חורבן על עמ"יעזרא - ארכיון

אתם חייבים לראות כתבה שראיתי בערוץ 7 משהו מזעזע ....

אני מקווה שכל אחד יתרשם מזה בדרכו שלו.

גניזה
גניזה

חרטום הנעל 

ומאחורה 

פרסום ראשון: 18/07/07, 11:48

דפי גניזה בנעליים מיצור ערבי

כדי לייצב ולעצב נעליים מכניסים במפעלים ערביים ברחבי יהודה, שומרון ועזה קרעים של דפים מספרי קודש יהודיים.
שמעון כהן

קניתם נעליים, שילמתם ויצאתם את החנות כשאתם מרוצים מהקניה. רגע לפני שאתם מכניסים את הרגל לתוככי הנעל החדשה מומלץ להיזהר. בתקופה האחרונה מצאו לא מעט אזרחים בפנים נעליהם דפי תנ"ך קרועים...

נעליה של ח', תושבת ירושלים נקרעו. היא לקחה אותם לסנדלר שפירק אותם לפני תיקון. הסנדלר, מוותיקי הסנדלרים בירושלים, הציג לח' את פנים הנעל. ח' נדהמה לראות קרעים של דפי ספר תנ"ך שהוכנסו לחרטום הנעל.

תושב ירושלים אחר שנתקל בתופעה דומה מביע זעזוע: "ראיתי את הקרעים וקיבלתי צמרמורת בכל הגוף. אישתי השתמשה בנעליים האלה חודשיים עד שהם נקרעו. בהתחלה כעסנו על איכות הנעליים שנהרסו כל כך מה. עכשיו אנחנו מזועזעים לראות מה היה בהם ועל מה אשתי דרכה במשך החודשיים האלה".
27CDB6E-AE6D-11cf-96B8-444553540000><embed src='http://194.90.181.246/banners-he/dd_aruts-7_250x170_heb.swf?alink1=http://click.inn.co.il/phpAdsNew/adclick.php%3Fbannerid=673%26zoneid=17%26source=%26dest=http%3A%2F%2Fhe.dosidate.com%2Fregister.php%3Fa%3D35&atar1=_self' quality=high wmode='transparent' width='250' height='170' type='application/x-shockwave-flash' pluginspace='http://www.adobe.com/go/getflashplayer' allowScriptAccess='always'></embed>(סליחה..לא הצלחתי למחוק)

לדברי הסנדלר מדובר בתופעה החוזרת על עצמה שוב ושוב. "פעם אני מוצא דפים של מגילת אסתר, פעם של ספר נחמיה, כל פעם שאני מפרק נעליים כאלה אני מוצא חתיכות של ספרי קודש בתוך הנעליים".

בדיקה ראשונית מעלה שמדובר בנעליים המיוצרות במפעלים ערביים ברחבי יהודה ושומרון, ואת פיסות הדפים הקרועים מספרי הקודש מכניסים יצרני הנעליים הערביים כדי לייצב את חרטום הנעליים ולשוות להם מראה יציב ויפה. השימוש בדפים ולא בחומר אחר נועד למנוע פגיעה בנוחות כף הרגל. השאלה שנותרה בחלל האוויר היא מדוע נעשה שימוש דווקא בדפים של ספרי קודש ולא בקרעי עיתון או בחומרים אחרים כמקובל במפעלי נעליים מוכרים וגדולים? האם מדובר במהלך מתוכנן שנועד לבזות את כתבי הקודש היהודיים על ידי היהודים עצמם? לא ברור. יהיו מי שיאמרו שמדובר במסקנה מתבקשת ויהיה מי שיקבע שמדובר במסקנה מרחיקת לכת.

"יש ימים שבהם אני פותח נעל אחרי נעל ומוצא דפים קרועים של ספרי קודש", מספר הסנדלר הירושלמי ומעניק יותר מתחושה שמדובר במגמה מכוונת.

וואו... מזעזע....עזרא - ארכיון
פשוט זוועה נכון?עזרא - ארכיון
כמה מסקנות...עזרא - ארכיון
א. לא כדאי לקנות מערבים (האיכות וגם לא לפרנס...)
ב. אני אישית לא ממש הזדעזתי...חוץ מזה שאני כמעט בטוח שגניזה לנייר זה חומרה וצריך לגנוז רק קלף שעליו כתוב קודש.
אפריים..זה לא המחברת תורה שלךעזרא - ארכיון
זה קלף אמיתי ..ספר תורה על אמת..אתה יודע איזה חמור זה אין לך מושג
תחשוב שמתאבלים שבוע על ספר תורה שנופל..אז מה עם זה שדורכים עליו
ספר תורה ? יותר בקטע של חומש/תנ"ך רגיל....עזרא - ארכיון
אין מצב שזה ספר תורה , אפשר לראות. אני גם לא מכיר שום ספר תורה שבו יש את ספר נחמיה...
אתה לא רואה שזה קלף אמיתי?עזרא - ארכיון
אוי באמת אפריים לא מתאים לך תפסיק להתפלסף ותתחיל להיות קצת יותר מציאותי
זה באמת די מזעזע..!עזרא - ארכיון
תבדקו עכשיו כל פעם שאתם קונים נעלים לפני...
מערבים..... וגם רצוי מ'to go' לפרחות שביננו....עזרא - ארכיון
חחח... עכשיו יהיה חולצות: 'אני קונה רק מסינים'עזרא - ארכיון
אדוה- את צוחקת או משו ? אין מצב שזה קלף... הוא גם אומר בכתבה של של ספרי קודש.
איזה גועל הערבים האלה!עזרא - ארכיון
לא..אני לא צוחקתעזרא - ארכיון
באר...את לפני שניה קנית בטו גו....עזרא - ארכיון
לא..בנאותעזרא - ארכיון
לפני שנה וחצי קניתי בto go נעלים שהיו אולי יפות אבעזרא - ארכיון
ל באיכות פשוט ג-ר-ו-ע-ה כל שבועיים הן נקרעו עד שהתחרפנתי וקניתי נאות... (לפני שנה...)
ומאז ועד היום הם חיים בשלום..אמןעזרא - ארכיון
א-מ-ן-! (לזכר אפריים- גן שושי... חחח..)עזרא - ארכיוןאחרונה
אם הייתי יודעת שעשיו יהיה את זה לכל הקבוצה נראה לי שלא הייתי קונה.......
..בתוך בני ישראל

פשוט 

כ"כ לבד לי

וזה לא אמור להשתפר איכשהו מתישהו

לא משנה מה,

..בתוך בני ישראל

כל העולם סוגר עליי

לא לזה התכוונתי כשביקשתי חיבוק,

רק אומרת שקחי בחשבון שזה פורום שמופיע ב'אחרונים'אונמר

של הראשי..

הוא לא מהמוסתרים.

היא כותבת פה שנים, נראה לי שהיא מודעת לענייןאנונימי (2)
אוי, מה קרה?מקפיצים נטושים
רוצה לשתף יותר?אנונימי (3)אחרונה
גם הכתיבה והתיאור כאן בטח יעזרו לך לפרוק (ואחכ ייקל עלייך להתמודד)
נראה פורום כמעט פעילמקפיצים נטושים

יחסית....

מדהים אחרי כמה פורומים נטושים כאלה אני עוקבתעשב לימון

ורואה את ההקפצות שלך

מישהו שם לב אליימקפיצים נטושים

איך שמים מעקב על פורומים כאלה?

יש כוכב ליד השם של הפורום- צריך שהוא יהיה מלאעשב לימון

אחר כך אפשר לראות את כולם בכותרת "עדכני"

🤩טויוטהאחרונה
..בתוך בני ישראל

כל הלב הוא רק הצטברות של רגעים

כל רגע הוא רק הצטברות של רגשות

כל רגש הוא רק הצטברות של לבבות

לנשום 

..בתוך בני ישראל

נצח של רגעים ששורפים מבפנים

אבל, זה יעבור

קור בועראנונימי (פותח)
אני שוכב שם על הרצפה, מרוקן, דומם.
שוכב במקום של עומדים מתאמץ להחזיק את הראש מעל המים הגואים, רק להצליח לנשום איזו נשימה של חמצן.
לעמוד לבד להיות איתן.
..בתוך בני ישראל

האם הוא אנוס גוף או אנוס נפש

יואו!

..בתוך בני ישראלאחרונה

ואין ראיה ממה שכתב הרמב"ם פרק י"ח מהלכות סנהדרין גזרת הכתוב שאין בה בית דין ממיתין ולא מלקין את האדם בהודאת פיו דהתם לא מיירי אלא כשהוא מכה אותו דרך עונש או דרך כפייה דאי לא תימא הכי לקתה מדת הדין מי שעבר עבירה שחייב עליה כרת אם בא וכפו אותו בית דין לקבל מלקות ועשה תשוב' יפטר מן הכרת כל שכן מי שחטא בלא עדים והתראה אם רצה לקבל מרצונו מלקות ועשה תשובה שיפטר מן הכרת…

..בתוך בני ישראל

אני שונאת לבכות מדברים מטופשים. אבל,

איזה כיף זה שבוע חזרה. יואובתוך בני ישראל

איזה כיף זה שאפשר ללמוד,בתוך בני ישראלאחרונה

אולי יעניין אותך