אתם חייבים לראות כתבה שראיתי בערוץ 7 משהו מזעזע ....
אני מקווה שכל אחד יתרשם מזה בדרכו שלו.
גניזה ![]() חרטום הנעל ![]() ומאחורה ![]() | פרסום ראשון: 18/07/07, 11:48 דפי גניזה בנעליים מיצור ערביכדי לייצב ולעצב נעליים מכניסים במפעלים ערביים ברחבי יהודה, שומרון ועזה קרעים של דפים מספרי קודש יהודיים. שמעון כהן קניתם נעליים, שילמתם ויצאתם את החנות כשאתם מרוצים מהקניה. רגע לפני שאתם מכניסים את הרגל לתוככי הנעל החדשה מומלץ להיזהר. בתקופה האחרונה מצאו לא מעט אזרחים בפנים נעליהם דפי תנ"ך קרועים... נעליה של ח', תושבת ירושלים נקרעו. היא לקחה אותם לסנדלר שפירק אותם לפני תיקון. הסנדלר, מוותיקי הסנדלרים בירושלים, הציג לח' את פנים הנעל. ח' נדהמה לראות קרעים של דפי ספר תנ"ך שהוכנסו לחרטום הנעל. תושב ירושלים אחר שנתקל בתופעה דומה מביע זעזוע: "ראיתי את הקרעים וקיבלתי צמרמורת בכל הגוף. אישתי השתמשה בנעליים האלה חודשיים עד שהם נקרעו. בהתחלה כעסנו על איכות הנעליים שנהרסו כל כך מה. עכשיו אנחנו מזועזעים לראות מה היה בהם ועל מה אשתי דרכה במשך החודשיים האלה". לדברי הסנדלר מדובר בתופעה החוזרת על עצמה שוב ושוב. "פעם אני מוצא דפים של מגילת אסתר, פעם של ספר נחמיה, כל פעם שאני מפרק נעליים כאלה אני מוצא חתיכות של ספרי קודש בתוך הנעליים". בדיקה ראשונית מעלה שמדובר בנעליים המיוצרות במפעלים ערביים ברחבי יהודה ושומרון, ואת פיסות הדפים הקרועים מספרי הקודש מכניסים יצרני הנעליים הערביים כדי לייצב את חרטום הנעליים ולשוות להם מראה יציב ויפה. השימוש בדפים ולא בחומר אחר נועד למנוע פגיעה בנוחות כף הרגל. השאלה שנותרה בחלל האוויר היא מדוע נעשה שימוש דווקא בדפים של ספרי קודש ולא בקרעי עיתון או בחומרים אחרים כמקובל במפעלי נעליים מוכרים וגדולים? האם מדובר במהלך מתוכנן שנועד לבזות את כתבי הקודש היהודיים על ידי היהודים עצמם? לא ברור. יהיו מי שיאמרו שמדובר במסקנה מתבקשת ויהיה מי שיקבע שמדובר במסקנה מרחיקת לכת. "יש ימים שבהם אני פותח נעל אחרי נעל ומוצא דפים קרועים של ספרי קודש", מספר הסנדלר הירושלמי ומעניק יותר מתחושה שמדובר במגמה מכוונת. |