"באבוד רשעים רינה" או-בנפול אויבך אל תשמח ו-רכילותצחקן
עבר עריכה על ידי צחקן בתאריך י"ט חשון תשס"ח 22:28
ב"ה

קודם כל - הלכה למעשה - רכילות:
שאלתי את הראש ישיבה שלי, והוא הורה לי למחוק את מה שכתבו בפורום על הבן של יגאל עמיר.
לגבי רה"מ- אני אשאל אותו מחר, אבל בעקרון תחשבו מאיזה מניע אתם כותבים את האשכולות בעניין אנשים.
עוד בעניין אנשים - לגבי הגשש שנפטר היום (?) - אז, השארתי. אם נפטר אדם שטמא את לשונות בקללות, אין המקום בפורום הזה. לא באתי ח"ו לומר על מי שנפטר היום- כי אין לי מושג ואני לא מכיר.

בעקבות מחלת ראש מכשלת ישראל, רציתי להביא לדיון רציני את העניין-
באבוד רשעים רינה (משלי י"א) או בנפול אויבך אל תשמח (משלי כ"ד)

מאמר של הרב משה צוריאל (מאמר מאוד ממצה וארוך. מומלץ)

נשמח לעוד מקורות להעמקה בעניין.
עפ"י פרוש 'דעת מקרא':צחקן
עבר עריכה על ידי מוריה בתאריך י"ט חשון תשס"ח 07:47
ב"ה

בנפול: דרגה מוסרית גבוהה - דעת מקרא.
תוספת של מוריה: המוסריות בעולם ירדה, לכן, מצווה זו לא תקפה.
מאיפה לה שהמוסריות ירדה בעולם? בבראשית כתוב, שמימי נח, המוסריות של האדם יורדת כל  הזמן.

באבוד. כאשר רשע מת צריך לשמוח, מאחר שהרשע והגזל סרו.

[דעת מקרא~]

דיון באתר ישיבה:
http://www.yeshiva.org.il/forum/forumShow.asp?tid=110016&fid=32
דעתי | ציטוט מאמר של הרב משה צוריאלצחקן
ב"ה

המאמר שהעלתי קודם (זה). ההדגשות שלי כמובן...

וכן הוא לעניין עשרות מקומות אשר דוד מקלל לרשעים. והמזמורים נכתבו כאילו הם אקטואליים עבור כל תקופה ובמיוחד בזמננו: "כי פי רשע ופי מרמה עלי פתחו, דברו אתי לשון שקר. ודברי שנאה סבבוני וילחמוני חנם. תחת אהבתי ישטנוני, ואני תפלה. וישימו עלי רעה תחת טובה, ושנאה תחת אהבתי. [לכן דוד המלך מקלל] הפקד עליו רשע, ושטן יעמוד על ימינו. בהשפטו יצא רשע, ותפילתו תהיה לחטאה. יהיו ימיו מעטים וכו' אל יהי לו מושך חסד וכו' וכו' יען אשר לא זכר עשות חסד, וירדוף איש עני ואביון וכו' ואני הייתי חרפה להם וכו'. אודה ה' מאד בפי ובתוך רבים אהללנו. כי יעמוד לימין אביון, להושיע משופטי נפשו" (תהילים ק"ט, ב'-ל"א). כלום אפשר לומר שכל מצוק נפש יבטא מילים אלו בלב טהור מרגשיות אישית, ועל דעתו של דוד המלך? הדברים נראים כהררים תלויים בשערה.

(....)

ודאי אם שרון היה ממשיך בתפקיד כראש ממשלה, היה ממשיך בעקשנות ובמרץ רב לפרק נכסי ישראל, ולאמלל רבבות אלפי ישראל. על כל אותם הרבנים המביעים צער על חוליו, ועל העורכים תפילות על הבראתו, עליהם לחשוב ברצינות באיזו אחריות הם גורמים בכך לנזק כה גדול ועצום לשאר הציבור? ואם יאמרו כי הם מוסיפים תפילה ובקשה שיחזור בתשובה, אבל כלל הוא בידינו "הכל בידי שמים חוץ מיראת שמים" (ברכות ל"ג, ע"ב). ה' איננו מתערב בזה. וכל ציפייה שיחזור בתשובה היא ספק בלבד. אבל ההרס שמתכנן לעשות לעשרות ישובים בארץ ישראל הוא ודאי, ואין ספק מוציא מידי ודאי.

ונוסף על כך, מפורש ב"ספר חסידים" (פסקא תפר"ח) "מי שמחטיא את הרבים וחלה, אין מתפללין עליו שיתרפא". וברור שהפקודות המכריחות לחיילים ולשוטרים לפנות שאר היהודים מיש"ע ("מפת הדרכים") היא בחינת "מחטיא את הרבים". ואמנם מהר"י אייבשיץ ("יערות דבש", דרוש ראשון) מלמד שיש להתפלל על הרשעים שיחיו ויחזרו בתשובה, אבל זה נאמר על "רשע" בין אדם למקום, ולא על אדם "רע" המזיק בין אדם לחברו (עיין על כך קידושין מ' ע"א, ההבדל בין "רשע" ל"רע"). שלא יהיה "התופס לבעל חוב במקום דחב לאחרים" (גיטין י"א, ע"ב).

ומה שתמוה, חלק מהמעוררים לתפילה דאגו לכך שדברים יגיעו לידי התקשורת ויפורסמו היטב. מהם אשר באו לבית החולים עצמו, ולא התפללו בצינעא בתוך ביתם. ושבתי וראיתי שאין לחשוש מאומה לתפילותיהם של אותם המלמדים זכות עליו. כמפורש במסכת סוטה (מ"א, ע"ב) "כל אדם שיש בו חנופה מביא אף לעולם וכו' ולא עוד אלא שאין תפילתו נשמעת".

ה' יצילנו מכל הסכנות העתידיות העלולות לבוא על כלל ישראל, ויקיים בנו את גאולתנו המובטחת.
[עד כאן לשונו/מקלדתו]

וניכרים דברי אמת.
מה שדיברתי עם הראש ישיבה הוא בגדר התייעצות בלבדצחקן
ב"ה
לגבי קו ישיר לרב מלמד, כרגע המצב לא מאפשר הטרחתו בכל עניין, ולכן התייעצתי עם הראש ישיבה שיותר זמין ממנו.

איזה מין קונפליקט? אני פוסק לפי הרב מלמד, וכל מה שאני אומר הוא בגדר דעתי, אבל לא בא לומר שזה מה שאני נוהג הלכה למעשה.
יצחק.
בתגובהS.C2
שמעתי פעם רב שאמר שאם משהו נופל לא צריך להיות שמח כי תמיד יש סיכוי שהוא יקום ואנחנו נמשיך להשלות את עצמינו וח"ו לחטוא בגאווה או משהו (מלחמת יו"כ) ואנחנו נפסיד מזה.אבל ב"אבוד רשעים" -כשאין עוד סיכוי שיקום צריך לשמוח ומאד.
לגבי פוליטיקה-(לעניות דעתי..) ה' מנסה לשלוח לנו רמזים ואנחנו אולי לא עושים אם זה מספיק כי הם חוזרים על עצמם. לא יעזור לנו לשמוח שאולמרט חולה שרבין מת, מדובר ביחיד שקצת נפל אבל יש לו מחליפים. ה אנשים האלה יהודים גמאני לא מתפללת לרפואתו של אולמרט וזה לא ממש מענין אותי אם הוא חי או מת אבל אני בטח לא ואף פעם לא התפללתי שהוא ימות.(גם כאשר איכזב אותי-עיצבן אותי נורא-וזה קרה.)אני לא אוהבת אותו ולא מגבה אותו!ולא את מעשיו אבל ה' שולח מסר ואם אולמרט ימות זה לא מוחק את קיום המסר וגם לא נראלי נותן לו תשובה.
איך אתה מעיז להכניס את הרב שרלו????אל תמחק!!!מתנחבל 2007
עבר עריכה על ידי Admin בתאריך י"ט חשון תשס"ח 20:46
אל תסלח לי,צחקן
עבר עריכה על ידי צחקן בתאריך י"ט חשון תשס"ח 20:45
ב"ה
אם הוא פוסק הפוך מהרב שלך, כל עוד יש לו סימוכין לדעתו- אין לך זכות.

(מכאן והלאה - תוספת מאוחרת)-
אם הוא רב שלא יצאו נגדו בנידוי, אזי אין לאף אחד זכות לבזות אותו!!!
הוא עושה עבודת קודש בשו"תים באינטרנט, וגם אם הוא פוסק הפוך ממה שאתה והרב שלך חושבים - מחלוקות תמיד יהיו, ויש הבדל בינו לבין רב אחר שיצאו נגדו (ולכן לא כתבתי ליד שמו 'רב').

זיהו.
עריכה: שינוי מ'סלח לי' ל- 'אל תסלח לי', וכן ה'תוספת מאוחרת'.
מרגיז..קומי אורי
שאלת בכלל מאיזה מקום נאמר המזל-טוב???
מה ההבדל בין זה לחדשות שמובאות באתר למשל?
אני פתחתי שרשור מזל טוב ליגאל עמיר באמת מתוך שמחה ומתוך זה אולי קצת לגעת בעניין שחרורו, ומה שעשית נראה כמו התנגדות בוטה ולא הוגנת, גם אם אלה לא המניעים שלך..
רק תחשוב על זה להבא..

ואם יש אפשרות בכל זאת לראות עדיין את התגובות לשרשור, אני אשמח
(או שמישהו רוצה לשחזר?)
...צחקן
ב"ה

יש הבדל. כאן זה פתוח לדיון ציבורי ושם לא... זה הבדל אדיר.

הראש ישיבה אמר שזה מביא לש"ע, ולכן מחקתי.

אני בעד היחס ליגאל עמיר כרוצח(?) רגיל, שלא יובן לא נכון.
אבל -אם זה גרור לש"ע נאסור את זה.
עוד יותר מרגיז!קומי אורי
כל הרעיון הוא לפתוח את זה לדיון ציבורי!

[וחוץ מזה שגם כאן בפורום נפתחים שרשורי חדשות..]

אם אתה בעד היחס ליגאל עמיר כרוצח, אתה כבר בבעיה.. בעצם יודע מה? נניח שאני בעד היחס אליו כרוצח, גם אז צריך לשחרר אותו. אבל הוא לא, והוא עשה נסיון לרצח, או לענ"ד נסיון לשיתוק רבין, ובזה חלקנו לפחות צריך לתמוך בו.

אתה לא יכול למחוק שרשור בגלל שאתה נוהג לפי רב מסוים, כשפותח השרשור נוהג לפי רב אחר שתומך בזה.
הנהלת הפורום היא טכנית, וצריכה לשמור [בפורום דתי] שלא יחרגו מגבולות התורה ושהכל יתנהל ברוח התורה.
....צחקן
ב"ה

סליחה. ממש לא התכוונתי להרגיז אתכם.
אז מה, אבל פה זה דיון ציבורי...
אגב, שמתי סימן שאלה אודות האם הוא הרוצח. לרוב הציבור אין כמעט אמון במשטרה, ואני בינהם...

למה? אם זה עובר על ההלכה לפי דעת הרב שלי, יכול גם יכול.
ואם אני אהיה [ח"ו] מנהלת זה יתנהל ע"פ הרב שלי?!קומי אורי
שטויות.
הפורום פתוח לכולם וכל אחד לפי רבו, המנהל הוא טכני ולא צריך להיות לו עניין בזה.

מה הבעיה עם הדיון הציבורי? זאת הכוונה. להכניס לתודעה שצריך לשחרר אותו.
אין לי בעיה עם זה שתחשוב שהוא רוצח, יש לי בעיה עם זה שאתה "בעד היחס ליגאל עמיר כרוצח רגיל" שלפי מה שאני מבינה - זה אומר מאסר.
...צחקן
ב"ה

הייתי שמח לראות רב(פוסק.) בהתייחסות לעניין.

לא אמרתי שהוא רוצח, ובכ"ז עונש כלא הוא לא מוסרי (ע"ע Articles/Article.aspx/6603 ).
בקשר למה?קומי אורי
להגיד לבן אדם מזל-טוב מתוך השתתפות בשמחה?
הייתי שמחה לראות קודם רב שמתנגד!

לא.צחקן
ב"ה
הבעיה היא מה שזה גרר אח"כ...
מה בדיוק?קומי אורי
לא הייתי פה הרבה, אבל חלק מהכוונה בשרשור הייתה להכניס לתודעה שיגאל צריך להשתחרר.
אולי הבעיה היא בזה שלא נכנסתי לפורום והגבתי לתגובות.. [או מישהו אחר שמסכים איתי]
אגב, "להרגיז אתכם" - אין לי פיצול אישיות.. =)קומי אורי
'ישמח צדיק כי חזה נקם פעמיו ירחוץ בדם הרשע'......מתנחל גאה.
נ.ב טוב לדעת שהמחנך שלי לשעבר כותב באתר שם.. פסס..
...קומי אוריאחרונה
"אל תשמחי אויבתי לי, כי נפלתי קמתי"
כמו שכבר אמרו כאן וכמו שהפסוק הזה אומר- כשנופלים עוד אפשר לקום, במיוחד עם ישראל, ולכן אומרים לאויבים שלנו לא לשמוח מוקדם מדי, אנחנו עוד נקום..
אותו דבר רק הפוך- למרות שהסיכוי שלהם קלוש משלנו..=)
פתיחת ווצאפ במחשביאיר גדסי

אני מנסה לפתוח ווצאפ במחשב הבעיה שיש לי פלאפון כשר ניסיתי להתקין אימולטר 

ניסיתי מאה סוגים אבל בכל אחד הוא לא נתן לי להתקין ווצאפ

מישהו עם פלאפון כשר הצליח להתקין ווצאפ על מחשב?

ויכול להדריך אותי בדיוק איזה אימולטר ואיזה ווצאפ להוריד

ממש יועיל לי

אתה לא בפורום הנכוןזיויק
חפש בפורום טכנולוגיה
טעותיאיר גדסיאחרונה

אתה צודק לא ידעתי אני חדש 

איך אני מוחק

אשכרה הפורום הזה נפתח שנה לפני שנולדתי!!!!!!!!!!!ההרהמורניק

בואו נחיה אותו

מה קורה פה?פיטוניה
כלוםזיויק
פורום נטוש ככל הנראהקעלעברימבאר
אבל אולי לא. מי יודע?קעלעברימבאר
וואו. מקום עם הסטוריהמשה
מה היה פה?שדמות בחולות
פורום פעיל עם חברים אהוביםמשהאחרונה
סביב העשר שנים אחורה.
שיר חדש לקראת פורים!שירים חדשים
מוישי קליינרמןעשב לימון

למה לדעתכם האם בחזית ולא האב?

גיטי קליינרמן: "מוישי הוא כבר הבן של עם ישראל" | ערוץ 7

גם עם הדר גולדין זה הרבה כך,

וגם עם שלושת הנערים הי"ד

זה חדש יחסית

עם נחשון וקסמן הי"ד זה היה האב בחזית

(למה זה גורם לי לחשוב שאני שוביניסטית?)

מרתק: כולם אומרים "שנמאס מהמצב"? למה זה קורה?דבדב

מרתק: כולם אומרים "שנמאס מהמצב"? למה זה קורה?

כולם מדברים על "המצב" ועל זה "שנמאס".
אבל מה אנחנו מרגישים באוויר ולמה?

פודקאסט חדש, מרתק וויחודי ששווה להאזין לו.
והפעם על: "תנועת הבעד"

כל הפרטים, להאזנה>>

קניון, מה הוא עושה לנו בלב? פודקאסט חדשדבדב

קניון, מה הוא עושה לנו בלב?
פודקאסט חדש:"קניונים ורגשות".
להאזנה>>

, מה הוא עושה לנו בלב?
פודקאסט חדש:"קניונים ורגשות".
להאזנה>>

אולי יעניין אותך