התייעצות בשאלה חשובה:אנונימי (פותח)

יש לי שאלה חשובה שהרבה זמן אני מתחבט ומתלבט בה ועוד לא מצאתי בחוגים הנקראים היום "חב"ד" כל כך תשובה לשאלה.

כידוע הרבי אמר כל י' שבט מאמר על בסיס המאמר הקודם של הרבי הריי"צ זי"ע "באתי לגני".

המאמר "באתי לגני" האחרון שהרבי הגיה ניתן לחסידים בתשמ"ח ושם כתוב ככה:

"והנה, כאמור לעיל, דע"י שהנשיאים גילו לנו כל זה, ניתוסף עוד יותר בהנתינת כח לכאו"א מהצבאות הוי' [ובפרט צבאות הוי' דדורנו זה, דור השביעי מאדמו"ר הזקן, ודור התשיעי מהבעש"ט, ומיד נעשה דור זה (דור האחרון דהגלות) דור הגאולה, דור העשירי שהולך לקראת משיח צדקנו]" (ההדגשה של הדור העשירי היא שלי ולא במקור)

ושאלתי היא: מה בדיוק קרה אז? מה זאת אומרת הדור העשירי? אם יש דור עשירי אז יש גם מנהיג ונשיא לדור העשירי - אז מי זה?

קשה להסתתר כאן מאחורי טענה שהאנטי מאוד אוהבים שזה "לא מוגה" (טענה מופרכת בעליל אבל אין זה המקום להתעסק איתה ועוד לא-לוה מלין) - שכן זה מאמר שהרבי הגיה ממש. אני מקווה שטענות כמו "הרבי טעה" ח"ו לא ישמעו כאן...

אשמח מאוד לקבל תשובה ענינית ולא תשובה מתחמקת ומתמרחת וד"ל...

 

השאלה לא מובנת לי בכללדובלה
הרי מדובר על הדור שנכנס לגאולה, וא"כ מלך המשיח עצמו נשאר הנשיא בדור הזה ובכל הדורות שבאים אחריו. למה שיהיה צריך להתחלף נשיא אחרי ביאת משיח??
תקרא שם שוב, התשובה שלך ממש לא ברורה:אנונימי (פותח)
הרבי משייך דור לנשיא, הוא אומר שהוא (והדור שלו בעצם) זה דור שביעי לאדמו"ר הזקן - זה לא חלוקה של תקופת זמן שאורכת X שנים כפול שבע אלא שבעה נשיאים - אישים - שהתחלפו, אוו גבר הוא אומר שדורו הדור התשיעי לבעל שם טוב - על אותו בסיס - של נשיאים שהתחלפו מהבעל שם טוב ועד אליו - אז ברור שגם המעבר לדור העשירי זה מעבר של אישיות ולא ענין של תאריך (כמו ששאר המעברים הם מעבר של אישיות). הבהרתי את עצמי?

אגב, למדת את המאמר הזה בעבר ואתה זוכר אותו היטב או שהספקת ב19 דקות שעברו מאז שאני שלחתי את השאלה ועד שאתה ענית את התושבה ללמוד אותו היטב ולענות תשובה ענינית?
לשאלה הראשונהדובלה
א. האם לדעתך הדור השביעי הולך להמשך ולהיקרא דור השביעי גם עוד מאתיים שנה? דור פירושו מחזור מסויים של אנשים, שלעניננו נמדד לפי הנשיאים. אך ברור שאם נשיא אחד ישאר לחיות נשיא, זה לא יעצור את מרוצת הדורות.
ב. כנראה שעצם ביאת הגאולה שבה מתחיל תקופה חדשה, מחשיב את זה לדור חדש.

ולשאלה השניה - מדוע אתה כ"כ תוקפני היום, מישהו עיצבן אותך? הסגנון הזה ממש לא מקובל עלי ואתה מתבקש להפסיק.
וכן, למדתי את המאמר הזה יותר מעשר פעמים.
לא הבנתי אותך:אנונימי (פותח)
ההודעה הקודמת בטעות נשלחה בטרם עת:אנונימי (פותח)
אם דוק נמדד לפי תתקופת חייו של נשיא - אז כל דור באמת נמשך מספר אחר של שנים. אורך הדור של הבעש"ט היה כו"כ שנים, ושל מגיד מפר אחר וכן הלאה - אם כך - לא הבנתי בכלל את החילוק שלך - למה שפתאום אחרי 38 שנה (היו נשיאים בחב"ד שהיו נשיאים יותר זמן) - פאום נשיא הדור יגיד שהדור מתחלף כאשר הנשיא נשאר??

בקשר לשאלה השניה - אני מתלבט אם לענות על החלק המקניט שבתשובתך, על החלק השני נשאר לי רק לומר שאולי יותר מעשר (ישר כח על העוז לעמוד מול האמת!) זה אולי לא מספיק...
אז תנסה להביןדובלה
כל עוד מדובר על דורות שמתחלפים בסדר אנושי, אנו מתייחסים לדור ביחס לנשיא שבו, כיון שבזה עסקינן - לא משנה מספר השנים המשתנה. אבל כאן אחרי ככלות הכל, כל הדור כולו התחלף, רק הנשיא פשוט הפך לנשיא ניצחי. האם הדורות נעצרו כאן? ובפרט שכנ"ל, בביאת הגאולה מתחילה בכ"ז תקופה חדשה.

חח, אני הפכתי כאן להיות ה"מקניט", ורק בגלל שהערתי לך בעדינות על התוקפנות המשונה שלך?? עולם הפוך ראיתי.
????????????????????.S.C2
רואים שאתם בישיבה ברוך ה' ("תלמידי חכמים מרבים שלום בעולם, שנאמר:וכל בניך למודי ה' ורב שלום בניך....") עלו והצליחו!

נ.ב בא לכם להפסיק להתווכח?!
צפיחית בדבש.אנונימי (פותח)
צר לי שאינני מבין כל כך מהר כמוך יתכן וזה בגלל שכך ה' ברא אותי ויתכן בגלל קלקולים אחרים שקלקלתי, בכל אופן זו המציאות. אשמח אם תוכל לאחוז בקו החסד ובמידתם של בית הלל - תעביר על מידותיך ובכל זאת תסביר לי איפה התשובה לשאל העיקרית ששאלתי ואחדד את השאלה:

מה קרה בי"א שבט תשמ"ח שגרם לכך שעד אז דור היה מתחלף בפטירת הנשיא ומאז (לדבריך, שאינני זוכה להבין אותם וגם לא למצוא סימוך הגיוני אליהם - אבל כאמור כנראה זה בגלל שאני קצת קשה הבנה) דור מתחלף בזמן אבל לא בפטרית הנשיא - אלא (שוב, לדבריך) פתאום לאחר שלושים ושמונה שנות נשיאות גם התחלף דור וגם התחלפה שיטת "שינוי הדור".

אני מקווה שהבהרתי את שאלתי ואל תקפיד עלי שאני מנדנד - פשוט באמת קשה לי להבין וה' הטוב יעזור ויתן לי שכל כדי להבין יותר טוב.

בתודה מראש ושבוע טוב.
וכמובןאנונימי (פותח)
כפי שכתבה כאן "חבדניקית" לא מזמן, השאלה אינה פרטית לדובל'ה, אשמח גם לשמוע תשובות של עוד אנשים - לא אכפת לי - רק שבאמת אזכה להבין. אולי תתפללו עלי שהראש הסתום שלי יפתח בעז"ה.
אני אתכוון גם אליך בזמן שאני מתפללתS.C2
על עצמי (כל המתפלל לשלום חברו נענה תחילה)נסה את זה גם...
אני מנסה להבין.דובלה
יחד איתך, לא קבעתי מסמרות. אני אומר זאת בדרך אפשר, ושוב:
בד"כ דור מתחלף (לענייננו!) ע"פ הנשיא. אבל מה קורה אם הגענו לתקופה חדשה, לתקופת הגאולה, שאז הנשיא נשאר אותו אחד? האם הדורות יפסיקו להתחלף, או שפשוט נמצא "שיטה" אחרת להחליף לפיה את הדור?

אבל זה באמת אני לא יודע. בעיקר מה שאני רוצה לומר הוא, שלכאורה הרבי חילק כאן חלוקה הגיונית למדי, שלאחרי שתגיע הגאולה, תתחיל בהחלט תקופה חדשה בנשיאות - כמלך המשיח, וזה בהחלט הגיוני שלאחרי 50 שנה של דור השביעי בגלות, יתחיל כאן דור חדש של גאולה...
אנסה להסביר קצתאנונימי (פותח)
לא שאלתי גדולים וטובים ממני לכן אני יכול רק לנסות להסביר, ועל אחריותי בלבד.

נראה לי שניתן להסביר את זה על פי מה שהרבי אומר בשיחת חיי שרה תשנ"ב כינוס השלוחים ואני מצטט:

"זה רוחו של מלך המשיח" - מאחר שנפעל התחי'ה בתור נשמתו דכ"ק מו"ח אדמו"ר בפועל ממש, כנשמה בגוף (ולא רק כפי שהוא "רוח אלוקים מרחפת על פני המים").

לאחרי שלומדים את השיחות והמאמרים של הרבי מלך המשיח, רואים שהרבי בדרך כלל מתייכס לרבי הקודם כנשיא דורנו וכמלך המשיח, כך שמפשטות דברי הרבי הרבי הקודים הוא הנשיא של הדור השישי ושל הדור התשיעי, בדור השישי כנשמה בגוף ובדור התשיעי כהמשך של הדור התשיעי, רק בפעמים בודדות הרבי הסביר שהמשך נשיאותו של הרבי הקודם היא ע"י שנשמתו התלבשה בגופו של הרבי שליט"א.

אותו דבר פה כנראה הרבי מסביר את הדברים שאמנם "אנחנו הדור האחרון לגלות והדור הראשון לגאולה" (שהרבי אומר את זה פעמים אין ספור), אבל בשביל ההתגלות ממש של מלך המשיח והבאת הגאולה (בלשון הרבי שליט"א "להוליך אותנו לקראת משיח צדקנו"), תהיה במלך המשיח כמין תחיה של עניין חדש בנשמתו, וזה מה שהרבי קורא דור העשירי.

הכל על אחריותי האישית לא שאלתי לכן שום דבר לא מוחלט, והרוצה להחכים ילמד...
הסבר הגיוני מאודדובלה
דור העשיריאנונימי (פותח)
הרבי אמר שהדור הזה הוא דור אחרון לגלות ודור ראשון לגאולה. אז, לפי זה, מדובר באותו דור. וגם כאן כתוב שמיד נעשה דור זה - כלומר שמדובר על אותו הדור - דור השביעי הוא דור העשירי.
באיזה אופן מדובר? שאלה טובה ויש לעיין בה.
ביחס לבעש"טדובלה
אנחנו דור שביעי מאדה"ז, אבל דור תשיעי מהבעש"ט.

הרבי אומר שם שמיד עוברים לדור עשירי (מהבעש"ט, כמובן), בביאת הגאולה. השאלה הייתה מה גורם לדור להתחלף, אם הנשיא נשאר אותו אחד.
שאלה נוספת ששמעתי, והזכירו אותה כאן, שבשיחות אחרות לכאורה משמע שאותו הדור עצמו (השביעי-תשיעי) הוא גם הדור הראשון לגאולה. שמעתי הרבה שדנו בזה כבר, לא זוכר מה היתה המסקנא.
כנראה בגלל החביבות של ה"שביעי"דובלה
אכן, בדרך כלל ועל-פי רוב, הרבי קרא לדור שלנו "דור השביעי".

אבל מאידך אי אפשר להתעלם לחלוטין מהמגיד והבעש"ט, מייסדי החסידות.... הם חלק מ"שלשלת האור". שים לב, שב"שער בלאט" של ספרי קה"ת, כמו למשל לקו"ש, כתוב "קובץ שלשלת האור - היכל תשיעי" (אצל הרבי), ואצל הריי"ץ זה היכל שמיני וכן הלאה. כלומר, שבעצם שלשלת האור מתחילה מהבעש"ט.
הכל אותו דוראנונימי (פותח)
"השביעי מאדמו"ר הזקן, ודור התשיעי מהבעש"ט, ומיד נעשה דור זה (דור האחרון דהגלות) דור הגאולה, דור העשירי "
על פניו נראה שמדובר באותו דור.
אולי בזכות הכוח שניתן לנו אנחנו כבר נקראים גור עשירי מבחינת המוכנות לגאולה?
צריך ללמוד את כל המאמר, כי בדרך כלל סיום כזה הוא על פי הנאמר במאמר.
אפשר קצת הסבר על מה בדיוק אתם מדברים?נשארת חסויה
הרבי אמרדובלה
בהרבה הזדמנויות, שהדור שלנו, שהוא השביעי מבעל-התניא והתשיעי מהבעל-שם-טוב, הוא הדור האחרון של הגלות והוא עצמו גם הראשון של הגאולה.
בהזדמנות אחרת הרבי אמר שמהדור שלנו (התשיעי) עוברים לדור העשירי, דור הגאולה. שמכאן זה נשמע שהדור של הגאולה זה כבר דור חדש. אז על זה דנים, לפי מה הדור מתחלף, ומה באמת קורה כאן.
לא הבנתי כ"כ את הסתירהאנונימי (פותח)
כי לפי דעתי הכוונה כאן היא לזה שהדור הראשון לגאולה הוא בעצם דור עשירי כי זוהי תקופה חדשה וכידוע שכולם יחזרו לעפר ויקומו שוב (למרות שהרבי אמר שזה התבטל אבל הענין יישאר שכביכול נוולד מחדש)
למה לא לקפוץ למשפיע או למושיקו
ישיבה וכדו' שמה אפשר לשבת על זה יותר ולהבין יותר טוב מאשר על גבי הפורום.

כי זה פשוט שאלה יפה...
חוצמיזה הייתי רוצה לדעתאנונימי (פותח)
באיזה שיחה הרבי אומר שאנחנו דור עשירי???
כתוב למעלה בציטוט.אנונימי (פותח)אחרונה
ספרים לישיבה חסידיתישיבת שפע

שלום וברכה,

מחפשים תרומה של ספרי קודש לבית מדרש בישיבת שפע מקור חיים בירושלים- ישיבה תיכונית בניחוח חסידי מיסודו וברוחו של הרב עדין אבן ישראל שטיינזלץ זצ"ל.

מחפשים בעיקר ספרי חסידות והלכה, אך כל ספר יתקבל בברכה.

ניתן ליצור קשר במייל oyagel@yeshivatshefa.org.il

תזכו למצוות

חבדניקים מתגייסים לצבא כמו דתיים לאומייםתמימלה..?
או לא מתגייסים כמו חרדים?
לא זה ולא זהתות"ח!

הם מתגייסים (לא יודע בדיוק כמה אחוזי הגיוס שם, אבל הם לא כמו החרדים, זה בטוח), אבל לעומת הדתיים-לאומיים שמתייחסים לצבא כחלק מהתחייה הלאומית של עם ישראל, כחלק מהגאולה, החב"דניקים מתייחסים אל זה בצורה פרגמטית, שצריך צבא באופן טכני כדי להגן על העם (כך לפחות ידוע לי). אגב, זו תפיסה שדומה גם לתפיסה החילונית את הצבא. הויכוח העקרוני הזה הוא לא רק לגבי הצבא, אלא לגבי כל מוסדות המדינה וכו'.

אממתמימלה..?

אבל בחבד הכל סובב סביב השליחות של האדם, אז אולי בטוחים שזו השליחות של הבחורים בגיל הזה...

אני יודעת שבתי ספר של חבד וכאלו לא נחשבים חרדיים אלא ממלכתידתי כי הרבי רצה שאנשים שלא שולחים את הילדים שלהם לחרדי-ישלחו לחבד ויקבלו חינוך מספיק חרדי ומספיק ממלכתי... אז ישיבות חבדניקיות זה כמו הסדר או כמו ישיבות חרדיות?

נכון, את צודקתתות"ח!

חשבתי על זה, התלבטתי אם לכתוב את זה. חלק מהמידד של השירות בצה"ל בחב"ד זה המידד של השליחות, שכדי לקדש את שם ה' בעולם ולגרום לשם שלו להיות אהוב בעולם, הם הולכים לצבא (לא יודע בוודאות אם זה השיקול שלהם, אבל זה בהחלט הגיוני). אבל בסופו של דבר אצלם זה רק כלי כדי להגן/לקדש את שם ה' בעולם. מבחינת התפיסה החבדי"ת אין ערך עצמי (ערך מקודש) לצבא. לא כ"כ הבנתי את השאלה שלך בסוף.

נ.ב אינני חב"דניק והדברים נכתבו לפי ראות עיניי. עדיף שתשאלי חב"דניק שיסביר לך את תפיסתם.

תודהתמימלה..?
השאלה היתהבישיבות חרדיות אסור להתגייס, בהסדר חלק מהישיבה זה הצבא, איפה חבד ממוקמות על הרף של אסור עד חובה?
בשמחהתות"ח!

אה, עכשיו הבנתי. לא יודע. מניח שבאמצע (יש אפשרות אך לא חובה)

איפשהו באמצעפונקציה

יש ישיבות שהמקובל בהן הוא לעשות פטור (כמו הישיבה בכפר חבד) ויש כאלה שיש להן הסכמים עם הצבא על שירות אחרי שנת לימודים ב770 ורצוי גם חתונה (כמו הישיבה בקרית גת)

שתיהן ישיבות גדולות עם לא מעט תלמידים.

אבל חייבת להדגיש שבסופו של דבר זו תהיה הבחירה האישית של הבחור לכאן או לכאן וזה לא משנה איפה הוא לומד.

באף ישיבה אין איסור מפורש ללכת לצבא (אלא רק מינימום דחיית שירות עד אחרי החתונה) אבל גם אין יותר מידי עידוד לצבא.

רעיונית זו מה שהבחור רוצהפונקציה

לדוגמא במשפחה שלי חלק עשו פטור משירות וחלק שירתו.

אחת הבעיות המרכזיות שגורמות להמון בחורים להוציא פטור זה שהצבא עושה להם בעיות עם שנת הלימודים ב770 אחרי 3 שנים בישיבה גדולה ואף בחור לא רוצה להיות עריק ולהסתבך.


התוצאה היא שחלק מהבחורים עושים פטור וחלק חותמים על הסכם מסויים שדוחה להם את השירות לאחרי החתונה.


לרוב מי שעשה פטור כבר לא יעשה צבא, אם כי יש כאלה שמבטלים אותו (לפעמים אפילו בגיל 30+ ואז הם מתגייסים לפיקוד העורף, הרבנות או כל מיני דברים בסגנון).

ממ מענייןתמימלה..?אחרונה

תודה

מחפש ספרים חב"דים על תפילהred panda

היי,

במסגרת מאמר שאני עושה על תפילה וכוונותיה , מחפש  שמות של ספרים חב"דיים על עניין התפילה וכוונותיה (מה לכוון וכו'). ברמת הידע שלי, למדתי בעיקר את ספר התניא ועוד מספר קונטרסים קטנים.

תודה!

ספרים לישיבה חסידיתישיבת שפע

שלום וברכה,

מחפשים תרומה של ספרי קודש לבית מדרש בישיבת שפע מקור חיים בירושלים- ישיבה תיכונית בניחוח חסידי מיסודו וברוחו של הרב עדין אבן ישראל שטיינזלץ זצ"ל.

מחפשים בעיקר ספרי חסידות והלכה, אך כל ספר יתקבל בברכה.

ניתן ליצור קשר במייל oyagel@yeshivatshefa.org.il

תזכו למצוות

דיוק כל אות במילים "כי ה' לצד הזה", כמו "לך לשלום"hamedinai

תקציר:


האדמו"ר מלובביץ׳ (חב"ד) לנתניהו -


"תצטרך להיאבק עם 119 אנשים, בוודאי לא תתרשם מזה כיוון שהקדוש ברוך הוא לצד הזה״.


דיוק המילים "לצד הזה" ולא "בצד הזה", דומה מאוד למה שבתלמוד מדייקים שצריך להגיד "לך לשלום" ולא "לך בשלום".


הסבר בדרך אפשר ב2 אופנים 👇


לדייק בכל אות. צוטט בשם הרבי "כיוון שהקב"ה בצד הזה". משמיעת הקלטת שומעים ברור שהרבי אמר "כיוון שהקב"ה לצד הזה", עם אות למ"ד, לא אות בי"ת.

https://x.com/OrwellTruth1984/status/1759284144620667267


מה זה משנה? בתלמוד מדייקים שצריך להגיד "לך לשלום" ולא "לך בשלום".


הסבר #1: אולי כי למ"ד זה לשון לימוד, צריך ללמוד ולהתקדם.


נכון בהקשר לשלום, למרות שבהשקפה הראשונה נראה כאילו אם עושים פשרה משיגים שלום, הנה כאשר לומדים את הנושא לעומק, מגלים שזה נכון רק בהקשר לאויב ידידותי ומתחשב, המריבות שבתוכנו. כאשר מדובר בהקשר לאויב האכזרי החיצוני זה הפוך: כל כניעה אליו רק מרחיקה את השלום.


נכון גם בהקשר ל"צד הזה". צריך ללמוד את הצד, האם הוא באמת הצד שאפשר להגיד עליו "הקדוש ברוך לצד הזה". יש "ידידים" במרכאות שטוענים שהם בצד הזה, אבל הנכון הוא שהם באמצע. כמה באמצע? תלוי מה עמדתנו, כי אם אנחנו נסכים לעמוד עם רגל אחת ביבשה ורגל אחת בים, טענת שונאי ציון ועוכרי ישראל תהיה שזה לא מספיק, ועמדת ה"ידידים" האלו תהיה שצריך להתפשר. זה למה עמדת ישראל צריכה להיות מה שיותר ימינה, שאז גם אם תהיה פשרה, היא תהיה יותר רחוקה מהים.


הסבר #2: ההבדל בין "לך בשלום" ו"לך לשלום", זה שהאות למד הקדמית משמעותה להתקדם לכוון, לא לעמוד במקום אחד. "תלמידי חכמים מרבים שלום בעולם", ביחד עם זה נאמר עליהם "ילכו מחיל ⁵אל חיל". לא להסתפק עם "שלום" שלא עושים לנו שואה רחמנא ליצלן ולהגיד שאם אפשר לחגוג יום עצמאות, זו כבר "ראשית צמיחת גאולתנו", כי בהשוואה למה שהיה בימי הביניים זה מצב מזהיר. גם אם המצב מזהיר, צריך להתקדם שיהיה עוד יותר "מחיל אך חיל", אחרת זה לא שלום.


אותו דבר גם עם "לצד הזה". גם אם זה כבר הצד הנכון, ובלשון התלמוד הובא בספר תניא קדישא בתחילתו

ספריית ליובאוויטש

"ואפילו כל העולם כולו אומרים לך צדיק אתה..", צריך להתקדם עוד ועוד "לצד הזה", כי צדיק זה מלשון "צד", להתקדם עוד ועוד בכוון להיות צדיק, "ילכו מחיל אל חיל".

מבקשת עזרה במזוןiskabelka1

שלום ,. אני אם יחידנית - רווקה , מגדלת ילד בן 7 לבדי . אחרי שאימא נפטרה מסרטן אני נשארתי לבדי בעולם הזה . אין לי משפחה ואין לי קרובים .

עשיתי ילד בטיפולי פוריות , , כדי שיהיה לי בשביל מי לחיות .

כיום הוא לומד בכיתה ב' בבית ספר דתי ,ירא שמיים ! צדיק אמיתי !

לילד אין אבא - לכן  אין מזונות .  נתקלתי בקשיים מאוד גדולים ת בגלל חובות ., גרה ברמלה  . מבקשת עזרה במזון , מצרכים בסיסים כמו קונפלקס , ממרח שוקולד, ביצים , חמאה, שמן ,פסטה חלב,,ירקות . לא נעים בכלל לבקש עזרה, אבל בלי שאלות ,רק מהנתינה מהלב ..... בבקשה אשמח אם תושיטו יד של עזרה .🙏

תפני לבית חב"ד ברמלהבת.
אני פניתי אליהם ברמלה - לא קיבלתי מהם שום מענהiskabelka1
נסי לפנות לארגון כולל חבדפונקציה
איך השיחה של הרבי על צמאה לך נפשי עזרה לי להבין...hamedinai

המכשול הכי מרכזי להגיע לשלום - מחנות הפליטים.


75 שנה שהם "פליטים" , דבר שאין לו אח וריע בהיסטוריה.


כל קיומו של עם ישראל הוא פלא ונס על-טבעי, ובאותה מידה גם שנאת ישראל אין לה הסבר הגיוני.


מחנות הפליטים מתוחזקות במיוחד בכדי לשמר את ההתנגדות לקיומה של המדינה היהודית בארץ ישראל.


ביחד עם זה, מחנות פליטים אלו גורמים לנו להיזכר שאנחנו יהודים עם היסטוריה של אלפי שנים שחזרנו לארצנו.


אחרת נשאלת השאלה: באיזו זכות מגיע יליד רוסיה שיש לה ארץ הכי גדולה בעולם, מעולם לא דיבר עברית, כותב משמאל לימין, בא עם נשק בידיים מול הטוענים שהם צאצאים של פליטי 48.


אולי יש פה מסר מן השמים:


וְהָעֹלָה עַל רוּחֲכֶם הָיוֹ לֹא תִהְיֶה אֲשֶׁר אַתֶּם אֹמְרִים נִהְיֶה כַגּוֹיִם כְּמִשְׁפְּחוֹת הָאֲרָצוֹת.. חַי אָנִי נְאֻם אֲ-דֹנָי ה' אִם לֹא בְּיָד חֲזָקָה וּבִזְרוֹעַ נְטוּיָה... אֶמְלוֹךְ עֲלֵיכֶם (יחזקאל כ לב).


לכן אם נחזור בתשובה ייבטל הצורך של מחנות פליטים אלו, כי כבר גמרו והשלימו את תפקידם וייעודם.


כי כל הסיבה לקיומם הלא-טבעי היה בכדי לעורר אותנו שלא נתחמק מהשאלה #באיזו_זכות ולמה הארץ שייכת לנו.


סימוכין:


הביאור הידוע על הניגון "צמאה לך נפשי.. אך טי דורין.."

האזינו: כשהרבי שר והסביר את הניגון `צמאה לך נפשי` ● מיוחד


שכל תפקידו של היצר הרע רק להעלות את האדם למדרגה יותר נעלית, ואם כן כאשר האדם השלים את המשימה, מתבטל הצורך של היצר הרע.


זה היה משיחת פורים ה'תשח"י (1958).


והפלא ופלא, בתלמוד (סוכה נב ב) מובא קשר בין היצר הרע לישמעאלים:


"ארבעה מתחרט עליהן הקב"ה שבראם, ואלו הן: גלות, כשדים, וישמעאלים, ויצר הרע".

זה באמת הזוי ברמה ששומעים רק משרופים.מי האיש? הח"ח!אחרונה

ראיתי כבר בזמנו את העלונים שמתארים איך יבוא המשיח ואז משבר האקלים ייעלם כהרף עין (ועוד נגזרה מכך מסקנה שאין מה להיות מוטרדים).
לחשוב שמחנות הפליטים הרעילים והמסוכנים - והעמוסים אנשים מלאי שיטנה ומשטמה לישראל - משמשים כאיזה מטה זעם הולוגרפי תיאולוגי, זה בערך אותו ההיגיון.

אגב, העלונים ההם הופיעו למיטב זכרוני עוד כשבחיים היתה חיותו, אבל גם אם אני טועה בכרונולוגיה הזו אזי מכל מקום הם הופיעו כשהמשיחיזם שלאחר המוות עוד היה בשיאו.

מובן שכל התפיסה הזו נשענת על ימי ההאדרה המטורללת למבצע "סופה במדבר" (שחרור כוויית מהפלישה העירקית) ותום הקומוניזם במדינות הסובייטיות-לשעבר, שיצרו שבתאות ברורה ומובהקת.

מחפש ספר בנרותיונה ב

אני מחפש את הספר "שערי לימוד החסידות" של הרב מיכאל חנוך גולומב

גם יד שניה

מישהו יודע היכן ניתן להשיג?

אולי יעניין אותך