בתור אחד מדביר, שמחכה בקוצר רוח להודעה לאן ומתי ואם נכנסים להדרכה, גיליתי שלמעשה בהרבה מקרים הבחירה כלל אינה בידינו! אני רוצה להכנס לסניף מסויים, או להגשמה, ולא רוצה הכנס לסניף אחר מכל מיני שיקולים ומניעים, שחלקם אני אסביר למדריך בבוא העת ואולי גם חלקם לא, איזה זכות יש למדריך לשים אותי בסניף שאני לא מעוניין בו? ז"א- בסופו של דבר הרי הכל הוא התנדבות אחת גדולה, איך המדריך(שעם כל הכבוד לכל מדריך, אני חושב שאני מכיר את עצמי יותר טוב ממנו) יכול להכניס אותי לסניף אחר? וכמובן שאם רוצים לצאת מהסניף שאליו הכניסו אותך, אתה יוצר הרבה אי-נעימויות, כי כל הצוות שאליו היית אמור להכנס כבר יודע שאתה לא רוצה...
למה- למעשה, בהתחשב בזה שהמדריך כן מחליט מי יכול להכנס לפה ולשם ולהגשמה, הוא גם מחליט מי נכנס או לא?
ת'כלס- לקחו לנו את יכולת הבחירה! אם אני בכלל לא רוצה להכנס בכלל להדרכה- לא רוצה, לא בראש שלי,יש לי דברים אחרים שאני מעדיף לעשות, מי המדריך שיכול לכפות עלי את זה באמצעות הודעה לי שאני מדריך בסניף ויצירת אי- נעימיות עם כל הצוות כלפיי, כך שלמעשה (אלא אם כן אני רוצה להפוך את עצמי למנודה באופן מוחלט), אין לי כבר שום אפשרות אלא להכנס?
נראה לי שבהתחשב בזמן שעוד נותר, כבר אי-אפשר לשנות את זה, אבל אני חושב שזה ממש לא הוגן. אם המדריך חושב, על-סמך הכרותו עם החניך, הוא יכול לנסות לשכנע את החניך, שהדרכה זה טוב וכו', אבל אם הוא לא מצליח אז מה? אז דווקא?