מה דעתכם (2) ?אנונימי (פותח)

האם ניתן לקדש אישה בטבעת של שר הטבעות? מה דעתכם?

אני אפרש את הצד הטוען למה לא: בקידושי אישה, חייבים לראות את האשה כשמקדשים, והרי ידוע שמי שעונד את הטבעת הזו נעלם מיד, ולכן זו בעיה.

תוספתאנונימי (פותח)
עוד בעיה, שהטבעת היא בעצם רכוש גזול, מסאורון עליו השלום, ולכן זו גם בעיה.....אני סומכת על כל המוחות המבריקים כאן(והמבין יבין..) שימצאו תשובה מקורית והולמת.

שלכם, כמו תמיד

שלומציון,
מלכת העולם

ה-ש-א-ל-ה ה-ו-מ-ו-ר-י-ס-ט-י-ת!!!!
חמוד ביותר!אנונימי (פותח)
שאלה יפה!

רק שאין בדיוק קשר לכאן........
מבחינת גזל אני חושב שקידושין בדבר גזול נקראים קידויהודי גאה
ובכן...עמישב
בס"ד לק"י

לכב' התלמידה המנקצת הנודעה, המולכת בממלכת העצבים והרוגז, שלומציון המלכה תבדל"א,

הנה קיבלתי יקרתך מיום כ"ה חשוון, לשנת תשס"ח, בסימן "והיית משוגע", סימן.

ובו כתבת, ושאלת וביררת, מה הדין במקדש אישה בטבעת הנודעה של שר הטבעות. והסתפקת מכמה סיבות: א. טבעת גזולה ב. האישה נעלמת

וניגש לברר השאלה מתוך דברי הגמרא והראשונים, עד להלכה למעשה.
לפני הכל, יש להדגיש ולומר, שאומנם שאלה זו הינה שאלה תיאורתית בלבד, משום שטבעת זו הותחה זה מכבר בהר האש הנורא, אין לדחות שאלה זו, שכן על ידי התשובה לה, נעמוד על דינים חדשים בדברים רלוונטיים אף לימינו אנו.

והנה נראה דלעניין העלמות האישה אין כאן בעיה כלל, שכן הגמרא בקידושין (דף מ"א עמ' א'), אומרת שאל יקדש איש את האישה עד שיראנה, שמא ימצא בה דבר מגונה ותתגנה עליו, והתורה אמרה "ואהבת לרעך כמוך". והנה, כאן בשראה את האישה לפני כן עסקינן, ומצד זה אין בעיה, וגם בשעת הקידושין רואה אותה, רק שנעלמת לאחר מכן.

ובעניין הטבעת שהיא גזולה מאת הגאון הגדול, ערב ורב כאחד, סאורון זי"ע (זכותו יגן עליו). הרי את בעצמך העדת שזה מאדם מת נלקח, ומאחר שזה נמצא ברשות המקדש, הרי הטבעת הפקר, וקנויה לו, על אף שלקחה באיסור (ואין לומר שזה שייך ליורשים, על אף שלא נתייאשו, שהרי מתו היורשים, והטבעת, כאמור, דינה כהפקר גמור), הרי היא כנמצאת ברשותו חשיבה, ומקודשת האישה.

והנה, נדמה דצריך בירור קודם הנישואין, אם טבעת זו שווה פרוטה בעיני האישה, שהרי יש ונתבזתה הטבעת בעינם עד למאוד, שכן גרמה להרס ואבדון רב, על אף הכוח הגדול שנתנה. ועל כן יש לשאול האישה קודם שמקדשה, האם היא מעוניינת בכך.

אך מה לעשות, והתורה לא בפושעים דיברה (כמובא בגמרא פעמים רבות), ועל כן נראה דמצוות התורה לא חלה על כזה, ויש לחשוש שאין כאן קידושין. ונ"מ להרבה עניינים (שעל אף שלמקדש אין זה איכפת, זה משנה), כגון: אם תתגרש ותרצה להנשא לכהן, וכן אם יבוא עליה אחר האם יהיה הילוד ממזר ועוד כהנה וכהנה שאלות רבות. אך את אשר יכולנו לברר ולחדש חידשנו, וכאמור, אין לדין זה קיום, אחר שחזרה הטבעת לכור מחצבתה, יחד עם אצבע הפושע הנלוז והנאלח פרודו ימ"ש (והוא נוטריקון "פרוד הוא", להגיד כי מעמלק הוא בא).

ולסיכום, אין היא גזולה, מכיוון שמתו בעלים. מקודשת על אף שנעלמת, מכיוון שראה אותה קודם ובשעת הקידושין עצמם. ספק מקודשת מכיוון שלא בפושעים דברה התורה [הארה רצינית, כל האמור לעיל, אמור להיות נכון (בכ"ז אינני רב), חוץ מהספק בגלל שלא בפושעים דיברה התורה, זה דין אמיתי ששיניתי את משמעותו]. וניכרים דברי אמת.

הגריל"ה אותו-בזהב
אין נראה כלל כדבריךאנונימי (פותח)
לגבי מה שאמרת על העלמת האישה-אתייחס בהמשך, אתחיל בנושא שהפריע לי יותר בדבריך.

נחרדתי עד מאוד לראות שמר התייחס לטבעת המפורסמת כ"נלקחה מאדם מת" ועניין זה מקורו בטעות! הרי סאורון לא מת ואז לקחו לו את טבעתו, אלא הוא נשאר בצורה זו או אחרת בחיים, והטבעת נגזלה בכח מאדם חי! וכל בר דעת שקרא את הסדרה המפורסמת"שר-הטבעות" יודע שסאורון לא התייאש מלמצוא את טבעתו עד יום מותו! ולכן לא שייך כאן דינא דמאדם מת נלקחה.

וברשותך אחזור לעניין העלמות האישה. נכון שכתבה הגמרא הקדושה שצריך לראות קודם את האישה, ודברי הגמרא קדושים הם. אך נראה לי דמר לא שם ליבו על דין ראיית האישה בקידושין עצמן! שהרי כתוב שאדם אינו יכול לעמוד מאחורי אשתו לעתיד\מאחורי קיר, ולקדש בלי שרואה אותה. ויש לומר דאף כאן, מכיוון שברגע שהטבעת עולה אל אצבע האישה, היא נעלמת, ולכן יש כאן ספק גדול, וצריך עיון.

פלפלא חריפתא.

נ.ב: הארה רצינית: יורשה לי לומר שמר כותב בצורה מקורית ומשעשעת עד מאוד. חזק ואמץ!

אוף כתבתי תגובה ארוכה והיא נמחקה...עמישב
בס"ד לק"י

לכב' התלמיד הפוחז, אשר לו יאמר "אל תחפז", שד משחת חמור קופץ בראש, המכונה פלפלא חריפתא למרות שאין לו כלום בראש [הארה: אין לקחת ברצינות...]

ראשית, בעניין גניבת הטבעת. דבריך הנלוזים, אינם עומדים אף על כרעי התרנגולת השחוטה, שכן כל כוונתי לאמר, שאחר מותו של הרשע ימ"ש, אזי נעשתה הטבעת הפקר לכל דורש, על אף שנגנבה מתחילה. ועל כן היא ברשות המקדש. (ובוודאי שאף הגנב מהרשע עשה מצווה גדולה, שכן לקח כוחות גדולים מן הסטרא אחרא והס"מ [ר"ת- סאורות המלך], וזוהי מצווה גדולה ושכרה גם כן. אך עדיין לעניין קידושין, במצב שהבעלים חי, חשיבי כטבעת גזולה. אגב, מנין שטבעת גזולה פסולה לקידושין? הרי הנאה מגיע לידי האישה, ויצאת מידי הבעל. אז לכאורה אין בעיה. ועל כל פנים, כאמור, אין בעיה כלל ועיקר).

שנית, בעניין דבריך על העלמות הכלה הטריה (ללא תולעים, ישר מן הרצפה). גם כאן אין דבריך ניצבים כלל ואף לא לרגע אחד בלבד. זאת משום, שהוא רואה אותה בזמן שמקדש, ולפני כן. ואף שנעלמת מיד לאחר מכן, אין דמי למקרה שהבאת של קידושין אחר הקיר. ועוד, שאף אם תאמר ותטען, שנעלמת ברגע הקידושין ועל כן אין הוא רואה אותה, הרי שבטלה גזירת חכמים בדבר, זאת משום, שהאיסור שם נבע מהחשש שיחליפו הכלה (כמקרה רחל ולאה). וכאן אין חשש זה עומד בעינו מתחילה, משום שרואה אותה, אך נעלמת, ואין כל דרך להחליפה באחרת. וניכרים דברי אמת.

והנלמד לך מכל זה, שאל לך להיכנס לנעליו של גדול מורי הוראת השטות בדורנו, הרה"ג האריאלניקהנאמן שליט"א, בר פלוגתי הנאמן והנלוז. ואל לצעירים לעמוד במקום גדולים (עיין בדברי ר' שלמה לר' משה פנחס, בסוגיית "שני תלמידי חכמים שהיו בעירנו", כדברי מורנו ורבנו הגדול, ש"י עגנון, זצוקלללההה"ה),

הדורש שתיקתך תמיד (והשתיקה טובה לחכמים ק"ו לטיפשים, ודי לחכימא ברמיזא...),

הגריל"ה אותו-בזהב
*סאורון. לא סאורותעמישב
באנה עמישב ופלפלtaltal
חתיכת חפרנים!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!
בחיי שמשעמם לכם!
משועממים?! לא מספיק בשביל לנבור כ"כ עמוק בארכיון..עמישב
XDDDDDDDDDיעמ"ל
תודה, חייכתי.
אין בעד מה.עמישבאחרונה
מה את ר-ו-צ-ה-?-!eliya
צומי בצומתת...
מעובר?!טליע
אנישים אני נשפכת מצחוק פה...
אתם צודקים...
אבל ברוב המקרים אחרי שהאישה תענוד את הטבעת היא תהפוך לאישיות מיפלצתית...ואז זה כבר לא משנה.. הבעל ירצה להיתגרש....
מעובר?!טליע
אנישים אני נשפכת מצחוק פה...
אתם צודקים...
אבל ברוב המקרים אחרי שהאישה תענוד את הטבעת היא תהפוך לאישיות מיפלצתית...ואז זה כבר לא משנה.. הבעל ירצה להיתגרש....
אהבתי אז אוסיף משהואנונימי (פותח)
הנה בעוונותי הרבים לא זכיתי לעסוק בספרי הקבלה ואין אני מצוי בשרי מעלה ואינני מכיר פרטי הטבעת מה זו ועל מה זה ניגנבה מבעליה מה גם שזה אומר הרוג הוא וזה אומר בא הרוג ברגליו ובכלל אני לא כל כך מבין איך אפשר להיעלם ביכלל ע"י טבעת
אך אין לדיין אלא מה שעיניו רואות (וליכאורה היה ניתן לומר משום כך שלא שייך ביכלל לדון במקרה הנ"ל שכן אם האשה נעלמת הרי שאין עיניו של הדין רואות אותה כלל,אך זה יש לידחות שכאן מדובר ברב מקדש שפעמים הרבה אין לו כלל סמיכה לדיינות אלא לרב עיר וכדומה וק"ל) ומשום כך אדון לפני חכמים בדבר ואף שלא באת מעשה לידי אדרוש ואקבל שכר ונפק"מ לקידושי אשה!
הנה מה שהעלו החכמים שקדמוני לגבי שלא יקדש אשה עד שיראנה הנה לעניות דעתי הוא דחוי מעיקרו שכן יפה אמרו גזירה שמא תתגנה בעיניו ואם לא יראה אותה כלל האיך תתגנה בעיניו
אך זאת יש לשום אל ליבנו דהנה יש לחקור בעיקר דין קידושין אםהאשה מיתרצית בישביל הממון הניתן לה אחת לקדש את עצמה שזה ליכאורה גישת בית שמאי ובישביל כך אין די בפרוטה או שהאשה מקנה עצמה מעצם המעמד דהקידושין
והא דבעינן שווה פרוטה הוא שלא יהיה המעמד בזוי אך לא לשווה פרוטה משעבדא נפשה
והנה קי"ל כבית הלל וא"כ ברור הדבר שצריך שתתרצה האשה במעמד החופה ופשוט הדבר במקרה דנן שבושה היא במעמד הנ"ל וראיה פשוטה מקרא שכתוב "בושת פני כיסתני" ולא היו לה פניה עוד.
ולרווחא דמלתא אי נימא אפילו דהלכתא כוותיהו דבית שמאי שמקנה עצמה בממון הנ"ל היינו שהיא מוכנה להקנות עצמה למי שחפץ להשקיע בה כך וכך מאחר ורואה שהוא חפץ בה אך זה כיוון שנתן לה הטבעת אינה עוד עמו ואין ראיה כלל שחפץ בה ובטילים הקידושין מעיקרא ועוד שכן בית שמאי סבירא להו "כלה כמות שהיא" ומשום כך לא תבואנה בנות ישראל לידרוש על עצמן מחיר מופרז מאחר והכל רואין ושותקים עד שמוצאים בה רק שבח באחת מאוזניה וא"כ על סמך זה תוקנו קידושין ולא חששו ליתר על שוביין משא"כ הכא שאיננה עמנו ואם כן תפריז בדמים מרובים ולא על כגון זה ציוותה תורה ודרשינן טעמא דקרא
והנה אין הספרים לפני ואין ליבי מרשה לי לבזבז עוד זמן על הבל פיהם של "נוער וגיל ההתבגרות" ועל כן אם אין זה כלל מחלוקת בי"ש וב"ה עמכם הסליחה אך נראה לי שזה כן
וא"כ נראה לי שאין כאן כלל נידנוד חשש קידושין
ואני ירא לדון על ענין שהוא להלכתא
ומי יתן ולא תצא תקלה תחת ידי
גייטל רייזל

קורעים!!!!, הצחקתם אותי חבל"ז...
עמישב, אתה טוב בזה..חחח...כן, אני זוכרת את היצירות שלך בל"ת..חפקן מקצועי אתה..
וואי זה ארוךךמופי=]]
מישהו אמר שאין נפט בארץ???...עמישב
אני לא חדשההרהמורניק

למה כ"כ משעמם פה?????

כולם כבר התבגרו ועברו לצמ"עאיגנוטוס פברל

או לשטו"ל

לא ככה - נהיה יבש כי לא מצטרפים חדשים במקום אלוGini
שהתבגרו ועברו לפורומים של הגילאים היותר גדולים 
כולנו יבשים 🙁🙁Gini
וואלה!! אני גםההרהמורניק
אני חדשההודיה לה':)אחרונה
למה באמת
חיפוש קוראים לסיפור קצר שעומד לצאת לאוראורנשטיין

מחפשת קוראים/קוראות מהמגזר הציוני-דתי, כדי לקרוא סיפור זכרונות קצרצר של יוצא ברית המועצות לשעבר, ולענות על כמה שאלות. 

הסיפור באורך 38 עמודים. 

פרטים על הספר:

השעון המתקתק במרתף - סיפור מהווי נערותו של הרב מיכל וישצקי, מאחורי מסך הברזל. 

תקציר:

ברית המועצות, תשט"ו. סדרי הלימוד של מִיכֵל וישצקי די רגילים: לימוד גמרא בבוקר, ולימוד חסידות עם אביו אחר הצהריים – שחזר מגלותו בקזחסטן חודשיים קודם לכן.

אלא שאז החסיד האגדי, ר' מענדל פוטרעפאס גם משתחרר ממאסר פתאום. הוא מאתגר את מיכל בסדרי לימוד חדשים – המובילים בקלות לרצף סיכונים חדש.

עד להימור הגדול מכולם. 

מעניין אתכם?
כתבו לי ואשלח לכם את המסמך:
יהודית אורנשטיין -
0553075722
yehuditorens@gmail.com

את יכולה להפסיק להספיםנקדימון

אף אחד לא רוצה פה לקרוא את מה שאת מציעה. אין לזה היענות.

אין כמעט אנשים חדשים שמצטרפים לפורומים אז מה שאת עושה זה פשוט לטמטם לנו את המוח.

אולי די כבר?!

נשמע סיפור מענייןקעלעברימבאראחרונה
חיפוש קוראים לסיפור קצר שעומד לצאת לאוראורנשטיין

מחפשת קוראים/קוראות מהמגזר הציוני-דתי, כדי לקרוא סיפור זכרונות קצרצר מהווי נערותו של יוצא ברית המועצות לשעבר, ולענות על כמה שאלות. 

הסיפור באורך 38 עמודים. 

פרטים על הסיפור:

תקציר:

ברית המועצות, תשט"ו. סדרי הלימוד של מִיכֵל וישצקי די רגילים: לימוד גמרא בבוקר, ולימוד חסידות עם אביו אחר הצהריים – שחזר מגלותו בקזחסטן חודשיים קודם לכן.

אלא שאז החסיד האגדי, ר' מענדל פוטרעפאס גם משתחרר ממאסר פתאום. הוא מאתגר את מיכל בסדרי לימוד חדשים – המובילים בקלות לרצף סיכונים חדש.

עד להימור הגדול מכולם. 

מעניין אתכם?
כתבו לי ואשלח לכם את המסמך:
יהודית אורנשטיין -
0553075722
yehuditorens@gmail.com

הנוער הדתי לאומי לאן הוא הולך בצבא ?אביגיל מלאך

האם אתם חושבים שכל הנערים של הציבור הדתי לאומי מכוון ליחדות עילית או גם למקומות רגילים אחרים ?

הציבור הדתי לאומי - מגיע לכל היחידות והתפקידיםזמירות

בדיוק כמו בחיים האזרחיים

הציבור הדתי לאומי לא מתרכז בגבולות גזרה צרים - אלא נמצא בכל מגוון החיילות והתפקידים, קרביים, תומכי לחימה, ג'ובניקים, אנשי מחשוב, כלכלה, הנדסה, המון עתודאים שמתפזרים בכל יחידות הצבא עם סיום התואר בכל מגוון התפקידים הפתוחים בעתודה האקדמאית.

ובהמשך בחיים האזרחיים- בכל ענפי המשק, הכלכלה, התעשייה, האקדמיה, חקלאות, מסחר 

..יהודי חסידיאחרונה

אבל בוודאי שיש הרבה הכוונה בציבור הדתי לאומי לצאת דווקא לתפקידים משמועתיים ומובילים בכל מקום ובפרט בצבא

הפצות!!יהודי חסידי

ב"ה אנחנו זוכים להקים ארגון שיעודד את כולנו ביחד לצאת להפצות, להתחבר לצמא הגדול שיש בעם ישראל להתחבר לאבינו שבשמיים.

הארגון הוקם אחרי שבסוכות האחרון היה אירוע גדול בתל אביב - 'טולולולב - נוטלים לולב בתל אביב' שהשתתפו בו למעלה ממאתים בחורי ישיבות מישיבות שונות, ולמעלה מ-10,000!! יהודים זכו ליטול לולב.

בעז"ה ביום חמישי הקרוב יהיה אירוע השקה בהתוועדות 'צמאה' של הישיבות גבוהות __מגיעים ומתחברים דפוס .pdf

יצא עלון יפה, עלון (6).pdf מוזמנים לראות.

כמו כן יש אתר נחמד מתחברים - הנקודה היהודית שלי | קירוב לבבות והפצת יהדות

אשמח לתגובות....

וואודומיה תהילה
מדהים!
קצת תמונות מהפעילותיהודי חסידי

וקצת תמונות מהאירוע בבניני האומהיהודי חסידי
סיפוריהודי חסידיאחרונה

אחד הפעילים זיהה אדם שהניח תפילין בשבוע שעבר והציע לו להניח שוב. להפתעתו, האיש ענה: "לא". כשנשאל מדוע, הוא הסביר בחיוך: "בפעם הקודמת שהנחתי אצלכם, הרגשתי התעוררות כל כך גדולה, שלא רק שקיבלתי על עצמי להניח בכל יום – אלא שכבר הזמנתי דוכן תפילין קבוע למספרה שלי!"

הופכים את העולם!
מתחברים - הנקודה היהודית שלי | קירוב לבבות והפצת יהדות

מחפשים בני נוער לכתבהדבדב

לכתבה על שמירת נגיעה לנוער דתי לעולם קטן (השבועון)

מחפשים: שני בנים ובת (דתיים) - לראיון קצר בטלפון

על איך הם רואים את הדברים, מה המצב בשטח בנושא ועוד מספר שאלות.

אפשר גם אנונימי אם לא נוח בשם המלא.

אם מתאים לכם - אנא פנו לנדב בווטאסאפ בלבד 0545645411

תודה  

כתבה לנוער על שמירת נגיעהדבדב

לכתבה על שמירת נגיעה לנוער דתי לעולם קטן (השבועון)

מחפשים: שני בנים ובת (דתיים) - לראיון קצר בטלפון 

על איך הם רואים את הדברים, מה המצב בשטח בנושא ועוד מספר שאלות.

אפשר גם אנונימי אם לא נוח בשם המלא.

אם מתאים לכם - אנא פנו לנדב בווטאסאפ בלבד 0545645411

תודה  

חיפוש קוראים לסיפור על נער מתבגר מאחורי מסך הברזלאורנשטיין

מחפשת קוראים/קוראות מהמגזר הציוני-דתי, כדי לקרוא סיפור זכרונות קצרצר מהווי נערותו של יוצא ברית המועצות לשעבר, ולענות על כמה שאלות. 

הסיפור באורך 38 עמודים. 

פרטים על הסיפור:

תקציר:

עד להימור הגדול מכולם. 

אולי יעניין אותך