יש דברים שהם חלק מהמציאות, דברים שלעולם יהיו חלק מהאנושות. עוני תמיד יהיה קיים, רעב תמיד ימצא (יש יותר בניאדם בעולם מאשר אוכל להזינם), סמים לנצח יהיו קיימים (אנשים בתקופות קשות תמיד ימצאו, וכמובן גם אנשים שיחפשו לנצל אותם.) וכו'. רעב, עוני וסמים הם דברים שאפשר להילחם נגדם, יש אפשרות להוריד את כמות האנשים העניים והרעבים ויש אפשרות להפחית מכמות האנשים המשתמשים בסמים. אבל גם אם נגיע למינימום שבמינימום של רעבים ונרקומנים, בחיים לא נצליח להעלים עד הסוף את התופעות. (אלה דברים שהם תפעות לוואי של השפע והטוב בעולם. המציאות בה קיימת אהבה- מובילה את קיומה של השנאה, המציאות בה קיים א(ע)ושר- מובילה את קיומה של קנאה וכו'.) אלה הם עובדות קייימות, השאלה היא איך מתמודדים איתם.
חזרה לנושא שלנו. כולנו מסכימים שאין זו מציאות מתוקנת כשבנים ובנות מסתובבים יחד בפעילויות המאבק נגד ארץ-ישראל. [אני כמעט בטוחה שזה בסיס שעליו שנינו מסכימים, אבל שיהיה. 1) כיבוד הממסד- יש מוסד (נוער למען ארץ-ישראל, מועצת יש"ע כו') שמארגן פעילות מסוימת איתה אתה מזדהה. כשאתה בוחר לבוא להשתתף בפעילות עליך לכבד את חוקי הממסד. עצם ההשתתפות בפעילות היא התחייבות לכיבוד כלליה. 2) כבוד הציבור- מגיע למקום מסויים? השתדל לקבל עליך את כלליו. (האמת שה קטע שלי אישית קצת קשה, אני תמיד נילחמת בעצמי להתיישב במקום של הבנות באוטובוסים של החרדים וכאלה. אני רואה ביכולת הזאת להתאים את עצמך למקום גדולה; יכולת לבטל את עצמך למען הכלל.) 3) עזוב אותך מפוזות. רוצה לדבר עם חברה שלך? לך לצד, חלאס עם ההתמרדות חסרת-התועלת הזאת.]
השאלה היא איך מתנהגים במקרה וכבר קיימת מציאות כזאת. האמת היא שאין הרבה אפשרויות, מה כבר אתה יכול לעשות? לגרש אותו בכוח? לא יעיל (שתי פינויים בכוח בבת-אחת: אחד בינינו לבין עצמינו, ואחד עם היסמ"ניקים החביבים לא נשמע לי הדבר הכי כיפי בעולם.), וממש לא משכין שלום. לגרש אותם בנחת? לגמרי לא יעיל, וגם לא בטוח יעבוד. אז מה כן אפשר לעשות? שהבררה היחידה, הנכונה, והבוגרת ביותר היא להתעלם ולנסות לקבל. [יש לי חברה שהתדש"לתה לה ועכשיו שהיא גרה כמה חודשים במאחז היא (בלי שאפאחד יעיר לה\ינסה להשפיע עליה\יתאמץ להעיר לה) חוזרת לאט-לאט בתשובה. מההתחלה אהבו אותה, העריכו אותה וכיבדו אותה, והיא מיצידה- השתדלה לכבד ולעזור. זאת היא המציאות המושלמת ביותר, התורמת ביותר. זה החזון שקורה במציאות.]
עפ"י מה שאני רואה, המציאות בנושא הזה די מתוקנת. יש המון חילונים (היי, היי, רק אל תאכלו אותי. טוב, טוב, "מאמינים רדומים" |אולפניסטי|) פעילים במאבק שאותם אוהבים מכבדים ומעריכים במידה שווה. זאת היא המציאות הנכונה, וצריך להמשיך איתה.
עמישב, אמרת משהו מאוד נכון, המאבק הוא באמת לא למען ארץ-ישראל אלא למען הקב"ה, שאנחנו מאמינים שזהו רצונו. אבל עליך לזכור שהמאבק למען ההפרדה הוא גם מאבק למען רצונו של אלוהים, ולא למען ההפרדה עצמה. ההפרדה היא אמצעי, לא מטרה. צריך לזכור, שה' גם רוצה מאיתנו אהבת ישראל אמיתית, ואמון בכל אדם.
אה, אוקיי, טוב, אז נתחיל לקרוא לעצמינו במספרים, אתה יודע, שחס וחליל (יא חלילי יא בלילי יא חוואג'ה מוסא!!) לא תידלק על השם שלי (אפשר בבקשה בבקשה להיות מספר 1?), ואם כבר אנחנו בקטע, ניראלי אני אתחיל להסתובב עם רעלות מחוץ לבית- שלא יזהו אותי בני המין השני , גוועלדה.
משה, אם יש אנשים שבאים לפעילות רק כי זה לא עד הסוף ניפרד עדיף שכבר לא יבואו בכלל. אנחנו לא רוצים כוח אדם, אנחנו רוצים אנשים שנילחמים בעוז למען העקרונות שלהם.
אח, חברים, שניזכה.