פאשלה(?) של ויקיפדיה(בערך על חסידות גור)האריאלניקהנאמן
תיקונים לויקיפדיה11111
בוודאי שיש!אנונימי (פותח)
למען האמת, גור די קרובה (או הייתה קרובה, אני לא יודע מה קורה עכשיו) להשקפה שלנו.
הגר"מ כשר זצ"ל, מחבר הספר התקופה הגדולה, היה ראש ישיבת שפת אמת של גור. וגם, ברשימה של רוב גדולי ישראל ורוב התלמידי חכמים פה בארץ (מובאת בספר התקופה הגדולה) שמדינת ישראל היא אתחלתא דגאולה חתום גם ראש ישיבת שפת אמת (כנראה ראש הישיבה שהיה אחרי הגר"מ כשר) וגם של חתנו של האדמו"ר.
מלבד זאת, מי שערך את "ארץ חפץ" (ספרו של מרן הרב אברהם יצחק הכהן קוק זצ"ל) היה "האדמו"ר החלוץ", אחיו של האדמו"ר מפיסצ'נה זצ"ל הי"ד, שנעקד על קידוש ה' בשואה.
מלבד זאת, חסידות הוסיאטין היא מאוד קרובה להשקפה שלנו.
הרבי מהוסיאטין ובנו ממשיך דרכו אחריו, פעלו מאוד לישוב הארץ, והיו מאוד קרובים למזרחי.
כשהרב צבי יהודה הראה לאדמו"ר מאוסטרובצה את הספר הקדוש "אורות", האדמו"ר שמח בספר.
וחסידי בויאן היו מאוד קרובים למרן הראי"ה! הרב נריה זצ"ל מביא (בשדה הראי"ה, עמ' 390 אם אני לא טועה) שחסידי בויאן העריצו מאוד את הראי"ה!
אם תסתכלו בספר "רבנו" (על הרב צבי יהודה) אפשר לראות שם תמונה של הרב צבי יהודה משתתף באזכרה שנערכה לרבי מבויאן, בבית המדרש של חסידי בויאן.
גם חסידי ברסלב היו מאוד קרובים למרן הראי"ה! הגרי"ל זוסמן זצ"ל, אחד מקדושי עליון, תלמידו של מרן הגרי"מ חרל"פ זצ"ל (תלמידו של הראי"ה, וראש ישיבת מרכז הרב לפני הרב צבי יהודה... היי! קדושי עליון, ממש קדושי עליון!), סיפר ששמע מהרב חרל"פ שכשהראי"ה היה הרב של יפו, היו באים רבי אברהם בן רבי נחמן מטשעהרין זצ"ל, בעל ספר "ביאור הליקוטים", והחסיד רבי ישראל קורדונר זצ"ל (שהראה את דרך חסידות ברסלב לרב ישראל בער אודסר זצ"ל, "הסבא קדישא", מגלה הפיתקה נ נח נחמ נחמן מאומן [שאגב, הרב אודסר הראה את הפיתקה לרב משה פיינשטיין זצ"ל (מגדולי הדור, בעל שו"ת אגרות משה) והרב פיינשטיין הביא לו הסכמה שהפתיקה היא אמיתית]), מעמודי התווך של חסידי בסרסלב בארץ הקודש, היו באים לראי"ה ויושבים ולומדים איתו לילות רבים! והרבה שבתות היו משתתפים בסעודה שלישית של מרן הרב. אגב, הראי"ה גם נתן הסכמה לספר ביאור הליקוטים הנ"ל, אבל כמה מהקנאים שבקרב חסידי ברסלב העלימו אותה...
גם חסידי חב"ד היו מאוד מקורבים למרן הרב!
הראי"ה היה מדי שנה אומר דרשה ע"פ תורת חב"ד לחסידים, נראה לי בישיבת מאה שערים.
וכן כשחלה הראי"ה והתייסר ביסורים נוראים, ה' יתברך יצילנו, שלח לו אדמו"ר הריי"צ שניאורסון, הרבי של חב"ד, מכתב עם תפילה לרפואה שלימה:"כאשר קיבלתי את הידיעה התלגרפית הראשונה ממצב בריאות כת"ר (=כבוד תורתו), השי"ת ירפאהו, התאספו כל תלמידי הישיבה תומכי תמימים דליובאוויטש בוורשא, כשני מאות איש-כן ירבו- והרבנים הראשי ישיבות והמשגיחים ה' עליהם יחיו בראשם כולם כאחד התפללו ואמרו תהילים וברכו את כת"ר ברפואה שלימה... ובזה הנני לברך את כת"ר אשר יקיים השי"ת ברכת כלל ישראל המברכים את כת"ר שליט"א בברכת רפואה שלימה ובאריכות ימים ושנים טובות ומאירות בשקידת טובת כלל ישראל..."
גם הרבי מזוועיל זצ"ל, היה מאוד מקורב למרן הרב. והאדמו"ר מזוועיל אפילו הביא את בנו או את נכדו ללמוד בישיבת מרכז הרב, אבל אחרי כמה שנים הוא עבר לישיבה חסידית.
וגם האדמו"ר מרחאמסטריווקא זצ"ל היה מאוד מקורב למרן הרב. האדמו"ר היה חתום על כרוז שהתפרסם:"יום תפילה כללי בהיות שמצב רבינו גאון ישראל וקדושו מרן אברהם יצחק יחזקיהו הכהן קוק שליט"א הנו"מ פערא זלאטא חמור מאוד וזקוק לרחמים מרובים, ה' ירחם, נקבצו יחדיו גדולי ישראל, גדולי עה"ק רבניה וצדיקיה וקבעו את יום החמישי הזה כ"ד תמוז תרצ"ה ליום תפילת צבור כללית"... וכו'. (נכתב בקול תורה של השנה ההיא) וגם חתומים שם האדמו"ר מזוועיל והאדמו"ר ממודזי'ץ, ורבני הבד"צ של החסידים (אגב גם מופיעות שם חתימות הגרצ"פ פראנק זצ"ל מגדולי ירושלים, והגרחי"ל אועירבך זצ"ל ראש ישיבת המקובלים "שער השמיים" ואביו של הגרש"ז אויערבך זצ"ל והגאון רבי יחזקאל סרנא זצ"ל ראש ישיבת חברון ועוד ועוד...). וגם ברכתו לרפואה שלימה של הגאון רבי חיים עוזר גרודז'ינסקי זצ"ל, מגדולי ישראל מופיעה שם.
שבוע טוב
אכן, אך חסידות שהוקמה בציבורנו, עדיין איןעמישב
אולי האדמו"רים של פעם, אבל היחס של החסידים לדת"ל שAEB
הגזמה, ואפילו הוצאת שם רע...עמישב
לא יודע מה איתך אבל אני מכיר אדמו"רים שבאים לישיבות תיכוניות. וכן עוד לא מעט מהם שיקבלו כ"א ממנו בחום רב כשנגיע אליהם (וחבר'ה, בבקשה אל תהפכו גם אותם לאינטרסנטים. הם לא באמת חושבים שבגלל יחס נחמד אנחנו נהפוך לחסידים בין לילה...).
אז בבקשה, גם בתור "אחד שמכיר את המגזר", כדאי להזהר היטב בלשון לפני שגוזרים עמה גזירות, במיוחד על ת"ח....
וכבר כתב ר' נחמן שמי שמכבד ת"ח זוכה ומחתן בנותיו עמהם.
תיקון מדובר בהשחתה שבוצעה יום לפני שפירסמת את...11111
אם זה לא אתה וזה מישהו אחר מהפורום נא לא לחזור על זה שוב.
חחח אדיר ביותר!פלורה
דון כל האדם לכף זכותאנונימי (פותח)
משנה מפורשת!
בבודאי אילו היו כל חסידי גור וכל חסידי ראחמסטריווקא וכל חסידי חב"ד וכל חסידי בויאן (אם כי לא נראה לי שיש חסיד בויאן שמתייחס בזלזול אלינו, כיוון שהחסידים היו קרובים גם לרב צבי יהודה [רגע, יש עדיין חסידות בויאן? יש רבי?])
יודעים את גדולתו של הרב (וגם אם היו יודעים כל הליטאים את יחסי הרבנים הליטאיים לראי"ה [הגרצ"פ פראנק, רבי חיים עוזר, רבי יחזקאל סרנא, רבי שלמה זלמן אויערבך, גדולי עולם... כמה העריצו עד מאוד את מרן הרב, כמה החזון איש העריך את הראי"ה... כמה הגרא"ז מלצר העריך את הראי"ה...])
אז הם לא היו מתנהגים בזלזול.
בקיצור, נדון אותם לכף זכות.
אגבאנונימי (פותח)
יצאו כמה חוברות מדהימות של תלמיד חכם אחד, נראה לי מקדומים, על קשריהם של גדולי עולם עם מרן הרב.
א'. חוברת "אור שלמה" על קשריהם של מרן הרב עם מרן הגאון רבי שלמה זלמן אויערבך זצ"ל.
ב'. חוברת "אז נדברו יראי ה'", על קשריהם של מרן הגאון רבי איסר זלמן מלצר זצ"ל (בעל המחבר ספר "אבן האז" על הרמב"ם ומגדולי ירושלים) ומרן הרב.
ג'. חוברת על קשריהם של מרן הגאון רבי חיים עוזר ג'ודז'ינסקי זצ"ל, מגדולי ישראל (היה בוילנה) ומרן הרב
ד'. חוברת על קשריהם של מרן הגאון רבי צבי פסח פראנק זצ"ל (מגדולי ירושלים, שאגב יש לו הרבה שקלות וטריות בדברי הראי"ה בספריו, וגם לגרש"ז אויערבך זצ"ל [לדוגמה מנחת שלמה ח"א סי' ל"ז]) ומרן הרב
חוברות - חובה קריאה!
וכל מה שכתוב בחוברות הוא ממה שכתוב בספרים מהימנים ומפי רבנים ותלמידי חכמים! זאת אומרת, הכל נכון!
להגדלת התורה ולהאדירה.
יש לי במשרד חוברת "אתחלתא היא"משה
אבל כל הגישה הזו נראית כמו הורדת ראש כלפי הציבור החרדי, ותגובה רפה לחלק מהטענות שלהם.
המשךאנונימי (פותח)
זה ספר של הרב יצחק דדון שליט"א, מהאברכים בישיבת מרכז הרב.
הרבנים שמובאים שם (אמנם לא קראתי את הספר) הם לפי מיטב ידיעתי אינם רבנים חרדיים, אלא גדולי הרבנים הספרדים... בד"כ הרבנים הספרדים, בעיקר מארצות המערב (מרוקו, תוניס, לוב כו') לא היו חרדים וגם לא דתיים לאומיים... איפה שהוא באמצע...
תראה בספר התקופה הגדולה חתימה של רוב גדולי הדור ורוב תלמידי החכמים בארץ שמדינת ישראל היא אתלחתא דגאולה!
אגב, הרבה מרבני הספרדים היה בדעתם לומר הלל ביום העצמאות, רק נזכיר את הרב שלום משאש והרב יוסף משאש, והרב בן ציון חי עוזיאל, והרב יצחק ניסים, וגדולי הרבנים של לוב (מופיע בתחומין חלק י"ג תקנת ה' באייר שתיקנו הביד"צ [=בית דין צדק] של לוב בשנת תש"ט, שכולל גם הוצאת ספר תורה וכו')...
אחינו הספרדים תמיד הרבה פחות קיצוניים מהאשכנזיםמשה
בכל מקרה, לפי קנה המידה של היום הללו היו נחשבים "חרדים".
חחח.. לא מצחיק!!עמיצור(ית)=]
משה אתה מזכיר לי תרב שלי בבית ספר...מתנחבל 2007
זה באמת לא מצחיק!!!S.C2אחרונה
יש הרבה מנהגים אצל-בתוך הספרדים וחלקם יותר קיצוניים מאשכנזים.
חוצמיזה-מה הקטע להיות קיצוני בהלכה?! לדעתי לאכול קטניות בפסח (הדוג' שלך) זה לא רע ואין אם זה שום בעיה. וע"מ להיות יהודי טוב לא צריך להגזים בכל דבר וכמובן גם לא להוריד מערכם של המצוות.
פתיחת ווצאפ במחשביאיר גדסי
אני מנסה לפתוח ווצאפ במחשב הבעיה שיש לי פלאפון כשר ניסיתי להתקין אימולטר
ניסיתי מאה סוגים אבל בכל אחד הוא לא נתן לי להתקין ווצאפ
מישהו עם פלאפון כשר הצליח להתקין ווצאפ על מחשב?
ויכול להדריך אותי בדיוק איזה אימולטר ואיזה ווצאפ להוריד
ממש יועיל לי
אתה לא בפורום הנכוןזיויק
טעותיאיר גדסיאחרונה
אתה צודק לא ידעתי אני חדש
איך אני מוחק
אשכרה הפורום הזה נפתח שנה לפני שנולדתי!!!!!!!!!!!ההרהמורניק
בואו נחיה אותו
מה קורה פה?פיטוניה
כלוםזיויק
פורום נטוש ככל הנראהקעלעברימבאר
אבל אולי לא. מי יודע?קעלעברימבאר
וואו. מקום עם הסטוריהמשה
מה היה פה?שדמות בחולות
פורום פעיל עם חברים אהוביםמשהאחרונה
שיר חדש לקראת פורים!שירים חדשים
מוישי קליינרמןעשב לימון
למה לדעתכם האם בחזית ולא האב?
גיטי קליינרמן: "מוישי הוא כבר הבן של עם ישראל" | ערוץ 7
גם עם הדר גולדין זה הרבה כך,
וגם עם שלושת הנערים הי"ד
זה חדש יחסית
עם נחשון וקסמן הי"ד זה היה האב בחזית
(למה זה גורם לי לחשוב שאני שוביניסטית?)
מרתק: כולם אומרים "שנמאס מהמצב"? למה זה קורה?דבדב
מרתק: כולם אומרים "שנמאס מהמצב"? למה זה קורה?
כולם מדברים על "המצב" ועל זה "שנמאס".
אבל מה אנחנו מרגישים באוויר ולמה?
פודקאסט חדש, מרתק וויחודי ששווה להאזין לו.
והפעם על: "תנועת הבעד"
כל הפרטים, להאזנה>>
קניון, מה הוא עושה לנו בלב? פודקאסט חדשדבדב
קניון, מה הוא עושה לנו בלב?
פודקאסט חדש:"קניונים ורגשות".
להאזנה>>
פודקאסט חדש:"קניונים ורגשות".
להאזנה>>