ליודעת מה לעשותאנונימי (פותח)
היי!!!     אני בדרך ל 16 ולומדת בבצפר ממלכתי דתי, בנים ובנות נפרד.. צניעות והכל.. אני באה מבית שחוזרו בו בתשובה לפני 10 שנים בערך והורי החליטו שהדת זוהי דרך האמת והם לקחו את העניין מאוד חזק והם חרדיים אבל יש לי אחים שלא ואני גרה בשכונה לא הכי דתית ורוב החברות שלי דתיות רגילות. הורי בהתחלה רצו שאני יהיה גם חרדיה אבל אני לא הסכמתי ואני דתיה בלי גרביונים וכל הדברים האלה אבל מתפללת וצניעות וממש שבת והכול ... אבל בזמן האחרון אני מרגישה שההורים שלי יותר מדי מכבידים עלי ומונעים ממני כל מיני דברים כמו לא להסתובב הרב עם חברות ולא להתאפר ובחופשים לצאת רק כד עשר והם כועסים עלי מלא פעמים ואני ממש מרגישה שהם כופים עלי את הדת.. ולא יודעת מה לעשות וגם אין עם מי לדבר יוו אני ילדה בת 16 עוד מעט והם מתנהגים אלי כמו בת 3 אני לא יכולה יותר ומפחדת לאבד את עצמי ולרדת בדת... אני הרבה פעמים מוצאת את עצמי בוכה וזה כי נמאס לי... אני בטוחה שאתם תעזרו  לי..בבקשה תעזרו לי ..                                                                                                                                                         
סדר בבלגןמשה
2 טענות עיקריות יש לך, וכנראה שאין קשר בניהן.

1. טענה על כפיה חרדית.
2. טכנה על מגבלות זמן

הטענה הראשונה היא בקשה טבעית של ההורים שמצפים שהבת שלהם תהיה כמוהם. הדרך החדשה שהם בחרו מסנוורת אותם וכואב להם שאת אחרת.
זכותם, אולם את לא חייבת להישמע להם.
"לא להסתובב הרבה עם חברות" נראה כמו נסיון להרחיק אותך מהחברה הדתית-לאומית שבה את מצויה.

אגב, את לומדת בתיכון דתי? אולפנא?

הטענה השניה - דיון נפוץ של בנים/בנות בגילך מול הורים, ולענ"ד לקטע הדתי יש קשר חלש לכך. גם הורים בכיפה סרוגה ו/או בהיעדרה לא אוהבים ילדים שחוזרים הביתה בשלוש לפנות בוקר.
הכל בגלל הכפייה..אנונימי (פותח)
זוהי הבעיה שההורים שלי לא מוכנים לצורת החיים שבה אני נמצאת ולא מקבלים אותי איך שאני.. ואני לומדת בתיכון ממלכתי דתי לא אולפנה...ושתי התענות שלי קשורות אחת לשניה כי ההורים שלי חושבים שאני יוצאת ועושה שטיות וכו' והכול?! בגלל הדת.. אני אולי נשמעת לך מזה לא דתיה ומאמינה אבל אני הכי כן.. ואם יש לי ירידה הכל בגלל הכפיה של ההורים שליי ודרך אגב אני לא מבקשת לצאת עד 3 לפנות בוקר..
לא באתי בטענותמשה
אני רק חושב שהכפיה החרדית לא קשורה לנושא השעות החריגות. כל אבא/אמא לבנות בגילך היו עושים על זה בלגן.
מאוחר לא חיייב להיות 3 לפנות בוקרS.C2
ו-10 זה ממש מוקדם לפעמים...
לחסויה- אני אישית נגדכל דבר שאת עושה <בתחום הדתי> למען מישהו בטח הורים. זה מתאים לילדה עד גיל 11-12 עוד מעט 16?! תלמדי! אל תעשי דברים בשביל אפחד- ואני רצינית! אם מישהו אומר לך שאת צריכה ללכת אם שרוול עד המרפק הוא לא ממציא את זה-זה כתוב איפשהו אבל נכון שישנם כל מיני דעות-תבדקי גם אותן.
זה קצת רחוק <גם ממני> אבל את אישית יכולה לבחור אם מי תתחתני ואז את יכולה לעשות כל מה שבא לך (אם הסכמתו) ככה שאם לא תתחתני אם מישהו שמאד איכפת לו מדברים מסוימים אז---בכלס גם שירות לאומי לא כ"כ רחוק אז תתעסקי בדברים הטובים תזרמי אם השיגרה ובהצלחה! לכל אחד יש בעיות אם ההורים באיזשהו תחום.
(בנוגע לשעות וכאלה-תעבדי עליהם קשה ותוכיחי להם שהם יכולים באמת לסמוך עליך ושאולי זה לא כמו מה שהיה אצלהם לפני שהם חזרו בתשובה)
עצה קטנה...S.C2
א. תפני למבטגר שקרוב להורים והם סומכים עליו-דודים,חברים,שכנים,סבא-סבתא וכד' ותבקשי מהם להשפיע על ההורים! (כמובן תבחרי מישהו שמסכים לילדים שלו כל מיני דברים)
ב. שתהיה להם סיבה טובה לסמוך עליך-לדוגמא-יש סרט שאת ממש רוצה לראות ולא מרשים לך ואז את הולכת לישון אצל חברה ויש לה את הסרט, זה ממש קשה <מנסיון> אבל אל תראי! את יכולה להתקשר ולנסות לשכנע ולפעמים זה עובד במקרים שלא היית מצפה שזה יעבוד!
תנסי לפנות ל"חברים מקשיבים"...אחת מהצפון
www.makshivim.org.il זה האתר שלהם, תכתבי להם את הבעיה שלך הם מאוד עוזרים בכל הנושאים האלו...
יש להם גם מספר טלפון שאפשר להתקשר אליהם, אבל אני לא זוכרת אותו, תחפשי הוא כתוב...
המון בהצלחה!
המספר שלהם-פעימה
לה"ו!

1599500054

אאל"ט זה מ21:00-1:00 לוזוכרת..

האם פנית להוריםננסיאחרונה
המצב שאת מתארת הוא עצוב. כי הרי את מגדירה את עצמך כילדה רצינית, שהדת היא דבר שאיכפת לך ממנה. אך ההורים מתרשמים ממך קצת אחרת וחושבים שאת לא רצינית כפי שאת באמת. למה לא לדבר אליהם ולנסות להסביר להם שאת ילדה רצינית, אך כשהם מנסים לכפות עליך דברים יותר מידי נוקשים, זה משפיע בכוון ההפוך. הרבה פעמים אנשים שחזרו בתשובה כל כך מתלהבים ורוצים שכל דבר יהיה כמו שצריך וגם מעבר לכך, שלפעמים הם לא שמים לב שהילד במקום קצת שונה. האם ניסית לדבר אתם? איך הם מתייחסים לאחים הגדולים שלא בדיוק כמוהם?
אני לא חדשההרהמורניק

למה כ"כ משעמם פה?????

כולם כבר התבגרו ועברו לצמ"עאיגנוטוס פברל

או לשטו"ל

לא ככה - נהיה יבש כי לא מצטרפים חדשים במקום אלוGini
שהתבגרו ועברו לפורומים של הגילאים היותר גדולים 
כולנו יבשים 🙁🙁Gini
וואלה!! אני גםההרהמורניק
אני חדשההודיה לה':)אחרונה
למה באמת
חיפוש קוראים לסיפור קצר שעומד לצאת לאוראורנשטיין

מחפשת קוראים/קוראות מהמגזר הציוני-דתי, כדי לקרוא סיפור זכרונות קצרצר של יוצא ברית המועצות לשעבר, ולענות על כמה שאלות. 

הסיפור באורך 38 עמודים. 

פרטים על הספר:

השעון המתקתק במרתף - סיפור מהווי נערותו של הרב מיכל וישצקי, מאחורי מסך הברזל. 

תקציר:

ברית המועצות, תשט"ו. סדרי הלימוד של מִיכֵל וישצקי די רגילים: לימוד גמרא בבוקר, ולימוד חסידות עם אביו אחר הצהריים – שחזר מגלותו בקזחסטן חודשיים קודם לכן.

אלא שאז החסיד האגדי, ר' מענדל פוטרעפאס גם משתחרר ממאסר פתאום. הוא מאתגר את מיכל בסדרי לימוד חדשים – המובילים בקלות לרצף סיכונים חדש.

עד להימור הגדול מכולם. 

מעניין אתכם?
כתבו לי ואשלח לכם את המסמך:
יהודית אורנשטיין -
0553075722
yehuditorens@gmail.com

את יכולה להפסיק להספיםנקדימון

אף אחד לא רוצה פה לקרוא את מה שאת מציעה. אין לזה היענות.

אין כמעט אנשים חדשים שמצטרפים לפורומים אז מה שאת עושה זה פשוט לטמטם לנו את המוח.

אולי די כבר?!

נשמע סיפור מענייןקעלעברימבאראחרונה
חיפוש קוראים לסיפור קצר שעומד לצאת לאוראורנשטיין

מחפשת קוראים/קוראות מהמגזר הציוני-דתי, כדי לקרוא סיפור זכרונות קצרצר מהווי נערותו של יוצא ברית המועצות לשעבר, ולענות על כמה שאלות. 

הסיפור באורך 38 עמודים. 

פרטים על הסיפור:

תקציר:

ברית המועצות, תשט"ו. סדרי הלימוד של מִיכֵל וישצקי די רגילים: לימוד גמרא בבוקר, ולימוד חסידות עם אביו אחר הצהריים – שחזר מגלותו בקזחסטן חודשיים קודם לכן.

אלא שאז החסיד האגדי, ר' מענדל פוטרעפאס גם משתחרר ממאסר פתאום. הוא מאתגר את מיכל בסדרי לימוד חדשים – המובילים בקלות לרצף סיכונים חדש.

עד להימור הגדול מכולם. 

מעניין אתכם?
כתבו לי ואשלח לכם את המסמך:
יהודית אורנשטיין -
0553075722
yehuditorens@gmail.com

הנוער הדתי לאומי לאן הוא הולך בצבא ?אביגיל מלאך

האם אתם חושבים שכל הנערים של הציבור הדתי לאומי מכוון ליחדות עילית או גם למקומות רגילים אחרים ?

הציבור הדתי לאומי - מגיע לכל היחידות והתפקידיםזמירות

בדיוק כמו בחיים האזרחיים

הציבור הדתי לאומי לא מתרכז בגבולות גזרה צרים - אלא נמצא בכל מגוון החיילות והתפקידים, קרביים, תומכי לחימה, ג'ובניקים, אנשי מחשוב, כלכלה, הנדסה, המון עתודאים שמתפזרים בכל יחידות הצבא עם סיום התואר בכל מגוון התפקידים הפתוחים בעתודה האקדמאית.

ובהמשך בחיים האזרחיים- בכל ענפי המשק, הכלכלה, התעשייה, האקדמיה, חקלאות, מסחר 

..יהודי חסידיאחרונה

אבל בוודאי שיש הרבה הכוונה בציבור הדתי לאומי לצאת דווקא לתפקידים משמועתיים ומובילים בכל מקום ובפרט בצבא

הפצות!!יהודי חסידי

ב"ה אנחנו זוכים להקים ארגון שיעודד את כולנו ביחד לצאת להפצות, להתחבר לצמא הגדול שיש בעם ישראל להתחבר לאבינו שבשמיים.

הארגון הוקם אחרי שבסוכות האחרון היה אירוע גדול בתל אביב - 'טולולולב - נוטלים לולב בתל אביב' שהשתתפו בו למעלה ממאתים בחורי ישיבות מישיבות שונות, ולמעלה מ-10,000!! יהודים זכו ליטול לולב.

בעז"ה ביום חמישי הקרוב יהיה אירוע השקה בהתוועדות 'צמאה' של הישיבות גבוהות __מגיעים ומתחברים דפוס .pdf

יצא עלון יפה, עלון (6).pdf מוזמנים לראות.

כמו כן יש אתר נחמד מתחברים - הנקודה היהודית שלי | קירוב לבבות והפצת יהדות

אשמח לתגובות....

וואודומיה תהילה
מדהים!
קצת תמונות מהפעילותיהודי חסידי

וקצת תמונות מהאירוע בבניני האומהיהודי חסידי
סיפוריהודי חסידיאחרונה

אחד הפעילים זיהה אדם שהניח תפילין בשבוע שעבר והציע לו להניח שוב. להפתעתו, האיש ענה: "לא". כשנשאל מדוע, הוא הסביר בחיוך: "בפעם הקודמת שהנחתי אצלכם, הרגשתי התעוררות כל כך גדולה, שלא רק שקיבלתי על עצמי להניח בכל יום – אלא שכבר הזמנתי דוכן תפילין קבוע למספרה שלי!"

הופכים את העולם!
מתחברים - הנקודה היהודית שלי | קירוב לבבות והפצת יהדות

מחפשים בני נוער לכתבהדבדב

לכתבה על שמירת נגיעה לנוער דתי לעולם קטן (השבועון)

מחפשים: שני בנים ובת (דתיים) - לראיון קצר בטלפון

על איך הם רואים את הדברים, מה המצב בשטח בנושא ועוד מספר שאלות.

אפשר גם אנונימי אם לא נוח בשם המלא.

אם מתאים לכם - אנא פנו לנדב בווטאסאפ בלבד 0545645411

תודה  

כתבה לנוער על שמירת נגיעהדבדב

לכתבה על שמירת נגיעה לנוער דתי לעולם קטן (השבועון)

מחפשים: שני בנים ובת (דתיים) - לראיון קצר בטלפון 

על איך הם רואים את הדברים, מה המצב בשטח בנושא ועוד מספר שאלות.

אפשר גם אנונימי אם לא נוח בשם המלא.

אם מתאים לכם - אנא פנו לנדב בווטאסאפ בלבד 0545645411

תודה  

חיפוש קוראים לסיפור על נער מתבגר מאחורי מסך הברזלאורנשטיין

מחפשת קוראים/קוראות מהמגזר הציוני-דתי, כדי לקרוא סיפור זכרונות קצרצר מהווי נערותו של יוצא ברית המועצות לשעבר, ולענות על כמה שאלות. 

הסיפור באורך 38 עמודים. 

פרטים על הסיפור:

תקציר:

עד להימור הגדול מכולם. 

אולי יעניין אותך