שאלה:אנונימי (פותח)

מה עושים עם ילדים חנפנים?????

יש לי במחזור כל מיני ילדים, שפשוט מתחנפים לאנשים אחרים,, וזה פשוט מגעיל לראות את זה!!!

אני יושב עם כמה חברה, ביניהם כמה חנפנים, והם פשוט הורסים את השיחה עם ההערות שלהם!!

אני משתדל לא להתייחס, אבל בשלב כלשהוא הפיוז יקפוץ.....

מה לעשות?????

דברמכאל 2 3
ב"ה ית' בר"ה

ערב טוב

דבר איתם יפה שזה מגעיל אותך

ותראה להם שאתה לא צוחק עלהם זה באמת מגעיל אותך וכו'

ותתפלל לה' יהם יקבלו את מה שאתה אומר בהצלחה

הם יאכלו אותה לבד.פלפלתי
זה יקרה יותר מאוחר - אבל רחמנות עליהם.
יש לנו מישהו כזה בכיתההאריאלניקהנאמן
הבעיה איתם שהם אפילו לא יודעים שהם חנפנים הם לא שמים לב, ולפעמים כשהם כן שמים לב זה כבר אחרי שהם התחנפו, לא להתייחס הם יאכלו אותה לבד... אחרי כמה שנים הם יתאפסו על עצמם
מה אתה שם עליהם? אל תתייחס וזהו.. או שמיטל
תעיף אותם בלי שהם ישימו לב
עזוב,זה סתם גיל הנעוריםאנונימי (פותח)
הערות לא יעזרו...זה יחלוף להם.
פשוט אל תייחס!
הם יאכלו הרבה חרא בחיים!!!!מתנחבל 2007
או שהם יבינו לפני זה שזה חרא...
אני ממש מבינה אותך!! אם תמצא תשובה בבקשה תכתוב לי!אחת שנמאס לה
מה עושים? פשוט!אנונימי (פותח)
בס"ד

פשוט עושים מצוה, "ואהבת לרעך כמוך" זה כלל גדול בתורה.

מי זה רעך? רק מי שאתה ממש מחבב?
לא!
זה אומר את כל עם ישראל!

גם אם הוא חנפן, וגם אם לא.

כמובן, אסור להיות חנפן.
אבל אפשר להתפלל או לדבר איתו באופן שזה ל-א (ושוב בהדגשה: ל-א!) יפגע בו וזה בכלל יועיל, כי אם זה לא יועיל, אז טוב שלא לומר דבר שאינו נשמע...

ולקחת את כל כוחות הנפש ולהתייחס אליו כאילו אתם מתייחסים לעצמכם! (אלא אם כן אתם שונאים את עצמכם, ואז הכי טוב שתתיחסו אליו כמו שאתם מתייחסים לחבר הכי קרוב שלכם... בקיצור, הבנתם...)

וח"ו שלא יפגע, וממש לקרב אותו, אפילו שלפעמים אין בכלל מצב רוח לאף אחד, בטח שלא לחנפנים.. למרות הכל לקחת את כל תעצומות הנפש ולגרום נחת רוח לאבא שלנו! לקב"ה.

זה קשה, אבל מי אמר שבאנו לעשות חינגות בעולם הזה?
מה קורה כשכל אחד עושה מה שהוא רוצה? סדום ועמורה, ואז העולם נהפך, או יורד מבול ומחריב את העולם...

זה שייך להכל.
אתם זוכרים כמה אח"מים שנחשדו במעשים מגונים או הטרדה וכו'? (בטח אתם זוכרים את המתלוננות א' וב' וג' וד'...)
תחשבו לרגע - מה היה קורה אם הם היו שומרים על איסור ייחוד ואיסור נגיעה? ממש שמיים וארץ!

תחשבו שאתם הייתם במצב של חבר שלכם (מצב קשה ביותר, חנפנים, ה' ישמור) והיו מתייחסים אליכם כמו אוויר או יותר גרוע כמו הריח שיוצא מהפה של ערפאת... מה הייתם מרגישים?
מה ששנוא עליך אל תעשה לחבריך!
לא רק סיסמא, אלא חיים!
ילדים חנפניםיהודית פוגל
הילדים האלה בד"כ בודדים וזקוקים לחברים שאין להם משום סיבות שונות. הם חושבים שדרך החנפנות הם יהפכו לפופולרים ומקובלים בחברה. הדרך הנכונה להתנהל עם זה היא לבקש ממבוגר כמו מדריך השכבה, מורה או אח גדול לדבר עם הילד וללמד אותו כישורים חברתיים וע"י זה הוא ירכוש חברים ומעמד בחברה. ניתן גם לשלוח מכתב אנונימי, חם וידידותי מאוד עם הסבר על הבעיה. כי באמת ילד חנפן מהווה מטרד ומשבש את הבילוי המשותף. במחשבה נוספת, למה זה כ"כ מפריע לך? אולי זה באמת ילד מצליח בחברה, ואתה מקנא ומתרגם את הצלחתו לחנפנות?? נקודה למחשבה!
ליהודית - לגבי כישורים חברתייםאנונימי (פותח)
מה, ילד, נער (או נערה) שלא מסתדר בחברת בני גילו יכול ללמוד "כישורים חברתיים"? איפה עושים את זה? איך יכול אח גדול או אפילו מבוגר ללמד דבר כזה מסובך????
לשאולכיהודית פוגלאחרונה
בשיחה עם מבוגר שהוא נותן בו אימון יכול ילד חסר כישורים חברתיים ללמוד למה זה קורה לו. אולי הוא לא מעניין מספיק? מתפרץ לשיחה תמיד, לא יודע להקשיב ולהזדהות, שיפוטי, רכלן, "נדבק" "מתמרח, בקורתי, צדקן, קמצן, לא מסוגל לפרגן ועוד. כלומר המבוגר יכול לבחון איתו בצורה אמיתית וכנה למה לא הולך לו בחברה ואיך אפשר לתקן את זה. איך מתקנים? פשוט, לוקחים את המימצאים ועובדים עליהם אחד אחד. ילד בקורתי? צריך לזהות את זה, לראות מאין זה נובע וללמד אותו לא להגיב בבקורתיות על כל דבר, אלא למצוא צד זכות וכו. לפתח בו עין טובה, לשמוח במה שיש לו ולא לקנא באחרים אולי יותר מוצלחים, וכן על זה הדרך. בהצלחה.
..גיימס פוטר
הסיבה שכמעט ריק בחצי מהפורומים פה זה כי הייתי בתקופת הקורונה שפשוט היה פה מפוצץ ועכשיו זה רגיל? 
עכשיו בגלל המלחמה הם עוד יחסית פעילים😅הרמוניה

זה ירד מאדד (ברוך ה'..)

כבר זמן רב שאין מצטרפים צעירים חדשים לפורומיםפ.א.
והפעילות בפורומים ירדה משמעותית 
חד משמעית בקורונה היה ה הרבה.סוורוס סנייפאחרונה

אבל עכשיו יש פחות פעילות ממה שהיה לפני הקורונה

מי רוצה לחזור ללימודים??ניגון❤️

ואוו איך בא לי כבר את החופש הגדולל🤭

אני כבר שנה וחצי בבית...ההרהמורניקאחרונה
גם פרה זקנה יכולה להניב חלב..😌😌עוד חומייני חי
כעעען כען
למה אתם חיים?מעייןאהבה

מה הסיבות שלכם בחיים?

חתירה מתמדת להגשמה עצמיתפ.א.
כי ככההרשפון הנודד

בבסיס אני חי כי זה לא דורש ממנו שום פעולה אלא קורה לבד.

ואני ממשיך לחיות כי אני רוצה להתפתח ולהיות יותר שלם ומאמין שעוד יהיה לי טוב.

בנוסף אני מרגיש שיש לי פה תפקיד בעולם שאולי יהיה משמעותי

אני חיהניגון♥️
כדי לעשות טוב לעולם ולאנשים ואני מאמינה שכל אחד יכול להפוך את העולם למקום יותר טוב ושמח ואוהב ♥️ וגם לעבוד את ה' שזה הכל בסוף
נהנה מהחיים פשוטההרהמורניק
וואוצאצא

לא יודע.

מבררים את זה, מחפשים את זה

הלוואי וידעתי

אם כבר הגעתי לעולם ואני כאן - נעשה הכל כדי להנותGini
מהחיים, לחיות טוב, באושר, בשמחה, בסיפוק, ולדאוג לעתיד שלנו כאן 
אני הגעתי למסקנה שהחיים זהגלגל שבו אני עולה ויורדתתמימלה..?אחרונה

כל הזמן והמטרה שלי היא לאסוף כמה שיותר כוחות כשאני למעלה כדי להצליח לעלות אחרי הירידה הבאה...

ככה עד שיבוא המשיח....

יש אנשים!הרשפון הנודד

הפורום חזק להיות פעיל והם דיבורים חזקים אז מוזמנים להעלות נושאים מעניינים שאתם מתלבטים בהם אם סתם שאלות, חוויות, רגשות ופריקות

למישהו יש הדרן?איידן

יש לי הדרן ויש תקלה ואין לי אינטרנט במכשיר (שהוא גם ככה דפוק (חצי טאצ) ובלתי נסבל) אני לא יכולה לקבל לטלפון אימיילים ובנוסף האפליקציה שלהם לא עובדת 

יש למישהו דרך לעזור לי?

בבקשה אני נואשת נראלי אם עד סוף שבוע הם לא חוזרים אליי אני עוברת לנוקיה (ונוקיה זה זוועה)

אם מישהו יעזור לי אני אשמח מאוד

למישו יש את היי סקול מיוזיקל בדרייב?נחט

או סרטים אחרים 

יש פה אנשים ערים?מעייןאהבה
תמיד...אנא בכחאחרונה

אולי יעניין אותך