורמות להמון בחורים להוציא פטור זה שהצבא עושה להם בעיות עם שנת הלימודים ב770 אחרי 3 שנים בישיבה גדולה ואף בחור לא רוצה להיות עריק ולהסתבך.
התוצאה היא שחלק מהבחורים עושים פטור וחלק חותמים על הסכם מסויים שדוחה להם את השירות לאחרי החתונה.
לרוב מי שעשה פטור כבר לא יעשה צבא, אם כי יש כאלה שמבטלים אותו (לפעמים אפילו בגיל 30+ ואז הם מתגייסים לפיקוד העורף, הרבנות או כל מיני דברים בסגנון).
ממ מענייןתמימלה..?אחרונה
תודה
מחפש ספרים חב"דים על תפילהred panda
היי,
במסגרת מאמר שאני עושה על תפילה וכוונותיה , מחפש שמות של ספרים חב"דיים על עניין התפילה וכוונותיה (מה לכוון וכו'). ברמת הידע שלי, למדתי בעיקר את ספר התניא ועוד מספר קונטרסים קטנים.
תודה!
ספרים לישיבה חסידיתישיבת שפע
שלום וברכה,
מחפשים תרומה של ספרי קודש לבית מדרש בישיבת שפע מקור חיים בירושלים- ישיבה תיכונית בניחוח חסידי מיסודו וברוחו של הרב עדין אבן ישראל שטיינזלץ זצ"ל.
מחפשים בעיקר ספרי חסידות והלכה, אך כל ספר יתקבל בברכה.
ניתן ליצור קשר במייל oyagel@yeshivatshefa.org.il
תזכו למצוות

דיוק כל אות במילים "כי ה' לצד הזה", כמו "לך לשלום"hamedinai
תקציר:
האדמו"ר מלובביץ׳ (חב"ד) לנתניהו -
"תצטרך להיאבק עם 119 אנשים, בוודאי לא תתרשם מזה כיוון שהקדוש ברוך הוא לצד הזה״.
דיוק המילים "לצד הזה" ולא "בצד הזה", דומה מאוד למה שבתלמוד מדייקים שצריך להגיד "לך לשלום" ולא "לך בשלום".
הסבר בדרך אפשר ב2 אופנים 👇
לדייק בכל אות. צוטט בשם הרבי "כיוון שהקב"ה בצד הזה". משמיעת הקלטת שומעים ברור שהרבי אמר "כיוון שהקב"ה לצד הזה", עם אות למ"ד, לא אות בי"ת.
https://x.com/OrwellTruth1984/status/1759284144620667267
מה זה משנה? בתלמוד מדייקים שצריך להגיד "לך לשלום" ולא "לך בשלום".
הסבר #1: אולי כי למ"ד זה לשון לימוד, צריך ללמוד ולהתקדם.
נכון בהקשר לשלום, למרות שבהשקפה הראשונה נראה כאילו אם עושים פשרה משיגים שלום, הנה כאשר לומדים את הנושא לעומק, מגלים שזה נכון רק בהקשר לאויב ידידותי ומתחשב, המריבות שבתוכנו. כאשר מדובר בהקשר לאויב האכזרי החיצוני זה הפוך: כל כניעה אליו רק מרחיקה את השלום.
נכון גם בהקשר ל"צד הזה". צריך ללמוד את הצד, האם הוא באמת הצד שאפשר להגיד עליו "הקדוש ברוך לצד הזה". יש "ידידים" במרכאות שטוענים שהם בצד הזה, אבל הנכון הוא שהם באמצע. כמה באמצע? תלוי מה עמדתנו, כי אם אנחנו נסכים לעמוד עם רגל אחת ביבשה ורגל אחת בים, טענת שונאי ציון ועוכרי ישראל תהיה שזה לא מספיק, ועמדת ה"ידידים" האלו תהיה שצריך להתפשר. זה למה עמדת ישראל צריכה להיות מה שיותר ימינה, שאז גם אם תהיה פשרה, היא תהיה יותר רחוקה מהים.
הסבר #2: ההבדל בין "לך בשלום" ו"לך לשלום", זה שהאות למד הקדמית משמעותה להתקדם לכוון, לא לעמוד במקום אחד. "תלמידי חכמים מרבים שלום בעולם", ביחד עם זה נאמר עליהם "ילכו מחיל ⁵אל חיל". לא להסתפק עם "שלום" שלא עושים לנו שואה רחמנא ליצלן ולהגיד שאם אפשר לחגוג יום עצמאות, זו כבר "ראשית צמיחת גאולתנו", כי בהשוואה למה שהיה בימי הביניים זה מצב מזהיר. גם אם המצב מזהיר, צריך להתקדם שיהיה עוד יותר "מחיל אך חיל", אחרת זה לא שלום.
אותו דבר גם עם "לצד הזה". גם אם זה כבר הצד הנכון, ובלשון התלמוד הובא בספר תניא קדישא בתחילתו
"ואפילו כל העולם כולו אומרים לך צדיק אתה..", צריך להתקדם עוד ועוד "לצד הזה", כי צדיק זה מלשון "צד", להתקדם עוד ועוד בכוון להיות צדיק, "ילכו מחיל אל חיל".
מבקשת עזרה במזוןiskabelka1
שלום ,. אני אם יחידנית - רווקה , מגדלת ילד בן 7 לבדי . אחרי שאימא נפטרה מסרטן אני נשארתי לבדי בעולם הזה . אין לי משפחה ואין לי קרובים .
עשיתי ילד בטיפולי פוריות , , כדי שיהיה לי בשביל מי לחיות .
כיום הוא לומד בכיתה ב' בבית ספר דתי ,ירא שמיים ! צדיק אמיתי !
לילד אין אבא - לכן אין מזונות . נתקלתי בקשיים מאוד גדולים ת בגלל חובות ., גרה ברמלה . מבקשת עזרה במזון , מצרכים בסיסים כמו קונפלקס , ממרח שוקולד, ביצים , חמאה, שמן ,פסטה חלב,,ירקות . לא נעים בכלל לבקש עזרה, אבל בלי שאלות ,רק מהנתינה מהלב ..... בבקשה אשמח אם תושיטו יד של עזרה .🙏
תפני לבית חב"ד ברמלהבת.
אני פניתי אליהם ברמלה - לא קיבלתי מהם שום מענהiskabelka1
נסי לפנות לארגון כולל חבדפונקציה
איך השיחה של הרבי על צמאה לך נפשי עזרה לי להבין...hamedinai
המכשול הכי מרכזי להגיע לשלום - מחנות הפליטים.
75 שנה שהם "פליטים" , דבר שאין לו אח וריע בהיסטוריה.
כל קיומו של עם ישראל הוא פלא ונס על-טבעי, ובאותה מידה גם שנאת ישראל אין לה הסבר הגיוני.
מחנות הפליטים מתוחזקות במיוחד בכדי לשמר את ההתנגדות לקיומה של המדינה היהודית בארץ ישראל.
ביחד עם זה, מחנות פליטים אלו גורמים לנו להיזכר שאנחנו יהודים עם היסטוריה של אלפי שנים שחזרנו לארצנו.
אחרת נשאלת השאלה: באיזו זכות מגיע יליד רוסיה שיש לה ארץ הכי גדולה בעולם, מעולם לא דיבר עברית, כותב משמאל לימין, בא עם נשק בידיים מול הטוענים שהם צאצאים של פליטי 48.
אולי יש פה מסר מן השמים:
וְהָעֹלָה עַל רוּחֲכֶם הָיוֹ לֹא תִהְיֶה אֲשֶׁר אַתֶּם אֹמְרִים נִהְיֶה כַגּוֹיִם כְּמִשְׁפְּחוֹת הָאֲרָצוֹת.. חַי אָנִי נְאֻם אֲ-דֹנָי ה' אִם לֹא בְּיָד חֲזָקָה וּבִזְרוֹעַ נְטוּיָה... אֶמְלוֹךְ עֲלֵיכֶם (יחזקאל כ לב).
לכן אם נחזור בתשובה ייבטל הצורך של מחנות פליטים אלו, כי כבר גמרו והשלימו את תפקידם וייעודם.
כי כל הסיבה לקיומם הלא-טבעי היה בכדי לעורר אותנו שלא נתחמק מהשאלה #באיזו_זכות ולמה הארץ שייכת לנו.
סימוכין:
הביאור הידוע על הניגון "צמאה לך נפשי.. אך טי דורין.."
האזינו: כשהרבי שר והסביר את הניגון `צמאה לך נפשי` ● מיוחד
שכל תפקידו של היצר הרע רק להעלות את האדם למדרגה יותר נעלית, ואם כן כאשר האדם השלים את המשימה, מתבטל הצורך של היצר הרע.
זה היה משיחת פורים ה'תשח"י (1958).
והפלא ופלא, בתלמוד (סוכה נב ב) מובא קשר בין היצר הרע לישמעאלים:
"ארבעה מתחרט עליהן הקב"ה שבראם, ואלו הן: גלות, כשדים, וישמעאלים, ויצר הרע".
זה באמת הזוי ברמה ששומעים רק משרופים.מי האיש? הח"ח!אחרונה
ראיתי כבר בזמנו את העלונים שמתארים איך יבוא המשיח ואז משבר האקלים ייעלם כהרף עין (ועוד נגזרה מכך מסקנה שאין מה להיות מוטרדים).
לחשוב שמחנות הפליטים הרעילים והמסוכנים - והעמוסים אנשים מלאי שיטנה ומשטמה לישראל - משמשים כאיזה מטה זעם הולוגרפי תיאולוגי, זה בערך אותו ההיגיון.
אגב, העלונים ההם הופיעו למיטב זכרוני עוד כשבחיים היתה חיותו, אבל גם אם אני טועה בכרונולוגיה הזו אזי מכל מקום הם הופיעו כשהמשיחיזם שלאחר המוות עוד היה בשיאו.
מובן שכל התפיסה הזו נשענת על ימי ההאדרה המטורללת למבצע "סופה במדבר" (שחרור כוויית מהפלישה העירקית) ותום הקומוניזם במדינות הסובייטיות-לשעבר, שיצרו שבתאות ברורה ומובהקת.
מחפש ספר בנרותיונה ב
אני מחפש את הספר "שערי לימוד החסידות" של הרב מיכאל חנוך גולומב
גם יד שניה
מישהו יודע היכן ניתן להשיג?