גזענות ואיך להתמודד איתהS.C2
עבר עריכה על ידי צחקן בתאריך ט' כסלו תשס"ח 23:38

ב"ה

מה שכתבה S.C2 : 
למי שהשמיץ את החרדים ונמחקה הודעתו, רציתי להגיב:
אצל החרדים קיימת גזענות כלפי ספרדים אבל זה בהחלט לא כולם! מי שכתב, לא כתב בצורה נכונה! הוא השמיץ את החרדים ויש אצלם כל מיני דברים יפים (וגם כל מיני דברים לא כ"כ יפים...).

נדמה לי שהגזענות נובעת מהסטיגמה שספרדים יותר מקלים (אחד הדברים העיקריים שחרדים לא מעריכים) וזה בהחלט לא נכון (לא בכל המקרים-ראה דוגמה-פיאות,ברכות וכד'...).

כשאתה אומר תעזבו את החרדים ובואו אלינו זה לא נראלי הגישה הנכונה כי לא רק לספרדים עדיף להיות דתיים לאומיים מאשר חרדים אלא (לדעתי) לכל עמ"י כל (לדעתי) זה הדבר הנכון ביותר המעביר לאדם את הדרך החינוכית-מוסרית הטובה ביותר (הדרך הישרה ללכת באמצע) ולא רק בגלל שאנחנו לא עושים הבדלות בין אשכנזי-ספרדי-זאת לאו דוקא המעלה הגדולה שלנו (היא אחת מהמעלות).

אם הוא והרב פוסק שלו לא מאמינים בדרך הצה"ד, למה שילך דרכה ? כי כאן מכבדים אותו יותר? צריכים ללכת אחרי האמת ולא אחר הכבוד.. אז זה לא משנה אם דרכנו הכי טובה או לא, זה כבר אנחנו צריכים לשכנע, אז זה לא נכון לגרור בגלל זה אנשים למגזר 'שלנו'.

כמובן מיותר להזכיר שהדוגמאות שהבאת הן לא נכונות ולא צריך להיות שום הבדל בין אשכנזים-ספרדים לכל אחד יש את היופי שלו, ההדגשים שלו וכל אחד צריך להיות גאה במסורת שלו ולא לנסות לדמות לאנשים אחרים גם אם יש (ואין אצלינו...נראלי) דעה רווחת שספרדים פחות טובים.

עד כאן סנגוריה על הציבור החרדי.
[רק אוסיף שלצערי הגזענות במגזר החרדי חוגגת, וברור שמדובר אמנם בסטגימה, אבל היא ממש מקובלת לצערנו, אם כי בשנים האחרונות יותר ויותר מתחילים למדוד לפי הקפדה.]

לצערנו, גם במגזרנו שוכנת הגזענות. עובדה לכך - כמה אתיופים/יות לומדים אתך בכיתה, למשל?
כמה עם אחיך הקטנים?
איך אפשר להתמודד ולהשפיע על מערכות גזעניות?
איך ניתן להוציא את הנגע של הפרדה בין יהודי ליהודי?
האם חתונה בין אשכנזי לספרדיה (ולהפך... מכל עד לכל עדה), היא דבר טוב, או מתכון למריבות ובלאגן פנימי?

עריכה: הוספה, שינוי כותרת ועריכה קלה. [ את ההוספות שלי הטיתי]

*פחות טובים=פחות דתייםS.C2
הבעיה הכי גדולה שלי היאאנונימי (פותח)
לראות בני עדות המזרח משתכנזים. מיטב בחורינו מאמצים לעצמם כל החיצוניות הזה. מי בתימן או במורוקו חבש מגבעת אשכנזית? נוטשים גם את דרך הלימוד הספרדי שתמיד שם דגש על לימוד תנ"ך והשקפה ועוסקים בר' חיים וכו' גם את הפאנטיות בדרך החיים (התבדלות מוחלטת מהעולם החיצוני) והאדישות כלפי אר"י היא משהו זר. צריכים לחזור למקורות.
לסטודנט אמריקאיS.C2
נכון מאד אני לא חושבת שיש צורך לספרדים במגבעות וכו' ושכחת שחוץ ממקרא ודרך לימוד ספרדים גם יותר נכנסו לתורת הסוד.
אבל אני לא מסכימה עם כל הדברים שאמרת...
לסטודנט אמריקאי- זה לא כ"כ מדויק...רחובות כבוד!
אתה מסתכל על החיצוניות.
אני יודעת שהספרדים החרדים במיוחד התימנים מאד קנאים לדרך שלהם.
יש תימנים שעוד שולחים את הילדים שלהם ל'מורי' וכן הם קוראים בתימנית בקריאת התורה. ובכלל תלך לבתי כנסת מרוקאים אותם נוסחים כמו לפני 500 שנים. והמאכלים אותם מאכלים.
לדעתי זה ברור שזה לא ישמר 100% מסיבה פשוטה כי אנחנו בארץ ולא בחו"ל ופה יש קיבוץ גליות. לא ראית אשכנזי הולך לממונה לפני קום המדינה, נכון? אבל בשנים האחרונות זה קיים וזה כבר חג שכולם חוגגים, גם האשכנזים. כנ"ל הפוך אני מכירה בנות ספרדיות שמתפללות בבית כנסת אשכנזי בערב שבת כי הן יותר מתחברות לתפילה . זה לא משהו רע, אני רואה בזה משהו יפה , אני לא כ"כ אוהבת את ההתבדלות הזאת ואת הקנאות יתר לעדות. זה צריך להיות אבל בטעם.
הגזענות אצלינו-S.C2
אני לא אגיד שאין אצלינו גזענות לגבי אתיופים אבל יש לי אתיופים בבית כנסת,אתיופים בכיתה ואתיופים בשכונה (לא הרבה) ומשתדךים לא להיות קיצוניים רוב האנשים סביבי לא מראים סימנים שהאתיופים פחות טובים ובחודש שעבר גם היה איזשהו טקס קטן על חג שהם חוגגים.

חתונה בין אשכנזי וספרדי-בהחלט אפשרי ונראלי שלרוב האנשים לא איכפת. הכלה והחתן פשוט צריכים לקבל את העובדה שהם נכנסים למשפחות שונות וכל חתן וכלה נחשפות לדבר הזה כי לכל משפחה יש את הייחודיות שלה.
עזוב עם האתיופיםאנונימי (פותח)
זה סיפור אחר לגמרי. הרי יש חילוקי דעות בין הפוסקים אם לקבלם כיהודים או לא.
איך אתה מעז לכתוב כזה דבר?!S.C2
אתה יודע שגם על ספרדים ותימנים אמרו אותו דבר???
אף אחד מעולם לאאנונימי (פותח)
הטיל ספק בדבר יהדות הספרדים. אבל האמת היא שכבר לפני 500 שנה שאלו את הרדב"ז אם האתיופים הם יהודים או לא (הוא השיב שכן ,אם כי טעה כשאמר שהם משבט דן) אחרים אמרו שלא.
טמבלהאריאלניקהנאמן
זה מה שאתה טמבל עיין בבקשה בשו"ת יביע אומר ח"ח חאה"ע סי' יב' ותראה כמה שטויות הוצאת עכשיו תחת ידיך
כןאנונימי (פותח)
כולנו יודעים שהרב עובדיה (בהסתמך על הפסק הקודמת של הרדב"ז) פסק שהם יהודים לכל דבר. אבל האם כל הפוסקים הסכימו איתו????
כן! הרב שפירא זצ"ל והרב אליהו שליט"אהאריאלניקהנאמן
שהם הפוסקים של דורנו הסכימו איתו, לדעתי רק אדם שמניעה אותו שנאה לשונה יכול לומר דבר כמו שאמרת
אתה צריך לחלק בין יושבי הכפרים ליושבי העירעמישב
בס"ד לק"י

שמעתי מאתיופי שאמר שאתיופי יהודי זה בד"כ אחד שבא מהכפר. אלו שבאו מהעיר הם או רמאים או מתבוללים.
עוד הוא אמר שלאחר שנת 90 (מבצע שלמה אם אינני טועה) כמעט שלא נותרו יהודים באתיופיה, ומאז רוב רובם המוחלט של העולים אינם יהודים.

והפלאשמורה? כך הוא אמר, הם גויים.
מחקר גנטי קבעאנונימי (פותח)
שהם אינם מזרע יהודי אלא סביר להניח שהם צאצאי גירים. שלא תהיה פה טעות, אני מאוד מעריך את העדה הזאת ומקווה שישתלבו בתוך כלל ישראל.
תוכל לספק קישורים?!משה
אם אתה כ"כ מכבד ורוצה למה אתה מטיל ספק ביהדות שלהםS.C2
הנה לינק חקר גנטי באנגליתאנונימי (פותח)
http://en.wikipedia.org/wiki/Beta_Israel#DNA_evidence

עובדות הם עובדות. אני לא מבין למה זה מקפיץ אחדים ממכם, גם צאצאי גרים הם יהודים לא?
אם זה היה לשמוע את האנגלית אז הייתי משקיעהS.C2אחרונה
זמן...אבל זה לקרוא! אז כשיהיה לי זמן אני אקרא! (בלי נדר...)
נ.ב שמתם לב שהשירשור התחיל על גזענות של ספרדים-אשכנזים אצל החרדים?????
גנטיקה אינה ראייה ליהדותעמישב
בס"ד לק"י

עפ"י מחקרים גנטיים היינו יכולים גם לזהות מי כהן באמת (עפ"י כרומוזום Y שהפוך אצל כל הגברים הכהנים [כרומוזום Y הוא של האיש ו X הוא של האישה. לכן תמיד הכרומוזום של האבא יעבור לבן, ולכן אפשר להוכיח בוודאות מיהו כהן]).

וכן, לזהות הרוגים (כיום מזהים אותם, ככל הידוע לי, עפ"י האף. זוהי צורת הזיהוי עפ"י ההלכה).

גנטיקה אינה ראייה!!
חוץ מזה, אשמח אם תראה את המחקר, אני לא שמעתי עליו.
עדיף קישור בעבריתעמישב
לא שמעת שלא מסתמכים על 'מחקרים גנטיים'האריאלניקהנאמן
להלכה?! ע"פ ההלכה הם יהודים גם אם כל המחקרים הגנטיים יעידו אחרת.
פתיחת ווצאפ במחשביאיר גדסי

אני מנסה לפתוח ווצאפ במחשב הבעיה שיש לי פלאפון כשר ניסיתי להתקין אימולטר 

ניסיתי מאה סוגים אבל בכל אחד הוא לא נתן לי להתקין ווצאפ

מישהו עם פלאפון כשר הצליח להתקין ווצאפ על מחשב?

ויכול להדריך אותי בדיוק איזה אימולטר ואיזה ווצאפ להוריד

ממש יועיל לי

אתה לא בפורום הנכוןזיויק
חפש בפורום טכנולוגיה
טעותיאיר גדסיאחרונה

אתה צודק לא ידעתי אני חדש 

איך אני מוחק

אשכרה הפורום הזה נפתח שנה לפני שנולדתי!!!!!!!!!!!ההרהמורניק

בואו נחיה אותו

מה קורה פה?פיטוניה
כלוםזיויק
פורום נטוש ככל הנראהקעלעברימבאר
אבל אולי לא. מי יודע?קעלעברימבאר
וואו. מקום עם הסטוריהמשה
מה היה פה?שדמות בחולות
פורום פעיל עם חברים אהוביםמשהאחרונה
סביב העשר שנים אחורה.
שיר חדש לקראת פורים!שירים חדשים
מוישי קליינרמןעשב לימון

למה לדעתכם האם בחזית ולא האב?

גיטי קליינרמן: "מוישי הוא כבר הבן של עם ישראל" | ערוץ 7

גם עם הדר גולדין זה הרבה כך,

וגם עם שלושת הנערים הי"ד

זה חדש יחסית

עם נחשון וקסמן הי"ד זה היה האב בחזית

(למה זה גורם לי לחשוב שאני שוביניסטית?)

מרתק: כולם אומרים "שנמאס מהמצב"? למה זה קורה?דבדב

מרתק: כולם אומרים "שנמאס מהמצב"? למה זה קורה?

כולם מדברים על "המצב" ועל זה "שנמאס".
אבל מה אנחנו מרגישים באוויר ולמה?

פודקאסט חדש, מרתק וויחודי ששווה להאזין לו.
והפעם על: "תנועת הבעד"

כל הפרטים, להאזנה>>

קניון, מה הוא עושה לנו בלב? פודקאסט חדשדבדב

קניון, מה הוא עושה לנו בלב?
פודקאסט חדש:"קניונים ורגשות".
להאזנה>>

, מה הוא עושה לנו בלב?
פודקאסט חדש:"קניונים ורגשות".
להאזנה>>

אולי יעניין אותך