אשמח לעצה או הסבר מן המומחיות לאפיית חלות:
ניסיתי להכין לשבת חלות והן יצאו זוועתיות!!! המתכון מעולה, אני בטוחה. זה מתכון שקיבלתי מאחותי והחלות שלה יוצאות תמיד נהדר. אצלי, משום מה, החלה לא תפחה. היא נשארה כמו גוש כבד ובפנים הבצק -לאחר שנאפה- הזכיר יותר מרקם של קובנה מכל דבר אחר. אז זה מה שעשיתי:ערבבתי
4 כוסות קמח
1/2 חבילת שמרית (גרגירים כאלה, לא בקוביה אלא בשקית)
1/4 כוס סוכר
מלח (האמת שבטעות שמתי 1/2 כוס מלח במקום כף מלח וחשבתי שהוצאתי את כל מה שהיה מיותר, אבל מסתבר שטעיתי כי בנוסף לכל החלות היו מלוחות מאוד. אולי זה מה שהרג אותן?)
1/4 כוס שמן
בערך כוס מים חמימים
הבצק יצא טוב, אבל הוא לא כל כך תפח, אז ניסיתי להכניס אותו לתנור בחום של 50 מעלות עם תבנית מים ליד (ככה שמעתי ברדיו שטוב להתפיח) ואחרי כמה זמן איבדתי סבלנות, הכנתי ממנו את הצורות של החלות וניסיתי להתפיח ככה. אחרי איזה חצי שעה, כשהיה ברור שהחלות לא הולכות לתפוח פשוט אפיתי אותן.
היו לנו אורחים מאוד מנומסים שאמרו "זה דווקא טעים" וניסו באומץ לכרסם את החלה, אבל החלות היו פשוט לא אכילות!!!
במה טעיתי?
האם יש סדר מסוים בערבוב החומרים? האם סתם לא נתתי לחלות מספיק זמן לתפוח? כבר כמה פעמים לקחתי מתכונים מעולים לחלות ואצלי הן משום מה התפקששו. אז הצילו...

)
)
