יש לי ב"ה 2 ילדים בגיל 4 ושנתיים וחצי כמעט. כבר תקופה ארוכה של כמה חודשים הקטנה מתעוררת
ה-מ-ו-ן במשך הלילה. היא מתעוררת בצרחות ובכיות! לפעמים היא בוכה וצועקת במיטתה ולפעמים היא באה לחדרנו ובוכה. תמיד אנחנו מחזירים אותה מיד למטה שלה ולא מאפשרים לה לשון איתנו.
התהליך הוא כזה שאני באה ומתיישבת ליד מיטתה. היא כמעט תמיד מבקשת מים ורוצה שאני אחזיק בידה.
כך אני יושבת ומחזיקה בידה מספר דקות (כרבע שעה) וכשאני רואה שהיא נרדמה אני קמה וחוזרת למיטתי.
כעבור 5- 10 דקות היא שוב פעם מתעוררת בצרחות וכך הלאה!! התהליך יכול לחזור על עצמו כך במשך שעתיים...
דברתי עם הגננת שלה והיא סיפרה שבגן היאילדה נהדרת שמתנהגת כרגיל- משחקת יפה, לא מראה סימני
עצבנות וגם לא סימני עייפות. אבל היא שמה לב שבשעת השינה בגן אחה"צ- היא לא רגועה ואכן מתעוררת
הרבה יותר מהר משאר הילדים.
כרגע, אני לוקחת אותה למספר בדיקות רפואיות על מנת לשלול בעיית פוליפים שעלולה להפריע לשינה-
אך נראה לי כי יש מעבר לזה ולא ברור מה.
רוצה לציין שהקטנה מקבלת המון תשומת לב , חום ואהבה ואני מקדישה לילדי הרבה מזמני יום יום!
אשמח לקבל עצות ורעיונות לפתרון מכם ומגב' יהודית פוגל.
אמא עייפה
למעשה כך היה גם נהוג עד לפני כמה ערשרות שנים גם בארצנו, עת לכל משפחה היתה דירת שני חדרים במקרה הטוב, וחדר אחד לשינה וארוח במקרה הפחות טוב... ואנשים חיו ושרדו