ב"ה
טוב לדעת שאני חש. לקחתי אלי.
דבר שני-
אני חושב שראוי להביא פה משהו על אחד משליחי חב"ד, שהיה צריך להגיע לאיזה חור בעולם ולנהל בית חב"ד. הנ"ל היה בן 19, ורצה לקבל כניסה כמנהל בית חב"ד, לאיזה מדינה נידחת בחור באמריקה.
הפקידים שלחו שאלה, האם יש לו המלצות שהוא בעל קישורים נדרשים או שזה כיסוי לפעילותו כסוכן, כי הנ"ל הגיע מברית המועצות (פעם היה דבר כזה...).
הרבי כתב לו מכתב, ובו הוא כתב דברים כאלו:
שבני אמריקה המפונקים, באמת אינם בוגרים בגילו בשביל לנהל בית חב"ד.
אבל הוא הגיע מרוסיה, ולמד הרבה בזמן שבני גילו מתבטלים.
הם קיבלו את ההמלצה והנ"ל ניהל את בית חב"ד שם.
אני צריך למצוא את המקור, בכ"ז - זה המסר.
לא צריכים להתחשב בגיל הכותב/אומר/מביע, אלא האם דבריו הם נכונים או לא.
רבים מגדולי ישראל (הרמ"א נפטר בגיל 38!, וכל יהודי אשכנז כמעט הולכים לפיו ה'מפה' לשלוחן - ההגהות, ההשגות והמחלקותו שלו על שו"ע), הגיעו לגדולה בקטנותם, כיוון שלמדו הרבה וידעו המון, והיו מוערכים על כולם, ומתדיינים עם גדולים מהם בהרבה, בתקיפות בחירפות ובחכמה רבה...
לא שאני משווה את עצמי, אבל....
בעולם המודרני בן 14 הוא ילד קטן, שמשחק עם חברות שלו כאילו כלום, הולך להופעות ועושה שטויות, משחק, 'מתנסה' בחיים, יש כאלה שזה נגמר באלכוהול, יש כאלה בבית סוהר אחרי רצח, במוסד סגור אחרי תקיפת מורה/גרפטי ברמה מוגזמת, סמים וכו'. את החתונה הוא יעשה, אם בכלל- בגיל 28 לכל הפחות, שהרי לפני זה לא בשלים, והוא עדיין שרוי בשטויות, ובנהיה אחרי אהבה נצחית שתוחלף בעוד חצי שנה באהבה לנצח (המשפט האחרון מתוך 'רביבים', של הרב אליעזר מלמד)
בהלכה-
ילד בן 14, הוא אדם המודע למעשיו ובונה את האישיות שלו, מתגבר את יצירו ומשתלט עליהם בחכמה רבה, עפ"י מה שהוא מקבל מרבותיו, ולומד דברים ברמה של אונברסיטה לכל הפחות, ומתחתן בעוד ארבע- חמש-שש שנים, ומשקיע את חייו בכך. הוא מודע שהוא צריך להשקיע בכל תחום בחיים כמה שיכול, ואין לו זמן לבזבוז, לבילוי (מלשון לבלות - להרוס, לקלקל), ושטויות אחרות, ומודע שיש לו תפקיד והוא צריך ליישם אותו בעולם.
וכמו שאומר עמישב-
וניכרים דברי אמת.