מה עשיתי לא נכון??? (חלות)כמעט אמא

אשמח לעצה או הסבר מן המומחיות לאפיית חלות:

ניסיתי להכין לשבת חלות והן יצאו זוועתיות!!! המתכון מעולה, אני בטוחה. זה מתכון שקיבלתי מאחותי והחלות שלה יוצאות תמיד נהדר. אצלי, משום מה, החלה לא תפחה. היא נשארה כמו גוש כבד ובפנים הבצק -לאחר שנאפה- הזכיר יותר מרקם של קובנה מכל דבר אחר. אז זה מה שעשיתי:ערבבתי

4 כוסות קמח

1/2 חבילת שמרית (גרגירים כאלה, לא בקוביה אלא בשקית)

1/4  כוס סוכר

מלח (האמת שבטעות שמתי 1/2 כוס מלח במקום כף מלח וחשבתי שהוצאתי את כל מה שהיה מיותר, אבל מסתבר שטעיתי כי בנוסף לכל החלות היו מלוחות מאוד. אולי זה מה שהרג אותן?)

1/4 כוס שמן

בערך כוס מים חמימים

הבצק יצא טוב, אבל הוא לא כל כך תפח, אז ניסיתי להכניס אותו לתנור בחום של 50 מעלות עם תבנית מים ליד (ככה שמעתי ברדיו שטוב להתפיח) ואחרי כמה זמן איבדתי סבלנות, הכנתי ממנו את הצורות של החלות וניסיתי להתפיח ככה. אחרי איזה חצי שעה, כשהיה ברור שהחלות לא הולכות לתפוח פשוט אפיתי אותן.

היו לנו אורחים מאוד מנומסים שאמרו "זה דווקא טעים" וניסו באומץ לכרסם את החלה, אבל החלות היו פשוט לא אכילות!!!

במה טעיתי? האם יש סדר מסוים בערבוב החומרים? האם סתם לא נתתי לחלות מספיק זמן לתפוח? כבר כמה פעמים לקחתי מתכונים מעולים לחלות ואצלי הן משום מה התפקששו. אז הצילו...

 

 

לא מומחית, ממש לא,פלפלתי
אבל לפי מה שאני יודעת אזור שיהיה מגע בין השמרים והמלח. אולי זה מה שדפק שם את העסק.
חלותאנונימי (פותח)
אני בד"כ עושה קילו, כך שלגבי הכמויות ששמת אין לי מושג אם הן נכונות או לא.
בכל מקרה הנה מתכון שכל הזמן מצליח ואף פעם לא היו תקלות.

1 ק"ג קמח
1 כף מלח
3 כפות סוכר
1 שמרית (שקית)
3 כוסות מים פושרים- מים שרתחו וקוררו אבל לא קר לגמרי
2/3- 1/2 כוס שמן- תלוי כמה הבצק קשה
1 ביצה

הכנה:
שמים את הקמח בקערה גדולה מוסיפים מלח ומערבבים. מוסיפים את השמרית ומערבבים. מוסיפים סוכר ומערבבים.
שמים ביצה ומים ולשים, כשנשאר מעט קמח שלא נדבק לעיסה מוסיפים חצי מכמות השמן ולשים עד שכל הקמח נדבק, מוסיפים את השמן שנותר ולשים עד לקבלת בצק חלק ורך.
חשוב מאוד להרחיק מלח, מים חמים ושמן מהשמרים ולכן אני מערבבת את כל אחד מהחומרים היבשים עם הקמח בנפרד.
מתפיחים למשך שעה- שעה וחצי- תלוי במזג האוויר (בחורף צריך בד"כ יותר זמן).
מה שאני עושה, אבל לא חובה, אחרי שאני קולעת את החלות אני מתפיחה שוב את הבצק למשך 15-20 דקות (אמא שלי למשל לא מתפיחה שוב וגם לה יוצא טוב).
אופים בחום בינוני למשך 20-30 דקות
מקווה שעזרתי
בהצלחה!
סודן של החלותאנונימי (פותח)
בס"ד

הרי חכמים מאיתנו לימדונו כי מטעויות לומדים.
אז עכשיו אני בטוחה שבפעם הבאה תצליחי את החלות לאחר שאגלה לך את סוד ההצלחה שלהן.
אז ככה....
ראשית אסור בתכלית האיסור ששמרים יבואו במגע עם מלח כפי שפילפלתי ציינה.
השמרים בנויים מחיידקים אשר מלח הורג אותם כמו שמלח יכול להרוג הרבה דברים אחרים.
שנית הלישה - בצק שמרים לא אוהב שלשים אותו יותר מידי, (למרות שכייף ללוש אותו) ככל שלשים אותו יותר כך הבצק ייצא קשה יותר ואף הסיכויים שיתפח נמוכים יותר.
ההתפחה - לא צריך להשתגע. או שמניחים אותו בשמש עם מגבת עליו למשך שעתיים, ואם רוצים לעשות זאת זריז יותר מחממים טיפ טיפונת את התנור (לא כדי היד סולדת) מכבים אותו ומניחים את הקערה מכוסה במגבת. אם תחזרי על פעולה זו פעמיים או שלוש הבצק ייצא לך חבל על הזמן.
ולסיום ההיתי ממליצה לך לשים את החומרים שציינת על 1 ק"ג קמח שלם אבל מיים נדמה לי שתצטרכי 2 כוסות. עלייך להוסיף מים כך שהבצק לא יהיה דביק.
בהצלחה ולשובע
אל תשכחי לספר לנו איך יצא
רוזיטה
טיפים לאפיה מוצלחת עם שמריםאופה
1) בבצק היתה כמות מלח גדולה מדי. השמרים פשוט מתו... אלא אם כן השתמשת בקמח מלא, לא הייתי מוסיפה יותר מכפית ל-4 כוסות קמח לבן. ראית את הכף של אחותך? אולי היא דומה יותר לכפיות שלך- 5 מ"ל זו כפית, 15 מ"ל זו כף.

2) תמיד,תמיד, תמיד למדוד כמויות בצורה מדויקת. אם אין לך כוסות מדידה וכפיות וכפות מדידה, אני מאוד ממליצה למדוד כמויות על פי נפח (מיליליטר) בכלי מדידה ולנסות להתאים לכלים שיש לך. ברגע שמצאת כוס וכפית המתאימים לנפח הסטנדרטי, שמרי אותם מכל משמר והשתמשי רק בהם לאפיה (כפית זה כפית מחוקה, לא גדושה וכנ"ל לגבי מדידות של כוס). בבישול בדרך כלל אפשר להשתמש במידות לא מדויקות, באפיה זאת בעיה.

3) הייתי מציעה בפעם הבאה לערבב את השמרים, הסוכר, המים וחצי מכמות הקמח היטב במשך 2 דקות ידנית או בעזרת מערבל. רק אחר כך להוסיף את כל השאר.
*אם יש לך מערבל עם וו לישה- אחלה! תניחי למערבל ללוש את הבצק במשך 10 דקות. ואני מתכוונת ל ע ש ר דקות. אם אין לך סבלנות תחשבי על החלות הנפלאות שיצאו או שיסורים מכפרים או מה שיעזור לך לא לנגוע בבצק במשך 10 דקות.
*אם אין לך מערבל ואין לך סבלנות אבל את בכל זאת רוצה להכין חלות- יקירתי, יש בעיה...
המינימום שתוכלי לעשות זה לתת לבצק לנוח 20 דקות אחרי שערבבת את הכל, ואז ללוש לפחות 5 דקות.

4) (אחרי הלישה) תעבירי את הבצק לקערה משומנת קלות ותהפכי אותו כדי שישומן מכל הצדדים. כסי במגבת לחה. הניחי לבצק להכפיל את נפחו (בפקודה!)***. אם יש לך זמן, הייתי ממליצה ללוש את הבצק 20 שניות ולהניח לתפיחה שניה. אם אין זמן, או סבלנות, לושי את הבצק 20 שניות וקלעי חלות. אם התפחת רק פעם אחת, תני לחלות לתפוח כ 15 דקות לפני שתכניסי אותן לתנור, המחומם מראש ל 200 מעלות.
*** אם המטבח קר, ואת רוצה להתפיח את הבצק מהר יותר: הדליקי את התנור לחום הכי נמוך. אחרי שהתחמם מעט *כבי אותו* ורק אז הכניסי את הקערה המכוסה לתנור המכובה.

יותר מדי מלח, חום וקור הורגים שמרים. המים צריכים להיות בטמפרטורה של אמבטיה לתינוק.

תנסי שוב ביום חמישי או באמצע השבוע כדי שיהיה לך יותר זמן וסבלנות ללמוד אפיית חלות. זה כמו ללמוד איך להכין חביתה בלי לשרוף אותה, אבל עם יותר שלבים ובעיות פוטנציאליות. אז קחי את הזמן ותהני!
ב"הצלחה בתהליך הלמידה, וספרי איך היה!
אם אפיה עם שמרים תמצא חן בעיניך- יש לי מתכון מעולה לעוגת שמרים, והמלצה לספר- 'לחם טרי'.
רק אל תתיאשי- כי אין כמו חלה ביתית!!!אם ה6
יש לי עוד 2 טיפים בשבילך:
1) שמרים כמו שכבר צינו לך הם לא חברים של אף אחד ולכן
אותי לימדולהפריד הכל מהם ולחלק לשלוש
א) חצי מכמות הקמח, שמן, מים, סוכר (ואם יש גם ביצים)- להרבב הכל לעיסה אחידה.
ב) להוסיף שמרים ולהרבב טוב פנימה.
ג) להוסיף את המלח.

2) אין כמו חלות טריות ואפילו אם תופי אותם ביום שישי הם יהיו פחות טריות בשבת בבוקר! ולכן - הכיני חלות ביום שנוח לך, קררי אותם מעט, סיגרי אותם היטב היטב בנילון והקפיאי! בשבת שימי ישר על הפלטה -והם יוצאות כמו מהתנור!

בהצלחה ובתאבון!
וואוו, תודה!כמעט אמא
איזה כיף שעניתן לי. אנסה שוב ואחזור בע"ה לדווח על תוצאות טובות...
תזכו למצוות.
חלותאנונימי (פותח)
המלח הורג את השמרים לעומת הסוכר שמתסיס אותם. בגלל הטעות שעשית עם המלח החלות לא תפחו
גם שמרים ושמןאנונימי (פותח)
לא כדאי שיגעו, עדיף לערבב את השמרים בקמח וסוכר ורק אז מלח ,שמן וכו,
חוץ מזה בחורף כדאי שהחומרים לא יהיו קרים,לכן קצת יותר שמרים מבקיץ.
אל תתיאשי ושיהיה ב"הצלחה
טיפ נוסףאנונימי (פותח)
אחרי כל הטיפים, ואחרי שהבצק יצא טוב, כדאי מאד מאד להתפיח יותר מפעם אחת: להתפיח, ללוש שוב, ולתת להתפיח שוב לאיזו חצי שעה (ואפשר גם שוב), זה נורא משביח.
חוץ מזה, את החתיכות שמהן תקלעי את החלה, מומלץ לרדד ולגלגל לרולדה, עוד משהו שנותן אווריריות רבה יותר.
תצליחי!
לא הבנתיכמעט אמא
נניח שחילקתי את הבצק לכדורים ועשיתי מכל כדור "נחש". לרדד אותו, להתפיח ואז לקלוע חלה?
כן.פלפלתי
זה טיפ ממש נכון שאני שמוכר גם משנות תולדות אהרון, והטיפ הזה גורם לחלה להשאר טריה גם אחרי יומיים. .זה ממש שווה. באמת.
תנסו. לא בטוחה שישאר משו למוצ"ש...
כמעט:אנונימי (פותח)
ליצור מהבצק כדורים, את הכדורים לרדד, לגלגל כמו רולדה, ואת הרולדה להתפיח. (אח"כ קולעים חלה מהרולדות שיצאו)
רוצה חלות מוצלחות?אנונימי (פותח)
מצרכים:
1 ק"ג קמח מנופה - הדגש הוא על המנופה.
2/3 כוס סוכר
1 כף מלח
40 גר' שמרים
21/4 כוסות מים פושרים
1/2 כו שמן

אופן ההכנה:
מתפיחים את השמרים בכוס מים אחת (מתוך כמות המים שבמרשם).
מערבבים את הקמח , המלח ואת הסוכר, מוסיפים את המים הנותרים, ולאחר מכן מוסיפים את עיסת השמרים. מערבלים במערבל בעזרת וו הלישה. לאחר שנוצרה עיסה מפוררת מעט מכל החומרים ,הוסיפי את השמן וכך תיווצר עיסה אוורירית.
כסי בניילון, ולפי הספר "בישול בקלי קלות", יש לשים ראש שום על הניילון.
אני לא יודעת איך, אבל זה מזרז את ההתפחה.
לושי פעמיים וגם שלוש. הלישה אינה מקשה את הבצק, להיפך, היא משחררת את כל בועות האוויר ממנו.
קרצי שבעה עיגולים, התפיחי. רדדי מכל עיגול עלה, גלגלי לרולדה וקלעי מכל רולדה נפרדת חלה. את האופן שבו קולעים חלה מרצועה אחת ניתן למצוא באתר קליעת חלות באינטרנט. ההדרכה מלווה באמנעות סרט וידיאו,
חממי את התנור למאתיים מעלות,, שימי תבנית מים בתחתית התנור. (האדים שנוצרים המהלך האפייה הופכים את החלה לרכה מבפנים ולפריכה מבחוץ.)
מרחי חלבון ביצה (לא חלמון אלא את הלבן), פזרי זרעוני שומשום או פרג,התפיחי את החלות עד שיכפיחו את נפחן, והכניסי לתנור. לאחר שהחלות השחימו דיין, הוציאי את תבנית המים התנור, התיזי מעט מים על החלות, כדי שיקבלו מרקם קריספי ואפי עוד חמש דקות.
ההצלחה מובטחת החלות האלה הן פרי ניסיון של שנים לא מעטות.

בהצלחה ובתיאבון
חלותtzvib
המתכון הטוב ביותר:

2 קילו קמח
2 כפות שמרים יבשים
7 כפות סוכר
שלושת רבע כוס שמן
5-6 כוסות מים פושרים
2 כפות מלח

שימי את החומרים בסדר שרשמתי ואחרי כל דבר תערבבי. לושי עד לבצק אוורירי. כסי במגבת ואחר כך בשקית ניילון במשך חצי שעה ולושי שוב. כסי שובבמגבת וניילון וחכי עוד חצי שעה ואז תצרי לחמניות או חלות.

את המלח שמים תמיד בסוף.
אותי לימדו קצת אחרתאנונימי (פותח)
והחלות יוצאות לי 10!!
את המלח אני שמה בתחתית הקערה, עליו את הקמח ואח"כ את כל שאר החומרים (כל מתכון והסדר שלו / הכמויות שלו)
אסור שהשמרים יגעו במלח-זה הורס את השמריםאנונימי (פותח)
אני פשוט מכניסה את המלח ראשון ואז קמח ואחר כך שמרים (עדיף גם שהסוכר לא יהיה ליד השמרים ) בהצלחה!
סוכראנונימי (פותח)
סוכראנונימי (פותח)
ההפך זה טוב שהסוכר במגע עם השמרים זה אוכל וככה הם טופחים מהר.
המלח הורס את השמריםאנונימי (פותח)
כששמרים באים במגע עם מלח ,השמרים מתים ולכן החלות לא תפחו,
לכן יש לשים את המלך קודם כל, א"חכ את הקמח סוכר ואת השמרים והנוזלים בסוף.
גם שמן הורס את השמרים לכן יש להימנע ממגע עם השמרים.

בהצלחה

יהושע קונדיטור.
עדכון מהשטח (:כמעט אמא
תודה לכולם על העצות הטובות!
ב"ה, ניסיתי שוב והפעם החלות הצליחו.
ושוב, תודה. למדתי מכן הרבה.
כל הכבוד!!!!! אופהאחרונה
איך מארחים?דיאט ספרייט

אני תמיד שואלת את עצמי מה להגיש לאורחים שככל הנראה מצפים לארוחת ערב.

חוץ מעל האש שזה אני יודעת להגיש ומתאים כשמזג האויר מתאים, מה אפשר עוד להגיש?

ארוחה רגילה של לחמניות, סלט, ממרחים, חביתותיעל מהדרום

לק"י


מרקים

שקשוקה וסלט עם לחם

קוסקוס ומרק

פסטה ושניצל

זה תלוי בהתאם לסגנון שבוחריםהרמוניה

מוסיפה על מה ש@יעל מהדרום כתבה-

פשטידות, מאפים

יכול להיות פיצות

 

אם זה בחנוכה- סופגניות אשל או רגילות

 

לקינוח- פופקורן, פיצוחים, עוגות ושתיה חמה (אם משקיעים חולטים עלי לואיזה או נענע וכדומה)

 

חלבי/בשרי?*אשתו של בעלי*
לא בשרידיאט ספרייט

כי בשרי זה על האש.

מנסה לגוון חוץ מזה

יכול להיות פרווה או חלבי 

אז יש הרבה רעיונות*אשתו של בעלי*

קישים/פשטידות

מאפינס

מרקים

תפו"א אפויים

פסטה(סלט פסטה קר או פסטה חמה ברוטב)

סלטים

ממרחים/מטבלים

פוקאצ'ות

דגיםרוני 1234אחרונה
סלמון הכי קלאסי
מה אפשר להכין ליד לחם שום?סטודנטית אלופה

מחפשת רעיון למשהו קליל הכנה שיהיה פרווה, להכין ליד לחם שום..

צריכה להכין כמות גדולה.. לארוחת ערב.

מרק עדשים, שקשוקה, סלטיעל מהדרום
מרק כתוםתוהה לעצמי
תודה❤️סטודנטית אלופה
תוהה לעצמי איך אפשר לטחון מרק בכמות גדולה?
בלנדר מוטיראת גאולה
זה יטחן 3-4 ליטר מרק?סטודנטית אלופה
טוחן גם עשרה ליטריםתוהה לעצמי
טוחנים בתוך הסיר. כל גודל של סיריראת גאולה
טוב לדעת, תודה לכן❤️סטודנטית אלופה
בטח! בלנדר מוט יכול לטחון גם הרבה יותר..טארקו
אפשר גם למעוך במועך תפו"איעל מהדרום

לק"י


אם לא אכפת שיהיה טחון גס.

אפשר גם מרק בצל וכדו'שלג דאשתקדאחרונה
לא צריך לטחון, וכל ההכנה יותר פשוטה.


אגב, מתבלים את יכולה כחול אשר על שפת הים. אצלינו אוהבים יותר שמנת וגבינות שמנת מסוגים שונים (אהבה של אשתי, להכין גבינה משמנת שיושבת בתוך חיתול ומוציאה נוזלים).

המלצות לחיתוכיות קלות להכנה ושסבבה בהקפאה?מרגול

אני אוהבת שיש את האופציה להוציא זריז כשבאים חברים, אבל לרוב זה לא שיסיימו פס עוגה או משהו.

אז מעדיפה שאפשר להוציא פרופורציונלי לכמות האורחים.

(אנחנו רק זוג, אז לא מסיימים בבית כמות מסחרית תוך דקה כמו אצל ההורים)


בקיצוררר עצות?

אה, ואני גם עסוקה ואין לי סבלנות או זמן לטמפרורים או כדרור של עוגיות. לכן חיתוכיות.

אני עושה כרגע שוקולד צ'יפס (כמו העוגיות, רק שמשטחת את כל הבצק על תבנית תנור, חותכת אחרי האפיה וזהו)

וגם עוגיות שוקולד כהות עם קצת שוקולד לבן (זה חלבי אז זה מגביל קצת, וכמובן גם את זה לא מכדררת אלא משטחת ואז חותכת)


בא לי לגוון.

רעיונות?

יש חיתוכיות שזה בצק שמורחים עליו ריבה או ממרח אחריעל מהדרום

לק"י

 

ומעל מפזרים פירורי בצק, אבל אין לי מתכון.

תחפשי בגוגל "חיתוכיות ריבה פרווה".

ובראוניז פרווה של ניקי ב.יעל מהדרום
ועוד הצעה- אני עושה עוגה בחושה בסיסיתיעל מהדרום

לק"י


ואופה בתוך תבניות קאפקייקס.

ככה גם אפשר להוסיף כל מיני תוספות (שוקולד, קקאו, קפה וכו'), וגם להוציא בכמות רצויה כשיש אורחים.

חיתוכיות תפוחים מזוגגותופל לימון
חיתוכיות גבינהופל לימון
בראוניזופל לימון
חיתוכיות קוואקרבוקר אור
אפשר מתכון?יראת גאולהאחרונה
בראוזניז, חיתוכיות חמאת בוטניםמוריה 7
חיתוכיות ביסקוויטים- נשמר מצוין בהקפאהסטודנטית אלופה

לבסיס:

300 גרם ביסקוויטים מפוררים

ממיסים יחד:

100 גר שוקולד מריר

כוס חמאת בוטנים

3 כפות טחינה

2 כפות דבש

רבע כוס שמן

מערבבים יחד ומשטחים בתבנית בינונית

מקפיאים ל10 דקות

שכבה שניה:

ממיסים יחד 100 גר שוקולד מריר וחצי חב' קצפת צמחית (125 מ"ל למדוייקים🤪)

מורחים על הבסיס ומעל מפזרים פרוסות שקדים או זיגוג חמאת בוטנים.

מקררים, חותכים ושומרים בהקפאה לשעת הצורך

בהצלחההה

לכבוד בוא הגשם- שרשור מרקים?שדמות בחולות

אצל אמא שלי- ביום הראשון של הגשם הכבד- היא היתה מעמידה סיר מרק קרופניק (מרק גריסים ופטריות).

אני אוהבת להכין מרק עדשים שחורות.

 

 

מה הולך אצלכם?

הכי קל והכי דלופל לימון

מרק ירוק על בצל מוזהב, קצת שום, קישואים, ברוקולי קפוא מים ותבלינים

מבשלת לריכוך, טוחנת למרק סמיך ומפנק

נשמע מעולה האמת! תמיד רציתי לנסות מרק ירוקמרגול
אבל לא הייתי סגורה על אילו ירקות לשים. לא עפה על קישואים (אבל גם לא נגעלת אם הם מרוסקים). היית מוסיפה לזה נגיד שעועית ירוקה? או אפונה?


לא יודעת למה הכוונה במרק ירוקיעל מהדרום
לק"י


אבל מרק אפונה הוא גם ירוק, וטעים מאוד😅

אבל לא דל...פשוט אני..
חחח...אפשר לעשות דל אם רוציםיעל מהדרום
אני אוהבת מרקים סמיכים-יעל מהדרום

לק"י


מרק עדשים כתומות

מרק אפונה

מרק קובה סלקמאוהבת בילדי

מרק ירקות עשיר

מרק כתום רק אני ובעלי אוכלים...

מרקיםסטודנטית אלופה

מרק כתום עם עדשים כתומות

מרק קישואים, כרובית, תפו"א, בצל מטוגן, שום, סלרי, מלח ופלפל. טוחנים למרק קרמי וטעיםםם

מרק מגורד עם קוביות עוף

המרק האהוב עלי- הוא הכי פשוטבינייש פתוח

מרק ירקות, וזהו. קישוא בצל ותפוחי אדמה. לבשל ולרסק. בלי תבלינים, בלי טיגון ובלי תנור (אבל עם הרבה מאוד שקדי מרק 😆😋)

מרק עוף או מרק כתום לא מדברים אליי בכלל.

(היחס שלי למרק שווה ליחס של גבר ממוצע לשיער של בחורה. כמה שיותר פשוט יותר טוב. בלי קארה, מדורג או פוני. כמה שיותר ארוך ופזור לאחור)

מרק לחשו*אשתו של בעלי*
עם סולת,המון שום וכוסברה
מרקים זה וואו!מרגול

בגדול אחד הטיפים הכי טובים בבישול שקיבלתי מאמא שלי, זה להתחיל כל מרק בבצל מטוגן, ולשים סלרי בכל מרק.


מרק עדשים ירוקות עם קצת ירקות מרוסקים (במעבד מזון)

מרק כתום! אם זה בסיר חלבי אז גם עם שמנת.

מרק אפונה

מרק כרישה

מרק עוף ברור

מרק ירקות גם זורם לפעמים

מרק בצל


אה, ואני גם לא אוכלת כמעט עם שקדי מרק או קרוטונים.

בדרכ לקצוץ טיפה ירק טרי עושה עבודה מדהימה הרבה יותר (פטרוזיליה קצוצה, בצל ירוק, וכו)

וואו הכל טעיםבוקר אור

מרק ירקות עפ שעועית לבנה

מרק אורז ועגבניות

מרק גזר

מרק קישואים

מרק עוף זה הכי טעים בעולם

עדשים כתומות/ירוקות

כתום

בצל

גריסים ופטריות גם אנחנו מכינים, וגם מרק ירקות פשוט עם גריסים

אפונה

איך מכינים פטריות וגריסים?אור10
אני אוהבת את המתכון של ניקיעלמא22
בחורף תמיד יש מרקשם פשוט

הם יושבים עם כוס מרק ליד התנור.


מרק בצל מוקרם, לא אכפת להם אם זה צהובה או גרוייר

מרק גריסים וירקות עם או בלי עוף

מרק עגבניות

מרק אפונה

כתום בטטה עם או בלי עדשים/שמנת

היום למשל..*אשתו של בעלי*

אני מכינה מרק דלעת וחומוס.

בסוף הבישול טוחנת הכל בבלנדר מוט

אכלתי פעם מרק כזה והיה טעים!!!יהלומה..אחרונה
אפשר מתכון?
אצלנו אוהביםעלמא22

מרק ירקות עם או בלי גריסים

מרק כתום (אם חלבי אז עם שמנת)

מרק בצל חלבי

מרק פטריות וגריסים

מרק עגבניות

מרק עוף 

כל הכבוד! חרוצה אשת חיל!נפש חיה.

מה בתפריט

אין לי מושג עדיין


חלות יש מההקפאה


היום בע"ה שייתן לי כח

סלט עגבניות

חילבה

טחינה?

עוגיות

עוגה (אולי טישפישטי- עוגת סנדוויץ סולת , אולי עוגה אחרת)

נוסעיםאבןישראל
לא מביאים כלום🫣
אז ככהבוקר אור

אנחנו בתקופה עמוסה מאוד ולכן יהיה מינימלי

ערב

מרק עוף עם מלא ירקות ואטריות

קוסקוס


בוקר

חלןת וסלטים


סדש

חמין פרוֹה

אנטיפסטי

שניצלים של סבתא מהמקפיא


חלןת

שמרים שוקולד מהבצק של החלות

פירות

חצילים בתנור

טחינה

סלט ירקות

סלט אבוקדו אם יבשיל

סלט זיתים מהמקפיא

יש פה חולים, וגם אורח חמוד(אחי הקטן והבררן)טארקו

יהיה מרק, כנראה כתום

ועוד מנסה לחשוב מה ילך טוב ויהיה כייפי וקליל...

אלופה וחרוצה יעל! ❤️המקורית

אצלנו כנראה

דג ברוטב וקציצות לערב

באלי מרק טחון ממש אז מוסיפה לרשימה

ולשבת עצמה יהיה חמין


בנוסף יהיו סלטים, ואני חייבת לילדון רולדה שהבטחתי לו אז מקווה שיהיה לי כח

ובאלי גם להכין עוגת שוקולד בחושה


לחם כרגיל קונה

לא החלטתי עדיין איזה סוגי עוף להכיןארץ השוקולד

בתקווה אכין חלות רגילות,

מתלבט אם בא לי גם להכין מרק.

 

מבחינת פחמימות:

נכין אורז ופתיתים

הרבה אורחים והרבה אוכל ב"האמרלד

2 סוגים סלומון

סלט תפו"א

ירקות מוחמצים

סלט סלרי/ או עגבניות שרי

מרק עוף + איטריות

עוף

פרגיות

רולדה אולי

אורז

ברוקולי


פאי גלידה ועוגיות שוקולד צ'יפס


לקידוש: קרמשניט, עוגת שמרים

קרקרים ודגים מעושנים


צ'ונט

שניצלונים

סלט חסה


סעודה שלישית: דג ואיזשהו סלט פסטה קר


כיף לכתוב פה! שבת שלום💐

התחלתי אתמול עם בראוניז ועוגת גבינהשם פשוט

הבוקר התחלתי עם סלמון (מקווה שקצת) חריף ובצק ספינג'

חצילים מטוגנים וטחינה.

עוד מעט יהיה בע"ה

צלי בשר

פרגיות

כפיתות

ירוקים ברוקולי ושעועית ירוקה

נמשיך משם הלאה


אצלנומאוהבת בילדי

אורז

בשר בערמונים

עוף בתנור

דג לסד"ש

 

עוגות מהמקפיא (רולדה ושוקולד)

סלטים מהמקפיא

חלות מהמקפיא

טוב התקדמנו עם התכנון..טארקו

גם עם הביצוע אבל עוד עבודה רבה לפנינו...


חלות קנויות(עדיין לא הגיע המיקסר החדש)

סלטים מהמקפיא-פסטו זיתים קרם חציל מטבוחה פטריות

פרוסות חציל, טחינה/חומוס, אבוקדו, סלטים חיים


ליל שבת

מרק כתום

עוף ברוטב מתוק

אורז


בוקר שבת

חזה עוף פסים על הרבה בצל ועגבניות צרובים

תפוא קריספיים כלשהם


סדש

בורקס תפוא(כי אחי שומר 6 שעות אז אי אפשר גבינה)


מיני רוגעלך מהמקפיא

עוגה קנויה אם נצטרך


מזמן לא הייתי כאן... נוסעים ומביאים את כל האוכל!פצלשהריון

חלות ביתיות, סלטים: מטבוחה, חציל בטחינה, טחינה, סלט ירקות, סלק, טפנד זיתים, סלט פלפלים

ערב שבת: מרק עוף וירקות (הכנתי לפני שידעתי שניסע) וקרוטונים.

יום שבת: קציצות עם אפונה וגזר, שעועית פוריות, אורז ותפוחי אדמה ובטטה.


קינוחים:

עוגת קינמון

בראוניז

חיתוכיות שיבולת שועל 

אורחים טובים אתם😅יעל מהדרוםאחרונה
לכבוד החורף, אני שוב מנפץ את מיתוס המקרר והמרקבינייש פתוח

ואני מתכוון לעשות את זה כל שנה שהחורף מגיע.

לשים מרק חם ישר במקרר לא פוגע בטעם ובמרקם שלו.

זה לא פוגע בקירור המוצרים שלידו.

זה לא משפיע בשום צורה על הצורה שהמקרר עובד ולא מכביד על מערכת ההפעלה שלו.

זה אפילו מאריך את חיי המדף שלו.

מרק רותח הורג את כל החיידקים שבו והמקרר מעכב מאוד את הפעילות שלהם.

הטמפרטורה שבאמצע היא האידאלית עבורם, לכן אנחנו רוצים שהמרק יתקרר כמה שיותר מהר.

מה שאני עושה כשהמרק מוכן זה להעביר חלק ממנו לסיר קטן יותר ולקערה עם פתח רחב ושטח פנים גדול. העברת מרק חם לסיר פושר כבר מצננת אותו והוא גם בסביבה שגם תצנן אותו מהר יותר, וכמובן שמיד לאחר מכן הוא במקרר.

ובקיצור, אל תחכו זמן בין סוף הבישול של המרק לבין ההכנסה שלו למקרר.

בוודאי שזה פוגע בקירור המוצרים שלידואם לשתיים

ולמעשה בכל המוצרים שבמקרר בגדול (למעט אולי מגירות/מדפים סגורים).

נכון שלמרק עצמו זה טוב, אבל זה מעלה את הטמפרטורה במקרר. מי שיש לו מד טמפרטורה במקרר יכול לראות איך ההכנסה של משהו חם משפיעה אוטומטית על הטמפרטורה וזה לוקח הרבה זמן עד שהמקרר מתגבר על זה וחוזר לטמפרטורה הקבועה.

ואגב נוסף, כשמשאירים את הסיר סגור מיד לאחר רתיחה אז ממה שאני יודעת זה שומר על סביבה נקיה מחיידקים לזמן מסוים וכשפותחים אותו/מעבירים לכלי אחר הסטריליות הזאת נפגעת יותר מהר.

בדקו את זה במעבדה וזה פשוט לא נכוןבינייש פתוח

ואם מישהו בכל זאת מפחד שלא ישים חלב גבינות או קרטון ביצים באותו המדף. הירקות ממילא במגירה נפרדת.

חוץ מזה שכבר העלתי שיטה שמורידה מהר מאוד את הטמפרטורה של המרק.

לא יודע להפנות, אבל שמעתי כתבה של מכוןחופר
דוידסון שתומכת
מעניין, תודהארץ השוקולדאחרונה
לא מבשלים השבת?😅יעל מהדרום

לק"י


כמה זמן לא פתחתי בעצמי את השרשור....


@טארקו

@מאוהבת בילדי

@בוקר אור

@המקורית

@אבןישראל

@תוהה לעצמי

לא... מתארחיםמאוהבת בילדי

הכנתי עוגה וזהו...

להביא איתי גם גליליות ממולאות מהמקפיא או שזהו

דווקא התחלתי לבשל אתמול אפילו!טארקו

שזה נדיר מאודדד..


הלך לנו המיקסר הזמנו חדש אבל עד שיגיע אין חלות ביתיות שזה מבאס ביותר כי הקנויות לא ככ טעימות לי...


אז חלות קנויות

סלטים מהמקפיא(מטבוחה זיתים פסטו פטריות וקרם חציל)


ליל שבת

מרק קישואים(סופסוף מספיק קר לי למרק😋)

תבשיל הודו ובטטות מתוק

אורז


בוקר שבת

לזניה

סלט חסה עם סלמון ובטטות מקורמלות(אקדח שהופיע במערכה הראשונה וזה או במילים אחרות-הבטטה הייתה ענקית🤣)


סדש

שאלה מצוינת בנתיים בהכחשה


עוגיות לימון מושלגות

אני גם בהתלבטות לגבי סד"ש. בדר"כ מכינה פיצותיעל מהדרום
החלטנו על עוגיות גבינה מלוחותטארקו
(החלטנו=הבן שלי שבמוטיבציית שיאאאא היום ואני מנצלת את זה היטב🤣)
הכי כיף להכין דברים טעימים😅יעל מהדרום
לק"י


חבל שאין לי אותה מוטיבציה לסדר ולנקות🤣

ברור שכןהמקורית

אצלנו שבת בקטנה כי עבדתי עד מאוחר השבוע ונגמר לי הכח


דג ברוטב וקציצות דגים

עוף עם תפוח אדמה ואורז

חלה קנויה

עוגה קנויה

סלטים חיים

וקצת פיצוחים ושטויות

עוף עם ג'ינג'ר ומעט ייןארץ השוקולד
לא.. נוסעים🙂בוקר אור
הכנתי אורז לבן ליולדת וזהו
בטחאבןישראל

פשוט שבת קצרה ואין זמן לכלום

ערב שבת

דגים ברגיל מושט וטונה בסיר

ומרק גרונות


בוקר שבת

מעורב מוקפץ עם בצל ותבלין שווארמה

כנפיים

שניצלים ואורז

סלטים

טחינה חציל במיונז כרוב עגבניות ביצים מטבוחה

חלות שהכנתי

עוגת שוקולד פירורים ועוגת בסקויטים.

היה  טעים

העיקר את שלנו לא כתבתי😅יעל מהדרום

לק"י


עוגת שוקולד

עוגת תפוזים

קוראסונים קנויים


חציל בפירורי לחם

חציל עם עגבניות וכוסברה

טחינה

סלט חי


ליל שבת:

תבשיל שהיה אמור להיות פקילה

קוסקוס

מרק שעועית וירקות


יום שבת:

קוסקוס

תפו"א בתנור

חזה עוף וירקות מוקפצים

שניצלים


סד"ש:

בורקסים קנויים

וואי יצא לנו השבת מלא סיעתא דשמייא וטעים!נפש חיה.
עבר עריכה על ידי נפש חיה. בתאריך י"ז בכסלו תשפ"ו 18:19

חלות רכות ואווריריות (תוצרת בית)

וסלטים תוצ"ב:

ז'עלוק

סלט עגבניות (דומה למטבוחה אבל לא)

חצילים מטוגנים - כמעט בלי שמן

חילבה (האורחת הביאה)

טחינה (כנ"ל)

סלט ירקות גדול - הוכן תו"כ השבת


 

דג בירקות

אורז


 

קוגל ת"א תוצרת בית

ביצים

רצועות טונה מטוגנות


 מרציפן תוצ"ב

עוגה תוצרת בית .

נשמע מעולה! איך את מכינה חלות אווריריות?יעל מהדרום
קורצת את העיגול, ממשיכה עוד לעבד אותו קולעתנפש חיה.
עבר עריכה על ידי נפש חיה. בתאריך י"ח בכסלו תשפ"ו 9:39

עבר עריכה על ידי נפש חיה. בתאריך י"ח בכסלו תשפ"ו 9:38

אם הקליעה הראשונית לא יוצאת יפה

אז אני מפרקת, מעבדת שוב, וקולעת שוב.

ואז זה עושה כמו עוד שכבה פנימית לבצק

מה שממילא נותן לו אווריריות.


 

וגם-

א. אחרי הקליעה של החלות אני משאירה להתפחה של 10 ד בערך 

(בלי ביצה ושומשום)


 

ב. אחרי המריחה בביצה ושומשום אני משאירה עוד כמה דקות שייתפחו.


 

ג. אני מכניסה אותן לתנור שחומם מראש על 200 מעלות ל 5 דקות *בדיוק*- בזמן הזה החלות מקבלות "מכת חום" שמשפיע טוב לבצק.

מייד אחרי 5 דקות מורידה לחום בינוני 175-180.

 

ד. אופה רק עד שהן זהובות ובהירות מלמטה

מקררת אותן ומייד מכניסה להקפאה .

 

ערכתי נפש חיה.
חלה אורירית היא תוצאה של בצק טוב, לישה והתפחותופל לימון

לבצק

2 קילו קמח

4 כפות שמרים יבשים

1/2 1 כוסות שמן

1 ליטר מים פושרים (4 כוסות אוניברסלי וקצת )

כוס סוכר

2 כפות מלח


 

אופן הכנה:

 שמים בקערת המיקסר את הסוכר והשמרים, מוסיפים את המים ומערבבים ידנית קלות לאיחוד.

 מכסה את הקערה ונותנת לשמרים לתסוס כ10 דקות (ככה רואים שהשמרים פעילים).

 מפעילה את המיקסר על מהירות הכי נמוכה ומוסיפה את השמן והקמח. 

כשהבצק מתחיל להתאחד אפשר להוסיף את המלח, ולשים על מהירות הכי נמוכה 

כ- 15 דקות

 מתפיחים את הבצק בקערה סגורה כשעה. ההתפחה משתנה בזמן (תלוי במזג האוויר) 

 

אפשר להוריד את הבצק ולתת לו שוב לתפוח . זה הזמן לשקול כדורים - בשביל הרצועות , אפשר להכין חלה יפה מ- 4 רצועות או יותר.

גם אחרי הקליעה הלא הדוקה , מניחים לחלה לתפוח יפה לפני שמכניסים לתנור לאפיה בחום 170 מעלות למשך 25-30 דקות

 


 

תודהיעל מהדרוםאחרונה
שאלה מוזרה-קצפת צמחיתבוקר אור
קנינו קצפת צמחית כדי להכין ציפוי שוקולד לילדה ליומולדת ונשאר חצי,מה אפשר לעשות עם זה בלי להקציף? אין מיקסר בבית וגם לא מטרפה
לשים בעוגה במקום חלב/ מיץיעל מהדרום
גנאשמאוהבת בילדי

את יכולה להקפיא אותה ולהשתמש שוב אחרי הפשרה

מעולה לעוגהנקודה טובה
עוגת מייפל!! מעשיר מאוד!אשר ברא
אני שמה שמנת במקום מיץ תפוזים
כדורי שוקולד/ עוגההמקורית
תודה!בוקר אוראחרונה

החלטנו להקפיא באמת ונעשה גנאש לאחת העוגות בקרוב

@מאוהבת בילדי

אולי יעניין אותך