יש לי שאלה...רחובות כבוד!

אני יודעת שיש כאלה בחב"ד שהם משיחיסטים ויש כאלה שלא.

מישהו יכול להסביר לי למה אנשים מאמינים שהרבי בחיים? הוא נפטר ויש לו קבר,ציון.

למה להאמין שהוא בחיים? יש הוכחות לזה?

ויש עוד קטע שאני באמת לא מבינה, מתייחסים הרבה פעמים לרבנים כאילו הם אלוקים שואלים אותם כל דבר. אני מאד מבינה ומסכימה עם האמירה "עשה לך רב"  וצריך רב. אבל למה על כל דבר קטן צריך לשאול את הרב? וזה קיים במיוחד אצל החסידים.

אני מקווה שלא פגעתי באף אחד, אני שואלת כדי לקבל תשובות לא כדי להתווכח...

יומקסים לכולם

יש לי תשובה...אנונימי (פותח)
לרחובות כבוד!. אנסה להסביר בכתב אני מקווה שאני אצליח.
אתחיל מהסוף, זה שעם ישראל פונה לצדיקים ולנביאים בעזרה גשמית זה לא התחיל בדורנו, כבר דוד המלך שחיפש את האתונות הלך לשמואל הנביא שיאומר לו איפה נעלמו האתונות כמסופר בנביא, וכתוב בגמרא "צדיק גוזר והקדוש ברוך הוא מקיים, הקדוש ברוך הוא גוזר וצדיק מבטל", רואים מהמשפט הזה בגמרא שלצדיק יש כוח אין סופי.
בפרט צדיקים מיוחדים כמו משה רבנו ובכל דור יש אחד שהנשמה של משה רבנו עוברת אליו, שהתפקיד שלהם הוא כמו שכתוב בתורה "אנוכי עומד ביניכם ובין השם אלוקיכם...".
ובדור שלנו התווסף עוד שהרבי גילה לנו שהוא נביא על פי כללי התורה לבדוק מי הוא נביא, שיאומר דברים העתידים ויתקיימו דבריו, וכל דבריו של הרבי התקיימו במלואם.
אחרי שהסברתי שהרבי הוא משה רבנו בדורנו והנביא של דורנו, ודבריו התקיימו אחד לאחד, צריך להאמין ולקבל את כל ההוראות שלו ואת כל הדברים והתורה שהרבי אמר בלי ספקות מתוך אמונה מוחלטת.

הרבי אמר שהוא יחיה בחיים נצחיים ויבוא לגאול את עם ישראל, אמנם בעניים עדיין לא רואים את זה... אבל כמו ששאר נבואותיו של הרבי התקיימו במלואם כך גם זה שהרבי ממשיך לחיות ולהנהיג כמו קודם והוא המלך המשיח שיבוא לגאול אותנו תכף ומיד נאמין בלי ספקות.

רצית הוכחות, אני יכול להביא סיפורים מהעבר שקרה כבר דברים שאנשים חשבו על משהו שהוא לא חי והוא היה חי, כמו רבי יהודה הנשיא, שאחרי מתתו וההלויה והכל, הגמרא מספרת שתקופה ארוכה אח"כ הוא היה בא כל שבת לביתו ועושה קידוש לבני הבית ואוכל איתם סעודת שבת.
ועוד על יעקוב אבינו כתוב עליו בגמרא "יעקוב אבינו לא מת" שואלת הגמרא "והרי ספדו אותו וחנטו אותו?" עונה הגמרא "נדמה להם היה שמת", רש"י מסביר שיעקב חי ממש רק המצריים חשבו שהוא מת ולכן הם חנטו וספדו לו.
ויש עוד סיפורים כדומה, שרואים מהתורה שישנו דבר כזה שנראה על משהוא שהוא מת אבל הוא חי, והתורה מספרת את זה, לכן אנחנו מאמינים בזה, אפילו שזה לא הגיוני כ"כ, אבל כל מה שהתורה אומרת אנחנו מאמינים באמונה שלימה שזה אמת.

אני מקווה שהסברתי טוב אם לא מספיק תכתבי אני אשתדל להסביר יותר.

ההבדל בין המשיחיסטים לאלו שלא, הוא האם לכתוב את מה שכתבתי או לא, המשיחיסטים אומרים שצריך להסביר לכולם מה שהחבדניקים מאמינים או שיש כאלו שאומרים שאנשים לא יבינו את האמונה שלנו ולכן לא לאמר מה אנחנו חושבים.
לייזירחובות כבוד!
קודם כל תודה רבה על התשובה.
דבר שני , אני יודעת שמרגע שפסק יצר עבודה זרה פסקה גם הנבואה, יכול להיות שלרבי יש רוח הקודש אבל נבואה לא קיימת בדורנו.
דבר שני למדתי שנבואה יכולה להתקיים בשני מצבים א. כשהנביא בא"י ועד כמה שידוע לי הרבי נמצא בארה"ב. ב. שהנבואה היא על א"י כשהנביא בחו"ל כמו שראינו אצל יחזקאל הנביא.
על שאר הנקודות אין לי כ"כ מה לומר כי אני בעצמי לא ממש יודעת ומכירה את החסידות.
בקשר ליעקוב אבינו לא ממש הבנתי את הסיפור, אוקיי, המצריים חשבו שהוא מת ! אבל כן קברו אותו במערת המכפלה וכן יש את הסיפור שעשו ניסה למנוע מהם לקבור אותו במערה וחושם בן דן כרת את ראשו וכך יכלו להמשיך בלויה ובאמת לקבור אותו. יכול להיות שאת מדברת על מושגים קבליים ,קטונתי מלהבין אותם עד הסוף.
תודה רבה ויומטוב.
רחובות כבוד!אנונימי (פותח)
קודם כל יפה שאת מתעניינת ולומדת.
דבר שני הנבואה פסקה אבל לא בטלה, ולהלכה פוסק הרמב"ם שנבואה יכולה להיות בכל זמן, והרמב"ם כותב גם (באגרת תימן כמדומה לי) שהנבואה תחזור לעם ישראל בערך בשנת ד'תתקפ"ו, שאז היו כמה נביאים כמו ר' יהודה החסיד ובעל הרוקח ורבי שמואל הנביא והרמב"ן, וכדומה שהם היו בחו"ל והיו נביאים.

אני יסביר קצת, ישנם המון דברים שכתובים אבל מה שלא נפסק להלכה הוא אינו מוכרח, למשל זה שפסקה הנבואה להלכה נפסק שיתכן נביאים גם בזמננו, זה שנביא לא יכול להיות בחו"ל גם לא נפסק להלכה, וכו'.

בקשר ליעקוב הוא חי בגופו וקברו אתו חי, והוא צדיק שלא צריך לאכול ולשתות, זה הפשט של דברי רש"י והגמרא שם.
וזה לא קבלי בכלל.
יעקב אבינו...מושיקו
הנקודה היא שהרבי הוא נביא וע"פ תורה מה שנביא אומר חייב להתקיים.

ואם הרבי אומר שהוא יחי' חיים נצחיים והמציאות שאנו רואים היא נוגדת,אנו מאמינים לתורה
הרבי מלך המשיח חי וקייםאנונימי (פותח)
כתוב בפסוקי דזימרה בתפילת שחרית
"ויאמינו בשם ובמשה עבדו "
נשאלת השאלה למה צריך להאמין במשה עבדו אם מאמינים בשם ?
התשובה היא :
שבלי משה אי אפשר להאמין בשם כי משה הוא ממוצע מחבר בין עם ישראל לבין השם
הרבי שליט"א מלך המשיח הוא משה רבינו של הדור והוא זה שמכוון את הדור ודואג לדור וסנגורם של ישראל וכ"ו וכ"ו
כל זה אפשר ללמוד בשיחות של "הדבר מלכות" תשנ"א/תשנ"ב מי שלא לומד את השיחות הנ"ל על בוריים רק ילך סחור סחור כי זה עצת היצר רק לא ללמוד את השיחות האלה כי שם הרבי לוקח אותנו לרום המעלות שאי אפשר לא להאמין שהרבי הוא נביא הדור הוא נשיא הדור וכמו שרש"י מפרש שהנשיא הוא הכל
חבל על כל מילה שנוסיף
תתחילו ללמוד דבר מלכות
לכל מי שמעוניין יש שיעור קבוע בדבר מלכות בשיכון ה' בבני ברק ביום חמישי בשעה 9:30 עם הרב רוטנשטיין שיעור לגברים בלבד
אני חושבת של אתמיד צרייך להגיד תאמונה שבתוך הלב.אנונימי (פותח)
זה יוצר מחלוקות, אך לאמר שמשיח הדור הוא הרבי,אין ספק אך יש כאלה שחושבים שיבא משיח אחר,מעדיפה לא להגיב,אני לא אלוקים,אך ביניתים זה המשיח בפועל,ברוחניות מנחה אותנו דרך איגרות הקודש שהשיאיר לנו,מה הלאה נקווה שכך ישאר בס"ד .
מנחה את מי? את החסידים שלו?רחובות כבוד!
זה בכלל לא משפיע על עמ"י. על חלק מסוים...
נכון חב"ד נמצאים בכל חור בעולם, אבל בפועל היום ראש יהודי, מעייני הישועה וערכים וכמובן איך שכחתי ארגון 'שופר' הם אלה שמחזירים בתשובה.
ואגרות הקודש זה תשובות שהרבי ענה לחסידים שלו והיום שמשהו שולח שאלה אז הם שולחים איגרת שזאת שאלה של מישהו אחר...
אני מאמינה שהמשיח דווקא יהיה אדם פשוט שאף אחד לא מכיר. אבל שוב אני ממש לא מתעסקת עם הנושא הזה ככה שאין לי יותר מדי מה לומר.
לרחובות כבוד,תקשיבי חמודה ניסים ונפלות קראו לי .אנונימי (פותח)
אני לא מדברת מהרהורי ליבי,המשיח הוא של כל עם ישראל , והוא נביא הדור, והוא נשיא הדור,יש חתימות של כל הרבנים,להמליך,את הרבי, למשיח ומשיחל יש בכל דור ודור הצדיק ברמה של הבעל שם טוב הרבי הזקן משה רבינו וכו ,זה שנמעלם מאיתנו, משאירה לבורא העולם,לו הפתרונות,אך עכשיו הואר משיח הדור כי אין ממשיך אחריו ברמת רוחניותו וגודלו לכל העולם להביא לגאולה שלמה, בהנחיותיו על פי האגרות קודש,שנולן תשובה לכל אדם,אם יש בו אמונה ברבי יקבל תשובה מדויקת, והתשובה מתאימה לי,זה לא אומר שהתשובה לא לי בשמי,כי היא מכוונת אלי, ישירות לבעיה שלי,ואני אם היתי הולכת לפי הרואות הרופאים היתי מיזמן בבית קברות, הלכתי לפי עצותיו של הרבי מלך המשיח ונגאלתי, הרבה ניסים היו לי,שהיו בעיות ונעלמו,שהרופא היה נפעם לראות בעיה רצינית שצרייך לעשות ניתוח,ונעלמה הבעיה, ושואל למה באתי לבית חולים, שכח ששלח אותי עם בדיקות המראות סימנים לבעיה חמורה אז לא רק זה היו הרבה בעיות ,הרבי הוא משיח הדור של כל עם ישראל חאין מחליף אז הוא הרבימלך המשיח לעת עתה .המשך יום מואר.
מנחה את כל העולם!אנונימי (פותח)
הרבי משפיע והשפיע על עם ישראל, ערכים ושאר התנועות שדואגים היום לעם ישראל הוקמו ע"י חב"ד, כל המנהלים של ערכים חזרו בתשובה ע"י חב"ד כמו הרב אורי זוהר, הרב נויגרשל, והרב אמנון יצחק, כולם חזרו בתשובה ע"י שלוחים של הרבי, ועוד ועוד, וכל הפעולות שלהם זה תוצאה של ההנחיות והפעילות של הרבי לדאוג לכל עם ישראל.
כל מה שעושים היום כמו הנחת תפילין ליהודים ברחוב וחלוקת נרות שבת וכדומה, הרבי התחיל לפני 40 שנה בערך והיום כולם עושים את זה כתוצאה מהפיעילות של הרבי, כי הרבי דואג לכל אחד מעם ישראל ממש.

יפה שאת מאמינה שהמשיח יהיה מי שיהיה אבל התורה אומרת אחרת, התורה פוסקת מי יהיה המשיח ומה הסימנים למצוא אותו, ברמב"ם הלכות מלכים פרק י"א הרמב"ם פוסק מי יהיה המשיח, וברור שהמשיח יהיה מזרע דוד המלך וצדיק גדול, שדואג לכל יהודי מעם ישראל, ללא קשר למפלגה או כל דבר אחר.
ליייזי,נכון הרבי אנטי מפלגה,אך הנחה כל חבר כנסת ,אנונימי (פותח)
בהתועדות ביחידות איתו,לשמור על ארץ ישראל, וארץ ישראל הכי בטוחה לעם ישראל ,ולא הלכו על פי דרכו הק השגחה פרטית וכללית של הקב"ה שמבטל גזירות הממשלה ,היום הולכים לחתום שלום, ה' ירחם,רק על המחשבה שזה בערב שבת קודש,חלומותיו ההזוים של אולמארט לא יתגשמו ,לא יהיה ה' הוא עושה השלום,יעשה שלום עלינו ועל כל ישראל, ה' ידאג לבטל את החתימה בחילול שבת בס"ד, לא יחתמו על כלום ב"ה,הרבי מתפלל עלינו צדיק גוזר,והקב"ה מקיים,אני מחוברת לרבי, כי אני מחוברת לתורה,ולא מצאתי סטירה בינהם, מחוברת לרבי, לא מצאתי יהודי בדרגתו בדורינו,שאוהב את עם ישראל,בארץ ישראל, על פי תורת ישראל,ואני כל תשובה מקבלת בס"ד דרכו, של הרבי מלך המשיח של דורינו, הוא הצינור שלי,לה' ישתבח ויתעלה,מה הלאה מקווים בקרוב ממש גאולה ,ואת זה משאירה לקב"ה.שהוא כתוב בתורתינו מזרע דוד המלך.וכמו שאמרת לייזי דואג לכל יהודי ,מעם ישראל,בכל העולם שבת שלום לכל הגולשים ,ולכל עם ישראל .
מה הרבי אמר על גוש קטיף, עמונה?רחובות כבוד!
שהגירוש יהיה או לא יהיה?
וממש תודה על התשובות.
הרבי אמר כבר לפני שנים...אנונימי (פותח)
לפני לפחות 25 שנים, הרבי התריע וצעק שהמצב מוביל למעשים כאלו של פינויים ובזיונות, רק כי לא עומדים בתוקף נגד הערבים. וחבל שהיינו צריכים להגיע שהנבואות של הרבי מתקיימות.

הרבי אמר הלאה שאם ממשיכים בדרך כזאת של התרפסות לפני הערבים יגיעו ליותר גרוע.
הרבי אמר שאף שעל אדמה אסור לוותר,לא נשמענו להוראותאנונימי (פותח)
לא הינו מחוברים מספיק לרבי,שאמר,כל וויתור יביא עוד ויתור, כי זאת הפגנת חולשה של עם ישראל,הוראות דרך תורתינו הקדושה,שלא מרשה לאף יהודי לוותר על ארץ ישראל ,כי היא שלנו לעד ולעולם,על כך שהחליטו על הסכם אוסלו ,וזה נגמר בגירוש יהודים מגוש קטיף,שלכל קטע של חולשה, הרבי צעק שיביא אסון, שלא לוותר ולהיות דבוקים בתורתינו הקדושה ירושת אבותינו מאברהםיצחק ויעקוב הארץ הזאת, יהיה אסון ואם נוותר לפלסטינאים,נגיע לסכנה לגרוש,אך לא נשמעו הממשלה עשתה שגיאות רבות ולא שאלה את העם,האסון הגדול הסכם אוסלו, ראש ממשלתינו דאז שרון,בכיף הוציא את אחינו מהגוש קטיף,ומאז אין להם בית, וגרם להם נזק נפשי,ופיננסי,ורוחני לנוער מעט ירידה,כל זה התחיל בוויתור לשלום הזוי שהוזה,ראש ממשתינו אולמארט ממשיך מיסר בעקרבים שרון בשוטים,הרבי נביא הדור,הוא חזה כל דבר מראש ,והגענו לנבואותיו כי הממשלה לא שמעה להזהרותיו,ואנו משלמים עם ישראל, לטעויות של אולמארט, טעות אחר,טעות ,שבוע טוב ומבורך לכל צוות האתר .
בלבול בנושא המשיחאנונימי (פותח)
הדברים שנכתבו אינם מדויקים ובחלקם אינם נכונים.
א. יעקוב לא מת: מדובר על המשך חייו דרך בניו שהמשיכו דרכו אך הוא באמת קבר במערת המכפלה.
ב. לרבי יש חיים נצחיים כצדיק אך הוא אף פעם לא אמר שהוא המשיח ועוד יותר מכך התנגד שאמרו זאת עליו.
ג. תנועת חב"ד כתנועה אינה בדיעה שהרבי הוא מלך המשיח. אנו עושים הכל לפי הוראתו של הרבי : הבאת המשיח ללא הדגשה מיהו, זה לא העניין, העיקר לעשות הכל כדי שיבוא.
בברכה לגאולה קרובה
האם הרבי חי בגופו?אנונימי (פותח)

קראתי את מה שכתבת וזה נראה לי קצת תמוהה.על דוד המלך גם נאמר שהוא "חי וקיים" ואומרים על זה שזה כי הוא אף פעם לא ישן יותר מ 18 דקות יכול להיות שאותו דבר אצל הרבי שהוא נשאר חי במובן הרבה יותר גבוהה מאשר נשאר חי באמת בגופו, אתה לא חושב?
דבר שני אני לומדת חבד עם מישהי חבדניקית והיא לא משיחי0טית והיא לא הייתה מפחדת לומר לי שהיא משיחי0טית. נראה לי שהמשיחי0טים הם קבוצה לא כל כך גדולה בתוך חבד. הרב יצחק גינצבורג, לדוג', הוא משיחי0ט?
הרב גינזבורגאנונימי (פותח)
אני מכירה אישית ומקרוב מאוד את משפחת גינזבורג
ובמיוחד את הבנות הקטנות (אם 20+ נקרא קטנה)
והם משפחה שמפיצה את ענין זהות המשיח בצורה הכי ברורה
והכי גלויה!
כולל הרב בעצמו!

בשו"ט
יש מקום לכולםאנונימי (פותח)
תגובתי,רחובות כבוד!
תראו יכול להיות שהרבי צעק אבל בקשר לנושא הזה לא ראיתי שהחב"דניקים עשו משהו.
חוץ משניים שלושה שבאו לעזור לא ראיתי אותם פעילים... האמת שזה חבל... טוב, לא בוכים על חלב שנשפך.
איפה כל הדברים שהרבי אמר? באיגרות הקודש?
ואם אני שולחת לרבי שאלה למשל הוא ישלח לי תשובה? או שישלחו לי שאלה שמשהו שלח והרבי ענה ומתוך זה אני צריכה למצוא את התשובה?
בנושא שלימות הארץ החב"דניקים עושים המון תבדקיאנונימי (פותח)
הדברים של הרבי במשך 40 שנה ששמענו אותו נדפסו במאות ספרים, ספרי מאמארים ספרי שיחות ספרי התוועדויות וכדומה, אגרות קודש זה חלק קטן מאוד מתוך הספרים של הרבי מלך המשיח.

בשנים האחרונות הרבי ביקש שידפיסו את האגרות שלו בספרים לפי סדר הזמנים של האגרות ללא כל סדר תוכני ממש לפי תאריכים. החסידים לא הבינו למה הדחיפות שהרבי דחף כ"כ להדפיס את זה, בזמן האחרון שלא רואים את הרבי לעת עתה, חסידים הבינו שכמו שהחסידים היו לפני שנים ברוסיה שלא יכלו לכתוב לרבי מכתבים בגלל הקומוניסטים, החסידים אז היו כותבים את המכתב ומכניסים לספר של הרבי והיכן שהיה נפתח היו מקבלים את התשובה, כך גם היום כל עוד הרבי לא התגלה בצורה מוחלטת והגאולה עדיין לא באה, כותבים את המכתב לרבי ומכניסים אותו לאחד מהספרים של הרבי בד"כ לאגרות הקודש בצורה אקראית, והיכן שנפתח שם רואים את התשובה של הבי שליט"א.

חבדניקים רבים לא הזדהו עם הגירוש,הפגינו למנוע פנויאנונימי (פותח)
והיו חבדניקים שההשתפו ,תמכו,עזרו,לא לגירוש,
אך גזירה נגזרה מהשמים היו איתם לאורך כל הדרך, בכל צעד ושעל, הרי הם אנטי גירוש,ופינוי מארץ ישראל,כך שלא שנים שלושה היו, היו חבדניקים רבים .
הרבי כתב מכתב לגאולה כהןאנונימי (פותח)

הרבי כתב מכתב לגב' גאולה כהן לפני למעלה משלשים שנה לאחר שביקשה ממנו ליישב את כל השטחים ע"י חסידי חב"ד. הרבי אמר לה שכנראה הבקשה שלה היא בקשה פוליטית ולכן הוא לא יכול למלא אותה למרות שהוא תומך מאד בישוב הארץ. הרבי כתב לה במכתבו שמכיוון שהבקשה היא פוליטית ולא אמיתית הרי שאותם אלו שעתה מבקשים ליישב את הארץ, לאחר זמן יהפכו את דעתם ויהיו אלו שייגרשו משם את המתיישבים ובכח (!!!) ולכן הוא לא יכול להצטרף לזה. עם זאת, כותב לה הרבי, הוא משאיר בידיה את ההחלטה אם לפרסם את מכתבו, זאת כדי לא לפגוע באלו שמתיישבים שם באמת ובתמימות.

היא הקריאה את מכתבה (שיש לי עותק ממנו) ברדיו, ברשת מורשת, ואף ציינה בבכי שיש לה עוד מכתב מהרבי בנושא ירושלים ... – האין זו נבואה מדהימה ?!

לא.S.C2
גם הרב קוק ניבא את מה שקורא היום ביישובים ובכלל בארץ ישראל (ולצערינו נבואתו כיום מתגשמת) ואני מאד מקווה שלא נגיע לידי מימוש הנבואה של הרבי ושעד אז יבוא המשיח שיורה לנו כיצד להתנהג!
*לא-זאת לא נבואה מדהימה (לדעתי)S.C2
אך זאת נבואה מדויקת,כי ידע שיגורשו,ולא הסכים לחב"דהמדינה
לחב"ד להשתתף בישוב הארץ בשטחים,כי ידע את הסוף להתחלה יפה,זו לא נבואה ראשונה שלו,לאורך חייו,תשובות נתן לעתיד,למה להגיד שהרבי לא נביא הדור,יש מסמך ,אני רואה אותו פעם ראשונה והתפעלתי ,כל הכבוד לפרסום,לדברים שפותחים לי יותר,ויותר, את העיינים.
האמת שהוא לא היחיד שחזה את זה...רחובות כבוד!
כולם אמרו ( רבנים, מתיישבים וכד')שבסוף יגרשו מסיבה פשוטה כי מי שלא מתבסס על התורה ישנה בסוף את דעותיו. התורה זאת אמת ומי שלא נשען על האמת ונשען על פוליטיקה יכול להחליף את דעותיו כמו שאדם מחליף גרביים.
לרחובות כבוד,מענין אותי לשמוע אם השתכנעת מהתשובותפועה
עבר עריכה על ידי פועה בתאריך י"א כסלו תשס"ח 22:40
אני למשל לא השתכנעתי מהתשובות שנתנו לי בעבר. ראיתי שנושא המשיחיות של הרבי זצ"ל הוא נושא מאד מאד עדין,
והגולשים מחבד מאד נפגעים אם שואלים ומקשים.
בינתיים נשארתי בעולמי ורבותי הם הרב קוק והרב צבי יהודה ותלמידיהם הגדולים.
"רואים מהמשפט הזה בגמרא שלצדיק יש כוח אין סופי."mati
עבר עריכה על ידי פועה בתאריך י"ב כסלו תשס"ח 12:24

המשפט הזה הוא כפירה ממש!

וכן להשוות את הרבי ליעקב אבינו ,
או לתנא רבי יהודה ה'נשיא' , חותם המשנה.
זוהי חוסר הבנת הנקרא בתורה, בכתובים , ובנביאים.

אכן הרבי היה צדיק וגאון ,
ובכל זאת ויתר על מצוות ישוב ארץ , שזו מצווה מהתורה ממש , וגם לפי הרמב"ם.

וכן הרבי ראה דברים שמסכנים חיי יהודים , מדוע הוא לא בא לכאן להציל את אותם יהודים , מדובר בהצלת נפשות ממש.

ללא ספק בוויתור של הרב לבוא לארץ ישראל , הוא וויתר על מהנהיגותו , והנהגת עם ישראל , אז מהי תורה ללא עשיה?

זה מוריד מערכו של הרב אם אנשים מאמינם בצורה עוורת , הרי לא חשוב מה הרב אמר או כתב , הוא ה"רבי" וזהו .
הרבי היה גאון עולם , וידע להעריך את המציאות מעל לראיה של רוב האנשים . זה ראוי להערכה , ואף ללכת בדרכו של הרב.

הרב היה גאון עולם , וצדיק מ'לו' צדיקים , אבל הוא היה רב לקבוצה קטנה , ולא עוד אלא קבוצה שלא חייה בארץ ישראל , ולא מקרבת את הגאולה , אלא מרחיקה .
ב"מילה אחת" ובמעשה אחד הרבי היה מיישב חלקים גדולים מהארץ , והיה מציל חיי יהודים, ומחזק את מעמדו של עם ישראל בעולם .

הרבי נפטר מן העולם , לדעתי אפילו בעדים .
זאת המציאות ,
צדיקים במותם קרויים חיים , כמובן שלא חיים ממש , אלא מעשיהם נשארים ומותירים אחריהם את דמותם ,שהמעשים הם כמו דמות חייה,
וחבל שהמאמינם בצורה עוורת פיספסו את הנקודה ,
יתכן ואותם אנשים , זקוקים לאמונה העוורת הזו , וצריכים להיות קצת מיוחדים , וקצת לברוח מהמציאות , ע"י הליכה בעוורו

בדיוק להיפךאנונימי (פותח)
א. הרבי ויתר על מצוות ישוב ארץ ישראל? ומה עשו כל התנאים והאמוראים, שלאורם אנו הולכים ולומדים עד עצם היום הזה?

ב. כתבת שבוויתורו של הרבי לעלות לארץ הוא וויתר על מנהיגותו והנהגת עם ישראל. וההיפך הגמור הוא הנכון:
הרבי אמר כמה פעמים שהוא היה רוצה מאוד לעלות לארץ (ועודד יהודים לעלות לשם), אבל הוא וויתר על זה למען מנהיגותו והנהגת עם ישראל, שהמציאות היא שרוב מניין ובניין של עם ישראל נמצא כיום בחו"ל, וקשה עד בלתי-אפשרי לפעול בזה מהארץ. הרבי וויתר על העליה לארץ ישראל, וויתר על טובתו האישית, למען יוכל להמשיך ולהילחם בהתבוללות שבאמריקה, ומי שמכיר את הנושא מקרוב יודע היטב היטב את היקף הפעילות העצום שהרבי עשה בזה, ושאין ספור יהודים ניצלו מהתבוללות בזכות פעילות זו, שכנ"ל - בלתי אפשרי היה לפעול את זה מהארץ.
ולא רק יהדות אמריקה על כף המאזניים כאן, הרבי דאג לכל יהודי ממש, להקמת מקוואות, לאוכל כשר ולחינוך יהודי במאות מקומות בעולם, חלקם נידחים ולא ידועים, והניח שם "שלוחים" שדואגים מקרוב לכל ענייני היהדות שם.
הרבי לא "שכח" את ארץ ישראל, כפי שהזכרתי הרבי פעל בזה כמעט נונ-סטופ, וגם בענייני היהדות בארץ. מאות שלוחים של הרבי פועלים היום בארץ ישראל בכל נושאי יהדות, קירוב יהודים, הפצת יהדות ומצוות, חינוך, טהרה וכו' וכו' וכו'.

ג. מדוע א"א להשוות מקרים מהגמרא? בשביל מה היא נכתבה, רק לשעתה?! אם אנו רואים שמסדרי הגמרא טרחו לספר שם סיפורי מעשיות (לכאורה!) על רבי אחר פטירתו, מדוע שלא נבין מזה שאצל הצדיקים, נשמתם נמצאת בגלוי יותר גם בעולם הזה, לאחר פטירתם? וכפי שכתוב בזוהר - "צדיקא דאתפטר אשתכח בכולהו עלמין יתיר מבחיוהי". ואם הגמרא טורחת לספר שהוא הוציא ידי חובה את בני משפחתו בקידוש של שבת, מדוע שלא נסיק מזה שלא מדובר ב"חיים שלאחר המוות" כפי שזה אצל כל יהודי, אלא בחיים של ממש? וכפי שבעל התניא מבאר, שחיי הצדיק מלכתחילה אינם חיים בשריים אלא חיים רוחניים, וממילא הפטירה הגשמית לא מפסיקה את חייו כאן?

ד. בנוגע למי שפירש על יעקב אבינו שהוא חי ממש בגופו הגשמי, אינני מסכים עם זה, ובפירוש פירשה הגמרא בהמשך - מה זרעו בחיים אף הוא בחיים, והרבי ביאר על זה באריכות שחייו המשיכו באמצעות זרעו, ולא שגופו ממש עדיין מסתובב בעולם, שכן כולנו יודעים שהוא קבור במערת המכפלה. אלא שהרבי הדגיש ולמד שם מכמה פרטים, שמדובר על חיים של ממש בעולם הזה, ולא רק בעולם הבא..
בחירה חופשיתאנונימי (פותח)
כל הכבוד שאלו הם רבותייך, איש לא ניסה לשכנע אותך נגדם ח"ו.
נכון שהנושא שהזכרת (ללא קשר לנושא השרשור, במחילה) הוא נושא עדין, אבל הגולשים לא נפגעים אם שואלים ומקשים, אלא נפגעים מהציניות הזו, שמאפיינת גם את תגובתך האחרונה. ואעפ"כ ענו לך מה שענו באריכות ובפרטיות. זה לגיטימי לא להשתכנע, אבל לא לגיטימי להחליט שבגלל שלא השתכנעת אז ....

את מוזמנת להקשיב בפתיחות לדברים הנאמרים, לנסות להבין אותם ולבדוק אותם, ואם משהו לא מובן לשוב ולשאול בצורה ברורה. התגובה "לא השתכנעתי" לא מאפשרת דיון, אני ואחרים לא יכולים לענות לך כיון שלא הגדרת את שאלתך. הן בנושא הנידון בשרשור הזה והן בנושאים קודמים שנידונו בפורום.

כמה גולשים כבר כתבו, סיפרו וציינו על קצה המזלג על הפעילות האינטנסיבית של הרבי בנושא שלימות הארץ, זה דבר שנגע לו בנפש, הוא פעל בזה בכל דרך גם באופנים גלויים - תעמולה וכו' - וגם ובעיקר מאחורי הקלעים, בשיחות ארוכות וחריפות עם אנשי הממשל דאז. הרבי דיבר על זה כמעט בכל התוועדות.
החסידים עשו ועושים המון בשביל הנושא הזה, הן בתעמולה כללית ופרטית (עם הציבור בארץ) והן בדיפלומטיה (עם אנשי הממשלה), אני חושב שחב"ד השפיעו די הרבה על דעת הקהל בנושא הזה.

אבל מה? רחובות כבוד טוענת שהיא לא ראתה הרבה חב"דניקים. אז ככה: א', מבחינה מספרית, אנשי חב"ד הם לא חצי מאזרחי ישראל, ואפילו לא שליש. ב"ה יש המון המון יהודים טובים בארץ, שמתעסקים בפעילות זו, וככל שחב"ד מתעסקים בזה - קל להבין שעדיין לא כל בנאדם שני שמתעסק בזה הוא חב"דניק. זה פשוט עניין של אחוזים. נוסף לזה, שדרכי הפעולה של חב"ד הם לאו דווקא ביציאה לצמתים ונפנוף דגלים (וגם את זה עושים) אלא יותר תעמולה פנימית, באמצעות עלונים שבועיים (שיחת השבוע וכדו') ופרוספקטים שיוצאים במיוחד לזה וכו'. ומובן שלא על הכל כתוב שחב"ד עשו את זה... גם על השלטים על האוטובוסים לא היה חתום למטה שזה חב"ד.

זה דבר אחד. ודבר שני - שמי שלא רוצה לשים לב, אף פעם לא ישים לב. מי שלא רוצה להשתכנע, אף פעם לא ישתכנע. אין לי עניין לשכנע ש"חב"ד עושים", אבל כשבאים בטענות על הרבי שהוא לא עשה כמעט כלום בנושא שלימות הארץ, בה בשעה שאינני יודע אם יש אדם שמסר את עצמו על העניין הזה כל כך הרבה - מביאה אותי לגלות את אזניכם שהפעילות של ליובאוויטש בזה היא גדולה מאוד.

[הערה: אם לא השתכנעת מתגובה זו, אנא כתבי בפירוש מה שאילתך, ואל תסתפקי ב"לא השתכנעתי". אני לא מפחד משאלות, אני פשוט לא אוהב התעלמות צינית. תודה].
ללוי ד.רחובות כבוד!
אני רוצה שתצאו מתוך נק' שאני לא באה במטרה לפגוע,להכעיס ,לעצבן וכו'.
וזה שלא הגבתי הרבה זמן (לטענתכם) זה לא היה מתוך התעלמות צינית אלא כי באותו רגע לא היה לי מספיק זמן להגיב בצורה רצינית וראויה.
האמת שלא ממש השתכנעתי ואני אומר גם למה,
אני צריכה הוכחות חותכות לכך שכן יש נביא בדורינו כי כמו שאמרתי מרגע שחרב ביהמ"ק לא ניתנה נבואה לישראל. תבינו שקשה לי להבין למה אתם מאמינים באמת הרבי חי?
הו לא, ממש לא התכוונתי אלייךאנונימי (פותח)
התגובה שלי הייתה מכוונת למישהי אחרת, שימי לב למי הגבתי. מצטער אם נפגעת בטעות.

לגבי הנבואה, כפי שכבר הזכירו קודם, לא כתוב שהיא בטלה, אלא שפסקה, וכתוב גם שהיא תחזור לישראל לפני ביאת המשיח. מעבר לזה - פשוט, כל מה שהרבי אמר התקיים במלואו, בנוגע להרבה דברים, והמפורסמים שבהם הם מלחמת יום כיפור (אף אחד לא חשב על מלחמה, והרבי דיבר על זה כל הזמן והורה לעשות תפילות המוניות של ילדים בכותל "להשבית אויב ומתנקם), מלחמת ששת הימים (הרבי לא הפסיק לדבר על ניצחון מוחץ וכולם היו בטוחים ההיפך ח"ו), מלחמת המפרץ (אף אחד לא יפגע מהטילים, וכך הוה), נפילת מסך הברזל (הרבי ביקש מהממשלה לבנות בזריזות שיכונים גדולים לקבלת העולים מרוסיה, ואף אחד לא הבין איזה עולים מרוסיה - רוסיה סגורה), ועוד הרבה מפורסמים יותר ופחות. תוכלו לקרוא לזה גם רוח הקודש, אבל ע"פ הלכה יש לזה גדר של נבואה ("שאומר דברים העתידים להיות והתקיימו", רמב"ם).

בנוגע לשאלה השניה, בטח שמת לב כבר שלא כל הדעות שוות בזה. אם את שואלת את הדעה בחב"ד שאני מזוהה איתה - מדובר על חיים לא כמו שלנו, זה חיים רוחניים של צדיק, כך שגם אחרי פטירתו הוא נשאר להנהיג אותנו בעולם הזה. דברים אלו נאמרו על עוד צדיקים. ויש על זה אריכות גדולה של ביאור, צריך ללמוד את הנושא. בכל אופן אני לא מתיימר לומר שאני מבין בחיים של צדיקים, ובכלל במצב היום, לא הכל חייבים לדעת. אנחנו רק מרגישים בבירור שהרבי עדיין מנהיג אותנו ונותן לנו כוחות להמשיך בשליחות שלו, ואני לא בטוח שיש עניין לחקור באיזה אופן בדיוק הוא חי (אם חיים רוחניים כמו כל צדיק, או יותר מזה).

ושוב - סליחה אם נפגעת ממני, לא התכוונתי אלייך בתגובה הקודמת.
ללוי ד.רחובות כבוד!
ממש לא פגעת! וזה טוב תמיד להיות ערנים למה שאומרים.
תראה, אתה צודק בקשר למה שאתה אומר שזה חשוב להמשיך את הדרך שהרב מתווה וכד'.
קשה לי מזה שאתם מאמינים שהוא המשיח! כי יש המון חסידיות וכל חסידות יכולה להאמין שהרב שלה הוא המשיח!!!
כדי שיהיה משיח צריך הוכחות מסוימות (רמב"ם הלכות מלכים)
אם אני לא טועה אז צריך שהוא ילחם את מלחמות ישראל, שיקבץ גליות ויאחד את העם, יחזק את העם ,לבנות את ביהמ"ק, יחזרו שמיטות והיובלות,יחזיר את מלכות בית דוד, להוסיף עוד3 ערי מקלט.
בגדול מלך המשיח צריך: להיות מלך מבית דוד,הוגה בתורה ועוסק במצוות,ילחם את מלחמות ה',ויכוף את ישראל ללכת בדרך התורה ויצליח לבנות את ביהמ"ק ויתקן את העולם במלכות ה'. הרי זה משיח! (מתוך הסיכומים למבחן....)
וכן אתה צודק יהיה נביא בימות המשיח שיחזיר את העם בתשובה... אבל יש דעה שאומרת שאליהו הנביא יבוא , אבל חכמים אמרו לא להתעסק בזה כי זה רחוק מאיתנו.
בקיצור אי אפשר לדעת בוודאות מי המשיח לכן צריך לחכות ולהאמין כמו שהרמב"ם אומר.
ולדעתי צריך להרבות במצוות ובמעשים טובים וככה נקרב את הגאולה ונחכה ונאמין שהוא יבוא.
הרבי מליובאוויטש אישיותו ופעלו מעל לטבעאנונימי (פותח)
נושא משיח הוא עמוק ומוסתר בשל הקטרוגים שמנסים לעכב ביאתו,ולכן השתלשלות הדורות, אבות המשיח, מוזרה וחמקמקת. מתחיל בסדום שם ישב לוט שהוליד את מואב,..??..{ אבי המשיח..!!} אחרי דורות הופיעה רות המואביה,תמר {ולידת פרץ באופן מוזר } ישי שחשד בעצמו שהוא מואבי, דוד המלך {שחשדו בו בני דורו שאינו כשר} וכ"ו.ימות משיח הם תכלית העולם,שאז יתגלה אור השם בעולם הזה בגילוי מוחלט! הוא האור שהורידו בני ישראל ע"י עבודתם ומסירות נפשם לקיים תורה ומצוות בגשמיות העולם וכך נזדכך העולם. ..עד התגלות המשיח ממשיך ההסתר וכפי שטעו בדוד המלך-כך טועים כיום בזיהוי המשיח. וקראתי אצל אחד הגדולים שישראל יראו וישמעו את המשיח ותורתו וגדולתו- אך ייענשו בכך שלא יאמינו שהוא הוא המשיח!
הרמב"ם פוסק כללי זיהוי המשיח בקיצור {ובזה לא חלקו עליו}-והדברים מתאימים לרבי ממש!במיוחד הענין של "יכוף כל ישראל" ועוד.הרבי נלחם מלחמות ה' כבר שנים נותן הוראות ו א י ן - ש ו מ ע י ם - ל ו !!! למרות שצדק בכל נבואותיו ולכן ברור שגם אולמרט יפול בקרוב-וכן כל מי שדבר עם הערבים על שטחים...
גופו של הרבי ,שהפך את העולם והעלה הכל לקדושה----גופו קדוש ואינו יכול למות.לכן כתוב בזוהר "ביום ההוא * י ת ע ר * {יתעורר} מלך המשיח .....הרבי הורה לנו לשיר "יחי אדוננו "...כדי שנבין כי הוא נמצא בגוף חי {ואולי זהו סוג של עילפון} ו
אין סיבה שלא יתגלה מלך המשיח!אם רק נרצה לא רוציםהמדינה
כמו שאמרה אור שמש, לא יתגלה המשיח,ואם יש לנו ספקות לגבי מי המשיח, רק לבקש משיח וה' ישלח לנו אותו, אך אנו לא רוצים משיח,רוצים מאווי העולם הזה,כך נראה לי לעת עתה,בכל מיני אמטלות,לא הוא המשיח,ולא הקודם המשיח,תשאירו לה' ישתבח ויתעלה, שימשח את משיח צדקינו, לא לנבור לבקש משיח, מה' יתברך,אם רק כל עם ישראל יבקשו נגאל,תיכף ומיד ממש,הרי הוא מבית דוד,כך לפחות כתוב בתורה,בתהילים,אז לבקש משיח,ונגאל מה 'יתברך ויתעלה,שהוא השוליח את המשיח, כמעשינו שיהיו טהורים,ה' כלו כל הקיצים , שלח את משיח צדקינו ויגאלינו במהרה אמן.
הרבי כמשיחאנונימי (פותח)
א.הרמב"ם כותב שגם אם יעמוד מלך שיעמוד בקרטריונים של המשיח אבל ימות הוא לא משיח.
ב. ה רב אבינר הביא שהרבי כתב ואמר שהנשיא העשירי יהיה המשיח והוא היה התשיעי.
ג. הרבי לא עמד בקרטריונים שמציב הרמב"ם למשיח (נלחם מלחמות ישראל, מקבץ נידחים בונה את בית הבחירה)
א-ב-ג תשובות...מושיקו
א."הלכה ט': ואם לא הצליח עד כה, או נהרג......"יש הבדל בין מת לנהרג......(ובנוגע לענינינו הלכתית הרבי עדיין חי ואין זה המקום להאריך בזה...).

ב.איפוא המקור לזה???בתור חסיד חב"ד אני לא מכיר כזה מקור....

ג."הלכה ח :ואם יעמוד מלך מבית דויד הוגה בתורה ועוסק במצוות כדויד אביו, כפי תורה שבכתב ושבעל פה, ויכוף כל ישראל לילך בה ולחזק בדקה, ויילחם מלחמות ה'--הרי זה בחזקת שהוא משיח: אם עשה והצליח, וניצח כל האומות שסביביו, ובנה מקדש במקומו, וקיבץ נדחי ישראל--הרי זה משיח בוודאי"

וסימני בחזקת משיח נתקיימו ברבי.......
בדורינו, אין יותר גדול מהרבי מלך המשיח,שפועל רבותהמדינה
למען עם ישראל ,וגם עכשיו יש משיח אחר לא?לעת עתה הרבי משיח דורינו ומצובים אנו לשמוע להוראותיו,ואהבת לרעיך כמוך,תורת ישראל,חסידות שהיא קבלה,ויתגלה מלך המשיח,מתי שנחליט לרצות משיח, ה' יצווה על משיחינו שיתגלה ,וראו כל בשר, וישמעו לה' ולמשה עבדו , ויתגלה המשיח בס"ד,אם נעשה הכל להתגלותו תיכף ומיד ממש.
תגובה:אנונימי (פותח)אחרונה
היו מס' אנשים שאמרו עליהם שהם המשיח אבל לא מאמינים שהם עדיין חיים. על אותם אנשים אומרים שהם היו המשיח בדור בו חיו, אבל הדור לא היה ראוי ולכן הם נפטרו ולא התגלו.
אני שמעתי כיוון חשיבה אחר בנוגע לרבי(מאת חב"דניק!):
הרבי אכן נפטר אך זה לא סותר את העובדה שהוא היה ויהיה המשיח.
יש אומרים שהמשיח דווקא יבוא מן המתים ולכן ממש ייתכן שהרבי הוא המשיח למרות שהוא נפטר!
ובקשר לזה שהוא חזה את מה שיהיה בעתיד- זה ממש ייתכן שזה היה רוח הקודש! זה לא חייב להיות נבואה דווקא!
[דרך אגב-כתוב במפורש בגמרא שבימינו אין נבואה]
ספרים לישיבה חסידיתישיבת שפע

שלום וברכה,

מחפשים תרומה של ספרי קודש לבית מדרש בישיבת שפע מקור חיים בירושלים- ישיבה תיכונית בניחוח חסידי מיסודו וברוחו של הרב עדין אבן ישראל שטיינזלץ זצ"ל.

מחפשים בעיקר ספרי חסידות והלכה, אך כל ספר יתקבל בברכה.

ניתן ליצור קשר במייל oyagel@yeshivatshefa.org.il

תזכו למצוות

חבדניקים מתגייסים לצבא כמו דתיים לאומייםתמימלה..?
או לא מתגייסים כמו חרדים?
לא זה ולא זהתות"ח!

הם מתגייסים (לא יודע בדיוק כמה אחוזי הגיוס שם, אבל הם לא כמו החרדים, זה בטוח), אבל לעומת הדתיים-לאומיים שמתייחסים לצבא כחלק מהתחייה הלאומית של עם ישראל, כחלק מהגאולה, החב"דניקים מתייחסים אל זה בצורה פרגמטית, שצריך צבא באופן טכני כדי להגן על העם (כך לפחות ידוע לי). אגב, זו תפיסה שדומה גם לתפיסה החילונית את הצבא. הויכוח העקרוני הזה הוא לא רק לגבי הצבא, אלא לגבי כל מוסדות המדינה וכו'.

אממתמימלה..?

אבל בחבד הכל סובב סביב השליחות של האדם, אז אולי בטוחים שזו השליחות של הבחורים בגיל הזה...

אני יודעת שבתי ספר של חבד וכאלו לא נחשבים חרדיים אלא ממלכתידתי כי הרבי רצה שאנשים שלא שולחים את הילדים שלהם לחרדי-ישלחו לחבד ויקבלו חינוך מספיק חרדי ומספיק ממלכתי... אז ישיבות חבדניקיות זה כמו הסדר או כמו ישיבות חרדיות?

נכון, את צודקתתות"ח!

חשבתי על זה, התלבטתי אם לכתוב את זה. חלק מהמידד של השירות בצה"ל בחב"ד זה המידד של השליחות, שכדי לקדש את שם ה' בעולם ולגרום לשם שלו להיות אהוב בעולם, הם הולכים לצבא (לא יודע בוודאות אם זה השיקול שלהם, אבל זה בהחלט הגיוני). אבל בסופו של דבר אצלם זה רק כלי כדי להגן/לקדש את שם ה' בעולם. מבחינת התפיסה החבדי"ת אין ערך עצמי (ערך מקודש) לצבא. לא כ"כ הבנתי את השאלה שלך בסוף.

נ.ב אינני חב"דניק והדברים נכתבו לפי ראות עיניי. עדיף שתשאלי חב"דניק שיסביר לך את תפיסתם.

תודהתמימלה..?
השאלה היתהבישיבות חרדיות אסור להתגייס, בהסדר חלק מהישיבה זה הצבא, איפה חבד ממוקמות על הרף של אסור עד חובה?
בשמחהתות"ח!

אה, עכשיו הבנתי. לא יודע. מניח שבאמצע (יש אפשרות אך לא חובה)

איפשהו באמצעפונקציה

יש ישיבות שהמקובל בהן הוא לעשות פטור (כמו הישיבה בכפר חבד) ויש כאלה שיש להן הסכמים עם הצבא על שירות אחרי שנת לימודים ב770 ורצוי גם חתונה (כמו הישיבה בקרית גת)

שתיהן ישיבות גדולות עם לא מעט תלמידים.

אבל חייבת להדגיש שבסופו של דבר זו תהיה הבחירה האישית של הבחור לכאן או לכאן וזה לא משנה איפה הוא לומד.

באף ישיבה אין איסור מפורש ללכת לצבא (אלא רק מינימום דחיית שירות עד אחרי החתונה) אבל גם אין יותר מידי עידוד לצבא.

רעיונית זו מה שהבחור רוצהפונקציה

לדוגמא במשפחה שלי חלק עשו פטור משירות וחלק שירתו.

אחת הבעיות המרכזיות שגורמות להמון בחורים להוציא פטור זה שהצבא עושה להם בעיות עם שנת הלימודים ב770 אחרי 3 שנים בישיבה גדולה ואף בחור לא רוצה להיות עריק ולהסתבך.

התוצאה היא שחלק מהבחורים עושים פטור וחלק חותמים על הסכם מסויים שדוחה להם את השירות לאחרי החתונה.

לרוב מי שעשה פטור כבר לא יעשה צבא, אם כי יש כאלה שמבטלים אותו (לפעמים אפילו בגיל 30+ ואז הם מתגייסים לפיקוד העורף, הרבנות או כל מיני דברים בסגנון).

ממ מענייןתמימלה..?אחרונה

תודה

מחפש ספרים חב"דים על תפילהred panda

היי,

במסגרת מאמר שאני עושה על תפילה וכוונותיה , מחפש  שמות של ספרים חב"דיים על עניין התפילה וכוונותיה (מה לכוון וכו'). ברמת הידע שלי, למדתי בעיקר את ספר התניא ועוד מספר קונטרסים קטנים.

תודה!

ספרים לישיבה חסידיתישיבת שפע

שלום וברכה,

מחפשים תרומה של ספרי קודש לבית מדרש בישיבת שפע מקור חיים בירושלים- ישיבה תיכונית בניחוח חסידי מיסודו וברוחו של הרב עדין אבן ישראל שטיינזלץ זצ"ל.

מחפשים בעיקר ספרי חסידות והלכה, אך כל ספר יתקבל בברכה.

ניתן ליצור קשר במייל oyagel@yeshivatshefa.org.il

תזכו למצוות

דיוק כל אות במילים "כי ה' לצד הזה", כמו "לך לשלום"hamedinai

תקציר:

האדמו"ר מלובביץ׳ (חב"ד) לנתניהו -

"תצטרך להיאבק עם 119 אנשים, בוודאי לא תתרשם מזה כיוון שהקדוש ברוך הוא לצד הזה״.

דיוק המילים "לצד הזה" ולא "בצד הזה", דומה מאוד למה שבתלמוד מדייקים שצריך להגיד "לך לשלום" ולא "לך בשלום".

הסבר בדרך אפשר ב2 אופנים 👇

לדייק בכל אות. צוטט בשם הרבי "כיוון שהקב"ה בצד הזה". משמיעת הקלטת שומעים ברור שהרבי אמר "כיוון שהקב"ה לצד הזה", עם אות למ"ד, לא אות בי"ת.

https://x.com/OrwellTruth1984/status/1759284144620667267

מה זה משנה? בתלמוד מדייקים שצריך להגיד "לך לשלום" ולא "לך בשלום".

הסבר #1: אולי כי למ"ד זה לשון לימוד, צריך ללמוד ולהתקדם.

נכון בהקשר לשלום, למרות שבהשקפה הראשונה נראה כאילו אם עושים פשרה משיגים שלום, הנה כאשר לומדים את הנושא לעומק, מגלים שזה נכון רק בהקשר לאויב ידידותי ומתחשב, המריבות שבתוכנו. כאשר מדובר בהקשר לאויב האכזרי החיצוני זה הפוך: כל כניעה אליו רק מרחיקה את השלום.

נכון גם בהקשר ל"צד הזה". צריך ללמוד את הצד, האם הוא באמת הצד שאפשר להגיד עליו "הקדוש ברוך לצד הזה". יש "ידידים" במרכאות שטוענים שהם בצד הזה, אבל הנכון הוא שהם באמצע. כמה באמצע? תלוי מה עמדתנו, כי אם אנחנו נסכים לעמוד עם רגל אחת ביבשה ורגל אחת בים, טענת שונאי ציון ועוכרי ישראל תהיה שזה לא מספיק, ועמדת ה"ידידים" האלו תהיה שצריך להתפשר. זה למה עמדת ישראל צריכה להיות מה שיותר ימינה, שאז גם אם תהיה פשרה, היא תהיה יותר רחוקה מהים.

הסבר #2: ההבדל בין "לך בשלום" ו"לך לשלום", זה שהאות למד הקדמית משמעותה להתקדם לכוון, לא לעמוד במקום אחד. "תלמידי חכמים מרבים שלום בעולם", ביחד עם זה נאמר עליהם "ילכו מחיל ⁵אל חיל". לא להסתפק עם "שלום" שלא עושים לנו שואה רחמנא ליצלן ולהגיד שאם אפשר לחגוג יום עצמאות, זו כבר "ראשית צמיחת גאולתנו", כי בהשוואה למה שהיה בימי הביניים זה מצב מזהיר. גם אם המצב מזהיר, צריך להתקדם שיהיה עוד יותר "מחיל אך חיל", אחרת זה לא שלום.

אותו דבר גם עם "לצד הזה". גם אם זה כבר הצד הנכון, ובלשון התלמוד הובא בספר תניא קדישא בתחילתו

ספריית ליובאוויטש

"ואפילו כל העולם כולו אומרים לך צדיק אתה..", צריך להתקדם עוד ועוד "לצד הזה", כי צדיק זה מלשון "צד", להתקדם עוד ועוד בכוון להיות צדיק, "ילכו מחיל אל חיל".

מבקשת עזרה במזוןiskabelka1

שלום ,. אני אם יחידנית - רווקה , מגדלת ילד בן 7 לבדי . אחרי שאימא נפטרה מסרטן אני נשארתי לבדי בעולם הזה . אין לי משפחה ואין לי קרובים .

עשיתי ילד בטיפולי פוריות , , כדי שיהיה לי בשביל מי לחיות .

כיום הוא לומד בכיתה ב' בבית ספר דתי ,ירא שמיים ! צדיק אמיתי !

לילד אין אבא - לכן  אין מזונות .  נתקלתי בקשיים מאוד גדולים ת בגלל חובות ., גרה ברמלה  . מבקשת עזרה במזון , מצרכים בסיסים כמו קונפלקס , ממרח שוקולד, ביצים , חמאה, שמן ,פסטה חלב,,ירקות . לא נעים בכלל לבקש עזרה, אבל בלי שאלות ,רק מהנתינה מהלב ..... בבקשה אשמח אם תושיטו יד של עזרה .🙏

תפני לבית חב"ד ברמלהבת.
אני פניתי אליהם ברמלה - לא קיבלתי מהם שום מענהiskabelka1
נסי לפנות לארגון כולל חבדפונקציה
איך השיחה של הרבי על צמאה לך נפשי עזרה לי להבין...hamedinai

המכשול הכי מרכזי להגיע לשלום - מחנות הפליטים.

75 שנה שהם "פליטים" , דבר שאין לו אח וריע בהיסטוריה.

כל קיומו של עם ישראל הוא פלא ונס על-טבעי, ובאותה מידה גם שנאת ישראל אין לה הסבר הגיוני.

מחנות הפליטים מתוחזקות במיוחד בכדי לשמר את ההתנגדות לקיומה של המדינה היהודית בארץ ישראל.

ביחד עם זה, מחנות פליטים אלו גורמים לנו להיזכר שאנחנו יהודים עם היסטוריה של אלפי שנים שחזרנו לארצנו.

אחרת נשאלת השאלה: באיזו זכות מגיע יליד רוסיה שיש לה ארץ הכי גדולה בעולם, מעולם לא דיבר עברית, כותב משמאל לימין, בא עם נשק בידיים מול הטוענים שהם צאצאים של פליטי 48.

אולי יש פה מסר מן השמים:

וְהָעֹלָה עַל רוּחֲכֶם הָיוֹ לֹא תִהְיֶה אֲשֶׁר אַתֶּם אֹמְרִים נִהְיֶה כַגּוֹיִם כְּמִשְׁפְּחוֹת הָאֲרָצוֹת.. חַי אָנִי נְאֻם אֲ-דֹנָי ה' אִם לֹא בְּיָד חֲזָקָה וּבִזְרוֹעַ נְטוּיָה... אֶמְלוֹךְ עֲלֵיכֶם (יחזקאל כ לב).

לכן אם נחזור בתשובה ייבטל הצורך של מחנות פליטים אלו, כי כבר גמרו והשלימו את תפקידם וייעודם.

כי כל הסיבה לקיומם הלא-טבעי היה בכדי לעורר אותנו שלא נתחמק מהשאלה #באיזו_זכות ולמה הארץ שייכת לנו.

סימוכין:

הביאור הידוע על הניגון "צמאה לך נפשי.. אך טי דורין.."

האזינו: כשהרבי שר והסביר את הניגון `צמאה לך נפשי` ● מיוחד

שכל תפקידו של היצר הרע רק להעלות את האדם למדרגה יותר נעלית, ואם כן כאשר האדם השלים את המשימה, מתבטל הצורך של היצר הרע.

זה היה משיחת פורים ה'תשח"י (1958).

והפלא ופלא, בתלמוד (סוכה נב ב) מובא קשר בין היצר הרע לישמעאלים:

"ארבעה מתחרט עליהן הקב"ה שבראם, ואלו הן: גלות, כשדים, וישמעאלים, ויצר הרע".

זה באמת הזוי ברמה ששומעים רק משרופים.מי האיש? הח"ח!אחרונה

ראיתי כבר בזמנו את העלונים שמתארים איך יבוא המשיח ואז משבר האקלים ייעלם כהרף עין (ועוד נגזרה מכך מסקנה שאין מה להיות מוטרדים).
לחשוב שמחנות הפליטים הרעילים והמסוכנים - והעמוסים אנשים מלאי שיטנה ומשטמה לישראל - משמשים כאיזה מטה זעם הולוגרפי תיאולוגי, זה בערך אותו ההיגיון.

אגב, העלונים ההם הופיעו למיטב זכרוני עוד כשבחיים היתה חיותו, אבל גם אם אני טועה בכרונולוגיה הזו אזי מכל מקום הם הופיעו כשהמשיחיזם שלאחר המוות עוד היה בשיאו.

מובן שכל התפיסה הזו נשענת על ימי ההאדרה המטורללת למבצע "סופה במדבר" (שחרור כוויית מהפלישה העירקית) ותום הקומוניזם במדינות הסובייטיות-לשעבר, שיצרו שבתאות ברורה ומובהקת.

מחפש ספר בנרותיונה ב

אני מחפש את הספר "שערי לימוד החסידות" של הרב מיכאל חנוך גולומב

גם יד שניה

מישהו יודע היכן ניתן להשיג?

אולי יעניין אותך