חבר'ה!!עזרא - ארכיון

ר"ח שמייח!!!

יוווו א"א יותר לכול בשר ויין 9 ימים! וגם לא ללכת לבריכה/מעיין/ים..מקווה שניצלתם תיום האחרון..

רציתי להגיד שנכנסתי ונהיה פה ממש שמייייייחחח תיניניניניייי בפורוום!

ממש התגעגעתי בשבת! הייתם חסרים מאד מאד!!

אוהבת

מישו היה בסיבוב שערים ?עזרא - ארכיון
לא אני לפחות.....עזרא - ארכיון
אני אף פעם לא הולךעזרא - ארכיון
נראה לי חסר משמעות ותועלת...
מרים- אז יכולתם להישאר פה שבת(יאחוצפניות- אתם יושבות בסטלה באיזה חוף באשדוד ואנחנו?!)
מרים!עזרא - ארכיון
איך היה בשבת????
אביש- נראה לי שאתה צודק לגבי חסר משמעות ותועלת.עזרא - ארכיון
חוויתי על בשרי (אפרים)
איך אתה עוד יכול להכינס על שם אבישי?עזרא - ארכיון
(אם אין לי את הסיסמא...)
אני הייתיעזרא - ארכיון
אני ממש לא חושב שזה חסר משמעות, אולי זה לא הכי מעניין, אבל אחרי אתמול הבנתי (פעם ראשונה שלי) כמה בכל המקומות הקדושים שלנו יש רק ערבים!!! חייבים לשנות את זה!!
אנשים חייבים לצאת מהסרט שלהם!
אפריים- די!! אני לא עומד להיות פה שבועעזרא - ארכיון
ונראה לי שאני אמנה מישהו שישמור עליך מלעשות שטויות כגון אלו!
אוהד- איזה סרט?!
מה אתה רוצה שנעשה בדיוק?!(במקרה הספציפי הזה!)- נזרוק עליהם אבנים?! נציק להם כדי שיעלו עלינו יס"מניקים ברובע!?
אתה בדיוק מחזק את הסיבה שבגללה אני חושב שזה מיותר.
הסיבה שחלק מהאנשים הולכים זה כדי להתגרות בערבים- אני חושב שזה מיותר(שלרגע לא תחשוב שאני בעדם או משהו!,
גם עם האנשים שהולכים מסיבות יותר תורניות, כגון: לברך את החודש ולהכניסו בשמחה- לדעתי זה מיותר- אפשר פשוט לקרוא לזה מפגש חברתי עם ריקודים ושמחה...(שזה יש במקומות אחרים...ח...סתם...)
אתה סתם מציג את זה רע...עזרא - ארכיון
הייתי אתמול, ואף אחד לא התגרה בהם.
לדעתי זה ממש חשוב שהערבים יבינו שהשולטים פה זה אנחנו!
הם אורחים שלנו, לא אנחנו שלהם!!!
אני ממש לא רוצה שיזרקו עליהם אבנים, אבל אני כן רוצה שאנשים יבואו ויפגינו נוכחות, יפגינו שבאמת אכפת להם מבית המקדש!!!
ובאופן האישי, לי לפחות, זה עושה משהו בפנים, כמו אחרי שהיה לי אחרי שעליתי להר הבית. זה מכניס לי געגועים למיקדש, רצון שיבנה כבר המיקדש ובאמת כאב על המצב שלנו!
לסיכום, לי אישית זה ממש עוזר! אבל גם למי שלא, לדעתי, זה ממש חשוב לבוא! אבל כל אחד ודעתו...
(מצפה לתגובות)
הם יבינו שאנחנו שולטים פה,רק כש-אתה יודע מה נעשה-עזרא - ארכיון
וזה לא נראה לי עומד לקרות בקרוב!
ממש לא...עזרא - ארכיון
כבר כמה פעמים יצא לי לעבוד ברובע המוסלמי וכל פעם אתה רואה מחדש איך הם מבינים לאט לאט שאתה השולט פה. בהתחלה זה שינאה אבל אם יעשו את זה עוד ועוד הם יבינו שאתה השולט ולא הם.
אותו דבר אני חושב על העליה להר הבית, אבל זה נושא אחר...
מה זה יעזורעזרא - ארכיון
שהם יבינו??
מה יצא לך מזה? זה לא שהם יבינו את זה ויקחו ת'דברים שלהם וילכו לעזה..
כן!עזרא - ארכיון
א. לדעתי באמת ממש חשוב שהם יבינו שלא הם בעלי הבית,
הערבים קשורים לאדמה, כשהם יבינו שזה לא האדמה שלהם באמת לדעתי דברים יכולים להשתנות...
אני, אישית לפחות, לא יכול לחיות עם ההרגשה שערבים שהם (חלקם הגדול) תומכים בהרג של האחים שלי יושבים לי באדמה ועוד במקום הכי קרוב למקום המקדש!!!
ב. אתה מתעלם מהקטע האישי, מניסיון זה משנה משהו בפנים...
אוקיי...עזרא - ארכיון
אז כנראה שצריך לראות כדי להאמין...אולי בעז"ה ננסה פעם...
בעז"ה כבר לא יהיה פעם הבאה...עזרא - ארכיון
עד ר"ח אלול, בעז"ה, כבר יבנה בית המקדש.
ולא יהיה סיבוב שערים מסביב להר הבית אלא בתוך הר הבית, מול בית מיקדשנו!!!
בעז"ה!!!!
בעז"ה!עזרא - ארכיון
"תחי מדינת ישראל"
כל הכבוד לצה"ל...וכו'...
אני ממש לא אהבתי.עזרא - ארכיון
א. חשבתי שיהיה ריקודים לפחות כמו בריקוד דגלים- ולא ממש היה. זה היה יותר כמו סיור מודרך עם שירים (ואנשים מאוד דחפניים).
ב. אני די מסכים עם אבישי- אני שונא שעוברים בסימטאות של הערבים ואנשים דופקים חזק על החנויות שלהם (סגורות). זה סתם מטומטם (וזה קורה הרבה). גם הילדים הטמבלים שמנסים לעצבן את השוטרים.
ג. בקטע האישי...לא היו שם אנשים שאני מכיר (חוץ מאוהד)אז היה קצת הרבה משעמם (ואולי בגלל העדפתי את הריקוד דגלים).
אני הייתי שנה שעברה כמה פעמים והיה לי פשוטעזרא - ארכיון
ממממשעעממממםםםםםםם בטירוף!!!!
זה נחמד כזה מידי פעם..
אוהד, גם אני התרגשתי פעם ראשונה, נהה, אח"כ זה חולף..
(וואי זה מזכיר לי איזה שיר אחד..ווווואאי א"א לשמוע מוזיקה. זה מטרף)
לא נורא מרים-עזרא - ארכיון
לפחות שיצא מזה משהו- כל פעם שבא לך לשמוע שיר תזכרי בבית המקדש-- (שייבנה בעז"ה!)
אוהד- אמרתי לך.....עכשיו אני כבר לא בטוח שכדאי לי לנסות..
אבישי...מזה לנסות...?עזרא - ארכיון
כאילו שזה יקח לך זמן לחוץ או משהוא כזה...תלך פעם אחת...אם אתה רואה שזה לא בישבלך אל תבוא...!
לא יהיה יותר סיבוב שערים .עזרא - ארכיון
בתור אחת שלא הייתה מעולם בסיבוב שעריםעזרא - ארכיון
אין לי כ"כ מה להגיד על זה (למרות שבד"כ יש לי הרבה מה להגיד)
אני מסכימה אם אוהד בעניין שצריך להראות לערבים של מי שייכת האדמה שעליה הם יושבים.
אבל מצד שני תלוי איך עושים ת זה ומי עושה את זה בתור אחת שגרה עם חברוניקים בבית אני לאט לאט קולטת כמה דברים שלא ידעתי קודם שלא כולם יפורטו כאן :
נהגו החברונאים לעשות שטויות אשר באות מקנאות לא"י דברים שאין כל צורך לעשותם (ויש הרבה סיפורים שאף אחד לא יודע אלא אם כן הוא מקשיב כל ארוחת שבת מה עושים לערבים בחברון ולשמולאנים)
כגון תחרויות מי מרביץ לילד ערבי הכי חזק וכ'ו וגם הצבא הימני שלעיתים מגיעה לשם עושה תחרות יריות לבתי ערבים ...ואני יכולה לשאול 'בשביל מה לעזאזל ..בשביל מה?????!!!!!!!!!!!!!'
מה זה עוזר לנו למה צריך את זה ואנשים לא תמיד מגיעים לכלא מחברון כי הם עושים משהו שיעזור לאומה...כי הם פשוט מטומטמים!
הם 'חשים ת'צמם' משחקים אותם חברוניקים שיעשו דברים לשם שמיים שילכו ויארגנו דברים שיוציאו את הדחף הזה לדברים מועילים ולא לדברים שלא יעזרו לאף אחד ולהפך..אני בעד התיישבות בא"י ,אני בעד סיבוב שערים ,אני בעד להיות נגד הפעולות של הממשלה וכ'ד אבל לפחות שהאנשים שעושים את זה יהיו שקולים בזמן האחרון כל מה שעשו לא"י היו דברים שהיו יותר מביישים את עמ"י מאשר דברים שמביאים גאווה ולפני שאני הולכת ומטיפה מוסר לאנשים אני שואלת את עצמי אם אני מאמינה בזה וזה עיקרון חשוב שלי לפי דעתי הרבה אנשים שדופקים לערבים על החנויות עושים את זה סתם ולא בתור עיקרון וזה מה שהורס את כל מה שעושים למען עמ"י...
ואני מקווה שהסברתי טוב..וכמובן שלא אמרתי הכל
ממש ממש ממש מסכימה עם אוהד, ולפי דעתי כל הקטע של העזרא - ארכיון
ר הבית אמור להיכנס הרבה יותר חזק לציבור שלנו...
אתם קולטים את זה שיש לנו את האופציה לעלות לאיפה שהיה את הר הבית, גם מבחינה חוקית וגם מבחינה הלכתית ורוב האוכלוסיה לא עולה?!?!? וכן, אפילו ועד רבני יש"ע עלו להר (אני חושבת שזה היה הם...)
בתור אחת שעלתה יחסית דיי הרבה פעמים להר, אני אומרת לכם, אתם לא יודעים איך להיות שם ולעשות סיבוב קצר כ"כ כ"כ מקרב אותך לה' יתברך! באמת!! אתה מרגיש שם את קרבת הקב"ה הכי הרבה שבעולם, וברור שזה הרבה יותר קשה להרגיש את זה כשיש שם את כל הג'יפה של הערבים וכל הבניות שהם עושים שם...
בקטע הזה זה ממש נכון..עזרא - ארכיון
כאילו המדינה היא הכלב של הוואקף
(וכל חצי מילימטר שבונים שמה הערבים עושים מהומות...) הר הבית שייך לנו בעצם...

ואני לא מסכים עם כל הקטע של עליה להר. סתם מפלג...חבל לעלות רק "כי אפשר".
זה גם לא כ"כ פשוט לעלותעזרא - ארכיון
יש עם זה הרבה בעיות הלכתיות
אני לא יודעת עד כמה בדקתם את ההלכות....עזרא - ארכיון
אני יודעת שאנחנו בדקנו ברצינות (אבא שלי בדק, הוא עשה על זה סרט, אמנם מזמן...) וברור שיש סייגים אבל בכל זאת אפשר...
אפילו ועד רבנ"י ישע עלה להר (הרב חיים דרוקמן, הרב אברהם צוקרמן, הרב נחום אליעזר רבינוביץ', הרב צפניה דרורי, הרב דב ליאור, הרב אליעזר ולדמן, הרב חנן פורת, הרב אבי גיסר,הרב דוד דודקביץ') גם הרב יובל שרלו, הרב יעקב מדן, הרב שלמה ריסקין והרב יעקב אריאל מתירים ובעד לעלות להר. (את זה אני ביררתי בעצמי... זה לא קשור לסרט של אבא שלי...)
נכון, שהרב אליהו, הרב שפירא והרב אבינר לא מתירים, אבל אני לא הולכת לפי הפסקים שלהם גם ככה ברוב המקרים, ואני לא חושבת שכולכם כאן הולכים לפי הפסקים שלהם...
בכל אופן, אם מישהו רוצה לעלות הוא צריך לטבול ו-ח-י-י-ב לבדוק את ההלכות לגבי הטבילה, איפה מותר ללכת ואיפה אסור וכו'...

ועדיין..זה שיא המסובךעזרא - ארכיון
אסור לבנות לא נשואות לטבול, לא?עזרא - ארכיון
אגב, אני סומך מאוד על הרב אבינר....ואם הרב אליהו וגם הרב שפירא, אז בכלל (ועם כל הכבוד, כל הרבנים שהוזכרו את קצת פחות 'חשובים' מהם...).
בטח שמותרעזרא - ארכיון
חס וחלילה !!! כתוב בשו"ע.עזרא - ארכיון
מותר רק אם הטובלת מודעת לכך שזאת טבילה לא לשם טבילעזרא - ארכיון
ת אישות.
אפשר להגיד לבלנית שזה לעליה להר הבית והן נותנות...
נרגעתי...עזרא - ארכיון
אבל עדיין יש איזה בעיה מסויימת...
יש, אבל אפשר לפתור אותה...עזרא - ארכיון
יאללה אז לא נעלה להר הבית ונגמר הסיפורעזרא - ארכיון
הפתרון הכי טוב...עזרא - ארכיון
הפתרון הכי גרוע...עזרא - ארכיון
כנראה לא הבנתם את מה שכתבתי כמה זה חשוב לעלות!!!
אני לא חושב שזה כזה חשוב...עזרא - ארכיון
אפילו אסור להתפלל שם [בגלל הצבא..] אז מה התועלת ?
וגם המקום טמא ..אין בעיה עם תפילה שם?עזרא - ארכיון
אוהד.. אתה צודק שזה מעצבן לראות אותם שם ואני חושבתעזרא - ארכיון
בדיוק כמוך.. אבל.. נראה לי שהמצב הרבה יותר מורכב מימה שאמרת- הם יבינו שאנחנו שולטים עליהם ואז הם ילכו לעזה או לא משנה לאן..
זה ממש לא ככה.. אולי חלקם הבינו שאנחנו שולטים באם אבל מתי לאחרונה שמעת על ערבים שהיגרו לא יודעת לאן? זה לא מזיז להם! לא אכפת להם שזאת הארץ שלנו והם ה'אורחים'..!! זה עצוב אבל ככה זה!
ירושלים נראית להם שלהם בדיוק כמו שאנחנו להבדיל חושבים שהיא שייכת לנו! אז כל אחד חושב שהוא צודק! אין מה לעשות נגד זה!
פשוט צריך להילחם בהם וזהו!! ולהתפלל שהקב"ה יעזור לנו להוציא אותם מפה..
הרב זמל ('היום משו מיוחד!חזון ספרדי!') אמר ש-עזרא - ארכיון
אסור לעלות .
מי זה? (סליחה על השאלה....)עזרא - ארכיון
הרב האהוב על בן ולרזה .עזרא - ארכיון
הוא דיבר ביומסניף.
אני לא אוהבת רבנים קטניםעזרא - ארכיון
האלא שהם כיאילו רבני בית כנסת כאלה....הם גם בדרך כלל לא מי יודע מה דתיים
הודיה לא לקחת אישית
לידעתך הוא הרב של השכונה.עזרא - ארכיון
בסדר לא חשוב..עזרא - ארכיון
אבל סה"כ אני מדברת על רבנים כאלה
הדוד שלי הוא רב של קיבוץ (דתי) ועם כל הערכה שאני רוכשת לו ברור שהוא לא איזה רב בשמיים וגם הוא כזה דתי לאומי כזה אז יש דברים שאני עושה מה שהוא פוסק..כי זה מה שאבא שלי עושה אבל הוא גם לא יכול לפסוק לי ממש הלכות כי לא יוןדעת למה
אז מה זה רב גדול בשבילך ?עזרא - ארכיון
ראש ישיבה ?
לא מישהו א מבוגרעזרא - ארכיון
שלא לפני איזה חמש שנים קיבל תואר רבנות..כי את זה היום בארך חצי מהעולם עושה
ב.שהוא בעצמו יהיה מפחינה דתית משהו ממוצא לפחות שכן ילך לפי ההלכה
ואפשר לחשוב ש-עזרא - ארכיון
הרב חיים דרוקמן, הרב אברהם צוקרמן, הרב נחום אליעזר רבינוביץ', הרב צפניה דרורי, הרב דב ליאור, הרב אליעזר ולדמן, הרב חנן פורת, הרב אבי גיסר,הרב דוד דודקביץ'

כולם מעלים שערות שיבה...

(הרב זמל קיבל את הרבנות שלו לפחות לפני איזה 25 שנה)
בסדר..אבל לפחות חלק מהם מיושבים בדעתםעזרא - ארכיון
תחשוב על כל הרבני ביה"ס האלא שאתה שואל את עצמך מה הם יכולים לתת לך יותר משיעור פ"ש..הם בידיוק כמו אבא שלי ולפעמיים אפילו פחות הם לא מספקים..אני לא יודעת איך להסביר את זה היום כחל אחד חושב שהוא יכול להוציא תעודת רבנות ולהתחיל לפסוק לכל העולם
נכון חלקיתעזרא - ארכיון
רב צריך להיות לא רק מבין בהלכה אלא גם בן אדם (וביידיש מדוברת: מענטש).
אבל את צריכה להבין שאי-אפשר להביא רבנים בני 70 לכיתה בישיבה תיכונית... פשוט יש שם אנשים שעשו לימודים-הסדר/ישיבה גבוהה/תואר בחינוך (ואיפשהו עושים רבנות,או שלא...זה לא ממש קריטי) ואז נהיים מורים (ובעגה המקצועית:ר"מים)?
בסדר יש פול רמים שהם שיא המעוליםעזרא - ארכיון
אבל הם לא רבנים ש'חשים ת'צמם' כאילו שהם הולכים לכל השכונה אלא נשארים בתוך הכיתה שלהם והם עוסקים יותר בהוראה (שאיתה בא ביחד הרבה לימודי דת שאותם הם רכשו ) אבל בצורה של שיעור ולא בתור פסיקת הלכות..פחות..זה סיפור אחדר לגמרי
את צודקת לגמרי-עזרא - ארכיון
בלי שום זלזול באף רב- ברור שיש את גדולי הדור! או לפחות את הרבנים ה"קצת יותר" מבוגרים ומבינים.(למרות שיש גם אנשים צעירים שהם רבנים והם באמת עילוי- והם אלה שיגדלו להיות רבנים גדולים ),
ועכשיו למי שחושב כמוך וגם למי שלא- בגמרא(לא מצוטט) כתוב שכל אדם צריך לבחור לו רב, ולכן שכל אחד יבחר את הרב שלו.
כל עניין בחירת הרב הוא בעיקר לשאלות גדולות, אך בשאלות כגון: באם מותר ליטול אם? אם שכחתי לברך? אם לא אמרתי "מוריד הטל"?
אלו שאלות שלא חייבים לשאול(לענ"ד) את הרב שלך, אלא כל רב- ואפילו רב צעיר ומתחיל- שהרי יש דברים שכולם(הרבנים) יודעים.
זה גם תלוי מאד איזה סמיכה הוא עבר,עזרא - ארכיון
בימינו אשכרה כל מי שרוצה יכול להיעשות רב, כנראה שהדרישות לא מספיק גבוהות,ויש מסלולים שאפשר לעשות יחסית בקלות ולהיקרא רב..
צריך קצת זיכרון טוב ועוברים . . . אבל ככה זה.עזרא - ארכיון
אחרת יהיו חאפרים לגמרי או שיהיו בקושי רבנים...
וואי...תקשיבו....אז בסדר...עזרא - ארכיון
יש את הרבנים הגדולים שהם בעצם דוגרי גדולי הדור אבל אתם קצת מזלזלים בכל שאר הרבנים הקטנים...כאילו...תחשבו שרב הוא בעצם אדם שכל היום הוא רק עוסק בעצם בתורה אז אל תזלזלו....חוץ מיזה מה אתם בכלל יודעים עד כמה הרב יודע ומבין? ובאמת כל אחד צריך לעשות לעצמו רב וללכת על פיו....
ובקטע של הקבוצה אז פשוט לוקחים רב אחד (ובמקרה הזה את הרב של הסניף) ושואלים אותו....
אתה סתם מזלזל...עזרא - ארכיון
המשך...עזרא - ארכיון
אני באמת חושב שאתה ובטח שאני לא מסוגלים לעבור את המבחני סמיכה לרבנות אלא עם נשקיע ת'חיים בערך!
אני מסכים איתך שאם זה מה שבן אדם רוצה והוא מחליט ללכת על זה, הוא מסוגל לעשות את זה, אבל זה לא דבר כל כך פשוט שצריך" "קצת זיכרון טוב ועוברים" (אפרים שם שם).
אני מסכים איתך שלא כל אחד שעובר תמבחנים הופך להיות הגדול הדור הבא, אבל אל תזלזל...
ולגבי שאילת רב- באמת, לדעתי, שאלות שאתה ניתקע איתם יש בישביל זה את השו"ת הסלולרי, אבל לדעתי כל אחד צריך לעשות לו רב שיפסוק לו בדברים רציינים ומהותים.
הרב שלי זה למשל הרב אלון מכל מיני סיבות. אבל שכל אחד יבחר רב שמתאים לו!
אוהד-עזרא - ארכיון
כשהמבחן הוא פשוט הלכה (שבתץ,אסיור והיתר, ונידה אם אנ'לא טועה...) אז צריך זכרון טוב, וזהו.

אין מבחנים אם אתה 'בן אדם' - וכולל את כל התכונות שרב אמיתי דורש...
זהו,שהתכונות האלה כוללות גם,-עזרא - ארכיון
שאנשים לא ירמו! ופעם שמעתי שהיה באיזה בחינה,אנשים

שממש לקחו איתם את הספר הלכה לשירותים,אז אין לדעת...
ר' ציון סיפר לר' אבי על דברים כאלה...עזרא - ארכיון
וואי,נכון, יש מצב שר' ציון אמר אתזה לכיתתנו!!!!!!!עזרא - ארכיון
אדוה- אני לא חושבת שיש סיבה באמת מוצדקת למה שאת כועזרא - ארכיון
תבת. יש המון רבנים עם נשמות מדהימות שלפעמים באותה רמה של גדולה כמו גדולי הדור אבל מה לעשות, הם לא לחצו על הכפתורים להיות המפורסמים, וראשי ישיבות או על הקלפים של החרדים...
אני לא חושבת שיש איזשהי סיבה לשפוט את הרבנים לפי מידת ה'חשיבות' שלהם, זה די סותר את היהדות... וזה ממש ממש לא כבוד רב, גם אם אתה לא יודע בכמה ישיבות הוא לימד וכמה הוא חשוב, זה פשוט זילזול...
מישהו יכול להיות רב שכונה ולהיות אדם ענק! שאנחנו לא יכולים אפילו לנסות להשתוות אליו!
ולגבי פסיקה קבוצתית, לפי דעתי צריך ללכת לפי הרב שמוסכם למסגרת שאנחנו נמצאים בה, ושברוב המקרים אנחנו הולכים לפיו, אני אישית חושבת שצריך לשאול את הרב בן-ישי, ומה שהוא יקבע נעשה, ואם בכל זאת מישהי תחליט שלא נעים לה, שהיא תקבע לעצמה מה שהיא תעשה, לא לכולם.... אני לא חושבת שיש דרך אחרת, אם למישו יש דרך אחרת להציע, אתם מוזמנים....
באר את צודקת.עזרא - ארכיון
אבל בנושא הספציפי יש שתי דעות ברורות: לעלות, או לא לעלות .

לכן השיקול שמכריע הוא בעיקר הרב שלך, או גדלות הרבנים עצמם.

אני אישית חושב שהרב מרדכי אליהו,הרב שפירא (ראש ישיבת מרכז הרב) ובעיקר רב אבינר הם יותר חשובים מאלו שאמרו לעלות להר.

וסתם בכלליות- לדעתי, גם אם הרבנים חשבו שמותר, הם לא היו צריכים לעשות את זה כי זה סתם מפלג . . .
באר- אני מסכימה איתךעזרא - ארכיון
בקשר לזה שיש רבנים עצומים הרבה יותר והם פשוט מוחבאים אי שם
והם הרבה יותר טובים מרבנים גדולים..אבל רובם לא
וחניאל..בקשר למה שאמרת שרבנים כל היום יושבים ולומדים תורה
זה בדיוק העניין שכל הרבנים הקטנים זה לא המקצוע שלהם..רבנים גדולים לא עובדים בעבודות במקביל לתואר הרבנות..
אבל רבנים קטנים (לרובם) עובדים למחיתם בעבודות כמו כולם ורק מידי פעם פוסקים הלכות בטלפון וכ'ו..והם לא לומדים תורה..רב הזמן
אדוה- מה שאמרת לחניאל לא נכון!עזרא - ארכיון
לפעמים הם עוסקים כל החיים שלהם בתורה, אבל פשוט לא שמענו עליהם... חוצמ"ז זה שמישהו עובד למחייתו לא הופך אותו להיות יותר צדיק או יותר גדול.
אפריים- לא התכוונתי להר הבית בתגובה שלי, לגבי הר הבית אני חושבת שאתה צריך ללכת לפי הרב שאתה מזדהה איתו גם אידאולוגית וגם הלכתית...
אוףףףףףףףףףףף בוא נסיים אם זהעזרא - ארכיון
כי לא הבנתם אותי בגרוש
טוב נו.... אז כמנהג הביטוי המועדף בפורום:עזרא - ארכיון

הסבר בסניף!
שום הסבר..שום סניףעזרא - ארכיון
ככה כי אני אמרתיעזרא - ארכיון
ככה כי אני אמרתיעזרא - ארכיון
אדוה.....ברור שהרבנים "הקטנים"עזרא - ארכיון
אז המקצוע שלהם רב....סתם תחשבי על רב ודוגרי את תראי שאולי ז לא ניראה וזה אבל דוגרי כל חייו והמקצוע שלו זה פשוט תורה...
בארוש...אני תמיד צודקת!עזרא - ארכיון
(אני מרגישה כמו שירה)!
למה נראה לי שלא...?עזרא - ארכיון
ואני סיימתי איתכם.!
ואוווווו דרמתיתעזרא - ארכיון
מאודעזרא - ארכיוןאחרונה
..בתוך בני ישראל

פשוט 

כ"כ לבד לי

וזה לא אמור להשתפר איכשהו מתישהו

לא משנה מה,

..בתוך בני ישראל

כל העולם סוגר עליי

לא לזה התכוונתי כשביקשתי חיבוק,

רק אומרת שקחי בחשבון שזה פורום שמופיע ב'אחרונים'אונמר

של הראשי..

הוא לא מהמוסתרים.

היא כותבת פה שנים, נראה לי שהיא מודעת לענייןאנונימי (2)
אוי, מה קרה?מקפיצים נטושים
רוצה לשתף יותר?אנונימי (3)אחרונה
גם הכתיבה והתיאור כאן בטח יעזרו לך לפרוק (ואחכ ייקל עלייך להתמודד)
נראה פורום כמעט פעילמקפיצים נטושים

יחסית....

מדהים אחרי כמה פורומים נטושים כאלה אני עוקבתעשב לימון

ורואה את ההקפצות שלך

מישהו שם לב אליימקפיצים נטושים

איך שמים מעקב על פורומים כאלה?

יש כוכב ליד השם של הפורום- צריך שהוא יהיה מלאעשב לימון

אחר כך אפשר לראות את כולם בכותרת "עדכני"

🤩טויוטהאחרונה
..בתוך בני ישראל

כל הלב הוא רק הצטברות של רגעים

כל רגע הוא רק הצטברות של רגשות

כל רגש הוא רק הצטברות של לבבות

לנשום 

..בתוך בני ישראל

נצח של רגעים ששורפים מבפנים

אבל, זה יעבור

קור בועראנונימי (פותח)
אני שוכב שם על הרצפה, מרוקן, דומם.
שוכב במקום של עומדים מתאמץ להחזיק את הראש מעל המים הגואים, רק להצליח לנשום איזו נשימה של חמצן.
לעמוד לבד להיות איתן.
..בתוך בני ישראל

האם הוא אנוס גוף או אנוס נפש

יואו!

..בתוך בני ישראלאחרונה

ואין ראיה ממה שכתב הרמב"ם פרק י"ח מהלכות סנהדרין גזרת הכתוב שאין בה בית דין ממיתין ולא מלקין את האדם בהודאת פיו דהתם לא מיירי אלא כשהוא מכה אותו דרך עונש או דרך כפייה דאי לא תימא הכי לקתה מדת הדין מי שעבר עבירה שחייב עליה כרת אם בא וכפו אותו בית דין לקבל מלקות ועשה תשוב' יפטר מן הכרת כל שכן מי שחטא בלא עדים והתראה אם רצה לקבל מרצונו מלקות ועשה תשובה שיפטר מן הכרת…

..בתוך בני ישראל

אני שונאת לבכות מדברים מטופשים. אבל,

איזה כיף זה שבוע חזרה. יואובתוך בני ישראל

איזה כיף זה שאפשר ללמוד,בתוך בני ישראלאחרונה

אולי יעניין אותך