שם מפורשפרת משה רבינו

האם דף שנכתב עליו השם המפורש של זה-שאין-לנקוב-בשמו חייב גניזה?

ומה דינו של אדם שאמר שם זה?

האמת שזה לא צריך גניזהמשה
שהרי בגניזה, כל המשמעות היא שהטקסט נשמר, וכאן אסור שהוא ידע שקראו / כתבו את שמו.

לענ"ד, עדיף לגרוס, ולשרוף את המידע הגרוס ולאחר מכן לפזר את האפר בים.
תלוי כיצד אמרעמישב
בס"ד לק"י

לומר האותיות, יש שאסרו, אך לכאורה אפשר.

לקרוא את זה כמילה רגילה, מן הסתם איננו יודעים כיצד לקרוא נכון (עפ"י ניקוד), ומכיוון שמדובר בחשש לאיסור דאורייתא, כדאי לשאול רב האם וידוי מספק מועיל (אם יש דבר כזה בכלל. כמובן שהוידוי אינו ה"אשמנו..." הרגיל, אלא עפ"י דברי הרמב"ם).

ואם כבר שואלים רב, אפשר לשאול גם על גניזת השם.

בהצלחה, ונשמח לשמוע את תשובת הרב.
הוא התכוון להארי פוטר ווולדמורטהאריאלניקהנאמן
שנו רבותינו(אני מקווה שהתכוונת להארי פוטר)האריאלניקהנאמן
בספר האר(")י פוטר- שע"פ הסוד אין לומר את שמו המפורש של אותו האיש (ועלדאמערט) וכך שנו וחזרו לומר בספרי ההמשך 'חדר סודות התורה' וב'גביע הקידוש' שנהגו צאן ישראל קוסמים שלא לומר את שמו,

אך מאידך גיסא ראינו שלא כך נהג מו"ר עטרת ראשנו האדמו"ר הרב אהרון דמבלדור זצוק"ל הי"ד (נרצח על קידוש השם ע"י 'אחר'- סנייפ) שנהג בעצמו ללא עוררין לומר מעל כל חוצות וללא פחד לאמר את שמו של אותו רשע(ועלדאמערט) שכן כמאמר הסטיקער-'מי שפוחד מאחד לא פוחד מאף אחד' אך כבר פירש דבריו יד ימינו המשב"ק הרב האגריד הגדול מקרוליין שמה שנהג לעצמו נהג, שהוא אכן יכול לומר אך על הציבור יכל להחמיר.
והקשו על זה בעל 'תוספות מאלפוי' וז"ל:"ולא נהירא! שכן ראינו שמו"ר דמבעלדער לימד את תלמידו המובהק ה"ה אויב נפשי ר' הארי פוטר לומר את שמו של אדון האופל ללא שום פקפוק ושינוי גירסא. וי"ל שמה שהורה להארי רק להארי עצמו הורה שכן השיג בגדלותו את מידת הביטחון ולא היה צריך לפחד אך כל הציבור ודאי שיש להחמיר ולהזהר." עכל"ט.

ונראה לי בס"ד שיש כמה חילוקי דינים בעניין-
מי שחושש לדעת המקובלים שלא לומר מחשש שהוא יבוא ויזדמן למקום ע"י אמירת שמו, יש להחמיר בכל דוכתא ואין להקל, אך בכתיבת שמו יש להקל שכן ראינו שהרב האגריד שומר הקרקעות, גם כתב את שמו של ואלדעמערט.

מי שמחזיק מעצמו תלמיד מובהק של מו"ר דאמבעלדער זצוק"ל הי"ד ראשי לומר את השם ללא כל פקפוק (ואך ורק אם למד את הספר המוסר 'מסילת הקסמים'-ניתן לקנות בסמטת דיאגון בדף וכרך בע"מ במחיר של 25 גוזים בשקל הקודש)

ואני אומר שאם אומרים את שמו בהגייה אשכנזית(ועלדאמערט) אין לחשוש גם לדעת המקובלים, אך המדבר בהגייה הקדושה והאמיתית של אחינו הספרדים אינו ראשי לומר את שמו של אותו רשע בהגייה ספרדית, אלא בהגייה אשכנזית, כדפרישית.

בברכת אבדה קדברה ה(א)גרי"ד שומר הקרקעות.
מספר השגות על דברי ידידיעמישב
בס"ד לק"י

לפני הכל, יש לתקן כתיבת שמו, שכך נהגה ונכתב: "ואלדעמארט".

וכעת, רצוני להרחיב דבריך על שיטת הקבלה, מעט. דהנה ראינו שנהגו המקובלים שלא לומר שמותיהם של מלאכי חבלה (והרשע ימ"ש, הינו מלאך דהווי ליה כמה נשמתין) בפירוש. כמו שהנהיגו בעניין הס"מ. ועל כן נראה דאפשר למצוא פיתרון בקריאת שמו כך: "ואלדע".

ובעניין דברי הרב החסיד הצדיק האמיתי הרב אהרון דאמבעלדאר זצוק"ל זיע"א, נראה דיש לסמוך על גדול הדור, שה' האריך ימיו עד בוא הרשע, ימ"ש. ועל כל אשר אין פוסק כמוהו נאמר "רשע טיפש וגס רוח"... ועוד שמטיל רוח נכאים ופחדים בצ"ד, ובלוחמיו. ועליו נאמר "כל הירא ורך הלבב...". שמא יטיל מורא בעם.

ועל כן, נראה בעיני, דעל אף גזירת המקובלים, בראשות הטו"ר גב' מעקאגענאגעל תחי', יש לנהוג כזקן העידה וראשה, הרה"ג דאמבעלדאר, ולומר שם המפורש בקול ובריש גלי.
?!?!?!?!?!?!?!?!?!@אנונימי (פותח)אחרונה
..גיימס פוטר
הסיבה שכמעט ריק בחצי מהפורומים פה זה כי הייתי בתקופת הקורונה שפשוט היה פה מפוצץ ועכשיו זה רגיל? 
עכשיו בגלל המלחמה הם עוד יחסית פעילים😅הרמוניה

זה ירד מאדד (ברוך ה'..)

כבר זמן רב שאין מצטרפים צעירים חדשים לפורומיםפ.א.
והפעילות בפורומים ירדה משמעותית 
חד משמעית בקורונה היה ה הרבה.סוורוס סנייפאחרונה

אבל עכשיו יש פחות פעילות ממה שהיה לפני הקורונה

מי רוצה לחזור ללימודים??ניגון❤️

ואוו איך בא לי כבר את החופש הגדולל🤭

אני כבר שנה וחצי בבית...ההרהמורניקאחרונה
גם פרה זקנה יכולה להניב חלב..😌😌עוד חומייני חי
כעעען כען
למה אתם חיים?מעייןאהבה

מה הסיבות שלכם בחיים?

חתירה מתמדת להגשמה עצמיתפ.א.
כי ככההרשפון הנודד

בבסיס אני חי כי זה לא דורש ממנו שום פעולה אלא קורה לבד.

ואני ממשיך לחיות כי אני רוצה להתפתח ולהיות יותר שלם ומאמין שעוד יהיה לי טוב.

בנוסף אני מרגיש שיש לי פה תפקיד בעולם שאולי יהיה משמעותי

אני חיהניגון♥️
כדי לעשות טוב לעולם ולאנשים ואני מאמינה שכל אחד יכול להפוך את העולם למקום יותר טוב ושמח ואוהב ♥️ וגם לעבוד את ה' שזה הכל בסוף
נהנה מהחיים פשוטההרהמורניק
וואוצאצא

לא יודע.

מבררים את זה, מחפשים את זה

הלוואי וידעתי

אם כבר הגעתי לעולם ואני כאן - נעשה הכל כדי להנותGini
מהחיים, לחיות טוב, באושר, בשמחה, בסיפוק, ולדאוג לעתיד שלנו כאן 
אני הגעתי למסקנה שהחיים זהגלגל שבו אני עולה ויורדתתמימלה..?אחרונה

כל הזמן והמטרה שלי היא לאסוף כמה שיותר כוחות כשאני למעלה כדי להצליח לעלות אחרי הירידה הבאה...

ככה עד שיבוא המשיח....

יש אנשים!הרשפון הנודד

הפורום חזק להיות פעיל והם דיבורים חזקים אז מוזמנים להעלות נושאים מעניינים שאתם מתלבטים בהם אם סתם שאלות, חוויות, רגשות ופריקות

למישהו יש הדרן?איידן

יש לי הדרן ויש תקלה ואין לי אינטרנט במכשיר (שהוא גם ככה דפוק (חצי טאצ) ובלתי נסבל) אני לא יכולה לקבל לטלפון אימיילים ובנוסף האפליקציה שלהם לא עובדת 

יש למישהו דרך לעזור לי?

בבקשה אני נואשת נראלי אם עד סוף שבוע הם לא חוזרים אליי אני עוברת לנוקיה (ונוקיה זה זוועה)

אם מישהו יעזור לי אני אשמח מאוד

למישו יש את היי סקול מיוזיקל בדרייב?נחט

או סרטים אחרים 

יש פה אנשים ערים?מעייןאהבה
תמיד...אנא בכחאחרונה

אולי יעניין אותך