כן אתיופים, ולא יער. האמת מאחורי החשיפה על "למרחב"צחקן
ב"ה

הבוקר, חשף עיתונאי ידיעות אחרונות, אורן המאירי, את המקרה המזעזע הבא:
בית ספר בפתח תקווה בודד 4 תלמידות אתיופיות
הנהלת בית הספר התורני ל"מרחב" בפתח תקוה בודדה ארבע תלמידות בנות 8 מאתיופיה. הן לומדות בכיתה נפרדת, יוצאות להפסקות נפרדות, נוסעות לבית הספר בהסעה נפרדת והוריהן לא זומנו לאסיפה כללית של ההורים. כך מדווח הבוקר העיתון "ידיעות אחרונות".
(מקור: /News/Flash.aspx/202597)
אפילו ערוץ 7 קנה את הסיפור. הכותרת בעיתון (אותו אני רואה כל יום בזויית העין) "אפטרהייד" בבית הספר.

בכותרת המשנה, הוצג כאילו בית הספר הזה הוא ממלכתי דתי (ערוץ שבע דווקא פה לא נפלו בפח, וכתבו תורני).
גם במעגלי צדק נפלו בפח, וגינו אף הם את הסיפור.
News/Flash.aspx/202637 .

נכתב שם כאילו המנהל הגיב (מי שהגיב בכלל - זה המפקח מטעם משרד החינוך, והעיירה), וכאילו ההורים הגיבו למקרה המזעזע.

ערוץ 7, אפילו נתן כתבה שלמה שבה הוא נפל גם כן בפח:
News/News.aspx/169148
לפחות הכותרת נכונה- שהן הופלו כביכול מסיבה לימודית.
האמת מאחורה:
המקורות: כיוון שאינני תלמיד באולפנא, אז אני אומר הכל מאחותי, וגם מהודעה אחרת בפורום סגור שנכתבה בעניין, ע"י בת מהאולפנא ג"כ.
מקור נוסף הוא ראש הישיבה שלי, שהיא חלק (אמנם מבחינה כלכלית נפרד), מהמוסדות.
הסעה נפרדת.
א. הדתיים בפתח -תקווה גרים בשלוש שכונות - כפר אברהם, כפר גנים והדר גנים. ההסעות לא יכולות לנסוע לצד השני של העיר, ולכן - זימנו להם מונית מיוחדת כל יום.
כיתה בקצה המסדרון
ב.
התלמידות קיבלו כיתה, בקומה הראשונה (מתוך 3), רק בכיתה השלישית שם (מתוך 3). ואז כתבו: "הן למדו בכיתה קטנה בקצה המסדרון". אגב, מי צריך כיתה גדולה לארבע בנות ומורה ? ד.א., אחת הכיתות באותה שורה, היא כיתה שירדה ממתחמה המקורי לצורך ילדה שנפצעה.
ג. ממלכתי דתי
כבר במשפט הראשון, כתבו שאנחנו ממלכתי דתי. 'למרחב' הוא ביה"ס פרטי. איננו חייבים לקבל אף אחד, בלא קשר לשום דבר, וכל תירוץ קביל.

ד. התלמידות קיבלו מורה אחת לכל המקצועות.
למה, מישהו צריך יותר ממורה אחת לכל המקצועות בכיתה ב'? איזה השכלה מיוחדת כבר לומדים שם?.

ה. הפסקות נפרדות.
שקר וכזב!! אחותי סיפרה לי, שהם משחקות יפה עם כולן, ופורחות חברתית.

ו. תגובת המנהל והורי התלמידות.
לא היה ולא נברא, לא ידוע לי שהר"מים הגיבו. ביקשו מאיתנו לא להתראיין (אחות אמרה שגם בבנות ביקשו).
מי שהגיב זה היה המפקח, והעירייה.

ז. הפרדת הכיתות נעשתה בהוראה מהרב אברהם גרנביץ'.
לא נכון. יש מכתב חתום מראש העירייה, להפריד אותן בהתחלה, ואח"כ לצרף.
מעניין, שהם מצאו את שמו השני (עקיבא), שלא מוכר לרוב התלמידים והמורים. יש אפשרות שהם לכאורה מחזיקים את התוכנה 'רישומון', שמכילה מידע על כל תושבי מדינת ישראל, והיא כמובן אינה מוחזקת באופן חוקי אצל הכתב, כנראה....

ח. 'למרחב', לא רצו לקבל אתיופים.
שקר השנה הישיבה הייתה צריכה לקבל ג"כ אתיופים, והיסודי בנים כיתה של 30 אתיופים. הדבר בנתיים לא נעשה, עקב בירוקרטיה. גם שנה שעברה ביה"ס רצו לשלב אתיופים, רק שלא יצא.

ט. הן לא משחקות עם אף אחת
נכון, כי אף בת מהכיתה לא גרה בשכונה, מה לעשות.

י. יש עוד אתיופים בלמרחב?
כן, בת של זוג מעורב- אשכנזי ואתיופי. השאר כי פשוט לא נרשמים, בפ"ת אין כמעט אתיופים דתיים חזקים.
אצלנו יש יהודים מכל קצוות תבל.

יא. איך הוטעו כל כלי התקשורת, בינהם ערוץ 7?
אנשי מרץ ששנים רוצים להתנקל למוסדות למרחב, שפנו לאורן המאירי (שם כ"כ יפה למי שלא ממש בדק את העובדות...), שעשה מזה מטעמים בעיתון 'ידיעות אחרונות'.

יב. היו עיתונאים אצלכם?
כן, המוון. הם פלשו למתחם ביה"ס היסודי של הבנות והאולפנה (אנחנו - הישיבה, בבניין ממול, אז הם היו בכביש באמצע) וצלמו בנות באולם ספורט, תוך הפרה בוטה של הפרטיות והצניעות, ואף צלמו מבחוץ את הכיתות והשומרת.

יא. כתלמיד למרחב, מה תגובתך?
אני אישת, גר בשכונה עם אתיופים (וכן- אין לי חברים באזור בגלל זה. אולי בגלל זה אני מכור לנט...), ואני לא כ"כ מכיר אותם (אחי הקטן משחק איתם לעיתים), כי אני גדול מרובם בכמה שנים, ויש לי משפחה כזו בבניין. אין לי בעיה איתם, מעבר לפער דתי, והבעיות האחרות שיש כרגיל. אין לי שום התנגדות מיוחדת בגלל עורם או מוצאם.

כשאחותי אמרה שישימו אתיופיות אצלהן בביה"ס בכיתה מקדמת בהתחלה, ואח"כ ישלבו - אבא שלי אמר שזה תהיה כתבה טובה בעתיד. הוא צדק לצערנו.

עד כאן להיום. יש לי עוד המון מה להגיד (בלשון קשה! - לאמר - לשון רכה, לדבר- לשון בינונית, להגיד- מלשון גיד, דברים קשים) ולאמר על זה, אבל אין מספיק מילים לתאר.

הראש ישיבה שלי גם אמר שמי שפרסם את זה היא בכלל פעילת מרץ מזה שנים, שמנסה המון זמן למצוא עלינו סיפור עסיסי.

אני מקווה שהעובדות יבואו על תיקונם.

חנוכה שמח!
תודה.אנונימי (פותח)
באמת שלא הבנתי מה עמד מאחורי כל הכתבות בעניין. זה היה נשמע כל כך לא הגיוני. חנוכה שמח!
זה הי'ה כזה צפוי.. ובכלל לא נבהלתי מהכתבה..איתי'ה
לק"י.

מה הבעי'ה שבנות שיש להן בעי'ה לימודית כלשהי ילמדו בכיתה נפרדת.. שבה יוכלו לקדם אותן יותר...?!

כל זה בכלל הי'ה נראה לי סיפור... נהי'ה קצת שקט בחדשות אז מוצאים מה ל"חדש"....
שכוייח!רעות =)
האמת יוצאת לאור.

סתם מוציאים עלינו שם רע. (וחבל שאנשים מאמינים לזה..)

חנוכה שמח והרבה אור!
אנשים ישרים לא מאמינים לזה.צחקן
ב"ה
מי שמאמין לזה - הוא לא ישר, אולי בגלל זה..

[חפירות בע"מ].

מעניין מה היה קורה לו היה מדובר בחילונים.

הכותרת? די הייתה נעלמת, אם זה בכלל היה זוכה לעלות לשם.
והיום: החצופים של 'ידיעות אחרונות':צחקן
ב"ה
כתבו שלראשונה הילדות משחקות בחוץ... למרות שהשרת של ביה"ס כבר לפני כמה שבועות, ראה שלא משחקים איתן מספיק (משחקים איתן, אבל לא מספיק), וקנו להם חבל וכדור, כדי שכולן ישחקו איתן. ככה אמרה לי אחותי היום.

אין גבול לשקר...
משהו שראיתי ולא הבנתי...איתי'ה
לק"י.

היום יצא לי לראות טלויזי'ה בחדשות ערוץ 2 הופיעו הורי'הן בתלונה על מצב הבנות..

זה בגלל התקשורת שהסיתה אותם או מה?!
ההורים? דבריהם הוצאו מהקשרם...צחקן
ב"ה
וגם הם לא ממש יודעים עברית...
אז בכלל.
כמעט נכון....אנונימי (פותח)
כאחת שמינסטית באולפנת "למרחב" רציתי לציין שהכתבה אומנם מסבירה את המצב שהיה בצורה טובה יותר ובאור חיובי, והעובדות דיי נכונות!
אבל רציתי לציין שצוות ההנהלה בכלל לא ראה צורך להבהיר את עצמו ולהתראיין ולהוכיח עד כמה הכל נעשה מכוונות טובות מסיבה אחת, שלא רצו לשתף שום פעולה עם כל התיקשורת ההרסנית הזאת!
ולדעתי זה הדבר הנכון ביותר לעשות, ולי זה היה בכולופן השיעור החזק ביותר עד כמה כל התיקשורת הזאת שיקרית והרסנית!!!
גם מנהל האולפנא עשה לנו שיחה על זה באותו בוקר שהתחיל כל הבלאגן, וגם הרב אברהם גרנביץ (כן, זה השם האמיתי שלו , ולא שום ישיעיהו...)עשה לנו שיחה ופשוט לההריץ את ההאמונה שלהם....
הקיצ'ר אני מקווה שלמי שרצה לדעת את האמת הכתבה עזרה, אבל בגלל שבדורנו הרב לא באמת רוצה לשמוע ת'אמת, אז פשוט שותקים עד שיעבור זעם!
בכולפן לדעתי זה הביה"ס הטוב ביותר באמת, וגיזענות זה משו שבכלל לא קיים בו, ההפך מכיתה ט' יש לנו 3 שעות שבועיית שאנחנו רק הולכות ומתנדבות בקיהילה, ולינזקיים, וכן גם לאתיופיים שגם הם יהודים לכל דבר, וחלק בילתי נפרד מהעם שלנו!
אז זהו שיהיה חג שמח לכולם והגיע הזמן שנפסיק להאמין בתיקשורת הזאת!
בכלל לא שמעתי על זה....פשוט מזעזע!#גליה#אחרונה
פתיחת ווצאפ במחשביאיר גדסי

אני מנסה לפתוח ווצאפ במחשב הבעיה שיש לי פלאפון כשר ניסיתי להתקין אימולטר 

ניסיתי מאה סוגים אבל בכל אחד הוא לא נתן לי להתקין ווצאפ

מישהו עם פלאפון כשר הצליח להתקין ווצאפ על מחשב?

ויכול להדריך אותי בדיוק איזה אימולטר ואיזה ווצאפ להוריד

ממש יועיל לי

אתה לא בפורום הנכוןזיויק
חפש בפורום טכנולוגיה
טעותיאיר גדסיאחרונה

אתה צודק לא ידעתי אני חדש 

איך אני מוחק

אשכרה הפורום הזה נפתח שנה לפני שנולדתי!!!!!!!!!!!ההרהמורניק

בואו נחיה אותו

מה קורה פה?פיטוניה
כלוםזיויק
פורום נטוש ככל הנראהקעלעברימבאר
אבל אולי לא. מי יודע?קעלעברימבאר
וואו. מקום עם הסטוריהמשה
מה היה פה?שדמות בחולות
פורום פעיל עם חברים אהוביםמשהאחרונה
סביב העשר שנים אחורה.
שיר חדש לקראת פורים!שירים חדשים
מוישי קליינרמןעשב לימון

למה לדעתכם האם בחזית ולא האב?

גיטי קליינרמן: "מוישי הוא כבר הבן של עם ישראל" | ערוץ 7

גם עם הדר גולדין זה הרבה כך,

וגם עם שלושת הנערים הי"ד

זה חדש יחסית

עם נחשון וקסמן הי"ד זה היה האב בחזית

(למה זה גורם לי לחשוב שאני שוביניסטית?)

מרתק: כולם אומרים "שנמאס מהמצב"? למה זה קורה?דבדב

מרתק: כולם אומרים "שנמאס מהמצב"? למה זה קורה?

כולם מדברים על "המצב" ועל זה "שנמאס".
אבל מה אנחנו מרגישים באוויר ולמה?

פודקאסט חדש, מרתק וויחודי ששווה להאזין לו.
והפעם על: "תנועת הבעד"

כל הפרטים, להאזנה>>

קניון, מה הוא עושה לנו בלב? פודקאסט חדשדבדב

קניון, מה הוא עושה לנו בלב?
פודקאסט חדש:"קניונים ורגשות".
להאזנה>>

, מה הוא עושה לנו בלב?
פודקאסט חדש:"קניונים ורגשות".
להאזנה>>

אולי יעניין אותך