ב"ה
החל מיום שלישי שעבר די נעדרתי מכאן, ונסעתי בערך חצי ארץ, ואח"כ חזרתי ללימודים, ועכשיו מצאתי את הזמן חזרה..
עמכם המחילה על העדרותי (או שמא זה טוב?).
משהו על הימים שאנחנו נמצאים בהם עכשיו-
למי שלא יודע, אתמול [שקעה החמה!], ח' בטבת - ציווה תלמי המלך ל70 מזקני ישראל לתרגם את התורה, ותרגום זה נקרא תרגום השבעים, וירד אח"כ חושך לעולם לשבעה ימים.
בעשרה בטבת, נקבע יום הקדיש הכללי, לאלה שמקום וזמן קבורתם לא נודעו, בעיקר מהשואה.
כל מי שהמוסד החינוכי שלו - ישיבה/אולפנה וכו' ישאל מדוע אין פעילויות בסביבות עשרה בטבת, בעוד שיש באזור כ"ח בניסן, למרות שאף רב לא הכיר בזה כיום השואה. כדאי להעיר על זה.
תמיד כדאי להמשיך ולהיות עם עין פקוחה, כמו שאומר הרב דודקביץ'- שהולכים לבקר קברים מלפני 100 שנה, כשיש קברי צדיקים באזור (הקליפ המלא ב'התנערי' של מנורה חזני).
סור מרע, ועשה טוב:
כדאי מאוד מאוד ללחוץ על הישיבה/אולפנה להביא את מדרשת חומש אליכם לאולפנה/ישיבה. קצת יקר, ממה שהבנתי מהר"מ שאחראי על הפעילויות, אבל תשכנעו.
-------------------
עכשיו מהכנס פעילים:
להקים 'תאים' של 'חומש תחילה'.
לקבץ מספרי טל' מחברים המעוניינים,
ולהודיע בזמן אמת על גירושים, לקיים ערבי התרמה, הקרנה של הסרט 'התנערי' ושכנוע עוד יהודים טובים להוציא את התשקורת מהבית.
כל אחד, חייב לקחת על עצמו פעילות. אסור להירדם!
אם אתם ביישוב- לארגן בניה מחוץ לגדר, הקמת יסודות. זה לא יקר!
לשכנע כל הורה לתת הוראת קבע של 100 שקלים לחומש תחילה. יש ישיבה בחומש, הורסים ג'יפים, יש החרמות ציוד- צריך כסף.
לדאוג שיהיו לכם במטה שוטפים - מבוגרים, ולנהל את כל הפעילות באופן מאוחד עם המטות באזור, ולארגן מאבק עיקש בע"ה לסיכול כל התוכניות.
שבתות בחומש-
כל אחד מאיתנו יכול להיות שבת/שתיים/שלוש בחודש בחומש. כדאי להביא גם חברים, אני מתכוון לעלות בקרוב בע"ה לשבתות בחומש.
לתת יום 'מילואים', להיות על המרפסת של המדינה ולהגיע לשם בטיול ג'יפים. מה יותר כיף מזה ?
לשבת עם החיילים באזורך, ולטפטף להם שהם מסרבים פקודה, בלי שאלות. גם כאן כדאי להיעזר בחכמה, בתשובות, ובחומר.
זרקתי רעיונות, אשמח לקרוא על פעילויות שנעשו מפה בע"ה.
מי שהיה/תה בכנס פעילים - כדאי מאוד שיכתוב עוד עצות.
יש לברור את מה שאתם כותבים לאינטרנט, להזכירכם...
'היישוב שלי ממלכתי', 'האולפנה שלי לא תרשה', 'הישיבה שלי נגד סרוב פקודה' תירוצים כאלו אינם מתקבלים על הדעת.
עלה נעלה!