----------------
בס"ד
ראיתי כמה התייחסויות על הרב אבינר שליט"א...
אז דבר ראשון - האתר שהוקם עליו הוא באמת חילול ה' גדול (ושערו בנפשכם מה חושב חילוני שנכנס לשם - למה להיות דתי, עם כל הסכסוכים ומה שהולך שם, ח"ו...), וחבל.
רבנים גדולים מהציבור הדתי לאומי כתבו בשבחו..
מה שיצאו נגדו, לא ממש שייך לפורום הזה.. בנושא טהרת המשפחה... אבל הרבנים הדתיים לאומיים (משמע רב אברום זיע"א ויבלחטו"א מרן הראשל"צ שליט"א) רק כתבו שאין לפסוק על פי פסיקותיו בטהרת המשפחה, וזהו.
מי שכותב עליו השמצות, משמע שאין לו כבוד מינימלי לתורה הקדושה (וכמו שאני מכיר את הרב אבינר - הוא ת"ח עצום ומופלג, בדרגה של פוסק... וריח של קדושה וטהרה יוצא ממנו!) ולחכמיה, וכבר אמרו חז"ל (מובא בגמרא בסוטה וגם בסנהדרין) "וחכמת סופרים תסרח"... אבל אתם לא חייבים להדר בקיום דברי הגמרא האלו...
אתם יכולים לשמוע בשיעורים שלו שהוא בקיא גדול בספרי הגויים, ולמען האמת הוא גם יודע לטינית ונראה לי גם תולדות הרומאים, והרבה דברים מעין אלו...
בצעירותו הוא למד באוניברסיטה מדעים מדוייקים ביניהם מתמתיקה, פיסיקה והנדסת חשמל בצרפת. הוא החליט לעזוב הכל (אגב, גם הרב סולימאן אליהו זצ"ל, אביו של הגר"מ שליט"א, ומגדולי המקובלים ורבו של הרב יצחק כדורי זיע"א, היה סטודנט לאריכטקטורה באוניברסיטת קיימברידג', והחליט לעזוב הכל, למורת רוחה של משפחתו, ובהוראת הבן איש חי הלך לארץ ישראל, שם התגורר בעניות עצומה, אך בשקידה בתורה...), והשאיר את משפחתו בצרפת... הגיע לקיבוץ שדה אליהו, לחם בששת הימים ויום כיפור, והחליט לילך לישיבת מרכז הרב והפך לתלמידו של הרב צבי יהודה זצ"ל. מיעט באכילה ושתיה, מיעט בשיחה, מיעט בשינה, ועמל בתורה. אגב, הרצי"ה כתב לו מכתב המלצה, כאשר עוד היה הרב של קשת ברמת הגולן...
עכשיו הוא רב היישוב בית אל (א') וראש ישיבת עטרת ירושלים (אגב, אני מכיר אברך משם, והוא פשוט.. פשוט.. אין מילים... אני מסתכל בדביקות שלו בתפילה, וממש מקנא...).
ערב טוב
----
וזה נוסח המכתב:
הננו רוצים להביע בזה את תמיכתנו בכבוד הרה"ג (הרב הגאון - ע.י.) שלמה אבינר שליט"א ולחזק את ידיו.
אנו מוקירים ומעריכים את הרב על מנהיגותו בתורה, הן בהלכה, הן בענייני אמונה והן בהדרכתו בהנהגת הציבור. אלפים בציבור הרחב הם מתלמידיו וכן רבנים ותלמידי חכמים רבים נסמכים על עצותיו ופסיקותיו.
גם אם יש מפסקיו שיש לגביהם מחלוקת, ברור לנו שכל דבריו נובעים מתוך נאמנות גמורה להלכה ויראת שמיים שלמה ומלאה. כמו כן ברור, כי יקר בעיניו ובעינינו כבודם של כל תלמידי החכמים שבדורנו.
לכן באנו להזכיר את החשוב ביותר בימים קשים אלו: להרבות אהבה ואחדות בינינו ולהתרחק מכל אש של קנאות ומחלוקת. וכן היא דרכו של הרב אבינר, בבחינת "דרכי הוא מעולם להיות מתרחק מתיגרת מלחמה, וכמה דברים אני מוותר עליהם מפני אהבת השלום" (אגרות ראיה א שסג [מתוך אגרותיו של הרב אברהם יצחק הכהן קוק זצ"ל, מורה הרוחני של הציונות הדתית, ע.י.]).
אנו מחזקים את ידיו של הרב שימשיך ויסייע בעזרת השם לבירור דרכי אמונת עתנו במהלך המאבק הקשה והמתמשך על ארץ ישראל (גם אם יש דעות שונות בעניין זה כדרכו של בית המדרש), ויתמיד בפעולתו והשפעתו התורנית בכל תוקף לכבוד השם יתברך, עַמו ותורתו ונזכה כולנו לראות בישועת השם את עמו ובניין ביתו במהרה.
הרב יהושע צוקרמן
הרב יעקב פילבר
הרב צפניה דרורי
הרב עודד וולנסקי
הרב מרדכי שטרנברג
הרב יעקב ורהפטיג
הרב מנחם בן יעקב
הרב דב ביגון
הרב מרדכי אלון
הרב אביכזר דורון
הרב אביחיל אלישיב
הרב אגלטל אהרן