גם לי היתה אותה הארה כמו שלך, אלא שזה היה במסגרת סטאז' במטבח שעשתה לי אחותי אי שם בגיל ההתבגרות...
אנחנו מאד אוהבים שניצלים, אלא שאם לא אוכלים אותם מיד הם מאבדים פריכות ועסיסיות, ולכן אצלנו יש מספר אפשרויות לשניצלים שנשארו (זה באמת נדיר שהם נשארים, לפעמים אני מטגנת כמות גדולה בכוונה שישאר לי לארוחה נוספת בהמשך השבוע).
1. תמיד אפשר להכניס שניצל לתוך כריך או פיתה, עם מיונז/חרדל, חסה, עגבניה וחמוצים, ולקחת לעבודה לארוחת צהריים / לצייד את הבעל שיוצא לעבודה.
2. מתכון לשניצלונים עם פלפלונים ברוטב דבש: (בעלי המציא את המתכון, והרבה אוהבים אותו.)
להכנת השניצלים:
1 חבילה חזה עוף לשניצל
כ- 5 פלפלים בצבעים מגוונים: אדום, ירוק, צהוב, כתום.
(יותר צבעוני - יותר מעורר תאבון. שימו לב שלא לשים הרבה פלפלים ירוקים - הם זולים יותר, אך מרים יותר.)
1 ביצה
פירורי לחם
שמן לטיגון (אומרים שעדיף קנולה)
מחבת לא חמה מדי
מטגנים שניצלים באופן הרגיל - ביצה ופירורי לחם, אפשר לטגן מעט עד להזהבה, השניצל לא חיב להיות מוכן לגמרי.
ניתן להשתמש בשניצלים שטוגנו ונשארו מיותמים...
את השניצלים מעבירים לתבנית המיועדת לצליה בתנור (פיירקס זה הכי טוב, יש הבדל אם מכינים בחד פעמי או בפיירקס. תנסו ותראו...)
את הפילפלים שוטפים היטב, מנקים מגרעינים וחותכים לרצועות ארוכות. מניחים מעל לשניצלים בתבנית.
הכנת רוטב דבש:
2בצלים בינונים
3 שיני שום
1/2 כוס יין יבש
1 כוס מרק מוכן (אני מכינה מאבקת מרק בטעם עוף פרווה)
1 כף גדולה גדושה דבש
מלח ופלפל לפי הטעם
מטגנים את הבצל עד שמתחיל להזהיב. מוסיפים את כל שאר המרכיבים, את השום מוסיפים כשהוא כתוש או חתוך לחתיכות קטנטנות.
מביאים את הרוטב להרתחה, ואז מנמיכים את האש ומבשלים לחמש דקות נוספות.
מוזגים את הרוטב מעל לפלפלים ולשניצלים בתבנית, מכסים את התבנית וצולים בתנור כ- 45 דקות על חום בינוני - גבוה (*190).
אפשר להגיש עם ערימות של אורז לבן - זה ממש מעדן.
ושוב תודה לבעלי על ההמצאה. אנחנו מכינים לשבת בבוקר, כדי שנאכל שנילים שאינם יבשים. אני מוציאה את השניצלים והפלפלים מתוך הרוטב לכלי אחר, כך שיש מעט נוזלים, והתחתנתי עם ספרדי - כך שלדעת ספרדים אין עם זה בעיה.. (החמין שלי פשוט נורא!).