מה זה ה770 הזה שהחבדניקים מכניסים אותו בכל מקום???אנונימי (פותח)
במספרי טלפון, בכתובות אימייל, איפה עוד ראיתי... אממממ בכל מקום שיכולים.
גם אני שואל מה זה?אנונימי (פותח)
נתחיל ללמוד את קונטרס בית רבינו שבבל?חב"דניקית
צוציק...<סליחה שאני קוראת לך ככה..פשוט אני לא יודעת את השם שלך....>
תסתכל בתמונות שהעלתי..
למה לא?אנונימי (פותח)
אמרתי שלא?!חב"דניקית
בכייך נתחיל ללמוד....אין לי שם בעיה...אבל יש לי בעיה בלנסח..אז אם מישהו אחר יכל לעשות את זה אני ישמח
מישהו מתנדב?אנונימי (פותח)
קונטרס בית רבינו שבבל- אות א'(סיכוםאנונימי (פותח)
בשנת תשנ"ב, נפעם העולם היהודי לשמע הבשורה המרעישה: הרבי מליובאוויטש שליט"א מלך המשיח מודיע כי עד להתגלותו כמלך המשיח ביתו- 770 הינו בעצם תחליף זמני לבית המקדש! יתירה מזו, בית המקדש ירד בתחילה ב-770 בניו יורק, ומשם ישוב לירושלים יחד עם כל עם ישראל.

הרבי לא הותיר מקום לתמיהות. בקונטרס מפורט שיצא לאור, הידוע בשמו: "מקדש מעט זה בית רבינו שבבבל", מראה הרבי מלך המשיח בצורה ברורה ומסודרת, כיצד כל הפרטים שהוזכרו, מקורם בגמרא בפוסקים, ובמדרשים. למדנים מכל החוגים שעברו על הקובץ, לא הסתירו את התפעלותם, אכן הכל בנוי להפליא. אין מקום לוויכוח הכל מבוסס

יש לנו בית מקדש!

אחד העידודים הנפלאים ביותר שנתן הקדוש ברוך הוא לעם ישראל בתקופת הגלות, נאמר על ידי הנביא יחזקאל, במילים הבאות: "ואהי להם למקדש מעט בארצות אשר באו שם". מה פירושם של מילים אלו, ומהו העידוד הגדול שבהם?

מסבירה הגמרא: שגם בזמן הגלות, יש לנו בית מקדש! לא ממש כמו המקדש שבירושלים, אך בהחלט "מקדש מעט", או במילים אחרות "משנה לבית המקדש". זו הכוונה בפסוק המצוטט מקודם.

(כולנו מכירים את המושג "משנה למלך", יש את המלך הגדול בעצמו, ויש את הסגן - השני למלך הגדול. אותו דבר, גם לבית המקדש הגדול שבירושלים, ישנו "משנה לבית המקדש", והמשנה הזה נמצא ומלווה אותנו גם בזמן הגלות!)

ומסביר ה"מצודות דוד" :שזה שהמקדש-מעט נמצא אתנו גם בזמן הגלות, אומר לנו, שגם בזמן הגלות הקדוש ברוך הוא שורה בתוכנו, הוא נמצא עמנו ומשגיח עלינו, והוא לא עוזב אותנו. לכן גם בזמן הגלות יש לו בית מיוחד שהוא ממשיך לגור בו (כמו בזמן שהיה בית המקדש בירושלים שהיה הבית של ה'").

אז איפה הוא? סקרנותו של כל אחד מתעוררת כשאנו שומעים דברים אלו, איפה בדיוק נמצא המשנה לבית המקדש? איפה אפשר למצוא את המקדש מעט?

ממשיכה הגמרא ומלמדת אותנו כי יש שתי דעות בעניין: דעת רבי יצחק, ודעת רבי אבא: א. דעת רבי יצחק היא כי הכוונה לכל אחד מבתי הכנסת ובתי המדרש שבארץ בבל. במילים פשוטות: כל בית כנסת שאנחנו מכירים, גם בית הכנסת בשכונה שלנו... הוא ממש מקדש מעט, משנה לבית המקדש. ב. ודעתו של רבי אבא: רבי אבא מסביר שהכוונה פה היא דווקא לבית כנסת מסויים, שהוא נקרא מקדש מעט. והוא המכונה בית רבינו שבבבל (ובהמשך נלמד מדוע זהו שמו). דווקא בית כנסת זה זוכה לתואר המיוחד 'מקדש מעט', שני לבית המקדש.

ניתן היה להבין כי יש פה מחלוקת בין רבי יצחק ורבי אלעזר: האם כל בתי הכנסת הם מקדש מעט, או רק "בית רבינו שבבבל"? אך האמת היא כי אין כאן מחלוקת! כיצד יתכן הדבר? התשובה פשוטה: יש שתי "רמות" של מקדש מעט. כל בתי הכנסת הם מקדש מעט, ב"רמה" מסוימת, אך בית רבינו שבבבל הוא מקדש מעט ברמה הרבה יותר גבוהה. ואם כן אין מחלוקת: גם רבי אבא מסכים כי כל בית כנסת הוא מקדש מעט, אך גם רבי יצחק יאמר שעיקר העניין של מקדש מעט הוא דווקא בבית רבינו שבבבל.

מה פירוש המילים בית רבינו? כאשר נקרא את המשך דברי הגמרא, נראה בבירור כי אכן אין פה מחלוקת. אך לפני כן בואו ונבין מהו בדיוק "בית רבינו", ומדוע הוא נקרא כך? הרב שמלמד את התורה לתלמידים נקרא "רבינו", והבית שבו הוא מלמד את התורה נקרא כמובן... "בית רבינו". ומה עושים בבית זה? שני דברים עיקריים: לומדים תורה ומתפללים. זאת משום שצריך להתפלל דווקא במקום בו לומדים. יוצא אם כן, ש"בית רבינו" הוא גם בית מדרש - מקום לימוד תורה, וגם בית כנסת - מקום תפילה. כעת נבין את הסיבה למעלה המיוחדת שישנה לבית רבינו, לגבי שאר בתי הכנסת: ישנו פסוק האומר: "אוהב ה' שערי ציון מכל משכנות יעקב". זאת אומרת שה' אוהב את "שערי ציון" יותר מכל "משכנות יעקב".

מה זה שערי ציון, ומה זה משכנות יעקב? מסבירים חכמינו ז"ל: שמשכנות יעקב מסמלים את בתי הכנסת הרגילים, אבל שערי ציון מסמל את בית הכנסת המיוחד המצוין בהלכה- ציון מלשון מצוין. ומהיום שנחרב בית המקדש נמצא הקדוש ברוך הוא במיוחד באותו בית כנסת המצוין בהלכה. כי בזמן שבו היה בית המקדש קיים, היה בו חדר מיוחד ששם היו יושבים הסנהדרין ופוסקים הלכות - לשכת הגזית. ושם בבית המקדש כידוע היה מקום הקדוש ברוך הוא. ולכן גם כיום אחרי שנחרב בית המקדש, ממשיך הקדוש ברוך הוא להיות באותו מקום קבוע שממנו יוצאות ההוראות כיצד להתנהג על פי תורה ומצוות. וזוהי גם הסיבה למה שלמדנו מקודם, על הקפדתם המיוחדת של התלמידים להתפלל דווקא בבית זה ולא במקום אחר, כיון ששם מתגלה ה' במיוחד. ולכן "בית רבינו" המקום שמשם יוצאות ההוראות, הוא נעלה יותר מכל שאר בתי הכנסת, והוא ה"מקדש מעט" העיקרי שנתן ה' לעם ישראל בזמן הגלות, בתמורה למקדש הגדול שבירושלים.

לסיכום אות זו: אנו רואים בבירור בגמרא ובמדרשי חז"ל כי בכל דור ישנו בית כנסת מיוחד, שהוא נעלה יותר מכל בתי הכנסת, והוא התמורה העיקרית לבית המקדש. אך עדיין נותרו לנו עוד דברים חשובים מאד ללמוד, וביניהם: היכן נמצא בית הכנסת המיוחד הזה? מהו תפקידו המיוחד? האם הוא ימשיך להיות מיוחד גם כשיבוא המשיח? והאם ניתן לדעת מהגמרא, היכן הוא הבית כנסת הזה גם בדור שלנו?
חשוב לציין :הדברים הבאים לא נאמרו מתוך כעס אלאS.C2
מתוך כמיהה אמיתית:
א. למה הרבי מרגיש שהוא ראוי לקרוא לעצמו המשיח??
ב. אם הרבי שלכם הוא משיח, מה הוא עושה למען המטרה החשובה הזו?
ג. למה בניו יורק? נכון ישנה שכינה בבית כנסת ובודאי גם במקום שלומדים בו תורה אבל ישנה שכינה נצחית על ארץ ישראל ורק אם המקום מאד מאד מאד קדוש (ואני כן חושבת שהוא קדוש) אז אולי הוא מגיע לרמה של מקום רגיל בא"י. בודאי שלא לרמה של מקום קדוש (דרך אגב 770 זה לא המקום היחיד שבו גם לומדים תורה וגם מתפללים אבל שם אולי יש יותר אנשים -ושוב זה לא יותר קדוש לדעתי מבית מדרש בירושלים או צפת מהסיבה הפשוטה שזה בגלות ). אני באמת ובתמים לא מבינה את מעשיו של הרבי אבל אני יודעת שאתם - תלמידיו שאלתם כבר שאלות כאלה אז אולי תתנו לי תשובות, למה הוא מעודד אנשים ללכת לגלות? הרי הוא מודע לקדושתה של א"י וזה כמו שאם כולם ח"ו יחטאו בגילוי עריות, שפיכות דמים או עבודה זרה אז הבנ"א הפרטי לא צריך ללכת עם הזרם ובטח לא הרב (וכבר ראינו מקרים כאלה בנביא) ובעצם הרב שלכם מוביל זרם לא נכון ,הוא בפירוש מעביר את המסר שטוב בגלות וכדאי להשאר שם. למה???????
לדעתי לא יכול להיות משנה לבית המקדש בטח לא בגלות.

תשובה בשתי מילים:דובלה
א. הוא לא החליט כך על דעת עצמו, הוא שמע זאת מרבו ומסתבר שגם משמים. ובסך הכל זה ודאי שהוא ראוי להיות משיח יותר מכל אחד אחר, וכדלהלן.
ב. מה הוא עשה למען זה?! מה לא? דבר ראשון הכניס את המודעות ואת הציפיה לבואו, עודד לימוד ענייני משיח. לפני כן נושא הגאולה כמעט נשכח. דבר שני, הכין את העולם עצמו לביאת משיח, בין השאר ע"י פריסת שלוחים בכל העולם, והפצת יהדות בקנה מידה עולמי שעוד לא היה כמוהו. ועוד הרבה דברים, שאף אחד אחר בדורנו לא עשה חצי מזה. הרבי כל הזמן דיבר על הגאולה, עורר לקראתה ועשה למענה.
ג. דבר ראשון, לאור הנ"ל, מגוחך לומר שהרבי עודד אנשים ללכת לגלות ולהישאר שם..! בדיוק להיפך הגמור. הרבי כל הזמן דיבר על כך שנפסיק להיות אדישים, אי אפשר להשאר עוד רגע אחד בגלות!!
והסיבה שהוא בניו יורק, הוא אמר כמה פעמים שבשביל להרים מגדל צריך להרים אותו מלמטה. מא"י אי אפשר היה להרים כזו פעילות של הפצת יהדות בחו"ל. גם השלוחים נשלחו בדיוק בשביל זה.
המשך -דובלה
הרבי גם דוקא עודד מאוד עליה לארץ ישראל, וכל הזמן התעניין גם במצב הביטחוני בארץ. הרבי גם שלח באופן אישי מאות שלוחים לארץ הקודש, בשביל לחזק את הקהילה היהודית ואת החינוך היהודי וכו' בכל ערי הארץ.

ואגב, הקדושה של 770 שהוזכרה כאן, היא לא רק בגלל שגם שם מתפללים... אלא בגלל שע"פ כל הנ"ל ועוד, 770 הוא ביתו של נשיא הדור, "שמשם אורה יוצאת לכל העולם", כנ"ל שמשם יצאה הפצת היהדות הגדולה ביותר, וכן זהו המקור של הפצת מעיינות החסידות שעל זה נאמר לבעש"ט - "אימתי קאתי מר, לכשיפוצו מעינותיך חוצה". וזה גם עוד תשובה לשאלתך מה הוא עשה למען הגאולה...

אני מקוה שקראת בתשומת לב מה שכתבתי, ושתמצאי בזה תשובה לשאלותיך.
"ותן לחכם ויחכם עוד".
שבת שלום!
כמה תשובות ל s.c2אנונימי (פותח)אחרונה
אשתדל לענות לפי סדר,
א. הדברים שלך נשמעים שאת פשוט לא מכירה מספיק את הרבי, תקראי על הרבי תשאלי אנשים על הרבי תביני למה הרבי הוא המתאים להיות המשיח, ולמה הוא אומר על עצמו שהוא משיח כי זה הוא. איך בדיוק נראה לך שמשיח יבוא מי יגיד עליו שהוא המשיח, אם לא הוא בעצמו, או חכמי ישראל.
ב. הרבי עושה כל מה שמשיח צריך לעשות כי זה התפקיד שלו מאלוקים, והתפקידים של משיח נקבעו בהלכה בספר הרמב"ם ביד החזקה הלכות מלכים בספר שופטים פרק י"א.
ג. בגמרא חכמינו זכרונם לברכה אמרו שהשכינה שהייתה בבית המקדש גלתה עם כל עם ישראל לחוץ לארץ, ולכן עכשיו היא בניו יורק, נכון שארץ ישראל קדושה ולא צריך להסביר שגם התנאים והאמוראים בגמרא אהבו את ארץ ישראל וידעו על קדושתה, ואם כל זה הם אמרו שהשכינה שהייתה בבית המקדש גלתה עם כל עם ישראל בגלות לחוץ לארץ.
ד. אולי להסביר כמה מושגים, ארץ ישראל זה לא גאולה וחוץ לארץ זה לא גלות, חוץ לארץ נקראת גולה (ולא במובן של גלות מול גאולה בארץ).
גם היהודים שגרים בארץ הקודש הם בגלות ולכן בתפילה כל יום הם אומרים "ותחזנה ענינו בשובך לציון ברחמים" וכדומה עוד תפילות כי כיום כל היהודים בכל מקום שהם (אפילו בארץ הקודש) הם בגלות עד שיבוא משיח במהרה בימנו אמן.
וזה שהרבי גר בחו"ל בזמן הגלות כי שם הוא פועל להביא את הגאולה.
770- זה "בית רבינו"חב"דניקית
שזה מקום משכנו של הרבי וממנו יוצאת הוראה לכל אנשי הדור
או בקיצור..מושיקו
770 זה המקור של חסיד
770 זה מקום היציאה לשליחות
770 = בית משיח
770 מקום שממנו יוצאת אורה לכל העולם
770 מקום הכי תחתון בעולם שלכן אפשר איתו ל'הרים' את העולם לקדושה
ו770 זה המקום שמשם התחילה הגאולה
שבעז"ה תיכף ומיד תיגמר בשלימות על ידי מלך המשיח

בכל אופן מי שבאיזור ניו יורק מוזמן לבקר, במיוחד בימים אלו של כינוס השלוחים - שבו מתכנסים אלפי שלוחי הרבי מכל העולם

הכתובת 770 איסטערן פארקווי ברוקליין ניו יורק

ניתן להגיע בקו 3 ברכבת התחתית היא עוצרת צמוד למקום
סיורים בכל שעה בכל יום...

להתראות
התחילה הגאולה???דובלה
לחזור כאן הביטויים המחרידים שהרבי התבטא בנוגע לטענה שהגאולה כבר התחילה??
בבקשה הזהר בלשונך. אנחנו עדיין בגלות, וכלשון הרבי - חושך כפול ומכופל שלא היה כמוהו.
וזאת עד לרגע ההתגלות ובניין ביהמ"ק תיכף ומייד ממש.

אכן, נמצאים על סף הגאולה, מציץ בין החרכים, אבל... עדיין מחכים ומתפללים.
נראה ליאנונימי (פותח)
אבל זה לא בטוח שהרבי אמר שכבר אנחנו בתקופה הראשונה של הגאולה
הרבי אמרדובלה
משהו על ימות המשיח, על סף הגאולה, ושהגאולה מחכה רק שנפתח את הדלת ו"נסחוב" אותה פנימה -
ויחד עם זה הדגיש עד הרגע האחרון, שאנחנו עדיין בגלות עמוקה שלא היה כמוה, והתבטא כמ"פ "נבהלתי לשמוע" וכיו"ב על טענות שהגאולה כבר ה-ת-ח-י-ל-ה! אנחנו עדיין מתפללים שלוש פעמים ביום שהגאולה תבוא! עדיין אנחנו שבויים בין הגויים, ויהודים נרצחים רח"ל! עדיין ביהמ"ק לא נבנה, ואפילו את מלך המשיח לא רואים! אבוי לגאולה שכזו. גאולה פירושה אור וגילוי, ואנחנו בתקופה של חושך והעלם.
לפי דברי הרבי, אנחנו כעת בחושך החזק שמגיע רגע לפני עלות השחר של בוקר הגאולה.

שתגיע כבר!!!
הגאולה בעז"ה תבוא היום בערב.S.C2
בתש"נ לא היתה אתחלתא דגאולה?אנונימי (פותח)
עד איזו שנה אתה מסונכרן עםם השיחות של הרבי? (אני אישית משתדל להיות מסונכרן קבוע, כולל שיחות שנאמרו מפי קשו בשבוע שעבר, אבל גם אם אתה לא זוכה לכך כדאי אולי לפחות להיות מסונכרן עד נ"ב...)
אדרבהדובלה
בסקירה מהירה על התייחסות הרבי למושג אתחלתא דגאולה בימינו, נתקלתי בכל מקום בביטויים חריפים במיוחד של הרבי נגד העניין, והרבי תולה את התנגדותו במצב בארץ הקודש, ששמים חושך לאור וכו', עובדות שלא השתנו אלא החמירו.

כעת אתה רוצה לטעון שהרבי שינה את דעתו, שהרבי ביטל את כל ההתנגדות (הנדירה בחריפותה!) שהיה כל השנים נגד העניין, עליך להביא מקור ברור לדבריך משיחה/מכתב של הרבי.
למדתי גם את השיחות ומכתבים של נ"א נ"ב, ולא נתקלתי מעולם ברמז לכך שהגאולה התחילה. אדרבה, מכך שעד הרגע האחרון הרבי דיבר על כמה שהגאולה ק-ר-ו-ב-ה, משמע שעדיין לא התחילה...
וכמדומני שראיתי מכתב של הרבי נגד זה גם מתשנ"ב, אבל זה אינני זוכר בבירור.

בכל אופן תן מקור לדבריך.‏
ספרים לישיבה חסידיתישיבת שפע

שלום וברכה,

מחפשים תרומה של ספרי קודש לבית מדרש בישיבת שפע מקור חיים בירושלים- ישיבה תיכונית בניחוח חסידי מיסודו וברוחו של הרב עדין אבן ישראל שטיינזלץ זצ"ל.

מחפשים בעיקר ספרי חסידות והלכה, אך כל ספר יתקבל בברכה.

ניתן ליצור קשר במייל oyagel@yeshivatshefa.org.il

תזכו למצוות

חבדניקים מתגייסים לצבא כמו דתיים לאומייםתמימלה..?
או לא מתגייסים כמו חרדים?
לא זה ולא זהתות"ח!

הם מתגייסים (לא יודע בדיוק כמה אחוזי הגיוס שם, אבל הם לא כמו החרדים, זה בטוח), אבל לעומת הדתיים-לאומיים שמתייחסים לצבא כחלק מהתחייה הלאומית של עם ישראל, כחלק מהגאולה, החב"דניקים מתייחסים אל זה בצורה פרגמטית, שצריך צבא באופן טכני כדי להגן על העם (כך לפחות ידוע לי). אגב, זו תפיסה שדומה גם לתפיסה החילונית את הצבא. הויכוח העקרוני הזה הוא לא רק לגבי הצבא, אלא לגבי כל מוסדות המדינה וכו'.

אממתמימלה..?

אבל בחבד הכל סובב סביב השליחות של האדם, אז אולי בטוחים שזו השליחות של הבחורים בגיל הזה...

אני יודעת שבתי ספר של חבד וכאלו לא נחשבים חרדיים אלא ממלכתידתי כי הרבי רצה שאנשים שלא שולחים את הילדים שלהם לחרדי-ישלחו לחבד ויקבלו חינוך מספיק חרדי ומספיק ממלכתי... אז ישיבות חבדניקיות זה כמו הסדר או כמו ישיבות חרדיות?

נכון, את צודקתתות"ח!

חשבתי על זה, התלבטתי אם לכתוב את זה. חלק מהמידד של השירות בצה"ל בחב"ד זה המידד של השליחות, שכדי לקדש את שם ה' בעולם ולגרום לשם שלו להיות אהוב בעולם, הם הולכים לצבא (לא יודע בוודאות אם זה השיקול שלהם, אבל זה בהחלט הגיוני). אבל בסופו של דבר אצלם זה רק כלי כדי להגן/לקדש את שם ה' בעולם. מבחינת התפיסה החבדי"ת אין ערך עצמי (ערך מקודש) לצבא. לא כ"כ הבנתי את השאלה שלך בסוף.

נ.ב אינני חב"דניק והדברים נכתבו לפי ראות עיניי. עדיף שתשאלי חב"דניק שיסביר לך את תפיסתם.

תודהתמימלה..?
השאלה היתהבישיבות חרדיות אסור להתגייס, בהסדר חלק מהישיבה זה הצבא, איפה חבד ממוקמות על הרף של אסור עד חובה?
בשמחהתות"ח!

אה, עכשיו הבנתי. לא יודע. מניח שבאמצע (יש אפשרות אך לא חובה)

איפשהו באמצעפונקציה

יש ישיבות שהמקובל בהן הוא לעשות פטור (כמו הישיבה בכפר חבד) ויש כאלה שיש להן הסכמים עם הצבא על שירות אחרי שנת לימודים ב770 ורצוי גם חתונה (כמו הישיבה בקרית גת)

שתיהן ישיבות גדולות עם לא מעט תלמידים.

אבל חייבת להדגיש שבסופו של דבר זו תהיה הבחירה האישית של הבחור לכאן או לכאן וזה לא משנה איפה הוא לומד.

באף ישיבה אין איסור מפורש ללכת לצבא (אלא רק מינימום דחיית שירות עד אחרי החתונה) אבל גם אין יותר מידי עידוד לצבא.

רעיונית זו מה שהבחור רוצהפונקציה

לדוגמא במשפחה שלי חלק עשו פטור משירות וחלק שירתו.

אחת הבעיות המרכזיות שגורמות להמון בחורים להוציא פטור זה שהצבא עושה להם בעיות עם שנת הלימודים ב770 אחרי 3 שנים בישיבה גדולה ואף בחור לא רוצה להיות עריק ולהסתבך.

התוצאה היא שחלק מהבחורים עושים פטור וחלק חותמים על הסכם מסויים שדוחה להם את השירות לאחרי החתונה.

לרוב מי שעשה פטור כבר לא יעשה צבא, אם כי יש כאלה שמבטלים אותו (לפעמים אפילו בגיל 30+ ואז הם מתגייסים לפיקוד העורף, הרבנות או כל מיני דברים בסגנון).

ממ מענייןתמימלה..?אחרונה

תודה

מחפש ספרים חב"דים על תפילהred panda

היי,

במסגרת מאמר שאני עושה על תפילה וכוונותיה , מחפש  שמות של ספרים חב"דיים על עניין התפילה וכוונותיה (מה לכוון וכו'). ברמת הידע שלי, למדתי בעיקר את ספר התניא ועוד מספר קונטרסים קטנים.

תודה!

ספרים לישיבה חסידיתישיבת שפע

שלום וברכה,

מחפשים תרומה של ספרי קודש לבית מדרש בישיבת שפע מקור חיים בירושלים- ישיבה תיכונית בניחוח חסידי מיסודו וברוחו של הרב עדין אבן ישראל שטיינזלץ זצ"ל.

מחפשים בעיקר ספרי חסידות והלכה, אך כל ספר יתקבל בברכה.

ניתן ליצור קשר במייל oyagel@yeshivatshefa.org.il

תזכו למצוות

דיוק כל אות במילים "כי ה' לצד הזה", כמו "לך לשלום"hamedinai

תקציר:

האדמו"ר מלובביץ׳ (חב"ד) לנתניהו -

"תצטרך להיאבק עם 119 אנשים, בוודאי לא תתרשם מזה כיוון שהקדוש ברוך הוא לצד הזה״.

דיוק המילים "לצד הזה" ולא "בצד הזה", דומה מאוד למה שבתלמוד מדייקים שצריך להגיד "לך לשלום" ולא "לך בשלום".

הסבר בדרך אפשר ב2 אופנים 👇

לדייק בכל אות. צוטט בשם הרבי "כיוון שהקב"ה בצד הזה". משמיעת הקלטת שומעים ברור שהרבי אמר "כיוון שהקב"ה לצד הזה", עם אות למ"ד, לא אות בי"ת.

https://x.com/OrwellTruth1984/status/1759284144620667267

מה זה משנה? בתלמוד מדייקים שצריך להגיד "לך לשלום" ולא "לך בשלום".

הסבר #1: אולי כי למ"ד זה לשון לימוד, צריך ללמוד ולהתקדם.

נכון בהקשר לשלום, למרות שבהשקפה הראשונה נראה כאילו אם עושים פשרה משיגים שלום, הנה כאשר לומדים את הנושא לעומק, מגלים שזה נכון רק בהקשר לאויב ידידותי ומתחשב, המריבות שבתוכנו. כאשר מדובר בהקשר לאויב האכזרי החיצוני זה הפוך: כל כניעה אליו רק מרחיקה את השלום.

נכון גם בהקשר ל"צד הזה". צריך ללמוד את הצד, האם הוא באמת הצד שאפשר להגיד עליו "הקדוש ברוך לצד הזה". יש "ידידים" במרכאות שטוענים שהם בצד הזה, אבל הנכון הוא שהם באמצע. כמה באמצע? תלוי מה עמדתנו, כי אם אנחנו נסכים לעמוד עם רגל אחת ביבשה ורגל אחת בים, טענת שונאי ציון ועוכרי ישראל תהיה שזה לא מספיק, ועמדת ה"ידידים" האלו תהיה שצריך להתפשר. זה למה עמדת ישראל צריכה להיות מה שיותר ימינה, שאז גם אם תהיה פשרה, היא תהיה יותר רחוקה מהים.

הסבר #2: ההבדל בין "לך בשלום" ו"לך לשלום", זה שהאות למד הקדמית משמעותה להתקדם לכוון, לא לעמוד במקום אחד. "תלמידי חכמים מרבים שלום בעולם", ביחד עם זה נאמר עליהם "ילכו מחיל ⁵אל חיל". לא להסתפק עם "שלום" שלא עושים לנו שואה רחמנא ליצלן ולהגיד שאם אפשר לחגוג יום עצמאות, זו כבר "ראשית צמיחת גאולתנו", כי בהשוואה למה שהיה בימי הביניים זה מצב מזהיר. גם אם המצב מזהיר, צריך להתקדם שיהיה עוד יותר "מחיל אך חיל", אחרת זה לא שלום.

אותו דבר גם עם "לצד הזה". גם אם זה כבר הצד הנכון, ובלשון התלמוד הובא בספר תניא קדישא בתחילתו

ספריית ליובאוויטש

"ואפילו כל העולם כולו אומרים לך צדיק אתה..", צריך להתקדם עוד ועוד "לצד הזה", כי צדיק זה מלשון "צד", להתקדם עוד ועוד בכוון להיות צדיק, "ילכו מחיל אל חיל".

מבקשת עזרה במזוןiskabelka1

שלום ,. אני אם יחידנית - רווקה , מגדלת ילד בן 7 לבדי . אחרי שאימא נפטרה מסרטן אני נשארתי לבדי בעולם הזה . אין לי משפחה ואין לי קרובים .

עשיתי ילד בטיפולי פוריות , , כדי שיהיה לי בשביל מי לחיות .

כיום הוא לומד בכיתה ב' בבית ספר דתי ,ירא שמיים ! צדיק אמיתי !

לילד אין אבא - לכן  אין מזונות .  נתקלתי בקשיים מאוד גדולים ת בגלל חובות ., גרה ברמלה  . מבקשת עזרה במזון , מצרכים בסיסים כמו קונפלקס , ממרח שוקולד, ביצים , חמאה, שמן ,פסטה חלב,,ירקות . לא נעים בכלל לבקש עזרה, אבל בלי שאלות ,רק מהנתינה מהלב ..... בבקשה אשמח אם תושיטו יד של עזרה .🙏

תפני לבית חב"ד ברמלהבת.
אני פניתי אליהם ברמלה - לא קיבלתי מהם שום מענהiskabelka1
נסי לפנות לארגון כולל חבדפונקציה
איך השיחה של הרבי על צמאה לך נפשי עזרה לי להבין...hamedinai

המכשול הכי מרכזי להגיע לשלום - מחנות הפליטים.

75 שנה שהם "פליטים" , דבר שאין לו אח וריע בהיסטוריה.

כל קיומו של עם ישראל הוא פלא ונס על-טבעי, ובאותה מידה גם שנאת ישראל אין לה הסבר הגיוני.

מחנות הפליטים מתוחזקות במיוחד בכדי לשמר את ההתנגדות לקיומה של המדינה היהודית בארץ ישראל.

ביחד עם זה, מחנות פליטים אלו גורמים לנו להיזכר שאנחנו יהודים עם היסטוריה של אלפי שנים שחזרנו לארצנו.

אחרת נשאלת השאלה: באיזו זכות מגיע יליד רוסיה שיש לה ארץ הכי גדולה בעולם, מעולם לא דיבר עברית, כותב משמאל לימין, בא עם נשק בידיים מול הטוענים שהם צאצאים של פליטי 48.

אולי יש פה מסר מן השמים:

וְהָעֹלָה עַל רוּחֲכֶם הָיוֹ לֹא תִהְיֶה אֲשֶׁר אַתֶּם אֹמְרִים נִהְיֶה כַגּוֹיִם כְּמִשְׁפְּחוֹת הָאֲרָצוֹת.. חַי אָנִי נְאֻם אֲ-דֹנָי ה' אִם לֹא בְּיָד חֲזָקָה וּבִזְרוֹעַ נְטוּיָה... אֶמְלוֹךְ עֲלֵיכֶם (יחזקאל כ לב).

לכן אם נחזור בתשובה ייבטל הצורך של מחנות פליטים אלו, כי כבר גמרו והשלימו את תפקידם וייעודם.

כי כל הסיבה לקיומם הלא-טבעי היה בכדי לעורר אותנו שלא נתחמק מהשאלה #באיזו_זכות ולמה הארץ שייכת לנו.

סימוכין:

הביאור הידוע על הניגון "צמאה לך נפשי.. אך טי דורין.."

האזינו: כשהרבי שר והסביר את הניגון `צמאה לך נפשי` ● מיוחד

שכל תפקידו של היצר הרע רק להעלות את האדם למדרגה יותר נעלית, ואם כן כאשר האדם השלים את המשימה, מתבטל הצורך של היצר הרע.

זה היה משיחת פורים ה'תשח"י (1958).

והפלא ופלא, בתלמוד (סוכה נב ב) מובא קשר בין היצר הרע לישמעאלים:

"ארבעה מתחרט עליהן הקב"ה שבראם, ואלו הן: גלות, כשדים, וישמעאלים, ויצר הרע".

זה באמת הזוי ברמה ששומעים רק משרופים.מי האיש? הח"ח!אחרונה

ראיתי כבר בזמנו את העלונים שמתארים איך יבוא המשיח ואז משבר האקלים ייעלם כהרף עין (ועוד נגזרה מכך מסקנה שאין מה להיות מוטרדים).
לחשוב שמחנות הפליטים הרעילים והמסוכנים - והעמוסים אנשים מלאי שיטנה ומשטמה לישראל - משמשים כאיזה מטה זעם הולוגרפי תיאולוגי, זה בערך אותו ההיגיון.

אגב, העלונים ההם הופיעו למיטב זכרוני עוד כשבחיים היתה חיותו, אבל גם אם אני טועה בכרונולוגיה הזו אזי מכל מקום הם הופיעו כשהמשיחיזם שלאחר המוות עוד היה בשיאו.

מובן שכל התפיסה הזו נשענת על ימי ההאדרה המטורללת למבצע "סופה במדבר" (שחרור כוויית מהפלישה העירקית) ותום הקומוניזם במדינות הסובייטיות-לשעבר, שיצרו שבתאות ברורה ומובהקת.

מחפש ספר בנרותיונה ב

אני מחפש את הספר "שערי לימוד החסידות" של הרב מיכאל חנוך גולומב

גם יד שניה

מישהו יודע היכן ניתן להשיג?

אולי יעניין אותך