פורום מדריכים ולא מגשימים מראה שאתה חושב שהדרכה ותר שוה שניהם הם הדרכה לכל דבר ועניין! כל אחד חשוב וכל אחד תורם בכל אחד מהמסגרות הנ"ל (ואני אומר את זה מניסיון!)
אני לא יודעת אם אפשר לקבוע עובדה מה יותר חשוב. בהדרכה אתה מחנך לאלף ואחד ערכים..אתה מחנך בתוך מסגרת סניפית..אתה מחנך לצאת ולפעול בתכלס..ובהגשמה לוקחים את מה שהתחנכנו עליו ויוצאים עם זה החוצה..
אבל הדרכה אתה יכול להעביר שנתיים בלי לעשות כלום.. בהגשמה זה בד"כ אם אתה מגשים פעיל לא קורה.. ועוד משהו.. אם נעמיד מדריך שהדריך שנתיים לייד מגשים שהגשים שנתיים ונשאל כל אחד מה הוא תרם במסגרת מה שהוא עשה למען עם ישראל נראה לי שבד"כ למגשים יהיה יותר מה להגיד מאשר למדריך..
והקשיים הם קשיים שונים אתה יכול להיות מדריך שלא עושה כלום ורק מעביר פעולה משעממת כל שבת ואמצע שבוע ואתה יכול להוות להם דוגמא וללכת איתם להתנדבויות להעביר להם ערכים לא רק בגלל שתאה מדריך ואתה יכול להיותמגשים פעיל שהולךכל שבוע להגשמה ושבאמת עושה ואתה יכול להיות מגשים שבהגשמה רק כי המדריך הכניס להגשמה ולא לצאת לשום דבר תלוי מה אתה מחליט יש מצב שיעמידו מדריך ומגשים והמדריך יגיד שעשה יותר אני רואה את שניהםחשובים באותה מידה תלוי מה אתה עושה עםעצמך אם זה באמאת חשוב לך לעשות!
אם מדריך מדריך שנתיים בלי לעשות כלום-הוא לא מדריך!עזרא - ארכיון
אני בעד שאתה תחשוב בעצמך מה יותר חשוב..עזרא - ארכיון
בלי להסחף אחרי דעות של אנשים אחרים..! צריך להתרגל לחשוב בעצמך ולא שאנשים אחרים יחשבו בשבילך.
אביטל צודקת..אבל לפעמיים חשוב לשמוע דעותיו של האחרעזרא - ארכיון
הדרכה והגשמה חשובים ממש! שאלה כמה אתה , תורם משקיע ופועל ועושה! כמו שאמרו כבר אתה יכול להיות מדריך ובלא באמת " להדריך" ואתה יכול להיות מגשים ולא להגשים שום דבר.... הכל תלוי!! ואני שמחה שעזרא ממש משקיעים בקטע של ההגשה! אני מקווה שההגשמות יצאו לפועל בע"ה ויעשו דברים מדהימים כמו שהם מסוגלים לעשות!!! ושלא סתם חברה רציינים יכנסו להגשה וידפקו ולא יעשו שום דבר! קיצור! בהצלחה ערב טוב
אצלינו בחיים לא היה הגשמה..אבל תכלס לדעתיעזרא - ארכיון
בהגשמה תצורמים יותר..כי עושים באמת משו חשוב.. לא שאני מזלזלת בהדרכה ובהדרכה יש גם סוג של כיף..
לדעתי ההגשמה הרבה יותר חשובה כי תכלס מה יותר חשוב? לדבר על אידאלים או לעשות אותם?
אגב, אני מבטיחה לך שבהגשמה הרבה יותר כיף מנסיון של שני הדברים!!! את יודעת מה עשו בחופש האחרון להגשמה ובכלל? -> פארק מים -> קייאקים -> רכיבה על סוסים -> פיינטבול -> שבוע עבודה בחממות ביבול -> ימי עיון ועשיה מדהימים (איכילוב, יפו ועוד) -> חמשו"ש מטורף -> וכמובן שהעשייה עצמה כל שבוע מדהימה -> ועוד הרבה...
כמו שראיתם אני ח"ו לא מזלזלת בהגשה!! אבל... אםעזרא - ארכיון
כל הכבוד ויש כבוד זה לא בסדר לומר שמה שאנחנו עושים מחנכים לאידאלים ולא עושים אותם זה שטויות!!??
יש דיון שלם נוסף שדומה לאחד הזה גם בפורום מגשימים ואני חושב שמן הראוי שאנשים יסתכלו גם שם על מנת להבין אולי את הראש מחשבה של אותם אלא שלא נכנסו להדריך בסניף פנים/חוץ אלא נכנסו להדרכת הגשמה