אחי ואחיותי המנחליםאנונימי (פותח)

שלום לכן,

גם אני ממש כמוכם, גרה בהתנחלות (אפילו אחת מאותן אלה שמקימים עליהם את המאחזים החדשים) - וגם אני תומכת ברעיון ארץ ישראל השלמה.

אבל, מספיק רק לעבור בצורה מדגמית על הודעות הפורום ולראות שמשהו קרה, הדרך שבה נאמרות מילות מתלהמות, הדרך שבה אתם זורקים סיסמאות בלי לחשוב רגע אחד מעבר. תחשבו שניה על החיים בכל ארץ ישראל, זה נראה כאילו אתם מנותקים לגמרי. אל תזרקו לי סיסמאות של ארץ ישראל ותורת ישראל, אני דם גדלתי והתחנכתי באולפנא מכובדת באחד היישובים, אני גם הייתי הולכת להפגנות נגד מסירת שטחים.

אבל למען ה', אתם ילדים קטנים. אין לכם מושג וחצי מושג לגבי החיים, ולצערי הרב זה נראה שאתם הולכים בדרך הזאת רק כי זה מכניס לכם קצת אקשן.

אצל אחד הכותבים כאן (לא זוכרת למי) החתימה האישית היא שלא רואים סימן מהקב"ה או משהו כזה, על אף המאמץ שאנו משקיעים.  אז אני חושבת שזה קטנות אמונה ואולי חוסר אמונה בכלל. הקב"ה עושה מהלכים שלא תמיד יש לנו את היכולת לראות את הטוב שבהן, גם ההתנתקות היא מאת ה', עם כל הצער שבדבר. מי שבוחר להתנתק מהמדינה ומהיושב במרומים בגלל מעשים כאלה, הוא קטן אמונה. המדינה לא תקום ותיפול על גוש קטיף ויהודה ושומרון. היא אולי תתערער, אולי נצטרך לעשות חושבים, אבל אסור בשום פנים ואופן לשבור את הכלים - ממש כמו שנראה שעושים כאן בפורום.

א"י היא קצת יותר מיהודה ושומרון...

חג אורים שמח

מקשור?ברור שהכל מאת הקב"ה,אבל זה לא אומר שצריךקראתיך
לסמוך על הנס ולהרים ידיים ולא לעשות כלום...
אני חושבת שההודעה שלך מכוונת לחלק מסויים מהקבוצהבת_של_מלך
הגדולה.

זה מזה מעצבן שמכלילים,את יודעת?קראתיך
בכל מקום תיהיה הקבוצה הזאת של החב'רה שיעשו את הכל לא בשביל המטרה...אלא בשביל האקשן,להעביר ת'זמן,להיראות מגניבים..אנע'רף מה..
אבל רוב החבר'ה הם ממש ממש לא כך...אז באמת סתם חבל להכליל..לא יוצא לך מיזה כלום...
עכשיו חשובה לך א"יאנונימי (פותח)
אבל מה יהיה כשתסיימו את התיכון? כשתלכו לצבא או לישיבה או לשירות לאומי?

מה יהיה כשפתאום תצטרכו להבין שיש עוד דברים בחיים? פתאום תבינו שא"י השלמה היא לא המטרה היחידה שקיימת עלי אדמות. יש השכלה גבוה, יש משפחה, יש פרנסה.

בסוף כל המטרות האלה הם מה שישאירו אותכם בחיים בחברה מתוקנת ובריאה. עם כל הכבוד למטרה שלכם, היא לא הדבר היחיד בחיים, ועוד כמה שנים שתצטרכו להיפכח, הנפילה יכולה להיות גדולה.
היא לא אמרה שצריך לסמוך על הנס היא התכוונהאנונימי (פותח)
(ותקני אותי בבקשה אם אני טועה) שיש פה כמה כאלה שלא נוסעים להפגנות וכד' כי א"י חשובה להם אלא כי זה נראה להם כיף או שבצורה זו הם מתקבלים בחברה כ"מתנחלים" וכשיש הפגנות תמיד אפשר לשאול אותם והם כביכול במרכז הענינים וכו'.
באמת לפי ההתבטאויות (שאגב לא חסרות פה) נראה כי יש פה כמה חבר'ה כאלה ואני חושב שאת פה די הרבה זמן (הסתכלתי בעמודים די עתיקים אבל אני לא אוהב להקפיץ נושאים ישנים) כך שאת בוודאי יודעת במי מדובר.
ד"א התכוונתי לקראתיך...אנונימי (פותח)
הבנתי למה היא התכוונה...קראתיך
---קומי אורי
קודם כל, הפורום פה ממש לא משקף את כלל הציבור שפעיל בדברים כאלה. את באה ומבססת דברים על חתימה של מישהו בודד (אני בטוחה שרוב האנשים בכלל לא במצב של יאוש וקטנות אמונה, אלא להפך) ועל הודעות בפורום נידח וסיסמאות שתכלס - אני לא שומעת בשטח. אם יש סיסמא, לרוב יש מאחוריה פעולה בשטח. (את מוזמנת להביא דוגמאות, לא פירטת..)

ארץ ישראל היא בוודאי קצת [הרבה!] יותר מיהודה ושומרון - ארץ ישראל עתידה להכבש מנהר מצרים עד נהר פרת! בפעם האחרונה שבדקתי יהודה ושומרון היו שם במרכז, ואני מקווה שהם לא זזו משם... אין לי עניין לכבוש את תל-אביב [את אנשיה אולי כן, אבל את השטח עצמו לא] כי ברוך ה' היא כבר נמצאת בבעלותנו.
מה שאנחנו עושים זה לא הפגנות המחאה שהיית הולכת אליהם בימי האולפנא שלך, אלא בפועל ממש - כיבוש המקום! [ע"ע חומש, ועוד]

אני לא מבינה מה את מציעה שנעשה.. נשב בחיבוק ידיים?! זה מה שאת אומרת...
בין השורות אפשר להבין שאת נוטה יותר לעשיה של קירוב לבבות בעמ"י, אדרבא, זה לא סותר כלום, אבל לכל אחד יש דבר אחר שמתאים לו במצבו ובנטייתו וכששניהם חשובים ומועילים לכלל ישראל באותה מידה - אפשר לבחור.

"המדינה לא תקום ותיפול על גוש קטיף ויהודה ושומרון." המדינה לצערי לא נופלת גם כשהיא לא מבוססת על תורה, היא לא נופלת כשאין חינוך לילדיה, והיא לא תיפול גם אם חס ושלום ימסרו את כל ירושלם ואם הערבים ישלטו על כולם..
לצערי למדינה לא אכפת מהאמת, ואולי גם לך לא - אנחנו מצווים לרשת את כל הארץ, ולכן אנחנו עושים!

חנוכה שמח!
אשרייך!תשובה לעניין...קראתיך
בהחלט תשובה לענייןאנונימי (פותח)
ואולי התשובה היחידה שהיא באמת לעניין...
ברור לי שהפורום לא משקף את כלל הציבור, זה פורום של צעירים חדורי אמונה ושליחות, מלאי אמביציה וכוחות. זה לא פורום של אנשים מבוגרים או נוער מאוכלוסיות אחרות שממלאים את זמנם בתוכן אחר (חשוב יותר או פחות).
הפניה שלי הן הייתה מכוונות דווקא אליכם, צורת הפעילות של הנוער שכותב כאן, או לפחות רובו, היא עליה על מאחזים וכיבוש הארץ ורגבי אדמותיה. לא ראיתי פה הרבה דברים שסותרים את דברי, לא מצאתי פה דיונים על צדקת הדרך, על מהות האמונה. הסיבה שאמרתי שמדברים כאן בסיסמאות, כי אחד צועק וכולם צועקים אחריו (במובן המטאפורי של המילה).
השימוש במילים כיבוש האנשים בת"א, מעידה בעיני, על חוסר בענווה. השימוש במילה כיבוש, היא היכנעות לתכתיבי התקשרות, היא שימוש במילה שכל כולה אומרת אלימות.
מאיפה הבאת את העניין שלא איכפת לי מהאמת? זה שהאמת המחולטת שלך ושל מרבית יושבי הפורום, היא לא האמת המוחלטת שלי, זה לא אומר שהיא פחות טובה. מאיפה היהירות הזאת לדעת יותר טוב על הכול?
אנחנו מצווים בעוד הרבה מאוד דברים, דברים שרבים מאיתנו בוחרים להתעלם מהם, או להניח אותם בצד.
אנשים, כמה מכם רואים את עצמם ממשיכים בשפיות ובגאון לחיות במדינה הזאת, גם עם השכנים מת"א ומבאר שבע ומקריית חיים?
אין לך מושג כמה צר לי וכואב לי שהמלחמות שאתם מנהלים משחיתים את הנפש, לא בגלל שהן לא צודקות, אלא בגלל שמלחמה היא דבר שמשחית את הנפש, ואתם מתעקשים להילחם גם על דברים שאפשר להשיג בדרכים אחרות. לא רק שאתם לא סומכים על הנס (כמו שלימדו אותכם), אלא התחושה היא שאתם יודעים יותר טוב מהקב"ה מה צריך לעשות, אתם לא תחכו לנס שלא יגיע בגלל שהוא כנראה לא צריך להגיע בצורה שאתם רוצים לראות אותו, אז אתם קמים ועשים מעשים, בונים לעצמכם את התורה והחיים שנוחים לכם. ולכן גם קשה כאן לקבל את הדעות והאמת של האחרים.
זה המכנה את עצמו "מתנחבל 2007" שלח לי הודעה אישית שאני מפגרת ושאני צריכה לעוף מכאן. קצת קשה לי להבין איך ילד שמשווה את עצמו למחבלים שרצחו ושפכו דם יהודי, מעיז לדבר בצורה כזו - ועוד בפורום הנוכחי.

הסיסמאות לשאלתך שנשמעות, הן לאו דווקא בצורת סיסמא כגון "העם עם הגולן" או דברים מסוג זה. אלא סיסמאות שמתבטאות בצורת חשיבה, בדרך הדיבור, בחוסר הבנה של המציאות הכוללת. אין לי שום כוונה להיתפס לסיסמא ספיציפית, כי זה ממש לא הרעיון.

חג שמח.
---קומי אורי
ב"ה שיש גם אנשים כמו כאן בפורום [בעשיה, לאו דווקא בהתנהלות בפורום] שעושים את העבודה ה"שחורה". אנחנו לא מחכים לנס כי הגאולה שעתידה להגיע בדרך זו, ללא עשיה, היא גאולה של ייסורים.
לא השתמשתי במילים "כיבוש האנשים", פשוט היה נראה לי שאם אני לא אוסיף את הסוגריים יראה שאכפת לי אך ורק מהארץ, וזה לא כך.
האמת המוחלטת שלי היא התורה. נקודה. וכל מה שכתוב בתורה - זאת האמת שלי. וגם שלך כמובן, כך אני מניחה. אני אישית החלטתי כרגע לפעול יותר בתחום הזה, של ארץ ישראל, אולי באמת כי זה יותר נוח, יותר ברור מבחינה רעיונית.
מלחמה - אכן משחיתה את הנפש. אבל אני מסתכלת בגדול - הנפש הפרטית שלי מול טובת ארץ ישראל, וכן, גם עם ישראל. גם זה סוג של מסירות נפש, במלוא מובן המילה. אני לא יודעת איך אפשר להשיג דברים אלה בדרכים אחרות, אבל ברור שקיימות דרכים כאלה. בכל אופן, בחרנו בדרך זו כי אנחנו מאמינים בצדקתה, ואם היית נוכחת בדברים כאלה היית רואה שבאמת יש ויכוחים - מה נכון ביותר לעשות ובאיזה דרך - לא יעלה על הדעת שיעשו את מה שהכי נוח, או שיש בו הכי הרבה 'אקשן'.

מי שהאמת המוחלטת שלו היא התורה - ראוי שיהיה לו אכפת מכל מה שכתוב בה. ואני אכן רואה את עצמי מצווה בכל מה שכתוב בתורה, אני לא מניחה שום דבר בצד! הכל נכון, הכל חשוב, גם כשזה לא הכי נוח ולא נראה הכי יפה...
אגב,קומי אורי
אני חושבת שבנות לא צריכות להלחם פיזית, כי זה לא מתאים להן וזו לא הדרך שלהן לפעול. אבל לא הרחבתי בזה, כי העניין עדיין בבדיקה...

כל מי שכותב בפורום, ורוב מי שפעיל למען ארץ ישראל נחשב עדיין נוער. לא לכולם יש כבר אמת ברורה, הרבה עדיין מחפשים את דרכם. אולי גם זו סיבה לאיך שהפורום והמאבק נראים, וראוי שגם מבוגרים יהיו פעילים יותר.
יפה מאד קומי אורי.נשארת חסויה
משמח לקרוא דברים כל כך ברורים וישרים.
מי יצא?אנונימי (פותח)
להפגנות ולכל שאר הדברים שמגינים על הארץ.....?
הקפצתי,קומי אורי
היה לי חשוב לשמוע.. [לקרוא, ליתר דיוק]
): ): רציתי תשובההה...קומי אוריאחרונה
פתיחת ווצאפ במחשביאיר גדסי

אני מנסה לפתוח ווצאפ במחשב הבעיה שיש לי פלאפון כשר ניסיתי להתקין אימולטר 

ניסיתי מאה סוגים אבל בכל אחד הוא לא נתן לי להתקין ווצאפ

מישהו עם פלאפון כשר הצליח להתקין ווצאפ על מחשב?

ויכול להדריך אותי בדיוק איזה אימולטר ואיזה ווצאפ להוריד

ממש יועיל לי

אתה לא בפורום הנכוןזיויק
חפש בפורום טכנולוגיה
טעותיאיר גדסיאחרונה

אתה צודק לא ידעתי אני חדש 

איך אני מוחק

אשכרה הפורום הזה נפתח שנה לפני שנולדתי!!!!!!!!!!!ההרהמורניק

בואו נחיה אותו

מה קורה פה?פיטוניה
כלוםזיויק
פורום נטוש ככל הנראהקעלעברימבאר
אבל אולי לא. מי יודע?קעלעברימבאר
וואו. מקום עם הסטוריהמשה
מה היה פה?שדמות בחולות
פורום פעיל עם חברים אהוביםמשהאחרונה
סביב העשר שנים אחורה.
שיר חדש לקראת פורים!שירים חדשים
מוישי קליינרמןעשב לימון

למה לדעתכם האם בחזית ולא האב?

גיטי קליינרמן: "מוישי הוא כבר הבן של עם ישראל" | ערוץ 7

גם עם הדר גולדין זה הרבה כך,

וגם עם שלושת הנערים הי"ד

זה חדש יחסית

עם נחשון וקסמן הי"ד זה היה האב בחזית

(למה זה גורם לי לחשוב שאני שוביניסטית?)

מרתק: כולם אומרים "שנמאס מהמצב"? למה זה קורה?דבדב

מרתק: כולם אומרים "שנמאס מהמצב"? למה זה קורה?

כולם מדברים על "המצב" ועל זה "שנמאס".
אבל מה אנחנו מרגישים באוויר ולמה?

פודקאסט חדש, מרתק וויחודי ששווה להאזין לו.
והפעם על: "תנועת הבעד"

כל הפרטים, להאזנה>>

קניון, מה הוא עושה לנו בלב? פודקאסט חדשדבדב

קניון, מה הוא עושה לנו בלב?
פודקאסט חדש:"קניונים ורגשות".
להאזנה>>

, מה הוא עושה לנו בלב?
פודקאסט חדש:"קניונים ורגשות".
להאזנה>>

אולי יעניין אותך