כסף שגדל כרגעפלפלתי
אז השימוש חופשי.
שנה הבאה, תצטרכי ל ה נ י ח את השאריות שלו בפח שמיטה.
וכרגע את יכולה לאכול אותו חופשי.
בתיאבון!

יש בעיה עם עצים בשנת שמיטה פשוט לא כרגע..בת_של_מלך
ובנוגע לפח.
מכניסים לפח רק דברים שראויים לאכילה (או לפחות שחיות יאכלו אותם..) ובפעם האחרונה שבדקתי...חיות לא אוכלות כסף.
כן, אבל גםפלפלתי
מה שכן- שאלה גדולה היא על שמיטת כספים.

תלוי.פרת משה רבינו
אם העץ דינו כאתרוג, שדינו כדין ירקות, אם נלקט הכסף הגדל על העץ לאחר ר"ה שעל"ט, אזי יש בו קדושת שביעית. אם דין העץ הנ"ל כדין שאר עצים, הרי אם חנטו מטבעות הכסף לפני ר"ה שעל"ט - אין בהם ק' שביעית, ואם לאו - יש בהם. בכל מקרה יש להתייעץ בבוטניקאי מומחה ע"מ לקבוע את רגע החנטה המדויק.
בהמשך השנה, אם יחנטו פירות הכסף בשנית, גם אם יבשילו במלואם רק בשנה הבאה, השמינית, יחול עליהם דין קדושת שביעית.
והנפקא מינא להלכה למעשה:
הסומכים על היתר מכירה, יקפידו לקנות רק בבנק לאומי בו מוכרים כסף שגדל על עצים מחלקות שנמכרו בהיתר המכירה.
הנמנעים מקדושת השביעית ע"י יבול נוכרי ישתמשו כהרגלם ביבול נוכרי, כגון: דולרים, אירו, יואנים, אוניות, חרמשים וגוזים.
המקפידים על פירות קדושים בקדושת שביעית, טוב יעשו אם יימנעו מהשראת שאריות. אם נשארו שאריות, במידה וכמות השארית גדולה, יש להניח בפח שמיטה מיוחד. אם נשארה שארית מועטה ביותר, כבר נפסק להלכה שאין צורך לנהוג בה אחרת מכל שארית שאין בה ק' שביעית.
לטובת החקלאים היהודיים והציבור, הוקם "אוצר הארץ", המשווק לציבור הרחב והצר כאחד כסף שגדל על עצים, בתוספת סימון: ק' שביעית, מצע מנותק, היתר מכירה וכו'.
והמקפידים להשתמש בכסף כנהוג במדינה מתוקנת ולא לזורקו לפח תבוא עליהם הברכה.
חחחחחחחחחמשה
אני גם מוכן להרים שרות שיאסוף את התכולה של פחי השמיטה, וירכז אותם בצורה מסודרת בדרך ללא משנה בדיוק.
חן חןפרת משה רבינו
אשמח להצטרף למאמציך, ולמצוא עבור תכולת פחי השמיטה הנ"ל מקום ראוי [בחשבון הבנק שלי].
אררררפלפלתי
וקיצור הדברים:
שמיטה, כספיה ופירותיה מופקרים לכל דורש. אין רשות לשום אדם לקחת משאריות קדשה יותר מן המעט שהוא זקוק לו באותו רגע, כמו כן אין רשות לעושת מסחר בהם. כך ששאריות הכספים מפח השמיטה ראויים להתחלק בין כל עמך בית ישראל ולא להגיע לפח זה או אחר ושימושו יהיה יחיד.
כמו כן, חל איסור לשימוש בהנאה בכספים אשר חלה עליהם קדושת שביעית כאותו איסור של שימושם לקומפוסטר למשל.
ערב טוב קהילת הקודש,
היו ברוכים.
אז מה, מי יטפל בהם? *אוצר* בית דין?משה
כן. אוצר קדוש.פלפלתי
לענ"ד שאריות הכספים שנותרו ראויים לחלוקה בין כל הנאספים, וכל הרוצה יבוא ויטול. כדברי תורה ממש.
אולי מן הראוי להקים מערכת של ת"ח שכל מחשבתם לשם שמים, והם יופקדו על חלוקת השאריות הצודקת. משגיחים שפרנסתם לא מכיסנו וחיינו ואין בהם בעיה של הפקעת מחירים.
לא נועדו תכשיטיםמשה
הבעיה הקשה היא שהמשגיחים ברובם הם עם כיפה שחורה, ופחי השמיטה ציוניים, ואז יש בעיה של סיפוח זוחל כמו שראינו ברבנות הראשית.
אין בעיה כזאת,פלפלתי
אנשי תורה, עמל ודין.
יהודים להחריד. (ויש חולקים)
אני זוכר את המכור טוב מאודצחקן
הוא נוסע כמעט כל יום לבית ליד....
כסף שגדל על עצים בשמיטה ודינו להלכה ולמעשהעמישב
הנה נשאלתי ע"י התלמידה החשובה, שלומציון (המחשיבה עצמה ל-) מלכה, מהו דינו של כסף הגדל על עצים בשנת השמיטה.
ובכן, לפני שנכנס לעובי קורת הסוגיא, יש לציין כי אין זה פשוט כלל, כי מין זה, של כסף על עצים, לא היה מצוי בזמן דורות הראשונים. ועל כן מעטים הם השו"תים והפסקים שניתן ללמוד ולהסיק מהם. אך ננסה, בע"ה, ללקוט מדברי הראשונים והאחרונים זצ"ל, ולהסיק מכך לעניין דנן.
בעת הכנסנו לדון בסוגיא גדולה וחשובה זו, עלינו לברר, מהי הגדרתו של עץ הכיסופים, המפיק את פירות הכסף. האם הוא עץ, או שמא דינו כשיח (נ"מ גם לברכה...)? ובתחילה היה נראה בעיני שדינו כעץ, שהרי תאוות הבצע והכסף נטועה על עומדה מימים ימימה, וזה כעץ, שגיזעו נשאר. אך דחיתי סברא זו מכל וכל, דהנה הכסף נע בין אדם לאדם, וזה עיקר, ולא תאוות אינשי. וזהו שאמר הפסוק "מאיפה מגיעים השקלים למי הם הולכים" (מובא בספר הקדוש לבית אתניקס מהרב הקדוש זאב המנחם נחמה).
אי לכך, אחר לקיטה אזלינן (קידושין ב' ע"ב-ג' ע"א [ציטוט אמיתי]). והנה יש כסף משנים רבות. כמו שמצינו שכתוב על מטבעות שמשנים עברו המה. ועל כן אין אנו אנוסים להשתמש במטבעות שביעית.
אך עדיין צריך בירור מה יקרה בעוד כשנה, כשיופיעו מטבעות שביעית לשימוש השוק. האם ברות שימוש המה אם לאו? ואולי בכ"ז ניתן להשתמש בהם לצורך דברי קדושה, כגון ספרים ועוד (בלא"מ [בלשון אמריקה] יאדאיקא)?
ונלמד מפירות (אף שמובא בפרק ראשון דקידושין שאין פירות וכסף שווים. אך יש בהם דינים שווים, ונלמד מהם בניין אב), ומה פירות, שלצורך שימושם וייעודם מתבזים (אך לא לסתם, כמובן), כסף, שכל אינשי מכבדים אותו יותר מפירות, לא כל שכן שיתבזה לצורך שימושו?! ונראה דאם כן, אפי לוטו ושאר מרעין בישין ניתן לקנות בו.
רק דבר אחד יש להיזהר בו, לא לזורקו סתם (אלא אם נרקב, ומלאה הנחושת חלודה, כמים לים מכסים).
אך עוד יש לדון, היכן גדל העץ. ומכיוון שאנו מחמירים כשיטת החזון איש (שאמר שכל שגדל בארץ, אף בידי נוכרי, קדוש בקדושת שביעית), נראה דכל השקלים חלה עליהם הקדושה.
ומכאן נלמד דכסף דנוכרי, אינו קדוש, כדוגמת הדאלארים, והיארא וכדו', דלא שייכא בהו קדושת שביעית כלל.
סיכום:
כסף כירק דמי, ולכן בתר לקיטתו אזלינן.
כסף שקדוש ניתן להשתמש בו, אך אין לבזותו מחוץ לשימושו.
כסף דנוכרי, אינו קדוש (ולשיטת הגראי"ה קוק, אף דגדל ברשות נוכרי אינו קדוש, אך ראוי לירא שמים להחמיר).
החותם לקדושת שביעית ושמינית (רק לא חמשושים ושישיסטים...),
הגרו"ד מנקץ
לא אחי, "העולם מצחיק אז צוחקים", צוחקים ומצחיקיםעמישב
ועל זה נאמריונה
שכוייח !!
חברים יקריםאנונימי (פותח)
אני לא חשבתי שאקבל כ"כ הרבה תגובות, אחרי הכל-זוהי שאלה הומוריסטית, שבאה כדי להצחיק, ולא כדי לקבל תשובות ארוכות ומפולפלות מתובלות בש"ס ופוסקים(והמבין יבין).
לעניות דעתי, מכיוון שבימינו, הדור הצעיר כבר לא מעריך כיאות את ערך הכסף של הוריו ושלו(ובכלל, לדור הצעיר אין ערכים בכלל), ואי לכך ובהתאם לזאת, מכיוון שרחמנא ליצלן הדור הצעיר הוי רובא בארעא קודשא דישראל, ואין ערך לכסף בעיניהם, אני חושבת שאין לחשוש לעניין קדושת שביעית, מכיוון שכפי שאמור לעיל, רוב העולם(לעניננו, הצעירים),לא מעריך את זה כיאות ולכן אין לו שום ערך, והוא בבחינת"פחות מקליפת השום", ולכן מותר לזורקו ללא כל ספק.
אמנם, גם דברים שאין להם ערך, כגון קליפות ושאר פשפשים, חלה עליהם קדושת שביעית, אבל גם זה רק אם הם ראויות למאכל, ואם לא-אף עליהם לא חלה קדושה, ולנידון דנן,כסף שגדל על העצים, גם אין לו ערך בימינו וגם אינו ראוי למאכל, ואפילו למאכל בהמה.
ולכן, לענ"ד, אין שום בעיה לזרוק כסף זה לפח, והמחמיר-תבוא אליו ברכה(וגם ממון).
חן חן לכולם, אם ירצה ה' ובעזרתו יתברך אני אמשיך להעלות סוגיות הלכתיות מעין אלו, וכל מי שינהג כמותי-תבוא עליו ברכה.
שלומציון
מלכת העולם
תגובות רציניות קיבלת??פלפלתי
ידידי היקראנונימי (פותח)
מה שהיה ברצוני לומר זה שמכיוון שסוף סוף שאלתי לא הייתה רצינית, לא ציפיתי לכ"כ הרבה תגובות.
מה שאמרתי"הענות רצינית" מתייחס לכמות התגובות שקיבלתי, ולא לתוכן התגובות עצמן.
ואם תמצי לומר-הרי כתבתי"ה' ירחם"! אתה צודק במאת האחוזים, אכן, "ה' ירחם" לא שייך כאן! ואני מכה על חטא.
תודה רבה לך על ההארה, היא בהחלט היתה במקום.
אם ברצונך לעיין בשאלתי הבאה, אנא שזוף עיניך בראש דף האינטרנט הלזה.
ושוב, רב תודות לך על ההארה
שלומציון,
מלכת העולם
נ.ב: ואני הדלה חושבת שאנו כן על אותו הגל....
אשכרה מלכת העולם.. ואני בת. תודה.פלפלתי
מחילהאנונימי (פותח)
לו הייתי יודעת שאת בת, לא הייתי מעיזה לקרוא לך בכינוי"ידידי".
מקור הטעות נובע מהשם "פלפלתי". איכשהו, שם זה נראה בעיני כשם גברי, ולכן פניתי אליו בכינוי זה.
חן חן לכולם, ואשמח לקבל התייחסות על השאלה השניה שלי, לגבי קידושי אישה בטבעת שר-הטבעות.(איפהשוא בדף האינטרנט הזה).
שלומציון,
מלכת העולם
צריך לפטר אותךמשה
תושלח שלומציון לאריות! תחי המהפכה
משה, אחרי יום בממלכתו של רס"ר מטבח
הדור הצעיר של ימינו...אנונימי (פותח)
ובגלל שמפיך(או ממקלדתך, לא חשוב) יצא המשפט הנורא:"תושלח שלומציון לאריות", הגעתי למסקנה, שתה מורד במלכות, ואפילו יותר מזה- אתה,admin, פשוט לא ראוי למאכל בהמה(ככה שלזרוק אותך לאריות יהיה בזבוז זמן, הם לא יגעו בך).
שלומציון,
מלכת העולם
חוזר בי - מציע עונש יצירתי יותרמשה
אין נראה כלל כדברייךעמישב
דהנה את מדברת על זמן שלמה, שאז התגולל הכסף כעפר הארץ. אך בימינו שאין מתקיים "איש תחת גפנו...", אין דין זה חל.
ומה שמבזים הכסף, אין זה חשיבי כלל, שהרי יוצאים הם נגד דין תורה. שהרי כבר נכתב "טוב לי תורת פיך מאלפי זהב וכסף", ועוד נכתב "לולא תורתך שעשועי". ומכאן משמע שאף בזמן דוד, שנהגו כבוד בכסף, היה הכסף פחוּת בערכו מן התורה, ואפי' התורה נחשבה לשעשוע ומשחק בעיני כל. ואעפ"כ, נהגו כבוד בכסף. ולכן על אף הזילותא יש לנהוג בו דרך כבוד.
והספה על אשר כתבתי, הנה מצאתי ראיה לכך שהושווה כסף לפירות, כמו שאמר דוד המלך ע"ה: "ותורתך בתוך מעי", ואם התורה דחשיבי טפי מכסף, בתוך המעיים כפירות, הרי שכסף עאכו"כ. והבן.
ויש לנהוג בו דרך כבוד, כדאמרן, ע"ש.
ומה תאמרי על שחלקתי עלייך? האם אין שתיקה כהסכמה?..עמישב
יש המדליקים אש אך מפחדים להתמודד איתה..
פלפלתי
נראה לי רקפלפלתי
ועכשיו ברצינות. זה לא נעים הסגנון הזה. גם במלכה אפשר למרוד כשזה לא נעים. ובד"כ זה קורה. אז אל תגרמי לנו להיות רעים.
מצטרףמשה
חח מי הג'וקר שהחליף כינוי??
פלפלתי
.פלפלתיאחרונה
אני לא חדשההרהמורניק
למה כ"כ משעמם פה?????
כולם כבר התבגרו ועברו לצמ"עאיגנוטוס פברל
או לשטו"ל
לא ככה - נהיה יבש כי לא מצטרפים חדשים במקום אלוGini
אני פהשמיניסט באמ"ש
כולנו יבשים 🙁🙁Gini
וואלה!! אני גםההרהמורניק
אני חדשההודיה לה':)אחרונה
חיפוש קוראים לסיפור קצר שעומד לצאת לאוראורנשטיין
מחפשת קוראים/קוראות מהמגזר הציוני-דתי, כדי לקרוא סיפור זכרונות קצרצר של יוצא ברית המועצות לשעבר, ולענות על כמה שאלות.
הסיפור באורך 38 עמודים.
פרטים על הספר:
השעון המתקתק במרתף - סיפור מהווי נערותו של הרב מיכל וישצקי, מאחורי מסך הברזל.
תקציר:
ברית המועצות, תשט"ו. סדרי הלימוד של מִיכֵל וישצקי די רגילים: לימוד גמרא בבוקר, ולימוד חסידות עם אביו אחר הצהריים – שחזר מגלותו בקזחסטן חודשיים קודם לכן.
אלא שאז החסיד האגדי, ר' מענדל פוטרעפאס גם משתחרר ממאסר פתאום. הוא מאתגר את מיכל בסדרי לימוד חדשים – המובילים בקלות לרצף סיכונים חדש.
עד להימור הגדול מכולם.
מעניין אתכם?
כתבו לי ואשלח לכם את המסמך:
יהודית אורנשטיין -
0553075722
yehuditorens@gmail.com
את יכולה להפסיק להספיםנקדימון
אף אחד לא רוצה פה לקרוא את מה שאת מציעה. אין לזה היענות.
אין כמעט אנשים חדשים שמצטרפים לפורומים אז מה שאת עושה זה פשוט לטמטם לנו את המוח.
אולי די כבר?!
נשמע סיפור מענייןקעלעברימבאראחרונה
חיפוש קוראים לסיפור קצר שעומד לצאת לאוראורנשטיין
מחפשת קוראים/קוראות מהמגזר הציוני-דתי, כדי לקרוא סיפור זכרונות קצרצר מהווי נערותו של יוצא ברית המועצות לשעבר, ולענות על כמה שאלות.
הסיפור באורך 38 עמודים.
פרטים על הסיפור:
תקציר:
ברית המועצות, תשט"ו. סדרי הלימוד של מִיכֵל וישצקי די רגילים: לימוד גמרא בבוקר, ולימוד חסידות עם אביו אחר הצהריים – שחזר מגלותו בקזחסטן חודשיים קודם לכן.
אלא שאז החסיד האגדי, ר' מענדל פוטרעפאס גם משתחרר ממאסר פתאום. הוא מאתגר את מיכל בסדרי לימוד חדשים – המובילים בקלות לרצף סיכונים חדש.
עד להימור הגדול מכולם.
מעניין אתכם?
כתבו לי ואשלח לכם את המסמך:
יהודית אורנשטיין -
0553075722
yehuditorens@gmail.com
הנוער הדתי לאומי לאן הוא הולך בצבא ?אביגיל מלאך
האם אתם חושבים שכל הנערים של הציבור הדתי לאומי מכוון ליחדות עילית או גם למקומות רגילים אחרים ?
הציבור הדתי לאומי - מגיע לכל היחידות והתפקידיםזמירות
בדיוק כמו בחיים האזרחיים
הציבור הדתי לאומי לא מתרכז בגבולות גזרה צרים - אלא נמצא בכל מגוון החיילות והתפקידים, קרביים, תומכי לחימה, ג'ובניקים, אנשי מחשוב, כלכלה, הנדסה, המון עתודאים שמתפזרים בכל יחידות הצבא עם סיום התואר בכל מגוון התפקידים הפתוחים בעתודה האקדמאית.
ובהמשך בחיים האזרחיים- בכל ענפי המשק, הכלכלה, התעשייה, האקדמיה, חקלאות, מסחר
..יהודי חסידיאחרונה
אבל בוודאי שיש הרבה הכוונה בציבור הדתי לאומי לצאת דווקא לתפקידים משמועתיים ומובילים בכל מקום ובפרט בצבא
הפצות!!יהודי חסידי
ב"ה אנחנו זוכים להקים ארגון שיעודד את כולנו ביחד לצאת להפצות, להתחבר לצמא הגדול שיש בעם ישראל להתחבר לאבינו שבשמיים.
הארגון הוקם אחרי שבסוכות האחרון היה אירוע גדול בתל אביב - 'טולולולב - נוטלים לולב בתל אביב' שהשתתפו בו למעלה ממאתים בחורי ישיבות מישיבות שונות, ולמעלה מ-10,000!! יהודים זכו ליטול לולב.
בעז"ה ביום חמישי הקרוב יהיה אירוע השקה בהתוועדות 'צמאה' של הישיבות גבוהות __מגיעים ומתחברים דפוס .pdf
יצא עלון יפה, עלון (6).pdf מוזמנים לראות.
כמו כן יש אתר נחמד מתחברים - הנקודה היהודית שלי | קירוב לבבות והפצת יהדות
אשמח לתגובות....
וואודומיה תהילה
קצת תמונות מהפעילותיהודי חסידי
וקצת תמונות מהאירוע בבניני האומהיהודי חסידי
...יהודי חסידי
....יהודי חסידי
...יהודי חסידי
סיפוריהודי חסידיאחרונה
אחד הפעילים זיהה אדם שהניח תפילין בשבוע שעבר והציע לו להניח שוב. להפתעתו, האיש ענה: "לא". כשנשאל מדוע, הוא הסביר בחיוך: "בפעם הקודמת שהנחתי אצלכם, הרגשתי התעוררות כל כך גדולה, שלא רק שקיבלתי על עצמי להניח בכל יום – אלא שכבר הזמנתי דוכן תפילין קבוע למספרה שלי!"
הופכים את העולם!
מתחברים - הנקודה היהודית שלי | קירוב לבבות והפצת יהדות
מחפשים בני נוער לכתבהדבדב
לכתבה על שמירת נגיעה לנוער דתי לעולם קטן (השבועון)
מחפשים: שני בנים ובת (דתיים) - לראיון קצר בטלפון
על איך הם רואים את הדברים, מה המצב בשטח בנושא ועוד מספר שאלות.
אפשר גם אנונימי אם לא נוח בשם המלא.
אם מתאים לכם - אנא פנו לנדב בווטאסאפ בלבד 0545645411
תודה
כתבה לנוער על שמירת נגיעהדבדב
לכתבה על שמירת נגיעה לנוער דתי לעולם קטן (השבועון)
מחפשים: שני בנים ובת (דתיים) - לראיון קצר בטלפון
על איך הם רואים את הדברים, מה המצב בשטח בנושא ועוד מספר שאלות.
אפשר גם אנונימי אם לא נוח בשם המלא.
אם מתאים לכם - אנא פנו לנדב בווטאסאפ בלבד 0545645411
תודה
חיפוש קוראים לסיפור על נער מתבגר מאחורי מסך הברזלאורנשטיין
מחפשת קוראים/קוראות מהמגזר הציוני-דתי, כדי לקרוא סיפור זכרונות קצרצר מהווי נערותו של יוצא ברית המועצות לשעבר, ולענות על כמה שאלות.
הסיפור באורך 38 עמודים.
פרטים על הסיפור:
תקציר:
עד להימור הגדול מכולם.