דגלנות - מותר ?עזרא - ארכיון
תסביר מה זה קודם כל כי לא נראה לי שאני יודעת על מהעזרא - ארכיון
כן אפרים אתה לא ברור...עזרא - ארכיון
(נראה לי שמבחינת הצניעות..)עזרא - ארכיון
תכנסו לעזרא - ארכיון
לבורים - התכוונתי להיות מתוחכם - נסו ללחוץ על הכתוב בהודעה הראשונה .
לא אמורים להסביר דברים כאלה.בכולופן-עזרא - ארכיון
ואם כבר - בנים לבנים,בנות לבנות.
כמו רופא-לגבר.רופאה-לאישה.
אויי חיים זה כל כך שונה..עזרא - ארכיון
אמא'לה.. פתאום קלטתי שזה הלכות ממש חמורות בנוגע לכל זה...
לא בא לי אפילו להתחיל לפתוח דיון עלזהעזרא - ארכיון
וחו"מ, שאני תדגלנות שלי כבר עברתי וחניכות שלי כבר עברו תדגלנות - ושניהם היו מול בנים..עלזה אני קצת מצטערת
בסדר- אבל אפריים, צריך לשאול את הרב של התנועה...עזרא - ארכיון
צריך למצוא רב שינחה אותנו לגבי כל הדברים האלה...
אני גם חושבת שיש משהו לא צנוע בדגלנות. מילא, מילא אולטרה אבל דגלנות זה כבר ממש ריקוד ולא סתם צעדים עם דגל... משום מה נראה לי שפתחנו על זה אשכול כשזה היה רלוונטי...
אני חושב שכתבנו על זה בפינה ההלכתית .עזרא - ארכיון
מן הסתם יש רב שמקלעזרא - ארכיון
(נ.ב: מישהו ראה אותו פעם?)
מישהו יודע איך קוראים לו?עזרא - ארכיון
יש לתנועה רב!?!?!?לא ידעתי.....עזרא - ארכיון
זה היה פעם הרב דוד סתיו...עזרא - ארכיון
זה באמת לא משנה.עזרא - ארכיון
כן, יש רב לתנועה, ואני אישית מאוד סומכת עליו...עזרא - ארכיון
לפי דעתי דגלנות זה יותר בעייתי...
אני לא רואה שום הבדל בין דגלנות להצגה גדולה.עזרא - ארכיון
גם אני חושבת שהצגה זה יותר חמור מדגלנותעזרא - ארכיון
מה זה כאילו הפינה ההילכתית החדשה??עזרא - ארכיון
וגם שאלנו את הרב בן ישי (הרב של הסניף) והוא אמר שאפשר להקל....
א. בדגלנות בסהכ המטרה זה להזיז את הדגל בכל מני צורות אבל זה נכון שבסהכ זה כבר די נהפך להיות ריקוד ולדעתי זה הרבה יותר בעיה מאשר הצגה גדולה כי שמה אתה רק מדבר הולך וכו'......
ב. זה לא שמחוץ להצגה הגדולה לא רואים בת שמדברת בסניף כשכול רואים ומקשבים לה....מפקד, שיחה,וכו'...אומנם זה דברים של ממש קצת זמן אבל דוגרי מה ההבדל...?
תכלת- הצגה מעורבת?!עזרא - ארכיון
לא....התכוונו לזה שאנחנו עושיםעזרא - ארכיון
אתם טוחנים מים,מישהו רוצה לסכם את הדיון?!?!?!עזרא - ארכיון
חניאל , אתה מציגה את זה בצורה יבשהעזרא - ארכיון
מאשר דגלנות?! אני גם חושבת שהצגה זה פחות בעייתי...עזרא - ארכיון
וזה אפילו אסור...עזרא - ארכיון
נו,זה היה אחד הדברים שדאגנו להם....עזרא - ארכיון
זה היה הבעיה העיקרית....עזרא - ארכיון
כן, ברמת העיקרון ברור שהייתי מעדיפה להציג רק מול בעזרא - ארכיון
וגם מי שהתחתנועזרא - ארכיון
לא....לכן אנחנו לא עושים את זה נפרד...עזרא - ארכיון
וגם מעוד כמה סיבות...עזרא - ארכיון
באר את יודעתעזרא - ארכיון
מרים יודעת את כל מה שאני חושבת ,אבל אני יגיד רק משהו אחד:
להגיד :'לא יבוא...'
'אולטרה זה בסדר כי לא ממש רואים'(וזה שטויות)
וכהנה וכהנה עוד בילבולי וזיבולי שכל(_וסליחה שאני מתבטאת בחריפות ,כי הגיעו מים על נפש!!)
אמרתי כבר למרים ואני בטוחה שאני צודקת,ואת יכולה להגיד מה שאת רוצה:שיודעם את האמת,ולא מסתכלים לצדדים אלא במה שאתה מאמין.
כי הרי כולם יודעים בדיוק מה טוב,רק מדחיקים את זה כי זה לא מה שנוח לנו לעשות,מנסים להתעלם ממשהו שאתה יודע שהוא האמת!
וכשאתה מחליט שאתה הולך לפי האמתוששום דבר לא יעצור אותך,לא איכפת לך אפילו אם רק 10 בנות יגיעו להופע!!כי אתה יודע שעשיתה משהו נכון !!,שיש לך סוף סוף איזה שהוא עיקרון משמהותי בחיים שלך שבשבילו, אפילו כדי לחיות.
שהפיסגה זה לא העצגה אלא האמת!!
אני סיימתי להגיד קמצוף ממה שאני יכולה
אבל אדוה!עזרא - ארכיון
אתן פשוט אומרות וחוזרות על מה שהרב סתיו אמרעזרא - ארכיון
זה לא שלא לעשות הצגה זה הדבר שעליו פנינו מועדות,שאליו אנחנו צריכים להגיע.
אלא זה חלק מתהליך שלא חשוב מאיפה מתחילים אותו,ועכשיו זה מה שעומד מולינו.
אבל חשבתי שהרב סתיועזרא - ארכיון
ממה שקראתי לפני כן הוא כנראה התירעזרא - ארכיון
בלשון המעטה..עזרא - ארכיון
אדווה אם טעיתי, סליחה.עזרא - ארכיון
אני חושבת שצריך לשאול רבעזרא - ארכיון
למה? מה זה קשור ספציפית לסניף?עזרא - ארכיון
כל מקרה לגופו..עזרא - ארכיון
ההלכה היא הלכה זה לא קשור..עזרא - ארכיון
לא נכון!עזרא - ארכיון
לא.. אבל ההלכה הזאתי היא לא יכולה להיות מיקריםעזרא - ארכיון
אני לא יודעת איך להסביר את עצמי..
פריה- חרטה ברטהעזרא - ארכיון
עזבו את ההלכה. ההלכה הוא דבר מאוד יבש, ובאמת הכי כדאי (ואולי חובה) שיהיה נפרד. וחבל מאוד ששיקולי 'רייטינג' זה מה שמשנה פה.
שואלים רב שמכיר את הסניף בגלל שלכל סניף יש הוויעזרא - ארכיון
ולפי מה שאני הבנתי מהשיחה עם הרב סתיו שהוא אמר שבגלל שההווי של הסניף הוא יותר מעורב מהרבה סניפים אחרים אז יש כאן מקום להקל בגלל שזה מה שהסניף רגיל אליו ואין כאן משהו יוצא דופן וחצי מהחניכים אפילו לא רואים בזה שום בעיה.
ולדעתי הוא ממש ממש צודק, אי אפשר לכפות הלכה מסויימת אם היא לא מתאימה לאופי מסויים. מבחינת העיקרון וההלכה היבשה, אדוה ואפרים ויעל צודקים- זה אסור! אבל אפשר גם להקל כשיש מקרים יוצאים דופן ואני מסכימה לחלוטין עם זה...
לא צריך ללכת ראש בקיר, זה לא מה שההלכה מצפה ממנו.
אבישי,הרב סתיו לא התירעזרא - ארכיון
אבל זה לא אומר שזה מותר.
ומה שאני אמרתי זה שיש הרבה מה לתקן,אז זה לא משנה מאיפה מתחילים,ואם כרגע הסיטואציה שנמצאת לפנינו זה ההצגה,אז שם נתחיל.
פרוץ???? אפשר לדעת למה אנשים חושבים שאנחנו כופרים?עזרא - ארכיון
מבאס לאנשים אחרים אבל לא נורא..
באמת יופי שגזמנו...הסניף שלנו בכלל לא פרוץ!!עזרא - ארכיון
אבל לדעתי זה ממש לא נכון מה שעשו....מרים ומוריה החליטו החלטה מישלהן (שזה יהיה נפרד..) כשבהכ הקבוצה לא רוצה את זה...והקבוצה עכשיו תעזה את זה בכפיה בלי להבין וכו'...אפילו שאני עדיין לא ממש נוקטת עמדה ולא יודעת מה יותר כדי...
ואפרת-
א. כשבאר דיברה עם הרב דוד סתיו אז הוא כן שאל כזה איך הסניף וזה...ובאר הסיברה לו יפה מאד... וכן!! הוא התיר!
ב. גם שאלנו את הרב בן ישי שהוא בסהכ מכיר את הסניף....
אוקיי.אני ממש מסכימה עם חניאל.עזרא - ארכיון
ביי.....
אני לא מבינה למה אנחנו לא יכולים להגיד את דעתינו?עזרא - ארכיון
אדוה- סליחה על ההתבטאות אבל לפי דעתי את ממש ממש עועזרא - ארכיון
איך את יכולה להגיד משהו בשמו כשלא דיברת איתו, לא שמעת/קראת ממנו את פסק ההלכה וכו'... ככה את גם גורמת שיחשבו על אותו רב דברים רעים כשהוא באמת תלמיד חכם גדול! פשוט זילזול.
וכן, אדוה, הוא התיר! אני שאלתי אותו פנים מול פנים.
אני אישית חושבת שזה מ-א-ו-ד לא חכם לדון על הנושא בין גלי האינטרנט כי סתם יוצא מזה הרבה אי הבנות.
וד"א- אני בעד לעשות הצגה נפרדת, אני רק חושבת שזה מאוד לא מכובד כל הדרך שגררתם את הוויכוח לאיך שהוא עכשיו.
אני כתבתי את זה... בטעות לא התנתקתי מהשם של חניאלעזרא - ארכיון
למרות שלא נעים לשמוע-עזרא - ארכיון
הסניף שלנו מאוד פרוץ (הכול יחסי כמובן) בנושאים כאלה.
למי שאמר שזה לא נוגע לכל הסניף- זה מאוד נוגע לכל הסניף! האם אני אישית יראה את ההצגה?! האם אתם תחטיאו אנשים שתציגו את זה בפני בנים? חוץ מזה שתמיד יש שנה הבאה.
לגבי הנושא של רב- אם יש פסק הלכה, אפשר להחמיר עליו- אי אפשר להקל. אגב, תפסיקו לבלבל את המוח על כבוד רב וכו'- תחשבו מה הייתם אומרות אם הוא היה אוסר?
ואני אישית לא מקבל את זה שהסניף פרוץ בלאו הכי. אז נוסיף חטא על פשע ?! באמת !
ושוב- חבל ששיקולים של נוחות ו"רייטינג" מתערבים בדברים כאלו... (לתשומת ליבכן...)
...עזרא - ארכיון
ב. מצטערת אפריים- זה לא בילבולי מוח!!! זה ממש חוסר כבוד רב!! אני כתבתי את זה ואני אישית חושבת שעדיף לעשות נפרד. ובכל זאת זה נראה לי זילזול הדרך שבה התייחסו לפסק שלו.
"הוא אמר שבמילא הסניף שלנו 'פרוץ' ,אז לוותר על דגלנות זה קשה עכשיו (יחסית).
אבל זה לא אומר שזה מותר." הוא לא אמר שום דבר מתוך כל זה. ולהגיד דברים בשמו שיכולים לפגוע בשם שלו זה זילזול רב מוחלט. (סליחה על הבוטות)
ג.מצטערת אבל אני לא חושבת שהדרך שבה החליטו על זה היתה חכמה. אני אישית שרציתי שזה יהיה נפרד כששמעתי שכופים עלי שזה יהיה נפרד זה גרם לי לעשות את זה פחות בלב שלם ושאני אעשה את זה מתוך חובה ולא מתוך רצון להתחזק. ככה בנות לא יבואו בגישה חיובית הן ירגישו שכפו עליהן ולא ירצו להמשיך בכל התהליך וכבר לא יהיה בהן את הרצון ואת המוטיבציה להשתפר וכו'...
ד. אני מממממממש לא חושבת שזה דיון מתאים לפורום. אולי זה משפיע על כולם אבל הטון שהאשכול הזה נכתב וכל אי ההבנות שיוצאים ממנו לא שווים כלום מתוך זה!
...עזרא - ארכיון
ב. לפי דעתי- מה היה קורה אם הוא היה מחמיר ? אזי הייתם מכבדים אותו כל-כך? לא! הייתם מביאים רב אחר שיקל בנידון.
ג. ממש לא קשה לוותר על דגלנות. הופעה אחת פחות, כאילו מה ?! (בניגוד להצגה ששם זה יותר רציני).
בנות-אני חושבת שיש אנשים שהחליטו את זה בשבילכםעזרא - ארכיון
וואי..אפרים זה כזה לא נכון...עזרא - ארכיון
ב.אפשר לוותר על דגלנות או שפשוט הבנים יעשו את זה ותאמינו לי יש הרבה דברים שהבות יכלות לעשות....!
אבל ההצגה לא צריך לבטל פשוט שהיא תהיה מול בנות וזהו...
ג.תאמת אני חושבת שכבר ממזמן עברנו את הטעם הטוב (סליחה על הפלצנות..)באמת...אנחנו ממש רבות על זה...!!! זה באמת לא אמור להגיע למצב הזה..אני לפחות הבתחלה חשבתי אחרי שראיתי את כל הנתונים שעדיך מעורב אבל עכשיו כבר פשוט לא אכפת לי!! יאללה תפסיקו לריב (ואתם יודעות שזה כבר לא להתווכח...)
ואפילו שכבר אמרתי את זה אבל הדרך של הכפיה זה הדרך הכי פחות נכונה!!!! הבנות צריכות להבין מה הם עושות ומה עומד מאחורי זה...!!!
ד. לדעתי זה ממש הגזמה..הבניף שלנו לא כזה כזה כזה פרוץ...ואם הוא פרוץ אז הוא לא פרוץ סניפי אלא פרוץ אישי..יש דברים שלא כל הסניף צריך להשתפר בא אלא כמה חלקים..וואי אני ממש לא מצליחה להסביר את עצמי אבל הקטע הוא שהסניף עצמו לא עושה נגיד יותר מדי דברים עם הבנים מלחתכילה (אפילו שהיו מקרים שכן..) אלא קורה שנגיש כמה חניכים פה ושם מחפפים אבל הסניף לא צריך כולו להטיף מוסר (אלא המדריכה וכו...) ונגיד ההצגה זה באמת נכון שזה משהוא סניפי שהסניף צריך להשתפר בה ולכן צריך לשנות אותו....
(אפרים מה הקשר "רייטניג"?!?!)
צודקת חניאל...עזרא - ארכיון
הקשר לרייטינג הואעזרא - ארכיון
(נ.ב: את ההודעה שלפני שתי הודעות- מי כתבה: באר או חניאל?)
ת'אמת שאני כבר לא בטוח לגבי הדעה שלי בנושא..
מצד אחד אני מאוד מעריך את זה שאתן דובקות בצניעות וכו',אבל מצד שני אני לא בטוח מה יהיו התוצאות של הפרדת ההצגה(אני ממש מקווה שיהיו טובות!), כלומר- יש סניפים שזה עובד בהם מעולה- השאלה היא אם גם אצלנו זה יצליח(ואל תגידו לי "אם נרצה זה יצליח"=> אני רוצה לראות תוצאות ולא דיבורים! באמת!)...
מענין לענין באותו ענין- הבא שקורה לסניף שלנו "סניף פרוץ" אני פורץ לו לבית ועושה ממנו שקשוקה!!
מה נראה לכם?! אתם בכלל יודעים מה זה "פרוץ" שאתם מדברים ככה, ויותר מזה- עוד מכלילים על כל הסניף?!!? מכירים ת'פתגם "לסובב שבע פעמים ת'לשון לפני שמדברים"? אז זה בדיוק זה! תרגיעו עם כל ההתלהבות- אני ממש מעריך את הרצון לשמירת ההלכה כמה שיותר וצניעות- אבל אל תתחילו פה עם הגזמות כגון- "הסניף ככה וככה"
=> אתן רוצות- תעשו הצגה נפרדת- החלטה שלכן(או של מדריכתכן) ואני מאוד אעריך את זה ואקווה שיצא טוב גם לבנות וגם לבנים, אבל אל תבואו ותתחילו להפוך את הסניף(לא במובן של שיפור- שזה דבר טוב- אלא במהפכות ואמירות סתמיות!) מצטער על כל זה...פשוט זה עצבן אותי בטירוף...
אבישי- אני מסכימה איתך. לפי דעתי רוב הקבוצה לא חושעזרא - ארכיון
אני אישית חושבת שהוא יכול להיות ברמה יותר טובה בפוטנציאל אבל מכאן ועד פרוץ יש עוד דרך ארוכה (יחי הפלצנות, אה?!) וברור שהכל יחסי...
לא ממש הבנתי, למה התכוונת ב"אני לא בטוח מה יהיו התוצאות של הפרדת ההצגה(אני ממש מקווה שיהיו טובות!), כלומר- יש סניפים שזה עובד בהם מעולה- השאלה היא אם גם אצלנו זה יצליח(ואל תגידו לי "אם נרצה זה יצליח"=> אני רוצה לראות תוצאות ולא דיבורים! באמת!)..." באיזה בחינות?! לא ממש הבנתי...
אני פשוט צחקתי לאורך כל קריאת ההודעהעזרא - ארכיון
מה נראה לכם?!",איבדתם אותי.....
עד כאן בדיון הזה,עכשיו לתכל'ס-עזרא - ארכיון
יאללה תזרימו...
למה שאמרו כאן על חוסר הטעם שבענייןעזרא - ארכיון
כל מה שאתן עושות(+-) בחיים שלכם ,קודם כל עשיתם(כי זה חובה)
ואח"כ הבנתם(או שעדיין לא ,אבל זה לא מפריע לכם לעשות את זה)
את הטעם שבמצווה.
אז הנה עוד דבר של היהדות.
ודרך אגב-בארעזרא - ארכיון
זאת אומרת שיש בעיה אם זה!!
ביקשו להפסיק ובצדק.עזרא - ארכיון
למה?עזרא - ארכיון
אפשר גם לתאם את זה עם סניפים אחרים,ככה שיצא הרמות,מרכז וכ'ו יוכלו לבוא לראות אותנו.
זה באמת לא שיקול
התכוונת לאורחים להצגה מול נשים או בנשף?עזרא - ארכיון
שאנשים יבואו?עזרא - ארכיון
וכפי שכבר אמרתי:' זה הדבר ה-א-ח-ר-ו-ן שצריך לחשוב עליו!!!
אני בעד...עזרא - ארכיון
ב. שתהיה הצגה לבנות והורים, והבנים ישחקו כדורגל.
לגבי הסניף ה"פרוץ" שלנו- זה לא הגדרות מדעיות פה, כמובן הכל יחסי.
עדיין לא הצעתם הצעה שתהיה במקום ההצגה!!!עזרא - ארכיון
אולי שהבנים יעשו ריקוד?עזרא - ארכיון
אני לא יסכים שבמקומי יעמדו בנים ויציגו!!עזרא - ארכיון
כי לא חייבים לעשות הצגה גדולה במקומינו.
אפשר גם לגמור יותר מוקדם-ואז שכולם (לשם שינוי) ישארו לרקוד.
ושהפעם-יהיה שווה.
לא יודעת,נמצא משהו..
?!עזרא - ארכיון
אני מכיר מקום שבנים עשו שם תהצגה גדולה (במקום הבנות) והייתה תהצגה הכי מטורפת שהייתה שם ב8 שנים האחרונות!
ריקודים לא ישאירו אנשים שבאו לראות הצגה גדולה, ואז גם יהיו ריקודים מעאפנים וגם אנשים יהיו מבואסים!
אז שכל הבנים שלא עושים משו בנשףעזרא - ארכיון
יהיה אדיר אם זה יקרה אבל בדוגרי-עזרא - ארכיון
צודקים שצריך לעשות משהו במקום ההצגה, לי אישית אין שום רעיון...
אדוה- מה מפריע לך שבנים יופיעו?! את מצד אחד עושה שלא תהיה הצגה גדולה וגם מבטלת את האופציה השניה, זה לא קצת סותר?
לפי דעתי יהיה ממש ממש מגניב אם הבנים יעשו משהו רציני אבל כמו שאמרתי... הסיכויים שזה יקרה....
שוב, אני אישית חושבת שאם נעשה את הצעד הזה בלי עוד שינויים זה יהיה מיותר חוץ אולי מהעובדה שהחברות שלכן יגידו שהדסדסנו. אבל בדוגרי- זה שערב אחד לא נעשה הצגה מול בנים לא באמת יעשה אותנו צדיקים, צריך להוסיף לצעד הזה עוד הרבה צעדים גדולים! (תגובה לאדוה בתגובה "למה שאמרו כאן על חוסר הטעם שבעניין")
ושוב- לאדוה- חחחח...
אם זה ככה אז לפי דעתי אף אחת בקבוצה לא באמת הבינה את מה שהוא אמר. אולי מרים...
ואוהד... חחח... אנחנו יודעים שאתה מדבר על ההצגה שלכם!!!!
צריך שהבנים יעשו הצגה לבניםעזרא - ארכיון
ככה כולם יוכלו להישאר רק בנפרד
צר לי לאכזב...עזרא - ארכיון
הרבה בגלל שדוד (וגם אני) בפנימיה, וזה קשה לבוא יותר מפעם בשבוע, וצריך את זה בשביל להרים הצגה טובה...
אין שום מצב שיתחשבו בכם?!עזרא - ארכיון
אני חשבתי שדיי אין סיכוי בגלל שלא נראה לי שתהיה הרבה מוטיבציה מצד הבנים (בלשון המעטה... חחח...)
ברור...עזרא - ארכיון
בלי קשר לשיחרורים דוד לומד דיי רחוק וזה סיוט אם הוא צריך להיות מוקדם למחרת בבוקר בישיבה...
בעזרת ה' יתברך.עזרא - ארכיון
תמיד מגיע השלב שבו הבוגרת המתלהבת כותב בהתלהמות בדיונים האלה.. אז עכשיו אני תופסת את המקום הזה.
קודם כל- אני ממש גאה בכם שאתם בכלל מנהלים דיון כזה. זה כבר אומר שהמצב בסניף בנוגע לעני'יני צניעות השתפר. בתקופה שהי'יתי חניכה שהציגה זה בכלל לא עלה לדיון. ברור שעושים הצגה. לא היה בכלל שאלה של צנוע\ לא צנוע. אותו דבר כשהי'יתי מדריכה- הסניף בכלל לא התעסק בשאלות כזה.ברור שמותר לחגס להישאר בנים ובנות ביחד עד 11 בלילה ולהעביר צחוקים- רק לשם הגיבוש.. זה היה הלך הרוח בתקופתי. ואני ממש שמחה לראות ולשמוע שזה לא המצב. שהסניף הגיע למצב שממש שומעים קולות שקוראים להתחזק בעני'יני צניעות. בנוגע להצגה - אני מסכימה עם אפרים לגמרי. אסור שתהיה הצגה לפני בנים. פשוט אסור. ואני לא שמעתי את הרב סתיו אבל מהיכרות איתו, בתור קומונרית שדיברה איתו כמה פעמים ויודעת מה הוא חושב על עני'ינים כאלו- אני בטוחה שהוא התיר כי מצבו של הסניף בלאו הכי בעני'ינים האלה הוא לא ברמה גבוהה. תראו- אני הי'יתי לפני שבוע בהרצאה של חצרוני מה'זולה' והוא בדיוק סיפר שהרב מרדכי אליהו שליט"א התיר לו בתשעה באב לעשות הרקדה בזולה לנוער של כיכר ציון והעיקר שהם לא יסתובבו בכיכר ציון ויעשנו סמים. חבר'ה זה העמדה שבה אתם רוצים להיות??????? זה מה שאנחנו מסוגלים?? לחיות על היתרים שקיבלנו כי רמתנו התורנית היא לא גבוהההה???? אני מכירה את הנוכחים כאן ובסניף קצת. תראו, אתם אנשים עם רמה. בחורים שלמומדים בישיבות ובנות שלומדות באולפנות רציניות. לא מתאים לכם לחפש היתרים. פשיטא שהצגה לפני בנים היא אחד הדברים היותר לא צנועים שיש. ואני אומרת זאת בתור אחת שעשתה את זה- ואין פעם שאני חושבת על זה ולא מצטערת על זה. חבר'ה, תלפיות לא נועד להיות מפלט של אף אחד. זה שאנחנו סניף קטן ומשפחתי לא נותן לנו שום לגיטימציה בעני'יני בנים בנות. שום!! אל תשכחו שלפי התורה לא אמורים לחיות חי'ים מעורבים בנים בנות. אבל זה הדור שלנו- וככה זה המצב בעולם אז אנחנו מתאימים את עצמנו. "עזרא" אמורה להיות הפיתרון הכי אידיאלי והכי לכתחילה לחברה המעורבת שקי'ימת כיום. אל תאבדו את ההצדקה לקיומינו בכך שתאפשרו לעצמכם דברים כי הסניף 'פרוץ'. אתם מדי טובים בשביל זה.
אני באמת גאה בכם ומעריכה מלא. אלו דברים שנשמרו בליבי בשנתי'ים האחרונים אחרי שלאט לאט בעקבות התנתקותי מהסניף התחלתי לראות דברים בצורה אחרת. הלוואי ותזכו לתקן עוד כשאתם בתוך המסגרת.
בהצלחה.
נטלי.
- אגב, לא נכון שבוגרות לא יבואו להצגה שתהי'יה ביום אחר או באותו ערב. אנחנו נשמח לבוא. נשמח להשקיע ולעזור אם רק צריך. רק תי'ידעו אותנו.
שכוייח!! נטלי!!!עזרא - ארכיון
אדוה- לא יודעת מה איתך אבל אני לא רוצה לעשות הצגה למרכז ורמות אלא לסניף!!
פשוט שהבנים יעשו הצגה במקמנו ואנחנו נעזה את ההצגה לפני הנשף....
אני מסכימה איתךעזרא - ארכיון
אני מסכימה במאה אחוז עם נטלי, א"א שנרשה לעצמנו לעשות כאלה היתרים. זה שאנחנו ועוד דורות של אורותלפיות עשו זאת זה טעות וב"ה שהסניף התקדם ויש מיש יתקן.
אנחנו, הבוגרות של תלפיות (ואני בטוחה שהן יסכימו איתי) מאוד נשמח לבוא ולתמוך ולהנות איתכן בהצגה של הבנות.
תחשבו על זה באמת,
שתהיה לכולם שנה מצויינת,
יוהנה.
נטלי ויוהנה החמודות!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!עזרא - ארכיון
חוץ מזה שיהיה ממש אדיר... ריקודים, שירים וכו'....
ווואאאו.עזרא - ארכיון
נטלי ויוהנה קבלו ח"ח עצוםםם!!!!!!!!!!!!!!!!!!
כפרה עליכן!!!!!!!!
וואי וואי...עזרא - ארכיון
ואני רק רוצה להגיד לכם שכשאבא שלי אמר שאפשר להקל, זה לא אומר שמותר... זה אומר שבעיקרון אפשר למצוא דרך להקל על זה אבל ממש עדיף שלא!!!
אני אישית חושבת שצריך לעשות נפרד אבל גם יש הרבה בעיות שמתעוררות מזה... אבל אני ממש מקווה שבסוף נעשה את מה שאנחנו צריכות לעשות!! ושכולן תצאנה מרוצות!
. . . ומה ההמשך?עזרא - ארכיון
ה' יעזורעזרא - ארכיון
דדיייייייייייייעזרא - ארכיון
אני בעד!
הודיה-כמה אני שמחה שאת לצידי.
אדווה את גורמת לזה להישמעעזרא - ארכיון
והלאה להצעת פתרון לנשף עצמו...עזרא - ארכיון
נתחיל את הנשף בחמש (יענו נתחיל עם ההצגה של הבנות..עזרא - ארכיון
זה לא טוב שזה יהיה לפני הנשף...עזרא - ארכיון
אז כמו שאפי אמרה- צריך למצוא תחליף להצגה..
אני מציעעזרא - ארכיון
אם אתם באמת תעשו הצגה שווה ומצחיקה אז בכבוד!!עזרא - ארכיון
וואי יכול להיות צחוקים...עזרא - ארכיון
(מצטער שאני חוזר לדיון אבלעזרא - ארכיון
אדווה- כשקראתי את ההודעות שלך- באמת שהתעצבנתי לגמרי- זה פשוט מחרפן!!
מה נראה לך?!?! ועם כל הכבוד- את רוצה להחזיר אנשים בתשובה?
מעולה!! אבל זה לא הדרך! אני לא מסכים לגמרי עם הרעיון של חזרה בתשובה בשלבים ושיפור בשלבים- אבל את מגזימה לגמרי!! את שוכחת את כל המטרה של הנשף! אז נכון- זה לא "נשף" כפשוטו שמביאים זוגות ורוקדים- אבל שכחת לגמרי את כל הקטע של הסניף- ואת אפילו שוללת אותו! אפרת כתבה מקודם שאת צריכה לחשוב על הרעיון של הנשף ואמרת ש"עניין הרייטינג" זה לא משהו שצריך לחשוב עליו....אה וואלה?!?! אז מול תופיעי- מול עצמך?!ויותר מזה- את מוותרת פה על כל המהות של הסניף, של הביחד, של המשפחתיות שיש לנו בסניף - וחוץ מזה- את רוצה הצגה נפרדת??- לא ראיתי בכל האשכול הזה שהצעת איזה רעיון חלופי!
ת'אמת בהתחלה חשבתי שכל ההפרדה הזאת(בעניין ההצגה) זה רעיון רע ושלא יצא מזה כלום, אולם בעקבות כל מה שראיתי שנכתב פה- כל התגובות העמוקות מאוד ברובן- הגעתי למסקנה שזה יכול וב"ה גם יהיה טוב ומוצלח. אני רוצה להבהיר שאני מעודד כל החלטה שתחליטו ונראה לי שכבר הוחלטה ההחלטה- אז אני באמת בעד! אבל אל תשכחו שאתן עדיין במסגרת הסניף- שלו לכשלעצמו יש מטרה ומשמעות שאתן לא יכולות להתעלם ממנה- כל הקטע של הביחד וכו'..(תרגום: תחשבו על רעיון חלופי, קרי: איזה מילוי מקום יהיה בנשף במקום ההצגה של הבנות(רעיון מתאים), מתי תהיה ההצגה של הבנות וכו'..)
מקווה שהבהרתי את עצמי...לילה טוב-

ביום אחר לא חכם לעשות את ההצגה כי יש סיכויעזרא - ארכיון
נראה אותך עושהעזרא - ארכיון
על הבעיה הזו האמת לא חשבתיעזרא - ארכיון
אם מקדימים את ההצגה צריך לבדוק אם אנשים יגיעו (להעביר אולי קשר ולראות אם יגיעו)
אם משאירים את ההצגה בערב - צריך למצוא מקום אם עושים עוד הצגה (אולי אמונה),ואז צריך להחליט איזה הצגה איפה.
אבישי-אתה מזה נחמד!!עזרא - ארכיון
וזה שאני ביקשתי(עדיין לא יודעת להבליט מילים),שיעשו את זה נפרד-לא אומר שאני זאת שצריכה למצוא לזה תחליף....נכון?
לא יודעת...
ואני לא מנסה להחזיר אף אחד בתשובה.
ואני גם חושבת שהצגה מול בנים,זה לא מה שיעשה את המשפחתיות של הסניף.
אדוה...מצטערת להגיד..אולי זה לטובעזרא - ארכיון
וברור שזה יעשה את הסניף יותר משפחתי...
זה דווקא באמת רעיון שבא בזמן יהיו שתי הצגות (אחד באמונה ואחד בבית לזרוס..)
אמרו שבכלל לא בטוח שהנשף יהיה בבית לזרוס...עזרא - ארכיון
חניאל(וממש ברצינות)עזרא - ארכיון
שאפילו לא מאימות,אלא רק מציבות עובדה-שאם ההצגה מעורבת,הן פשוט לא יציגו.
אני לא אומרת שלא ניסיתי לשכנע אתכן!!.
אבל לא כפיתי אלכם לעשות את מה שאני עושה!!
היחידות שבסוף הציבו את העובדות-הן מרים ומוריה.
יכול להיות שהם השתמשו בשיכולים שנתתי ,אבל ההחלטה הסופית לא קרתה בגללי!!
אדוושקה.. אף אחד לא התעצבן עלייך.. לא לקחת קשה..עזרא - ארכיון
אדווה ההרגשה שלי היאעזרא - ארכיון
ברור-אני גם רוצעזרא - ארכיון
(נשלח בעמצע)עזרא - ארכיון
ויעל-את מבינה למה אני לוקחת את זה קשה?
כי כולם מסכימים עם חניאל.
אני חושבת שזה לא דיון לפורום.עזרא - ארכיון
חוצמ"ז- אתן דיי פעורות... אתם לא מוכנות שהבנים יראו אתכן אבל אתן רוצות לראות את הבנים?!?!? <צ!!!>
אני לא מכירה אף אחת מכן חמודות שליעזרא - ארכיון
אבל תחשבו כמה קצת אנשים יהיו אצל הבנים...עזרא - ארכיון
חחח... בדוגרי... לא שיש הרבה בנות...עזרא - ארכיון
יש יותר בנות מאשר בנים...!עזרא - ארכיון
תראו.עזרא - ארכיון
אדווה- תודה..עזרא - ארכיון
ובקשר למשפחתיות- לא עצם ההצגה היא המשפחתיות- אלא עצם זה שכולם רואים משהו אחד ולא מתפצלים לשנים- ואת חיבת שיהיה לפחות מינימום של אנשים ב"הצגה" של הבנים- אחרת מה הקטע?!
נראה לי שלא הבנתן אבל ההצעה של הצגה נפרדת התקבלה ומקובלת בתנאי שימצא תחליף לבנים...
מז"א תחליף לבנים?עזרא - ארכיון
הבנים חניאל.עזרא - ארכיון
גם רעיון..... או בלשוני... ירקדו הורה...עזרא - ארכיון
"הורה חסה..."עזרא - ארכיון
אני בעד שתפריחו בלונים....עזרא - ארכיון
אם יש הם יכולים בנתתים להכין את המנגלעזרא - ארכיון
רק צריך לדאוג שישאר גם לנו אוכל;)
אהמממ.. אולי נימצא להם משהו יותר נחמד??עזרא - ארכיון
למה למצוא להם משהו לעשות!?עזרא - ארכיון
בזמן שההצגה צריכה להיות בדר"כ כבר נמצא מה לעשות..
וואי ראיתי הרגע סרט אדיררררר תפוס תכריש!! פשוט סרט מצחיקקק
חח...עזרא - ארכיון
מרים- בסוף הםעזרא - ארכיון
לא נראה לי.. הבנתי שהם לא ממש אהבו אותה...עזרא - ארכיון
חחחח... בלשון המעטה...עזרא - ארכיון
השאלה שלי היא:עזרא - ארכיון
(דרך אגב- את מי שזה מעניין שמעתי שיש בוגרים שלא מתכננים לבא בגלל זה....)
יש לי תחושה שלא......עזרא - ארכיון
איזה מאפניםעזרא - ארכיון
אבישי-יהיהו אנשים בהצגה של הבנים(לפחות לפי מה שאני המלצתי קודם),פשוט מהסיבה שכל הסניף יראה את ההצגה שלכם,ואח"כ יהיה את ההצגה של הבנות.
לא... אם תהיה הצגה לבנים זה יהיה ככה:עזרא - ארכיון
-נשף
-הצגה בנים
'בנתם?!
ואם הבנים לא יעשו הצגה (דבר שדי ידפוק ת'עניין) נצטרך למצוא תחליף הולם...
לכן בבקשה תכתבו רעיונות מתאימים למקרה שהבנים לא יעשו הצגה...
הרעיון שלי ;עזרא - ארכיון
כולם יברחו לבתים שלהם וזהו,שלום על ישראל?!
(נכון זה מפגר?!טוב זה מה שעלה לי)...
חיים- מעניין, עמוק..אבל לא ...לא נראה לי מתאיםעזרא - ארכיון
אדווה- די עם הקטע הזה- באמת שקלטנו את עמדתך- אבל באמת הגיע הזמן שנפסיק כי זה מיותר ומעצבן...הקיצר..כמו שכבר אמרו..רעיונות...
חיים- יש מצב שתסכים לעשות הצגה גדולה?!עזרא - ארכיון
נעשה הצגה.עזרא - ארכיון
טוב יש לי כמה דברים להגיד אז תתכוננו...עזרא - ארכיון
דבר שני- נחליאל בנים, אם אתם לוקחים על עצמכם לעשות הצגה, אתם חייבים להיות בראש רציני. הצגה זה לא משחק וזה לא ריקוד כיסאות או משו בסגנון, זה משו שדורש עבודה ענקית, הרבה מעבר לשלישי-מוצ"ש ואל תשכחו שהמדריך שלכם בפנימיה אז זה ידרוש גם המון אחריות אישית של כל אחד מכם. ואם אתם הולכים על זה אתם הולכים על זה עד הסוף. כי אחרת אתם סופקים ערב שלם!
ודבר אחרון- לדעתי אפשר לעשות את זה קצת יותר מציאותי ולבקש מהצוות או מדביר בנים שיציגו גם. ואפילו מכיסופים בנים (שעזבו ועוזבים...) אפשר לארגן הצגה מנחליאל ומעלה. גם ככה אין הרבה אנשים... כי ככל שידוע לי אין יותר מ4 חניכים בנחליאל וזה קצת קשה להרים ככה הצגה... אז למה לא להפוך את זה למין חג"ס- צוות או משו כזה?! אבל צריך ממש להגדיל ראש בקטע הזה...
ואני באמת בכיף מוכנה לעזור ולבוא לעזור לכם להתארגן בחזרות... ולעשות בימוי להצגה... מה שתרצו!!
בהצלחה!!
את צודקת בכל מה שאמרת עכשיו!!!עזרא - ארכיון
ונחליאל בנים וכל השאר.. תתחילו בזה שתאספו אנשים שיעשו את ההצגה..
לידעתך, זה אמור להיות חמישה אנשיםעזרא - ארכיון
אגב, אני בטוח שדביר בנים יעשו את זה הרבה יותר טוב מאיתנו.
תעשו את זה ביחד איתם....(יענו עם דברי..)עזרא - ארכיון
כבר אמרתי ואני חוזר-עזרא - ארכיון
אני מוכן להציג- זה יהיה פשוט קורע..השאלה אם עוד אנשים מוכנים..
אנשים יהיו מוכניםעזרא - ארכיון
וואי אני מתחרפנת כבר יש לי עבודה פשוט עעעע---נננקקקיייתתת בתקשורת ואני צריכה להגיע לכל מיני משרדי פירסום ולנתח פרסומות וזה שיא החירפוניייידא
אבישי-אפשר לשאול מאיפה בין השורות בדיוקעזרא - ארכיון
די,די לנסות לחפש דברים(אתה חי בבלבלות)
בקיצור - אפרים יהיה סוכן כפול וישחק בהצגה בשבילי..עזרא - ארכיון
ולמה שאתה לא תציג חיים? אל תתביישו.. זה רק הסניףעזרא - ארכיון
/\/ /\/ ש ,עזרא - ארכיון
מהצד החמישי של ימי הבניים,שאכלה חציל מצופה בשניצל קפוא!...
חחחחחח חיים תרגע..עזרא - ארכיון
בדיוק שהתחלנו לחשוב על זה שנופיע...עזרא - ארכיון
אז...
אם אתם רוצים להופיע- תופיעועזרא - ארכיון
לא סותר אפרייםעזרא - ארכיון
ואווו זה יהיה פווווול אנשים!!עזרא - ארכיון
מתישהו.. אבל בבקשה לא לפני הנשף..עזרא - ארכיון
אפשר בזמן הרגיל!עזרא - ארכיון
ככה אפאחד לא נידפק... ולכל הבנות שכ"כ בא להם לראות את הבנים, עם כל הכבוד נראה לי שיותר חשוב שיהיה נשף שווה וטוב מאשר שהם יוכלו לצחוק על הבנים וכו'... (ואולי לקנא חחח...)
ובקשר למי יציג מהבנים... נראה לי שאפשר שנאליאל-אורות יעשו את זה מי שרוצה ומדביר מי שלא נכנס להדרכה ובא לו... אם כבר נרחיב את זה לבערך כל הסניף זה יאבד את המיוחדות לפי דעתי... (אפשר לעשות את זה אם באמת כבר לא יהיה מי שיציג...)
באר- יש בעיה אחת קטנה..עזרא - ארכיון
נשאל, אולי אפשר שהצגה אחת תהיה באמונה...עזרא - ארכיון
מה?!מזה משנה אם זה באותו מקום ואם הקהל מפוצל או לאעזרא - ארכיון
חיים יאטבע!עזרא - ארכיון
כי הקטע הוא שהקבוצה שליעזרא - ארכיון
אימאלה... איזה סיבוכים!
לא משנה...בבקשה שזה לא יהיה מקביל!בבבבבקקקקשששה!!!עזרא - ארכיון
אבישי יאטבע!עזרא - ארכיון
(בד"כ הייתי מוסיף קללה בסוף כמו לדומא : נו מה ההחלטה ,
מפגר ? או משו כזה אבל הפעם נגיד)
ת'אמת שעדין לא יודעים מה עומד להיות..עזרא - ארכיון
מה אתה רוצה ממני...אני אישית ממש בעד קהל מעורב...עזרא - ארכיון
בינתיים זה נראה כאילועזרא - ארכיון
נ.ב:פריה- לא רואים ת'חתימה שלך..
אם לא הסכמת לשיר שאני נתן ואפרים נמצאים בסביבה אזעזרא - ארכיון
(או שיש לך רק בעיה עם אחד מאיתנו - בעברית
את מי מנחליאל בנים את שונאת?)....
את כולכם!עזרא - ארכיון
אה ועוד משו....עזרא - ארכיון
טוב, ויש ממש בנות שמקפידות על שבנים לא ייבהו בהם..עזרא - ארכיון
'בנת חיים?! <לא שבנים לא עושים את זה בין כה וכה... חחח...> צנזורה פנימית... סליחה, הערה לא במקום...
טוב, הייתי פשוט צריכה למחוק את זה!
יש לי פיגור!
מה ז"א מקפידות?!?!עזרא - ארכיון
זה הבנים שצריכים להקפיד עלזה.עזרא - ארכיון
פסדר... אבל בקטע הזה יש לנו דרך למנוע את זה...עזרא - ארכיון
מרים הודיעה למישהי תפקידים?!
אז מלכתחילה אלה שמקפידים עלזה שלא יבואו....עזרא - ארכיון
אז למה להכשיל?!עזרא - ארכיון
כל הדברים האלה פשוט מעלים בי ספקעזרא - ארכיון
בקצב הזה זה נשמע כמעט עד לא הגיוני!
סליחה על הבוטות אבל אני לא רוצה להתחתן עם מישהו רקעזרא - ארכיון
הממ..יש בזה משהו...עזרא - ארכיון
!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!עזרא - ארכיון
סבבה... נעזוב...עזרא - ארכיון
חיים-עזרא - ארכיון
פריה ובאר...עזרא - ארכיון
לא..כי בהצגה אם הם יודעיםעזרא - ארכיון
לא נכון.עזרא - ארכיון
בדיוק!עזרא - ארכיון
פריה..יפצול אישיות!!!עזרא - ארכיון
חחחחחחחח תנחשו איזה תפקיב אני וחוג'ה...פפפפפפפפפפפפפפפפף!!!!
אני לא מבינה למה אתם עכשיו שוב פעם משיכים להתווכח על זה....כבר הגענו להסכם...וכבר ראינו שיש בעד ונגד אז יאללה...ח ל ס !
רגע-עזרא - ארכיון
נראה לי שבעיקרון לא אמורים להגיד ונראה לי שאם תשמעעזרא - ארכיון
אפרים, אני מסכימה איתך לחלוטין, תסתכל יותר טוב על מה שכתבתי מקודם, אולי תבין.
פריה- זה לא עניין של "לדעת אותם בנים זה לא צנוע" זה לא עניין ממש של דעה, זה לא צנוע.
זה החמרה.עזרא - ארכיון
כי זאת סיטואציה מהחיים, כאן זה מעבר לשגרה, זה דברעזרא - ארכיוןאחרונה
אני לא אומרת שאני מקיימת את כל ההלכות ואפשר יותר לומר שאני לא מקיימת את כל ההלכות אבל אי אפשר להגיד שזאת החמרה, גם אם אנחנו לא באמת עושים אותה זה לא גורם לזה להיות החמרה, זה שפשוט אנחנו מחפפים. מבחינת ההלכה היבשה אסור לבנים להסתכלת בציפורן של הרגל של אישה אם זה לצורך הנאה! אין מה לעשות, זה ההלכה. ויש מה לעשות, אנחנו לא מקיימים אותה.
..בתוך בני ישראל
פשוט
כ"כ לבד לי
וזה לא אמור להשתפר איכשהו מתישהו
לא משנה מה,
..בתוך בני ישראל
כל העולם סוגר עליי
לא לזה התכוונתי כשביקשתי חיבוק,
רק אומרת שקחי בחשבון שזה פורום שמופיע ב'אחרונים'אונמר
של הראשי..
הוא לא מהמוסתרים.
👍.אונמר
אוי, מה קרה?מקפיצים נטושים
נראה פורום כמעט פעילמקפיצים נטושים
יחסית....
מדהים אחרי כמה פורומים נטושים כאלה אני עוקבתעשב לימון
ורואה את ההקפצות שלך
מישהו שם לב אליימקפיצים נטושים

איך שמים מעקב על פורומים כאלה?
יש כוכב ליד השם של הפורום- צריך שהוא יהיה מלאעשב לימון
אחר כך אפשר לראות את כולם בכותרת "עדכני"
🤩טויוטהאחרונה
..בתוך בני ישראל
כל הלב הוא רק הצטברות של רגעים
כל רגע הוא רק הצטברות של רגשות
כל רגש הוא רק הצטברות של לבבות
לנשום
..בתוך בני ישראל
נצח של רגעים ששורפים מבפנים
אבל, זה יעבור
..בתוך בני ישראל
האם הוא אנוס גוף או אנוס נפש
יואו!
..בתוך בני ישראלאחרונה
ואין ראיה ממה שכתב הרמב"ם פרק י"ח מהלכות סנהדרין גזרת הכתוב שאין בה בית דין ממיתין ולא מלקין את האדם בהודאת פיו דהתם לא מיירי אלא כשהוא מכה אותו דרך עונש או דרך כפייה דאי לא תימא הכי לקתה מדת הדין מי שעבר עבירה שחייב עליה כרת אם בא וכפו אותו בית דין לקבל מלקות ועשה תשוב' יפטר מן הכרת כל שכן מי שחטא בלא עדים והתראה אם רצה לקבל מרצונו מלקות ועשה תשובה שיפטר מן הכרת…
..בתוך בני ישראל
אני שונאת לבכות מדברים מטופשים. אבל,